Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Exουμε μεγαλο προβλημα. . .

Recommended Posts

Εγω θα σου πω το εξης.Βαλε λιγο τον εαυτο σου στη θεση της κορης σου.Θα δεχοσουνα εσυ να σου υποδεικνυει η μαμα σου με ποιον θα κανεις παρεα και ποιον οχι?

Καλα το συσχετισμο βρακιου-χαρακτηρα δε θα το σχολιασω...ο ανθρωπος δε φαινεται απο το ντυσιμο.Και 12 χρονων ειναι μια ηλικια που το παιδι μπαινει στην εφηβεια...οποτε λιγο δικαιολογημενα τα βρισκω αυτα.Να μου ελεγες δε σου αρεσει γιατι η κοπελα στα 12 της ξημεροβραδιαζεται μεσα στα μπαρακια με ενα τσιγαρο στο χερι γκομενιζοντας να πω οκ αλλα το βρακι λιγο παρατραβηγμενο το βρισκω.

Μαθε στην κορη σου να παταει γερα στα ποδια της,να αποφασιζει αυτη για το τι θελει και τι οχι,να βαζει αυτη κανονες στα θελω της και να επιλεγει αυτη τους φιλους της οχι να την επιλεγουν.Τονισε της την αυτοπεπποιθηση της,μιλα συνεχως μαζι της κανε τη να σε εμπιστευτει και ετσι θα την κρατησεις μακρυα απο κινδυνους.Με το να προσπαθεις να την απομωνωσεις απο ατομα τα οποια εσυ θεωρεις ακαταλληλα δεν θα πετυχεις τπτ απολυτως.Το παν ειναι μονη της να μαθει να κρινει τους ανθρωπους και να αναγνωριζει λαθος συμπεριφορες και πανω απόλα να μην επηρεαζεται απο κανεναν.

Αυτο ειναι για μενα το σωστο.Δυσκολο δε λεω αλλα εκει πρεπει να στοχευεις.Το να της περνας μηνυματα που συνδεουν το χαρακτηρα του ανθρωπου με τα ρουχα του και να προσπαθεις να την πεισεις να ξεκοβει απο ατομα γιατι εσενα δε σου αρεσουν ειναι λαθος νομιζω.

Διαφημίσεις

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΜΙΑ ΚΟΡΗ ΚΑΙ ΕΓΩ 12 ΧΡΟΝΩΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ. Η ΚΟΛΗΤΗ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΑΠΟ ΠΕΡΙΣΗ . ΦΕΤΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΕΙ ΓΚΟΜΕΝΟ ,ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΑΙΔΙ .Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΚΟΨΕ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΔΙΟΤΙ ΕΚΡΙΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥΣ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΕΜΑΘΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΑΝΩ ΣΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΔΙΟΤΙ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΔΙΟΤΙ Η ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ.ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΕΒΑΖΕ ΣΤΡΙΝΚ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ , ΤΟ ΝΑ ΕΒΑΦΕ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΑΦΗΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΗΣ. ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΤΗΣ ΛΕΩ ΝΑ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΣ ΦΙΛΕΣ ΤΗΣ ΣΠΙΤΙ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΗΣ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ....................

X1UKp3?r=1287561649

aQQUp3?r=1287566814

PCefp3?r=1287566814

εγω θα ειχα φαει τρελο κολλημα, αν ημουν μαμα του στρινγκοπαιδου........

που στην ευχη ξερουν οι ξενοι, τι βρακι φοραει το παιδι μου???!!!!!!!!!

Δεν χρειάζεται και πολύ για να δεις το στρινγκ αν η άλλη φοράει χαμηλοκάβαλο παντελόνι και σκύψει να δέσει τα κορδόνια από τα σπορτέξ (πως φαίνεται το σώβρακο των αντρών ένα πράμα δηλαδή?)

Ρε παιδιά πείτε με Πουριτανή αλλά 12χρονο βάφει τα μαλλιά του και φοράει στρινγκ??? Αυτο δεν είναι καν δημιουργημένο σωματικά καλά καλά!!

Σιγουρα δεν κρίνετε ο χαρακτήρας απο την εμφάνιση...Αυτο είναι το μόνο σίγουρο....Αλλά ξέρετε θυμάμαι ότι απο μαγκια κάναμε και μείς πολλά τότε...Εγώ ας πούμε απο μαγκια είχα ξεκινήσει το κάπνισμα στα 15(άσχετα αν το έχω κόψει μια 11ετία)...για να είμαι in ξεκίνησα να βάφω τα μαλλιά μου στα 16 κλπ κλπ....

Άλλο όμως 12 και άλλο 15-16...Υπάρχει διαφορά!!! Στα 12 δεν ξέρεις ακόμα τι πάει να πεί "plus με φτερά" (τώρα μαθαίνεις)....Αυτά είναι τα μικρομέγαλα που βλέπω στο δρόμο και τρελένομαι!!!

Εμένα, προσωπικά, θα με τρόμαζε να δω το παιδί μου να επηρεάζεται τόσο εύκολα από τον περίγυρο. Είτε είναι 12 χρονών, 14, whatever.

Τώρα θα έχουμε το στρινγκ, το βαμμένο μαλλί, το βαρύ μακιγιάζ. Το τσιγάρο και τις άλλες ουσίες πότε;

Ναι, θέλω να εκφράζεται ελεύθερα, αλλά όχι να είναι έρμαιο των άλλων. Γιατί ακραίες συμπεριφορες ή εκφράσεις πιθανά υποδηλώνουν προσπάθεια ένταξης/αποδοχής σε μια ομάδα. Και για να ξέρω τι γίνεται, θα επιδίωκα με νύχια και δόντια να έχω από κοντά το παιδί μου για να ξέρω ανα πάσα στιγμή σε τι κύκλους κινείται... Αν διαπίστωνα ότι όλα είναι οκ, δεν θα είχα πρόβλημα ακόμα και αν κυκλοφορεί με το βρακύ τουρμπάνι....

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...

Συγγνώμη αν φανώ οπισθοδρομική..αλλά ένα 12χρονο με στρινγκ και βαμμένο μαλλί , μου δείχνει μια οικογένεια που κάπου πάσχει..Θα αγοράζατε στο παιδί σας στρινγκάκια και θα το αφήνατε να βάφει τα μαλλιά του σε αυτή την ηλικία? Μου φαίνεται παράλογο και το θεωρώ δείγμα μιας αδιάφορης μάνας..

Επίσης δεν είναι τόσο δύσκολο να καταλάβεις αν κάποιος φοράει στριγκ..χαμηλοκάβαλα παντελόνια,λευκά παντελονάκια κτλ!

To στριγκακι βρε παιδια μπορει να το πηρε απο το συρταρι της μαμας της και να το φορεσε.

Δεν μπορω να σκεφτω οτι της το αγορασε η μανουλα της.

Μια τρελα μπορει να ειναι το στριγκακι, μην βγαζουμε συμπερασματα.

Και εμεις στην εποχη μας σιγουρα καναμε κατι τρελο που το εβλεπαν οι μαμαδες των φιλων μας και ... ετρεχαν!!!

Εχω και εγω μια κορη στα 11 και φυσικα δεν θα μου αρεσε να βαφει τα μαλλια της ή να κανει ακραια πραγματα. Επισης, ναι θα εβλεπα καπως το γεγονος να κανει παρεα με ενα κοριτσι εξω απο τα δικα μου δεδομενα.

Ομως πιστευω οτι εχω δωσει καποια πραγματα στην κορη μου και μπορει να κρινει το σωστο και το λαθος (ακομη και αν ειναι μονο 11).

Επισης θα προσπαθουσα να φερω κοντα μου και το αλλο κοριτσι αφου θα εκανε παρεα με το δικο μου, να δω, τι καπνο φουμαρει.

Πολλες φορες αλλο θελουμε να δειχνουμε και αλλο ειμαστε μεσα μας!!!

To στριγκακι βρε παιδια μπορει να το πηρε απο το συρταρι της μαμας της και να το φορεσε.

Δεν μπορω να σκεφτω οτι της το αγορασε η μανουλα της.

Μια τρελα μπορει να ειναι το στριγκακι, μην βγαζουμε συμπερασματα.

Και εμεις στην εποχη μας σιγουρα καναμε κατι τρελο που το εβλεπαν οι μαμαδες των φιλων μας και ... ετρεχαν!!!

Εχω και εγω μια κορη στα 11 και φυσικα δεν θα μου αρεσε να βαφει τα μαλλια της ή να κανει ακραια πραγματα. Επισης, ναι θα εβλεπα καπως το γεγονος να κανει παρεα με ενα κοριτσι εξω απο τα δικα μου δεδομενα.

Ομως πιστευω οτι εχω δωσει καποια πραγματα στην κορη μου και μπορει να κρινει το σωστο και το λαθος (ακομη και αν ειναι μονο 11).

Επισης θα προσπαθουσα να φερω κοντα μου και το αλλο κοριτσι αφου θα εκανε παρεα με το δικο μου, να δω, τι καπνο φουμαρει.

Πολλες φορες αλλο θελουμε να δειχνουμε και αλλο ειμαστε μεσα μας!!!

Πιστευω πως αυτη ειναι η πιο σωστη προσεγγιση απο όσες εχουν γραφτει εδω μεσα....ίσως επειδη εχεις εντεκαχρονη κορη, και εισαι μεσα στα πραγματα!:)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...