Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ? ΤΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ???

Recommended Posts

Ειλικρινά σου ζητώ συγγνώμη αν έδωσα να καταλάβεις κάτι τέτοιο.Σε καμμία περίπτωση δεν αναφερόμουν σε εσένα.Έχουμε ξανασυναντηθεί και σε άλλα τόπικ, και όχι πάντα με ίδιες απόχεις,αλλά πάντα κάνεις ακριβώς αυτό που λες.

Όλα καλά λοιπόν!

Καλό βράδυ!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κοίτα τι έκανες, αγαπητή! Με κουβάλησες από το δίπλα τόπικ με τις απεγνωσμένες μαμάδες,

:shock: :shock: :shock: Τι μου "κουβαληθήκατε" εδώ τότε εαν δεν το θέλατε???

Mε το ζόρι ήρθατε?

Κι έπειτα ειδικά εσάς τις δύο (εσένα και την Μαριελ)

που φάνηκε απο χιλιόμετρα το πνεύμα αντιρρησίας που σας διακατείχε

δεν είχα κανένα μα ΚΑΝΕΝΑ σκοπό να σας πείσω!!

Εγώ απλά σας απαντούσα γιατί

με αυτά που λέγατε αποπροσανατολίζατε τον κόσμο!

Στο τόπικ υπήρξαν κάποιες κοπέλες που το σκέφτονταν σοβαρά

(μου έστειλαν και πμ).

Εσείς λοιπόν θα μπορούσατε να συνεχίσετε να συζητάτε μεταξύ σας

για τα χημικά σας φάρμακα

και να μην "κουβαληθείτε" (όπως εσύ είπες) εδώ!! :wink:

Μέεεεγιστο φάουλ. :shock:

Αυτό με ενόχλησε απίστευτα και θεωρώ ότι ήταν εντελώς περιττό να το γράψεις. Τι προσέφερε ακριβώς στην όλη συζήτηση;

Τα λόγια του κλασσικού/συμβατικού μας παιδιάτρου ήταν τα εξής:

"Ωτιτιδες-βρογχίτιδες-λαρυγγίτιδες

δεν παιρνάνε χωρίς αντιβίωση!"

Απλά και τηλεγραφικά!!!

Εμείς ποτέ δεν κάναμε πυώδη ωτίτιδα!

(όπως κάπου ανάφερε η Μάριαλ)

Και τις τρείς φορές κάναμε μια απλή ωτίτιδα,

με μόνη θεραπεία (κατά τον κλασσικό μας παιδίατρο) την αντιβίωση Augmentin!!

Δεν θα μπορούσα να ρισκάρω και να κάνω του κεφαλιού μου

δίνοντας στο παιδί μου μόνο depon και ορούς!! :roll:

Το φάουλ ήταν της Μάριελ γιατί με αυτές τις "οδηγίες"

θα μπορούσε να επηρρεάσει άλλες μαμάδες

να δώσουν μόνο depon και ορούς στο παιδί τους

και να τις πάρει στο λαιμό της!

Άραγε εσύ αν το πρώτο φάρμακο που σας έδινε ο γιατρός σας ήταν το tuberculinum, δεν είχατε δοκιμάσει ποτέ κανενα ομοιοπαθητικό και διάβαζες τι περιέχει, θα το έδινες στο παιδί σου, χωρίς δεύτερη σκέψη και χωρίς να προσπαθήσεις να καταλάβεις τι ακριβώς παίζει με τις αραιώσεις;

Φυσικά και θα το έδινα!!!!

Γιατί ειναι τελείως-τελείως μα ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΚΙΝΔΥΝΟ

ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΑ!!!!!!

Αραγε εσύ έχεις ψάξει τα συστατικά των χημικών φαρμάκων???

Eίμαι σίγουρη πως οχι!!

Μπες στο κόπο να τα ψάξεις

και να διαπιστώσεις οτι το 90% των συστατικών τους

είναι καρκινογόνα

και προσφέρουν ένα σωρό παρενέργειες (σοβαρές και μή)!!

Εαν ήθελα να σε πείσω πραγματικά θα έμπαινα εγώ στο κόπο

να σου τα παρουσιάσω αναλυτικά

και να σου αποδείξω το κακό που κάνουν

(όπως έχω κάνει πολλές φορές στο παρελθόν σε άλλα τόπικ

με διάφορα χημικά καλλυντικά και απορρυπαντικά!)

Αλλά τώρα με εσάς.....ειλικρινά βαριέμαι!!!

Εαν σε ενδιαφέρει για το τι δίνεις στο παιδί σου (όπως το έψαξες με το tuberculinum)

καν΄το και με τα χημικά!!

Soevan έκανα παλιότερα ομοιοπαθητική, και πήγαινα μάλιστα στο κέντρο ομοιοπ. στο Μαρούσι, και με βοήθησε πάρα πολύ... Κατανοώ ότι είδες εμφανή αποτελέσματα και έχεις πειστεί (και καλά κάνεις) αυτό που δεν καταλαβαίνω όμως είναι για ποιό λόγο προσπαθείς να πείσεις τις υπόλοιπες που -καλώς ή κακώς- έχουν αντίθετη άποψη? Το θέμα της ομοιοπαθητικής και κάθε μορφής εναλλακτικής θεραπείας είναι καθαρά προσωπικό και αφορά ασθενή-ομοιοπαθητικό. Σίγουρα δε μπορούμε μόνοι μας να το παίζουμε γιατροί στα παιδιά μας αλλά σίγουρα δεν μπορούμε να παίρνουμε φάρμακα (μοριακά ή χημικά) επειδή μας το είπε κάποιος!

Αυτά είχα να πω... Θα συνεχίσω να παρακολουθώ κι εγώ το θέμα σιωπηλά -όπως είπε και η φίλη Κική..

Ευχαριστώ...

Εκείνες με τσιγκλάνε!!

Αφού φαντάσου.... μπήκαν στον κόπο να έρθουν σε αυτό το τόπικ

για να συνεχίσουν να λένε τα δικά τους!

Εγώ προσπάθησα να τεκμηριώσω την άποψή μου

σε κάποιες κοπέλες σε ένα άλλο τόπικ

που τις είδα πραγματικά να ενδιαφέρονται!

Δεν ήθελα να λέω λόγια του αέρα....Ήθελα να μιλήσω με αποδείξεις...

...πράγμα που δεν κάνουν η maradnik και η Μαριαλ

γιατί το μόνο που κάνουν είναι να λένε

οτι δεν καταλαβαίνουν την ομοιοπαθητική!!

Κι εδώ ταιριάζει αυτό που είπε η yogini:

Κι εγώ δεν καταλαβαίνω την πυρινική φυσική

όμως δεν σημαίνει οτι δεν κάνει καλά τη δουλειά της!!

Κανένας μας δεν την θεωρεί πανάκεια.

Συμπορευόμαστε με την κλασσική ιατρική και τα χημικά φάρμακα' date=' όταν όμως αυτά είναι πράγματι απαραίτητα.

[/quote']

Σίγουρα!

Κι εγώ δεν πηγαίνω με παρωπίδες!!

Θα έχω πάντα τον νού μου σε περίπτωση

που κάποια στιγμή δεν πετύχουμε το κατάλληλο ομοιοπαθητικό

και η κατάσταση υγείας του παιδιού μου δεν σηκώνει αναβολή

να ακολουθήσω και την κλασσική ιατρική.

Θα είναι όμως η έσχατη λύση για μένα!

Κανένας μας δεν την θεωρεί πανάκεια. Συμπορευόμαστε με την κλασσική ιατρική και τα χημικά φάρμακα' date=' όταν όμως αυτά είναι πράγματι απαραίτητα.

Η αμφισβήτηση μας οδήγησε στην ομοιοπαθητική. Και κανένας μας δεν την αποδέχτηκε άκριτα ή εξ ολοκλήρου όπως λές. Η εμπειρία μας έκανε να την εμπιστευτούμε.

Συμφωνω.

Το έγραψα αυτό γιατί το είχα διαβάσει στο τόπικ ομιοπ-παιδίατροι.

Προσωπικά δεν με έχει αποτρέψει απο το να πάω σε αυτόν. Είχα σκοπό από βδομάδα να τον πάρω τηλ για ραντεβού, ώστε να παρακολουθεί αυτός παιδιατρικά την μικρή. Και αργότερα και το μωρό. Απλά με αυτά που είχα διαβάσει έχω αποφασίσει να κρατήσω καβάτζα και τον Κυβ. - ξέρεις να την πηγαίνω κανά 2 φορές τον χρόνο, ώστε σε μία έκτακτη ανάγκη να μπορώ να απευθυνθώ και σε αυτόν αν δεν βρίσκω τον παιδίατρο.

Τα διαβασα κι εγω. Τα παιδια τα παρακολουθει 1,5 χρονο. Μια φορα τον πηρα τηλεφωνο Αυγουστο και τον βρηκα και 1-2 φορες σ+κ και επισης τον βρηκα. Δεν ειναι πολυ, αλλα αυτη ειναι η εμπειρια μας μεχρι στιγμης.

Εγώ απλά σας απαντούσα γιατί

με αυτά που λέγατε αποπροσανατολίζατε τον κόσμο!

όταν συστήνεις μια μέθοδο θεραπείας (την ομοιοπαθητική) η οποία δεν έχει ούτε μία μελέτη που να υποστηρίζει την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια της, παρά βασίζεται στις εμπειρίες των ασθενών (οι οποίοι βεβαίως δεν είναι σε θέση να αξιολογήσουν αστάθμιτους παράγοντες όπως: αιτιολογία νόσου, συνηπάρχουσες παθήσεις, τυχαία γεγονότα και πιθανότητα λάθους), αντίθετα για τα χημικά φαρμακα υπάρχουν πολύ αναλλητικές μελέτες τόσο για τις παρενέργειες και την ασφάλεια όσο και για την αποτελεσματικότητα....

συγγνώμη αλλά εσύ αποπρασανατολίζεις το κόσμο...

Τα λόγια του κλασσικού/συμβατικού μας παιδιάτρου ήταν τα εξής:

"Ωτιτιδες-βρογχίτιδες-λαρυγγίτιδες

δεν παιρνάνε χωρίς αντιβίωση!"

οκ άλαξε παιδίατρο, εκεί έχεις ευθύνη... μετά από πολύ ψάξιμο βρήκα ένα παιδίατρο που δίνει αντιβίωση μόνο όταν χρειάζεται (έχω δύο παιδιά 3,5 και και 2 ετών ο μεγάλος έχει πάρει μια φορά αντιβίωση και η μικρή 2... και μη φανταστείς ότι αρρωσταίνουν σπάνια)

Εμείς ποτέ δεν κάναμε πυώδη ωτίτιδα!

(όπως κάπου ανάφερε η Μάριαλ)

Και τις τρείς φορές κάναμε μια απλή ωτίτιδα,

με μόνη θεραπεία (κατά τον κλασσικό μας παιδίατρο) την αντιβίωση Augmentin!!

Δεν θα μπορούσα να ρισκάρω και να κάνω του κεφαλιού μου

δίνοντας στο παιδί μου μόνο depon και ορούς!! :roll:

στο είπα άλλαξε παιδίατρο και ενοείται ότι δεν κάνεις του κεφαλιού σου

εμένα ο παιδίατρος ποτέ δεν μου έχει δώσει εισπνεόμενα, αποχρεμτικά κτλ αλλά έψαξα για να τον βρω...

Μπες στο κόπο να τα ψάξεις

και να διαπιστώσεις οτι το 90% των συστατικών τους

είναι καρκινογόνα

καλα αυτό και αν είναι ανκρίβεια...

και να σου αποδείξω το κακό που κάνουν

τίποτα δεν οφελεί αν δεν βλάπτει κι όλας...

για αυτό: ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ, τα φάρμακα δεν είναι καραμέλες

Εγώ προσπάθησα να τεκμηριώσω την άποψή μου

όλα τα άρθρα που παρέθεσες είναι όλα αναξιόπιστα γιατί είναι όλα γραμμένα από ομοιπαθητικούς και όχι από κάποιον ανεξάρτητο μελετητή...

ισχύει δηλαδή και δω: αν δεν πενέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει

Θα έχω πάντα τον νού μου σε περίπτωση

που κάποια στιγμή δεν πετύχουμε το κατάλληλο ομοιοπαθητικό

και η κατάσταση υγείας του παιδιού μου δεν σηκώνει αναβολή

να ακολουθήσω και την κλασσική ιατρική.

Θα είναι όμως η έσχατη λύση για μένα!

άλλο ένα ''κενό'' της ομοιπαθητικής... η ομοιπαθητική λέει πως συμπορεύεται με την κλασσική ιατρική (βασικά η σωστή τοποθέτηση είναι χρειάζεται την κλασσική ιατρική), ενώ η κλασσική ιατρική στέκεται περίοπτα μόνη της και έχει ανεβάσει το προσδώκιμο επιβίωσης και την ποιότητα ζωής πολλών ανθρώπων....

μερικά παραδείγματα: λέπρα (οι λεπροί ζούν κανονικά με ανθρώπους και θεραπεύονται και όχι εξώριστοι σε συνθήκες εξαθλίωσης), φυμματίωση (συνήθως θεραπεύεται), χολέρα (θεραπεύεται ενώ παλιά είχε αποδεκατίσει τους πλυθησμούς), πολυομυελίτιδα (το εμβόλιο έχει εξαφανίσει σχεδόν αυτήν την πολύ επικύνδινη ασθένεια), ευλογιά (με τα εμβόλια έχει εξαφανιστεί), τοκετοί (κάποτε πέθαιναν 1 γυναίκα στις 10 γέννες), οι στεφανιογραφείες και τα μπαι πας.... μπορώ να γράφω μέχρι αύριο

η ομοιπαθητική τι ακριβώς έχει προσφέρει στην ανθρωπότητα;;;;

Προφανώς λοιπόν οι μαρτυρίες πλέον δεν σημαίνουν τίποτα, αφού έχω τις ίδιες καλές μαρτυρίες από όλες τις προσεγγίσεις.:confused:

το έθεσες εξαιρετικά οι μαρτυρίες δεν σήμαίνουν τίποτα...

μόνο με μελέτες μπορούν να βγούν σαφή αποτελέσματα

Διαφημίσεις

MARIAL2 συγνώμη για την έκφραση μου αλλά δεν ξέρω πως αλλιώς να το θέσω ευγενικά....πλάνεσαι οικτρά! Υπάρχουν εκατοντάδες βιβλία για την ομοιοπαθητική και σχετικές έρευνες στις βιβλιοθήκες όλων των ιατρικών σχολών και των πανεπιστημίων. Το ότι εμείς εδω είμαστε 10 γονείς χωρίς τις σχετικές γνώσεις και λέμε το μακρύ και το κοντό μας δεν σημαίνει ότι μια ολόκληρη επιστήμη που επανειλημμένως έχουμε πει ασκείτε μόνο από ΓΙΑΤΡΟΥΣ και με πιστοποιημένα φάρμακα από τον ΕΟΦ δεν υφίσταται και είναι τσαρλατανισμός!

Το πρόβλημα σου είναι ότι φοράς παρωπίδες και δεν θες να μάθεις αλλιώς θα είχες ενδιαφερθεί να διαβάσεις έστω ενα βιβλίο πριν ρίξεις κάτι στο πυρ το εξώτερον δημοσίως. Μιλάμε για μια επιστήμη που διδάσκεται στα δημόσια πανεπιστήμια και εσύ μας λες αρλούμπες επειδή ο δικός σου εγκέφαλος δεν μπορεί να χωρέσει κάτι;....και εδω έφερα το παράδειγμα με την πυρηνική φυσική. Εγω προσωπικά είμαι λίγο στόκος τι να κάνω...δεν μπορώ να κατανοήσω μερικά πράγματα...δεν βγαίνω όμως να πω δημοσίως ότι είναι λαλακίες γιατί χάνω εγώ το κύρος μου και φαίνομαι φανατισμένη και άσχετη. Και δεν είναι κανείς υποχρεωμένος να μου το εξηγήσει αλλά εγω να μάθω κάτι εαν πραγματικά με ενδιαφέρει.

Να αφορίζουμε κάτι που διδάσκεται στα πανεπιστήμια και ασχολούνται με αυτό εκατομμύρια άνθρωποι και να λέμε ότι είναι μαντζούνια!

Εάν ήμουν ομοιοπαθητικός και κάποιος έγραφε κάτι τέτοιο θα με έθιγε τόσο πολύ που θα μπορούσα να τον μηνύσω. Να μου λένε ότι είμαι τσαρλατάνος ενω έχω σπουδάσει ακριβώς στην ίδια σχολή με κάποιον, έχω κάνει αγροτικό, ειδικότητα και πέραν όλων αυτών έχω σπουδάσει ακόμα περισσότερο χρόνο για να πάρω και την ομοιοπαθητική...

Συγνώμη για το ύφος αλλά έχω κουραστεί να γίνεται συνέχεια το ίδιο πράγμα εδω πέρα....

MARIAL2 συγνώμη για την έκφραση μου αλλά δεν ξέρω πως αλλιώς να το θέσω ευγενικά....πλάνεσαι οικτρά! Υπάρχουν εκατοντάδες βιβλία για την ομοιοπαθητική και σχετικές έρευνες στις βιβλιοθήκες όλων των ιατρικών σχολών και των πανεπιστημίων. Το ότι εμείς εδω είμαστε 10 γονείς χωρίς τις σχετικές γνώσεις και λέμε το μακρύ και το κοντό μας δεν σημαίνει ότι μια ολόκληρη επιστήμη που επανειλημμένως έχουμε πει ασκείτε μόνο από ΓΙΑΤΡΟΥΣ και με πιστοποιημένα φάρμακα από τον ΕΟΦ δεν υφίσταται και είναι τσαρλατανισμός!

Το πρόβλημα σου είναι ότι φοράς παρωπίδες και δεν θες να μάθεις αλλιώς θα είχες ενδιαφερθεί να διαβάσεις έστω ενα βιβλίο πριν ρίξεις κάτι στο πυρ το εξώτερον δημοσίως. Μιλάμε για μια επιστήμη που διδάσκεται στα δημόσια πανεπιστήμια και εσύ μας λες αρλούμπες επειδή ο δικός σου εγκέφαλος δεν μπορεί να χωρέσει κάτι;....και εδω έφερα το παράδειγμα με την πυρηνική φυσική. Εγω προσωπικά είμαι λίγο στόκος τι να κάνω...δεν μπορώ να κατανοήσω μερικά πράγματα...δεν βγαίνω όμως να πω δημοσίως ότι είναι λαλακίες γιατί χάνω εγώ το κύρος μου και φαίνομαι φανατισμένη και άσχετη. Και δεν είναι κανείς υποχρεωμένος να μου το εξηγήσει αλλά εγω να μάθω κάτι εαν πραγματικά με ενδιαφέρει.

Να αφορίζουμε κάτι που διδάσκεται στα πανεπιστήμια και ασχολούνται με αυτό εκατομμύρια άνθρωποι και να λέμε ότι είναι μαντζούνια!

Εάν ήμουν ομοιοπαθητικός και κάποιος έγραφε κάτι τέτοιο θα με έθιγε τόσο πολύ που θα μπορούσα να τον μηνύσω. Να μου λένε ότι είμαι τσαρλατάνος ενω έχω σπουδάσει ακριβώς στην ίδια σχολή με κάποιον, έχω κάνει αγροτικό, ειδικότητα και πέραν όλων αυτών έχω σπουδάσει ακόμα περισσότερο χρόνο για να πάρω και την ομοιοπαθητική...

Συγνώμη για το ύφος αλλά έχω κουραστεί να γίνεται συνέχεια το ίδιο πράγμα εδω πέρα....

00020263.gif 00020408.gif 0002028F.gif

αγαπητή yogini & soevan07....

αρχικά είμαι σίγουρη πως αν σταματήσετε να απαντάτε στην συγκεκριμένη κοπέλα θα χάσει το ενδιαφέρον της ....Της έχετε δώσει αρκετό υλικό. Εάν πραγματικά ο σκοπός της δεν είναι μόνο ο χλευασμος για κάτι που δεν μπορεί να καταλάβει , τότε ας αφιερώσει λίγο από τον χρονο της και να δει τα πράγματα λίγο διαφορετικά .

Ξεκίνησα την ομοιοπαθητική στον μπέμπη πριν λίγο καιρό (ευτυχώς πριν διαβάσω ούτε μια σελίδα από εδώ μέσα...)

την ώρα που δερματολόγος και παιδίατρος λέγανε πως ο μπέμπης θα χρειαζόταν κορτιζόνη μεχρι τα 6 (ίσως και παραπάνω χρόνια )για μια δερματική πάθηση που είχε.

Ο μπέμπης μου έγινε καλά (με υπομονή και επιμονή ...όχι εκ θαύματος πρέπει να ομολογήσω). Αλλά χωρίς να χρειαστεί να του βάλω τις κορτιζόνες που μου χορήγησαν (με χίλες -δυο ανεπιθύμητες παρενέργειες. Και δεν το λέω εγώ...το λένε οι οδηγίες μέσα στις αλοιφές)

Στην αρχή ήμουνα άσχετη , διάβασα όμως (και όχι μόνο από το Internet - ούτε άσχετες έρευνες) μου δάνεισε βιβλία και η ομοιοπαθητικός μου . Ήθελα , ασχολήθηκα, ενδιαφέρθηκα.

Διαβάζοντας ένα απο τα βιβλία θα μεταφέρω κάπως πρόχειρα ένα απλό παράδειγμα που εξηγεί γιατι ένα ομοιοπαθητικό φάρμακο δεν έχει καμία απολύτως παρενέργεια :

Πίνοντας μερικά χάπια ασπηρίνης μπορείς εύκολα να δηλητηριαστείς και ίσως να πεθάνεις. Για να πάθεις το ίδιο όμως πίνοντας ομοιοπαθητική ασπηρίνη (εάν δηλαδή μπορούσαμε να μετατρέψουμε την ασπηρίνη σε ομοιοπαθητικό χάπι με την μέθοδο της δυναμοποίησης )θα χρειαζόταν κάποιος 10 χρόνια από την ζωή του , να πίνει από το πρωι έως το βράδι ομοιοπ. χαπάκια ασπηρίνης έτσι ώστε να πούμε πως σε 10 χρόνια έπαθε κάτι...

καλό σας απόγευμα

Διαφημίσεις

soevan δεν θέλω να αλλάξω γιατρό απλά επειδή είναι κοντά μας αυτή να την έχω στα υπόψη μας αν απελπιστούμε με τον Κυβέλλο :)

Είχε πάρει φίλη μου να κλείσει μαζί της ραντεβού και επειδή προφανώς ήταν το τηλέφωνο του σπιτιού της και της φάνηκε σαν να την ξυπνησε, της έκανε κακή εντύπωση και τελικά πάει στον Δαρδαγιαννόπουλο που πάω και εγω για εμένα στο γραφείο του Κυβέλλου.

Είχε πάρει φίλη μου να κλείσει μαζί της ραντεβού και επειδή προφανώς ήταν το τηλέφωνο του σπιτιού της και της φάνηκε σαν να την ξυπνησε, της έκανε κακή εντύπωση και τελικά πάει στον Δαρδαγιαννόπουλο που πάω και εγω για εμένα στο γραφείο του Κυβέλλου.

Αυτό που ξέρω είναι οτι όλη την ημέρα βρίσκονται

στην κλινική με τον άντρα της.

Το τηλέφωνο αυτό, όντως είναι του σπιτιού της

και αυτή που απάντησε μάλλον πρέπει να ήταν η πεθερά της

η οποία πολλές φορές κάνει και χρέη γραμματέας της απο οτι έχω καταλάβει.

Εγώ την βρίσκω μόνο στο κινητό της

ακριβώς για τον λόγο επειδή είναι συνέχεια στην κλινική.

Γιαυτό σου είπα οτι όποιος την θέλει λογικά θα την βρει εκεί

(στην Σαλαμίνα)

Στην Νίκαια την βρίσκεις σπάνια.

Βρισκεται στην Πανορμου.Θα σου στειλω με πμ το ονομα της.

ειναι παιδιατρος-ομοιοπαθητικος; θα ηθελα κ εγω τα στοιχεια της σε παρακαλω....!

οσο για το θεμα που πιασατε, θα ηθελα μονο να προσθεσω οτι δεν υπαρχει μονο ο,τι ειναι εφικτο να αποδειχθει ...η φυση εχει μυστηρια και δυναμεις που δεν θα μαθουμε ποτε ...η ομοιοπαθητικη ειναι απλα μια εκφραση/μορφη θεραπειας, οπως οι χιλιαδες αλλες που υπαρχουν και υπηρξαν σε ολοκληρο τον κοσμο και σε ολους τους πολιτισμους....

θα ηθελα μονο να προσθεσω οτι δεν υπαρχει μονο ο,τι ειναι εφικτο να αποδειχθει .

Zητω χιλιες φορες συγνωμη για το off topic αλλα ειναι υπεροχο επιχειρημα και θα το χρησιμοποιω οταν μου λενε οτι δεν υπαρχει Θεος:P....ειπαμε off topic pardon!

Χθες μου ήρθε μια σκέψη στο μυαλό....

....δεν ξέρω εαν είναι λανθασμένη:

Τα εμβόλια που κάνουν στα παιδιά

(ερυθράς, ανεμοβλογιάς κλπ.κλπ)

δεν είναι ίδιας νοοτροπίας με την ομοιοπαθητική;....

Δηλαδή δεν βάζουν στον οργανισμό το ίδιο το μικρόβιο

(με 1002 χημικά πρόσθετα)

για να αναπτύξει ο οργανισμός αντισώματα??? :confused:

Kάνω λάθος????......

(Δεν το έχω ψάξει ακόμα αυτό και μπορεί να κάνω λάθος :oops:)

Διαφημίσεις

το έθεσες εξαιρετικά οι μαρτυρίες δεν σημαίνουν τίποτα...

μόνο με μελέτες μπορούν να βγούν σαφή αποτελέσματα

Για μένα μαρτυρίες σημαίνουν πολλά. Σημαίνουν ότι κάτι λειτουργεί ... ίσως υπό κάποιες προϋποθέσεις, ότι και να είναι αυτό.

Και πραγματικά, ενώ είμαι υπέρ της ομοιοπαθητικής, μου κάνει εντύπωση που υπάρχουν μαρτυρίες γονέων που με την κλασσική ιατρική δεν βρήκαν ούτε έστω προσωρινά λύση σε προβλήματα των παιδιών τους. Είχα την εντύπωση πως η συμβατική ιατρική είναι τρομερά αποτελεσματική στην καταπίεση των συμπτωμάτων αλλά όπως φαίνεται λάθος είχα καταλάβει.

Και θεωρώ τις μαρτυρίες ποιό αμερόληπτες από τις έρευνες των φαρμακευτικών (ναι δεν είναι και τόσο ανεξάρτητοι φορείς).

Ο χ,ψ,ω γονιός δεν έχει οικονομικό συμφέρον όταν γράφει το περιστατικό του, και συνήθως έχει την καλή θέληση να βοηθήσει όσους άλλους διαβάζουν στο όποιο νήμα.

πᾶν μέτρον ἄριστον

Χθες μου ήρθε μια σκέψη στο μυαλό....

....δεν ξέρω εαν είναι λανθασμένη:

Τα εμβόλια που κάνουν στα παιδιά

(ερυθράς, ανεμοβλογιάς κλπ.κλπ)

δεν είναι ίδιας νοοτροπίας με την ομοιοπαθητική;....

Δηλαδή δεν βάζουν στον οργανισμό το ίδιο το μικρόβιο

(με 1002 χημικά πρόσθετα)

για να αναπτύξει ο οργανισμός αντισώματα??? :confused:

Kάνω λάθος????......

(Δεν το έχω ψάξει ακόμα αυτό και μπορεί να κάνω λάθος :oops:)

Soevana μου κάνεις εντελώς λάθος! :P

Εκτός από τα ΠΟΛΥ επικίνδυνα συστατικά, όπως πολύ σωστά επεσήμανες, τα οποία από μόνα τους δημιουργούν σοβαρά προβλήματα, με το να σου βάλουν τον ιο άλλες φορές ζωντανό και άλλες φορές όχι

1) υπάρχουν πολλές πιθανότητες να νοσήσεις από τον συγκεκριμένο ιό

2) εξασθενεί το ανοσοποιητικό σου, με αποτελεσμα να είσαι στην ουσία πιο επιρρεπής σε ασθένειες, ακόμα και σε αυτές για τις οποίες έχεις εμβολιαστεί

3) οι πιθανότητες για μελλοντικό αυτοάνοσο αυξάνονται ραγδαία

4) κάποιοι συνδεουν τους εμβολιασμούς με το σύνδρομο αιφινίδιου βρεφικου θανάτου, καθώς και με κάποια άλλα σύνδρομα που αφορούν ενήλικες.

Με την ομοιοπ όπως καταλαβαίνεις δεν τίθενται τέτοιου είδους κίνδυνοι, αλλά το αντίθετο ισχυροποίηση του ανοσοποιητικού.

Διάβασε αν θέλεις αυτό:

http://www.homeopathy.gr/homeopathy/vaccines_scientific_critisism.html

Και υπάρχουν κι άλλα πολλά, δυστυχώς... Για περισσότερες όμως πληροφορίες στο τόπικ με τα εμβόλια, μην μας κράξουν κιόλας. :mrgreen: Εκεί υπάρχουν κοπέλες που έχουν ψάξει πάρα πολύ το θέμα και μπορείς να βρεις εξαιρετικές πληροφορίες και πηγές αν σε ενδιαφέρει! Εγώ τελειώνω τώρα το βιβλίο του Μουρούτη για τα εμβόλια. Αν θες είναι μία καλή αρχή και μάλιστα στα ελληνικά για να διαβάσεις σχετικά.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Για μένα μαρτυρίες σημαίνουν πολλά. Σημαίνουν ότι κάτι λειτουργεί ... ίσως υπό κάποιες προϋποθέσεις, ότι και να είναι αυτό.

Και πραγματικά, ενώ είμαι υπέρ της ομοιοπαθητικής, μου κάνει εντύπωση που υπάρχουν μαρτυρίες γονέων που με την κλασσική ιατρική δεν βρήκαν ούτε έστω προσωρινά λύση σε προβλήματα των παιδιών τους. Είχα την εντύπωση πως η συμβατική ιατρική είναι τρομερά αποτελεσματική στην καταπίεση των συμπτωμάτων αλλά όπως φαίνεται λάθος είχα καταλάβει.

Και θεωρώ τις μαρτυρίες ποιό αμερόληπτες από τις έρευνες των φαρμακευτικών (ναι δεν είναι και τόσο ανεξάρτητοι φορείς).

Ο χ,ψ,ω γονιός δεν έχει οικονομικό συμφέρον όταν γράφει το περιστατικό του, και συνήθως έχει την καλή θέληση να βοηθήσει όσους άλλους διαβάζουν στο όποιο νήμα.

Mesastoura αυτά είναι η κοινή λογική! :wink:

Να κάνω και μία ερώτηση εγώ? Τι ακριβώς έχει κάποιος στο μυαλό του όταν λεέι μελέτη? Μελέτη είναι μόνο η εργαστηριακή με τα πειραματόζωα? Γιατί μελέτες είναι και αυτές όπου γιατροί - κλασικοί ή ομοιοπαθητικοί - παρακολουθούν περιστατικά ασθενών και τα καταγράφουν. Επομένως πώς μπορεί καποιος να αναιρεί μαρτυρίες γονιών, πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω... :confused: Και δεν λέω να τις θεωρήσει ισάξιες με αυτές που καταγράφουν οι γιατροί, αλλά δεν παύουν να είναι βαρυσήμαντες.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

4) κάποιοι συνδεουν τους εμβολιασμούς με το σύνδρομο αιφινίδιου βρεφικου θανάτου' date=' καθώς και με κάποια άλλα σύνδρομα που αφορούν ενήλικες.

Με την ομοιοπ όπως καταλαβαίνεις δεν τίθενται τέτοιου είδους κίνδυνοι, αλλά το αντίθετο ισχυροποίηση του ανοσοποιητικού.

[/quote']

Γεια σου fairy's mom.Θα ήθελα αν υπάρχει κάποια μελέτη που να αποδεικνύει το παραπάνω να τη δω.

Γιατί όλες οι μελέτες και οι μαρτυρίες για το ΣΑΒΘ λένε ότι στο δυτικό πολιτισμό ο οποίος στο μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιάζεται) έχει μειωθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια.Αυτό βέβαια,δεν το συνδέει με τα εμβόλια.

Αλλά, με την πάροδο των ετών εμβολιάζουμε όλο και περισσότερο τα παιδιά μας,κι όμως, το ΣΑΒΘ μειώνεται:wink:.Γι αυτό ρωτάω.

Djccp2.png

67KIp2.png

Γεια σου fairy's mom.Θα ήθελα αν υπάρχει κάποια μελέτη που να αποδεικνύει το παραπάνω να τη δω.

Γιατί όλες οι μελέτες και οι μαρτυρίες για το ΣΑΒΘ λένε ότι στο δυτικό πολιτισμό ο οποίος στο μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιάζεται) έχει μειωθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια.Αυτό βέβαια,δεν το συνδέει με τα εμβόλια.

Αλλά, με την πάροδο των ετών εμβολιάζουμε όλο και περισσότερο τα παιδιά μας,κι όμως, το ΣΑΒΘ μειώνεται:wink:.Γι αυτό ρωτάω.

Κική σου απαντάω

Για περισσότερες όμως πληροφορίες στο τόπικ με τα εμβόλια' date=' μην μας κράξουν κιόλας. :mrgreen: Εκεί υπάρχουν κοπέλες που έχουν ψάξει πάρα πολύ το θέμα και μπορείς να βρεις εξαιρετικές πληροφορίες και πηγές αν σε ενδιαφέρει! Εγώ τελειώνω τώρα το βιβλίο του Μουρούτη για τα εμβόλια. Αν θες είναι μία καλή αρχή και μάλιστα στα ελληνικά για να διαβάσεις σχετικά.[/quote']

Kt0tp2.png NaAfp3.png

απλα θα ηθελα να καταθεσω αλλη μια προσωπικη μαρτυρια οχι για να πεισω κάποιον αλλα απλα και μονο ισως καποιος που έχει αντιθετη αποψη να να το ψαξει μονος του λιγο παραπάνω. Κανω ομοιοπαθητικη και εγω και ο 2 ετων γιος μου. Κατά τη διαρκεια της θεραπειας μου έπαθα βαρια επιπεφυκιτιδα με πρηξιμο του αριστερου ματιου πολυ πολυ μεγαλο (ο οφθαλμιατρος μου εδωσε αντιβιωση και κορτιζονη) η οποια περασε με ενα ομοιοπαθητικο αμεσως μολις το πηρα (APIS 200CH). Πριν τρεις μερες επαθα κολπιτιδα (θεραπευεται στην κλασσικη ιατρικη με αντιβιωση) περασε λοιπον με 2 ομοιοπαθητικά των 200CH και δυο υποθετα καλέντουλας. Γιατρος μας ειναι ο ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ και τον θεωρω εξαίρετο γιατρο. Η TARA ειχε ανεβασει ενα εξαιρετικο link για τις ασθένειες, καλο ειναι να το διαβασετε.

Mesastoura αυτά είναι η κοινή λογική! :wink:

ευχαριστώ ;)

Να κάνω και μία ερώτηση εγώ? Τι ακριβώς έχει κάποιος στο μυαλό του όταν λέει μελέτη? Μελέτη είναι μόνο η εργαστηριακή με τα πειραματόζωα?

Είναι αυτό που λένε double-blind experiments.

Δείτε και αυτό μιας και ήρθε το θέμα της αμφισβήτησης και κάντε και search για blind.

έχω μαζέψει και άλλα σχετικά με την αμφισβήτηση:

http://archive.enet.gr/online/online_print?id=16437264

http://www.medicinbio.com/Greek/scihom.htm

http://nikosdimou.blogspot.com/2006/05/blog-post_18.html

αντιγράφω και κάποια που είχα παραθέσει στο forum αυτό στο παρελθόν

Σήμερα που η μονοκρατορία της «δυτικής» ιατρικής αμφισβητείται σθεναρά (έρευνες έδειξαν ότι στις ΗΠΑ το 40% έχει καταφύγει τουλάχιστον μία φορά σε κάποια «εναλλακτική» θεραπεία) εγείρεται σαφώς ζήτημα προστασίας του πολίτη.

source : http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=116060&ct=34&dt=07/11/1999

Ωραία τα γράφει το Βήμα. Γνωστοί ομάδα κατά των εναλλακτικών γενικότερα είναι το skepdic. (μπορείτε να δείτε και το αγγλικό) Το να διώκεται η ομοιοπαθητική είναι πλέον ... προστασία του πολίτη!!! Ομοίως και - αν γίνει ποτέ - ο υποχρεωτικός εμβολιασμός! Η καταστρατήγηση της ελευθερίας' date=' των επιλογών είναι ... προστασία!

[b']Big brother is ... protecting you![/b]

H διαμάχη ανάμεσα στους ομοιοπαθητικούς και τους συμβατικούς γιατρούς από Βυθούλκα.

και αφήνω για το τέλος τα ξενόγλωσσα:

Homöopathie rebuked Pharyngula

Itʼs Official! British Government backs NHS Homeopathy

Γιατί τα παραθέτω όλα αυτά; Μα, επειδή πρέπει να γνωρίζουμε τι λένε οι επικριτές μας και τις απαντήσεις σε αυτά. Κατανοώ, ότι αρκετοί από εμάς εδώ μπορεί να έχουμε κουραστεί με την διαμαχή, και εγώ το ίδιο.

Άντι όλα αυτά τα λινκς θα μπορούσα απλά να απαντήσω ότι μου αρκεί που δουλεύει!, χωρίς γιατί και πως.

πᾶν μέτρον ἄριστον

Να σαι καλά mesastoura!!! Eυχαριστούμε για τα λινκς.

Εγώ πάντως προσωπικά

έχω πειστεί 100% για την αποτελεσματικότητα της ομοιοπαθητικής!! :D

Δεν θα το ξανασυζητήσω αυτό το θέμα!!

Στο μόνο που κολλάω λιγάκι είναι με τα εμβόλια...

...το ξέρω οτι έχουν ένα σωρό παρενέργειες και σοβαρότατες κι ολας!!!! :?:( :( :(

Υπάρχουν όμως και σοβαρότατες ασθένειες......

Στην κόρη μας τα έχουμε κάνει ολα....

......πάει αυτό, τέλειωσε τώρα πια.

Έρχεται όμως το δεύτερο τώρα και.....φοβάμαι πολύ!!!!!

Πρέπει να στρωθώ στην μελέτη και στο ψάξιμο!!! :) :)

Εγώ παρακολουθώ χωρίς να συμμετέχω, αλλά εδώ ήθελα να ευχαριστήσω τον mesastoura για τα links.

Αυτή τη στιγμή εγώ συμφωνώ εν γένει με την άποψη του Δήμου, της Μαριαλ 2, της marandnik.

Τι εννοώ:

Είχα την τύχη ως τώρα να μην έχουμε σοβαρά προβλήματα υγείας με τα μικρά μας, δηλαδή έχουμε πάρει μόνο depon και ponstan και αυτά όχι συνέχεια. Οπότε η κλασική ιατρική, στην οποία πιστεύω με έχει καλύψει. Αδυνατώ να καταλάβω το πώς λειτουργεί η ομοιοπαθητική και πραγματικά μου ακούγονται εξωπραγματικά τα όσα πρεσβεύει (δυναμοποίηση κτλ).

Ωστόσο, δεν παύει να είναι μια μορφή θεραπείας, η οποία ναι μεν δεν αποδεικνύεται επιστημονικά, έχει βοηθήσει πολύ κόσμο (ίσως και εγώ αν είχα θέματα υγείας που δεν αντιμετωπίζονταν αλλιώς θα στρεφόμουν εκεί).

Οπότε, whatever works! Όπως λέει κι ο mesastoura άλλωστε, ελληνιστί :D

Ακολουθεί οφφ τόπικ:

Παρόλαυτά, θεωρώ ότι για την έλλειψη εμπιστοσύνης στους κλασικούς γιατρούς δεν φταίει η ιατρική επιστήμη, αλλά οι λειτουργοί της, που σε μια ίωση, αντι να περιμένουν να κάνει τον κύκλο της, διατάζουν αντιβίωση και λοιπά.

Η μινιμαλιστική προσέγγιση σε αυτά τα θέματα είναι η καλύτερη για μένα και ευτυχώς η παιδίατρός μας είναι της ίδιας σχολής (και εγώ η ίδια είμαι κόρη παλιού, συνταξιούχου πλέον γιατρού, ο οποίος δεν μας έδινε πολλά φάρμακα, και έλεγε ότι δεν πειράζει να είμαστε άρρωστα, έτσι χτίζονται γεροί οργανισμοί).

Το σεντόνι μου έρχεται στο τέλος με μια ερώτηση: γιατί κλασικός γιατρός για τη διάγνωση - ποια η διαφορά; Ή είναι θέμα απλώς φόρτου εργασίας του ομοιοπαθητικού;

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...