Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ? ΤΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ???

Recommended Posts

Πω-πω!!..Λίγες ώρες έλειψα κι εσείς ανεβάσατε 30 posts!!! :)

Πάλι απόψε δεν θα κοιμηθώ νωρίς

έγκυος γυναίκα και εργαζόμενη μάνα........:roll:

Να είστε καλά βρε παιδιά που έχετε κατεβάσει τόσο υλικό!

Ω ρε μελέτη που έχει να πέσει!!

Λοιπόν επειδή κ εγώ ήμουν δύσπιστη καλό είναι όσες κ όσοι δεν την έχουν δοκιμάσει να μην κρίνουν γιατί πολύ απλά δεν ξέρουν τι αποτελέσματα έχει.

Σαν να το έγραψα εγώ αυτό!

Αλλά επειδή προς το παρόν, όπως είναι ολοφάνερο, δεν έχουμε την τιμή να έχουμε ανάμεσά μας κανέναν τέτοιο επιστήμονα, ας περιοριστούμε στην καταγραφή των εμπειριών μας και των διαβασμάτων μας, χωρίς βαρύγδουπες δηλώσεις:D

Οντως!!!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ποτε γραψατε τοσα πραγματα????? εγω ενα εχω να πω...πολυ εκνευριζομαι με αυτους που προσπαθουν να αποδειξουν την μη επιστημονικη εφαρμογη της ομοιοπαθητικης και της αναποτελεσματικοτητας της. και ειλικρινα αυτοι που δεν θελουν να δουν τα οφελη , δεν προκειται να τα δουν ποτε...αυτοι χανουν. ισως καποτε το καταλαβουν αλλα εγω για να ξεκινησω ομοιοπαθητικη δεν χρειαστηκε να με πεισει κανενας. οποτε μην προσπαθειτε να πεισετε κανενα. ματαιο ειναι παντα θα βρισκουν μια δηθεν επιχειρηματολογια στη διεθνη βιβλιογραφια για το ποσο λαθος ειναι οι επιστημονικες μεθοδοι της ομοιοπαθητικης. και τα μαθηματικα οταν ανακαλυφθηκαν δεν τα καταλαβαιναν ολοι αλλα ειναι επιστημη. οποιος δεν εχει ανοιχτο μυαλο να δει κατι περα απο αυτα που του πασαρουν τοσα χρονια (δεν το εννοω προσβλητικα) πολυ απλα αποδεικνυει οτι κανουν πολυ καλα τη δουλεια τους!!

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

no risk no gain.

Και χαίρομαι που γράφεις απλά καλά τρεχάματα και όχι το πολύ χειρότερο που γράφτηκε στην προηγούμενη σελίδα "Σύντομα το βλέπω στο νοσοκομείο το παιδί της"

mesastoura επέτρεψέ μου να πω την εμπειρία/μαρτυρία μου πάνω σε αυτό:

(το μόνο που μπορώ να κάνω μιας και δεν είμαι γιατρός)

Η ανιψιά μου νοσηλεύτηκε σε ηλικία 5 ετών

στο παιδιατρικό τμήμα του Τζάνειου με ΠΝΕΥΜΟΝΙΑ!

Ο γιατρός της (κλασσικός -δεν έχει σημασία)

δεν είχε διαγνώσει την βρογχίτιδα που είχε το παιδί

και έλεγε στον αδερφό μου

"αφήστε την, μην της δώσετε τίποτα"

κι έτσι έκαναν.....

Το αποτέλεσμα ήταν να της το γυρίσει σε πνευμονία

και φυσικά να χρειαστεί να νοσηλευτεί 15 ημέρες στο νοσοκομείο!!!

Πραγματικά, δεν πειράζει να είμαστε άρρωστοι, ο οργανισμός θέλει χρόνο και την ελάχιστη δυνατή παρέμβαση και συνήθως βρίσκει τον δρόμο αργά ή γρήγορα, και πάλι προς την ισορροπία. Θέλει υπομονή, έχουμε;

Και εν μέρει συμφωνώ και με τη Μαριάλ στο γεγονός ότι οι ιώσεις κτλ θα περάσουνε και χωρίς εμείς να κάνουμε τίποτα, με την προϋπόθεση ότι το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού μας είναι γερό και με την "ήπια" (gentle) υποστήριξή μας (κομπρέσσες, τσαγάκια με τα κατάλληλα βότανα, φ. ορό, εχινάκεια ίσως, βιταμίνη C και D κτλ).

Στόχος μας δεν πρέπει να είναι η καταπολέμηση του ιού αλλά η ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας.

Rosie και mesastoura

γιατί να αφήσουμε ένα παιδάκι να υποφέρει και να ταλαιπωρείται

αφού υπάρχουν τα ομοιοπαθητικά φάρμακα!!

Δεν το καταλαβαίνω αυτό!!

(και ήθελα να μου το εξηγήσετε σας παρακαλώ)

Αφού δεν κάνουν κακό (ίσα-ίσα ενισχύουν την άμυνα)

και δεν έχουν καμία απολύτως παρενέργεια......

Και αυτά βότανα και συστατικά της φύσης δεν είναι??....

Γιατί να γινόμαστε σαδομαζοχιστές??

Eγώ δεν μπορώ να βλέπω το παιδί μου να υποφέρει

ούτε στιγμή!

Πείτε με λιγόψυχη, πείτε με αδύναμη....

Ο γιατρός της (κλασσικός)

κι έτσι έκαναν.....

Το αποτέλεσμα ήταν να της το γυρίσει σε πνευμονία

και φυσικά να χρειαστεί να νοσηλευτεί 15 ημέρες στο νοσοκομείο!!!

.

Όπως γράφεις, το πρόβλημα ήταν το γεγονός ότι δεν έγινε σωστή διάγνωση και δεν έχει σχέση με το αν ήταν κλασικός ή ομοιoπαθητικός γιατρός. Η Rosie έχει δίκιο ότι δεν χρειάζονται φάρμακα για τις περισσότερες ιώσεις, αυτη τη στιγμή δεν προλαβαίνω να επεκταθώ (εξάλλου, αν έχει χρόνο, θα τα εξηγήσει καλύτερα από εμένα :mrgreen:)

Ο γιατρός της (κλασσικός)

κι έτσι έκαναν.....

.

Όπως γράφεις, το πρόβλημα ήταν το γεγονός ότι δεν έγινε σωστή διάγνωση και δεν έχει σχέση με το αν ήταν κλασικός ή ομοιoπαθητικός γιατρός. Η Rosie έχει δίκιο ότι δεν χρειάζονται φάρμακα για τις περισσότερες ιώσεις, αυτη τη στιγμή δεν προλαβαίνω να επεκταθώ (εξάλλου, αν έχει χρόνο, θα τα εξηγήσει καλύτερα από εμένα :mrgreen:)

Αυτή τη στιγμή δεν εξετάζω για το αν ήταν

κλασσικός ή ομοιοπαθητικός ο γιατρός!

Eξετάζω το γεγονός οτι

δεν έδωσαν τίποτα στο παιδί....

....και κατέληξε στο νοσοκομείο!!

Διαφημίσεις

Αυτή τη στιγμή δεν εξετάζω για το αν ήταν

κλασσικός ή ομοιοπαθητικός ο γιατρός!

Eξετάζω το γεγονός οτι

δεν έδωσαν τίποτα στο παιδί....

....και κατέληξε στο νοσοκομείο!!

το παιδάκι δεν κατέληξε στο νοσοκομείο επειδή δεν πήρε τίποτα, αλλά επειδή έγινε λάθος διάγνωση. Αν το παιδάκι δεν είχε πράγματι βρογχίτιδα, ο γιατρός τι έπρεπε να κάνει; Να τους πει είναι μια χαρά, αλλά προληπτικά να πάρει αντιβίωση και αερολίν; Κάθε φορά που ένα παιδάκι έχει πυρετό και βήχα πρέπει να παίρνει προληπτικά φάρμακα, από φόβο μην πάει στο νοσοκομείο;

Το ίδιο και για τα ομοιοπαθητικά, δεν θα ζήταγα τίποτα από τον γιατρό για μια ίωση, μόνο κάτι για να ρίξει τον πυρετό αν ήταν πάνω από 39 και δεν μπορούσα να τον κρατήσω σε λογικά πλάισια με το μπάνιο και με κομπρέσες.

Βέβαια, δεν θα σε πούμε ούτε με λιγόψυχη, ούτε αδύναμη! Κανείς δεν θέλει να βλέπει το παιδί του να υποφέρει. Απλά πρέπει να "εκπαιδεύσεις" τον εαυτό σου να βλέπει τα σύμπτώματα ως μια διαδικασία μέσα από την οποία πρέπει να περάσει κάποιος για να γίνει καλά

...

Rosie και mesastoura

γιατί να αφήσουμε ένα παιδάκι να υποφέρει και να ταλαιπωρείται

αφού υπάρχουν τα ομοιοπαθητικά φάρμακα!!

Δεν το καταλαβαίνω αυτό!!

(και ήθελα να μου το εξηγήσετε σας παρακαλώ)

Παρέθεσα νωρίτερα και λινκ από κλασσικό γιατρό που τα γράφει πολύ καλά.

Όταν η γυναίκα μου βάζει τον 10χρονο γιό μου να διαβάζει υποφέρει και ταλαιπωρείται. Λέγεται ... εκπαίδευση.

Αφού δεν κάνουν κακό (ίσα-ίσα ενισχύουν την άμυνα)

και δεν έχουν καμία απολύτως παρενέργεια......

Και αυτά βότανα και συστατικά της φύσης δεν είναι??....

Γιατί να γινόμαστε σαδομαζοχιστές??

Εγώ δεν μπορώ να βλέπω το παιδί μου να υποφέρει

ούτε στιγμή!

Πείτε με λιγόψυχη, πείτε με αδύναμη....

επειδή less is more, επειδή είμαι υπέρ της ελάχιστης δυνατής παρέμβασης, επειδή πιστεύω ότι ο οργανισμός μας είναι σοφά πλασμένος ή αν το δούμε επιστημονικά, μετά από τόσες χιλιετίες εξέλιξης και φυσικής επιλογής ξέρει πως να αντιμετωπίσει τα όσα του τυχαίνουν, στις περισσότερες τουλάχιστον περιπτώσεις.

less is more

Επειδή δεν πιστεύω πως πρέπει να βλέπουμε κοντόφθαλμα αλλά μακροπρόθεσμα.

Τα ομοιοπαθητικά δεν είναι βότανα, είναι φυσικά, προέρχονται από την φύση απλά και μόνο επειδή δεν είναι χημικά ανθρώπινα κατασκευάσματα αλλά στην αρχική τους αδιάλυτη μορφή μπορεί να είναι και δηλητήρια/τοξικά. Μετά την διαδικασία παρασκευής τους με τις διαδοχικές αραιώσεις και δονήσεις παύουν να είναι τοξικά και μένει μόνο η ενεργειακή τους δράση που μπορεί να μην έχει καμία σχέση με της αρχικής αδιάλυτης ουσίας.

Επίσης, το

δεν έχουν καμία απολύτως παρενέργεια
δεν ισχύει απόλυτα. Διάβασε πως γίνεται το proving / απόδειξη του φαρμάκου.

Με λίγα λόγια αν ένας υγιής πάρει ομοιοπαθητικό τότε εμφανίζει τα συμπτώματα του φαρμάκου, αυτό είναι το proving. Αν ακολουθεί κανείς της οδηγίες εμπείρου γιατρού δεν υπάρχει αυτός ο κίνδυνος (+ τα συμπτώματα σταματούν αμέσως μόλις σταματήσει το φάρμακο).

Πρόσφατα, έχοντας κάτι σχετικά ασήμαντο (μύξες, φτερνίσματα) περίμενα μια βδομάδα να δω τι θα γίνει, πριν πάρω τηλέφωνο τον ομοιοπαθητικό γιατρό μου. Αν είχα πάρει νωρίτερα τηλέφωνο θα είχα γίνει νωρίτερα καλά, ε, και λοιπόν; Τι έγινε για μια βδομάδα να φυσούσα μύτη και χάλασα μπόλικο χαρτί. :)

πᾶν μέτρον ἄριστον

...Απλά πρέπει να "εκπαιδεύσεις" τον εαυτό σου να βλέπει τα συμπτώματα ως μια διαδικασία μέσα από την οποία πρέπει να περάσει κάποιος για να γίνει καλά

και να συμπληρώσω, να παραμείνει καλά, ή έστω να μην αρρωστήσει πάλι σύντομα και εύκολα.

πᾶν μέτρον ἄριστον

Συμφωνώ μ' όλα όσα έγραψε ο mesastoura και η Maggie!

Δεν μ' αφήνει η μικρή να συμπληρώσω αλλά μια χαρά τα είπανε.

Πολλοί με χαρακτηρίζουνε "σκληρή" μαμά (πρώτη και καλύτερη η μαμά μου φυσικά που βρίσκει απαράδεκτο το γεγονός ότι δεν τους δίνω τίποτα και ταλαιπωρούνται!) αλλά από ένστικτο είμαι σίγουρη για την προσέγγιση μου γιατί έστω και αν ταλαιπωρηθούνε λιγάκι τώρα στο μέλλον τα παιδάκια μου θα έχουνε γερούς οργανισμούς.

Όσο για το ότι δεν έχουνε καμία παρενέργεια τα ομοιοπαθητικά, προσωπικά αμφιβάλλω.

Ένας από τους λόγους που εκτιμώ τόσο πολύ τη γυναικολόγο μου που είναι και ομοιοπαθητικός είναι το γεγονός ότι πολύ δύσκολα χορηγεί ακόμη και ομοιοπαθητικά στις κοπέλες που βλέπει.

Προσπαθεί πρώτα να αντιμετωπίσει φυσικά τα τυχών προβλήματα που μπορεί να προκύψουνε σε μια εγκυμοσύνη/τοκετό ή στη λοχεία πρωτού καταφύγει στα ομοιοπαθητικά.

Πχ όταν είχα ημικρανίες και πονοκεφάλους στην εγκυμοσύνη μου είπε να χαλαρώσω, να κάνω γιόγκα και να πάρω ένα flower remedy, ή όταν έπαθα μυκητίαση μου έδωσε καλέντουλα και σκόρδο!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Πρόσφατα, έχοντας κάτι σχετικά ασήμαντο (μύξες, φτερνίσματα) περίμενα μια βδομάδα να δω τι θα γίνει, πριν πάρω τηλέφωνο τον ομοιοπαθητικό γιατρό μου. Αν είχα πάρει νωρίτερα τηλέφωνο θα είχα γίνει νωρίτερα καλά, ε, και λοιπόν; Τι έγινε για μια βδομάδα να φυσούσα μύτη και χάλασα μπόλικο χαρτί. :)

Σίγουρα!!

Για τις μύξες και το σινάχι δεν θα έδινα τίποτα

πέρα απο ορούς και τράβηγμα μύξας.

Ας μιλήσουμε όμως για τον βήχα!

Δύο νύχτες ξενυχτούσε το παιδί (2 ώρες με το ρολόι :shock:)

απο τις κρίσεις βήχα που την έπιανε....

Να την άφηνα έτσι??

(ήταν ένα ράκος το παιδί την επόμενη μέρα

στο παιδικό σταθμό)

Tης έδωσα το ομοιοπαθητικό και κόπηκε μαχαίρι!!

Ηταν δηλαδή υπερβολικό απο μέρους μου?

Eσείς τι θα κάνατε?

Διαφημίσεις

Κανείς δεν θέλει να βλέπει το παιδί του να υποφέρει. Απλά πρέπει να "εκπαιδεύσεις" τον εαυτό σου να βλέπει τα σύμπτώματα ως μια διαδικασία μέσα από την οποία πρέπει να περάσει κάποιος για να γίνει καλά

images%3Fq%3Dthumbsup.gif%26hl%3Del%26safe%3Dactive%26client%3Dfirefox-a%26hs%3DkS5%26sa%3DX%26rls%3Dorg.mozilla:en-US:official%26biw%3D1920%26bih%3D978%26tbs%3Disch:10%2C868&itbs=1&iact=rc&dur=420&oei=Kg5RTZGVFMWO4gbsl5XzCA&esq=5&page=2&ndsp=68&ved=1t:429,r:27,s:68&tx=102&ty=74&biw=1920&bih=978

fivegirl.gif

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

soevan07, κι εγω το ιδιο θα κανα!

+1

Αλλά, αν δεν είχε πρόβλημα στον ύπνο, αν δηλαδή ο βήχας ήταν κατά την διάρκεια της ημέρας μόνο, τότε αλλάζει η βαρύτητα. Ο καλός ύπνος είναι πολύ σημαντικός για την υγεία.

πᾶν μέτρον ἄριστον

Δύο νύχτες ξενυχτούσε το παιδί (2 ώρες με το ρολόι :shock:)

απο τις κρίσεις βήχα που την έπιανε....

Προφανώς κάποιο πρόβλημα έχει το ανοσοποιητικό της, αυτό να ερευνήσεις και όχι πιο σκεύασμα είναι κατάλληλο για το βήχα.

Εμβόλια; Έλλειψη βιταμίνης D; Διατροφή;

Δοκίμασες κάποιο τσαγάκι, πχ γλυκάνισο;

Στο γιο πάντα κάνω τσαγάκι γλυκάνισο όταν έχει βήχα και τον ηρεμεί.

Και τίποτα να μην έκανες θα περνούσε σύντομα ο νυχτερινός βήχας, σου μιλάω από εμπειρία.

Μόνο την κόρη μου πήγα για βήχα στον ομοιοπαθητικό και αυτό μόνο όταν καταλάβα ότι υποτροπίασε ο ιος μια και ακουγότανε "βαρύ" το στήθος της. Αλλά είναι και βρέφος.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

+1

Αλλά, αν δεν είχε πρόβλημα στον ύπνο, αν δηλαδή ο βήχας ήταν κατά την διάρκεια της ημέρας μόνο, τότε αλλάζει η βαρύτητα. Ο καλός ύπνος είναι πολύ σημαντικός για την υγεία.

Αα, ναι!!

Εαν ήταν μόνο ενα βηχαλάκι κατά τη διάρκεια της ημέρας θα το άφηνα, δεν θα έδινα τίποτα!....

Αλλά το παιδί υπέφερε την νύχτα!!

Είχε φτάσει στο σημείο να έχει φοβίες για τον ύπνο

και να μου λέει "δεν θέλω να πάω να κοιμηθώ!!"

Ε, δεν μπορώ βρε παιδιά να το αφήσω έτσι το έρμο....

...δεν το αντέχω!!!

Προφανώς κάποιο πρόβλημα έχει το ανοσοποιητικό της

Ε, φυσικά και έχει πρόβλημα το ανοσοποιητικό της!!

Υστερα απο τόσες αντιβιώσεις που είχε φάει το παιδί!!! :evil: :evil:

Δοκίμασες κάποιο τσαγάκι, πχ γλυκάνισο;

Στο γιο πάντα κάνω τσαγάκι γλυκάνισο όταν έχει βήχα και τον ηρεμεί.

Nαι, την ηρεμούσε το ζεστό χαμομήλι με μέλι......

Διαφημίσεις

Rosie υπαρχουν παιδια ομως που δυστυχως η διατροφη τους δεν ειναι η καταλληλη οπως της κορης μου,δεν τρωει φρουτα,δεν τρωει λαχανικα δεν τρωει κρεας γενικοτερα ειναι ενα παιδι που ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ.Εχω κανει τα παντα τι με φωνες τι με το καλο,καθε σ/κ τα πρωινα με ακουει ολη η γειτονια για να φαει μια μπανανα,που στο τελος μου τις φτυνει,καθε απογευμα τους κανω χυμο πορτοκαλι μια το πινει μια οχι.Ο γιος μου ειναι αλλο παιδι τρωει οτι του δωσω,δεν εχω κανενα προβλημα κ φυσικα το ανοσοποιητικο του ειναι σαφως καλυτερο απο της κορης μου.Οποτε πεστε μου στην θεση μου τι θα κανατε??

soevan07 στην θεση σου το ιδιο θα εκανα κ εχω κανει,γιατι η κορη μου ειναι ευαισθητη κ της το γυριζει κατευθειαν σε βροχιτιδα,με το που ακουσω ξεροβηχα περνω κατευθειαν τηλ τον ομοιοπαθητικο

Rosie υπαρχουν παιδια ομως που δυστυχως η διατροφη τους δεν ειναι η καταλληλη οπως της κορης μου,δεν τρωει φρουτα,δεν τρωει λαχανικα δεν τρωει κρεας γενικοτερα ειναι ενα παιδι που ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ.Εχω κανει τα παντα τι με φωνες τι με το καλο,καθε σ/κ τα πρωινα με ακουει ολη η γειτονια για να φαει μια μπανανα,που στο τελος μου τις φτυνει,καθε απογευμα τους κανω χυμο πορτοκαλι μια το πινει μια οχι.Ο γιος μου ειναι αλλο παιδι τρωει οτι του δωσω,δεν εχω κανενα προβλημα κ φυσικα το ανοσοποιητικο του ειναι σαφως καλυτερο απο της κορης μου.Οποτε πεστε μου στην θεση μου τι θα κανατε??

soevan07 στην θεση σου το ιδιο θα εκανα κ εχω κανει,γιατι η κορη μου ειναι ευαισθητη κ της το γυριζει κατευθειαν σε βροχιτιδα,με το που ακουσω ξεροβηχα περνω κατευθειαν τηλ τον ομοιοπαθητικο

Παιδιά επιτρέψτε μου να σας πω κι εγώ τη γνώμη μου. Δε νομίζω ότι φταίει η διατροφή.

Δεν έτρωγα τίποτα όταν ήμουν μικρή.Ήμουν πάρα πολύ αδύνατη. Όταν λέμε τίποτα, τίποτα.

Μεγαλώνοντας δε, μου άρεζε τρελλά το junk food και έτρωγα μόνο τέτοια.

Ο αδερφός μου από την άλλη τα πάντα.

Ε, εγώ δεν αρρώσταινα ποτέ. Ο αδερφός μου, μόνο αρρώσταινε.Μέχρι σήμερα δεν αρρωσταίνω συχνά.

Djccp2.png

67KIp2.png

kikileuteris αυτο δεν ειναι καλο,ο ομοιοπαθητικος οταν μου ειπε οτι οπ μικρος εχει καλυτερο ανασοποιητικο απο την κορη μου του λεω πως γινεται αυτο,αφου ο μικρος οταν αρρωστησει ανεβαζει 39,5 τουλαχιστον, ενω η κορη μου ποτε,κ μου εξηγησε οτι ειναι πολυ καλυτερο το παιδι να ανεβαζει υψηλο πυρετο γιατι δειχνει οτι ο οργανισμος του το καταπολεμαει και ...............................

kikileuteris αυτο δεν ειναι καλο,ο ομοιοπαθητικος οταν μου ειπε οτι οπ μικρος εχει καλυτερο ανασοποιητικο απο την κορη μου του λεω πως γινεται αυτο,αφου ο μικρος οταν αρρωστησει ανεβαζει 39,5 τουλαχιστον, ενω η κορη μου ποτε,κ μου εξηγησε οτι ειναι πολυ καλυτερο το παιδι να ανεβαζει υψηλο πυρετο γιατι δειχνει οτι ο οργανισμος του το καταπολεμαει και ...............................

Το ξέρω αυτό που λες. Και πιστεύω ότι έχει λογική.

Αλλά εμείς, ίσως είμαστε το θέατρο του παραλόγου, τι να πω:mrgreen:.

Ο Άκης έκανε μέχρι πυρετικούσ σπασμούς. Όλες τις παιδικές αρρώστειες τις πέρασε. Αμάν έκανα να τις κολλήσω να μην πάω σχολειό...τίποτα.

Μόνο εκεί, γύρω στα 18 μου λυποθήμησα 2 -3 φορές. Γιατί στην κακή διατροφή προστέθηκε και η κακή ζωή. Δούλευα πρωί, βράδι, έβγαινα συνέχεια και δεν κοιμόμουν καθόλου!Βάρεσε τιλτ ο οργανισμός.

Κατά τα άλλα, έχει τύχει 2 με 3 φορές στη ζωή μου να ανεβάσω 39 πυρετό (εγώ δεν το θυμάμαι, η μαμά μου, μου το είπε). Έχω σπαστική κολίτιδα στο έντερο, και το κατάλαβα όταν με εξέτασε ο γιατρός για κάτι άλλο. Και αέρια στο στομάχι. Δε με ενοχλεί όμως, δεν έχω δηλαδή προβλήματα στην καθημερινότητά μου.

Ενώ ο Άκης , πέρασε τα πάντα. Κάθε Τετάρτη πυρετό, με πρόγραμμα που λέει κι η μαμά μου, όλα τα νοσοκομεία τουρνέ, όλες τις παιδικές αρρώστειες. Και έτρωγε πάντα πολύ πάντα πολύ πιο υγειινά από μένα.

Γενικώς δεν πάω στους γιατρούς, αποφεύγω τα φάρμακα στο μέτρο του δυνατού.Ότι μπορώ κάνω. Επειδή έχω την πεποίθηση ότι είμαι πολύ γερός οργανισμός, ακόμη και κάποια ενόχληση να έχω δεν πάω στο γιατρό. Πρέπει να φτάσω στο αμήν.

Γι αυτό σκέφτομαι την ομοιοπαθητική για τα παιδιά μου. Για να αποφύγουν όσο γίνεται τα φάρμακα. Ούτε εγώ έχω πειστεί για το αν είναι ή όχι placebo, όμως για να είμαι ειλικρινής δε με πολυνοιάζει, αν είναι το παιδί μου να περάσει μια αρρώστεια χωρίς φάρμακα.

Συμφωνώ όμως εν μέρει και με τη Rosie. Δλδ, αν υπάρχει τρόπος να περάσει κάτι χωρίς καμμία παρέμβαση ακόμη καλύτερα. Κι εγώ δε δίνω τα κλασσικά φάρμακα όταν έχει βήχα πχ. Είναι κι η παιδίατρός μου όμως έτσι. Ο γιος μου είχε πολύ καιρό βήχα. Μου είπε μην του δίνεςι τίποτα, κι ας έχει για καιρό. Σπάνια, όταν τον βλέπω και τυρρανιέται δίνω σπιροπεντ.

Ακούω άλλες μανούλες που παίρνουν με τη μία εισπνεόμενα, και νομίζω ότι είμαι οκ.

Djccp2.png

67KIp2.png

Κικι τα σιροπια ειναι πολυ χειροτερα απο τα εισπνεομενα γιατι πινοντας ενα σιροπι το μεγαλυτερο ποσοστο παει στο αιμα κ λιγοτερο στους πνευμονες,ενω με τα εισπεομενα γινεται ακριβως το αντιθετο.Οπως εγραψα κ πιο πανω επειδη η κορη μου ειναι ευαισθητη με τους πνευμονες οταν ακουω περιεργο βηχα περνω κατευθειαν τον ομοιοπαθητικο για να προλαβω μην τυχον της το γυρισει

Κικι τα σιροπια ειναι πολυ χειροτερα απο τα εισπνεομενα γιατι πινοντας ενα σιροπι το μεγαλυτερο ποσοστο παει στο αιμα κ λιγοτερο στους πνευμονες,ενω με τα εισπεομενα γινεται ακριβως το αντιθετο.Οπως εγραψα κ πιο πανω επειδη η κορη μου ειναι ευαισθητη με τους πνευμονες οταν ακουω περιεργο βηχα περνω κατευθειαν τον ομοιοπαθητικο για να προλαβω μην τυχον της το γυρισει

Σωστό. Αλλά τα εισπνεόμενα δεν είναι κορτιζονούχα? Και έχω την εντύπωση ότι η κορτιζόνη είναι ότι χειρότερο από φάρμακα. Κάνω λάθος? Ειλικρινά ρωτάω.

Djccp2.png

67KIp2.png

Οχι εχεις απολυτο δικιο,απλα το αερολιν εχει την λιγοτερη ποσοτητα που θα μπορουσε να εχει καποιο αλλο αντιστοιχο στην θεση του,και θεωρειται πιο αθωο απο ενα σιροπι,εαν θυμαμαι καλα ειχα δει στην τηλεοραση πως στην Γαλλια θα σταματουσαν τελειως τα σιροπια(η κατι τετοιο δεν θυμαμαι ακριβως γιατι εγω πλεον δεν δινω τιποτα απο αυτα).Κανε μια δοκιμη με την ομοιοπαθητικη προσπαθησε να κανεις μια προσεγγιση να δεις εαν σου ταιριαζει,σε εσενα κ στα παιδια σου,δεν εχεις τιποτα να χασεις

Κορίτσια να σας πω κι εγώ το πρόβλημά μου???

Κάνω ομοιοπαθητική για τις ημικρανίες μου, αλλά τις τελευταίες μέρες υποφέρω από συνάχι.

Έχω συνέχεια τη μύτη μπουκωμένη.

Δεν μπορω καθόλου να αναπνεύσω.

Δεν μπορώ να φάω, να κοιμηθώ...ΤΙΠΟΤΑ!!!

Κάνει να βάλω OTRIVIN?

Αν όχι, τι άλλο βοηθάει??

kTB4p3.png

N9Mep2.png

Οχι εχεις απολυτο δικιο,απλα το αερολιν εχει την λιγοτερη ποσοτητα που θα μπορουσε να εχει καποιο αλλο αντιστοιχο στην θεση του,και θεωρειται πιο αθωο απο ενα σιροπι,εαν θυμαμαι καλα ειχα δει στην τηλεοραση πως στην Γαλλια θα σταματουσαν τελειως τα σιροπια(η κατι τετοιο δεν θυμαμαι ακριβως γιατι εγω πλεον δεν δινω τιποτα απο αυτα).Κανε μια δοκιμη με την ομοιοπαθητικη προσπαθησε να κανεις μια προσεγγιση να δεις εαν σου ταιριαζει,σε εσενα κ στα παιδια σου,δεν εχεις τιποτα να χασεις

Αυτό θα το κάνω σίγουρα.Κυρίως για τα παιδιά, γιατί εγώ και ο άντρας μου (φτου να μη μας ματιάσω) δεν αρρωσταίνουμε.

Ούτε τα παιδιά μου ιδιαίτερα, δε μπορώ να πω. Αλλά ότι αποφεύγεις καλό είναι.

Απλά, επειδή αρχικά τουλάχιστον θέλω να έχω και τις 2, ομοιοπαθητικό και κλασσικό, θα το κάνω από Σεμπτέμβρη, γιατί το ταμείον είναι μείον:mrgreen:. Και 2 μικρά παιδιά ξέρετε τι έξοδα έχουν. Όλα εις διπλούν. Σεπτέμβρη θα έχουμε ξεμπερδέψει κι από κάτι υποχρεώσεις, οπότε θα έχω περιθώριο για δοκιμές. Μου έχουν πει για μια στο Ωραιόκαστρο εδώ Θεσσαλονίκη ότι είναι καλή. Και για την Πατσούρου έχω ακούσει και καλά και κακά.Αλλά η δεύτερη δεν ξέρω αν είναι ομοιοπαθητικός, αν την έχει δηλαδή στη σελίδα της ομοιοπαθητικής. Θα το ψάξω όταν έρθει η ώρα. Ωραιόκαστρο για μένα είναι στου βοδιού το κέρατο. Ενώ Σοφούλη είναι δίπλα.

Με ενδιαφέρει, ο ομοιοπαθητικός που θα πάω, να είναι παιδίατρος.Αυτό το θέλω οπωσδήποτε.

Συν του ότι πρέπει να πείσω τον άντρα μου. Αν και είμαστε σε καλό δρόμο. Τώρα τον έπεισα για την επόμενη φορά που θα έχουμε βήχα να δοκιμάσουμε μια εντελώς homemade συνταγή για σιρόπι που είχε δώσει μια κοπέλα στο τόπικ με τα βιολογικά νομίζω.

Και τώρα που το σκέφτομαι, ίσως θα ήταν ωραίο να άνοιγε ένα τόπικ με ''γιατροσόφια'' homemade πάντα. Πιθανόν να μην κάνουν τίποτα, αλλά σίγουρα δε θα κάνουν κακό. Όποια είναι γνώστης ας το ανοίξει κι ακολουθούν όσες θέλουν. Εγώ, κλασσικά για να αρμέγω πληροφορίες:oops:, γιατί δεν έχω ιδέα από γιατροσόφια.Κλασσικό παιδί της πόλης:mrgreen:

Djccp2.png

67KIp2.png

Θέλεις να πεις ότι αυτό καταλαβαίνεις:shock:, όταν διαβάζεις αυτό:

http://www.homeopathy.gr/homgreek.htm#preparation

αυτό που παρέθεσες δεν είναι πως υποτίθεται ότι λειτουργεί η δυναμοποίηση...

αυτό είναι: http://www.homeopathy.gr/homeopathy/preparation_homeopathic_remedies.html

όπου γράφει: οι δυνάμεις, που είναι κρυμμένες και αποκοιμισμένες στο ακατέργαστο φάρμακο, εκδηλώνονται και δραστηριοποιούνται σε απίστευτο βαθμό με τη δυναμοποίηση

Αυτό που ανακάλυψε ο Χάνεμαν είναι ότι σε κάθε ουσία στη φύση υπάρχει κάποια κρυμμένη εσωτερική ζωή. Μπορούμε να κινητοποιήσουμε και να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη "δύναμη", αν γνωρίζουμε πώς να επεξεργαστούμε σωστά τις ουσίες

σας φαίνεται επιστημονικό το παραπάνω;

Με κάποιο τρόπο, οι επαναλαμβανόμενες διαλύσεις και δονήσεις των ομοιοπαθητικών φαρμάκων απελευθερώνουν ένα μεγάλο ποσό ενέργειας που ενυπάρχει στο εσωτερικό της ουσίας

το παραπάνω γίνεται μόνο με πυρινική διάσπαση ατόμου και φυσικά όχι με κουνήματα με νερό...

Θα μπορούσαμε να αναπτύξουμε μια σειρά από θεωρίες προσπαθώντας να εξηγήσουμε γιατί συμβαίνει κάτι τέτοιο

μια από αυτές τις θεωρίες είναι η μνήμη του νερού που προανέφερα

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...