Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ? ΤΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ???

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να πεισθεί για την ωφελιμότητα ή μη της ομοιοπαθητικής όποιος δεν θέλει να την ακολουθήσει... Τί νόημα έχει να ξεφεύγει η συζήτηση κάθε φορά που κάποιος έχει όρεξη (και άφθονο ελεύθερο χρόνο)για λογομαχίες και ειρωνικά σχόλια...:rolleyes:

"Κλείνοντας θέλω να πω ότι έχω υποβληθεί σε δύο εξωσωματικές λόγω κάποιου προβλήματος, όλοι οι γυναικολόγοι που είχα επισκεφθεί με διαβεβαίωναν ότι τα φάρμακα της εξωσωματικής δεν έχουν κανένα συσχετισμό με καρκίνο. Όταν φίλη μου προσβλήθηκε από καρκίνο του μαστού τον οποίο αντιμετώπισε επιτυχώς, ρώτησε τους ογκολόγους, μαστολόγους που την παρακολουθούσαν για την σχέση καρκίνου και των ορμονών που χρησιμοποιούνται κατά την εξωσωματική, όλοι λοιπόν της είπαν ότι όταν μία γυναίκα έχει υποβληθεί σε αυτή την διαδικασία το θεωρούν ιστορικό και πρέπει να ελέγχεται κάθε έτος διότι φυσικά και έχουν σχέση και φυσικά έχουν αυξημένο κίνδυνο οι γυναίκες αυτές για εμφάνιση καρκίνου του μαστού.Όταν επισκέφθηκα γνωστή μαστολόγο μου ζήτησε μαστογραφία πριν την επομενη εξωσωματική και μου επιβεβαίωσε ότι η χρήση των φαρμάκων αυτών σχετίζεται με καρκίνο του μαστού" ΟΙ γυνακολόγοι λοιπόν γιατί κάνουν τις πάπιες και παραμυθιάζουν τις γυναίκες ότι οι ορμόνες αυτές μιμουνται αυτές του γυναικείου σώματος..

Κάποια στιγμή απελεύθερε σου είχα γράψει το παραπάνω ποστ, δεν απάντησες ποτέ..επειδή είσαι των τεκμηριωμένων απόψεων σου παρουσιάζω εγώ φάρμακα που οι γιατροί παραδέχονται την σχέση τους με καρκίνο και αναμένω τις εντυπώσεις σου

Για να στο δώσω να το καταλάβεις η γιατρός μου είπε ότι επειδή έχω κάνει εξωσωματικές έχω περισσότερες πιθανότητες να πάθω καρκίνο μαστού λόγω των φαρμάκων σε σχέση με μία γυναίκα που δεν έχει υποβληθεί σε εξωσωματική

FXWyp3.png

"Κλείνοντας θέλω να πω ότι έχω υποβληθεί σε δύο εξωσωματικές λόγω κάποιου προβλήματος, όλοι οι γυναικολόγοι που είχα επισκεφθεί με διαβεβαίωναν ότι τα φάρμακα της εξωσωματικής δεν έχουν κανένα συσχετισμό με καρκίνο. Όταν φίλη μου προσβλήθηκε από καρκίνο του μαστού τον οποίο αντιμετώπισε επιτυχώς, ρώτησε τους ογκολόγους, μαστολόγους που την παρακολουθούσαν για την σχέση καρκίνου και των ορμονών που χρησιμοποιούνται κατά την εξωσωματική, όλοι λοιπόν της είπαν ότι όταν μία γυναίκα έχει υποβληθεί σε αυτή την διαδικασία το θεωρούν ιστορικό και πρέπει να ελέγχεται κάθε έτος διότι φυσικά και έχουν σχέση και φυσικά έχουν αυξημένο κίνδυνο οι γυναίκες αυτές για εμφάνιση καρκίνου του μαστού.Όταν επισκέφθηκα γνωστή μαστολόγο μου ζήτησε μαστογραφία πριν την επομενη εξωσωματική και μου επιβεβαίωσε ότι η χρήση των φαρμάκων αυτών σχετίζεται με καρκίνο του μαστού" ΟΙ γυνακολόγοι λοιπόν γιατί κάνουν τις πάπιες και παραμυθιάζουν τις γυναίκες ότι οι ορμόνες αυτές μιμουνται αυτές του γυναικείου σώματος..

Κάποια στιγμή απελεύθερε σου είχα γράψει το παραπάνω ποστ, δεν απάντησες ποτέ..επειδή είσαι των τεκμηριωμένων απόψεων σου παρουσιάζω εγώ φάρμακα που οι γιατροί παραδέχονται την σχέση τους με καρκίνο και αναμένω τις εντυπώσεις σου

Για να στο δώσω να το καταλάβεις η γιατρός μου είπε ότι επειδή έχω κάνει εξωσωματικές έχω περισσότερες πιθανότητες να πάθω καρκίνο μαστού λόγω των φαρμάκων σε σχέση με μία γυναίκα που δεν έχει υποβληθεί σε εξωσωματική

καταρχήν είναι άλλο το "τα φάρμακα της εξωσωματικής προκαλούν καρκίνο" κι άλλο το "οι γυναίκες που υποβάλλονται σε εξωσωματική διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο". Το ίδιο ισχύει και για τις γυναίκες που καπνίζουν, για τις γυναίκες που ειναι παχύσαρκες, τις γυναίκες που δεν γυμνάζονται, τις γυναίκες που έχουν ιστορικό καρκίνου στην οικογένεια κλπ κλπ. Όλοι αυτοί οι παράγοντες κινδύνου δεν σημαίνουν ότι η γυναίκα απαραίτητα θα εμφανίσει καρκίνο, απλά ότι πρέπει να ελέγχεται πιο τακτικά. Μπορεί μια γυναίκα να τους έχει όλους και να μην πάθει ποτέ τίποτε, και μια γυναίκα να μην έχει κανέναν και να αρρωστήσει. Δεν αποτελούν εγγύηση ή ένδειξη για κάτι.

Επίσης, επειδή τίποτε στην ιατρική δεν είναι απόλυτο, αλλά όλα είναι θέμα ερμηνείας δεδομένων, μπορεί όντως ένας γιατρός να μην πειστεί από τη διαθέσιμη βιβλιογραφία και να πιστεύει ότι τα φάρμακα αυτά μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο π.χ. και να το λέει και στις ασθενείς του. Αυτό δεν ακυρώνει την επίσημη βιβλιογραφία και τη γνωμοδότηση των αρμόδιων κυρίως φορέων, που επιτελούν αυτή ακριβώς τη δουλειά, να βγάζουν μια κοινή γραμμή με βάση τα διαθέσιμα δεδομένα. Το αν τώρα κάθε γιατρός θα τη δεχτεί ή όχι είναι καθαρά προσωπικό θέμα, κι ανάλογα επιλέγουμε κι εμείς γιατρούς. Το γεγονός πάντως ότι δύο γιατροί είπαν ότι υπάρχει συσχέτιση μεταξύ φαρμάκων και καρκίνου δεν σημαίνει ότι αυτό απαραίτητα ισχύει κιόλας.

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Zimaroulis

α) Το συγκεκριμένο νήμα οπου ανάρτησες το παραπάνω κλειδώθηκε.

β) Η Λογική σας:

1. Ένα στοιχείο από την ομάδα Α είναι καρκινογόνο

2. Άρα όλα τα στοιχεία από την ομάδα Α είναι καρκινογόνα

3. Άρα η ομάδα Β δουλεύει! ΟΛΕ!

Προσπάθησε καλύτερα :)

Είπε (η soevan07) ότι τα "περισσότερα είναι καρκινογόνα". Άντε με το καλό να καλύψετε και τα υπόλοιπα δεκάδες χιλιάδες φάρμακα. Αυτό, εφόσον δεχτούμε ότι οι ορμόνες είναι καρκινογόνες, και θα ήθελα μια έρευνα που να λέει για τις συγκεκριμένες ορμόνες που έπαιρνε αυτή η γυναίκα.

Ποιός είπε ότι ΔΕΝ τις μιμούνται;

Διαφημίσεις

Επίσης, επειδή τίποτε στην ιατρική δεν είναι απόλυτο, αλλά όλα είναι θέμα ερμηνείας δεδομένων, μπορεί όντως ένας γιατρός να μην πειστεί από τη διαθέσιμη βιβλιογραφία

Πολύ σωστά και αυτός ακριβώς ο τρόπος σκέψης προάγει την επιστήμη, έτσι δεν είναι; Οι μεγάλες ανακαλύψεις έγιναν από αυτούς που αμφισβήτησαν το "απόλυτο".

Πολύ σωστά και αυτός ακριβώς ο τρόπος σκέψης προάγει την επιστήμη, έτσι δεν είναι; Οι μεγάλες ανακαλύψεις έγιναν από αυτούς που αμφισβήτησαν το "απόλυτο".

δεν το λέω ακριβώς με αυτή την έννοια (δεν έχεις άδικο βέβαια), αλλά με το σκεπτικό ότι οι περισσότεροι νομίζουμε ότι η ιατρική είναι μια ευγενής επιστήμη με στόχο να κάνει όλους τους ανθρώπους καλά. Δυστυχώς, είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις όπου είναι ξεκάθαρα τα πράγματα ότι το τάδε φάρμακο θα κάνει όλους τους ανθρώπους καλά. Στις περισσότερες το σκεπτικό είναι "τα οφέλη αυτού του φαρμάκου είναι περισσότερα από τα ελαττώματά του;". Κάπως έτσι πορεύεται, με μελέτη των διαθέσιμων δεδομένων και εξαγωγή συμπερασμάτων που μπορεί αύριο να αποδειχτούν λανθασμένα, αλλά είναι τα καλύτερα διαθέσιμα αυτή τη στιγμή. Π.χ., κάποτε η ιδανική θεραπεία για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα ήταν η απλή και ταπεινή ασπιρίνη, αυτή ήταν το απαύγασμα της ιατρικής φροντίδας για τους ασθενείς αυτούς.

Επίσης, επαναλαμβάνετε συχνά ότι η ομοιοπαθητική δεν θεραπεύει την ασθένεια, αλλά τον ασθενή. Αυτό ακούγεται πολύ εντυπωσιακό, αλλά - ανεξάρτητα από το αν ισχύει η όχι, γιατί με προβληματίζει το γεγονός ότι πρώτα σας ζητάνε διάγνωση από κλασικό γιατρό και μετά σας δίνουν φάρμακο - δεν είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνει η κλασική ιατρική, η οποία για την εκάστοτε πάθηση δίνει φάρμακο πάντα σε συνάρτηση με τις ιδιαιτερότητες του κάθε ασθενούς. Βέβαια, υπάρχουν και οι περιπτώσεις που η αντιμετώπιση είναι φασόν για όλους, όπως π.χ. οι κοινές ιώσεις ή γρίπες που δεν εξελίσσονται σε τίποτε χειρότερο.

Δεν απορρίπτω συλλήβδην την ομοιοπαθητική, μπορεί να μην με πείθει για πολλά, αλλά δεν αμφισβητώ ότι υπάρχει πολύς κόσμος που βλέπει θετικά αποτελέσματα από αυτή, άρα κάτι γίνεται. Απλά αδυνατώ να καταλάβω τη νοοτροπία που εκφράζεται κάποιες φορές "θα πάρω ομοιοπαθητικό για τα πάντα", ακόμη και για μωρά. Το ανοσοποιητικό δεν χρειάζεται καμία έξωθεν ενίσχυση, πέρα από την έκθεση σε παθογόνα, αυτό είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για να το δυναμώσετε. όσο ακίνδυνα κι αν υποτίθεται ότι είναι τα ομοιοπαθητικά, δεν σημαίνει ότι καλό είναι και να τα παίρνουμε για καραμέλες (σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις σκέφτομαι ότι τελικά ίσως δουλεύει όντως σαν εικονικό φάρμακο ;))

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Καλησπερα μπηκα να σας πω τα νεα μας,αλλα απο οτι διαβασω αρχισαν παλι οι διαμαχες τις οποιες τις θεωρω περιττες να υπαρχουν σ αυτο το ποστ,οποτε τις προσπερναω για να σας πω την εξελιξη μας.Χθες πηγαμε στον κλασσικο μας ειπε οτι ειμαστε πολυ καλυτερα σε σχεση με πριν οσο αφορα τον λαιμο,κ το αφτι, δυστυχως ομως το πρηξιμο στο συκωτι κ την σπληνα εχει υποχωρηση απειροελαχιστα.Μας συνεστησε ξεκουραση, την Παρασκευη κοβουμε την αντιβιωση κ να ξανα παμε τελος του μηνα για να κανουμε εξετασεις αιματος κ να δει παλι τα οργανα εαν εχουν επανελθει.Με το που γυρισα σκασμενη περνω τον Κ,.τηλ κ μου ειπε οτι θελει να την δει επειγοντως γιατι δεν ειναι καλο που εχουν περασει σχεδον 3 εβδομαδες,κ τα οργανα δεν εχουν ξεπρηστει.Μου εκλεισε ραντεβου για αυριο το πρωι να παω στην Ερυθραια να την δει,κ δεν μας εδωσε καμια αγωγη.Ελπιζω να μου πει θετικα πραγματα αυριο κ ολα να πανε καλα.

...

Επίσης, επαναλαμβάνετε συχνά ότι η ομοιοπαθητική δεν θεραπεύει την ασθένεια, αλλά τον ασθενή. Αυτό ακούγεται πολύ εντυπωσιακό, αλλά - ανεξάρτητα από το αν ισχύει η όχι, γιατί με προβληματίζει το γεγονός ότι πρώτα σας ζητάνε διάγνωση από κλασικό γιατρό και μετά σας δίνουν φάρμακο - δεν είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνει η κλασική ιατρική, η οποία για την εκάστοτε πάθηση δίνει φάρμακο πάντα σε συνάρτηση με τις ιδιαιτερότητες του κάθε ασθενούς. Βέβαια, υπάρχουν και οι περιπτώσεις που η αντιμετώπιση είναι φασόν για όλους, όπως π.χ. οι κοινές ιώσεις ή γρίπες που δεν εξελίσσονται σε τίποτε χειρότερο.

Η ακριβής διάγνωση είναι χρήσιμη πληροφορία στον ομοιοπαθητικό, αλλά όχι πάντα απαραίτητη. Επιπλέον συλλέγει και άλλα στοιχεία για να καταλήξει στο κατάλληλο φάρμακο. Καμιά φορά μάλιστα δεν το πιάνει με την 1η.

...Δεν απορρίπτω συλλήβδην την ομοιοπαθητική, μπορεί να μην με πείθει για πολλά, αλλά δεν αμφισβητώ ότι υπάρχει πολύς κόσμος που βλέπει θετικά αποτελέσματα από αυτή, άρα κάτι γίνεται. Απλά αδυνατώ να καταλάβω τη νοοτροπία που εκφράζεται κάποιες φορές "θα πάρω ομοιοπαθητικό για τα πάντα", ακόμη και για μωρά. Το ανοσοποιητικό δεν χρειάζεται καμία έξωθεν ενίσχυση, πέρα από την έκθεση σε παθογόνα, αυτό είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για να το δυναμώσετε. όσο ακίνδυνα κι αν υποτίθεται ότι είναι τα ομοιοπαθητικά, δεν σημαίνει ότι καλό είναι και να τα παίρνουμε για καραμέλες (σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις σκέφτομαι ότι τελικά ίσως δουλεύει όντως σαν εικονικό φάρμακο ;))

Καλά τα λές, καραμέλες δεν είναι. Μερικές φορές όμως ο οργανισμός φαίνεται να "κολλάει" και χρειάζεται ένα "σπρωξιματάκι" προς την σωστή κατεύθυνση. Αν δεν το χρειάζεται αυτό, ακόμα καλύτερα.

Τελευταία θεωρώ όλο και σημαντικότερη την διατροφή σαν ενίσχυση του ανοσοποιητικού και του οργανισμού γενικότερα.

πᾶν μέτρον ἄριστον

Γι' αυτό που λέγατε σχετικά με τα φάρμακα της εξωσωματικής και τις περισσότερες πιθανότητες για καρκίνο μου το επιβεβαίωσε η μητέρα μου που το είχαν συζητήσει με τους γιατρούς τους στο νοσοκομείο που δουλεύει. Επίσης η μια κολλητή της που έκανε εξωσωματική και τελικά ένα κοριτσάκι σε σχετικά μεγάλη ηλικία δυστυχώς έπαθε καρκίνο μαστού σχεδον 1,5 χρόνο μετά την αγωγή αλλά ευτυχώς τώρα είναι καλά....επίσης της είπαν οι γιατροί της ότι ήταν από την εξωσωματική....

Οι εταιρίες/ γιατροί που κάνουν τέτοιες πρακτικές δυστυχώς δεν είναι όλοι αθώοι....α by the way το συζητούσαν χτες σε μια μεσημεριανή εκπομπή με την Αντωνοπούλου και την Πετρουλάκη ή οποία είχε ταλαιπωρηθεί με τις εξωσωματικές...

Διαφημίσεις

Απλά αδυνατώ να καταλάβω τη νοοτροπία που εκφράζεται κάποιες φορές "θα πάρω ομοιοπαθητικό για τα πάντα", ακόμη και για μωρά. Το ανοσοποιητικό δεν χρειάζεται καμία έξωθεν ενίσχυση, πέρα από την έκθεση σε παθογόνα, αυτό είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για να το δυναμώσετε. όσο ακίνδυνα κι αν υποτίθεται ότι είναι τα ομοιοπαθητικά, δεν σημαίνει ότι καλό είναι και να τα παίρνουμε για καραμέλες (σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις σκέφτομαι ότι τελικά ίσως δουλεύει όντως σαν εικονικό φάρμακο ;))

Σ' αυτό συμφωνώ κι εγώ και το έχω γράψει επανειλλημένα στο τόπικ αυτό.

Ακόμη και τα παιδιά τα παίρνω στον ομοιοπαθητικό παιδίατρο μόνο αν υπάρχει επείγουσα ανάγκη, ο γιος μου για παράδειγμα που είναι σχεδόν τεσσάρων μόνο δύο φορές πήρε ομοιοπαθητικό, ένα για χαλάζιο στο μάτι γιατί είχε φουσκώσει πάρα πολύ αν και γνωρίζω ότι αν κάναμε υπομονή όπως άλλες φορές θα έφευγε μόνο του, και ένα γιατί έκανε πολύ ψηλό πυρετό (40+).

Κατά τα άλλα μόλις πέρασε μια ίωση που κράτησε 10 μέρες και παρόλο που ήτανε χάλια (πυρετός, βήχας, υπνηλία κτλ) προτίμησα να μην πάρει τίποτα και να ταλαιπωρηθεί λιγάκι παρά να πάρει έστω και ομοιοπαθητικό.

(Φυσικά η μάνα μου - που δεν μένει Ελλάδα για να έχει κάποιο έλεγχο στην κατάσταση - απείλησε να καλέσει τα social services γιατί αφήνω αβοήθητα τα παιδιά μου! :lol: )

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

ΥΓ: Το μεγαλύτερο ποσοστό των χημικών-τοξικών ουσιών

που χρησιμοποιούνται στα συμβατικά φάρμακα

είναι ως επι τω πλείστων καρκινογόνες!!!

Η μητέρα μίας φίλης που την είχε χτυπήσει ο καρκίνος ενώ ήταν μία γυναίκα που δεν κάπνιζε, δεν έπινε, έκανε υγιεινή ζωή γενικότερα με γυμναστική κλπ και εν τέλει έχασε την μάχη, είχε ρωτήσει τότε τους γιατρούς που την παρακολουθούσαν πώς το έπαθε με τέτοιο προφίλ και της είχαν πει ότι μπορεί να έπαιρνε φάρμακα και κανένα φάρμακο δεν είναι αθώο, ούτε καν το ντεπόν. Μετά από αυτό θυμάμαι πώς είχα σταματήσει μαχαίρι τα ντεπόν.

Το ίδιο χρόνια μετά είπαν στην μητέρα μου όταν παρουσίασε πρόβλημα με τα λευκά της και φοβηθήκαμε για λευχαιμία..

Κανένα φάρμακο δεν είναι αθώο!!!!

με προβληματίζει το γεγονός ότι πρώτα σας ζητάνε διάγνωση από κλασικό γιατρό και μετά σας δίνουν φάρμακο - δεν είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνει η κλασική ιατρική, η οποία για την εκάστοτε πάθηση δίνει φάρμακο πάντα σε συνάρτηση με τις ιδιαιτερότητες του κάθε ασθενούς.

γιατί το να δεις αν έχεις ωτίτιδα πχ είναι κι αυτό ένα σύμπτωμα του οργανισμού που ο ομοιοπαθητικός πρέπει να το ξέρει για να σου δώσει σωστό φάρμακο. Όπως επίσης αν η ωτίτιδα είναι εξωτερική ή εσωτερική και τους ενδιαφέρει ακόμα και σε ποιο αυτί, κάτι που στην κλασική ιατρική δεν έχει καμία σημασία. Κατάλαβες γιατί είναι απαραίτητη μία σωστή διάγνωση? :wink:

Ελπιζω να μου πει θετικα πραγματα αυριο κ ολα να πανε καλα.

Έχεις και τις δικές μας ευχές Vann!

η γιατρός μου είπε ότι επειδή έχω κάνει εξωσωματικές έχω περισσότερες πιθανότητες να πάθω καρκίνο μαστού λόγω των φαρμάκων σε σχέση με μία γυναίκα που δεν έχει υποβληθεί σε εξωσωματική

Θυμάμαι ότι ήταν από τις πρώτες ερωτήσεις που μου έκανε η μαστολόγος όταν μου έπαιρνε το ιστορικό, αν έχω κάνει εξωσωματική. Το ίδιο και όταν πήγα να κάνω μαστογραφία, που με ρώτησαν πολύ λιγότερα πράγματα, ήταν από τις πρώτες τους ερωτήσεις.

Είχε ανοιχτεί και ένα θέμα που έλεγε αυτό ακριβώς πώς οι γιατροί δεν ενημερώνουν για τους κινδύνους των φαρμάκων στις εξωσωματικές (μία κοπέλα νομίζω ότι έχασε κάποιον δικό της έτσι, δεν θυμάμαι όμως ακριβώς)

Συμπέρασμα: Κίνδυνοι πάντα υπάρχουν και θα υπάρχουν, οπότε κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ελέγξουμε όσο μπορούμε τους εξωγενείς παράγοντες που προκαλούν μία σοβαρή ασθένεια, διατροφή, κάπνισμα, χημικά φάρμακα κλπ. Όλα τα άλλα τα ελέγχει μόνο ο Θεός (ο Βούδας, ο Αλλάχ, η τύχη, οπου πιστευει ο καθένας)

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Καλησπερα μπηκα να σας πω τα νεα μας,αλλα απο οτι διαβασω αρχισαν παλι οι διαμαχες τις οποιες τις θεωρω περιττες να υπαρχουν σ αυτο το ποστ,οποτε τις προσπερναω για να σας πω την εξελιξη μας.Χθες πηγαμε στον κλασσικο μας ειπε οτι ειμαστε πολυ καλυτερα σε σχεση με πριν οσο αφορα τον λαιμο,κ το αφτι, δυστυχως ομως το πρηξιμο στο συκωτι κ την σπληνα εχει υποχωρηση απειροελαχιστα.Μας συνεστησε ξεκουραση, την Παρασκευη κοβουμε την αντιβιωση κ να ξανα παμε τελος του μηνα για να κανουμε εξετασεις αιματος κ να δει παλι τα οργανα εαν εχουν επανελθει.Με το που γυρισα σκασμενη περνω τον Κ,.τηλ κ μου ειπε οτι θελει να την δει επειγοντως γιατι δεν ειναι καλο που εχουν περασει σχεδον 3 εβδομαδες,κ τα οργανα δεν εχουν ξεπρηστει.Μου εκλεισε ραντεβου για αυριο το πρωι να παω στην Ερυθραια να την δει,κ δεν μας εδωσε καμια αγωγη.Ελπιζω να μου πει θετικα πραγματα αυριο κ ολα να πανε καλα.

Περιμένω νεότερα το συντομότερο! Σας σκέφτομαι ...

Εγω εχω υποθυρεοειδισμο (περνω Τ4 112mg)...θα μπορουσε να με βοηθησει ομοιοπαθητικος??? Και εαν ναι μπορω να παω σε οποιονδηποτε ή εχουν και αυτοι ειδικοτητες???

Η κορη μου εχει συγγενη υποθυρεοειδισμο και παιρνει επισης το Τ4 απο βρεφος. Τα παιδια μου τα παρακολουθει ομοιοπαθητικος παιδιατρος, αλλα δε μας εχει πει τιποτε για το θεμα του υποθυρεοειδισμου.

Λέω για τις πολύ σοβαρές αρρώστειες

τύπου μηνιγγίτιδα, πολιομυελίτιδα κλπ.

Για τις άλλες, τύπου ανεμοβλογιά, ιλαρά κλπ

δεν τρέχει και τίποτα και να κολλήσεις....

....στην χειρότερη να αναγκαστείς να πάρεις αντιβίωση!

Δεν είναι ακριβώς έτσι. Από ιλαρά πχ έχεις αυξημένες πιθανότητες για εγκεφαλίτιδα. Από το μμρ λιγότερες.;)

Ισως εαν είχαν κάνει απο πριν ομοιοπαθητική

και είχαν "ενισχύσει" τον οργανισμό τους

να μην αντιμετωπίζαν ποτέ τον καρκίνο!

ΥΓ: Το μεγαλύτερο ποσοστό των χημικών-τοξικών ουσιών

που χρησιμοποιούνται στα συμβατικά φάρμακα

είναι ως επι τω πλείστων καρκινογόνες!!!

Σοεβάν μου, πάλι δεν είναι έτσι. Υπάρχει περίπτωση ατόμου, που το κοριτσάκι της έπασχε από λευχαιμία, πριν πολλά χρόνια. Τώρα είναι καλά. Το αντιμετώπισε με την κλασσική ιατρική.

Τον ίδιο καιρό, ένα άλλο κοριτσάκι έπασχε από λευχαιμία, και η μαμά του ακολουθούσε μόνο ότι της έλεγε ο ομοιοπαθητικός. Το χάσανε το κοριτσάκι δυστυχώς:(

Σε καμμία περίπτωση δεν ενοχοποιώ την ομοιό, αλλά τον γιατρό ομοιό που σε κάτι τόσο σοβαρό δεν έστειλε τη μανούλα να το αντιμετωπίσει με κλασσική ιατρική.

Επειδή διαβάζω το τόπικ, παρατηρώ, ότι για πιο απλά πράγματα πολλές φορές οι ομοιό γιατροί που επισκέπτεστε (πχ ωτίτιδα ή λοιμώδη μονοπυρήνωση) συνιστούν αντιβίωση, πόσο μάλλον σε κάτι τόσο σοβαρό.

Τέλος, ακόμη και ο αέρας που αναπνέουμε είναι καρκινογόνος. Και ναι συμφωνώ δρουν αθροιστικά. Αλλά τα ποσοστά στα οποία περιέχουν τα φάρμακα ή κάποια άλλα χημικά τις καρκινογόνες ουσίες δεν είναι πάντα αρκετά για να ενοχοποιηθούν.

(Φυσικά η μάνα μου - που δεν μένει Ελλάδα για να έχει κάποιο έλεγχο στην κατάσταση - απείλησε να καλέσει τα social services γιατί αφήνω αβοήθητα τα παιδιά μου! :lol: )

Ε, κλασσική περίπτωση μανούλας:lol: Εδώ η δική μου προχθές που της είπα ότι η παιδίατρος είδε πρησμένες αμυγδαλές λίγο, αλλά μου είπε να μη δώσω τπτ με κοιτούσε σαν άλιεν!

Djccp2.png

67KIp2.png

Διαφημίσεις

Η κορη μου εχει συγγενη υποθυρεοειδισμο και παιρνει επισης το Τ4 απο βρεφος. Τα παιδια μου τα παρακολουθει ομοιοπαθητικος παιδιατρος, αλλα δε μας εχει πει τιποτε για το θεμα του υποθυρεοειδισμου.

Θα μπορουσες να μου στειλεις τα στοιχεια του με πμ???

Ευχαριστω πολυ!!!:lol:

bjTVp2.pngDG1bp2.png

αλλά με το σκεπτικό ότι οι περισσότεροι νομίζουμε ότι η ιατρική είναι μια ευγενής επιστήμη με στόχο να κάνει όλους τους ανθρώπους καλά. Δυστυχώς, είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις όπου είναι ξεκάθαρα τα πράγματα ότι το τάδε φάρμακο θα κάνει όλους τους ανθρώπους καλά. Στις περισσότερες το σκεπτικό είναι "τα οφέλη αυτού του φαρμάκου είναι περισσότερα από τα ελαττώματά του;"

Συμφωνώ 100%, προσωπικά θεωρώ δε ότι είναι και τέχνη, όχι μόνο επιστήμη, ακριβώς επειδή συντρέχουν πολλοί παράγοντες την ώρα της διάγνωσης κι ο πιο σημαντικός είναι η ανθρώπινη κρίση...

με προβληματίζει το γεγονός ότι πρώτα σας ζητάνε διάγνωση από κλασικό γιατρό και μετά σας δίνουν φάρμακο - δεν είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνει η κλασική ιατρική, η οποία για την εκάστοτε πάθηση δίνει φάρμακο πάντα σε συνάρτηση με τις ιδιαιτερότητες του κάθε ασθενούς. Βέβαια, υπάρχουν και οι περιπτώσεις που η αντιμετώπιση είναι φασόν για όλους, όπως π.χ. οι κοινές ιώσεις ή γρίπες που δεν εξελίσσονται σε τίποτε χειρότερο.

Κι εδώ έχεις δίκιο, αλλά 1) η διάγνωση του κλασικού γιατρού είναι καλό να υπάρχει για την περίπτωση που τα συμπτώματα δεν είναι τόσο εμφανή, όπως είπε κι η fairy's mom και 2) δυστυχώς το φασόν έχει προχωρήσει και σ' άλλες περιπτώσεις εκτός της γρίπης, δεν φταίει η ιατρική γι αυτό, φταίνε αυτοί που δεν την ασκούν συνειδητά, κάπου πιο πάνω έχω αναρτήσει το βιντεάκι με τον κλασικό γιατρό που στηλιτεύει ακριβώς αυτή τη νοοτροπία, το γεγονός ότι αντιμετωπίζονται περιστασιακά οι ασθενείς και όχι βάσει ιστορικού κλπ.

Δεν απορρίπτω συλλήβδην την ομοιοπαθητική, μπορεί να μην με πείθει για πολλά, αλλά δεν αμφισβητώ ότι υπάρχει πολύς κόσμος που βλέπει θετικά αποτελέσματα από αυτή,

Ούτε εγώ απορρίπτω την κλασική ιατρική, αντιθέτως αναγνωρίζω την αξία της, προτιμώ όμως μια πιο ήπια μορφή ιατρικής εκεί που μπορώ να αποφύγω την "επιθετική" κλασική προσέγγιση.

Απλά αδυνατώ να καταλάβω τη νοοτροπία που εκφράζεται κάποιες φορές "θα πάρω ομοιοπαθητικό για τα πάντα", ακόμη και για μωρά. Το ανοσοποιητικό δεν χρειάζεται καμία έξωθεν ενίσχυση, πέρα από την έκθεση σε παθογόνα, αυτό είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για να το δυναμώσετε. όσο ακίνδυνα κι αν υποτίθεται ότι είναι τα ομοιοπαθητικά, δεν σημαίνει ότι καλό είναι και να τα παίρνουμε για καραμέλες

Πολύ σωστά κι αυτό ακριβώς λέει κι ένας καλός ομοιοπαθητικός γιατρός!!!

Η μητέρα μίας φίλης που την είχε χτυπήσει ο καρκίνος ενώ ήταν μία γυναίκα που δεν κάπνιζε' date=' δεν έπινε, έκανε υγιεινή ζωή γενικότερα με γυμναστική κλπ και εν τέλει έχασε την μάχη, είχε ρωτήσει τότε τους γιατρούς που την παρακολουθούσαν πώς το έπαθε με τέτοιο προφίλ και της είχαν πει ότι μπορεί να έπαιρνε φάρμακα και κανένα φάρμακο δεν είναι αθώο, ούτε καν το ντεπόν. Μετά από αυτό θυμάμαι πώς είχα σταματήσει μαχαίρι τα ντεπόν.

Το ίδιο χρόνια μετά είπαν στην μητέρα μου όταν παρουσίασε πρόβλημα με τα λευκά της και φοβηθήκαμε για λευχαιμία..

[b']Κανένα φάρμακο δεν είναι αθώο!!!![/b]

Μην λες "κακές" κουβέντες!!

TZIZZZ!!!

Θα πρέπει

να το αποδείξεις αυτό που λες!! :roll:

(Αν έχεις όρεξη καν΄το......εγώ πάντως βαρέθηκα τα ίδια και τα ίδια)

Η μητέρα μίας φίλης που την είχε χτυπήσει ο καρκίνος ενώ ήταν μία γυναίκα που δεν κάπνιζε, δεν έπινε, έκανε υγιεινή ζωή γενικότερα με γυμναστική κλπ και εν τέλει έχασε την μάχη
Το να κάνεις υγιεινή ζωή δεν εξασφαλίζει ότι δεν θα πάθεις καρκίνο. Το να κάνεις ανθυγιεινή ζωή, δεν εξασφαλίζει ότι θα πάθεις καρκίνο. Απλά αυξάνονται αξιοσημείωτα οι πιθανότητες.

Καρκινογόνα είναι και τα καυσαέρια των αυτοκινήτων/εργοστασίων, τα οποία μπορούν να διασπείρονται 10δες χιλιόμετρα μακριά από την πηγή τους. Είχα διαβάσει μια έρευνα η οποία έλεγε για 25.000 θανάτους ετησίως στην Αμερική που σχετίζονται με προβλήματα που έχουν προκληθεί/επιβαρυνθεί από τα καυσαέρια των εργοστασίων κάρβουνου (ηλεκτροπαραγωγή). Όπως έχει αναφερθεί, η ιατρική είναι πιθανολογική επιστήμη, δηλαδή οι διάφοροι παράγοντες που συνυπάρχουν αυξάνουν τις πιθανότητες να εμφανιστεί κάτι. Δεν μπορείς να πεις ότι «φταίνε τα φάρμακα», εκτός αν έχεις κάποια μελέτη πληθυσμού που να δείχνει ότι άτομα που παίρνουν το συγκεκριμένο φάρμακο έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανίσουν κάτι (εννοώ γενικότερα μια σοβαρή παρενέργεια) από ότι ο γενικός πληθυσμός. Γνωρίζω περιπτώσεις φαρμάκων που αποσύρθηκαν από την αγορά για αυτό.

Για παράδειγμα, στην αντιμετώπιση του καρκίνου, γίνονται (μεταξύ άλλων) και ακτινοθεραπείες/χημειοθεραπείες, οι οποίες είναι επιζήμιες για τον οργανισμό. Ο καρκίνος όμως είναι θανατηφόρος, και αν δεν αντιμετωπιστεί δραστικά το άτομο έχει μηδενικές πιθανότητες επιβίωσης, ενώ με την ισχυρή θεραπεία οι πιθανότητες επιβίωσης πέραν της πενταετίας φτάνουν (ανά περιπτώσεις) και το 98-99%. Μου φαίνεται εντελώς ΑΝΟΗΤΟ να λες δεν θα πάρω ντεπόν ή ασπιρίνη (παράδειγμα) επειδή η χημειοθεραπεία είναι βλαβερή για τον οργανισμό.

Αρμόδιος για να κρίνει τις πιθανότητες είναι αποκλειστικά και μόνο ο ιατρός, ο οποίος γνωρίζει και τις παρενέργειες της ασθένειας που καλείται να αντιμετωπίσει σε συνάρτηση με άλλους παράγοντες κινδύνου.

Αυτό που κάνετε (επαναλαμβάνομαι αλλά τεσπα) είναι εξωφρενικό. Πηγένετε σε έναν ιατρό ο οποίος γνωρίζει τις ασθένειες αρκετά καλά ώστε να μπορεί να τις αναγνωρίσει, σας γράφει αγωγή για αυτό, και εσείς την γράφετε στα παλιά σας υποδήματα και ...ζητάτε συμβουλή από κάποιον που ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝ την ασθένεια ώστε να την αναγνωρίσει!!

Η ομοιοπαθητική θεραπεύει ασθενείς, σωστά; Τότε γιατί εξακολουθείτε να αρρωσταίνετε όσοι κάνετε μακροχρόνια ομοιοπαθητική; (και κάποιοι απο εσάς η τα παιδιά σας αρρωσταίνετε και σοβαρά)

Ποιος σου είπε ότι η ομοιοπαθητική είναι πανάκεια;

Νομίζω ότι εσκεμμένα πιάνεσαι από προσωπικές ακραίες τοποθετήσεις είτε γιατρών είτε ασθενών για να γενικεύσεις για να δυσφημίσεις. Πιστεύω ότι μπορείς να κατανοήσεις το παρακάτω κείμενο, το οποίο βρίσκεται στο site της Διεθνούς Ακαδημίας Ομοιοπαθητικής

http://www.vithoulkas.com/content/view/42/54/lang,el/

Είναι απαραίτητες και οι δυο θεραπευτικές προσεγγίσεις;

(συμβατική ιατρική και ομοιοπαθητική)

Aσφαλώς και είναι. Αναμφίβολα έχει υπάρξει μια παρεξήγηση σε σχέση με τα θεραπευτικά όρια της κάθε μιας. Aυτό έχει συμβεί για πολλούς λόγους, κυρίως όμως εξαιτίας της προσπάθειας των ομοιοπαθητικών να περάσoυν το μήνυμα μιας νέας προσέγγισης. Γιʼ αυτό το λόγο τα θεραπευτικά αποτελέσματα μεγαλοποιούνται από τους ομοιοπαθητικούς ώστε να εντυπωσιάσουν. Αλλά και για έναν άλλο λόγο που θεωρείται πολύ σοβαρός. Έτσι που το νέο τοπίο είναι θολό πολλοί το εκμεταλλεύονται προς ίδιο όφελος, υποσχόμενοι ότι θεραπεύουν τα πάντα, όπως τον καρκίνο, τη σχιζοφρένεια, το AIDS, την παχυσαρκία, το κάπνισμα. Όλες αυτές οι διακηρύξεις γίνονται είτε δημόσια είτε στα ιδιωτικά ιατρεία προκειμένου να προσελκύσουν μεγαλύτερη πελατεία.

Εξαιτίας αυτών των συμπτωμάτων η ομοιοπαθητική παρουσιάστηκε σαν αναξιόπιστη και τελικά προέκυψε ένας ακήρυκτος πόλεμος μεταξύ των δυο προσεγγίσεων, της συμβατικής ιατρικής και της ομοιοπαθητικής, με αποτέλεσμα και οι δυο πλευρές να προστρέχουν σε ακραία επιχειρήματα.

Oι μεν ότι θεραπεύει τα πάντα, οι δε άλλοι ότι η ομοιοπαθητική δεν θεραπεύει τίποτα.

H αλήθεια είναι κάπου στη μέση φυσικά.

edit

υποθέτω ότι πριν κυρήξεις πόλεμο στην ομοιoπαθητική, έκανες τον κόπο να διαβάσεις έστω μέρος από όσα γράφονται στο παραπάνω site και η πληροφόρηση ΄σου δεν ήταν μονομερής ή δεν βασιστηκε μόνο στο parents ή στο google.

Έχω διαβάσει αρκετά άρθρα, και έχω δεί μελέτες από ανεξάρτητους οργανισμούς, σχετικά με την δραστικότητα της ομοιοπαθητικής. Έχω διαβάσει και απόπειρες θεωρητικής τεκμηρίωσης της υποτιθέμενης δραστικότητας της, που είναι για ΓΕΛΙΑ (δεν μπορώ να περιγράψω το πόσο άκυροι είναι οι ισχυρισμοί... όχι η τεκμηρίωση, οι ισχυρισμοί. τεκμηρίωση δεν υπάρχει, η κινείται στα όρια του "πετάω πιασάρικες εκφράσεις για να τσιμπίσουν όσοι τσιμπίσουν" ). Έχω δεί βίντεο όπου διευθύντρια εργοστασίου παραγωγής ομοιοπαθητικών σκευασμάτων παραδέχεται σαφώς ότι αν μπερδέψει κανείς 2 σκευάσματα δεν μπορούν να τα ξεχωρίσουν (αλλά ο πολύ λιγότερα ευαίσθητος ανθρώπινος οργανισμός μπορεί, και μάλιστα έχει και δραστικά αποτελέσματα. LOL!) . Τέλος ξέρω τι σημαίνουν στην πράξη οι διαλύσεις που αναφέρονται ( c100 κλπ) (αυτό είναι το πιο άκυρο από όλα).

Βλέπω τον παραλογισμό / φανατισμό αρκετών εκ των υποστηρικτών της που κινείται στα επίπεδα «φύγε από το φόρουμ γιατί ενοχλείς με το να θέτεις ερωτήματα».

Κανένα στοιχείο για υποστήριξη της άποψης τους μόνο κατηγορίες και στοχοποίηση αυτών που λένε την «άλλη» άποψη. Βέβαια αυτό είναι συνηθέστατη πρακτική σε όλες τις ομάδες ανθρώπων που ΔΕΝ έχουν λογικά επιχειρήματα, επιτίθενται στο άτομο που φέρει την άλλη άποψη ελπίζοντας να μειώσουν αυτά που λέει. (Ad_hominem)

...Όχι την άποψη του Βυθούλκα δεν την έχω διαβάσει ολοκληρωμένα, έχω διαβάσει αποσπάσματα των βιβλίων του, με κριτική από ιατρό, όπου για να στοιχειοθετήσει την θέση του (και τις ασυναρτησίες που αναφέρει) επικαλείται μέχρι και αστρολογία.

Όπως θα παρατηρήσεις στο parents υπάρχουν αρκετοί που θεωρούν την ομοιοπαθητική πανάκεια, που όπως λέει μέχρι και ο Β. είναι λάθος. Πχ θυμάμαι θερμή υποστηρίκτρια της ομοιοπαθητικής που υποστήριζε ότι σε περίπτωση που της τύχαινε καρκίνος θα τον αντιμετώπιζε με ομοιοπαθητικά, «μέχρι και το βυθούλκα θα έφτανα» είχε γράψει. Υπάρχουν και άλλα μέλη που επίσης επιτίθενται συστηματικά, η ειρωνεύονται σε τακτική βάση, ενώ δίνουν και καλά ιατρική άποψη (τρομάρα τους).

Ποιος σου είπε ότι η ομοιοπαθητική είναι πανάκεια;

Νομίζω ότι εσκεμμένα πιάνεσαι από προσωπικές ακραίες τοποθετήσεις είτε γιατρών είτε ασθενών για να γενικεύσεις για να δυσφημίσεις. Πιστεύω ότι μπορείς να κατανοήσεις το παρακάτω κείμενο, το οποίο βρίσκεται στο site της Διεθνούς Ακαδημίας Ομοιοπαθητικής

http://www.vithoulkas.com/content/view/42/54/lang,el/

edit

υποθέτω ότι πριν κυρήξεις πόλεμο στην ομοιoπαθητική, έκανες τον κόπο να διαβάσεις έστω μέρος από όσα γράφονται στο παραπάνω site και η πληροφόρηση ΄σου δεν ήταν μονομερής ή δεν βασιστηκε μόνο στο parents ή στο google.

κοριτσι μου, να σου θυμισω, ο χρονος ειναι πολυτιμο αγαθο...μην τον σπαταλας!!!!

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...