Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

καυστηρας pellet γνωρίζει κανείς ?

gentriana

Recommended Posts

εκτός θέματος δεν είναι τελείως και εντελώς....

αλλά

1. δεν ξέρω πως ανοίγουν θέμα ο ....νεοκλής

2. δεν θα έχει ενδιαφέρον γιατί η Πολιτεία και τα έρμαια συμφερόντων ΜΜΕ φρόντισαν να μην γνωρίζει ο Έλλην τι είναι τα wood pellets. Στην Ευρώπη έχει δημιουργηθεί τεράστια αγορά και εμείς οι πλούσιοι πετάμε τα πριονίδια και κάθε μορφή βιομάζα σε χωματερές και στην πυρά σε αγρούς.

Ρίξτε μια ματιά και σε αυτό το άρθρο -παλαιό μεν αλλά δίνει κάποιες πληροφορίες για τα pellets

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=1401413

x3lfp2?r=1334129047

ziswp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 158
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εμείς μένουμε στον πρώτο αλλά δεν χρησιμοποιούμε καθόλου την κεντρική θέρμανση (πετρελαιο) επειδή το όλο σύστημα έχει τοποθετηθεί λάθος χωρίς ασφάλεια εν αγνοία μας. Αγοράσαμε το διαμέρισμα ημιτελές αλλά την πατήσαμε. Είμαστε ακόμη στα δικαστήρια και δεν ξέρω πότε θα βρούμε άκρη και αν...

Ο μηχανικός που μας είχε κάνει την τεχνική έκθεση για το δικαστήριο μας συμβούλευσε να μην λειτουργήσουμε καθόλου το καλοριφέρ. Οι από πάνω το χρησιμοποιούν και αγοράζουν μόνοι τους πετρέλαιο και ότι συνεπάγεται το κόστος συντήρησης του καυστήρα.

Εγώ τι μπορώ να κάνω;

Ξέχασα να σας πω πως ο σωλήνας που περνάει κάτω από το σαλόνι και καταλήγει στο σώμα του μπάνιου έχει υποστεί ζημιά κατά την κατασκευή και την πρώτη και τελευταία φορά που είχαμε δοκιμάσει το καλοριφέρ όταν έγινε η εγκατάσταση του καυστήρα, πλημμυρίσαμε. Φυσικά ούτε και αυτή η ζημιά έχει αποκατασταθεί από τον κατασκευαστή, όλα είναι μέσα στην αγωγή που του έχουμε κάνει.

Για να μην βγω off topic απλά θέλω να ρωτήσω στην περίπτωση αυτή που υπάρχει ήδη λέβητας πετρελαίου τι γίνεται?

Εχω νεώτερα από τα μέτωπο του λέβητα πέλετ.

Τα πέλετ είναι σε σακκιά των 15 κιλών και 1 τόνος πέλετ (αποδίδει χοντρικά όσο 0,5 τόνος πετρέλαιο). Όταν είναι τοποθετημένα σε παλέτα έχουν ύψος 2-2,5 μέτρα.

Για διαμέρισμα 100 τμ απαιτείται λέβητας 30.000 θερμίδων

Ο λέβητας έχει όγκο περίπου το διπλάσιο από αυτόν του πετρελαίου.

Τον λέβητα πετρελαίου δε θα τον καταργήσουμε, οπότε εάν συμβεί οτιδήποτε μπορούμε να καίμε και τον λέβητα πετρελαίου.

Για την καύση των πέλετ χρειάζεται ένα χωνί-σιλό ύψους 1,5 μέτρου μέσα στο οποίο τοποθετείς τα πέλετ.

Αν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση μπορώ να σας την απαντήσω γιατί τώρα έχω κάτω τους μαστορες και μπορώ να τους ρωτήσω.

Τι τιμή έχει το πέλλετ ως καύσιμο;

Θα σε ρωτήσω κι άλλα... σε λίγο.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Το χωνί 1,5 μέτρου, θα βρίσκεται πάνω από το λέβητα ή από το έδαφος;;

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διαφημίσεις

θελαμε να βαλουμε και εμεις ομως το αφησαμε για φετος.δε βγαλαμε ακρη.εδω στις σερρες δε βρηκα καποιο επαγγελματια.ηθελα να ρωτησω αν στο διαμερισμα που εχουμε μπορουμε να βαλουμε πελλετ και που θα βαλω το λεβιτα?ποσο κοστιζει?

To χωνί μπαίνει δίπλα από το λεβητα http://www.eco-flame.gr/

Οι τιμές για τα πέλλετ στην Ελλάδα είναι 180-250/ τόνος ανάλογα με την ποιότητα του πέλλετ- από τι ξύλο είναι. Από Βουλγαρία (αν υπάρχει κάποιος γείτονας που έχει λέβητα συμφέρει) 150 ευρώ η καλύτερη ποιότητα.

Καλημέρα εμείς βάλαμε λέβητα pellet πρίν μια εβδομάδα για οικονομία. Μειονεκτήματα απο ότι μας είπανε είναι οτι θέλει καθάρισμα με ηλεκτρική σκούπα και γέμισμα με pellet κάθε 3 μέρες. Οσο για τα πλεονεκτήματα δεν αλάξαμε κάτι απο την εγκατάσταση που είχαμε με το πετρέλαιο. η αναλογία είναι 2 προς 1 με το πετρέλαιο σε ποσότητα. Για 2 τόνους pellet θέλουμε 480 ευρώ ενώ για πετρέλαιο θέλαμε για 1 τόνο 900 ευρώ. Εμείς είμαστε πολύ ευχαριστημένοι.

Όταν λες καθάρισμα με ηλεκτρική σκούπα ? Μέσα στο δοχείο που ρίχνεις τα pellets ? Και κάθε πότε πρέπει να το καθαρίζεις ? Βλέπεις διαφορά στη θέρμανση ? Ζεσταίνει το ίδιο με το πετρέλαιο ? Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις μου αλλά είναι αρκετά τα χρήματα και θέλω να είμαι σίγουρη.

Διαφημίσεις

ενδιαφερομαι και εγω να αλλαξω τον λεβητα πετρελαιου σε πελετ. Βιργινια μηπως θυμασαι τοκοστος εγκαταστασης?

Θελεις να πεις οτι για το χρονικο διαστημα που καλυπτοσασταν με εναν τονο πετρελαιου τωρα καλυπτεστε μνε 2 τονους πελετ? που αποθηκευετε το πελετ?

W7hT.jpg

Όταν λες καθάρισμα με ηλεκτρική σκούπα ? Μέσα στο δοχείο που ρίχνεις τα pellets ? Και κάθε πότε πρέπει να το καθαρίζεις ? Βλέπεις διαφορά στη θέρμανση ? Ζεσταίνει το ίδιο με το πετρέλαιο ? Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις μου αλλά είναι αρκετά τα χρήματα και θέλω να είμαι σίγουρη.

Καθάρισμα του λέβητα οχι του δοχείου pellet, κάθε 3 μέρες περίπου.

Διαφορά στη ζέστη είχαμε το σπίτι ζεσταίνετε πιο γρήγορα. Οσο για της ερωτήσεις δεν υπάρχει πρόβλημα και εμείς 6 μήνες ψάχναμε.

Τον λέβητα τον πήραμε 3300 ευρώ με το φπα. Την εγκατάσταση την έκανε ο άντρας μου είναι υδραυλικός. όσο για τα pellet ναι 2 τόνοι pellet 1 τόνο πετρέλαιο. για αποθήκευση έχουμε υπόγειο.

Να σε ευχαριστήσω για τις πληροφορίες... :)

Επίσης να ρωτήσω... θέλει κάποιο καθάρισμα τακτικό ή απλά μια φορά το χρόνο την κλασσική συντήρηση, όπως με το πετρέλαιο;

Διαφημίσεις

Αν δε σε ενοχλεί... μπορείς να μου πεις πόσα τετραγωνικά είναι το σπίτι... και γενικά τι περιμένετε από τη δική σας εμπειρία.

Δηλαδή... πόσο σας κόστισε... και πόσο περιμένετε να σας κοστίσει;

Πόσο χώρο χρειάζεται για αποθήκευση του πελλετ;

Κάθε πότε χρειάζεται να γίνεται προμήθεια καυσίμου;

Με λίγα λόγια... αν δεν έχεις αντίρρηση (ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ το θέλεις)... κάνε μας παράδειγμα το ... σπίτι σου... :)

(Για να αποκτήσω μια αίσθηση).

Υ.Γ. Η εγκατάσταση είναι καινούρια ή έχει γίνει τροποποίηση σε προϋπάρχον σύστημα θέρμανσης;

Υ.Γ.2 .... Καμένοι από πετρέλαιο είμαστε...! :lol:

Η λύση του τζακιού (ενεργειακού) σε συνδιασμό με τα σώματα του καλοριφέρ είναι η καλύτερη κατα την άποψη μου. Ναι υπάρχουν τζάκια με εναλλάκτη για νερό ώστε να ζεσταίνει το νερό των καλοριφερ (αυτά υπάρχουν εδώ και καμοιά 30ρια χρόνια στην ευρώπη...) αλλά τώρα τα θυμηθήκαμε ως "ενεργειακά" ενα τέτοιο σύστημα κάνει γύρω στις 4000 Ευρώ (δηλαδή με 5-6 κυβικά πετρελαιου οικονομία -ή και λιγότερα αναλογα με τις νεες τιμες πετρελαίου- το έκανες απόσβεση). Αυτά που σου λέω καίνε ξύλα αλλά φαντάζομαι και πελετ. Αναλογα με το που μενεις και πόσο εύκολα μπορείς να προμηθευτείς το ένα ή το άλλο. Εχω δει στην πράξη τετοιο σύστημα (και μάλιστα είναι άνω 20ετίας το τζάκι) σε εξοχικό που να ζεσταίνει το καλοριφερ αποκλειστικά. Αυτά που υπάρχουν στην αγορά σήμερα μπορούν να συνδιαστούν με καυστήρα πετρελαίου.

Κάτι τέτοιο σκεφτόμαστε και εμείς.

Υπάρχει και άλλη λύση που δεν την έχω ψάξει αν έχεις τα καλοριφέρ, να βάλεις καυστήρα βιοκαυσίμων, δεν ξέρω πόσο πρακτική είναι όμως για την τροφοδοσία του.

Βεβαια αν και είμαι εκτός τοπικ η καλύτερη επένδυση για θέρμανση είναι η μόνωση του σπιτιού και ειδικότερα τα κουφώματα. Αλιώς ζεσταίνεις την Ελλάδα και όχι το σπιτι σου.

Το σπίτι από μόνωση είναι οκ.

Εδώ γενικά έχουμε μεγάλους χειμώνες και με κρύα. Το καλοριφέρ ανάβει συνήθως αρχές Οκτώβρη και σβήνει... σχεδόν... Απρίλη.

Επίσης... ως ενήλικος μπορώ άνετα να κυκλοφορώ με το σπίτι στους 18-19 βαθμούς.

Το βράδυ σκεπάζομαι με το πάπλωμα και όλα καλά. Έτσι δε χρειάζεται να το ανοίγω.

Τα παιδιά όμως έχουν θέμα.... Τα βλέπω πως κρυολογούν πιο εύκολα σε τέτοιες θερμοκρασίες. Έτσι το "σηκώνω" στους 20-21. Επίσης, το βράδυ ξεσκεπάζονται, και αναγκάζομαι να το έχω στα υπνοδωμάτια, ανοιχτό όλο το βράδυ.

Άρα.... ενεργειακό τζάκι.... βολεύει;;;; Τη νύχτα τι θα κάνω;;;

Εντάξει... δε θα μείνουν πάντα παιδιά... μα πότε θα σταματήσουν αυτές οι "ειδικές" συνθήκες;;

Γενικά ψάχνομαι για καλή, οικονομική, φιλική προς το περιβάλλον λύση.... δεδομένων των περιορισμών (π.χ. δε μπορώ να βάλω υγραέριο... γιατί δεν καλύπτονται οι προϋποθέσεις απόστασης από τα γειτονικά κτήρια).

Υ.Γ. Ως ιδέα το ενεργειακό τζάκι το λατρεύω!! Αλλά στην πράξη.... κάπου μου κολλάει........ ουφφφ :(

Με το απλό τζάκι-φαντάζομαι και το ενεργειακό αν βάλεις ξύλα πριν πεσεις για ύπνο θα καίει για 2-3 ώρες ακόμη. Βαζεις και ένα χρονοδιακόπτη /θερμοστάτη στο πετρέλαιο να ξεκινήσει λίγο το πρωι. Δηλαδή μπορείς να καις το τζάκι (μόνο ή σε συνδιασμό αυτοματοποιημένο για τον καυστήρα) από το απόγευμα ως τις 2-3 το πρωι και τις πρωινές ώρες 5-8 το πετρελαιο (παραδείγματα δίνω)

Και εμένα ξεσκεπαζόντουσαν και τους φορούσα υπνόσακους (mother care) μέχρι πρόσφατα που τους έβαλα σε μεγάλα κρεβάτια με μεγάλα σκεπάσματα. Πάντως φιάχνουν υπνόσακους μέχρι 6 χρονών!

Δεν γνωρίζω εάν έχεις διαβάσει αυτό το τόπικ. Προς το τέλος του δίνονται πληροφοίες για τα wood pellets

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=68097

Τώρα το διάβασα και σ' ευχαριστώ πολύ. Έχουμε πουληθεί με το πετρέλαιο και γί' αυτό ψάχνω να βρω μια εναλλακτική λύση.

Τον λέβητα τον πήραμε 3300 ευρώ με το φπα. Την εγκατάσταση την έκανε ο άντρας μου είναι υδραυλικός. όσο για τα pellet ναι 2 τόνοι pellet 1 τόνο πετρέλαιο. για αποθήκευση έχουμε υπόγειο.

Με την τιμή του πετρελαίου του χρόνου το λιγότερο 1,5 ευρώ το λίτρο, θα κάνεις αμέσως απόσβεση :-D

ο αντρας μου ειναι τωρα διημερο βουλγαρια γι αυτον τον λογο. αφου εψαξαν την τοπικη αγορα πηγαν στην φιλιππουπολη με εναν φιλο μας, ο οποιος εκλεισε λεβητα+"σομπα" για αγορα.

πολλα λεφτα ομως βρε κοριτσια. στην ελλαδα το κοστος ειναι 3,700Ε , ιταλικο συστημα , δεν ξερω τι τιμη καταφεραν να κλεισουν εκει.

εμεις μενουμε σε διαμερισμα, εχουμε τζακι το οποιο δεν καιμε επειδη ο αντρας μου βαρεθηκε να κουβαλαει ξυλα.

αν βαλουμε pellet θα πληρωνουμε παραλληλα το 30% των κοινοχρηστων που αφορουν στην θερμανση και θα μας στοιχιζει τα ιδια λεφτα.

προτιμω την εναλλακτικη του τζακιου που μου ζεσταινει ολο το σπιτι.

αν δεν ερχοταν το μωρο ισως σκεφτομουν διαφορετικα, αλλα τωρα πιστευω πως αυτα τα λεφτα που ετσι κι αλλιως δεν υπαρχουν, καλυτερα να διατεθουν για το μωρο.

** οσοι εχετε την οικονομικη ανεση μην το σκεφτεστε ! δεν ειναι κατι το καινουριο ωστε να εχετε ενδοιασμους. καντε ερευνα αγορας.

ο αντρας μου ειναι τωρα διημερο βουλγαρια γι αυτον τον λογο. αφου εψαξαν την τοπικη αγορα πηγαν στην φιλιππουπολη με εναν φιλο μας, ο οποιος εκλεισε λεβητα+"σομπα" για αγορα.

πολλα λεφτα ομως βρε κοριτσια. στην ελλαδα το κοστος ειναι 3,700Ε , ιταλικο συστημα , δεν ξερω τι τιμη καταφεραν να κλεισουν εκει.

εμεις μενουμε σε διαμερισμα, εχουμε τζακι το οποιο δεν καιμε επειδη ο αντρας μου βαρεθηκε να κουβαλαει ξυλα.

αν βαλουμε pellet θα πληρωνουμε παραλληλα το 30% των κοινοχρηστων που αφορουν στην θερμανση και θα μας στοιχιζει τα ιδια λεφτα.

προτιμω την εναλλακτικη του τζακιου που μου ζεσταινει ολο το σπιτι.

αν δεν ερχοταν το μωρο ισως σκεφτομουν διαφορετικα, αλλα τωρα πιστευω πως αυτα τα λεφτα που ετσι κι αλλιως δεν υπαρχουν, καλυτερα να διατεθουν για το μωρο.

** οσοι εχετε την οικονομικη ανεση μην το σκεφτεστε ! δεν ειναι κατι το καινουριο ωστε να εχετε ενδοιασμους. καντε ερευνα αγορας.

στη Βουλγαρια ποσο το βρηκατε?ειμαστε διαμερισμα διαμπερες μεν ομως δε μπορω να ανεβασω καμιναδα για τζακι μου ειπαν για σομπα πελλετ οπου βγαζεις μπουρι στο μπαλκονι το καλοκαιρι θα το ψαξω

,,,,,,,?

Εμείς το χρόνο θέλουμε 3 τόνους πετρέλαιο δηλαδή περίπου 4500 ευρώ με πελλετ υπολογίζουμε 1500 ευρώ για 6 τόνους. Υπάρχει μεγάλη διαφορά.

Κάνεις απόσβεση του καυστήρα μόνο το χειμώνα που μας έρχεται. Θα το κοιτάξω κι εγώ. Ήθελα μόνο να σε ρωτήσω αν βγάζει πολύ καπνό η καμινάδα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...