Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αδιεξοδο! Αδυναμια να χρησιμοποιησω θηλαστρο (13ος μηνας)

Recommended Posts

Η κορη μου γινεται συντομα 13 μηνων και τη Δευτερα επιστρεφω στο γραφειο. Θα λειπω απο τις 5 το πρωι εως τις 5 το απογευμα. Στο διαστημα αυτο σημερα θηλαζει 3 φορες!! (και αλλες 3 μεχρι να κοιμηθει). Τρωει μονο 2 γευματα στερεες/ημερα γιατι τρωει πολυ λιγα πραγματα.

Ειναι αλλεργικη στο γαλα και σε πολλες αλλες τροφες. Προσπαθησα να αποθηλασω επι 2 μηνες, να πινει τουλαχιστον γαλα, δεν δεχοταν κανενα υποαλλεργικο, το εφτυνε. Δοκιμασα κατσικισιο της holle, το εβαζα στη μπανανα να δουμε αν την πειραζει, μεχρι τωρα φτασαμε 100 μλ, δεν δειχνει να εχει καποια αλλεργικη αντιδραση. Παραπανω δεν μπορω να της δωσω ξαφνικα, μονο σταδιακα.

Μονη λυση φαινοταν το θηλαστρο, το οποιο ομως δεν ειχα αγορασει μεχρι τωρα. Προσπαθησα με 2 διαφορετικα θηλαστρα νοσοκομειακα κλπ στο παρελθον και δεν τα καταφερα να βγαλω πανω απο 20 μλ. Προχθες αγορασα το medela swing, μου ειπαν ειναι το καλυτερο. Παλι τιποτα! εχω γινει ρακος, δεν βγαζω γαλα ετσι, και επιπλεον ποναει πολυ το στηθος μου διοτι εχω πολλες κυστεις, κατι που γνωριζα και πριν την εγκυμοσυνη. Φωναξα τη μαια μου και μου ειπε πως το χρησιμοποιω σωστα, απλα καποιες κοπελες μετα απο καποιο μηνα δεν βγαζουν γαλα με το θηλαστρο. Ισχυει;

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ;;;; Oυτε να αποθηλασω μπορω, ουτε να θηλασω!!!

Θα πεθαινει της πεινας το πουλακι μου ολη μερα....αφηστε που φοβαμαι για το στηθος μου με τα πρηξιματα κλπ, πως να μενει το ενα στηθος γεματο απο τις 9 το βραδυ μεχρι τις 5 το επομενο απογευμα;;; Δοκιμασα να τη θηλασω και απο τα δυο σημερα το πρωι να αποσυμφοριζω και το αλλο αλλα δεν ηθελε με τιποτα. (το βραδυ δεν ξυπναει για γαλα ουτε φυσικα θελω να την ξυπναω).

Διαφημίσεις

Η κορη μου γινεται συντομα 13 μηνων και τη Δευτερα επιστρεφω στο γραφειο. Θα λειπω απο τις 5 το πρωι εως τις 5 το απογευμα. Στο διαστημα αυτο σημερα θηλαζει 3 φορες!! (και αλλες 3 μεχρι να κοιμηθει). Τρωει μονο 2 γευματα στερεες/ημερα γιατι τρωει πολυ λιγα πραγματα.

Ειναι αλλεργικη στο γαλα και σε πολλες αλλες τροφες. Προσπαθησα να αποθηλασω επι 2 μηνες, να πινει τουλαχιστον γαλα, δεν δεχοταν κανενα υποαλλεργικο, το εφτυνε. Δοκιμασα κατσικισιο της holle, το εβαζα στη μπανανα να δουμε αν την πειραζει, μεχρι τωρα φτασαμε 100 μλ, δεν δειχνει να εχει καποια αλλεργικη αντιδραση. Παραπανω δεν μπορω να της δωσω ξαφνικα, μονο σταδιακα.

Μονη λυση φαινοταν το θηλαστρο, το οποιο ομως δεν ειχα αγορασει μεχρι τωρα. Προσπαθησα με 2 διαφορετικα θηλαστρα νοσοκομειακα κλπ στο παρελθον και δεν τα καταφερα να βγαλω πανω απο 20 μλ. Προχθες αγορασα το medela swing, μου ειπαν ειναι το καλυτερο. Παλι τιποτα! εχω γινει ρακος, δεν βγαζω γαλα ετσι, και επιπλεον ποναει πολυ το στηθος μου διοτι εχω πολλες κυστεις, κατι που γνωριζα και πριν την εγκυμοσυνη. Φωναξα τη μαια μου και μου ειπε πως το χρησιμοποιω σωστα, απλα καποιες κοπελες μετα απο καποιο μηνα δεν βγαζουν γαλα με το θηλαστρο. Ισχυει;

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ;;;; Oυτε να αποθηλασω μπορω, ουτε να θηλασω!!!

Θα πεθαινει της πεινας το πουλακι μου ολη μερα....αφηστε που φοβαμαι για το στηθος μου με τα πρηξιματα κλπ, πως να μενει το ενα στηθος γεματο απο τις 9 το βραδυ μεχρι τις 5 το επομενο απογευμα;;; Δοκιμασα να τη θηλασω και απο τα δυο σημερα το πρωι να αποσυμφοριζω και το αλλο αλλα δεν ηθελε με τιποτα. (το βραδυ δεν ξυπναει για γαλα ουτε φυσικα θελω να την ξυπναω).

Για το μωρό δεν θα ανησυχούσα τόσο την ημέρα, θα είναι εντάξει με τα στερεά, απλά θα τρώει και τρίτο γεύμα, που θα είναι είτε πάλι φρούτα, είτε από το μεσημεριανό φαγητό, είτε κάποιο άλλο σνακ.

Το πρόβλημα είναι τι θα γίνει με το στήθος και την παραγωγή σου. Στη θέση σου θα επανεξέταζα το θέμα του dream feeding, δηλαδή να κοιμάμαι με το μωρό και να θηλάζει κοιμισμένο. Ίσως το μωρό να είναι πιο δεκτικό στους νυχτερινούς θηλασμούς, αν της λείψεις την ημέρα.

Το στήθος σου πονάει από την προσπάθεια για άντληση ή επειδή πρήζεται και δεν μπορείς να βγάλεις το γάλα;

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Για το μωρό δεν θα ανησυχούσα τόσο την ημέρα, θα είναι εντάξει με τα στερεά, απλά θα τρώει και τρίτο γεύμα, που θα είναι είτε πάλι φρούτα, είτε από το μεσημεριανό φαγητό, είτε κάποιο άλλο σνακ.

Το πρόβλημα είναι τι θα γίνει με το στήθος και την παραγωγή σου. Στη θέση σου θα επανεξέταζα το θέμα του dream feeding, δηλαδή να κοιμάμαι με το μωρό και να θηλάζει κοιμισμένο. Ίσως το μωρό να είναι πιο δεκτικό στους νυχτερινούς θηλασμούς, αν της λείψεις την ημέρα.

Το στήθος σου πονάει από την προσπάθεια για άντληση ή επειδή πρήζεται και δεν μπορείς να βγάλεις το γάλα;

Δεν ειναι εφικτο, διοτι το παιδι εχει προβλημα με το στομαχι του, εχουμε αλλεργια που εχει επηρεασει το ανωτερο πεπτικο και κανει ακομα αναγωγες. Ειναι πολυ επικινδυνο να τρωει και να κοιμαται, της εχω ακομα και ανακλιση στο κρεβατι κλπ. Εχουμε κοψει τους βραδινους θηλασμους καιρο τωρα γι αυτο το λογο. Δεν ξερω αν γινεται να θηλαζει και απο τα δυο το πρωι, οταν ηταν πιο μωρο παντως εκανε εμετο μετα αν το εκανα αυτο.

Αυτο που ρωτησες για το στηθος θα το προσεξω, δεν ξερω γιατι με ποναει. Ποναει αφου το χρησιμοποιησω, οχι κατα τη διαρκεια τοσο πολυ. Μετα με ενοχλει ολη μερα. Το αλλο προβλημα ειναι οτι δεν βγαζει και τιποτα, αντε 20 μλ και με το ζορι. Και το στηθος παραμενει πρησμενο. Και κατι τελευταιο: το μωρο μετα, λιγες ωρες αφου ειχα χρησιμοποιησει θηλαστρο, δεν ηθελε να θηλασει-πρωτη φορα! Μου αρνηθηκε στηθος και δεχτηκε το αλλο, αυτο στο οποιο δεν ειχα βαλει θηλαστρο. Γιατι;

....αφηστε που φοβαμαι για το στηθος μου με τα πρηξιματα κλπ, πως να μενει το ενα στηθος γεματο απο τις 9 το βραδυ μεχρι τις 5 το επομενο απογευμα;;;

Γιατί από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το επόμενο απόγευμα;

Δεν παίζει να την θηλάζεις το πρωί πριν φύγεις για τη δουλειά;

Αν τον καθιερώσετε αυτόν τον πρωινό θηλασμό, όσο λείπεις θα τρώει τις στερεές, όταν γυρνάς θα θηλάζει μέχρι το βράδυ και όλα καλά.:wink:

.....δε νομίζω τάκη....

Γιατί από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το επόμενο απόγευμα;

Δεν παίζει να την θηλάζεις το πρωί πριν φύγεις για τη δουλειά;

Αν τον καθιερώσετε αυτόν τον πρωινό θηλασμό, όσο λείπεις θα τρώει τις στερεές, όταν γυρνάς θα θηλάζει μέχρι το βράδυ και όλα καλά.:wink:

θα θηλαζω στις 5 πριν φυγω, αλλα απο το ενα στηθος. Απο το αλλο ειναι που εχω το προβλημα, μια και αν θηλασω και απο τα δυο, κανει εμετο. Γι αυτο πασχιζω με το θηλαστρο, γιατι ετσι και θα ανακουφιζα το αλλο, και θα αφηνα και ενα μπουκαλακι να της δωσουν οσο λειπω.

Διαφημίσεις

Στην ηλικία που είναι το παιδί, το θήλαστρο που έχεις είναι εντελώς ακατάλληλο.

To swing δεν είναι το καλύτερο θήλαστρο σε καμία περίπτωση, είναι ένα καλό θήλαστρο για να αντλήσει μια μητέρα όταν θα λείπει λίγες ώρες. Για την περίπτωσή σου χρειάζεται οπωσδήποτε νοσοκομειακό θήλαστρο: symphony.

Στην ηλικία που είναι το παιδί, το θήλαστρο που έχεις είναι εντελώς ακατάλληλο.

To swing δεν είναι το καλύτερο θήλαστρο σε καμία περίπτωση, είναι ένα καλό θήλαστρο για να αντλήσει μια μητέρα όταν θα λείπει λίγες ώρες. Για την περίπτωσή σου χρειάζεται οπωσδήποτε νοσοκομειακό θήλαστρο: symphony.

Δεν μου το ειχαν πει, οτι εχει σχεση η ηλικια... Κι εδωσα τοσα χρηματα...

Οσον αφορα στο δευτερο σκελος της απαντησης σου παντως, για λιγες φορες/εβδομαδα το θελω. Θα αντλω μονο απο το ενα στηθος, μια φορα, καθε πρωι (4-5 φορες/εβδομαδα δηλαδη). Μετα το απογευμα ας θηλαζει οσο θελει. Στη δουλεια ειναι αδυνατον να το παιρνω μαζι μου.

Δεν μου το ειχαν πει, οτι εχει σχεση η ηλικια... Κι εδωσα τοσα χρηματα...

Δυστυχώς αυτοί που τα εμπορεύονται δεν ξέρουν ούτε τη χρήση τους, ούτε τις προδιαγραφές τους.

Οσον αφορα στο δευτερο σκελος της απαντησης σου παντως, για λιγες φορες/εβδομαδα το θελω. Θα αντλω μονο απο το ενα στηθος, μια φορα, καθε πρωι (4-5 φορες/εβδομαδα δηλαδη).
Όσο πιο πολύ απέχει η ημερομηνία τοκετού, τόσο λιγότερο αποτελεσματικό είναι το θήλαστρο και γι αυτό χρειάζεσαι το καλύτερο και πάλι δεν είσαι σίγουρη ότι θα είναι αποτελεσματικό. τουλάχιστον όμως το νοσοκομειακό δεν το αγοράζεις, το νοικιάζεις και αν δεν σου κάνει πληρώνεις ελάχιστο ενοίκιο.

Χρειάζεσαι ένα αποτελεσματικό θήλαστρο. Αν νοικιάσεις, το μπουκαλάκι που έχεις προσαρμόζεται και δεν χρειάζεται να πάρεις άλλο. Θα σου χρειαστεί μόνο ένα λαστιχάκι που συνδέει τη συσκευή με το μπουκαλάκι.

Στη δουλεια ειναι αδυνατον να το παιρνω μαζι μου.

δεν έχεις κάποια ώρα γεύματος, διαλείματος;

Δοκιμασα τελικα το παραπανω θηλαστρο απο μια γνωστη μου αλλα δεν...

Ειμαι πολυ χαλια. Και πρεπει να περιμενουμε ενα μηνα ακομα μεχρι την προκληση στο αγελαδινο, να μην της βαλουμε τιποτα στη διατροφη της.

Εξαλλου σε απαντηση στα παραπανω aglaia δεν μπορουσα να το παρω στη δουλεια, δεν ειναι θεμα διαλειμματος, απλα δεν εχουμε κανενα χωρο στον οποιο θα μπορουσα να απομονωθω, εχει πολυ κοσμο. ασε που δεν εχει πριζα στην τουαλετα.

Θα πρέπει να κάνεις τουλάχιστον 12 αντλήσεις με ένα θήλαστρο σε διαφορετικές ώρες και με διαφορετική ρύθμιση για να καταλάβεις αν μπορείς να αντλήσεις ή όχι.

Ειμαι πολυ χαλια. Και πρεπει να περιμενουμε ενα μηνα ακομα μεχρι την προκληση στο αγελαδινο, να μην της βαλουμε τιποτα στη διατροφη της.

Εξαλλου σε απαντηση στα παραπανω aglaia δεν μπορουσα να το παρω στη δουλεια, δεν ειναι θεμα διαλειμματος, απλα δεν εχουμε κανενα χωρο στον οποιο θα μπορουσα να απομονωθω, εχει πολυ κοσμο. ασε που δεν εχει πριζα στην τουαλετα.

Δεν μπορείς να το κάνεις κάπου αλλού; Σε κάποιο άλλο γραφείο ή κατάστημα εκεί κοντά; Στα τόσα χρόνια που υποστηρίζω μητέρες έχουν βρει διάφορες λύσεις. Έχω υποστηρίξει μητέρα που είχε πάρει τον αντάπτορα για το αυτοκίνητο και αντλούσε στο αυτοκίνητο.

Το πρόβλημα είναι να μπορείς να αντλήσεις. Το πού θα το κάνεις είναι κάτι που μπορεί να βρεθεί.

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...

γεια σου χαρα -μαρια.βρηκες λυση στο προβλημα σου?εγω εχω αγορασει ενα θηλαστρο της πλακας απο τα jumbo το οποιο ειναι χειροκινητο και δεν το πιστευα τι δουλεια κανει.κι εγω το χρησιμοποιουσα πολυ στις αρχες γιατι ειχα μεγαλο θεμα ετσι οπως πρηζοταν το στηθος μου.

γεια σου χαρα -μαρια.βρηκες λυση στο προβλημα σου?εγω εχω αγορασει ενα θηλαστρο της πλακας απο τα jumbo το οποιο ειναι χειροκινητο και δεν το πιστευα τι δουλεια κανει.κι εγω το χρησιμοποιουσα πολυ στις αρχες γιατι ειχα μεγαλο θεμα ετσι οπως πρηζοταν το στηθος μου.

Ως συνήθως, η μαμα μου την πλήρωσε...πηγαινοέρχεται από Ν. Μάκρη, ωστε να προλάβω να θηλάσω τη μικρή 2 φορές το πρωί, μια χαραματα και μια πριν φυγω, και μετά γυρίζω τρέχοντας το απόγευμα ώστε να ξεκινήσω από τις 5-6 ξανά.

Οσες φορές την πάμε εμείς Ν. Μάκρη, θηλάζω 5' από το κάθε στήθος στις 5 το πρωί (τέτοια ώρα πρέπει να φεύγει...) και μου την ξαναφέρνει ο άντρας μου κατά τις 16.30 και ξαναρχίζουμε. Αλλα τότε έχω πρηξίματα :(

Σε λίγες μερες παμε για προκληση ελπιζω να πανε ολα καλα...

Θα κάνω λίγο το δικηγόρο του διαβόλου, λαλά προσοχή στο υλικό από το οποίο έιναι φτιαγμένο. Κι εγώ χρησιμοποίησα ένα τέτοιο (και μάλιστα τις πρώτες μέρες που ήταν στην εντατική ο μικρός) μέχρι να βρω καλύτερο. Όντως έκανε δουλειά, αλλά δεν έχω την παραμικρή ιδέα τι γινόταν με την επίδραση της αποστείρωσης.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...