Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΤΣΜΕΔΕ και ιδιωτικη ασφαλιση

Recommended Posts

τα 2500 εχουν γινει 1800και κατι ψιλα, μειωθηκαν. Εγω που γεννησα τη μικρη γεναρη του 10 ημουν απο τις τελευταιες που πηραν τα 2500

Εγώ φεβρουάριο του 10 γιατί πηρα 2500?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 130
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δεν ειδοποιεί ο εργοδότης ... ούτε το ΤΣΜΕΔΕ!!! ΕΣύ πρέπει να το ξέρεις .... αυτή είναι η πλάκα! Όταν γεννάμε πρέπει να ειδοποιούμε με ληξιαρχική πράξη γέννησης και το τμήμα εισφορών γιατί δεν ενημερώνεται το ένα τμήμα από το άλλο!!! Εγώ είχα καταθέσει ληξιαρχική πράξη γέννησης για το επίδομα τοκετού είχα γράψει και το παιδί στο ταμείο κανονικά (πάλι καταθέτοντας ληξιαρχική πράξη γέννησης) αλλά το τμήμα εισφορών αγνοούσε την ύπαρξη του παιδιού μου.

Πάντως τώρα μπορείς να τα ζητήσεις αναδρομικά και για τα 2 παιδιά!

κι εγω εχω τα 2 παιδια στο τσμεδε και θα περιμενα να γινει αυτοματα ολο αυτο που λετε.

και στα 2 παιδια δεν ειδα καμια διαφορα στο μισθο (εγω ειμαι με συμβαση στον ιδιωτικο τομεα οποτε τσμεδε+ικα αναγκαστικα). πρεπει να παω μια μερα απο εκει = μια μερα αδεια...:mad:

Επίδομα Τοκετού

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την είσπραξη του επιδόματος τοκετού

(ΕΥΡΩ 2.500,00 για γεννήσεις από 23 Μαΐου 2005) είναι τα ακόλουθα:

1. Βεβαίωση της Κλινικής ή του Νοσοκομείου

Το λευκό πρωτότυπο στέλεχος με πρωτότυπη σφραγίδα και υπογραφή

2. Βιβλιάριο Υγείας της συζύγου / μητέρας

3. Πρωτότυπη ληξιαρχική πράξη γεννήσεως του παιδιού

4. Υπεύθυνη Δήλωση του Νόμου 1599/86 που υπογράφεται από την μητέρα στην περίπτωση άμεσου ή έμμεσου μέλους ή και από τον σύζυγο στην περίπτωση του έμμεσου μέλους.

Για άμεσο μέλος, η μητέρα θα πρέπει να αναγράφει ότι δεν δικαιούται επιδόματος τοκετού από άλλο Δημόσιο Ασφαλιστικό Οργανισμό. Επίσης ότι δεν θα χρησιμοποιήσει τα δικαιολογητικά δαπανών τοκετού που βρίσκονται στα χέρια της, για το μέχρι του από του Κλάδου καταβληθέντος ποσού, για έκπτωση φόρου εισοδήματος στη Οικονομική Εφορία». Για έμμεσο μέλος, «καμία μεταβολή δεν επήλθε για το δικαίωμα υπαγωγής ως έμμεσου μέλους δεν δικαιούμαι επίδομα τοκετού από άλλο Δημόσιο Ασφαλιστικό Οργανισμό. Επίσης δηλώνω υπεύθυνα ότι δεν θα χρησιμοποιήσω τα δικαιολογητικά δαπανών τοκετού που βρίσκονται στα χέρια μου, για το μέχρι του από του Κλάδου καταβληθέντος ποσού, για έκπτωση φόρου εισοδήματοςστην Οικονομική Εφορία».

Το επίδομα τοκετού καταβάλλεται σε άμεσα ή έμμεσα ασφαλισμένα μέλη. Σε περίπτωση που η σύζυγος είναι ασφαλισμένη σε άλλο ασφαλιστικό φορέα, το επίδομα τοκετού θα ληφθεί από αυτόν τον ασφαλιστικό φορέα και όχι από τον Κ.Υ.Τ. ανεξάρτητα αν ο σύζυγος είναι ασφαλισμένος σε αυτόν. Η είσπραξη γίνεται αυθημερόν από το ίδιο τον ασφαλισμένο ή από κάποιο συγγενικό ή οικείο πρόσωπο που θα πρέπει να έχει εξουσιοδότηση θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από την Αστυνομία, Δημόσια Αρχή ή Κ.Ε.Π (Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών). Και στις δύο περιπτώσεις απαιτείται αστυνομική ταυτότητα του ασφαλισμένου ή του εξουσιοδοτούμενου.

Εγώ φεβρουάριο του 10 γιατί πηρα 2500?

ΟΚ...απο τις τελευταιες ησουν εσυ λοιπον. Νομιζω αλλαξε μαρτη του 10.

Ακουσα οτι εγινε χαμος με το θεμα της μειωσης και ειπαν οτι θα το επαναφερουν..

Διαφημίσεις

eve, καταρχην για το συγκεκριμενο πρεπει να κανεις αιτηση γιαμ ειωση εισφορων (κατι το οποιο πρεπει να το ξερεις απο μονη σου -απο που δε ξερω!!!!)

μηπως αυτο που μειωνεται ειναι η ασφαλιση σου στο ικα?

Επίδομα Τοκετού

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την είσπραξη του επιδόματος τοκετού

(ΕΥΡΩ 2.500,00 για γεννήσεις από 23 Μαΐου 2005) είναι τα ακόλουθα:

1. Βεβαίωση της Κλινικής ή του Νοσοκομείου

Το λευκό πρωτότυπο στέλεχος με πρωτότυπη σφραγίδα και υπογραφή

2. Βιβλιάριο Υγείας της συζύγου / μητέρας

3. Πρωτότυπη ληξιαρχική πράξη γεννήσεως του παιδιού

4. Υπεύθυνη Δήλωση του Νόμου 1599/86 που υπογράφεται από την μητέρα στην περίπτωση άμεσου ή έμμεσου μέλους ή και από τον σύζυγο στην περίπτωση του έμμεσου μέλους.

Για άμεσο μέλος, η μητέρα θα πρέπει να αναγράφει ότι δεν δικαιούται επιδόματος τοκετού από άλλο Δημόσιο Ασφαλιστικό Οργανισμό. Επίσης ότι δεν θα χρησιμοποιήσει τα δικαιολογητικά δαπανών τοκετού που βρίσκονται στα χέρια της, για το μέχρι του από του Κλάδου καταβληθέντος ποσού, για έκπτωση φόρου εισοδήματος στη Οικονομική Εφορία». Για έμμεσο μέλος, «καμία μεταβολή δεν επήλθε για το δικαίωμα υπαγωγής ως έμμεσου μέλους δεν δικαιούμαι επίδομα τοκετού από άλλο Δημόσιο Ασφαλιστικό Οργανισμό. Επίσης δηλώνω υπεύθυνα ότι δεν θα χρησιμοποιήσω τα δικαιολογητικά δαπανών τοκετού που βρίσκονται στα χέρια μου, για το μέχρι του από του Κλάδου καταβληθέντος ποσού, για έκπτωση φόρου εισοδήματοςστην Οικονομική Εφορία».

Το επίδομα τοκετού καταβάλλεται σε άμεσα ή έμμεσα ασφαλισμένα μέλη. Σε περίπτωση που η σύζυγος είναι ασφαλισμένη σε άλλο ασφαλιστικό φορέα, το επίδομα τοκετού θα ληφθεί από αυτόν τον ασφαλιστικό φορέα και όχι από τον Κ.Υ.Τ. ανεξάρτητα αν ο σύζυγος είναι ασφαλισμένος σε αυτόν. Η είσπραξη γίνεται αυθημερόν από το ίδιο τον ασφαλισμένο ή από κάποιο συγγενικό ή οικείο πρόσωπο που θα πρέπει να έχει εξουσιοδότηση θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από την Αστυνομία, Δημόσια Αρχή ή Κ.Ε.Π (Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών). Και στις δύο περιπτώσεις απαιτείται αστυνομική ταυτότητα του ασφαλισμένου ή του εξουσιοδοτούμενου.

μαλλον το επανεφεραν η τελικα δεν ισχυσε τοτε. σε καποια φαση ειχαν βγαλει και στο σαιτ τη νεα εγκυκλιο αλλα τωρα βλεπω το επανεφεραν. παλι καλα

Αυτό για τα μειωμένα ασφάλιστρα το γράφει καπου στο σαιτ?

Μείωση κατά 50% των ασφαλιστικών εισφορών.

Με το Ν.3655/3.4.2008 προβλέπεται η μείωση κατά 50% των εισφορών στους κλάδους Κύριας Σύνταξης και Ειδικής Προσαύξησης στις μητέρες ασφαλισμένες κατά τους πρώτους 12 μήνες που έπονται εκείνου της γέννησης του παιδιού.

π.χ. Ημερομηνία γέννησης 2/5/2008,

από 1/6/2008 έως 30/5/2009 έχει έκπτωση στην ΚΣ και στην Ειδική Προσαύξηση.

Η έκπτωση στην Ειδική Προσαύξηση είναι το 50% του 12% της πρώτης ασφαλιστικής κατηγορίας όπως αυτή διαμορφώνεται εκάστοτε

(ν.3518/06 αρ.4 παρ.2)

π.χ. Ειδική Προσαύξηση (6/8/2008) 81,57 X 50% = 40,78 ευρώ

eve, καταρχην για το συγκεκριμενο πρεπει να κανεις αιτηση γιαμ ειωση εισφορων (κατι το οποιο πρεπει να το ξερεις απο μονη σου -απο που δε ξερω!!!!)

μηπως αυτο που μειωνεται ειναι η ασφαλιση σου στο ικα?

οι βασικες κρατησεις μας ειναι στο τσμεδε, το ικα το εχουμε ως επικουρικο -παροχες σε χρημα- αναγκαστικα ως μισθωτοι σε εταιρεια, σε περιπτωση αναρωτικης δηλαδη να πληρωνει το ικα αντι για τον εργοδοτη.

οχι ουτε το ικα μειωθηκε παντως, η μισθοδοσια δεν αλλαξε ουτε σεντ πριν και μετα τη γεννα..

Καταλαβα, μια μερα 'εκδρομη΄στις εισφορες του τσμεδε να καταλαβουμε τα δεδομενα...

Διαφημίσεις

ΟΚ...απο τις τελευταιες ησουν εσυ λοιπον. Νομιζω αλλαξε μαρτη του 10.

Ακουσα οτι εγινε χαμος με το θεμα της μειωσης και ειπαν οτι θα το επαναφερουν..

Γέννησα 27 μαΐου του 10 και πήρα κι εγώ 2500.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Κατά τα άλλα είμαστε τεχνοκράτες...:D:D:D:D:D:D:D:D

Απλά σε όλα τα ταμεία το κάνουν γαργάρα το θέμα, προκειμένου να γλιτώσουν χρήματα τουλάχιστον από όσες δεν το γνωρίζουν το θέμα των μειωμένων εισφορών......

Και να ρωτήσω κάτι κι εγώ, ρε κορίτσια; Για τη γέννα της κόρης μου (04/10/2007) έκανα την αίτηση για μειωμένες εισφορές αναδρομικά τον οκτώβριο του 2009 και δεν τα έχω πάρει ακόμα τα χρήματα. Έχει περάσει ενάμισης χρόνος. Ξέρετε περίπου πότε θα τα πάρω;

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

κοιτα να δεις ..... κανονικα ειναι υποχρεωμενοι να σου απαντησουν στην αιτηση σε 15 μερες (χαχαχαχαχαχα καλο ανεκδοτακι ε?:mrgreen::mrgreen:) πηγαινε ρωτα τι γινεται ρε συ....πιεσε τους .... μη τους αφηνεις!

τα ταμεια το καταλαβαινω να το κανουν γαργαρα, ο υπαλληλος γιατι να μη το πει? γιατι να μην ενημερωσει? εστω και σε φιλικο επιπεδο...απο τη τσεπη του θα τα βαλει?

λες και δε τα εχουμε χρυσοπληρωσει αυτα τα λεφτα....

δε ξερω πως ειναι το συστημα στην αθηνα, αλλα εδω πατρα....πας στο γιατρο, πληρωνεις κανονικα και τα καταθετεις και κααααααααααααποια στιγμη στα επιστρεφουν. Να καταλαβετε....το παιδι γεννηθηκε τον απριλιο, πρωτη φορα τον πηγαμε στον παιδιατρο τον απριλιο και ακομα δε μας εχουν δωσει τιποτα πισω....1 χρονος!!!! ω ναι!!!!

Διαφημίσεις

κοιτα να δεις ..... κανονικα ειναι υποχρεωμενοι να σου απαντησουν στην αιτηση σε 15 μερες (χαχαχαχαχαχα καλο ανεκδοτακι ε?:mrgreen::mrgreen:) πηγαινε ρωτα τι γινεται ρε συ....πιεσε τους .... μη τους αφηνεις!

τα ταμεια το καταλαβαινω να το κανουν γαργαρα, ο υπαλληλος γιατι να μη το πει? γιατι να μην ενημερωσει? εστω και σε φιλικο επιπεδο...απο τη τσεπη του θα τα βαλει?

λες και δε τα εχουμε χρυσοπληρωσει αυτα τα λεφτα....

Καλά δεν το συζητάμε. Έχεις εντελώς δίκιο για το τελευταίο που λες, αλλά ίσως έχουν άνωθεν εντολές να το κάνουν και οι υπάλληλοι γαργάρα. Ή μπορεί οι συνάδελφοί τους από το τμήμα επιστροφής εισφορών να τους έχουν πει να μην το λένε για να μην φορτώνονται κι άλλη δουλειά.... ποιος ξέρει.

Πάντως έχω πάει τουλάχιστον 5 φορές από εκεί και έχω καταφέρει να μιλήσω στο τηλέφωνο άλλες τόσες και όλο μου λένε ότι έχουν άπειρες αιτήσεις και ότι πρέπει να περιμένω κι άλλο. Εντωμεταξύ για να τους πιάσεις στο τηλέφωνο πρέπει να παίρνεις 2 μέρες τουλάχιστον για 2-3 ώρες συνεχώς και αν.....

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Ή μπορεί οι συνάδελφοί τους από το τμήμα επιστροφής εισφορών να τους έχουν πει να μην το λένε για να μην φορτώνονται κι άλλη δουλειά.... ποιος ξέρει.

Γιατι ειμαι σιγουρη οτι ειναι αυτο? :evil::evil::evil::evil::evil:

λες και μιλαμε για φραγκοδιφραγκα! δλδ για να μη βαλει ο αλλος ενα πρωτοκολλο, να χασουμε εμεις 2500!

δε ξερω πως ειναι το συστημα στην αθηνα, αλλα εδω πατρα....πας στο γιατρο, πληρωνεις κανονικα και τα καταθετεις και κααααααααααααποια στιγμη στα επιστρεφουν. Να καταλαβετε....το παιδι γεννηθηκε τον απριλιο, πρωτη φορα τον πηγαμε στον παιδιατρο τον απριλιο και ακομα δε μας εχουν δωσει τιποτα πισω....1 χρονος!!!! ω ναι!!!!

Εδώ στην Αθήνα, πας τις αποδείξεις και παίρνεις τα χρήματα επιτόπου. Βέβαια πρέπει να φας τουλάχιστον 5-6 ώρες από τη ζωή σου εκεί πέρα.

Εμείς έχουμε την καημένη τη μητέρα μου που μαζεύει τα βιβλιάριά μας και τις αποδείξεις μας και πηγαίνει μια και καλή για όλους και όποτε τη βλέπουν στο τσμεδε τρέχουν να κρυφτούν γιατί ξέρουν ότι κουβαλάει μαζί της τουλάχιστον 10 βιβλιάρια! χαχαχαχα Η μητέρα μου βέβαια το βράδυ πριν από την ημέρα που πρόκειται να πάει ΤΣΜΕΔΕ παθαίνει ό,τι ψυχοσωματικό μπορείς να φανταστείς. Παθαίνει κατάθλιψη.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Εμείς έχουμε την καημένη τη μητέρα μου που μαζεύει τα βιβλιάριά μας και τις αποδείξεις μας και πηγαίνει μια και καλή για όλους και όποτε τη βλέπουν στο τσμεδε τρέχουν να κρυφτούν γιατί ξέρουν ότι κουβαλάει μαζί της τουλάχιστον 10 βιβλιάρια! χαχαχαχα

Μια απο τα ιδια!

παλι καλα που τα παιρνετε επιτοπου....εδω εχει ξεφτυλιστει τελειως το πραγμα!

Γιατι ειμαι σιγουρη οτι ειναι αυτο? :evil::evil::evil::evil::evil:

λες και μιλαμε για φραγκοδιφραγκα! δλδ για να μη βαλει ο αλλος ενα πρωτοκολλο, να χασουμε εμεις 2500!

Αστείο ποσό! Ερε ξύλο που θέλουν μερικοί.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Μια απο τα ιδια!

παλι καλα που τα παιρνετε επιτοπου....εδω εχει ξεφτυλιστει τελειως το πραγμα!

Όλος αυτός ο χαμός που γίνεται προκειμένου να καταφέρεις να πάρεις τα χρήματα που διακαιούσαι πιστεύω ότι είναι απόλυτα συνειδητή πολιτική επιλογή, ώστε να μην πας τελικά να διεκδικήσεις τα χρήματα. Είναι τρελή ξεφτίλα.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Όλος αυτός ο χαμός που γίνεται προκειμένου να καταφέρεις να πάρεις τα χρήματα που διακαιούσαι πιστεύω ότι είναι απόλυτα συνειδητή πολιτική επιλογή, ώστε να μην πας τελικά να διεκδικήσεις τα χρήματα. Είναι τρελή ξεφτίλα.

ηθελα να ξερα....ο λογαριασμος μας ερχεται κανονικοτατα ομως! γιατι δεν αφαιρουν απο κει ο,τι μας χρωστανε? τρελαινομαι δλδ....να μου χρωστανε 1000 ευρω και να μου στελνουν σπιτι οτι τους χρωσταω κιολας ....και οχι μονο αυτο....αν αργησουμε να πληρωσουμε μια μερα να μας χρεωνουν και τοκους....οι δικοι μας οι τοκοι που ειναι?

ηθελα να ξερα....ο λογαριασμος μας ερχεται κανονικοτατα ομως! γιατι δεν αφαιρουν απο κει ο,τι μας χρωστανε? τρελαινομαι δλδ....να μου χρωστανε 1000 ευρω και να μου στελνουν σπιτι οτι τους χρωσταω κιολας ....και οχι μονο αυτο....αν αργησουμε να πληρωσουμε μια μερα να μας χρεωνουν και τοκους....οι δικοι μας οι τοκοι που ειναι?

Έλα μωρέ, τα ίδια δε γίνονται και με την εφορία..... Καληνυχτίζω τώρα.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Σορρυ.. Δεν τα διαβασα ολα. Εγω γεννησα το 2007 και το 2009 και πειρα και τις 2 φορες τα 2500 αν και την δευτερη φορα ηθελαν και το βαρος του παιδιου :roll: (Μαλλον το γραφουν τα μαιευτηρια στην Ελλαδα?) Για τις μειωμενες εισφορες στο δευτερο παιδι εκαναν αμεσως την αφαιραιση και πληρωσα την διαφορα για το εξαμηνο. Για το πρωτο ΘΑ τα βαλουν καποτε στο λογαριασμο.. Και τις 2 αιτησεις τις εκανα τον Σεπτεμβριο του 2009. Τον αυγουστο του 2010 που ρωτησα τι γινεται μου ειπαν οτι εχει αλλαξει το προσωπικο, εχει μειωθει κιολας και θα αργησουν να βγαλουν ακρη..

Απλά σε όλα τα ταμεία το κάνουν γαργάρα το θέμα, προκειμένου να γλιτώσουν χρήματα τουλάχιστον από όσες δεν το γνωρίζουν το θέμα των μειωμένων εισφορών......

Και να ρωτήσω κάτι κι εγώ, ρε κορίτσια; Για τη γέννα της κόρης μου (04/10/2007) έκανα την αίτηση για μειωμένες εισφορές αναδρομικά τον οκτώβριο του 2009 και δεν τα έχω πάρει ακόμα τα χρήματα. Έχει περάσει ενάμισης χρόνος. Ξέρετε περίπου πότε θα τα πάρω;

Εγώ για την κόρη μου που τη γέννησα 27/12/2007 έκανα αίτηση Μάρτιο του 2010 και μου είπαν σε 2-3 χρόνια

azHYp2.png

vwuep3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...