Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ? ΤΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ???

Recommended Posts

Εγώ τίποτα. Εσύ με τα 580 Post σου, στα οποία (για παράδειγμα εδώ, εδώ, εδώ) διαφημίζεις ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΆ την ομοιοπαθητική, τι κερδίζεις;

Πρώτα-πρώτα, μάθε ότι η διαφήμιση δεν είναι κακό πράγμα, η δυσφήμιση είναι το κακό. Επίσης, δεν συνεπάγεται αυτόματα προσωπικό οικονομικό όφελος, εδώ νομίζω ότι κάνεις το λάθος να κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια.

Σε ένα νήμα με θέμα την Ομοιοπαθητική, είναι λογικό κάποιος που κάνει ομοιοπαθητική να συμμετέχει με πάρα πολλά μηνύματα, άσε που εγώ δεν περιορίζομαι στο παρόν νήμα ούτε στο άλλο που ανέφερες. Είναι λογικό να γράφω εδώ, είναι μέσα στα ενδιαφέροντά μου και δεν απέδωσα χαρακτηρισμούς σε κανένα για την νοημοσύνη του. Αυτό που με ξενίζει(=παραξενεύει) είναι ο λόγος για τον οποίο κάποιος παρακολουθεί ένα νήμα γραμμένος από χαζούς για χαζούς και παρόλα αυτά το βρίσκει αρκετά ενδιαφέρον για να συμμετέχει, τί να πω, άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Γιατί λες τους συνομιλητές σου χαζούς; Εγώ δεν είπα πουθενά κάτι τέτοιο, αν προσπαθείς να το αποδόσεις σε εμένα. Αυτό που κάνεις είναι προπαγάνδα, δεν είναι καν διαφήμηση. Δεν ξέρω τι πιστεύεις αλλά η συστηματική διαφήμιση απαγορεύεται από τους όρους χρήσης του φόρουμ.

Το τι κερδίζεις προφανώς δεν θα το πεις εδώ μέσα. Πολύ θα ήθελες να μην έχεις αντίλογο προκειμένου να λες το κοντό σου και το μακρύ σου ελεύθερα, αλλά τι να κάνουμε.

Εγώ λοιπόν λέω ότι η διαφήμιση με το καμουφλάζ του ωφελημένου είναι προπαγάνδα, και ότι ο ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ (και όχι δυσφήμιση, καθώς απλά μεταφέρω στοιχεία τα οποία αποκρύπτετε συστηματικά, αφού κάνετε διαφήμιση...) είναι απαραίτητος προκειμένου οι ανυποψίαστοι που διαβάζουν να ξέρουν ότι υπάρχει.

Επειδή κάτι πήρε το μάτι μου για ωτίτιδες, αντιβιώσεις και επιστημονικές αναφορές δέστε και το εξής αν ενδιαφέρεστε:

Antibiotics are not needed for ear infections

Ear infections represent the most common reason for antibiotic prescriptions in children, even though the American Academy of Pediatrics recommends that most children with acute ear infections can be observed for a period of 48 to 72 hours without antibiotics (AAP Subcommittee, 2004). They reached this conclusion because most children with ear infections will get better just doing nothing (Rosenfeld 2003). A study published in the November 2010 issue of JAMA confirms the wisdom of avoiding antibiotics for the treatment of ear infections.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Γιατί λες τους συνομιλητές σου χαζούς; Εγώ δεν είπα πουθενά κάτι τέτοιο, αν προσπαθείς να το αποδόσεις σε εμένα. Αυτό που κάνεις είναι προπαγάνδα, δεν είναι καν διαφήμηση. Δεν ξέρω τι πιστεύεις αλλά η συστηματική διαφήμιση απαγορεύεται από τους όρους χρήσης του φόρουμ.

Το τι κερδίζεις προφανώς δεν θα το πεις εδώ μέσα. Πολύ θα ήθελες να μην έχεις αντίλογο προκειμένου να λες το κοντό σου και το μακρύ σου ελεύθερα, αλλά τι να κάνουμε.

Εγώ λοιπόν λέω ότι η διαφήμιση με το καμουφλάζ του ωφελημένου είναι προπαγάνδα, και ότι ο ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ (και όχι δυσφήμιση, καθώς απλά μεταφέρω στοιχεία τα οποία αποκρύπτετε συστηματικά, αφού κάνετε διαφήμιση...) είναι απαραίτητος προκειμένου οι ανυποψίαστοι που διαβάζουν να ξέρουν ότι υπάρχει.

Ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι ότι με κατηγορείς για ιδιοτέλεια, είσαι σε θέση να το αποδείξεις όμως; Διότι αν δεν είσαι, που δεν είσαι, αυτό είναι δυσφήμιση. Και για να τελειώνουμε, θα απευθυνθώ η ίδια στους συντονιστές του φόρουμ για να εξετάσουν και να αποφασίσουν ποιός παραβιάζει τους κανόνες του φόρουμ, γιατί όπως καταλαβαίνεις εδώ είναι ένα νήμα για την ομοιοπαθητική και όχι χώρος για προσωπικές αντιπαραθέσεις.

Ρε συ απελεύθερε, σόρυ κιόλας, ενώ κάπου κάπου τα λες καλά, χάνεις εξαιρετικά με την επιθετικότητα και τη μανία σου. Δεν είναι όλα άσπρο ή μαύρο, υπάρχει και το γκρι.

Πως να σε θεωρήσω αντικειμενικό παρατηρητή, όταν αξιολογείς μόνο τις έρευνες της μιας πλευράς ή όταν παραθέτεις αναξιόπιστες πηγές? (βλ. Καλόπουλο στο θέμα θρησκεία).

Κούλαρε λίγο, έχουν δίκιο τα κορίτσια. Αισθάνομαι ότι δεν προσφέρεις τπτ. Κι εγώ θέλω να ακολουθήσω την ομοιό κατά περίπτωση, εμβολιάζοντας όμως τα παιδιά μου οπωσδήποτε με το κανονικό πρόγραμμα εμβολιασμού και γενικώς θέλω να ακολουθήσω μια μέση κατάσταση.

Και θέτω κατά καιρούς τα ερωτήματά μου για σημεία που δεν πείθομαι από την ομοιό πχ. Με ενδιαφέρει όμως και διαβάζω το τόπικ για να αξιολογήσω και να επιλέξω το καλύτερο δυνατό για μας.

Ο φανατισμός, από όποια πλευρά κι αν προέρχεται δεν έχει να προσφέρει τπτ. Ίσα ίσα ακόμη κι αυτούς που είναι από την πλευρά σου, μόνο θα τους εκνευρίσεις και θα τους κάνεις απλά να πάνε από την άλλη πλευρά.

Djccp2.png

67KIp2.png

Διαφημίσεις

Πάντως ρε παιδιά, σε ομοιοπαθητικό που δεν είναι γιατρός δε θα πήγαινα ποτέ.

Μαργιώτα, δε φοβάσαι? Σε ρωτάω ειλικρινά. Εγώ δεν υπήρχε περίπτωση να αφ'ησω οποιονδήποτε δεν είναι γιατρός να δώσει τα οποιαδήποτε φάρμακα στο παιδί μου, ούτε σε μένα. Δλδ, όταν με το καλό του χρόνου πάω και σε ομοιό για τα παιδιά, οπωσδήποτε πρέπει να είναι γιατρός για μένα, και θα ψάξω και παιδίατρο μάλιστα ομοιό.

Δεν φοβάμαι γιατί έχω ελέγξει ότι έχει πτυχίο ομοιοπαθητικής, είναι πιστοποιημένη και είναι μέλος του συλλόγου ομοιπαθητικών ελλάδος.

Η ομοιοπαθητική δεν έχει φάρμακα! Είναι ουσίες που προέρχονται από την φύση (φυσικής, ζωικής ή ορυκτής προέλευσης), και παρασκευάζονται με φυσικό τρόπο και δεν έχουν καμία σχέση με τα χημικά φάρμακα.

Εξάλλου η ομοιπαθητική δεν διδάσκετε σε ιατρικές σχολές. Από εκεί βγαίνουν μόνο γιατροί. Έπειτα ο κάθε γιατρός επιλέγει να πάει σε σχολή ομοιοπαθητικής.

Τέλος η συγκεκριμένη ποτέ δεν μου το "έπαιξε" γιατρός. Όταν πήγα, αν και είχα πληροφορηθεί τα πάντα για την ομοιοπαθητική, μου ξεκαθαρισε από την αρχή ότι δεν είναι γιατρός και δεν πρόκειται ποτέ να δώσει οτιδήποτε χωρίς διάγνωση.

αυτό λοιπόν τι είναι;

που όπως υπονοείται από το μήνυμα ΔΕΝ είναι ιατρός.

Τα μαθήματα και η επαγγελματική εκπαίδευση που παρέχει το Ιπποκράτειο Κέντρο Κλασσικής Ομοιοπαθητικής απευθύνονται προς οποιονδήποτε επιθυμεί να σπουδάσει και να ασχοληθεί επαγγελματικώς με την Ομοιοπαθητική θεραπευτική Τέχνη.

http://www.ikko.gr/ikko_sxoli.htm

Δεν υπάρχει καμία αναφορά ότι υποχρεωτικά πρέπει να εξασκείτε από γιατρούς!!!

mmdad σε εμένα απαντάει ο άνθρωπος, και σε αργίες και σε σκ, το ίδιο και η συμβατική παιδίατρος που έχουμε.

Για τα φάρμακα στο εξωτερικό, είναι πρόβλημα έχεις δίκιο. Δεν μπορείς να βγάλεις άκρη να έχεις ένα φαρμακείο για τα συνηθισμένα που αναφέρεις με τον παιδίατρό σας ?

Ουσιαστικα αυτο κανω.. Τωρα πειρα το tombrex (τελη Μαρτιου) και θα παω την συνατγη τον Μαιο που θα παμε στον παιδιατρο

@kikileuteris

Απάντησα σε συγκεκριμένο άτομο το οποίο δήλωσε ότι ο ομοιοπαθητικός του δεν είναι γιατρός. Κάποιος πήρε αυτό και είπε δεν είναι επιχείρημα κατά της ομοιοπαθητικής (που όντως δεν είναι), λες και εγώ είπα κάτι τέτοιο. Κατόπιν, άλλος, με κατηγόρησε έμμεσα ότι έχω προσωπικά συμφέροντα από το να λέω το αυτονόητο. Με συγχωρείς αλλά σε αυτή την αντιμετώπιση και προσωπική επίθεση που δέχομαι, δεν μπορώ να ακολουθήσω «μέση οδό» και εμφανώς δεν είναι περί της ομοιοπαθητικής η διαμάχη. Ο καυγάς γίνεται να μην υπάρχει αντίλογος.

Η ΗΡΩ ρώτησε το αυτονόητο (για μένα) πως εμπιστεύεται κάποιος τον ομοιοπαθητικό για την αντιμετώπιση ασθενειών τη στιγμή που δεν τις γνωρίζει (δεν μπορεί να τις αναγνωρίσει). Για κάποιο λόγο αυτό ήταν έρεισμα για επίθεση της mariazil σε εμένα.

Την ίδια επίθεση δέχομαι και στο νήμα των θρησκευτικών όπου ένα άλλο μέλος προσπαθεί να με κατηγορήσει για ότι να 'ναι. Δεν ξέρω από που προέκυψε ότι χρησιμοποιώ ως πηγή τον Καλόπουλο. Αν διάβαζες (προσεκτικά ίσως? ) το λίνκ που έδωσα είπα ότι αυτά που λέει δεν επιβεβαιώνονται, εκτός από το (παλιό) κολπάκι με το φώσφορο. Μάλιστα δηλώνω ότι το βίντεο δεν σημαίνει οποιαδήποτε αποδοχή των θέσεων του.

Διαφημίσεις

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ανθρωποι που πιστευουν και ανθρωποι που δεν πιστευουν!!!!!!!!!!!!!!τοσο ΑΠΛΑ!!!!!!!!!!!Δεν καταλαβαινω γιατι τοση διαφωνια????

εγω ακολοουθω την ομοιοπαθητικη εδω και 5χρονια!!!!!!!!!!το μωρο μου απο 7μηνων!!!!οταν χρειαστηκε να παρει κορτιζονη την πηρε αλλα ταυτοχρονα επαιρνε και ομοιοπαθητικα!!!!!!!!!!τα εμβολια τα κανουμε ΚΑΝΟΝΙΚΑ!!!!!!!!ειμαι υπερ-ευχαριστημενη απο τον γιατρο μου κ δεν τον αλλαζω!!!!!!!

Τα μαθήματα και η επαγγελματική εκπαίδευση που παρέχει το Ιπποκράτειο Κέντρο Κλασσικής Ομοιοπαθητικής απευθύνονται προς οποιονδήποτε επιθυμεί να σπουδάσει και να ασχοληθεί επαγγελματικώς με την Ομοιοπαθητική θεραπευτική Τέχνη.

http://www.ikko.gr/ikko_sxoli.htm

Δεν υπάρχει καμία αναφορά ότι υποχρεωτικά πρέπει να εξασκείτε από γιατρούς!!!

Προσωπική μου άποψη: όπως και να έχει δίνει μια ουσία, ακόμη και φυσική (και τα φυσικά έχουν παρενέργειες, όχι τα ομοιό, γενικά μιλάω) για να περάσει κάποια αρρώστεια, χωρίς να έχει γνώσεις ιατρικής. Βέβαια βλέπω ότι είσαι στη Σύρο (πρέπει να είναι τέλειο νησί:D) οπότε μπορεί να μην έχετε ομοιό γιατρούς.

Και πάλι βέβαια σε αυτήν την περίπτωση εγώ θα προτιμούσα έναν γιατρό κι ας μην ήταν ομοιό.

Και επίσης προσωπική μου άποψη θα έπρεπε η ομοιό να ασκείται μόνο από γιατρούς.

Απελεύθερε, μην αρχίζουμε πάλι, σου τα είπα και στο άλλο θέμα.

Να, ο Καλόπουλος είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα. Πανέξυπνος επιστήμονας. Εξαιρετικός. Αλλά έχει τέτοια εμμονη να αποδείξει ότι ο χριστιανισμός είναι η αρχή όλων των δεινών του κόσμου, που καταντάει αναξιόπιστος. Παραδειγματίσου;)

Djccp2.png

67KIp2.png

Το θέμα είναι ότι ο παιδίατρος ξέρει και το σε τι θα εξελιχθεί η ασθένεια ενώ ο ομοιοπαθητικός όχι

Αυτή η πρότασή δείχνει απελεύθερε οτι δεν έχεις καταλάβει:

Οι περισσότεροι απο εδώ

πάνε σε ΓΙΑΤΡΟΥΣ (παιδιάτρους, παθολόγους κλπ)

οι οποίοι έχουν άλλη μια επιπλέον ειδίκευση:

την ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ !!

(εκτός απο την margiota η οποία δυστυχώς

αναγκάζεται να ρισκάρει λόγω επαρχίας)

Δεν φοβάμαι γιατί έχω ελέγξει ότι έχει πτυχίο ομοιοπαθητικής, είναι πιστοποιημένη και είναι μέλος του συλλόγου ομοιπαθητικών ελλάδος.

Η ομοιοπαθητική δεν έχει φάρμακα! Είναι ουσίες που προέρχονται από την φύση (φυσικής, ζωικής ή ορυκτής προέλευσης), και παρασκευάζονται με φυσικό τρόπο και δεν έχουν καμία σχέση με τα χημικά φάρμακα.

Εξάλλου η ομοιπαθητική δεν διδάσκετε σε ιατρικές σχολές. Από εκεί βγαίνουν μόνο γιατροί. Έπειτα ο κάθε γιατρός επιλέγει να πάει σε σχολή ομοιοπαθητικής.

Τέλος η συγκεκριμένη ποτέ δεν μου το "έπαιξε" γιατρός. Όταν πήγα, αν και είχα πληροφορηθεί τα πάντα για την ομοιοπαθητική, μου ξεκαθαρισε από την αρχή ότι δεν είναι γιατρός και δεν πρόκειται ποτέ να δώσει οτιδήποτε χωρίς διάγνωση.

margiota μου, με όλο το θάρρος:

επειδή έχει να κάνει με ασθένειες

πιστεύω οτι είναι απαραίτητο

ο ομοιοπαθητικός να είναι ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ γιατρός !!

Απο κει και πέρα βέβαια είναι θέμα

προσωπικών επιλογών....

Eίναι μεγάλο το ρίσκο όμως.... :?

Και για να αλλάξουμε λίγο κλίμα...

που ξέφυγε λιγάκι με τις παρεμβάσεις του "απελεύθερου":

Eγώ προσωπικά αποφεύγω γενικά να παίρνω φάρμακα

(πέρα απο το depon για τους πονοκεφάλους μου :-()

πόσο μάλλον τώρα που είμαι έγκυος...

Με ταλαιπωρούσε απίστευτα εδώ και 3-4 εβδομάδες

μία ίωση με καταροή και ξερόβηχα.

Ο βήχας ήταν βαρβάτος

(άλλες φορές μέσα σε 1-2 εβδομάδες μου πέρναγε απο μόνος του...

ούτε καραμέλα για τον βήχα δεν χρειαζόταν να πάρω)

Μέχρι που πήγα την προηγούμενη εβδομάδα

στον γυναικολόγο μου

ο οποίος με έκραξε στην κυριολεξία

λέγοντάς μου

οτι ο έντονος και συνεχόμενος βήχας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να προκαλέσει

πρόωρο τοκετό και διάφορα άλλα προβλήματα...:(

(πράγμα που δεν το ήξερα φυσικά)

Εκείνος (ως συμβατικός γυναικολόγος) μου πρότεινε

να πιω σιρόπι βρογχοδιασταλτικό BISOLVON. :roll:

Και φυσικά, το πρώτο που έκανα ήταν να διαβάσω

τις οδηγίες που είχε μέσα

ειδικά στο σημείο που λέει για την κύηση και ...έφριξα!!!!!

Για να μην πολυλογώ, πήρα τον ομοιοπαθητικό μου

και μου πρότεινε για 2 μέρες να πάρω το sticta.

Σας πληροφορώ οτι μειώθηκε ο βήχας μου στο 90%

και τώρα (ύστερα απο μια εβδομάδα περίπου)

έχω καθαρίσει!

Για άλλη μια φορά λοιπόν

το "νεράκι" και το "φαινόμενο placebo" έκανε τη δουλειά του και ίσως....

να γλίτωσε ένα μωράκι απο πρόωρο τοκετό.

:shock:Σοφάκι, τελικά η ομοιο λειτουργεί ως placebo, εκτός από τις μητέρες - εγκύους και μη - και τα παιδιά τους ΚΑΙ στα αγέννητα παιδιά ?:shock:

ΦΟΒΕΡΟ !!!!!!!!:rolleyes::rolleyes:

ydS7p3.png 3pOXp3.png

E-shops για παπούτσια ΕΔΩ Εshops ΕΔΩ

Το παλιό θέμα ΕΔΩ Πώληση στο ΕΒΑΥ ΕΔΩ

Διαφημίσεις

:shock:Σοφάκι, τελικά η ομοιο λειτουργεί ως placebo, εκτός από τις μητέρες - εγκύους και μη - και τα παιδιά τους ΚΑΙ στα αγέννητα παιδιά ?:shock:

ΦΟΒΕΡΟ !!!!!!!!:rolleyes::rolleyes:

χα-χα-χα!! :lol: :lol: :lol:

Είδες βρε παιδί μου κάτι πράγματα ????..........

Κορίτσια συγνώμη αλλά αν θυμάμαι καλά ο περίφημος ομοιοπαθητικός Κυβέλλος που εξυμνείται στο τόπικ αυτό δεν είναι γιατρός, σωστά;

Τότε γιατί πέσατε πάνω στη Μαργιόττα επειδή πάει σε ομοιοπαθητικό που επίσης δεν είναι γιατρός; :roll:

Κι εγώ θα πήγαινα σε ομοιοπαθητικό που δεν είναι και συμβατικός γιατρός αν δεν είχα άλλη επιλογή, προκειμένου να γλιτώσω τα δεινά ενός συμβατικού παιδιάτρού!

Για κάποιο λόγο αυτό ήταν έρεισμα για επίθεση της mariazil σε εμένα.

apeleytheros, αυτή είναι και η τελευταία φορά που απευθύνομαι σε σένα, γιατί ουσιαστικά έτσι πάιζω το παιχνίδι σου κι αντί να ασχολούμαστε με το θέμα, ασχολούμαστε με σοφιστείες, προτείνω να διαβάσεις καλύτερα αυτά που έγραψες #1777, #1784, #1787 και το ύφος με το οποίο τα έγραψες και θα σου λυθούν όλες οι απορίες.Δράση-αντίδραση, που λένε.

Ζητώ συγγνώμη από τις υπόλοιπες συνομιλήτριες, γιατί, χωρίς να είναι ο σκοπός μου, παρεκτράπη η συζήτηση.

Τώρα ή δεν καταλάβατε ή δεν θέλετε να καταλάβετε.

Το παιδάκι μου το πάω σε συμβατικό γιατρό όπως και εγώ πηγαίνω σε συμβατικούς γιατρούς. Από εκεί παίρνω τις διαγνώσεις (ιατρικές) και ύστερα η ομοιοπαθητικός με βάση τις ιατρικές διαγνώσεις μου δίνει τα κατάλληλα σκευάσματα.

Τα ομοιοπαθητικά ότι και αν κάνουν ένα είναι σίγουρο... δεν κάνουν κακό!

Μπορεί να κάνουν καλό μπορεί και τπτ. Κακός όμως ποτέ!!!

Ψάξτε το λίγο...

Αν εγώ πάρω έτσι από το κεφάλι μου ένα ομοιοπαθητικό σκεύασμα π.χ. για το στομάχι μου και αυτό δεν είναι το σωστό τότε απλά δεν θα μου περάσει το στομάχι μου!

Τα ομοιοπαθητικά δεν είναι ποτέ και σε καμία περίπτωση επικίνδυνα. Κατά τη διαδικασία παρασκευής τους έχουν αραιωθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε να καταργηθεί οποιαδήποτε πιθανότητα παρενέργειας, ενώ αντίθετα έχει ενισχυθεί η θεραπευτική τους ικανότητα. Γι αυτό το λόγο τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δίνονται και σε περιπτώσεις που άλλα φάρμακα αντενδείκνυνται, όπως η κύηση, η ηπατίτιδα, η βρεφική ηλικία κ.α.

Ρωτήστε και τους ομοιοπθητικούς σας. Αν σας πούνε το αντίθετο πρέπει να το σκεφτήτε πολύ καλά αν ξαναπάτε!

Κορίτσια συγνώμη αλλά αν θυμάμαι καλά ο περίφημος ομοιοπαθητικός Κυβέλλος που εξυμνείται στο τόπικ αυτό δεν είναι γιατρός, σωστά;

Rosie μου, ο Κυβέλλος είναι γιατρός.

Εδώ είναι και το βιογραφικό του

http://www.classical-homeopathy.gr/cv.htm

Ποια είναι η ειδικότητα του;

Γιατί δεν μπορώ να τη βρω.

Αν κάποιος απλά τελείωσε την ιατρική σχολή και δεν έκανε ειδικότητα τότε δεν θεωρείται γιατρός, αυτό εννούσα.

Αν εγώ πάρω έτσι από το κεφάλι μου ένα ομοιοπαθητικό σκεύασμα π.χ. για το στομάχι μου και αυτό δεν είναι το σωστό τότε απλά δεν θα μου περάσει το στομάχι μου!

Απο αυτά που έχω καταλάβει εγώ

(απο την μικρή εμπειρία μου):

Eαν έχεις κάποιο πρόβλημα και πάρεις λάθος ομοιοπαθητικό,

τότε ναι, δεν θα σου κάνει τίποτα!

Εαν όμως είσαι καλά-υγιής και πάρεις (χωρίς λόγο)

κάποιο ομοιοπαθητικό

θα σου "βγάλει" διάφορα....

Τα ομοιοπαθητικά δεν είναι ποτέ και σε καμία περίπτωση επικίνδυνα.

Οπωσδήποτε, μόνο στη περίπτωση που χρειάζονται όμως.

Κατά τη διαδικασία παρασκευής τους έχουν αραιωθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε να καταργηθεί οποιαδήποτε πιθανότητα παρενέργειας, ενώ αντίθετα έχει ενισχυθεί η θεραπευτική τους ικανότητα. Γι αυτό το λόγο τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δίνονται και σε περιπτώσεις που άλλα φάρμακα αντενδείκνυνται, όπως η κύηση, η ηπατίτιδα, η βρεφική ηλικία κ.α.

Ρωτήστε και τους ομοιοπθητικούς σας. Αν σας πούνε το αντίθετο πρέπει να το σκεφτήτε πολύ καλά αν ξαναπάτε!

Ναι καλέ, αυτά τα έχουμε πει πάμπολλες φορές.

Μaregiota μου, αφού συνδυάζεις

συμβατικό γιατρό με ομοιοπαθητικό (και ας μην είναι γιατρός)

τότε είσαι ΟΚ πιστεύω.

Οπότε έγινε παρεξήγηση πριν....

Τότε γιατί πέσατε πάνω στη Μαργιόττα επειδή πάει σε ομοιοπαθητικό που επίσης δεν είναι γιατρός; :roll:

Κι εγώ θα πήγαινα σε ομοιοπαθητικό που δεν είναι και συμβατικός γιατρός αν δεν είχα άλλη επιλογή, προκειμένου να γλιτώσω τα δεινά ενός συμβατικού παιδιάτρού!

Σόρυ, δεν την έπεσα στη Μαριώτα, εξέφρασα κάτι στο οποίο είμαι αντίθετη. Και είχα την απορία αν φοβάται ή όχι, προσπαθώντας να καταλάβω τον τρόπο σκέψης ενός ανθρώπου που δε συμφωνούμε. Που ενεργεί διαφορετικά.

Εγώ προκειμένου να αποφύγω τα δεινά του να δίδεται θεραπεία σε ασθενή από μη κατάλληλο επιστήμονα, θα προτιμούσα συμβατικό.

Και στατιστικά να το δεις...

Αν κάποιος απλά τελείωσε την ιατρική σχολή και δεν έκανε ειδικότητα τότε δεν θεωρείται γιατρός, αυτό εννούσα.

Καταλαβαίνουμε φαντάζομαι ότι δεν είναι το ίδιο κάποιος να έχει τελειώσει ιατρική χωρίς ειδικότητα και να έχει πάει απλά σε μια σχολή ομοιό χωρίς προηγούμενη ιατρική.

Djccp2.png

67KIp2.png

Αφού η "ειδικότητα" του γιατρού δεν παίζει ρόλο

στην ομοιοπαθητική....

τότε γιατί να με ενδιαφέρει το οτι ο Κυβέλλος δεν έχει

κάποια ειδικότητα πέρα απο αυτή της ομοιοπαθητικής?

Eμένα με ενδιαφέρει το οτι έχει τελειώσει

Πανεπιστήμιο Ιατρικής

και οτι δεν είναι κομμωτής ή υδραυλικός.

(εκεί το πάω εγώ....;) )

Η "ειδικότητα" ενός γιατρού

δεν είναι για την συμβατική ιατρική μόνο?....

Ο βοηθός του Κυβέλλου ας πούμε

(που μου πήρε το ιστορικό και που με παρακολουθεί)

είναι μικροβιολόγος......και τι έγινε ?

Εφόσον είναι μέλος του συνδέσμου ομοιοπαθητικών πάει να πει ότι είναι ικανή ομοιοπαθητικός, εξίσου ικανή όσο οι υπόλοιποι γιατροί της λίστας.

Εδώ τόσοι και τόσοι πάνε σε ομοιοπαθητικούς χωρίς να έχουνε ψάξει αν είναι πιστοποιημένα μέλη του συνδέσμου.

Προσωπικά επειδή δεν επιθυμώ να συνδιάσω συμβατικό γιατρό με ομοιοπαθητικό επιλέγω ο ομοιοπαθητικός στον οποίο παίρνω τα παιδιά μου να είναι και κλασικός παιδίατρος.

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...