Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ? ΤΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ???

Recommended Posts

Σοφία με μπέρδεψες, σε ενδιαφέρει ο ομοιοπαθητικός σου να είναι και συμβατικός γιατρός ή όχι;

Γιατί και ο Τσαλίκης τελείωσε την ιατρική σχολή για παράδειγμα αλλά γιατρό δεν θα τον χαρακτήριζα!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ο Κυβέλλος είναι μέλος του Ιατρικού Συλλογου και το ιατρείο του είναι νόμιμο (έχει το γνωστό ταμπελάκι). Για να πάρει κάποιος άδεια να ανοίξει ιατρείο πρέπει να έχει ειδικότητα

Έχει ειδικότητα Γενικής Ιατρικής

http://www.isth.gr/?page=2618#08

8. ΓΕΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

Απαιτείται άσκηση 4 ετών. Από αυτά:

• 6 μήνες Παθολογία
  • 3 μήνες Καρδιολογία
  • 2 μήνες Δερματολογία
  • 4 μήνες Παιδιατρική
  • 4 μήνες Χειρουργική
  • 3 μήνες Ορθοπεδική - Τραυματολογία
  • 3 μήνες Μαιευτική - Γυναικολογία
  • 2 μήνες Οφθαλμολογία
  • 2 μήνες Ωτορινολαρυγγολογία
  • 3 μήνες Κοινωνική - Κλινική Ψυχιατρική
  • 2 μήνες Μικροβιολογία
  • 1 μήνας Ακτινολογία
  • 2 μήνες Μονάδα Εντατικής Θεραπείας
  • 1 μήνας Σεμινάριο Επιδημιολογίας, Στατιστικής και Μεθοδολογίας της 'Έρευνας
  • 10 μήνες Κέντρο Υγείας (στο τέλος της εκπαίδευσης).

[Η άσκηση να γίνεται με ενιαία τοποθέτηση. Να προηγείται η άσκηση στην Παθολογία. Οι 10 μήνες άσκηση σε Κέντρο Υγείας να γίνεται στο τέλος της ειδίκευσης.]

εντιτ: την ειδικότητα του την αναγράφει στο συνταγολόγιό του

Κορίτσια συγνώμη αλλά αν θυμάμαι καλά ο περίφημος ομοιοπαθητικός Κυβέλλος που εξυμνείται στο τόπικ αυτό δεν είναι γιατρός, σωστά;

Από πού εβγαλες αυτό το συμπέρασμα;

Με πέθανες με τον Τσαλίκη :lol:

OK, δεν γνώριζα ότι θεωρείται ειδικότητα η Γενική Ιατρική.

Γιατί Γενικός Ιατρός ήτανε και κάποιος άλλος ομοιοπαθητικός που πήγα κάποτε και θεώρησα ότι δεν είναι εγκεκριμένος γιατρός και δεν ξαναπήγα! :oops:

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Κορίτσια, Χρόνια Πολλά!

Κάτι άσχετο... μιας και υπάρχουν εδώ κοπέλες που ακολουθούν την ομοιοπαθητική. Έχω κλείσει ραντεβού με ομοιοπαθητικό (γιατρό, γιατρό, έτσι?:cool:) για τον γιο μου που έχει πάθει 3 ωτίτιδες μέσα σε 4 μήνες. Λέτε να βοηθήσει? Θα πάμε και για την ατοπική δερματίτιδα που ξέρω πως έχει καλύτερη πρόγνωση για την θεραπεία με ομοιοπαθητική. Αλλά, να γνωρίζετε κάτι για ωτίτιδα θα το εκτιμούσα! Ο μικρός θα γίνει 3 τον Ιούλιο.

tZh5p3.png

G0KVp3.png

Διαφημίσεις

Όντως, η ειδικότητα του Κυβέλλου είναι Γενική Ιατρική και αυτό φαίνεται και στο βιογραφικό του, που λέει πόση εκπαίδευση και σε ποιούς τομείς έχει κάνει στα διάφορα Νοσοκομεία.

Επίσης είναι υποψήφιος Διδάκτωρ της Ιατρικής και από το 2003 χορηγεί Ομοιοπαθητική θεραπεία στους ασθενείς με κεφαλαλγίες στο Ιατρείο Κεφαλαλγίας του Νοσοσκομείου Γ.Γεννηματάς, στα πλαίσια του Ε.Σ.Υ.

Ε, είναι γιατρός και με το παραπάνω νομίζω!

Προσωπικά επειδή δεν επιθυμώ να συνδιάσω συμβατικό γιατρό με ομοιοπαθητικό επιλέγω ο ομοιοπαθητικός στον οποίο παίρνω τα παιδιά μου να είναι και κλασικός παιδίατρος.

Nαι, αυτό διαπίστωσα κι εγώ οτι είναι το καλύτερο.

Σοφία με μπέρδεψες, σε ενδιαφέρει ο ομοιοπαθητικός σου να είναι και συμβατικός γιατρός ή όχι;

Απο το να πάω σε κάποιον ομοιοπαθητικό ο οποίος

δεν έχει ιδέα απο ιατρική

προτιμώ να συνδυάσω τον ομοιοπαθητικό με τον συμβατικό ιατρό

(που όσο και να το κάνουμε όλο και περισσότερες γνώσεις θα έχει απο τον κομμωτή :lol:)

Γιατί και ο Τσαλίκης τελείωσε την ιατρική σχολή για παράδειγμα αλλά γιατρό δεν θα τον χαρακτήριζα!

:lol: :lol: :lol:

Και ο Μικρούτσικος είναι Μαθηματικός.

Εαν δεν το εξασκείς το ριμάδι δεν έχει νόημα!!

:lol: :lol: :lol: (ακόμα γελάω...μπα σε καλό σου!)

Ο Κυβέλλος είναι μέλος του Ιατρικού Συλλογου και το ιατρείο του είναι νόμιμο (έχει το γνωστό ταμπελάκι). Για να πάρει κάποιος άδεια να ανοίξει ιατρείο πρέπει να έχει ειδικότητα

Έχει ειδικότητα Γενικής Ιατρικής

http://www.isth.gr/?page=2618#08

εντιτ: την ειδικότητα του την αναγράφει στο συνταγολόγιό του

Ουπς!

Δεν το ήξερα αυτό οτι η "Γενική Ιατρική" είναι ειδικότητα......:oops:

Mε ψάρωσε η Rosie! :mrgreen:

Απλά νόμιζα οτι για να έχεις άδεια ως γιατρός

πως έφτανε απλά να είχες τελειώσει την Ιατρική Σχολή

(οτι δεν ήταν απαραίτητη η ειδικότητα)

Καλημέρα

Χτες μιλήσαμε με τον ομοιπαθητικο για όλα αυτά που γιναν για να καταλάβουμε τι έχει συμβεί και για να βρούμε μια άκρη.

Ο όμοιοπαθητικος ισχυρίστηκε ότι το παιδί δεν είχε κανένα σύμπτωμα εκτός από το πυρετό για να του δώσει κάτι άλλο και ότι όταν τον εξέτασε 6μερες μετά το συνεχομενο πυρετο δεν είχε τίποτα και ότι μπορεί να ερεθιστικε ο λεμος και τα αυτιά την έβδομη μέρα.

Να αναφέρω ότι τη 4η μέρα μου έδωσε το Hepar sulfur 200ch το οποίο μου είπε ότι κάνει γενικά για λοιμωξη.

Και τον ρωτάω έγω αυτό δεν κάνει για ο,τιδηποτε έχει και μου είχε πει ότι αν έβλεπε πχ ωτιτιδα θα μου έδινε κατι συγκεκριμένο για ωτιτιδα.

Μασ ειπε ότι οι γιατροί στο νοσοκομειο κάνουν μερικες φορες υπερβολικά τα πράγματα και θέλει να του πάμε τις εξετάσεις που κάναμε.

Επίσης ότι τα ομοιοπαθητικα λειτούργησαν γι αυτό και τόσες μερε το παιδί δεν έκανε κάτι δηλαδή ότι θα μπορούσε να είχε μια μικρή ωτιτιδα και δεν

εμφανιζόταν και ότι γι αυτό έπιασε κατευθείαν η αντιβιωση και έκανε μόνο μια

φορά πυρετο.

Εμείς φυσικά θα του πάμε τις εξετάσεις και γιατί θελουμε να δούμε κι ολας τι πρέπει να κάνουμε με τα σημάδια που έχει στο σώμα του από τη θεραπεια που κάναμε για την ατοπικη δερματιτιδα.

Ο ιατρος ειναι ο κος Μποτης Σωτηρης

Θέλω ακόμα να αναφέρω ότι επειδή έχω πολλές απορίες και είμαι από το πρωί στα τηλέφωνα και έμαθα σήμερα τα εξεις

Στο Υποργειο Υγείας δεν υπάρχει ειδικότητα ομοιοπαθητικου.

Τα ομοιοπαθητικα που έχουν έγκριση απο τον ΕΟΦ είναι αυτά που έχουν αριθμό έγκρισης και αναγραφετε απάνω απο τι αποτελουνται.

Εμάς τα ομοιοπαθητικα μας τα έφτιαχνε η φαρμακοποιός τα οποια δεν είχαν όλα αυτά που μου ανέφερε ο ΕΟΦ.

Επίσης και στο Υποργειο κ στον ΕΟΦ μου ανέφεραν ότι είναι στην κρίση φυσικά του κάθε γονέα σε τι γιατρό θα διαλέξει να παει και τι φάρμακα θα αποφασίσει να του δώσει στο παιδι του.

Δεν θελω να θορυβησω κανεναν, αλλα εμεις την Κυριακη του Πάσχα μετα από 5 μερες πυρετο (τις 2 πρωτες 38, μετα για 1 1/2 μερες 39.6, υστερα απυρετος για σχεδον 24ωρο και μετα ξανα 39) πηγαμε στο παιδων. Ακροαστικα λαιμος αυτακια ολα καλα, αλλα ο γιατρος εκει συνεστησε ακτινογραφια θωρακος για πνευμονια. Τελικα ηταν πνευμονια, αλλα ευτυχως οι αιματολογικες ηταν καλες οποτε βγηκαμε χωρις να χρειαστεί εισαγωγη στο νοσοκομειο, αλλα μας εδωσαν αντιβίωση. Και ο μικρος και εγω κανουμε ομοιοπαθητικη, αλλα σε αυτη τη περιπτωση και την ημερα που μας συνεβει (Κυριακη του Πάσχα) με τον ομοιοπαθητικο παιδιατρο μας να λείπει και να μην μπορεί να δει το παιδί (θα γυριζε σήμερα Τετάρτη)δώσαμε αντιβίωση, χωρίς την συμφωνη γνωμη του . Θέλω να πω οτι ο παρατεταμένος πυρετός εστω και αν το παιδι στα μεσοδιαστηματα δειχνει να είναι καλά, δεν ειναι καλο σημαδι και πρεπει να πηγαινουμε κατευθειαν το παιδι στο γιατρο. Αυτα τα μεσω τηλεφωνου σε αυτες τις περιπτωσεις δυστυχως μπορει να αποδειχθούν επικίνδυνα τελικα.

Διαφημίσεις

OK, δεν γνώριζα ότι θεωρείται ειδικότητα η Γενική Ιατρική.

Γιατί Γενικός Ιατρός ήτανε και κάποιος άλλος ομοιοπαθητικός που πήγα κάποτε και θεώρησα ότι δεν είναι εγκεκριμένος γιατρός και δεν ξαναπήγα! :oops:

Η γενική ιατρική είναι ειδικότητα.:wink: Ειδικότητα όμως όπως οι άλλες. Για να την πάρεις πρέπει να την περάσεις, όχι απλά να έχεις βγάλει την ιατρική σχολή!

Θέλω ακόμα να αναφέρω ότι επειδή έχω πολλές απορίες και είμαι από το πρωί στα τηλέφωνα και έμαθα σήμερα τα εξεις

Στο Υποργειο Υγείας δεν υπάρχει ειδικότητα ομοιοπαθητικου.

Τα ομοιοπαθητικα που έχουν έγκριση απο τον ΕΟΦ είναι αυτά που έχουν αριθμό έγκρισης και αναγραφετε απάνω απο τι αποτελουνται.

Εμάς τα ομοιοπαθητικα μας τα έφτιαχνε η φαρμακοποιός τα οποια δεν είχαν όλα αυτά που μου ανέφερε ο ΕΟΦ.

Επίσης και στο Υποργειο κ στον ΕΟΦ μου ανέφεραν ότι είναι στην κρίση φυσικά του κάθε γονέα σε τι γιατρό θα διαλέξει να παει και τι φάρμακα θα αποφασίσει να του δώσει στο παιδι του.

Ναι δεν υπαρχει ειδικοτητα ομοιοπαθητικού. Εισαι γιατρός που ασκείς ομοιοπαθητική. Την ειδικοτητα σου τη διαλεγεις εσυ στις σπουδες σου, π.χ. ΩΡΛ, παιδιατρος, γυναικολογος κλπ κλπ.

Σαφεστατα εχουν εγκριση απο τον ΕΟΦ. Στα μπουκαλακια που σου δινουν στο φαρμακειο σου γραφει επάνω στο αυτοκολλητακι το ομοιο που εχεις παρει π.χ. acconitum και τη δυναμοποιηση πχ 200ch. Αυτο ακριβως περιεχει η κάψουλα, αυτο ειναι το συστατικο και αυτο αναγραφεται. Δεν περιεχει κατι άλλο.

Απλά νόμιζα οτι για να έχεις άδεια ως γιατρός

πως έφτανε απλά να είχες τελειώσει την Ιατρική Σχολή

(οτι δεν ήταν απαραίτητη η ειδικότητα)

Για να έχεις την άδεια, όντως φτάνει να έχεις πτυχίο Ιατρικής, δεν είναι απαραίτητη η ειδικότητα.

Επίσης, η Γενική Ιατρική είναι ξεχωριστή είδικότητα, όχι πολύ δημοφιλής στην Ελλάδα δυστυχώς (; ). Είναι σαν να λέμε η ειδικότητα του οικογενειακού γιατρού, του GP, που σε παραπέμπει στον ειδικό εφόσον διαγνώσει πρόβλημα.

Πάντως να πω κάτι?..... (έτσι για την ιστορία)

Η ανιψιά μου πριν 5 χρόνια

νοσηλεύτηκε στο Τζάνειο νοσοκομείο

με πνευμονία

λόγω λανθασμένης διάγνωσης του συμβατικού τους παιδιάτρου.

Αυτά ΔΥΣΤΥΧΩΣ συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες!

Και σε αυτές που ακολουθούν την ομοιοπαθητική

αλλά και σε αυτές που ακολουθούν την συμβατική!

Στην περίπτωση της ΗΡΟΥΣ δεν έφταιγε το οτι

ο γιατρός αυτός ήταν ομοιοπαθητικός.

Έφταιγε η λανθασμένη του διάγνωση

(και η τηλεφωνική αλλά και η "κοντινή").

Διαφημίσεις

Για να έχεις την άδεια, όντως φτάνει να έχεις πτυχίο Ιατρικής, δεν είναι απαραίτητη η ειδικότητα.

Επίσης, η Γενική Ιατρική είναι ξεχωριστή είδικότητα, όχι πολύ δημοφιλής στην Ελλάδα δυστυχώς (; ). Είναι σαν να λέμε η ειδικότητα του οικογενειακού γιατρού, του GP, που σε παραπέμπει στον ειδικό εφόσον διαγνώσει πρόβλημα.

Οσο ζω, μαθαίνω! :-P

Πάντως να πω κάτι?..... (έτσι για την ιστορία)

Η ανιψιά μου πριν 5 χρόνια

νοσηλεύτηκε στο Τζάνειο νοσοκομείο

με πνευμονία

λόγω λανθασμένης διάγνωσης του συμβατικού τους παιδιάτρου.

Στην περίπτωση της ΗΡΩ δεν έφταιγε το οτι

ο γιατρός αυτός ήταν ομοιοπαθητικός.

Έφταιγε η λανθασμένη του διάγνωση

(και η τηλεφωνική αλλά και η "κοντινή").

Κοριτσια πολλες φορες η πνευμονια δεν φαινεται! Ο δικος μου οταν τον ακροαστηκε ειδε λαιμο αυτια κλπ, ηταν καθαρος. Με την ακτινογραφια φανηκε η σκια.

Τι να σας πω δεν ξερω , θα παω την ακτινογραφια και στον ομοιοπαθητικο μας να μας πει τη γνωμη του. Η αληθεια ειναι οτι οι γιατροι στο Παιδων παντως εχουν μεγαλη εμπειρια.

Η Γενική Ιατρική είναι εξαιρετικά χρήσιμη ειδικότητα, στην Ελλάδα όχι τόσο διαδεδομένη, στην Αγγλία ας πούμε, ο GP(Γενικός Ιατρός) παρακολουθεί τους πάντες από μωρά μέχρι παππούδες και παραπέμπει στον ειδικό μόνο αν χρειάζεται.

Κοριτσια πολλες φορες η πνευμονια δεν φαινεται! Ο δικος μου οταν τον ακροαστηκε ειδε λαιμο αυτια κλπ, ηταν καθαρος. Με την ακτινογραφια φανηκε η σκια.

Στην περίπτωση της ανιψιάς μου

ο συμβατικός παιδίατρος

δεν διέγνωσε την βρογχίτιδα που είχε

και αφήνοντάς την,

εξελίχθηκε σε πνευμονία!

Ναι δεν υπαρχει ειδικοτητα ομοιοπαθητικού. Εισαι γιατρός που ασκείς ομοιοπαθητική. Την ειδικοτητα σου τη διαλεγεις εσυ στις σπουδες σου, π.χ. ΩΡΛ, παιδιατρος, γυναικολογος κλπ κλπ.

Σαφεστατα εχουν εγκριση απο τον ΕΟΦ. Στα μπουκαλακια που σου δινουν στο φαρμακειο σου γραφει επάνω στο αυτοκολλητακι το ομοιο που εχεις παρει π.χ. acconitum και τη δυναμοποιηση πχ 200ch. Αυτο ακριβως περιεχει η κάψουλα, αυτο ειναι το συστατικο και αυτο αναγραφεται. Δεν περιεχει κατι άλλο.

Εμενα στον ΕΟΦ μου ειπαν οτι αυτα που εγκρινονται ειναι αυτα που αναγραφουν ακριβως τι περιεχουν μεσα τα φαρμακα και εχουν και

αριθμο εγκρισεως !!!!

Τα δικα μου δεν ειχαν ...

Στην περίπτωση της ανιψιάς μου

ο συμβατικός παιδίατρος

δεν διέγνωσε την βρογχίτιδα που είχε

και αφήνοντάς την,

εξελίχθηκε σε πνευμονία!

Συμβαινουν και στις καλυτερες οικογενειες, δυστυχως!

Εμενα στον ΕΟΦ μου ειπαν οτι αυτα που εγκρινονται ειναι αυτα που αναγραφουν ακριβως τι περιεχουν μεσα τα φαρμακα και εχουν και

αριθμο εγκρισεως !!!!

Τα δικα μου δεν ειχαν ...

Ακριβως περιεχουν αυτο που γραφει έξω, οπως ειπα και πιο πανω. Τωρα για τον αριθμο εγκρίσεως φανταζομαι πως θα υπάρχει στο καθε φαρμακο ξεχωριστά, αλλά αυτος δεν αναγραφεται πανω στα μπουκαλακια που παιρνουμε αλλα μαλλον τον εχει το φαρμακειο για τις ποσοτητες που παιρνει απο το καθενα.

Για να έχεις την άδεια, όντως φτάνει να έχεις πτυχίο Ιατρικής, δεν είναι απαραίτητη η ειδικότητα. .

και ομως, η ο τίτλος ειδικότητας περιλαμβάνεται στα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την άδεια ιατρειου!

Ευτυχώς ο Τσαλίκης και ο Καραφώτης δεν μπορούν να ανοίξουν ιατρείο :mrgreen:

και ομως, η ο τίτλος ειδικότητας περιλαμβάνεται στα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την άδεια ιατρειου!

Ευτυχώς ο Τσαλίκης και ο Καραφώτης δεν μπορούν να ανοίξουν ιατρείο :mrgreen:

Πέστο βρε κοπέλα και έχω κάνει τα υπογλώσσια καραμέλες από το πρωί:lol::lol::lol:

ydS7p3.png 3pOXp3.png

E-shops για παπούτσια ΕΔΩ Εshops ΕΔΩ

Το παλιό θέμα ΕΔΩ Πώληση στο ΕΒΑΥ ΕΔΩ

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...