Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ? ΤΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ???

Recommended Posts

μια ερώτηση: γιατί κλασικός γιατρός για τη διάγνωση - ποια η διαφορά; Ή είναι θέμα απλώς φόρτου εργασίας του ομοιοπαθητικού;

Θα μιλήσω για εμένα:

Τη δική μου την ομοιοπαθητικό

δεν μπορώ να την βρώ εύκολα !

Κι αυτό γιατί ασκεί και την κλασσική της ιατρική

σε μια δική τους κλινική μακριά απο την περιοχή που μένω εγώ!

Και λείπει όλη μέρα.

Την βρίσκω (ευτυχώς πάντα) μόνο στο τηλέφωνο....

Της έχω εμπιστοσύνη όμως (μου το απέδειξε άλλωστε)

και συν τοις άλλοις είναι γνωστή μας.

To οτι συνεχίζουμε να έχουμε τον κλασσικό μας παιδίατρο

με κάνει να νιώθω μια σιγουριά

γιατί ανα πάσα στιγμή μπορεί να εξετάσει το παιδί

κι έτσι τον έχουμε "καβάτζα"

(και ας είναι κλασσικός :roll:)

Θα προτιμούσα δηλαδή να ήταν ομοιοπαθητικός με τα 1000!!!!!!

Δυστυχώς όμως εαν δείς οι ομοιοπαθητικοί παιδίατροι ΄

είναι μετρημένοι στα δάχτυλα

http://www.homeopathy.gr/homeopathy/pediatricians-pediatrics.html

με πολύ-πολύ κόσμο

που σημαίνει οτι δεν τους βρίσκεις και πολύ εύκολα!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

εντάξει κορίτσια τέλος διαμάχης....

βρήκα αυτό που έψαχνα....

το 2005 το περιοδικό lancet δημοσιοποίησε μια έρευνα όπου τα ευρήματα ήταν συμβατά με τη γνώμη ότι τα κλινικά αποτελέσματα της ομοιπαθητικής δεν είναι τίποτα παραπάνω από φαινόμενο πλασέμπο....:D

βιβλιογραφία:

Are the clinical effects of homoeopathy placebo effects? Comparative study of placebo-controlled trials of homoeopathy and allopathy. Lancet. 2005 Aug 27-Sep 2;366(9487):726-32.

η μελέτη δημοσιευμένη:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16125589

τα συμπεράσματα μεταφρασμένα:

http://www.alopsis.gr/modules.php?name=Content&pa=printpage&pid=189

συμβουλή: το να αμφυσβητήσετε το συγγεκριμένο περιοδικό δεν είναι ότι εξυπνότερο έχετε να κάνετε γιατί πολύ απλά πρόκειται για το εγκυρότερο ιατρικό περιοδικό παγκοσμίως (ρωτίστε όποιος γιατρό θέλετε ακόμα και τον ομοιοπαθητικό σας)...

και επειδή ίσως κάποιοι δεν γνωρίζετε το μέγεθος της αξιοπιστίας να σας πω ένα παράδειγμα... η καισαρική τομή στην ισχιακή προβολή καθιερώθηκε στην ιατρική, μετά από δημοσιοποίηση αντίστοιχης έρευνας στο εν λόγω περιοδικό

μπορείτε να συνεχίσετε να πιστεύται στην ομοιπαθητική , αλλά να γνωρίζετε ότι κάθε φορά που θα πέρνετε εσείς ή και ακόμα χειρότερα τα παιδιά σας ομοιοθεραπευτικό φάρμακο, αφήνεστε ουσιαστικά χωρίς θεραπεία (αν δεν χρειαζόσασταν ούτος ή άλλος όλα καλά, αν χρειαζόσασταν όμως;;; καλά τρεχάματα)....

το 2005 το περιοδικό lancet δημοσιοποίησε μια έρευνα όπου τα ευρήματα ήταν συμβατά με τη γνώμη ότι τα κλινικά αποτελέσματα της ομοιπαθητικής δεν είναι τίποτα παραπάνω από φαινόμενο πλασέμπο....:D

βιβλιογραφία:

Are the clinical effects of homoeopathy placebo effects? Comparative study of placebo-controlled trials of homoeopathy and allopathy. Lancet. 2005 Aug 27-Sep 2;366(9487):726-32.

η μελέτη δημοσιευμένη:

συμβουλή: το να αμφυσβητήσετε το συγγεκριμένο περιοδικό δεν είναι ότι εξυπνότερο έχετε να κάνετε γιατί πολύ απλά πρόκειται για το εγκυρότερο ιατρικό περιοδικό παγκοσμίως (ρωτίστε όποιος γιατρό θέλετε ακόμα και τον ομοιοπαθητικό σας)...

και επειδή ίσως κάποιοι δεν γνωρίζετε το μέγεθος της αξιοπιστίας να σας πω ένα παράδειγμα... η καισαρική τομή στην ισχιακή προβολή καθιερώθηκε στην ιατρική, μετά από δημοσιοποίηση αντίστοιχης έρευνας στο εν λόγω περιοδικό

μπορείτε να συνεχίσετε να πιστεύται στην ομοιπαθητική , αλλά να γνωρίζετε ότι κάθε φορά που θα πέρνετε εσείς ή και ακόμα χειρότερα τα παιδιά σας ομοιοθεραπευτικό φάρμακο, αφήνεστε ουσιαστικά χωρίς θεραπεία (αν δεν χρειαζόσασταν ούτος ή άλλος όλα καλά, αν χρειαζόσασταν όμως;;; καλά τρεχάματα)....

χαχαχα καλο! Μπορεις να μου πεις πως δουλευει το placebo σε βρεφη ή και σε ζώα??

...

Η μινιμαλιστική προσέγγιση σε αυτά τα θέματα είναι η καλύτερη για μένα και ευτυχώς η παιδίατρός μας είναι της ίδιας σχολής (και εγώ η ίδια είμαι κόρη παλιού, συνταξιούχου πλέον γιατρού, ο οποίος δεν μας έδινε πολλά φάρμακα, και έλεγε ότι δεν πειράζει να είμαστε άρρωστα, έτσι χτίζονται γεροί οργανισμοί).

+1000

Άντε να το πεις όμως αυτό στους νέους γονείς, που πλέον με τόσο κόπο και χρήμα - αρκετές από αυτούς, έχουν κάνει τα παιδιά τους. Υπερπροστασία και στο θέμα της υγείας, που ξεκινάει από το ντύσιμο (βαρύ, απόφαση του γονιού... μέχρι πότε; ) και συνεχίζεται στο υπερβολικά στο πλήθος και απανωτά εμβόλια. Δυστυχώς συνεχίζει και εκτός υγείας, π.χ. και στο διάβασμα (αυτονόμηση, αυτόβουλο διάβασμα ... πότε; πως; για ποιόν διαβάζει το παιδί;)

Πραγματικά, δεν πειράζει να είμαστε άρρωστοι, ο οργανισμός θέλει χρόνο και την ελάχιστη δυνατή παρέμβαση και συνήθως βρίσκει τον δρόμο αργά ή γρήγορα, και πάλι προς την ισορροπία. Θέλει υπομονή, έχουμε;

Τελειώνω και πάλι με ένα λινκ που μου άρεσε - το φέρνει φυσιολογικά η συζήτηση - και ας στρέφεται κατά της ομοιοπαθητικής. Έχει κάπου το δίκιο του ο Στέλιος Παπαβέντσης

πᾶν μέτρον ἄριστον

kikileyfteris για διάβασε και αυτό κάτι αναφέρει για το ΣΑΘΒ που έλεγες αλλά δεν προλαβαίνω να το διαβάσω τώρα....

http://www.homeopathy.gr/homeopathy/vaccines_myths_truths.html

ΜΑΡΙΑΛ 2 σου εύχομαι ολόψυχα να έχεις μια ζωή γεμάτη υγεία και εσύ και η οικογένεια σου και να μην χρειαστεί ποτέ να αμφισβητήσεις την κλασσική σου ιατρική :)

Ξέρω πάρα πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι να κρατήσεις ένα μυαλό ανοιχτό σε μια κοινωνία που σε βομβαρδίζει από παντού ένα σωρό άχρηστες πληροφορίες για να σε κάνει πουρέ.

και να θυμάσαι ότι ένα από τα πιο σοφά ρητά που ειπώθηκαν ποτέ είναι...

"ένα ξέρω ....ότι δεν ξέρω τίποτα"!

Διαφημίσεις

χαχαχα καλο! Μπορεις να μου πεις πως δουλευει το placebo σε βρεφη ή και σε ζώα??

1) τυχαίο γεγονός

2) δεν χρειαζόταν ούτος η άλλος θεραπεία

3) δεν υπάρχει σαφή βελτίωση στα συμπτώματα και αποτελή ''ψευδαίσθηση'' της μητέρας

4) τα συμπτώματα βρίσκονταν ούτος η άλλος σε αποδρομή

θες κι άλλα;

Ξέρω πάρα πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι να κρατήσεις ένα μυαλό ανοιχτό σε μια κοινωνία που σε βομβαρδίζει από παντού ένα σωρό άχρηστες πληροφορίες για να σε κάνει πουρέ.

και να θυμάσαι ότι ένα από τα πιο σοφά ρητά που ειπώθηκαν ποτέ είναι...

"ένα ξέρω ....ότι δεν ξέρω τίποτα"!

όλα αυτά είναι πολύ όμορφα και σε ευχαριστώ

και φυσικά στα αντιπροτείνω.... για ευνόητους λόγους βέβαια

1) τυχαίο γεγονός

3) δεν υπάρχει σαφή βελτίωση στα συμπτώματα και αποτελή ''ψευδαίσθηση'' της μητέρας

θες κι άλλα;

2) πυρετος 39.5 επεσε αμεσως (το εδειχνε το θερμομετρο)

3) ποια ψευδαίσθηση καλή μου? Το θερμομετρο κοιταμε

4) τι λες καλή μου???

θα ηθελα κι αλλα, αλλά προφανως δεν ειχε κατι αλλο το link να κανεις copy paste!

σταματω εδω γιατι δεν εχει νοημα. Ευχομαι να εισαι παντα γερη και εσυ και τα παιδια σου.

1) τυχαίο γεγονός

θες κι άλλα;

Στην αρχή του τόπικ αναφέρεται γιατί πιάνει στα παιδιά και θεωρείται placebo, μπορείτε να ανατρέξετε.

kikileyfteris για διάβασε και αυτό κάτι αναφέρει για το ΣΑΘΒ που έλεγες αλλά δεν προλαβαίνω να το διαβάσω τώρα....

http://www.homeopathy.gr/homeopathy/vaccines_myths_truths.html

Κλασσικά...αναφέρει έρευνες αόριστα...

Η πραγματικότητα όμως είναι ότι με την πάροδο των ετών το ΣΑΒΘ έχει μειωθεί πάρα πολύ στο δυτικό κόσμο (όπου εμβολιάζονται κατά κόρον).

Ανντίθετα σε τρίτες χώρες,με ελλειπή ιατρική υποδομή (άρα και εμβολιασμούς) δεν έχει μειωθεί τόσο όσο.

Με το παραπάνω σε καμμία περίπτωση δεν κάνω τη συσχέτιση εμβολιασμός=αποφυγή του ΣΑΒθ, μη εμβολιασμό=μη αποφυγή του.

Απλά όταν ειπώνεται ότι συνδέεται το ΣΑΒΘ με τα εμβόλια,δίνω τα στοιχεία που όλοι τα γνωρίζουμε έτσι κι αλλιώς,απλά επιλέγουμε να μην τα θυμηθούμε, για δικούς του λόγους ο καθένας:roll:.

Ώστε να μη συνδέονται πράγματα που εμφανέστατα δε θα έπρεπε.

Djccp2.png

67KIp2.png

βιβλιογραφία:

η μελέτη δημοσιευμένη:

H απάντηση στο παραπάνω:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2562361/?tool=pubmed

Conclusion

Overall patient satisfaction was significantly higher in homeopathic than in conventional care. Homeopathic treatments were perceived as a low-risk therapy with two to three times fewer side effects than conventional care

μπορείτε να συνεχίσετε να πιστεύεται στην ομοιοπαθητική , αλλά να γνωρίζετε ότι κάθε φορά που θα παίρνετε εσείς ή και ακόμα χειρότερα τα παιδιά σας ομοιοθεραπευτικό φάρμακο, αφήνεστε ουσιαστικά χωρίς θεραπεία (αν δεν χρειαζόσασταν ούτως ή άλλος όλα καλά, αν χρειαζόσασταν όμως;;; καλά τρεχάματα)....

no risk no gain.

Και χαίρομαι που γράφεις απλά καλά τρεχάματα και όχι το πολύ χειρότερο που γράφτηκε στην προηγούμενη σελίδα "Σύντομα το βλέπω στο νοσοκομείο το παιδί της".

Επίσης παρακαλώ δες το λινκ του κλασσικού παιδιάτρου που παρέθεσα στον προηγούμενο ποστ μου.

Τέλος,

Σας έχουμε πολλές φορές ενημερώσει ότι ο Βελονισμός και η Ομοιοπαθητική θεωρούνται από το κράτος ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ και πρέπει να γίνονται ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟΥΣ (φυσικά στην δικαιοδοσία του Ι.Σ.Θ. από μέλη του μόνον) και βέβαια εφ΄ όσον έχουν κάνει εκπαίδευση γι΄ αυτό και το αποδεικνύουν.

ΚΑΘΕ ΜΗ ΓΙΑΤΡΟΣ ΘΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ.

πηγή

Άρα θεωρώ ότι οι εφόσον ο ομοιοπαθητικός είναι ΚΑΙ γιατρός, γνωρίζει τους κινδύνους και μπορεί ακόμα και να πει πάρε αντιβίωση ή κορτιζόνη ή ... . Πρωτεύει το καλό του ασθενούς. Ξέρω τέτοιες περιπτώσεις.

Δυστυχώς έχουν γίνει στο παρελθόν ιατρικά λάθη από ομοιοπαθητικούς γιατρούς (άνθρωποι είναι και αυτοί) όπως γίνονται και από κλασσικούς ιατρούς. Δεν μπορούμε να απαιτούμε τελειότητα από κανέναν.

no risk no gain.

Επεξεργάστηκαν by mesastoura
Conclusion

πᾶν μέτρον ἄριστον

Διαφημίσεις

Θαυμάζω όσους απαντούν χωρίς φανατισμό... και από τις δύο πλευρές.

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

άλλο ένα ''κενό'' της ομοιπαθητικής... η ομοιπαθητική λέει πως συμπορεύεται με την κλασσική ιατρική (βασικά η σωστή τοποθέτηση είναι χρειάζεται την κλασσική ιατρική), ενώ η κλασσική ιατρική στέκεται περίοπτα μόνη της και έχει ανεβάσει το προσδώκιμο επιβίωσης και την ποιότητα ζωής πολλών ανθρώπων....

μερικά παραδείγματα: λέπρα (οι λεπροί ζούν κανονικά με ανθρώπους και θεραπεύονται και όχι εξώριστοι σε συνθήκες εξαθλίωσης), φυμματίωση (συνήθως θεραπεύεται), χολέρα (θεραπεύεται ενώ παλιά είχε αποδεκατίσει τους πλυθησμούς), πολυομυελίτιδα (το εμβόλιο έχει εξαφανίσει σχεδόν αυτήν την πολύ επικύνδινη ασθένεια), ευλογιά (με τα εμβόλια έχει εξαφανιστεί), τοκετοί (κάποτε πέθαιναν 1 γυναίκα στις 10 γέννες), οι στεφανιογραφείες και τα μπαι πας.... μπορώ να γράφω μέχρι αύριο

η ομοιπαθητική τι ακριβώς έχει προσφέρει στην ανθρωπότητα;;;;

Δεν μπορώ να καταλάβω ποιο είναι το πρόβλημά σου. Το αν η ομοιπαθητική συμπορεύεται με την κλασσική ιατρική ή αν την χρειάζεται; ΟΚ, λοιπόν, την χρειάζεται, κανείς ομοιπαθητικός γιατρός δεν ισχυρίζεται ότι θεραπεύει τα πάντα (το ίδιο και οι γιατροί της κλασσικής ιατρικής). Αυτό είναι το πρόβλημά σου;

Ναι, η κλασσική ιστρική έχει προσφέρει πολλά. Είπε κανείς ομοιπαθητικός γιατρός (δεν σε ρωτάω τι λένε οι συμφορουμίτισσες) το αντίθετο; Υπάρχει κανείς οργανισμός ομοιοπαθητικών γιατρών που να έχει απορρίψει στο σύνολό της την κλασσική ιατρική; :roll:

Δεν εχω εμπειρια απο ομοιοπαθητικη (περα απο κατι φυτικα χαπια-βαλεριανα που εχω δοκιμασει και δεν εκαναν τιποτα ,αλλα δεν ξερω καν εαν αυτο ειναι ομοιοπαθητικη).Αυτο που ξερω ειναι οτι στην αρχαιοτητα το προσδοκιμο ζωης ηταν τα 30 ετη,στον μεσαιωνα η παιδικη θνησιμοτητα ηταν 30%,στην εποχη της γιαγιας μου μια εγκυμονουσα ηταν κυριολεκτικα με το ενα ποδι στον ταφο.Ολα αυτα σε κοινωνιες και εποχες που οι ανθρωποι ειχαν τα "βοτανα της φυσης"ως γιατρικα...

Σιγουρα υπαρχουν παρενεργειες,αλλα νομιζω οτι οι παραπανω λογοι ειναι αρκετα σημαντικοι για να εμπιστευτω την κλασικη ιατρικη...

κανείς ομοιπαθητικός γιατρός δεν ισχυρίζεται ότι θεραπεύει τα πάντα

οι ομοιοπαθητικοί ισχυρίζονται πως θεραπεύουν τα πάντα...

αντιγράφω από εδώ: http://omoiopathitiki-pallinis.gr/omoio.php?home_id=24 (εσείς μου το παραθέσατε για να ενημερωθώ για την ομοιπαθητική)

Κατ' αρχήν ολες τις "ασθένειες", ακομη και τις πιο βαριές, αρκεί να μην είναι τοσο αργά, ώστε ο οργανισμος να έχει εξασθενήσει (απο την αρρώστια, ή την τοξίνωση που τυχον του προκάλεσαν διάφορα φάρμακα), σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορεί να αναλάβει έγκαιρα και η χειρουργική επέμβαση πιά είναι αναποφευκτη.

Πρακτικά μπορεί να θεραπεύσει ή να βοηθήσει προβλήματα παθολογικά, παιδιατρικά, δερματολογικά, γυναικολογικά, νευρολογικά, ψυχιατρικά κ.α.

Δεν εχω εμπειρια απο ομοιοπαθητικη (περα απο κατι φυτικα χαπια-βαλεριανα που εχω δοκιμασει και δεν εκαναν τιποτα ,αλλα δεν ξερω καν εαν αυτο ειναι ομοιοπαθητικη).Αυτο που ξερω ειναι οτι στην αρχαιοτητα το προσδοκιμο ζωης ηταν τα 30 ετη,στον μεσαιωνα η παιδικη θνησιμοτητα ηταν 30%,στην εποχη της γιαγιας μου μια εγκυμονουσα ηταν κυριολεκτικα με το ενα ποδι στον ταφο.Ολα αυτα σε κοινωνιες και εποχες που οι ανθρωποι ειχαν τα "βοτανα της φυσης"ως γιατρικα...

Σιγουρα υπαρχουν παρενεργειες,αλλα νομιζω οτι οι παραπανω λογοι ειναι αρκετα σημαντικοι για να εμπιστευτω την κλασικη ιατρικη...

Δεν έχει αλλάξει μόνο η ιατρική από τότε αλλά πολλά άλλα γύρω μας. Το νερό, η θέρμανση, η υγιεινή, η τροφή κλπ.

πᾶν μέτρον ἄριστον

Διαφημίσεις

ΟΚ αφου το ειπε το περιοδικο να το δεχτουμε...!:confused: Ηταν πλασεμπο η θεραπεια του τεραστιου αιματωματος που ειχε παραμορφωσει το κεφαλι της κορης μου, πλασεμπο το οτι σε λιγοτερο απο 2 μηνες εχουμε θεαματικα αποτελεσματα στη θεραπεια της αιμορροϊδας του γιου μου, πλασεμπο επισης η θεραπεια της ανιψιας μου που πασχει απο HPV και υποτροπιαζουσες κολπιτιδες και ουρολοιμωξεις...:wink:

Δεν έχει αλλάξει μόνο η ιατρική από τότε αλλά πολλά άλλα γύρω μας. Το νερό, η θέρμανση, η υγιεινή, η τροφή κλπ.

ε,και?παντως,σιγουρα δεν πεθαινουμε μαζικα στα 30 ή πανω στην γεννα...

α και κάτι άλλο για να εγγριθεί ένα οποιαδήποτε φάρμακο γίνονται: trials (δοκιμές), feedback και άλλα (όπου βγαίνουν διάφορα συμπεράσματα: αποτελεσματικότητα, χρόνος ημίσιας ζωής, αποδρομής κ.α.)...

για τα ομοιοπαθητικά δεν γίνεται τίποτα...

οι ομοιοπαθητικοί ισχυρίζονται πως θεραπεύουν τα πάντα...

αντιγράφω από εδώ: http://omoiopathitiki-pallinis.gr/omoio.php?home_id=24 (εσείς μου το παραθέσατε για να ενημερωθώ για την ομοιπαθητική)

ο γιατρός εννοεί ότι εφαρμόζεται παντού, αλλά συμφωνώ μαζί σου ότι όπως το λέει βγάζει άλλο νόημα.

Το 99% των γυναικολόγων της Ελλάδας ισχυρίζεται ότι το vbac είναι επικίνδυνο για όλες τις γυναίκες, τότε να τους πιστέψουμε, τι λες;

Δεν ξέρω ποιος σου έβαλε το παραπάνω λινκ, και δεν δεχομαι το "εσείς", αλλά είναι το προσωπικό site ενός γιατρού και δεν αποτελεί τη θέση κάποιου επίσημου οργανισμού, φαντάζομαι μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά, έτσι;

Όπως μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά ανάμεσα στη θέση της Αμερικανικής Ακαδημίας Γυναικολόγων που λέει ότι το vbac είναι ασφαλές για τις περισσότερες γυναίκες και τη θέση του κάθε γιατρού που κάνει καισαρική γιατί το βράδυ έχει champions league.

α και κάτι άλλο για να εγγριθεί ένα οποιαδήποτε φάρμακο γίνονται: trials (δοκιμές), feedback και άλλα (όπου βγαίνουν διάφορα συμπεράσματα: αποτελεσματικότητα, χρόνος ημίσιας ζωής, αποδρομής κ.α.)...

για τα ομοιοπαθητικά δεν γίνεται τίποτα...

τα ομοιοπαθητικά είναι ίδια εδώ και 200 χρόνια, δεν υπάρχει κάτι καινούργιο για να δοκιμαστεί

Το 99% των γυναικολόγων της Ελλάδας ισχυρίζεται ότι το vbac είναι επικίνδυνο για όλες τις γυναίκες, τότε να τους πιστέψουμε, τι λες;

αυτό ήταν ύπουλο χτύπημα :rolleyes:

τα ομοιοπαθητικά είναι ίδια εδώ και 200 χρόνια, δεν υπάρχει κάτι καινούργιο για να δοκιμαστεί

και το όποιο σαν ουσία είναι γνωστο προ αμνυμονευτων αλλά τα οποιούχα; δοκιμαζονται κανονικά

ε,και?παντως,σιγουρα δεν πεθαινουμε μαζικα στα 30 ή πανω στην γεννα...

Αυτό είναι σίγουρο. Δεν πεθαίνουμε στα 30. Ο καθένας το ερμηνεύει όπως θέλει. Κάποιοι π.χ. λένε πως αυτό έγινε χάρη στα εμβόλια και την σύγχρονη ιατρική. Άλλοι λένε αλλιώς.

Σίγουρα έχει γίνει μεγάλη πρόοδος στη διάγνωσή κυρίως χάρη στην τεχνολογία. Μπαίνεις σε ένα νοσοκομείο και σε φορτώνουν εξετάσεις. Είμαι υπέρ της τεχνολογίας αλλά και αυτή θέλει μέτρο (ακτινογραφίες κλπ)

πᾶν μέτρον ἄριστον

Είσαι σίγουρη?Ειλικρινά ρωτάω.Η μητέρα μου έκανε ομοιοπαθητική πριν πολλά χρόνια για το αυχενικό και της είχαν δώσει αντισυλληπτικά, πέρα από τις γνωστές οδηγίες (όχι καφέ, μέντα κτλ). Από ότι διαβάζω όμως εδώ, πλέον δεν ισχύουν αυτά.Κάνω λάθος?

Αυτό είναι σίγουρο. Δεν πεθαίνουμε στα 30. Ο καθένας το ερμηνεύει όπως θέλει. Κάποιοι π.χ. λένε πως αυτό έγινε χάρη στα εμβόλια και την σύγχρονη ιατρική. Άλλοι λένε αλλιώς.

Σίγουρα έχει γίνει μεγάλη πρόοδος στη διάγνωσή κυρίως χάρη στην τεχνολογία. Μπαίνεις σε ένα νοσοκομείο και σε φορτώνουν εξετάσεις. Είμαι υπέρ της τεχνολογίας αλλά και αυτή θέλει μέτρο (ακτινογραφίες κλπ)

Αυτό;)

Djccp2.png

67KIp2.png

Συμφωνω στην 2η παραγραφο, εαν δεν υπαρχει μετρο εχεις τα αντιθετα αποτελεσματα απο αυτα που θελεις.Ομως γι αυτο δεν φταινε ουτε τα φαρμακα ουτε η επιστημη,φταιει η ανοησια ,η ανασφαλεια και η απλιστια καποιων... Στην 1η παραγραφο,δεν ξερω το "αλλιως"τι ειναι ,αλλα το κοινως αποδεχτο ειναι οτι η συγχρονη ιατρικη βοηθησε...

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...