Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μετοχικο Ταμειο Στρατου

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα.

Χρειάζομαι τις γνώσεις σας σχετικά με το ΜΤΣ. Είδα ότι υπάρχουν γυναίκες στρατιωτικών, μπορει να έχουμε στην παρέα μας και εν ενεργεία στρατιωτικούς που ίσως να μπορείτε να με βοηθήσετε.

Θέλω να μάθω για το ποσό που λέγεται ότι παίρνουν τα παιδιά των στρατιωτικών, εφάπαξ μόλις ενηλικιωθούν. Ισχύει ακόμα και ποια είναι αυτή η ηλικία? Εχω ακούσει για 18 ετών και για 25. Ποιά ισχύει τελικά και για τί ποσό μιλάμε?

Και αν τέλος πάντων δίνεται κάτι τέτοιο, το παιδί μπορεί να το πάρει μόνο του με την ταυτότητά του ή χρειάζεται και η συγκατάθεση και υποχρεωτική παρουσία του πατέρα του (άμεσα ασφαλισμένου).

Ο πρώην σύζυγός μου είναι στρατιωτικός (τεθωρακισμένα) αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει περίπτωση να μάθω κάτι απο τον ίδιο γι΄αυτό και ζητάω την βοήθειά σας αν γνωρίζετε κάτι.

Διαφημίσεις

Εγώ ως κόρη στρατιωτικού έκανα αίτηση για το Επίδομα Αυτοτέλειας όταν έκλεισα τα 25. Μπορείς να το πάρεις και νωρίτερα αν παντρευτείς. Καλύτερα να πάρεις ένα τηλέφωνο να ρωτήσεις. Από ότι θυμάμαι βγάζουν κάτι καταστάσεις που έχουν τα ονόματα όσων το δικαιούνται και το ποσό που είναι να πάρουν.

There is no patch for human stupidity.

Εγώ ως κόρη στρατιωτικού έκανα αίτηση για το Επίδομα Αυτοτέλειας όταν έκλεισα τα 25. Μπορείς να το πάρεις και νωρίτερα αν παντρευτείς. Καλύτερα να πάρεις ένα τηλέφωνο να ρωτήσεις. Από ότι θυμάμαι βγάζουν κάτι καταστάσεις που έχουν τα ονόματα όσων το δικαιούνται και το ποσό που είναι να πάρουν.

Επομένως ισχύει ακόμη η καταβολή του επιδόματος. Το λέω αυτό γιατί ο πρώην σύζυγός μου, είπε στο παιδί ότι σταμάτησε το επίδομα, ότι δεν το δίνουν πια. Είναι μικρός ακόμα ο γιός μου, δεν έφτασε η ώρα για να το ζητήσει. Και πολλά μπορούν να αλλάξουν μέχρι τότε. Απλά ξέρεις... σκέφτεσαι κάτι μελλοντικό για το παιδί σου, οτιδήποτε μπορεί να του προσφέρει κάποια βοήθεια αργότερα.

Και επειδή αν δεν ενημερωθώ και δεν το κυνηγήσω από νωρίς, εγώ η ίδια, ο ιδιος ο πατέρας του παιδιού θα κάνει τα αδύνατα δυνατά να με κρατήσει στην άγνοια ώστε να μην πάρουμε ούτε ένα ευρώ παραπάνω από όσα εκείνος θελει να δώσει γενικά. Γι΄αυτό ρώτησα κιόλας, εαν χρειάζεται και η συγκατάθεση του ίδιου του στρατιωτικού για να πάρει το παιδί το επίδομα ή γίνεται μόνο με την ταυτότητά του.

Σε ευχαριστώ πολύ πάντως για την απάντησή σου. Καλό μεσημέρι

Κορίτσια καλησπέρα.

Χρειάζομαι τις γνώσεις σας σχετικά με το ΜΤΣ. Είδα ότι υπάρχουν γυναίκες στρατιωτικών, μπορει να έχουμε στην παρέα μας και εν ενεργεία στρατιωτικούς που ίσως να μπορείτε να με βοηθήσετε.

Θέλω να μάθω για το ποσό που λέγεται ότι παίρνουν τα παιδιά των στρατιωτικών, εφάπαξ μόλις ενηλικιωθούν. Ισχύει ακόμα και ποια είναι αυτή η ηλικία? Εχω ακούσει για 18 ετών και για 25. Ποιά ισχύει τελικά και για τί ποσό μιλάμε?

Και αν τέλος πάντων δίνεται κάτι τέτοιο, το παιδί μπορεί να το πάρει μόνο του με την ταυτότητά του ή χρειάζεται και η συγκατάθεση και υποχρεωτική παρουσία του πατέρα του (άμεσα ασφαλισμένου).

Ο πρώην σύζυγός μου είναι στρατιωτικός (τεθωρακισμένα) αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει περίπτωση να μάθω κάτι απο τον ίδιο γι΄αυτό και ζητάω την βοήθειά σας αν γνωρίζετε κάτι.

Με πας 7 χρόνια πίσω.....Λοιπόν είμαι κόρη αξιωματικού της αστυνομίας, παίρνουμε και εμείς την προικοδότηση όπως και των στρατιωτικών. Κάνεις μια αίτηση στο ΜΤΣ μόλις κλείσεις τα 25 και παίρνεις αριθμό προτεραιότητας, βέβαια έχει ανοίξει το παιδί και βιβλιάριο σε τράπεζα για να του κατατεθούν κάποια στιγμή στον λογαριασμό. Εγώ είχα πάρει γύρω στα 10.000 ευρώ. Αυτά είναι χρήματα που κρατούν από το μισθό του πατέρα όλα τα εργασιακά χρόνια. Αν όμως ένα παιδί παντρευτεί νωρίτερα από τα 25 τα παίρνει και τότε αρκεί να κάνει τα χαρτιά έχοντας μαζί την ληξιαρχική πράξη γάμου. ΌΜΩΣ αν με τις αλλαγές που έκανε η κυβέρνηση άλλαξε και αυτό, δεν το γνωρίζω. Ένα τηλεφώνημα στο ΜΤΣ και θα σου λυθούν όλες οι απορίες.

Σημ: εμένα δεν χρειάστηκε η συγκατάθεση του πατέρα μου. Μόνο την ταυτότητα μου ήθελαν, αφού γνωρίζουν εκ των προτέρων πόσα χρήματα κρατούν και για ποια τέκνα.

Με πας 7 χρόνια πίσω.....Λοιπόν είμαι κόρη αξιωματικού της αστυνομίας, παίρνουμε και εμείς την προικοδότηση όπως και των στρατιωτικών. Κάνεις μια αίτηση στο ΜΤΣ μόλις κλείσεις τα 25 και παίρνεις αριθμό προτεραιότητας, βέβαια έχει ανοίξει το παιδί και βιβλιάριο σε τράπεζα για να του κατατεθούν κάποια στιγμή στον λογαριασμό. Εγώ είχα πάρει γύρω στα 10.000 ευρώ. Αυτά είναι χρήματα που κρατούν από το μισθό του πατέρα όλα τα εργασιακά χρόνια. Αν όμως ένα παιδί παντρευτεί νωρίτερα από τα 25 τα παίρνει και τότε αρκεί να κάνει τα χαρτιά έχοντας μαζί την ληξιαρχική πράξη γάμου. ΌΜΩΣ αν με τις αλλαγές που έκανε η κυβέρνηση άλλαξε και αυτό, δεν το γνωρίζω. Ένα τηλεφώνημα στο ΜΤΣ και θα σου λυθούν όλες οι απορίες.

Σημ: εμένα δεν χρειάστηκε η συγκατάθεση του πατέρα μου. Μόνο την ταυτότητα μου ήθελαν, αφού γνωρίζουν εκ των προτέρων πόσα χρήματα κρατούν και για ποια τέκνα.

Είδες τι ωραίο ταξίδι στο χρόνο? 7 χρόνια νεότερη και με λεφτά! Ισως ελεύθερη και ωραία τότε ?

Ευχαριστώ πολύ κορίτσια για το ενδιαφέρον σας.

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Προς το παρόν ισχύει ακόμα αν και ομολογώ πως κάτι ακούγεται πως μπορεί να τα κόψουν και αυτά..Είμαι στρατιωτικός(στο Πολεμικο Ναυτικό) και μέχρι στιγμής μου κρατάνε κανονικά χρήματα κ για τα 2 παιδιά μου..Θα πάρουν τα χρήματα στα 25 τους και το ποσό θα βγεί τότε αναλογικά..

Mjsrp2.pngGuD6p2.png

Καλησπέρα. Ναι ισχύει ακόμα αυτό και μπορεί να τα πάρει το παιδί όταν κλείσει τα 25 ή αν παντρευτεί πιο πριν. Όμως μπορεί ο-η στρατιωτικός να ζητήσει να μην του γίνονται οι κρατήσεις αυτές που είναι σαν αποταμιευτικό για τα παιδιά στο σημερινό μισθό του με αποτέλεσμα να μην πάρει κάτι το παιδί όταν μεγαλώσει. Έχει αυτό το δικαίωμα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...