Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

καυστηρας pellet γνωρίζει κανείς ?

gentriana

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 158
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

hlias395

αυτη ειναι η ξυλοσομπα που θελεις.

http://www.prity-bg.com/products/products.php?lang=bg&productid=41

Η τιμη της στην Βουλγαρια ειναι 422 λεβα (περιπου 214 Ευρω).

Οσο μπορεις να την δεις εδω σε εξωτερικο χωρο που την εχω και εγω.

http://i366.photobucket.com/albums/oo110/LAMAR-0/P1040981.jpg

........ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΜΠΑ PRITY FG ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΗΝ ΒΡΩ ΦΤΗΝΑ ?

Γιατί ειδικά αυτή τη σόμπα; Ενδιαφέρομαι και εγώ για σόμπα pellet, αλλά δεν έχω καταλήξει σε μοντέλο...

Το ψάξιμο συνεχίζεται... Από πέρισυ μέχρι φέτος βλέπω τεράστια βελτίωση στην ενημέρωση, αλλά και στα διαθέσιμα προϊόντα. Προφανώς, ακόμα και οι πιο ...σκληρόπετσοι στα οικολογικά έχουν θορυβηθεί με το άλμα του πετρελαίου -και δικαίως. Ακόμα πάντως είμαστε πολύ πίσω, ιδίως οι επαγγελματίες του χώρου που θα έπρεπε να μας ενημερώνουν.

Τέλοσπάντων.

Ερώτηση προς όσους γνωρίζουν. Αναζητώ -ιδανικά- καυστήρα-λέβητα που να καίει πέλλετ, αλλά και άλλα στερεά, δηλαδή πυρηνόξυλο, τσόφλια, μπριγκέτες κλπ., περιορισμένων διαστάσεων και αυτοκαθαριζόμενο. Και -εδώ είναι το θέμα- ελληνικής κατασκευής, για να υποστηρίξουμε και όσους προσπαθούν σε αυτή τη έρημη χώρα. Αν κανείς ξέρει κάτι...

NLOdp3.png?XyVO1AM4

Παρακαλώ τα φώτα σας οι γνωρίζοντες. Μόλις σήμερα εγκαταστήσαμε μια σόμπα pellet στο καθιστικό και διαπιστώσαμε ότι το επίπεδο θορύβου είναι αρκετά μεγάλο. Καμία σχέση με "γουργούρισμα" ή "επίπεδο κλιματιστικού" που είχα διαβάσει σε σχετικη αναζήτηση. Μοιάζει μάλλον με μικρή βενζινάκατο που κάνει τη διαδρομή Παλούκια-Πέραμα αγκομαχώντας. Οκ, υπερβάλλω λίγο, αλλά για να δώσω το κλίμα. Οπωσδήποτε τη Δευτέρα θα επικοινωνήσουμε με τον προμηθευτή, αλλά στο μεταξύ ήθελα να ρωτήσω αν κάτι τέτοιο θεωρείται φυσιολογικο.

tt13013a.aspx

Διαφημίσεις

σκετη σομπα έχετε? Γιατί αν ειναι ετσι, ο ανεμιστήρας κάνει περισσότερο θόρυβο για να βγάλει τον αέρα προς τα έξω. Εμεις έχουμε σόμπα-λεβητα, αν και κάνει κι αυτό λίγο θόρυβο αλλά όταν ανάβει ή όταν αυτοκαθαρίζεται! Εγω έκανα τρελλο σκηνικό για τον θορυβο και ήταν τον Αυγουστο με 35 βαθμούς. Οπότε αναγκαστηκαν και το άνοιξαν στο μαγαζί και διαπίστωσα πόσο θόρυβο κάνει. Επικοινωνησε με τον ειδικό μήπως θέλει κάποιες άλλες ρυθμίσεις για να αποδιδει καλύτερα.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

σκετη σομπα έχετε? Γιατί αν ειναι ετσι, ο ανεμιστήρας κάνει περισσότερο θόρυβο για να βγάλει τον αέρα προς τα έξω. Εμεις έχουμε σόμπα-λεβητα, αν και κάνει κι αυτό λίγο θόρυβο αλλά όταν ανάβει ή όταν αυτοκαθαρίζεται! Εγω έκανα τρελλο σκηνικό για τον θορυβο και ήταν τον Αυγουστο με 35 βαθμούς. Οπότε αναγκαστηκαν και το άνοιξαν στο μαγαζί και διαπίστωσα πόσο θόρυβο κάνει. Επικοινωνησε με τον ειδικό μήπως θέλει κάποιες άλλες ρυθμίσεις για να αποδιδει καλύτερα.

Ναι, αυτή που λειτουργεί ως αερόθερμο πήραμε. Πριν την αγορά ο σύζυγος την είδε να λειτουργεί στο κατάστημα και είναι βέβαιος πως ούτε τόσο θόρυβο έκανε, ούτε την ίδια φλόγα είχε. Ελπίζουμε με κάποια ρύθμιση στην ταχύτητα του ανεμιστήρα να διορθωθει κάπως το πράγμα. Μακάρι να είναι κάτι τόσο απλό...

εγω θελω να μαθω αν ξερετε για λεβητα pellets και αν συμφερει να τον βαλω-σορρυ που μπηκα εδω αλλα φανταζομαι για να εχεις σομπα θα ρωτησες και για αλλα

Δυστυχώς, εδώ που μένουμε δεν είχε καθόλου καλοριφέρ, οπότε δεν ασχοληθήκαμε με λέβητα, καθώς δεν υπήρχε εγκατάσταση.

tt13013a.aspx

εγω θελω να μαθω αν ξερετε για λεβητα pellets και αν συμφερει να τον βαλω-σορρυ που μπηκα εδω αλλα φανταζομαι για να εχεις σομπα θα ρωτησες και για αλλα

Λεβητα pellet εχουμε εμεις αλαξαμε το πετρελαιο γιατι καιγαμε 4 τονους περιπου το χρονο γι'αυτο και μας συμφερε η αλλαγη.

με το pellet ειμαστε πολυ ευχαριστημενοι καλυτερα απο το πετρελαιο ζεστενομαστε.

για να αλλαξης σε pellet πρεπει να σε συμφερη να καις πολυ πετρελαιο

γιατι κοστιζει αρκετα ο καυστηρας τα περαστικα και τα υλικα.

Τα τρία θεμέλια της ζωής είναι:

να έχεις κάτι να κάνεις, κάτι να αγαπάς, και κάτι να ελπίζεις.

Λεβητα pellet εχουμε εμεις αλαξαμε το πετρελαιο γιατι καιγαμε 4 τονους περιπου το χρονο γι'αυτο και μας συμφερε η αλλαγη.

με το pellet ειμαστε πολυ ευχαριστημενοι καλυτερα απο το πετρελαιο ζεστενομαστε.

για να αλλαξης σε pellet πρεπει να σε συμφερη να καις πολυ πετρελαιο

γιατι κοστιζει αρκετα ο καυστηρας τα περαστικα και τα υλικα.

ευχαριστω για την απαντηση-δηλαδη ποσο σας βγηκε???εμεις τωρα καιμε τζακι αλλα δεν ζεσταινει ολα τα δωματια-σκεφτομουν το καλοκαιρι νακανω την αλλαγη

Διαφημίσεις

ευχαριστω για την απαντηση-δηλαδη ποσο σας βγηκε???εμεις τωρα καιμε τζακι αλλα δεν ζεσταινει ολα τα δωματια-σκεφτομουν το καλοκαιρι νακανω την αλλαγη

Εμας μας βγηκε ο λεβητας 2800ε το δοχειο αδρανειας 1000ε τα υλικα περιπου 350ε και τα περαστικα 400ε.

αποσβεση θα κανουμε μεσα σε 2 χρονια γιατι το πελλετ για φετος θα μας βγει 1600ε και για πετρελαιο θα θελαμε πανω απο 3000ε αναλογα την τιμη του.

Όλοι ψαχνόμαστε. Κλιματιστικά, υγραέριο, πετρέλαιο.

Αντλία θερμού αέρα. Είναι και για ψύξη και για θέρμανση. Απλή εγκατάσταση με κόστος όμως 7.000?.

Για σπίτι 100τ.μ. κόστος θέρμανσης όλο το χειμώνα 300? περίπου. Περιμένω φέτος να δοκιμαστεί και να κατέβει το κόστος εγκατάστασης και του χρόνου βλέπουμε.

Το ψάξιμο συνεχίζεται... Από πέρισυ μέχρι φέτος βλέπω τεράστια βελτίωση στην ενημέρωση, αλλά και στα διαθέσιμα προϊόντα. Προφανώς, ακόμα και οι πιο ...σκληρόπετσοι στα οικολογικά έχουν θορυβηθεί με το άλμα του πετρελαίου -και δικαίως. Ακόμα πάντως είμαστε πολύ πίσω, ιδίως οι επαγγελματίες του χώρου που θα έπρεπε να μας ενημερώνουν.

Τέλοσπάντων.

Ερώτηση προς όσους γνωρίζουν. Αναζητώ -ιδανικά- καυστήρα-λέβητα που να καίει πέλλετ, αλλά και άλλα στερεά, δηλαδή πυρηνόξυλο, τσόφλια, μπριγκέτες κλπ., περιορισμένων διαστάσεων και αυτοκαθαριζόμενο. Και -εδώ είναι το θέμα- ελληνικής κατασκευής, για να υποστηρίξουμε και όσους προσπαθούν σε αυτή τη έρημη χώρα. Αν κανείς ξέρει κάτι...

Δεν υπάρχει Ελληνικής κατασκευής....

Όσο για αυτοκαθαριζομενο pellet έχω βρει κάποιον στο Κιλκίς αλλά οι τιμές του είναι εξωπραγματικές...25KW λέβητας, γύρω στα 10.000 ευρώ (πλήρης, με εγκατάσταση και σιλό 2τόνων)

Vivi θα μπορούσες να με ενημερώσεις απο που τα αγοράσατε και να μου δώσεις και ένα τηλέφωνο? Το δοχείο αδράνειας τι είναι. Με όσους και αν μίλησα κανείς δεν το ανέφερε, είναι απαραίτητο?

Διαφημίσεις

Vivi θα μπορούσες να με ενημερώσεις απο που τα αγοράσατε και να μου δώσεις και ένα τηλέφωνο? Το δοχείο αδράνειας τι είναι. Με όσους και αν μίλησα κανείς δεν το ανέφερε, είναι απαραίτητο?

Τα αγορασαμε απο τη Λητη δεν ξερω αν σε βολευει για το τηλ. αν θελεις να σου το στειλω πμ. ο λεβητας ειναι FERROLI νομιζω το γραφω σωστα ειναι ιταλικος.

Το δοχειο που εχουμε εμεις ειναι μισου τονου και το βαλαμε για να εχουμε την μεγαλυτερη αποδοση του λεβητα δλδ ο λέβητας ζεστενη το δοχειο και τα καλοριφερ οταν αναψουν εχουν ετοιμο νερο στους 70 βαθμους.

και κανω περισσοτερη οικονομια στο πελλετ.

ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ PELLET ΣΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ¨?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Δεν υπάρχει Ελληνικής κατασκευής....

Όσο για αυτοκαθαριζομενο pellet έχω βρει κάποιον στο Κιλκίς αλλά οι τιμές του είναι εξωπραγματικές...25KW λέβητας, γύρω στα 10.000 ευρώ (πλήρης, με εγκατάσταση και σιλό 2τόνων)

Ε, όχι και 10.000! Ποιος θα αγοράσει σε τέτοια τιμή; Ας προσγειωθούμε λίγο...

Έχω βρει κάτι πολωνέζικους (KOSTRZEWA), λεβητο-καυστήρες, με κάτω από τρία χιλιάρικα, χωρίς την εγκατάσταση βέβαια. Τα χαρακτηριστικά με καλύπτουν, αλλά δεν ξέρω τι ποιότητα κατασκευής έχουν.

Ένας φίλος έχει βάλει ελληνικό, αλλά είναι απλό σύστημα και θέλει συχνό καθάρισμα.

NLOdp3.png?XyVO1AM4

• 4 εβδομάδες μετά...
Νόμιμη πλέον με υπουργική απόφαση η χρήση pellet στους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης

http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=C6PsDVC2RhI%3D&tabid=367&language=el-GR

Ευχαριστούμε Ilonka! μα τον Αγιο ότι σκεφτόμουν πως άφησαν το θέμα των πέλλετς όταν τακτοποίησαν το θέμα της diesel αυτοκίνησης...

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Η εμπειρια μου απο την αγορα καυστηρα πελλετ εχει ως εξης:

Αγορασα καυστηρα πελλετ 3400 ευρω απο την ελληνικη βιομηχανια καυστηρων πελλετ thermolev που βρισκεται στην Θεσσαλονικη τον Αυγουστο. Πληρωσα περαστικα σε ιδιωτες ειδικους περιπου 600 ευρω για να λειτουργει κατ επιλογην ο καυστηρας πελλετ αλλα κ ο καυστηρας πετρελαιου που ηδη ειχα στο σπιτι μου. Η συγκεκριμενη βιομηχανια δεν παρεχει εγκατασταση του καυστηρα απλα ο υπευθυνος εκει μου συστησε καποιους ιδιωτες για να κανουν τη δουλεια.

Ειναι δεκεμβριος εχω αγορασει 4 τονους πελλετ στα 1000 ευρω κ ακομη καιω πετρελαιο ενω τα πελλετ καθονται στην αυλη μου επειδη κ ο καυστηρας εχει καποιο προβλημα στην τροφοδοτηση του υλικου κ ακουγεται πολυ εντονα μεσα στο σπιτι αλλα κ λογω λαθους στην εγκατασταση βγαζει πολυ καπνο.

Πρεπει παλι να πληρωσω αλλο ενα παχυλο ποσο σε καποιον αλλα ειδικο λοιπον για να μου διορθωσει το προβλημα μιας που σε επικοινωνια με την εν λογω εταιρεια(ο υπευθυνος αργουσε να επικοινωνησει μαζι μου οποτε τον ζητουσα) μου ειπαν οτι δεν ειναι δικο τους θεμα η λαθος εγκατασταση μιας που δεν παρεχεται απο αυτους αλλα μονο το θεμα της τροφοδοσιας το οποιο περιμενω να μου λυσουν την Πεμπτη 20/12.

Αποτελεσμα? Ειναι Δεκεμβριος εχω πληρωσει 5000 ευρω κ αναμενεται να πληρωσω κιαλλα αν δεν εχω σκοπο να χασω αυτα που εχω ηδη δωσει κ ακομη βαζω πετρελαιο για να ζεσταθω.

Απο τη συγκεκριμενη εταιρεια προφανως κ δεν εμεινα ευχαριστημενη κ ηθελα απλα να παραθεσω την εμπειρια μου για οσους σκεφτονται να κανουν μια τετοια κινηση.

δεν καταλαβα εχεις καψει πελετ αλλα το σταματησες λογω προβληματικου καυστηρα; ή δεν τον χρησιμοποιησες καθολου; δεν ξερω αν σου το εχει πει κανεις αλλα σε περιπτωση που το πελλετ ειναι κατωτερησ ποιοτητας μπορει να προκαλεσει απο μικρες δυσλειτουργιες μεχρι και μη λειτουργια τησ συσκευης. την καλη ποιοτητα πελετ την αναγνωριζεις απο την γυαλιστερη εμφανιση του, απο το ποσο σκονη εχει η σακουλα που σημαινει οτι θρυματιζεται αρα δεν ειναι το καλυτερο, απο τη φλογα που δε πρεπει να παρεκλινει, απο την σταχτη που δεν θα πρεπει να σχηματιζει κατι σαν πετρα και αφηνοντας οσο το δυνατον λιγοτερη σταχτη στο τελος τησ καυσης. αν παλι δεν το εχεις χρησιμοποιησει καθολου απορω που πηρες 4 τονους.

δεν εχω καψει πελλετ ουτε σταγονα. Οπως προειπα καιω ακομη πετρελαιο.

το πελλετ που αφορασα ειναι της alpha wood που ειναι το καλυτερο και ακριβοτερο πελλετ της αγορας.

Ειναι γεγονος,οσο αυτο κ ν δεν αρεσει σε καποιους, οτι και καυστηρας εχει το προβλημα αλλα κ η εγκαταστηαση που εγινε απο προτεινομενο ειδικο της εταιριας απο την οποια αγορασα τον καυστηρα.

Φυσικα δεν ειναι δικα μου συμπερασματα ολα αυτα μιας κ δεν γνωριζω το αντικειμενο καθολου αλλα η εγκυρη γνωμη 3 ειδικων σε πελλετ υδραυλικων που ειδαν απο κοντα τον καυστηρα μου αλλα κ την εγκατασταση του.

οποιοσδηποτε θελει λεπτομερειες κ ονοματα ειμαι στη διαθεση.

• 1 month later...

....και τωρα πλεων που ειμαστε στην καρδια του χειμωνα και σε πολλες περιοχες με θερμοκρασιες μηδενικες.....ας πουν τα κοριτσια που εβαλαν καυστηρες πελλετ...τις εντυπωσεις τους και ποσο αποδοτικοι ειναι......

περιμενουμε να ακουσουμε...!!!!!!

Καλά, του χρόνου θα δείτε πόσο θα φορολογήσουν τα pellets, όταν οι περισσότεροι το καλοκαίρι θα σπεύσουν να αλλάξουν τους καυστήρες πετρελαίου με pellet. Κάτι ανάλογο δεν είχε γίνει άλλωστε και με το φυσικό αέριο;

Α, και η έλλειψη ξύλων τον έρχόμενο χειμώνα, θα διπλασιάσει την τιμή τους. Μακάρι να βγω ψεύτρα...αλλά σ' αυτο τον τόπο τα έχω δει όλα...

natassa + tasos = 15 years together

" Να θυμάσαι ότι κάθε άνθρωπος που συναντάς, κάτι φοβάται, κάτι αγαπά και κάτι έχει χάσει"

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...