Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΤΑΥΡΙΝΗ ΣΕ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ??

Recommended Posts

Πήγα τις προάλλες στο βιολογικαδικο να πάρω κατσικίσιο σε σκόνη, για να το αλλάξω σιγά σιγά το αγελαδινό. Και διαβάζοντας τα συστατικά είδα ματαξύ άλλων και ταυρίνη. Ξέρω ότι η ταυρίνη είναι μέσα σε πολλά γάλατα του εμπορίου, αλλά είναι φυσιολογικό να υπάρχει και στα βιολογικά? Το συγκεκριμένο μάλιστα κατσικίσιο θεωρείται ως το καλύτερο και με εξαιρετικά τσουχτερή τιμή (40 ευρώ παρακαλώ).

Μπορεί να είναι φυσιολογικό να υπάρχει σαν συστατικό και στα βιολογικά, αλλά ακριβώς επειδή δεν ξέρω, γι' αυτό ρωτάω. Μην δώσω 40 ευρώ άδικα...

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

για την ταυρινη δεν γνωριζω αλλα αν ειναι να δινεις 40ε στο γαλα γτ δεν βρισκεις καμια φαρμα κοντα σας πλεον υπαρχουν παντου και να αγοραζεις κατευθειαν γαλα.εμεις ασ πουμε στην περιοχη της μηχανιωνας εχουμε μια μαντρα να το πω στανη να το πω,με αγελαδες οταν θελουμε να κανουμε γιαουρτακι ή κατι αλλο πηγαινουμε και περνουμε.και δεν ειναι και τοσο ακριβο ουτε οι βενζινες μας βγαινουν τοσο.και αν περνεις ποσοτητες τις βραζεις και τις βαζεις καταψυξη πραγματικα ετσι βγαζεις την βδομαδα σου και δεν παθαινει τπτ το γαλα.

my 3 little stars are my reason to be2946785n7mfu4of95.gif

Αχ κουφετάκι μου δυστυχώς η αλλεργιολόγος μου απαγορεύει το φρέσκο. Μου είπε ότι ακόμα θα της δίνω μόνο σκόνη, γιατί είναι πιο επεξεργασμένο το γάλα και άρα λιγότερο αλλεργιογόνο. Οπότε είπα να διαλέξω από το χείρον το βέλτιστον...

Να σαι καλά πάντως που μπήκες στον κόπο να μου απαντήσεις!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Γιατί αλλεργιολόγος? Εχει αλλεργίες? Πόσο μηνών είναι?\ Εγώ προσωπικά τα συστατικά του γάλακτος σε σκόνη, δεν τα εμπιστεύομαι. Δεν λέω οτι τα φρέσκα είναι ότι καλύτερο, αλλά τις χημικές ουσίες που βάζουν μέσα δεν τις εμπιστεύομαι. Η ταυρίνη είναι και μέσα στο REd bull, τι δουλειά έχει στο γάλα του μώρου, έστω και αν είναι ακίνδυνη. Υποτίθεται βγήκαν ολόκληρα δημοσιεύματα για να την αποενοχοποιήσουν, ώστε να κυκλοφορόυν τα σκευάσματα αυτά ελεύθερα. Αν δεν έχει σοβαρές αλλεργίες δοκιμάσε το φρέσκο. Αν δε δώσεις έστω και λίγο δε θα ξέρεις αν όντως έχει αλλεργίες. Στο νοσοκομείο που δούλευα στην Αγγλία οι 7 στους 10 είχαν αλλεργία στην αντιβίωση, (Amoxil), τους είχαν πει. Περισσότερο από φόβο όταν ήταν παιδια. Αν τους ρωτούσες τα συμπτώματα, θα σου λεγαν λίγο ανακάτεμα στο στομάχι και ίσως διάρροια. Αυτά δεν είναι απαραίτητα αλλεργίες. Και δοκιμαστικά κάποιοι γιατροί τους ξαναέδωσαν το αντιβιοτικό, και το 90% δεν είχε αλλεργία. Απλά θεωρώ οτι τίποτα το επεξεργασμένο δεν μπορεί να είναι όμοιο με το φυσικό. Γενικά εννοώ. Οτιδήποτε υπάρχει στη φύση ο άνθρωπος δεν μπορεί να το ανακατασκευάσει. Γι αυτό γυρίζουμε στο μαύρο ψωμί, αλεύρι, μακαρόνια, ρύζι κτ.

Ξερω ακριβως ποιο γαλα λες, fairy's mom!

Επειδη οπως ξερεις δινουμε κατσικισιο στη κορη μου, οταν ηταν να επιλεξουμε μαρκα το ειχαμε δει και ειχαμε παθει πλακα. Μας ειπαν οτι και σε αγελαδινα βαζουν ταυρινη πολυ συχνα :!:

Τελικα πηραμε της holle που δεν εχει.

Διαφημίσεις

• 1 month later...

μην ανησυχείς. η ταυρινη ειναι αμινοξυ που συμβαλλει στη χαλαρωτητα και ηρεμια.ειναι θρεπτικο συστατικο φυσικοτατο και απαραιτητο.απλως εχει παρεξηγηθει επειδη την προσθετουν στο red bull που ειναι δηλητηριο.επισης το ονομα της θυμιζει αναβολικα γι αυτο και ο πανικος.ειμαι διατροφολογος μην ανησυχεις.οσο για τα γαλατα δεν χρειαζονται αν το παιδι εχει περασει τα 3.

βρε κουκλα μου και εμεις αλλεργια ειχαμε στο αγελαδινο αλλα μια χαρα πιανεμ φρεσκο κατσικισιο....γιατι δε το δοκιμαζετε???αφου ηδη πινετε κατσικισιο σκονη δε καταλαβαινω τη διαφορα....οσο πιο ανγο τοσο καλυτερα το δεχονται τα παιδια

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Κι εγώ προτιμώ το φρέσκο από πολλές απόψεις! Απλά μας έχει τρομοκρατήσει η αλλεργιολόγος. Όχι λέει φρέσκο, μέχρι τα 2 τουλάχιστον. Το στηρίζει στο ότι οι σκόνες είναι πιο επεξεργασμένες και γι αυτό έχουν λιγότερες αλλεργιογόνες ουσίες. Έχει λογική η απάντησή της, αλλά δεν τις θέλω καθόλου αυτές τις σκόνες!

Ευχαριστώ και για την απάντηση για την ταυρίνη. Την είχα πολύ παρεξηγημένη...

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Ξερω ακριβως ποιο γαλα λες, fairy's mom!

Επειδη οπως ξερεις δινουμε κατσικισιο στη κορη μου, οταν ηταν να επιλεξουμε μαρκα το ειχαμε δει και ειχαμε παθει πλακα. Μας ειπαν οτι και σε αγελαδινα βαζουν ταυρινη πολυ συχνα :!:

Τελικα πηραμε της holle που δεν εχει.

είναι καλό? εμείς είχαμε ξεκινήσει με εμπορίου γιατί έπρεπε να πίνει αντιαναγωγικό, δοκίμασα στο χρόνο να του δώσω βιολακ και frezylac αλλά είχε συνηθίσει το άλλο και δεν το έπινε, είναι σωστό να αρχίσω να τα ανακατεύω? ή να δοκιμάσω και holle?

πάντως το μούσλι δεν το τρώει και το βάζω στη φρουτόκρεμα, ούτε το ρυζάλευρο έτρωγε και καταλήξαμε σε γιώτης, είναι λίγο άνοστα μάλλον τα bio

όσο για την ταυρίνη, και εμένα δε μου άρεσε που το είδα στα συστατικά, ρώτησα και μου είπαν γιατροί είναι σε τόσο μικρές ποσότητες δεν είναι βλαβερή, γιατί τη βάζουν? ξέρετε?

1FdQp2.png

μην ανησυχείς. η ταυρινη ειναι αμινοξυ που συμβαλλει στη χαλαρωτητα και ηρεμια.ειναι θρεπτικο συστατικο φυσικοτατο και απαραιτητο.απλως εχει παρεξηγηθει επειδη την προσθετουν στο red bull που ειναι δηλητηριο.επισης το ονομα της θυμιζει αναβολικα γι αυτο και ο πανικος.ειμαι διατροφολογος μην ανησυχεις.οσο για τα γαλατα δεν χρειαζονται αν το παιδι εχει περασει τα 3.

sorry, τώρα είδα την απάντηση, ευχαριστούμε για τη διευκρίνηση

1FdQp2.png

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...