Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΤΣΜΕΔΕ και ιδιωτικη ασφαλιση

Recommended Posts

Εαν γεννήσεις σε ιδιωτικό νοσοκομείο παίρνεις 2500 για να πληρώσεις η ίδια το νοσοκομείο (τα υπόλοιπα τα βάζεις από την τσέπη σου), εάν γεννήσεις σε δημόσιο πληρώνεται απευθείας το νοσοκομείο με κάποια γραφειοκρατία βεβαίως βεβαίως.

Όλες οι εξετάσεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, δεν καλύφτηκαν.

Γεια σας και από εμένα κορίτσια! Σήμερα είδα την είδηση πως τελικά ο κλάδος υγείας του ΕΤΑΑ δεν μπήκε στον ΕΟΠΥ. Αυτό σημαίνει πως ισχύει ό,τι και πριν για τον ΚΥΤ? Έχει μάθει καμία αν ισχύει αυτό που μας έγραψε και η mbgeorgia, δηλαδή πως αν γεννήσεις σε ιδιωτική κλινική παίρνεις 2500.

Γεννάω αρχές Σεπτέμβρη, βέβαια, οπότε μπορεί να μην υπάρχει Ελλάδα μέχρι τότε:P Καλή συνέχεια σε όλες!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 130
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

κι εγώ έμαθα ότι με υπουργική απόφαση πλέον, δεν ενταχθήκαμε στον ΕΟΠΥΥ. Thank God!!!!

Οπότε ισχύει ό,τι και μέχρι τώρα. ?2500 για τα ιδιωτικά και ?0 κατά τη διάρκεια.

φίου... γιατί ένα άγχος το είχα... ?1500 διαφορά ήταν αυτή!!!

ANHVp2.png

eNortjKzUjI0NzE0NVGyBlwwFYkC0w,,08.png

• 2 months later...

Δηλαδή αν είσαι ασφαλισμένη στο ΤΣΜΕΔΕ και δουλεύεις ως μισθωτή (άρα και στο ΙΚΑ-ΕΟΠΠΥ) παίρνεις φυσικά μονο τα 2500?. Στην ιδιωτική κλινική εμφανίζεσαι ως ιδιωτης, δε δίνεις το βιβλιάριο του ΙΚΑ (οπότε δεν έχεις έκπτωση) και στην υπεύθυνη δήλωση του ΤΣΜΕΔΕ γράφεις "Δε δικαιούμαι επίδομα τοκετού από άλλο δημόσιο φορέα" εννοώντας στην ουσία "δεν έχω λάβει". Σωστά? Πιστεύετε ότι κάνουν τις αντίστοιχες διασταυρώσεις?

Μια ερωτησουλα ακόμη: Γέννησα τώρα τον Αύγουστο και κλεινω 5ετια τέλος του 2012. Πιστεύετε ότι δικαιούμαι την έκπτωση του 50% στις εισφορές?

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων όποια συνάδελφο γνωρίζει καλύτερά από αντίστοιχή περίπτωση και μου απαντήσει στα παραπάνω.

Εχω την εντύπωση ότι εκτός από το επίδομα στο τέλος αν κάνεις υποβοηθούμενη / εξωσωματική δικαιούσαι περισσότερα - δεν γνωρίζω όμως την διαδικασία.

Επίσης νομίζω ότι καλύπτουν κάτι περισσότερο για επαπειλούμενες αλλά δεν ξέρω την διαδικασία.

(Επίσης υπάρχει και η περίπτώση να μην φτάσεις στο τέλος ...Το είχα περάσει και αυτό παλαιότερα και σε αυτή την περίπτωση μου καλύψαν τα έξοδα στον βαθμό που καλύπταν την ιδιωτική περίθαλψη. )

Πριν 6 χρόνια πάντως στην θεσ/νικη εμένα μου καλύπταν (75 %) τα φάρμακα / ορμόνες και δεν τους είχα αναφέρει ότι κανω υποβοηθούμενη. Αυτά ήταν αρκετά ακριβά (1000 ευρώ την φορά).

Με τις άναλύσεις /εξετάσεις μετά ήταν ανάλογα με το σε ποιον ελεκτή έπεφτες! Αλλοι τα δίναν και άλλοι όχι!

Είναι καλή συμβουλή να στέλεις άλλον και να βάζεις άλλον γιατρό να σου γράφει τις αναλύσεις.

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...