Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΤΣΜΕΔΕ και ιδιωτικη ασφαλιση

Recommended Posts

Και αν θυμάμαι καλά, το μόνο εμβόλιο που δεν δικαιολογεί είναι το MANDOUX.

Έχει προτεινόμενους γιατρούς, αλλά μπορείς να πας και στον δικό σου γιατρό.

Το μαντού δεν το δικαιολογεί κανένα ταμείο και από ότι μου είπε η παιδίατρος το χορηγεί τη Δ/νση Υγείας της Νομαρχίας σε όλους τους παιδιάτρους. Οπότε πληρώνεις μόνο την επίσκεψη στο γιατρό. Σε μας τουλάχιστον αυτό έγινε.

• 9 months later...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 130
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ανέσυρα αυτό το θέμα προσπαθώντας απεγνωσμένα να καταλάβω τι παιζει με το τσμεδε: τελικά καλύπτουν εξετάσεις κλπ ή όχι? είναι 2500 ευρώ αυτά που δίνουν μετά τη γέννα ή λιγότερα? είμαι στην αρχή της εγκυμοσύνης (2ο μήνα) και ακόμα δεν έχω κάνει τις εξετάσεις αίματος, θα πάω μέσα στην εβδομάδα μάλλον. δεν θυμάμαι τι έχει γράψει ο γιατρός στο παραπεμπτικό, θα το δω όταν γυρίσω σπίτι. Έχει καμία πρόσφατη εμπειρία? εγώ εξυπηρετούμαι από το παράρτημα Αγίας Παρασκευής.

Είδα ότι κάποιες κοπέλες πηγαίνουν στον Πειραιά και παίρνουν τα χρήματα. μπορεί ο καθένας να χρησιμοποιεί οποιοδήποτε υποκατάστημα θέλει?

Ανέσυρα αυτό το θέμα προσπαθώντας απεγνωσμένα να καταλάβω τι παιζει με το τσμεδε: τελικά καλύπτουν εξετάσεις κλπ ή όχι? είναι 2500 ευρώ αυτά που δίνουν μετά τη γέννα ή λιγότερα? είμαι στην αρχή της εγκυμοσύνης (2ο μήνα) και ακόμα δεν έχω κάνει τις εξετάσεις αίματος, θα πάω μέσα στην εβδομάδα μάλλον. δεν θυμάμαι τι έχει γράψει ο γιατρός στο παραπεμπτικό, θα το δω όταν γυρίσω σπίτι. Έχει καμία πρόσφατη εμπειρία? εγώ εξυπηρετούμαι από το παράρτημα Αγίας Παρασκευής.

Είδα ότι κάποιες κοπέλες πηγαίνουν στον Πειραιά και παίρνουν τα χρήματα. μπορεί ο καθένας να χρησιμοποιεί οποιοδήποτε υποκατάστημα θέλει?

To επίδομα που δίνει το τσμεδε αμέσως μετά τη γέννα είναι 2500 ευρώ..

λεφτά από εξετάσεις δεν δίνει, αλλά αν τις κάνεις στη βιοιατρική σου καλύπτει πολύ μεγάλο ποσό, δλδ για κάθε αιματολογική εξέταση θα πληρώνεις μόνο σαν συμμετοχή γύρω στα 6-7 ευρώ...

και αποθηλασε επιτελους!

To επίδομα που δίνει το τσμεδε αμέσως μετά τη γέννα είναι 2500 ευρώ..

λεφτά από εξετάσεις δεν δίνει, αλλά αν τις κάνεις στη βιοιατρική σου καλύπτει πολύ μεγάλο ποσό, δλδ για κάθε αιματολογική εξέταση θα πληρώνεις μόνο σαν συμμετοχή γύρω στα 6-7 ευρώ...

σε ευχαριστώ πολύ culte για την άμεση απάντηση. Γιατί στη Βιοιατρική συγκεκριμένα? είναι συμβεβλημένοι?

Εσύ δεν πήγαινες καθόλου αποδείξεις γιατρού κατά τη διάρκεια?

σε ευχαριστώ πολύ culte για την άμεση απάντηση. Γιατί στη Βιοιατρική συγκεκριμένα? είναι συμβεβλημένοι?

Εσύ δεν πήγαινες καθόλου αποδείξεις γιατρού κατά τη διάρκεια?

ναι είναι συμβεβλημένοι...

μια φορά τους πήγα, και μου είπαν ότι δεν καλύπτουν εξετάσεις, γιαυτό δίνουν το επίδομα μετά..

τι να σου πω , έτσι μου είπαν...ρώτα και εσύ αν θες...

και αποθηλασε επιτελους!

Διαφημίσεις

Τα περισσότερα εργαστήρια έχουν σύμβαση με το ΤΣΜΕΔΕ και κάνουν στους ασφαλισμένους κρατικές τιμές οι οποίες είναι περίπου το 20-30% σε σχέση με τις τιμές που έχουν γενικότερα. Με ένα τηλέφωνο στο εργαστήριο που σε εξυπηρετεί μαθαίνεις αν έχουν σύμβαση με το ΤΣΜΕΔΕ. Όταν πηγαίνεις να έχεις μαζί σου το βιβλιάριο του ΤΣΜΕΔΕ καλού-κακού.

Στην εγκυμοσύνη δεν καλύπτουν τίποτα, ούτε γιατρούς ούτε εξετάσεις γιατί υποτίθεται ότι είναι μέσα στα 2500 ευρώ. Οι πρώτες εξετάσεις στη βιοιατρική μου είχαν κοστίσει 120 ευρώ.

Καλησπέρα.Αυτό που λένε τα κόριτσια ισχύει.Έγώ πάντως ότι εξετάσεις είχα, τις πήγαινα και αν έπαιρνα κάτι έχει καλώς. Έχω πάει και στις δύο εγκυμοσύνες μου την απόδειξη από την αμνιοκέντηση και πήρα πίσω από περίπου 150 ? κάθε φορά.Αξίζει να τις πηγαίνεις μήπως και πάρεις τίποτα.

Αν είσαι άμεσα ασφαλισμένη, όταν γεννήσεις μην ξεχάσεις να ζητήσεις την έκπτωση που δικαιούσαι για έναν χρόνο στα ασφάλιστρα.

Καλή εγκυμοσύνη!!!!

ΠΕΡΙΚΛΗΣ 29-06-2008

ΣΠΥΡΟΣ 15-11-2009

Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια! θα τα πηγαίνω και ό,τι πάρω, καλώς. Εξάλλου μένω κοντά στο παράρτημα. Θα πάρω τηλ στο Ιατρόπολις που με εξυπηρετεί (και άλλες φορές που πήγα για εξετάσεις και είπα ότι είμαι από τσμεδε μου χρέωσαν ακριβώς τις τιμές που δικαιολογούσε). αν δεν, θα πάω στη βιοιατρική. είμαι άμεσα ασφαλιζόμενο μέλος, αλλά είμαι υπάλληλος. οπότε θα πρέπει να ενημερώσω τον εργοδότη για την αλλαγή αυτή στα ασφάλιστρα, προφανώς?

ναι μην το ξεχάσεις έναν χρόνο μετά τη γέννα πληρώνεις τα μισά..]

εγώ δεν το ήξερα και τα διεκδικώ αναδρομικά..ζήσε μάη μου να φας τριφύλλι...

και αποθηλασε επιτελους!

Διαφημίσεις

culte καλημέρα!

είμαι κι εγώ άμεσο μέλος, γέννησα Ιούνιο 2008 και πολύ πρόσφατα έμαθα για την έκπτωση. Τώρα πρέπει να τα ζητήσω αναδρομικά. Μήπως ξέρεις τι χαρτιά χρειάζονται? Και ... θα τα πάρουμε αναδρομικά, τα έχει πάρει καμμία?

Ευχαριστώ

αλλά είμαι υπάλληλος. οπότε θα πρέπει να ενημερώσω τον εργοδότη για την αλλαγή αυτή στα ασφάλιστρα, προφανώς?

Ενημέρωσε τον. Απ' όσο ξέρω, η έκπτωση γίνεται από τις κρατήσεις σου. Οπότε πάλι βγαίνεις κερδισμένη.

ΠΕΡΙΚΛΗΣ 29-06-2008

ΣΠΥΡΟΣ 15-11-2009

culte καλημέρα!

είμαι κι εγώ άμεσο μέλος, γέννησα Ιούνιο 2008 και πολύ πρόσφατα έμαθα για την έκπτωση. Τώρα πρέπει να τα ζητήσω αναδρομικά. Μήπως ξέρεις τι χαρτιά χρειάζονται? Και ... θα τα πάρουμε αναδρομικά, τα έχει πάρει καμμία?

Ευχαριστώ

Ζήτησέ τα αναδρομικά. Δεν είναι λίγα. Περίπου 400? το εξάμηνο. Και εγώ γέννησα Ιούνιο 2008 και δεν ήξερα για την έκπτωση το πρώτο εξάμηνο. Έκανα αίτηση για αναδρομική επιστροφή Απρίλιο 2009 και προχθές που ρώτησα μου είπαν ότι είναι πολύ νωρίς. Μάλλον το 2011 θα επιστραφούν. Έχω όμως μόνο ένα εξάμηνο να παίρνω. Τα άλλα τα έχω ήδη πάρει.

ΠΕΡΙΚΛΗΣ 29-06-2008

ΣΠΥΡΟΣ 15-11-2009

Διαφημίσεις

• 8 months later...

Κορίτσα καλησπέρα!

Γεννάω σε μία εβδομάδα και ήθελα να ρωτήσω ... καταθέτεις για το επίδομα τοκετού από το ΤΣΜΕΔΕ και μια υπεύθυνη δήλωση...

Τι πρέπει να λέει αυτή?? Πρέπει να τη γράψω εγώ έτσι δεν είναι?

azHYp2.png

vwuep3.png

Κορίτσα καλησπέρα!

Γεννάω σε μία εβδομάδα και ήθελα να ρωτήσω ... καταθέτεις για το επίδομα τοκετού από το ΤΣΜΕΔΕ και μια υπεύθυνη δήλωση...

Τι πρέπει να λέει αυτή?? Πρέπει να τη γράψω εγώ έτσι δεν είναι?

νομίζω ότι γράφει στο σάιτ του ΤΣΜΕΔΕ τί ακριβώς λέει....

να θυμάσαι ότι για ένα χρόνο μετά πληρώνεις τα μισά για την ασφάλεια...κανείς δεν θα στο πει δυστυχώς!!!!!!

και αποθηλασε επιτελους!

Θα σου πουν εκει τι να γραψεις ακριβως (αν θυμαμαι καλα, λες οτι ελαβες το επιδομα και δε θα χρησιμοποιεις τις αποδειξεις για φορολογικους λογους)

Μη ξεχασεις να κανεις αιτηση για μειωμενες εισφορες. και μη περιμενεις να στο πουνε....δε στο λενε! κι εγω τυχαια το εμαθα!

νομίζω ότι γράφει στο σάιτ του ΤΣΜΕΔΕ τί ακριβώς λέει....

να θυμάσαι ότι για ένα χρόνο μετά πληρώνεις τα μισά για την ασφάλεια...κανείς δεν θα στο πει δυστυχώς!!!!!!

Τι εννοείς ? :confused::confused::confused::confused: Πληρώνεις τα μισά στο ΤΣΜΕΔΕ?

Τι εννοείς ? :confused::confused::confused::confused: Πληρώνεις τα μισά στο ΤΣΜΕΔΕ?

ω ναι! να υποθεσω οτι δε στο ειπε κανενας εκει ετσι? ωραια! θα πας να κανεις μια αιτηση για επιστροφη ασφαλιστρων

χαχα..όχι μισά ακριβώς....μειωμένα όμως όπως λέει και η Ράννια!

εσύ τα πληρωσες κανονικά???

και αποθηλασε επιτελους!

κοιτα...αν δεις πληρωνουμε κυρια συνταξη, ΚΥΤ και κατι αλλα....παει το μισο σε ενα απο αυτα (δε θυμαμαι ποιο) που ειναι και το μεγαλυτερο ποσο....δλδ, ενα ποσο ειναι 800 και στο κανουν 400. Ολα αυτα αν εισαι ανω 5ετιας παντα....

δλδ εμενα αντι για 1500 τοσο , μου ρθε 1100 τοσο

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...