Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αποκλειστικη αντληση και αποριες

Recommended Posts

Καλησπερα κοριτσια...Θα ηθελα την βοηθεια σας..Εδω και 4 μερες η μικρη μου δεν ετρωγε σωστα και πηρα τον παιδιατρο μας και μου ειπε να το δω πως θα παει και να τον παρω σημερα τηλεφωνο...Λοιπον σημερα η μικρη μου ξεκινησε να τρωει κανονικα και τον πηρα τηλεφωνο να τον ενημερωσω..Ομως δεν ηταν αυτος στο ιατρειο αλλα ο αλλος παιδιατρος(ειναι 2 παιδιατροι στο ιδιο ιατρειο,συνεταιροι)..Ενημερωσα αυτον λοιπον και με ρωτησε αν θηλαζω..Του ειπα οτι δεν θηλαζω και οτι αντλω αποκλειστικα και μου ειπε οτι αν συνεχισω μονο με την αντληση το γαλα μου θα σταματησει σε λιγες εβδομαδες..Με αγχωσε πολυ...Δεν μπορεσα απο την αρχη να την βαλω στο στηθος και χαρηκα που τουλαχιστον μπορουσα να της δινω το γαλα μου εστω και με αυτον τον τροπο...

Το ερωτημα μου ειναι:εχω το swing της medela και κανω 6 αντλησεις την ημερα απο 120-135ml.Αν συνεχισω ετσι θα μου κοπει το γαλα?Τι να κανω?(εγω παρατηρησα οτι αυξανετε η ποσοτητα μου,αφου το πρωι ειδικα βγαζω 120ml απο το καθε στηθος και μετα κατα την διαρκεια της ημερας 130ml και απο τα 2 σε μιση ωρα.)Κοριτσια οποια μπορει να βοηθησει με οποιαδηποτε συμβουλη περιμενω και συγνωμη για το τοσο μεγαλο post.

Διαφημίσεις

Πόσο είναι το μωρό σου; Γιατί δεν προσπαθείς να τη βάλεις στο στήθος σου; Ο παιδίατρος έχει δίκιο. Αν συνεχίσεις με 6 αντλήσεις με ακατάλληλο θήλαστρο, το γάλα σου σταδιακά θα μειωθεί!

Ναταλία: 12/ 04/ 2006

Δανάη: 03/ 01/ 2009

Ιλιάνα: 01/ 11/2010

Την παρασκευη σαραντιζουμε...Προσπαθησα πολυ στην αρχη να την βαλω αλλα εχω πολυ μεγαλο και βαρυ στηθος και πολυ μεγαλη θηλη και η μικρη δισανασχετουσε..Το εβγαζε και εκλαιγε και οταν προσπαθουσα να της το ξαναδωσω το γατζωνε με το χερι και το εσπρωχνε..Ολο αυτο ειχε αποτελεσμα να πληγωθουν οι θηλες μου και να ποναω πολυ...Και τωρα δισταζω να την ξαναβαλω γιατι εμαθε στα μπιμπερο και ρουφαει σαν τρελη..

Την παρασκευη σαραντιζουμε...Προσπαθησα πολυ στην αρχη να την βαλω αλλα εχω πολυ μεγαλο και βαρυ στηθος και πολυ μεγαλη θηλη και η μικρη δισανασχετουσε..Το εβγαζε και εκλαιγε και οταν προσπαθουσα να της το ξαναδωσω το γατζωνε με το χερι και το εσπρωχνε..Ολο αυτο ειχε αποτελεσμα να πληγωθουν οι θηλες μου και να ποναω πολυ...Και τωρα δισταζω να την ξαναβαλω γιατι εμαθε στα μπιμπερο και ρουφαει σαν τρελη..

Είσαι σε πόλη που υπάρχουν σύμβουλοι θηλασμού; Θα σε βοηθήσουν να βάλεις το παιδί στο στήθος. Αλλιώς για να εγκαταστήσεις και να διατηρήσεις γαλουχία μόνο με αντλήσεις θα πρέπει να ακολουθήσεις το σχετικό πρωτόκολλο και κατά προτίμηση να νοικιάσεις νοσοκομειακό θήλαστρο. Να έχεις υπ' όψιν σου ότι άκομα και η μερική άντληση είναι μεγάλη ταλαιπωρία (το έχω βιώσει), πόσο μάλλον η αποκλειστική... Μην καθυστερήσεις να ζητήσεις βοήθεια για να βάλεις το παιδί στο στήθος (πάντα υπάρχει λύση, όποιο και να είναι το πρόβλημα) αρκεί να μην ξεχάσει το παιδί να θηλάζει (γιατί κάποια στιγμή γίνεται και αυτό...).

Προσπαθησα πολυ στην αρχη να την βαλω αλλα εχω πολυ μεγαλο και βαρυ στηθος και πολυ μεγαλη θηλη και η μικρη δισανασχετουσε..

Το μεγάλο και βαρύ στήθος και η μεγάλη θηλή δεν είναι απαραίτητα πρόβλημα. Μπορεί να ήταν κακή στάση-τοποθέτηση, μπορεί να είχες μεγάλη ροή και αυτό να ενοχλούσε το παιδί, πολλά μπορεί... Αν δεν σε βοηθήσει ειδικός για να εντοπίσει το πρόβλημα και να σου προτείνει λύση, όσο και να προσπαθήσεις μόνη σου μπορεί να μην καταφέρεις να βάλεις το παιδί στο στήθος - αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορούσες αν είχες τη σωστή καθοδήγηση.

Διαφημίσεις

νομιζω παντως οτι το swing αυξανει την ποσοτητα.δεν τη μειωνει.επειδη ειχα νοικιασει θηλαστρο και μετα αγορασα το swing δεν ειδα διαφορα.ισα ισα.καλυτερο μου φανηκε.

νομιζω παντως οτι το swing αυξανει την ποσοτητα.δεν τη μειωνει.επειδη ειχα νοικιασει θηλαστρο και μετα αγορασα το swing δεν ειδα διαφορα.ισα ισα.καλυτερο μου φανηκε.

πάντως η εταιρεία που το κατασκευάζει διευκρινίζει ότι είναι για περιστασιακή χρήση http://www.medela.com/ISBD/breastfeeding/products/breastpumpoverview.php?navid=1110077

κατά τα άλλα συμφωνώ με την EvaMD

jv42p3.png

DfUyp2.png

με το ιδιο θηλαστρο αντλουσα ΓΙΑ 6 ΜΗΝΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΓΕΥΜΑΤΑ δεν νομιζω πως πρεπει να πω κατι αλλο...ειναι λιγο κουραστικο μονο.φιλικα

Αγορακια μου σας λατρευω!!

Εγώ εδώ και 3 μήνες αντλώ αποκλειστικά με αυτό το θήλαστρο, για να μην κουράζομαι πολύ κάνω 3 αντλήσεις τη μέρα ανά 8ωρο, βγάζω όσο χρειάζεται το παιδί. Είχαν ματώσει και είχαν σχιστεί οι θηλές, πιθανότατα αν δεν είχα αυτό το θήλαστρο να είχα διακόψει το μητρικό γάλα, με βοήθησε πολύ. Αν έχεις υπομονή κατά την άντληση και αδειάζει το στήθος καλά και βγάζεις με συχνότητα δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα, εγώ μέχρι τώρα δεν είχα!

Πόσο είναι το μωρό σου; Γιατί δεν προσπαθείς να τη βάλεις στο στήθος σου; Ο παιδίατρος έχει δίκιο. Αν συνεχίσεις με 6 αντλήσεις με ακατάλληλο θήλαστρο, το γάλα σου σταδιακά θα μειωθεί!

καλησπερα.Γιατι το λες αυτο?Εγω απο την 3 μερα το εβγαζα με το θηλαστρο γιατι η μικρη ηταν στην θερμοκοιτιδα.Στην αρχη εβγαζα και εγω 6 φορες τη μερα.Τωρα η μικρη ειναι 7 μηνων εξακολουθεί και πινει μονο δικο μου γαλα απλα τωρα βγαζω 3 φορες τη μερα γιατι τρωει κ αλλες τροφες.Δεν μου μειωθηκε καθολου το γαλα.Οταν εβγαζα 6 φορες εβγαζα 1200 περιπου ml.Tωρα που βγαζω 3 φορες βγαζω περιπου 600 ml.Παντα το γαλα ηταν υπεραρκετο και παντα ακομα κ τωρα πεταω κιολας και να φανταστεις οτι εχω χειροτερο θηλαστρο εχω το mini electric της melela που οπως λεει κ το site της εταιρειας ειναι για ευκαιριακη αντληση.

Διαφημίσεις

Εγώ εδώ και 3 μήνες αντλώ αποκλειστικά με αυτό το θήλαστρο, για να μην κουράζομαι πολύ κάνω 3 αντλήσεις τη μέρα ανά 8ωρο, βγάζω όσο χρειάζεται το παιδί. Είχαν ματώσει και είχαν σχιστεί οι θηλές, πιθανότατα αν δεν είχα αυτό το θήλαστρο να είχα διακόψει το μητρικό γάλα, με βοήθησε πολύ. Αν έχεις υπομονή κατά την άντληση και αδειάζει το στήθος καλά και βγάζεις με συχνότητα δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα, εγώ μέχρι τώρα δεν είχα!

καλησπερα.Γιατι το λες αυτο?Εγω απο την 3 μερα το εβγαζα με το θηλαστρο γιατι η μικρη ηταν στην θερμοκοιτιδα.Στην αρχη εβγαζα και εγω 6 φορες τη μερα.Τωρα η μικρη ειναι 7 μηνων εξακολουθεί και πινει μονο δικο μου γαλα απλα τωρα βγαζω 3 φορες τη μερα γιατι τρωει κ αλλες τροφες.Δεν μου μειωθηκε καθολου το γαλα.Οταν εβγαζα 6 φορες εβγαζα 1200 περιπου ml.Tωρα που βγαζω 3 φορες βγαζω περιπου 600 ml.Παντα το γαλα ηταν υπεραρκετο και παντα ακομα κ τωρα πεταω κιολας και να φανταστεις οτι εχω χειροτερο θηλαστρο εχω το mini electric της melela που οπως λεει κ το site της εταιρειας ειναι για ευκαιριακη αντληση.

με το ιδιο θηλαστρο αντλουσα ΓΙΑ 6 ΜΗΝΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΓΕΥΜΑΤΑ δεν νομιζω πως πρεπει να πω κατι αλλο...ειναι λιγο κουραστικο μονο.φιλικα

Χωρίς καμμία διάθεση να αμφισβητήσω τα όσα λέτε ή να φανώ εριστική, πιστεύω ότι το προσωπικό μας παράδειγμα όταν αυτό αποκλίνει πολύ από το μέσο όρο* δεν θα πρέπει να συστήνεται ως τακτική ειδικά σε γυναίκες που δεν έχουν εγκαταστήσει γαλουχία όπως η τανια23. Κάποιες γυναίκες έχουν καλύτερη ή θεαματική απόδοση με θήλαστρο, ακόμα και χειροκίνητο. Δεν συμβαίνει όμως αυτό σε κάθε γυναίκα, οπότε μην παρουσιάζουμε την αποκλειστική άντληση σαν κάτι εύκολο που μπορεί να επιτευχθεί και με 3 αντλήσεις τη μέρα και με οποιοδήποτε θήλαστρο. Η τανια23, όπως και κάθε άλλη στη θέση της, έχει ανάγκη από υπεύθυνη συμβουλή που εγγυημένα να μπορεί να τη βοηθήσει και όχι από πρακτικές που μπορεί να απέδωσαν σε κάποιες -τις ιδιαίτερες συνθήκες των οποίων δεν γνωρίζουμε- αλλά για κεινη μπορεί να αποβούν καταστροφικές. Κι εγώ μπορώ να σας πω πολλές γνωστές μου που είδαν το γάλα τους να λιγοστεύει και να κόβεται προσπαθώντας με ακατάλληλα θήλαστρα και μη ακολουθώντας ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα αντλήσεων.

*Δυστυχώς ο μέσος όρος δεν είναι η γυναίκα με υπερπαραγωγή που από την αρχή μπορεί να βγάλει 200ml με θήλαστρο που η ίδια η κατασκευάστρια προτείνει για πικ-νικ.

• 4 εβδομάδες μετά...
Δεν συμβαίνει όμως αυτό σε κάθε γυναίκα, οπότε μην παρουσιάζουμε την αποκλειστική άντληση σαν κάτι εύκολο που μπορεί να επιτευχθεί και με 3 αντλήσεις τη μέρα και με οποιοδήποτε θήλαστρο.

θα συμφωνησω απολυτα με την EvaMD, γιατι κι εμενα μειωνοταν η παραγωγη με μη νοσοκομειακο θηλαστρο και δεν θα μπορουσα σε καμια περιπτωση να διατηρησω την γαλουχια μονο με αντληση..οσο για τις τρεις φορες?? τοτε σιγουρα θα ειχε κοπει τελειως, γιαιτ η μπεμπα θηλαζε 5-7 φορες και ειχε ηδη μειωθει η παραγωγη μου.. ποσο μαλλον αν εκανα και αποκλειστικη αντληση..

83hKp3.png

Είσαι σε πόλη που υπάρχουν σύμβουλοι θηλασμού; Θα σε βοηθήσουν να βάλεις το παιδί στο στήθος. Αλλιώς για να εγκαταστήσεις και να διατηρήσεις γαλουχία μόνο με αντλήσεις θα πρέπει να ακολουθήσεις το σχετικό πρωτόκολλο και κατά προτίμηση να νοικιάσεις νοσοκομειακό θήλαστρο. Να έχεις υπ' όψιν σου ότι άκομα και η μερική άντληση είναι μεγάλη ταλαιπωρία (το έχω βιώσει), πόσο μάλλον η αποκλειστική... Μην καθυστερήσεις να ζητήσεις βοήθεια για να βάλεις το παιδί στο στήθος (πάντα υπάρχει λύση, όποιο και να είναι το πρόβλημα) αρκεί να μην ξεχάσει το παιδί να θηλάζει (γιατί κάποια στιγμή γίνεται και αυτό...).

κι εγω πιστευω οτι ειναι το καλυτερο που μπορεις να κανεις!!!!!!!!!!!!!

83hKp3.png

• 5 months later...

Καλημέρα!Εχω το μωράκι μου στη Μενν και για να μη μου κοπεί το γάλα νοίκιασα θήλαστρο και ακολούθησα το πρωτόκολλο αντλήσεων.Από τη Δευτέρα που το έχω παρατήρησα σημαντική αύξηση της παραγωγής μου,βγάζω 90-120 γρ. ανά 2-2,5 ώρες συνολικά 7-8 αντλήσεις.Το μωράκι μου είναι 2500 γρ.περίπου.Οταν με το καλό θα μου ζητάνε γάλα για να το ταίσουν,λογικά δεν θα πρέπει να πίνει 50-60 γρ.;Μήπως βγάζω παραπάνω γάλα από όσο θα χρειαστεί το μωρό;Ακολουθώ τις 13λεπτες αντλήσεις.Μήπως θα έπρεπε να σταματώ στα 70 γρ. ασχετα αν αυτά τα βγάζω στα 5 λεπτά;

url]

url]

Καλημέρα!Εχω το μωράκι μου στη Μενν και για να μη μου κοπεί το γάλα νοίκιασα θήλαστρο και ακολούθησα το πρωτόκολλο αντλήσεων.Από τη Δευτέρα που το έχω παρατήρησα σημαντική αύξηση της παραγωγής μου,βγάζω 90-120 γρ. ανά 2-2,5 ώρες συνολικά 7-8 αντλήσεις.Το μωράκι μου είναι 2500 γρ.περίπου.Οταν με το καλό θα μου ζητάνε γάλα για να το ταίσουν,λογικά δεν θα πρέπει να πίνει 50-60 γρ.;Μήπως βγάζω παραπάνω γάλα από όσο θα χρειαστεί το μωρό;Ακολουθώ τις 13λεπτες αντλήσεις.Μήπως θα έπρεπε να σταματώ στα 70 γρ. ασχετα αν αυτά τα βγάζω στα 5 λεπτά;

Η παραγωγή σου θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη από τις ανάγκες του μωρού για να μην δυσκολευτεί το μωρό στα γεύματά του, μετά θα αφήσεις το ίδιο να κάνει τη ρύθμιση.

Για να εδραιωθεί ο θηλασμός καλό θα ήταν να διατηρήσεις την παραγωγή των 750-1000 ml το 24ωρο.

Διαφημίσεις

Η παραγωγή σου θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη από τις ανάγκες του μωρού για να μην δυσκολευτεί το μωρό στα γεύματά του, μετά θα αφήσεις το ίδιο να κάνει τη ρύθμιση.

Για να εδραιωθεί ο θηλασμός καλό θα ήταν να διατηρήσεις την παραγωγή των 750-1000 ml το 24ωρο.

Ευχαριστώ πολύ.Ηδη τον ταίζουν με γαστρικό σωληνάκι 10-15 γρ.περίπου,αλλά δεν θα αργήσει να βγει από τη θερμοκοιτίδα οπότε και θα τρωει περισσότερο.

url]

url]

Ευχαριστώ πολύ.Ηδη τον ταίζουν με γαστρικό σωληνάκι 10-15 γρ.περίπου,αλλά δεν θα αργήσει να βγει από τη θερμοκοιτίδα οπότε και θα τρωει περισσότερο.

με το καλο boubis να βγει το μωρακι σου!

Τα καλυτερα ερχονται...

2sgpp2.pngn2LTp3.png

Με το καλό!:D

Με τα πρόωρα και τα μωρά που έχουν σχετικά χαμηλό βάρος, είναι καλή ιδέα να διατηρεί η μητέρα υψηλά την παραγωγή ώστε όταν αυξάνονται οι ανάγκες, να μη χρειάζεται να προσπαθήσει το μωρό για να αυξήσει την παραγωγή.

Με αυτό τον τρόπο το μωρό δεν χρειάζεται να χάσει χρόνο και ενέργεια για να αυξήσει την παραγωγή.

με το καλο boubis να βγει το μωρακι σου!
Να 'σαι καλά Ασπασία.Κι εσύ ό,τι επιθυμείς!

Με το καλό!:D

Με τα πρόωρα και τα μωρά που έχουν σχετικά χαμηλό βάρος, είναι καλή ιδέα να διατηρεί η μητέρα υψηλά την παραγωγή ώστε όταν αυξάνονται οι ανάγκες, να μη χρειάζεται να προσπαθήσει το μωρό για να αυξήσει την παραγωγή.

Με αυτό τον τρόπο το μωρό δεν χρειάζεται να χάσει χρόνο και ενέργεια για να αυξήσει την παραγωγή.

Πράγματικά πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες σου Αγλαία.Θήλασα τον μεγάλο μου γιο για 22 μήνες χάρη στις συμβουλές σου από το φόρουμ και μόνο και νόμιζα πως τα ήξερα όλα...Ομως είδες πώς μου τα έφερε η ζωή...Ακουσα και το θεικό χθες που πήγα να δω το νινί στο Ιπποκράτειο:Ελεγε μια μαία σε μια μαμά που πήρε τηλ.να δει τί κάνει το μωράκι της "ναι ,σας καλέσαμε να έρθετε όχι για να το θηλάσετε,για να σας δείξουμε πως να το ταίζετε με το μπιμπερό:shock:Ο θηλασμός θα γίνει από σας όταν το πάρετε από δω.Αυτό είναι δικό σας θέμα:shock::shock:"

Και σας ρωτώ βρε κορίτσια,αν εγώ δεν ήμουν ενήμερη έστω από το φόρουμ,πώς θα τα κατάφερνα στο σπίτι μόνη μου;Δεν θα έπρεπε στοιχειωδώς να ενημερώνουν και να στηρίζουν το θηλασμό,εφόσον βλέπουν και τη μητέρα τόσο πρόθυμη;

url]

url]

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...