Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ? ΤΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ???

Recommended Posts

Ακριβως περιεχουν αυτο που γραφει έξω, οπως ειπα και πιο πανω. Τωρα για τον αριθμο εγκρίσεως φανταζομαι πως θα υπάρχει στο καθε φαρμακο ξεχωριστά, αλλά αυτος δεν αναγραφεται πανω στα μπουκαλακια που παιρνουμε αλλα μαλλον τον εχει το φαρμακειο για τις ποσοτητες που παιρνει απο το καθενα.

Το φαρμακο που εχει αριθμο εγκρισεως τον γραφει τον αριθμο στη συσκευασια η οποια ειναι κλειστη και δεν στα φτιαχνει ο φαρμακοποιος.

ΕΟΦ 210 6507200

Και ζητας τον κο Ποτσιδη (αν δεν κανω λαθος στο ονομα ειναι για τα ομοιοπαθητικα)

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Το φαρμακο που εχει αριθμο εγκρισεως τον γραφει τον αριθμο στη συσκευασια η οποια ειναι κλειστη και δεν στα φτιαχνει ο φαρμακοποιος.

ΕΟΦ 210 6507200

Και ζητας τον κο Ποτσιδη (αν δεν κανω λαθος στο ονομα ειναι για τα ομοιοπαθητικα)

Τα ομοιοπαθητικά τα παιρνω απο το ομοιοπαθητικο φαρμακειο στις ποσοτητες που θέλω. Π.χ. 2 acconitum των 200ch και μου τα φτιαχνει εκεινη την ωρα και μου τα βαζει σε ενα μπουκαλακι που αναγραφει το ομοιο και τη δυναμοποιηση.

Δεν καταλαβαινω τι ακριβως εννοεις.

Εγώ πάντως είχα την εντύπωση ότι το αντίστοιχο του αγγλικού GP είναι ο οικογενειακός γιατρός, το θεσμό του οποίου σκέφτονται να υιοθετήσουνε και στην Ελλάδα.

Δεν έτυχε να ακούσω μέχρι τώρα ότι κάποιος γιατρός έχει κάνει ειδικότητα στη Γ. Ιατρική γι' αυτό και νόμιζα ότι δεν είναι ειδικότητα.

Πάντως κι εμένα φίλοι μου γιατροί μου έχουνε πει ότι δεν μπορούνε να εξασκήσουνε το επάγγελμα του ιατρού χωρίς ειδικότητα.

Στην Αγγλία αν δεν κάνω λάθος η ομοιοπαθητική αναγνωρίζεται ως ειδικότητα.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Ο ΕΟΦ κοιτάει αποκλειστικά τις παρενέργειες, και όχι τη δραστικότητα η τις ικανότητες θεραπείας. Υπάρχει κάπου αναρτημένο λινκ στο νομοσχέδιο.

Υπό αυτό το πρίσμα θα μου ήταν αδιανόητο να μην έχουν έγκριση από τον ΕΟΦ, αφού υπάρχουν τύποι που καταπίνουν δημόσια ολόκληρα μπουκαλάκια από δαύτα χωρίς να έχουν την παραμικρή επίδραση.

Διαφημίσεις

Νομίζω ότι γίνεται ένα μπέρδεμα στους όρους στη συζήτηση. Η μία εννοεί «ιατρική ειδικότητα» (αυτήν που δίνεται σε ιατρικές σχολές) και η άλλη την «εκπαίδευση στην ομοιοπαθητική» (ειδίκευση στην ομοιοπαθητική) η οποία δεν είναι αναγνωρισμένη ως ιατρική ειδικότητα. Για να αποκτήσει κανείς «ιατρική ειδικότητα» είναι κομμάτι της εκπαίδευσης του ως ιατρός, και λογικά αυτό το χαρτί απαιτείται για να ανοίξει κάποιος ιατρείο.

και ομως, η ο τίτλος ειδικότητας περιλαμβάνεται στα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την άδεια ιατρειου!

Ευτυχώς ο Τσαλίκης και ο Καραφώτης δεν μπορούν να ανοίξουν ιατρείο :mrgreen:

Ok, αυτό δεν το γνώριζα. Ωστόσο ο αδερφός μου που τώρα είναι ειδικευόμενος είναι γραμμένος στον Ιατρικό Σύλλογο και έχει το ειδικό αυτοκόλλητο στο αυτοκίνητο κτλ. Θα τον ρωτήσω.

Επίσης εδώ δίνονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για το ποός θεωρείται γιατρός και σ' αυτό συμπεριλαμβάνονται και οι ανειδίκευτοι απόφοιτοι της Ιατρικής, αυτοί που ξεκινούν κάνοντας το Αγροτικό τους:

Οι γιατροί, ειδικευμένοι και μη, που έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους (αγροτικό, στρατ. θητεία) μπορούν να απασχοληθούν: ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ: Σε θέσεις του ΕΣΥ, σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, σε άλλες υπηρεσίες του Υπ. Υγείας, σε άλλα Υπουργεία, σε ασφαλιστικούς φορείς, Ιδρύματα κ.ά ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ: Σε επιχειρήσεις, εργοστάσια, πλοία, ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα. ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ (Ιατρείο).

http://www.edu4u.gr/SchoolDetails.aspx?sxolh_id=297

Διαφημίσεις

Εδώ εξηγείται πολύ ωραία τί είναι ο Γενικός Γιατρός ή Οικογενειακός Γιατρός :

http://www.pfy.gr/forum/index.php?action=printpage;topic=1363.0

Ε όχι και πολύ ωραία, μας λεει βεβαια ποιος είναι ο σκοπος του αλλά τιποτα για την εκπαίδευση του.

Το προβλημα που είχα εγώ όταν είμουν Αμερική είναι ότι μου φαινοντουσαν οι γενικοί (οικογενοιακοί) γιατροί σαν αυτοί που προτίμησαν την "εύκολη έκδοση" της παθολογικής. Μου φαίνεται ότι στην Ελλάδα τον ρόλο του οικογενειακού γιατρού τον έχει αναλάβει ο οικογενειακός παθολόγος τον οποίο θα εμπιστεύουν πιο εύκολα για διάγνωση - ειδικά σε δύσκολες περιπτώσεις ενώ θα εμπιστευόμουν τον γενικό γιατρό σε απλά θέματα μόνο.

Τα λέω αυτά καθαρά όμως από προσωπική εμπειρία - χωρίς να ξέρω ακριβώς την διαφορά εκπαίδευσης παθολόγου / γενικού ιατρού, νομίζω όμως ότι ο παθολόγος κάνει αυτά του γενικόυ και κάτι παραπάνω.

Τέλος, η ειδικότητα δεν είναι απαραίτητο δικαιολογητικό για την άδεια ίδρυσης ιατρείου όπως θα δείτε εδώ:

Τίτλος ειδικότητας (εφ΄όσον υπάρχει)

http://www.isch.gr/adeialeitourgias.asp

Ε όχι και πολύ ωραία, μας λεει βεβαια ποιος είναι ο σκοπος του αλλά τιποτα για την εκπαίδευση του.

Το προβλημα που είχα εγώ όταν είμουν Αμερική είναι ότι μου φαινοντουσαν οι γενικοί (οικογενοιακοί) γιατροί σαν αυτοί που προτίμησαν την "εύκολη έκδοση" της παθολογικής. Μου φαίνεται ότι στην Ελλάδα τον ρόλο του οικογενειακού γιατρού τον έχει αναλάβει ο οικογενειακός παθολόγος τον οποίο θα εμπιστεύουν πιο εύκολα για διάγνωση - ειδικά σε δύσκολες περιπτώσεις ενώ θα εμπιστευόμουν τον γενικό γιατρό σε απλά θέματα μόνο.

Τα λέω αυτά καθαρά όμως από προσωπική εμπειρία - χωρίς να ξέρω ακριβώς την διαφορά εκπαίδευσης παθολόγου / γενικού ιατρού, νομίζω όμως ότι ο παθολόγος κάνει αυτά του γενικόυ και κάτι παραπάνω.

Μα αυτά μας τα παρέθεσε η Maggie στο #1812! Δεν είναι και τόσο ευκαταφρόνητη η εκπαίδευσή τους και περιλαμβάνει την Παθολογία όπως και άλλες ειδικότητες. Για την Αμερική, ομολογώ δεν ξέρω καθόλου τί ισχύει, στην Αγγλία πάντως ο Γενικός Ιατρός είναι το καθιερωμένο, ο πρώτος στον οποίο θα απευθυνθείς, όχι ο Ειδικός.

Εδώ φαίνεται ξεκάθαρα η διαφορά εκπαίδευσης

των Γενικών Ιατρών

http://www.isth.gr/?page=2618#08

και των παθολόγων

http://www.isth.gr/?page=2618#24

Κοίτα τώρα τί βρήκα εδώ! Υπάρχουν ειδικευμένοι και ανειδίκευτοι ...παθολόγοι! Με λίγα λόγια, όταν κάποιος έχει κάνει ειδκότητα Παθολόγου, ονομάζεται Ειδικός Παθολόγος, αλλιώς ... είναι απλά απόφοιτος της Ιατρικής :

Ο γενικός ιατρός εργάζεται διαδοχικά επί μικρά χρονικά διαστήματα (τρίμηνα – εξάμηνα), σε παιδιατρικές παθολογικές χειρουργικές γυναικολογικές και μαιευτικές κλινικές, χειρίζεται απλά ιατρικά σύνδρομα από όλες τις ειδικότητες και πραγματοποιεί απλές χειρουργικές και γυναικολογικές επεμβάσεις. Ο ανειδίκευτος γενικός παθολόγος αποκτά άδεια άσκησης επαγγέλματος ως απόφοιτος ιατρικής, χωρίς να είναι προαπαιτούμενη η κλινική εργασία.

http://www.iatronet.gr/iatriko-forum/pathologia/question/1925/

Διαφημίσεις

Καλημέρα

Εμείς φυσικά θα του πάμε τις εξετάσεις και γιατί θελουμε να δούμε κι ολας τι πρέπει να κάνουμε με τα σημάδια που έχει στο σώμα του από τη θεραπεια που κάναμε για την ατοπικη δερματιτιδα.

Ο ιατρος ειναι ο κος Μποτης Σωτηρης

Η ατοπική δερματίτιδα του παιδιού αντιμετωπίστηκε?

Σε τι βαθμό την έχει? Δηλ. έχει κνησμό κλπ. ή μόνο κόκκινες στάμπες και δέρμα τραχύ?

Σας έχει τύχει ποτέ να λάβει θεραπεία για ωτίτιδα? Κι αν ναι, ήταν αποτελεσματική?

tZh5p3.png

G0KVp3.png

Εδώ φαίνεται ξεκάθαρα η διαφορά εκπαίδευσης

των Γενικών Ιατρών

http://www.isth.gr/?page=2618#08

και των παθολόγων

http://www.isth.gr/?page=2618#24

Από αυτά εγώ καταλαμβαίνω ότι ο παθολόγος κάνει 5 χρονια εκπαιδευση στο νοσοκομείο ενώ ο γενικός γιατρός 3 (αφού οι 10 μήνες είναι στο κέντρο υγείας - και στο εξωτερικό είναι 5 για τον παθολόγο και 3 για τον γενικό) και μου φαίνεται ότι ο παθολόγος υπερκαλύπτει αυτά που κάνει ο γενικός και ότι ασχολείται με πιο σοβαρά περιστατικά.

Προσωπικά δεν θα προτιμούσα τον γενικο γιατρο από τον παθολόγο αλλά μπορεί να αναγκαστώ να το κάνω και μάλλον είμαι εκτός θέματος....

Ενα μηνα εκανε θεραπεια με ομοιοπαθητικα.

Στο μηνα αυτο οι πολυ μικρες κοκκινηλες και κατι που ηταν σαν πολυ μικρα σπυρακια εγιναν τεραστια σαν πληγες.

Ο γιατρος ειπε οτι αυτο ειναι καλο γιατι λειτουργησε το χαπι.

Τον επομενο μηνα ξεκινησαμε θεραπεια για ακομα ενα μηνα οπου θα εφευγαν στη διαρκεια ομως βγηκαν και σε αλλα σημεια κοκκινηλες αλλα τα τεραστια αρχισαν να σκανε και να φευγουν καπως ...

Δεν προλαβαμε να τελειωσουμε τη θεραπεια γιατι βρεθηκαμε στο νοσοκομειο

(εχω γραψει πως εγινε ολο αυτο πριν 3-4 μερες)

Ολη αυτη η αγωγη με ομοιοπαθητικη που καναμε υποτιθετε οτι ηταν και προστατευτικη για ωτιτιδα (και γενικα για να μην αρρωσταινει) την οποια παθαμε πριν μια βδομαδα με αμυγδαλιτιδα και παραλιγο βροχιτιδα.

Δηλαδη το δευτερο μηνα της αγωγης δεν προλαβαμε να την τελειωσουμε εμεινε στη μεση ο μικρος τωρα περνει αντιβιωση και εμαθα οτι πρεπει να περεσει πολυ καιρος να παρει παλι ομοιο (αλλα δεν ξερω ακομα αν θα δωσω)

Φαγουρα δεν ειχε πολυ το βραδυ στον υπνο του και μου εδωσε μια κρεμα propolin και μετα του korres hypericum οπου οταν τις εβαζα κοκκινιζε πιο πολυ στα σημεια αυτα.

Παντως ξερω οτι η ατοπικη δερματιτιδα δεν ειναι τιποτα σοβαρο και οτι τους καλοκαιρινους μηνες φευγει και απο μονη της ....

Ενα μηνα εκανε θεραπεια με ομοιοπαθητικα.

Στο μηνα αυτο οι πολυ μικρες κοκκινηλες και κατι που ηταν σαν πολυ μικρα σπυρακια εγιναν τεραστια σαν πληγες.

Ο γιατρος ειπε οτι αυτο ειναι καλο γιατι λειτουργησε το χαπι.

Τον επομενο μηνα ξεκινησαμε θεραπεια για ακομα ενα μηνα οπου θα εφευγαν στη διαρκεια ομως βγηκαν και σε αλλα σημεια κοκκινηλες αλλα τα τεραστια αρχισαν να σκανε και να φευγουν καπως ...

Δεν προλαβαμε να τελειωσουμε τη θεραπεια γιατι βρεθηκαμε στο νοσοκομειο

(εχω γραψει πως εγινε ολο αυτο πριν 3-4 μερες)

Ολη αυτη η αγωγη με ομοιοπαθητικη που καναμε υποτιθετε οτι ηταν και προστατευτικη για ωτιτιδα (και γενικα για να μην αρρωσταινει) την οποια παθαμε πριν μια βδομαδα με αμυγδαλιτιδα και παραλιγο βροχιτιδα.

Δηλαδη το δευτερο μηνα της αγωγης δεν προλαβαμε να την τελειωσουμε εμεινε στη μεση ο μικρος τωρα περνει αντιβιωση και εμαθα οτι πρεπει να περεσει πολυ καιρος να παρει παλι ομοιο (αλλα δεν ξερω ακομα αν θα δωσω)

Φαγουρα δεν ειχε πολυ το βραδυ στον υπνο του και μου εδωσε μια κρεμα propolin και μετα του korres hypericum οπου οταν τις εβαζα κοκκινιζε πιο πολυ στα σημεια αυτα.

Παντως ξερω οτι η ατοπικη δερματιτιδα δεν ειναι τιποτα σοβαρο και οτι τους καλοκαιρινους μηνες φευγει και απο μονη της ....

Εγώ για τα δερματικά δεν εμπιστεύομαι ούτε την παιδίατρο, τα πηγαίνω σε δερματολόγο γιατί είναι εύκολο να μπερδευτούν οι διαγνώσεις είναι κάποια που μοιάζουν πολύ μεταξύ τους και προτιμώ να τα δει στο πλακάκι. Επίσης τα παιδιά που έχουν ατοπική δερματίδα είναι ευάλωτα στις λοιμώξεις ιώσεις - γιαυτό ίσως σας έδινε κάτι για γενικότερη προστασία του ανοσοποιητικού. Ομώς αν αφήσεις να ξεφύγει η ατοπική δερματίτιδα (και επειδή εγώ δεν χρησιμοποιώ κορτιζόνη και την παλέυω μόνο με ενυδατώση κλπ και παρολίγο να την πάθω) μπορεί να πάθει σοβαρή λοίμωξη. Η ατοπική δερματίτιδα δεν είναι σοβαρό αλλά σε κάποια έξαρση μπορεί να γίνει.

Εγώ για τα δερματικά δεν εμπιστεύομαι ούτε την παιδίατρο, τα πηγαίνω σε δερματολόγο γιατί είναι εύκολο να μπερδευτούν οι διαγνώσεις είναι κάποια που μοιάζουν πολύ μεταξύ τους και προτιμώ να τα δει στο πλακάκι. Επίσης τα παιδιά που έχουν ατοπική δερματίδα είναι ευάλωτα στις λοιμώξεις ιώσεις - γιαυτό ίσως σας έδινε κάτι για γενικότερη προστασία του ανοσοποιητικού. Ομώς αν αφήσεις να ξεφύγει η ατοπική δερματίτιδα (και επειδή εγώ δεν χρησιμοποιώ κορτιζόνη και την παλέυω μόνο με ενυδατώση κλπ και παρολίγο να την πάθω) μπορεί να πάθει σοβαρή λοίμωξη. Η ατοπική δερματίτιδα δεν είναι σοβαρό αλλά σε κάποια έξαρση μπορεί να γίνει.

Αυτό είναι απολύτως σωστό! Ο γιος μου πρωτοπαρουσίασε ατοπική δερματίτιδα όταν ήταν 3 μηνών και η κλασική παιδίατρος μας έδωσε αλοιφές κορτιζόνης, τις οποίες, δυστυχώς, χρησιμοποιήσαμε, ηρέμησε για λίγο καιρό η δερματίτιδα και ξεκίνησαν σχεδόν αμέσως οι λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού με ό,τι συνεπάγονται: αντιβίωση, εισπνεόμενα, κορτιζόνη. Αυτό που είχα παρατηρήσει και το διηγήθηκα στον Κυβέλλο αργότερα ήταν ότι η μία κατάσταση διαδεχόταν την άλλη, με σοβαρότερη στην περίπτωση μας την κατάσταση του αναπνευστικού. Μου είπε ότι όντως υπάρχει σχέση ανάμεσα σ' αυτά τα δύο. Πάντως τον τελευταίο 1,5 περίπου χρόνο, με την ομοιοπαθητική αγωγή, δεν είχε καμμία απολύτως δερματική ενόχληση και μόνο 1 ίωση που πέρασε μέσα σε 24 ώρες με pulsatilla.

Πριν πάω σε ομοιοπαθητικο για τα δερμάτικα είχα παει και έγω σε δερματολογο.Η διάγνωση ήταν ίδια (στον όμοιο δεν είχα πει ότι πήγα περίμενα να μου πει αυτός πρώτα)Η ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ μου έδωσε θεραπεια με κρεμες με κορτιζονες και ήθελα να τις αποφύγω.Τώρα και απο πριν του βάζω κρεμες που φτιαχνω μονη μου φυσικές και βλέπουμε.Ο όμοιοπαθητικος και η φαρμακοποιός μας είχε πει ότι απο κορτιζονουχες κρεμες μπορείς να προκαλέσουν άσμα.

Με τον όμοιο κατάλαβα ότι μια θεραπεια μπορεί να σου κάνει καλό σε πολλά πράγματα δεν μας είπε ότι το ένα φέρνει το άλλο και γι αυτό θα κάνει καλό και στα δυο

Ο όμοιοπαθητικος και η φαρμακοποιός μας είχε πει ότι απο κορτιζονουχες κρεμες μπορείς να προκαλέσουν άσμα.

Κι εδώ το λέει:

http://www.megamed.gr/Enimerosi_iatron/Atopiki_dermatitida_neotera_anosiologika_dedomena.pdf

Αυτό είναι απολύτως σωστό! Ο γιος μου πρωτοπαρουσίασε ατοπική δερματίτιδα όταν ήταν 3 μηνών και η κλασική παιδίατρος μας έδωσε αλοιφές κορτιζόνης, τις οποίες, δυστυχώς, χρησιμοποιήσαμε, ηρέμησε για λίγο καιρό η δερματίτιδα και ξεκίνησαν σχεδόν αμέσως οι λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού με ό,τι συνεπάγονται: αντιβίωση, εισπνεόμενα, κορτιζόνη. Αυτό που είχα παρατηρήσει και το διηγήθηκα στον Κυβέλλο αργότερα ήταν ότι η μία κατάσταση διαδεχόταν την άλλη, με σοβαρότερη στην περίπτωση μας την κατάσταση του αναπνευστικού. Μου είπε ότι όντως υπάρχει σχέση ανάμεσα σ' αυτά τα δύο.

Δεν ξέρω αν εχει αναφερθει σε παλιοτερες σελίδες, το λεει και εδω

http://www.homeopathy.gr/homeopathy/continuum-theory-diseases.html

οτι το σωμα έχει κάποια ιεραρχία στους αμυντικούς μηχανισμούς του, προσπαθώντας να έχει τις λιγότερες δυνατον απώλειες. Πρώτα πλήττεται το δέρμα, το αναπνευστικό κλπ, τα εξωτερικά οργανα δηλ που δεν θετουν σε κίνδυνο τη ζωη του ανθρώπου. Όταν ενα σύμπτωμα καταπιέζεται με φάρμακα τότε εμφανίζεται η αντίδραση του οργανισμού σε άλλο όργανο.

Οι οξείες ασθένειες της παιδικής ηλικίας (όχι οι επιδημικές που εκδηλώνονται πρωταρχικά σε συστήματα τα οποία είναι εκτεθειμένα στο εξωτερικό περιβάλλον, όπως το αναπνευστικό σύστημα, το πεπτικό σύστημα και το δέρμα) πρέπει να αντιμετωπιστούν προσεκτικά και να μην καταστέλλονται με υπερβολική φαρμακευτική αγωγή, διαφορετικά οι οξείες ασθένειες θα συνεχίσουν να υφίστανται σε τροποποιημένη μορφή, ως ένα είδος υποξείας φλεγμονώδους διαδικασίας,

Οι παιδίατροι συμφωνούν ότι το αναπνευστικό, το πεπτικό και το δέρμα είναι τα συστήματα που πρωτίστως πλήττονται στην παιδική ηλικία. Αυτά τα τρία συστήματα σχετίζονται με την επαφή που έχουμε με το περιβάλλον.

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...