Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δεν του αρέσει/δεν πίνει το νερό

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Στην αρχή δεν τους αρέσει... σιγά σιγά συνηθίζουν... δεν έκανα κάποιο κόλπο, απλά και ο μικρός κατάλαβε κάποια στιγμή ότι "αυτό το διάφανό υγρό ξεδιψάει" και άρχισε να το πίνει... :D

Και εγω αυτό έκανα ακριβώς όπως λεει η annastasia, όμως μην ξεχνάς ότι ακόμα δεν κάνει πολύ ζέστη για να ζητάει περισσότερα υγρά, του φτάνει το γάλα που πίνει.

εγώ ρώτησα τον γιατρό για το νερό και μου είπε να μην αγχώνομαι.

Δεν κάνει τόση ζέστη ώστε να πρέπει να πάρει πολλά υγρά. Αν πίνει γάλα και τσαγάκι είναι αρκετό.

Εμέις ξεκιήσαμε το νερό πριν 5 ημέρες και πίνει μέχρι και 60ml μετά από κάθε γεύμα από την πρώτη στιγμή. Με το ζόρι του το πάιρνω. Καλό είναι τώρα αυτό???

«Γιατρε γιατί φογάς ροζ, Είσαι κοριτσάκι???»

Διαφημίσεις

Εμενα ειναι 17 μηνων κι ακομη δεν το θελει. Με το ζορι να πιει 10ml ολη μερα. Εχω απελπιστει. Αναγκαζομαι να της δινω γαλα γιατι φοβαμαι μην παθει τιποτα. Εχω παρει οτι κυκλοφορει στο εμποριο απο μπιμπερο, ποτηρακια κτλ. κανει λες και την δινω δηλητηριο... Ουτε τσαγακι πινει. Μονο γαλα. Ευελπιστω πως μολις πιασει ζεστη θα το δεχτει :cry:

Εμενα ειναι 17 μηνων κι ακομη δεν το θελει. Με το ζορι να πιει 10ml ολη μερα. Εχω απελπιστει. Αναγκαζομαι να της δινω γαλα γιατι φοβαμαι μην παθει τιποτα. Εχω παρει οτι κυκλοφορει στο εμποριο απο μπιμπερο, ποτηρακια κτλ. κανει λες και την δινω δηλητηριο... Ουτε τσαγακι πινει. Μονο γαλα. Ευελπιστω πως μολις πιασει ζεστη θα το δεχτει :cry:

Μην ανησυχείς που δεν πίνει νερό ακόμα, τα υγρά που χρειάχεται τα παίρνει από το γάλα του. Θα μπορούσες πάντως να δοκιμάσεις να πίνεις νερό μπροστά του και να δείχνεις οτι σου άρεσε, συνήθως τα μωρά μιμούνται τους γονείς τους και μπορεί με αυτό τον τρόπο να αρχίσει να πίνει περισσότερο νεράκι. :):)

• 3 months later...

κοριτσια helppppppp!!! το μωρακι μου ειναι 6 μηνων... θηλαζει αλλα δυστυχως ενω παιρνει βαρος κανονικα... εχει ηπιας μορφης αφυδατωση... ισως και λογω καλοκαιριου και πρεπει να μαθει να πινει νερο!!! ελα μου που ουτε ζωγραφιστο δεν το θελει!!!!! τι να κανω?? εχω δοκιμασει τα παντα... χλιαρο δροσερο... βρασμενο αβραστο (σε στιγμη απελπισιας) τσαγακι... αυτος τιποτα!!! υπαρχει κανενα κολπο??

pszKp2.png

JHmvp2.png

του δίνεις να θηλάζει ακόμα πιο συχνά για να ξεδιψάει και να παίρνει τα απαραίτητα υγρά :wink:

Νερό χρειάζεται μόνο όταν έχει ξεκινήσει τι στερεές (έχει ξεκινήσει?) αλλά και πάλι, τους παίρνει λίγο καιρό να το πάρουν απόφαση. Δεν νομίζω ότι μπορείς να κάνεις κάτι γι' αυτό :?

KbCJp2.pngEYukp3.png

Διαφημίσεις

Κι εμένα ξυνιζόταν και το σφραγιζε...εγω της το έδωσα το ποτηράκι μονη της επαιζε τα έκανε όλα λούτσα αλλα μετά όταν διψούσε παααααρα πολύ και μόνο τοτε ήπιε τελικά ελάχιστο και άρχισε λίγο λίγο. αλλα μην φανταστείτε 20-30 μλ όλη μέρα. Εγώ πιστεύω ότι δεν διψάει παραπάνω δεν την πιέζω και την θηλάζω αρκετά ουτως η άλλως.

Θηλάζεις? Αν ναι αυξησε λίγο τους θηλασμούς και ας μην δείχνει να ενδιαφέρεται θα πιεί λίγο ίσα να ξεδιψάσει....

eNeap2.pngNziDp2.png

Φαντάζομαι προσπαθείς με μπιμπερο ε?

Για δοκίμασε με ποτηράκι :wink: Με στόμιο 'εκπαιδευτικό' ή και κανονικό.

Υπάρχουν παιδάκια που θηλάζουν που δεν το θέλουν καθόλου το μπιμπερο. Στην ηλικία που είσαστε, με λίγη προσοχή μια χαρά μπορεί να πίνει από ποτήρι. Το κανονικό ποτήρι μάλλον το ελέγχεις καλύτερα ως προς τη ροή. Γέρνεις το ποτήρι τόσο, που να χρειάζεται να ρουφήξει λίγο για να πιει, οπότε δεν πνίγεται. Το πολύ-πολύ να βραχεί. Δεν πειράζει καλοκαίρι είναι :D

KbCJp2.pngEYukp3.png

Επισης,ξεχασα να πω οτι κι η δικια μου δεν πινει νερο,ουτε και πολυτρωει βεβαια.Παντως με το που σταζει στο στομα της, αναγουλιαζει, κλαιει νευριαζει και το σπρωχνει μακρια,λες και της δινω δηλητηριο. :shock::shock::shock: Αχ τι θα κανω δεν ξερω...

Διαφημίσεις

Η δικιά μου άρχισε να πίνει νερό 10 μηνών. Και μάλιστα πολύ λίγο. Το φρουτάκι της ήταν πολύ ζουμερό και την ξεδιψούσε, χωρίς να χρειάζεται πρόσθετο νερό. Αν δίνετε αλεσμένα, γιατί δεν τα δίνετε λίγο πιο ζουμερά; (εκτός και αν έτσι φάνε λιγότερο, οπότε θα με κυνηγάτε;)

Ιδανικές ποσότητες:

http://www.kellymom.com/nutrition/solids/solids-how.html#frequency

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

• 1 month later...

Ax ούτε εμένα πίνει νερό βρε κορίτσια και μάλιστα τώρα θέλω να σταματήσω να της αφήνω γάλα τις λίγες ώρες που λείπω στη δουλειά γιατί έχω κουραστεί να βγάζω με το θήλαστρο αλλά τι να κάνω που δεν πίνει καθόλου νερό?? Τρώει κανονικά τα φρούτα της, τα λαχανικά της με το κρεατάκι μέσα και το βράδυ το κεχρί της με φρουτάκι πάλι αλλά νερό ούτε να το δεί. Μόνο βυζί για να ξεδιψάσει.. :(

Τα κορίτσια μου !

Ζωή 10/01/2008

Φωτεινή 24/07/2012

Ax ούτε εμένα πίνει νερό βρε κορίτσια και μάλιστα τώρα θέλω να σταματήσω να της αφήνω γάλα τις λίγες ώρες που λείπω στη δουλειά γιατί έχω κουραστεί να βγάζω με το θήλαστρο αλλά τι να κάνω που δεν πίνει καθόλου νερό?? Τρώει κανονικά τα φρούτα της, τα λαχανικά της με το κρεατάκι μέσα και το βράδυ το κεχρί της με φρουτάκι πάλι αλλά νερό ούτε να το δεί. Μόνο βυζί για να ξεδιψάσει.. :(

δοκιμασες με μπιμπερο,ποτηρι κανονικο που πινουμε εμεις,εκπαιδευτικο ποτηρακι ή και με την χουφτα σου;;;;

Δοκίμασα με μπιμπερό και με ποτηράκι. Τώρα σκέφτομαι να δοκιμάσω με καλαμάκι μπας και πιεί.. Η γιατρός μας λέει πως δεν χρειάζεται να της αφήνω γάλα επειδή δε λείπω και πολλές ώρες και να δοκιμάσω να της δίνω 2 μερίδες φρούτα ή χυμό και παρόλο που τη ρώτησα να μου πει καμιά μάρκα ξένο γάλα να της δίνω έστω 100 γρ. για να ξεδιψάει μου λέει πως είναι καλύτερα να μην πιεί ξένο γάλα.

Εγώ είμαι και άσχετη από σκόνες και τέτοια γιατί δεν της έχω δώσει ποτέ και το έχω απορία αν στη φάση που είναι τώρα το μωρό, δηλαδή 8,5 μηνών και ενώ τρώει δεν είναι καλό το γάλα σκόνη εννοώντας ότι καλύτερα να το αποφύγουμε ?

Τα κορίτσια μου !

Ζωή 10/01/2008

Φωτεινή 24/07/2012

Δοκίμασα με μπιμπερό και με ποτηράκι. Τώρα σκέφτομαι να δοκιμάσω με καλαμάκι μπας και πιεί.. Η γιατρός μας λέει πως δεν χρειάζεται να της αφήνω γάλα επειδή δε λείπω και πολλές ώρες και να δοκιμάσω να της δίνω 2 μερίδες φρούτα ή χυμό και παρόλο που τη ρώτησα να μου πει καμιά μάρκα ξένο γάλα να της δίνω έστω 100 γρ. για να ξεδιψάει μου λέει πως είναι καλύτερα να μην πιεί ξένο γάλα.

Εγώ είμαι και άσχετη από σκόνες και τέτοια γιατί δεν της έχω δώσει ποτέ και το έχω απορία αν στη φάση που είναι τώρα το μωρό, δηλαδή 8,5 μηνών και ενώ τρώει δεν είναι καλό το γάλα σκόνη εννοώντας ότι καλύτερα να το αποφύγουμε ?

Πολύ σωστή τη βρίσκω τη γιατρό σας!

Το ξένο γάλα μπορεί να εισάγει αλλεργίες αλλά και να υπονομεύσει το θηλασμό. Το μωράκι σου είναι μικρό ακόμη και χρειάζεται το μητρικό γάλα. Με το νερό, κάνε υπομονή, σιγά-σιγά θα αρχίσει να πίνει περισσότερο χωρίς πίεση. Παίρνει έτσι κι αλλιώς νερό από τις τροφές και τα φρούτα που τρώει (εκτός αν τα δίνεις εντελώς στεγνά, που μάλλον δεν συμβαίνει).

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

• 1 month later...

Πάντως κι εμένα είναι 15 μηνών και το νερό δε θέλει ούτε να το δει ακόμη. Της δίνω όμως, χυμούς. Τώρα το χειμώνα κυρίως πορτοκάλι αραιωμένο με νερό. Το καλοκαίρι της φτιάχναμε και χυμούς με πιο περίεργες γεύσεις όπως καρπούζι ή σταφύλι. Τους έπινε πάντα. Νομίζω ότι το προβλημά της είναι πως το νερό είναι άγευστο και δεν της αρέσει.

• 4 months later...

edit admin

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

• 3 months later...

βρηκα το καταλληλο θρεντ..ουφ,τι να κανω που δεν το θελει με τιποτα κ εξω βραζει ο τοπος?δεν θηλαζω,κ τρωμε φρουτα κ ρυζαλευρο,το νερο το αντιμετωπιζει σαν δηλητηριο.

NJMAp3.png

Τα περισσότερα μωρά έτσι κάνουν. Κι η δική μου έτσι. Τώρα απλά γεμίζω ένα μπουκαλί και της δίνω συνέχεια από μια γουλίτσα. Έτσι μέχρι το βράδυ θα χει πιει ένα μπουκαλάκι.

mKndp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...