Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ? ΤΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ???

Recommended Posts

Από την εμπειρία μου απαντάω ναι.

Η κόρη μου βελτιώθηκε δραματικά μέσα σε μια-δυο μέρες από την ασθματική βροχίτιδα.

Ο βήχας όμως, ήπιος μεν, παρέμεινε για κανένα μήνα.

Πήρα το Χριστόπουλο δυο φορές για το θέμα αυτό και μου είπε ότι εφόσον δεν χειροτερεύει απλά περιμένουμε να περάσει.

Και πέρασε παρόλο που ήτανε αρκετά επίμονος βήχας.

Aαα, τότε είμαστε ΟΚ!

Το πετύχαμε δηλαδή το φάρμακο! :wink:

Ευχαριστώ Rosie.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλησπερα, αρχιζα να διαβαζω το θεμα και εχω καποιες αποριες.

Τη μικρη που απο περσυ ταλαιπωρείται με ωτιτιδες μπορω να την παω σε ομοιοπαθητικό?

Και αν ξαναπαθει η μικρή ωτίτιδα, αντι για αντιβιωση θα μου δωσει αυτός φάρμακα? και θα ξεμπερδεψουμε μια κι εξω ή θα συνεχισει να παθαινει και απλα αντι για αντιβιωση θα της δινω φαρμακα ομοιοπαθητικής? Ποιο ειναι το οφελος σε σχέση με την αντιβίωση? Οτι το ενα ειναι φυτικό και το άλλο χημικό? ή κάτι άλλο?

Σορρυ αν ρωταω βλακειες αλλα δεν εχω ιδεα, απλα εχω ακουσει απο πολλους οτι ειναι πολυ ευχαριστημενοι με την ομοιοπαθητική και λεω μπας και το δοκιμασουμε.

Τάρα ο γιατρός αυτός που λες ειναι ομοιοπαθητικός παιδίατρος ε? Ειναι κάπου κοντά στα μέρη μας? Είσαι ευχαριστημένη?

Smoutsaki,

πριν 2 εβδομάδες η κόρη μου ένα απόγευμα ανέβασε πυρετό

και μου έλεγε οτι την πόναγε το αυτάκι της!

Εγώ ήμουν σίγουρη οτι πηγαίναμε βουρ για ωτίτιδα και αντιβίωση

γιατί απο τον Σεπτέμβρη που ξεκίνησε τον παιδικό σταθμό

αυτό συνέβαινε!! :roll:

Πήρα το επόμενο πρωί την ομοιοπαθητικό μου τηλέφωνο

της περιέγραψα με κάθε λεπτομέρεια

τα συμπτώματα και την συμπεριφορά της

και μου πρότεινε ένα ομοιοπαθητικό φάρμακο.

Της το έδωσα το απόγευμα και χωρίς να της δώσω αντιπυρετικό

ο πυρετός άρχισε να πέφτει.

Το ίδιο βράδυ ρώτησα την μικρή εαν πόναγε το αυτάκι της

και μου είπε "όχι μαμά πέρασε!!" :shock:

Την επόμενη ημέρα ενημέρωσα την ομοιοπαθητικό

για την εξέλιξή της και μου πρότεινε να της δώσω άλλο ένα

απο το ίδιο αφού είδαμε οτι το είχαμε πετύχει το σωστό φάρμακο! ;)

Για να μην πολυλογώ...ομολογώ οτι είχε σαφώς φανερή καλυτέρευση

αλλά για μερικά βράδια συνέχιζε να μου ανεβάζει πυρετό.

Την 5η ημέρα την πήγα καλού-κακού στον συμβατικό μας παιδίατρο

για να την ακροαστεί

λέγοντάς του οτι δεν πήραμε τίποτα

(γιαυτόν τα ομοιοπαθητικά του είναι αδιάφορα)

και μας διέγνωσε οτι η μικρή δεν είχε απολύτως τίποτα

οτι τα αυτάκια της ήταν πεντακάθαρα

και οτι πέρναγε μια ίωση.

Εγώ είμαι σίγουρη οτι εαν δεν της έδινα το ομοιοπαθητικό

θα πηγαίναμε ντουγρού για ωίτιτιδα και αντιβίωση!!

Πάντα έτσι μας έκανε στις ιώσεις της.

Γιατί έχει ευαισθησία στα αυτάκια της!

ας ρίξουμε μια ματιά στις βασικές αρχές της ομοιοθεραπευτικής...

αρχικά τι σημαίνει ο όρος, ομοιοθεραπευτική; θεραπεία με όμοια... δηλαδή παίρνω μια ουσία που στον υγειή προκαλεί συμπτώματα (πχ κατάθλιψη) την αραιώνω πολλές φορές και τη δίνω στον άρρωστο (πχ καταθλιπτικό)...

τι λογική υπάρχει σε αυτό;

μετά τι σημαίνει δυναμοποίηση; παίρνω μια ουσία την αραιώνω με νερό και την ανακατεύω καλά, μετά επαναλαβάνω τη διαδικασία ... όσο ποιο πολύ αραιώνω και ανακατεύω τόσο ποιο πολύ ενισχύεται η δράση του φαρμάκου...

με απλά λόγια όσο ποιο αραιό τόσο ποιο δυνατό...

μετά οι περίεργοι νόμοι της ομοιοθεραπευτικής: 1 ομοιοθεραπευτικό φάρμακο τη φορά... δηλαδή αν εγώ έχω πρόβλημα με τη μέση μου , και ημικρανίες απαγορεύεται να πάρω ένα για τη μέση ένα για το κεφάλι... αλλά θα μου δώσει ένα μόνο φάρμακο - ελιξίριο - πανάκειο, που κάνει για όλα...

ποιες αρρώστιες θεραπεύει η ομοιοθεραπευτική; ισχυρίζεται ότι θερπαπεύευει όλες τις ασθένειες ...συγγνώμη αλλά δεν έχει βρεθεί σε όλη την ανθρωπότητα καμιά μέθοδος που να θεραπεύει τα πάντα (εκτός από τον θεό να υποθέσω)... αν όντος κάποια μέθοδος το έκανε θα είχαν εξαφανιστεί όλες οι αρρώστιες από προσώπου γης και όλοι θα την λάτρευαν...

και οι δικαιολογίες όταν δεν πιάνουν τα ομοιθεραπευτικά ''δεν ήταν το σωστό φάρμακο,το ξεκινήσατε πολύ αργά'' και άλλα παρόμοια...

επείσης υπάρχουν και διάφορες περίεργες ουσίες που φτιάχνουν τα φάρμακα αυτά (εκτός από τα βότανα) και τα οποία όσο αραιομένα και αν είναι εγώ δε θα τα δινα ποτέ στο παιδί μου...

πχ: καυστική ποτάσα, πύο από φλύταινες φυματικών, υδροχλωρικό οξύ κ.α....

μην πετάτε τα λεφτά σας κορίτσια... απλά περιμένετε κάθε φορά το παιδί σας είναι άρρωστο (δινετε του μόνο ντεπόν και ορό στη μύτη) και θα γίνει καλά... ούτε απο αντιβιώσεις έχει ανάγκη, ούτε αποχρεμτικά, ούτε εισπνεόμενα ούτε από ομοιθεραπευτικά φυσικά...

Καλώσ΄την!!!

Χαίρομαι που είσαι διατεθειμένη να το συζητήσεις περαιτέρω το θέμα

γιατί φαίνεται οτι οι απαντήσεις μου στο άλλο topic δεν σε κάλυψαν.

Εδώ είμαι σίγουρη οτι τα παιδιά θα σε καλύψουν

γιατί είναι πολύ περισσότερο καιρό στον χώρο της ομοιοπαθητικής

με μεγαλύτερη εμπειρία!

Αυτό που ήθελα να σου επαναλάβω είναι οτι η ομοιοπαθητική

λειτουργεί με τελείως διαφορετική νοοτροπία!!

Δεν έχει καμία σχέση με τα ml των συμβατικών φαρμάκων.

Και στο φινάλε:

Γιατί επιμένεις να σε ενδιαφέρει ο τρόπος που παρασκευάζονται τα ομοιοπαθητικά

για το εαν ειναι απο νεράκι ανακατεμένο με 10 φουσκάλες ή όχι!!...

Το οτι θεραπεύει, δεν σου φτάνει?

Tι ψάχνεις τότε να βρεις, και τι πας να αποδείξεις δεν έχω καταλάβει!

Ξαναδιάβασε καλά αυτά τα άρθρα.

http://sites.google.com/site/omoiopathetiketherapeia/Home/omoiopathetike/omoiopathetike-kai-systemike

http://www.iathiein.gr/content.php?subaction=showfull&id=1148491478&archive=&start_from=&ucat=27&page_num=7

http://omoiopathitiki-pallinis.gr/omoio.php?home_id=22

γεια σου soevan07

καιρο εχουμε να τα "πουμε"

τι κανεις? βλεπω εγκυουλα παλι ε? Αντε με το καλο.

Το συζητησα και με τον αντρα μου και ειπαμε να το δοκιμασουμε. Ετσι, την επομενη φορά, η οποία ελπίζω να αργήσει να έρθει, θα κινηθουμε με ομοιοπαθητικό και βλέπουμε.

Ειμαστε και οι δυο ανθρωποι που δεν πολυγουσταρουμε φαρμακα, αντε κανα ντεπον, και αν μπορουμε θελουμε να τα αποφευγουμε με τη μικρή. Ευτυχως η μικρή παει πολύ καλύτερα απο περσυ στο σταθμο, και φετος ειναι η πρωτη φορά που την επισκεφτηκε η ωτιτιδα, οπότε και η πρωτη αντιβιωση για φετος. Περσυ σε ενα μηνα πηρε δυο φορες αντιβιωση με το καλημερα σας.

CYaip2.png

γεια σου soevan07

καιρο εχουμε να τα "πουμε"

τι κανεις? βλεπω εγκυουλα παλι ε? Αντε με το καλο.

Nα σαι καλά!! :D

Oντως καιρό έχουμε να τα πούμε!

Με το καρεκλάκι όλα εντάξει?

Eγώ δεν έβγαλα ακόμα άκρη!!......και ούτε πρόκειται!!

Ευτυχώς που πήραμε εκείνο απο την carseat.se

γιατί εαν περίμενα απο τους Ελληνες.......... σώθηκα!!

Το συζητησα και με τον αντρα μου και ειπαμε να το δοκιμασουμε. Ετσι, την επομενη φορά, η οποία ελπίζω να αργήσει να έρθει, θα κινηθουμε με ομοιοπαθητικό και βλέπουμε.

Ειμαστε και οι δυο ανθρωποι που δεν πολυγουσταρουμε φαρμακα, αντε κανα ντεπον, και αν μπορουμε θελουμε να τα αποφευγουμε με τη μικρή. Ευτυχως η μικρή παει πολύ καλύτερα απο περσυ στο σταθμο, και φετος ειναι η πρωτη φορά που την επισκεφτηκε η ωτιτιδα, οπότε και η πρωτη αντιβιωση για φετος. Περσυ σε ενα μηνα πηρε δυο φορες αντιβιωση με το καλημερα σας.

Καλά θα κάνετε!!

Εγώ το πήρα οριστικά απόφαση φέτος

που πήγε πρώτη φορά η κόρη μας παιδικό σταθμό

και απο τον Σεπτέμβρη που ξεκίνησε εως τον Νοέμβρη

αναγκάστηκε να πάρει 3 φορές αντιβίωση για τις ωτίτιδες!! :roll:

Την τελευταία φορά (τον Νοέμβρη) που η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο...αναγκάστηκε να πάρει

βρογχοδιασταλτικό, αντισταμινικό, αντιβίωση και κορτιζόνη!! :shock: :shock:

Μου΄ρθε εγκεφαλικό!!!!!..........και είπα ΤΕΛΟΣ!!!!!

Απο την προσωπική μου εμπειρία (μέχρι στιγμής!!)

η μοναδική ανασφάλεια που θα μπορούσες να πεις οτι έχει η ομοιοπαθητική

είναι να μην πάρει ο ασθενής ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ομοιοπαθητικό που του ταιριάζει

(με βάση τα συμπτώματα, την συμπεριφορά του, τον χαρακτήρα του)

Για αυτό προυποθέτει:

έναν πολύ καλό και έμπειρο ομοιοπαθητικό

και φυσικά μια πολύ καλή και λεπτομερής περιγραφή των συμπτωμάτων

που παρουσιάζει ο ασθενής

για να μπορέσει ο ομοιοπαθητικός να βρει το φάρμακο.

Εμείς μέχρι στιγμής τα έχουμε πετύχει

και πραγματικά είδα ΑΜΕΣΑ αποτελέσματα!!

Γιαυτό είπε ο mesastoura σε προηγούμενο post

οτι εαν μέσα σε ένα 24-ωρο δεν υπάρχει βελτίωση

θα σημαίνει οτι το φάρμακο δεν ήταν το σωστό!

Τα ομοιοπαθητικά δρούν πολυ πιο άμεσα απο τα χημικά!!

Στο παρακάτω λινκ

λέει οτι τα ομοιοπαθητικά μπορούν να δράσουν μέσα σε λίγες ώρες

ενώ η αντιβίωση δρά μετά απο δύο 24-ωρα! :shock:

http://www.vita.gr/html/ent/253/ent.2253.asp

Διαφημίσεις

Τη μικρη που απο περσυ ταλαιπωρείται με ωτιτιδες μπορω να την παω σε ομοιοπαθητικό?

Και αν ξαναπαθει η μικρή ωτίτιδα, αντι για αντιβιωση θα μου δωσει αυτός φάρμακα? και θα ξεμπερδεψουμε μια κι εξω ή θα συνεχισει να παθαινει και απλα αντι για αντιβιωση θα της δινω φαρμακα ομοιοπαθητικής? Ποιο ειναι το οφελος σε σχέση με την αντιβίωση? Οτι το ενα ειναι φυτικό και το άλλο χημικό? ή κάτι άλλο?

Τάρα ο γιατρός αυτός που λες ειναι ομοιοπαθητικός παιδίατρος ε? Ειναι κάπου κοντά στα μέρη μας? Είσαι ευχαριστημένη?

Θα σου πω την δική μας εμπειρία με ωτίτιδα. Την διέγνωσε η κλασική παιδίατρος και μας είπε αντιβίωση για 1 εβδομάδα τουλάχιστον σε συνδιασμό με ζιρτεκ (νομίζω) για τις πολλές μύξες. Με τα ομοιοπαθητικά ήταν καλά σε 3 μέρες και το αυτί πεντακάθαρο, όταν πήγα για επανεξέταση την 4η μέρα το πρωί.

Αν έχετε ιστορικό από ωτίτιδες ίσως να ξαναπάθετε ωτίτιδα, αλλά θα την περάσετε πάλι ομοιοπαθητικά και με τον καιρό το παιδί θα σταματήσει να εχει την ευαισθησία αυτήν. Τώρα την ερώρηση σου Ποιο ειναι το οφελος σε σχέση με την αντιβίωση? νομίζω ότι την απάντσες μόνη σου. Δεν μπορώ να συγκρίνω ένα ομοιπ με ένα χημικό φάρμακο σε κανένα επίπεδο. Χημικά φάρμακα θα χρειαστείτε σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις.

Παίρνω το θάρρος και απαντάω για την Τάρα γιατί τον έχω ψάξει κι εγώ. Ο Χριστοπουλος θεωρείται πολύ καλός γιατρός, αλλά έχει ένα μειονέκτημα. Κάποιοι γονείς παραπονέθηκαν ότι δεν τον βρήκαν εύκολα σκ, αργίες και διακοπές. Κατα τα άλλα είναι πάρα πολύ καλός!

μην πετάτε τα λεφτά σας κορίτσια... απλά περιμένετε κάθε φορά το παιδί σας είναι άρρωστο (δινετε του μόνο ντεπόν και ορό στη μύτη) και θα γίνει καλά... ούτε απο αντιβιώσεις έχει ανάγκη, ούτε αποχρεμτικά, ούτε εισπνεόμενα ούτε από ομοιθεραπευτικά φυσικά...

Για όλες τις "απορίες" σου θα μπορούσες να μπεις στον κόπο να διαβάσεις το θέμα από την αρχή, καθώς και να διαβάσεις διάφορα λινκς που παραθέτονται. Αυτό αν φυσικά σε ενδιαφέρει να ενημερωθείς σωστά για το τι εστί η ομοιοπ. και πώς λειτουργεί.

Όσο για την συμβουλή σου το θεωρώ τουλάχιστον άστοχο να συμβουλεύεις έναν γονιό που το παιδί του έχει πχ ωτίτιδα ή ακροαστικά να αφήσει τα ομοιοπ φάρμακα και να καταφύγει....στα ντεπόν και τους ορούς. Όλοι οι υποστηρικτές εδώ ξεκινήσαμε ως αμφισβητίες δοκιμάζοντάς την γιατί είχαμε αγανακτήσει ο καθένας για τους λόγους του με την αναποτελεσματικότητα της κλασικής ιατρικής. Και είδαμε όλοι αποτέλεσματα στην ομοιοπ χειροπιαστά και πρακτικά όσο και η ύπαρξη των κουάρκ και των κβάντουμ. Αν θες λοιπόν άκου την δική μου συμβουλή ενημερώσου σωστά διαβάζοντας, άσε κατα μέρος το χημικότατο ντεπόν (που μόνο αθώο δεν είναι) και δοκίμασε την ομοιοπ και ίσως να εκπλαγείς πολύ ευχάριστα.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Βρε κορίτσια καλά τα λέτε,αλλά απαντήσεις στα ερωτήματα,κατά πόσο είναι λογικά κάποια πράγματα της κοπέλας δεν απαντάτε.Κι επειδή έχω διαβάσει το τόπικ από την αρχή δεν έχω δει πουθενά απαντήσεις.

Εκτός αν θυμάμαι λάθος,οπότε παρακαλώ να με διορθώσετε.

Djccp2.png

67KIp2.png

Βρε κορίτσια καλά τα λέτε,αλλά απαντήσεις στα ερωτήματα,κατά πόσο είναι λογικά κάποια πράγματα της κοπέλας δεν απαντάτε.Κι επειδή έχω διαβάσει το τόπικ από την αρχή δεν έχω δει πουθενά απαντήσεις.

Βρε Κική αφού έχεις διαβάσει το θέμα από την αρχή (και σε πιστεύω!) και τα λινκς που δίνονται, τι απορίες έχεις? Δεν μπορώ να καταλάβω.. αλήθεια!

Και να πω και κάτι άλλο? Εγώ πχ όταν ήθελα να ενημερωθώ για τις αλλεργίες που ταλαιπωρούσαν το μωρό μου και κατ επεκτσαη όλη την οικογένεια, κάθισα και διάβασα πάρα πολύ και ό,τι έβρισκα. Διάβασα τόσο ιατρικά άρθρα, μελέτες, διδακτορικά φοιτητών που έβρισκα στο ιντερνετ, υλικό που μου έδινε η σύμβουλος θηλασμού και τις εμπειρίες των γονιών εδώ στο πάρεντς. Σας πληροφορώ ότι οι πιο πολύτιμες γνώσεις που έχω αποκομίσει προέρχονται από την τις εμπειρίες αυτών των μανάδων που είχαν ταλαιπωρηθεί πριν από εμάς. Μην υποτιμάτε την εμπειρία χρόνων που έχουν τόσοι άνθρωποι με μία εναλλακτική επιστημη την οποία δεν γνωρίζετε. Και όπως λέει και η yogini αν δεν καταλαβαίνετε μία επιστήμη, αυτό δεν την ακυρώνει κιόλας.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Βρε Κική αφού έχεις διαβάσει το θέμα από την αρχή (και σε πιστεύω!) και τα λινκς που δίνονται' date=' τι απορίες έχεις? Δεν μπορώ να καταλάβω.. αλήθεια!

Και να πω και κάτι άλλο? Εγώ πχ όταν ήθελα να ενημερωθώ για τις αλλεργίες που ταλαιπωρούσαν το μωρό μου και κατ επεκτσαη όλη την οικογένεια, κάθισα και διάβασα πάρα πολύ και ό,τι έβρισκα. Διάβασα τόσο ιατρικά άρθρα, μελέτες, διδακτορικά φοιτητών που έβρισκα στο ιντερνετ, υλικό που μου έδινε η σύμβουλος θηλασμού και τις εμπειρίες των γονιών εδώ στο πάρεντς. Σας πληροφορώ ότι οι πιο πολύτιμες γνώσεις που έχω αποκομίσει προέρχονται από την τις εμπειρίες αυτών των μανάδων που είχαν ταλαιπωρηθεί πριν από εμάς. Μην υποτιμάτε την εμπειρία χρόνων που έχουν τόσοι άνθρωποι με μία εναλλακτική επιστημη την οποία δεν γνωρίζετε. Και όπως λέει και η yogini αν δεν καταλαβαίνετε μία επιστήμη, αυτό δεν την ακυρώνει κιόλας.[/quote']

Δε με κατάλαβες,δεν την υποτιμώ καθόλου!Ούτε όμως τη θεωρώ πανάκεια.

Ίσα ίσα.Απλά θεωρώ άστοχες γενικώς τις συγκρίσεις,και ειδικά αυτή που έκανε η yogini.

Καλό είναι,όταν υπάρχει αμφιβολία,να προσπαθούμε να τη λύσουμε.

Κι όχι να λέμε επειδή δεν το καταλαβαίνεις δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει.Δεν είναι όλοι υποχρεωμένοι να ασπάζονται την ομοιοπαθητική ή την όποια άλλη άποψη άκριτα.Ή να την ασπάζονται μόνο εξ ολοκλήρου.

Μια τέτοια τοποθέτηση για μένα είναι εξαιρετικά μονοδιάστατη.

Και εκπλήσσομαι που τη συναντώ συχνά σε ανθρώπους που ακριβώς την ψάχνουν λίγο περισσότερο με την ενναλλακτική ιατρική,με το φυσικό τοκετό,με τα εμβόλια με όλα.Ειδικά από τέτοιους ανθρώπους θα περίμενα να είναι ανοιχτοί στην αμφισβήτηση και έτοιμοι προς συζήτηση,γιατί με τη δική τους αμφισβήτηση έφτασαν σε αυτά τα συμπεράσματα.

Και να μη χαρακτηρίζουν ή να χρησιμοποιούν εκφράσεις υποτιμητικές για οποιονδήποτε έχει μια διαφορετική άποψη.:roll::roll::roll:

Φιλικά,πάντα;)

Djccp2.png

67KIp2.png

επειδη σας παρακολουθω τις 2 τελευταιες μερες και ειδα μια κοπελα να αναρωτιεται για το τι ειναι η αντιβιωση , καταρχην να πω οτι δεν γνωριζω πολλα απο ομοιοπαθητικη,

θεωρω οτι η αντιβιωση ειναι απο τα χειροτερα φαρμακα που μπορει να παρει κανεις,

οι παρενεργειες της ειναι μακροχρονιες ,

μια αντιβιωση δεν ειναι ακριβως χημικη ουσια, ειναι παραγωγο ενος βακτηριου

μια αντιβιωση δεν σκοτωνει μονο το μικροβιο που ευθυνεται για μια λοιμωξη, αλλα και ολα τα γυρω μικροβια και αυτα που μας προστατευουν δηλ.την φυσιολογικη χλωριδα (ζουν παντα σε εκεινο το σημειο οπου εχει αναπτυχθει η λοιμωξη και απο μονα τους εκκρινουν αντιβιωση οταν χρειαστει ) ,αρα σκοτωνοντας και το "καλο" μικροβιο αφηνουμαι π.χ το αυτι απροστατευτο και ευαλωτο σε πολλα ¨"κακα" μικροβια τα οποια καραδωκουν για να ξαναχτυπησουν

ετσι αρκετες φορες ακομη και οταν τελειωσει η θεραπεια με την αντιβιωση που δωσαμε μπορει να αναπτυχθει, μετα απο λιγο, και παλι ωτιτιδα

οταν ,βεβαια ,μια αντιβιωση χορηγειται συνεχεια τοτε δεν εχει αποτελεσμα γιατι τα μικροβια αναπτυσσουν ανθεκτικοτητα, αφου θυμουνται οτι την πρηγουμενη φορα τους επιτεθηκε η συγκεκριμενη αντιβιωση (που χορηγησαμε ) την αναχαιτιζουν με διαφορους καινουργιους μηχανισμους που φτιαχνουν ειδικα για αυτην ,ετσι με τον καιρο τα "κακα" βακτηρια υπερεχουν και σε αριθμο και σε δυναμη απο τα γυρω "καλα¨", με αποτελεσμα να χρονιζει το προβλημα η να υποτροπιαζει συχνα

για την χορηγηση των αντιβιωσεων σε περιπτωση ιωσεων δεν συζητω καν ,μεγαλο λαθος και δυστυχως πολυ διαδεδομενο στην Ελλαδα, αφου μια αντιβιωση δεν μπορει να "σκοτωσει " ιους , σκοτωνει μονο βακτηρια ,και οι περισσοτερες λοιμωξεις ειναι απο ιους και οχι βακτηρια

για αυτο πολλες φορες χρειαζεται χρονος κ υπομονη και καποια απλα πραγματα για να αντιμετωπιστει μια λοιμωξη

αυτος ειναι περιπου ο μηχανισμος δρασης των αντιβιωσεων

ελπιζω ν αμην σας κουρασα

Διαφημίσεις

έχουμε παραθέσει 100 λινκς και ειδικά το homeopathy.gr που εξηγεί όλα τα θέματα...από εκείνο το λινκ παραπέμπεσαι και σε άλλες πηγές οπότε το να ρωτάς και να ξαναρωτάς το ίδιο πράγμα είναι κουραστικό και μου φέρνει στο μυαλό κακοβουλη διάθεση που μυρίζει μπαρούτι. Σιγα μην μπαίνουμε στον κόπο να λέμε και να ξαναλέμε τα ίδια πράγματα. Όποιος ενδιαφέρεται πραγματικά να λύσει ΟΛΕΣ του τις απορίες ας διαβάσει.

Κική μου, η Μάριαλ έχει ξεκινήσει αυτή την συζήτηση σε ένα άλλο τόπικ

λέγοντας οτι η ομοιοπαθητική είναι "ΑΕΡΑΣ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΣ"!!

Εγώ της απάντησα με διάφορα ιατρικά άρθρα

παρόλο που θεώρησα τις ερωτήσεις της λίγο άσκοπες

και οτι κρύβουν κακόβουλη διάθεση όπως είπε και η yogini

αλλά φαίνεται οτι τα άρθρα αυτά δεν την κάλυψαν ή δεν τα κατάλαβε!!

Εαν θέλει μπακαλίστικες απαντήσεις μπορώ να της απαντήσω:

Η Μαριαλ ρωτάει

ας ρίξουμε μια ματιά στις βασικές αρχές της ομοιοθεραπευτικής...

αρχικά τι σημαίνει ο όρος, ομοιοθεραπευτική; θεραπεία με όμοια... δηλαδή παίρνω μια ουσία που στον υγειή προκαλεί συμπτώματα (πχ κατάθλιψη) την αραιώνω πολλές φορές και τη δίνω στον άρρωστο (πχ καταθλιπτικό)...

Βάζοντας στον πάσχοντα την "όμοια" ουσία της ασθένειας

"ξυπνάει" τον μηχανισμό της άμυνας του οργανισμού του!!

Eίναι ένα θαύμα της φύσης!!

Δεν νομίζω να χρειάζεται να βάλουμε κάτω καμιά χημική ένωση

και να της το αποδείξουμε επιστημονικά????

μετά τι σημαίνει δυναμοποίηση; παίρνω μια ουσία την αραιώνω με νερό και την ανακατεύω καλά, μετά επαναλαβάνω τη διαδικασία ... όσο ποιο πολύ αραιώνω και ανακατεύω τόσο ποιο πολύ ενισχύεται η δράση του φαρμάκου...

με απλά λόγια όσο ποιο αραιό τόσο ποιο δυνατό...

15 φορές της εξήγησα και στο άλλο τόπικ

οτι η ομοιοπαθητική δεν έχει την ίδια νοοτροπία των ml της κλασσικής ιατρικής

και οτι αυτά τα φάρμακα είναι μοριακά!!

Τον χαβά της!!

μετά οι περίεργοι νόμοι της ομοιοθεραπευτικής: 1 ομοιοθεραπευτικό φάρμακο τη φορά... δηλαδή αν εγώ έχω πρόβλημα με τη μέση μου , και ημικρανίες απαγορεύεται να πάρω ένα για τη μέση ένα για το κεφάλι... αλλά θα μου δώσει ένα μόνο φάρμακο - ελιξίριο - πανάκειο, που κάνει για όλα...

Εχει την ίδια λογική με το οτι

το κεφάλι, η μέση, το πόδι, και το χέρι

συνδέονται άμεσα μεταξύ τους

γιατί βρίσκονται στον ίδιον οργανισμό, με το ίδιο αίμα, και με την ίδια καρδιά.

Απο μόνα τους αυτά δεν θα λειτουργούσαν!!!!!

............ή μήπως κάνω λάθος???

ποιες αρρώστιες θεραπεύει η ομοιοθεραπευτική; ισχυρίζεται ότι θερπαπεύευει όλες τις ασθένειες ...συγγνώμη αλλά δεν έχει βρεθεί σε όλη την ανθρωπότητα καμιά μέθοδος που να θεραπεύει τα πάντα (εκτός από τον θεό να υποθέσω)... αν όντος κάποια μέθοδος το έκανε θα είχαν εξαφανιστεί όλες οι αρρώστιες από προσώπου γης και όλοι θα την λάτρευαν...

Και την ομοιοπαθητική ο Θεός την έπλασε!!! :mrgreen:

και οι δικαιολογίες όταν δεν πιάνουν τα ομοιθεραπευτικά ''δεν ήταν το σωστό φάρμακο,το ξεκινήσατε πολύ αργά'' και άλλα παρόμοια...

Οταν δεν "πιάνουν" τα χημικά τότε

τι έχει να πει η αγαπητή Mαριαλ????

Θα πρέπει να ξαναρίξει μια ματιά στο άλλο τόπικ

πόσες απεγνωσμένες μαμάδες υπήρχαν

που έψαχναν να βρουν

γιατί εξακολουθούσαν να βήχουν τα παιδάκια τους το βράδυ

παρόλου που τους είχαν δώσει

soldesanil, singulair, spiropent, aerolin, flexotide, prezolon σιρόπια,εισπνεόμενα, μπλα-μπλα μπλα-μπλα :roll:

επείσης υπάρχουν και διάφορες περίεργες ουσίες που φτιάχνουν τα φάρμακα αυτά (εκτός από τα βότανα) και τα οποία όσο αραιομένα και αν είναι εγώ δε θα τα δινα ποτέ στο παιδί μου...

πχ: καυστική ποτάσα, πύο από φλύταινες φυματικών, υδροχλωρικό οξύ κ.α....

Eαν ήξερε τα χημικά φάρμακα

απο τι συστατικά είναι φτιαγμένα!!!!!!!!!

Εκείνα γιατί δεν τα ψάχνει η Μαριαλ????.....:confused:

Αυτό αποδυκνείει οτι είναι βαθιά νυχτωμένη!!!!!

Οταν αρρωστήσει το παιδί της και πάθει ωτίτιδα

θα του δώσει μόνο depon και ορό

και θα περιμένει να γίνει καλά???????........:roll:

Σύντομα το βλέπω στο νοσοκομείο το παιδί της!

(της το απεύχομαι φυσικά!!!!.....)

Τώρα που απαντήθηκαν αυτές οι ερωτήσεις απο εμάς

είναι ΟΚ?

Τι θέλει να αποδείξει???

Και άντε να βρεθεί κάποιος ομοιοπαθητικός

και της απαντήσει και επιστημονικά......

τότε τι θα γίνει? Θα πειστεί???

Κική μου, σε αυτή τη ζωή πρέπει να δεχόμαστε κάποια πράγματα

ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ!

Γιατί τότε έχουμε δεχτεί οτι ο ήλιος βγαίνει απο την ανατολή

και όχι απο την δύση?

Εχει αναρωτηθεί κανείς??????

Το πρόβλημά είναι οτι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι

ΑΝΟΙΧΤΟΜΥΑΛΟΙ

για να μπορέσουν να δεχτούν νέες θεωρίες!!

Εδώ ταιριάζει απόλυτα αυτό που είχε παραθέσει η TARA:

"Είναι ευκολότερο να διασπαστεί ένα άτομο

απο το να αλλάξει πεποίθηση!"

ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ!

Διαφωνώ κάθετα.Και ο ήλιος που λες πιθανόν να έχει εξηγηθεί.

Εγώ προσωπικά πρέπει να λάβω επιχειρήματα για να πειστώ για κάτι,κι όχι ότι πάντα θα πειστώ

Δεν το συζητώ ότι δε δέχομαι τα πράγματα απλά όπως είναι χωρίς εξήγηση.

Για τα υπόλοιπα έχω δώσει τις απαντήσεις μου στο προηγούμενο ποστ.

Και για να αποφύγω διενέξεις και ειρωνείες (και δεν εννοώ εσένα) θα συνεχίσω να παρακολουθώ το θέμα σιωπηλά (δεν παίρνω κι όρκο γι αυτό:mrgreen:) φιλτράροντας ότι πληροφορία υπάρχει.

Βαριέμαι αφάνταστα αυτή τη στιγμή να ανοίξω συζήτηση.Γιατί από εκεί που ο τίτλος είναι αν πιστεύουμε στην ομοιοπαθητική,έγινε,κλασσικά όπως με πολλά εναλλακτικά θέματα ότι ναι την πιστεύουμε κι όποιος δεν την πιστεύει να μην το παρακολουθεί:roll:(και πάλι δεν εννοώ εσένα;))

Και για μένα,αυτό δεν είναι δημοκρατία ούτε γόνιμος διάλογος.

Djccp2.png

67KIp2.png

ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ!

Διαφωνώ κάθετα.Και ο ήλιος που λες πιθανόν να έχει εξηγηθεί.

Και που έχει δοθεί η εξήγηση για την ανατολή του ηλίου...

εσύ κι εγώ που δεν την ξέρουμε

γιατί την έχουμε δεχτεί χωρίς αντίρρηση?

Κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος μου φαίνεται!!

Θα έπρεπε να μας απασχολεί κυρίως το αποτέλεσμα

γιατί αυτό είναι που μετράει!!

Τα άλλα........είναι λεπτομέρειες για τους επιστήμονες!

Τι νόημα έχει να καταλάβεις

το γιατί αραιώνοντας το ομοιοπαθητικό γίνεται πιο δυνατό......

....και αν το καταλάβεις τι θα γίνει?

Tότε θα πειστείς περισσότερο για την αποτελεσματικότητά του??

Κι εγώ στην αρχή ήμουν κάπως διστακτική με την ομοιοπαθητική!

Έλεγα: δεν θέλω να ρισκάρω την υγεία του παιδιού μου!

Δοκίμασα όμως, είδα με τα ίδια μου τα μάτια το αποτέλεσμα

και έτσι ΠΕΙΣΤΗΚΑ 100%

Εαν δεν δοκιμάσει κάποιος πως μπορεί να έχει άποψη?

Απο τα λεγόμενα τους ενός και του άλλου?

Και που ξέρουμε ο ένας και ο άλλος τι συμφέροντα έχουν για να λένε αυτά που λένε!!

Εγώ προσωπικά πρέπει να λάβω επιχειρήματα για να πειστώ για κάτι,κι όχι ότι πάντα θα πειστώ

Πρέπει να είσαι όμως σε θέση

να μπορείς να τα καταλάβεις αυτά τα επιχειρήματα.

Εαν δεν σκαμπάζεις πχ. απο χημεία

πως να σου εξηγήσει ο άλλος μια χημική ένωση!!???

Έκαστος στο είδος του!

Διαφημίσεις

κοίτα soevan το εξήγησα και στο άλλο τόπικ ''όταν χρειάζεται μια στο τόσο δηλαδή''... αν το παιδί πάθει πχ: ωτίτιδα (όχι απλή εκκριτική που περνά μόνη της, αλλά πυώδης) σαφέστετα θα δώσω αντιβίωση...

αν όμως το παιδί έχει βήχα, μήξες, πυρετό (το συνεθέστερο σενάριο) θα δώσω μόνο αυτά που πρότεινα (ντεπόν, ορούς)...

Soevan έκανα παλιότερα ομοιοπαθητική, και πήγαινα μάλιστα στο κέντρο ομοιοπ. στο Μαρούσι, και με βοήθησε πάρα πολύ... Κατανοώ ότι είδες εμφανή αποτελέσματα και έχεις πειστεί (και καλά κάνεις) αυτό που δεν καταλαβαίνω όμως είναι για ποιό λόγο προσπαθείς να πείσεις τις υπόλοιπες που -καλώς ή κακώς- έχουν αντίθετη άποψη? Το θέμα της ομοιοπαθητικής και κάθε μορφής εναλλακτικής θεραπείας είναι καθαρά προσωπικό και αφορά ασθενή-ομοιοπαθητικό. Σίγουρα δε μπορούμε μόνοι μας να το παίζουμε γιατροί στα παιδιά μας αλλά σίγουρα δεν μπορούμε να παίρνουμε φάρμακα (μοριακά ή χημικά) επειδή μας το είπε κάποιος!

Αυτά είχα να πω... Θα συνεχίσω να παρακολουθώ κι εγώ το θέμα σιωπηλά -όπως είπε και η φίλη Κική..

Ευχαριστώ...

Σορρυ αν ρωταω βλακειες αλλα δεν εχω ιδεα, απλα εχω ακουσει απο πολλους οτι ειναι πολυ ευχαριστημενοι με την ομοιοπαθητική και λεω μπας και το δοκιμασουμε.

Ο γιος μιας φιλης, ειχε φτασει στο σημειο να παρει 16 κουτια αντιβιωσης απο υποτροπιαζουσες ωτιτιδες... Ο γιατρος τους (κλασσικος, με διευθυντικη θεση στο νοσοκομειο παιδων), τους ειπε να δοκιμασουν την ομοιοπαθητικη, καθως το παιδι δε γινοταν να παρει περισσοτερα φαρμακα. Ετσι και εκαναν, και το παιδι εγινε καλα. Δεν εχει ξαναπαθει ωτιτιδα απο τοτε.

Ο Χριστοπουλος ειναι παιδιατρος και εχει το ιατρειο στο Κ.Χαλανδρι. Εμεις ειμαστε πολυ ευχαριστημενοι εως τωρα και τα πιο δυσκολα που εχουμε αντιμετωπισει επιτυχως ειναι αιματωμα στο κεφαλι απο πεσιμο και τωρα αιμορροϊδα.

Παίρνω το θάρρος και απαντάω για την Τάρα γιατί τον έχω ψάξει κι εγώ. Ο Χριστοπουλος θεωρείται πολύ καλός γιατρός' date=' αλλά έχει ένα μειονέκτημα. Κάποιοι γονείς παραπονέθηκαν ότι δεν τον βρήκαν εύκολα σκ, αργίες και διακοπές. Κατα τα άλλα είναι πάρα πολύ καλός!

[/quote']

Μεχρι στιγμης, τον εχουμε βρει οποτε τον χρειαστηκαμε. Το ιδιο και η Rosie.

Μαριάλ κι εγώ αποφεύγω να χαπακώνω τα παιδιά μου (μοριακά ή χημικά) και συμφωνώ μαζί σου... εκτός από τις τραβηγμένες περιπτώσεις όπως προείπες...

Και γενικότερα, δεν πίνουμε και οι ίδιοι φάρμακα..

ΜΑΡΙΑΛ2 ότι δεν κατανοεί ο ταπεινός σου νους σημαίνει ότι δεν υφίσταται; :)

σαφώς και ίσως ιφίσταται, ίσως όχι... αλλά όχι για τα ''ανθρώπινα'' κατασκευάσματα, μα μόνο για τα ''θεικά'' πχ: τη δημιουργεία του σύμπαντος, ή την ύπαρξη του θεού...

όλα τα ανθρώπινα κατασκευάσματα είμαι σε θέση (αν μου τα εξηγίσουν) να τα καταλάβω (και αυτό δεν είναι εγωιστική τοποθέτηση είναι η φύση του λογικού ανθρώπου)...

'' η εξήγηση ότι καθώς ανακατεύεται η αραιωμένη ουσία μαγνητίζεται από τα ιόντα του νερού και έτσι αυξάνεται η δράση της'' συγνώμη αλλά δεν είναι εξήγηση (γιατί όποιος γνωρίζει στοιχειώδη φυσική καταλαβαίνει ότι δεν μπορούν όλες οι ουσίες να μαγνητίζονται με την ίδια αραίωση [διαφορετική ωσμοτικότητα η κάθε ουσία κ.τ.λ.])

sorry για την μακρόχρονη απουσία (σχεδόν 30 ποστς) αλλά ... δεν προλάβαινα...

mesastoura, να σου κάνω μια χαζή ερώτηση? :mrgreen:

Όταν βλέπουμε βελτίωση (μέσα στο 24-ωρο που λες)

όχι όμως στο 100%

είναι σωστό το φάρμακο?

Δηλαδή στην μικρή όταν της δώσαμε το ομοιοπαθητικό για τον βήχα

το αποτέλεσμα ήταν το εξής:

την ίδια μέρα ελαττώθηκε σημαντικά (αλλά δεν κόπηκε και μαχαίρι)

και την 2η ημέρα απαλλάχτηκε 100% απο τον βήχα της

Δηλαδή δεν έβηξε καθόλου (μόνο 2-3 φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας)

Αυτό τι σημαίνει?

Απαντήθηκε ήδη το ερώτημα σου και σωστά. Εγώ πριν 2+ χρόνια με πυώδη αμυγδαλίτιδα και 39,5 πυρετό, έπαιρνα 2 24ώρα λάθος φάρμακο. Τρίτη βράδυ πήρα στο σωστό και Τετάρτη πρωί που ξύπνησα αισθανόμουν πολύ καλύτερα. Συνέχισα όμως για κάπου 10μέρες με το ίδιο φάρμακο σε 30ch μέχρι να καθαρίσουν εντελώς οι αμυγδαλές. Ένοιωσα να έγινε το κλικ, ας πούμε.

Πέρα από το τηλέφωνο στον γιατρό μέσα στο 24ώρο, αν δεν υπάρχει βελτίωση, το ίδιο πρέπει να κάνουμε αν έχουμε επιδείνωση ή αλλαγή της εικόνας μέσα στο 24ώρο. Μπορεί να χρειαστούν και παραπάνω από ένα φάρμακα, ίσως και 2 ή 3 για την πλήρη ίαση. Διαδοχικά και όχι ταυτόχρονα. Όπως αλλάζει η εικόνα (συμπτώματα κλπ) αλλάζει και το φάρμακο.

Όσο για το θέμα που έθεσε η Μαριαλ 2 καθώς και την σκεπτικιστική Κική νομίζω ότι σαν απάντηση αρκούν τα περιστατικά που περιγράφονται εδώ, οι προσωπικές μας εμπειρίες δηλαδή. Η αντιπαλότητα δεν προσφέρει τίποτα, μάλλον κακό κάνει.

Εγώ θα μπορούσα επίσης να απαντήσω και θα το έκανα με ήπιο τρόπο αλλά έχω κουραστεί να το κάνω (αλλού, όχι εδώ).

Προτείνω λοιπόν ήπιους τόνους.

πᾶν μέτρον ἄριστον

Οταν δεν "πιάνο

τι έχει να πει η αγαπητή Mαριαλ????

Θα πρέπει να ξαναρίξει μια ματιά στο άλλο τόπικ

πόσες απεγνωσμένες μαμάδες υπήρχαν

που έψαχναν να βρουν

γιατί εξακολουθούσαν να βήχουν τα παιδάκια τους το βράδυ

παρόλου που τους είχαν δώσει

soldesanil, singulair, spiropent, aerolin, flexotide, prezolon σιρόπια,εισπνεόμενα, μπλα-μπλα μπλα-μπλα :roll:

Κοίτα τι έκανες, αγαπητή! Με κουβάλησες από το δίπλα τόπικ με τις απεγνωσμένες μαμάδες, για να σου επισημάνω πάλι ότι δεν τα κατάλαβες καλά.:mrgreen:

Καταρχάς καταλαβαίνω απόλυτα γιατί τσαντίζεσαι που η Μαριάλ απαξιώνει τον τρόπο που επέλεξες εσύ να θεραπεύεις το παιδί σου, την ομοιοπαθητική. Όμως κι εσύ φέρεσαι ακριβώς το ίδιο με την Μαριάλ, απαξιώνοντας τον τρόπο που επέλεξαν να θεραπεύσουν άλλοι τα παιδιά τους, την κλασική ιατρική. Υπάρχουν γονείς παιδιών των οποίων τα παραπάνω φάρμακα έσωσαν τη ζωή τους, όχι απλά τους ανακούφισαν από ένα βηχαλάκι. Μην τα ισοπεδώνεις όλα.

Επειδή σου είπα και στο άλλο τόπικ ότι είχαμε ένα πολύ άσχημο περιστατικό με τον μικρό μου, έψαξα πάρα πολύ τα πράγματα για το τι προφυλακτική αγωγή θα πρέπει να ακολουθήσουμε για να προλάβουμε παρόμοιες καταστάσεις.

Όλοι οι γονείς που ρώτησα και ρώτησα πολλούς ήταν απόλυτα ικανοποιημένοι από την προφυλακτική αγωγή που ακολούθησαν οι ίδιοι και δεν βρήκαν και καμιά παρενέργεια σ' αυτήν. Έχω πολλές περιπτώσεις γονιών που μου είπαν ότι σώθηκαν με τα singulair. Έχω αρεκτές που σώθηκαν από την προφυλακτική χρήση κορτιζόνης και μεγάλωσαν μια χαρά τα παιδιά τους με καμία παρενέργεια στην ανάπτυξή τους. Έχω και άλλους που καταπολέμησαν άσθμα με την ομοιοπαθητική. Και αυτοί λένε ότι είναι ικανοποιημένοι και χωρίς παρενέργειες.

Προφανώς λοιπόν οι μαρτυρίες πλέον δεν σημαίνουν τίποτα, αφού έχω τις ίδιες καλές μαρτυρίες από όλες τις προσεγγίσεις.:confused: Άρα η απόφαση θα πρέπει να παρθεί μόνο μέσα από τη διερεύνηση, τη λογική διεργασία αλλά και την καρδιά.

Και εγώ όπως σου είπα και στο άλλο τόπικ αν και προσέγγισα την ομοιοπαθητική την βλέπω με σκεπτικισμό καθώς κάποια πράγματα δεν "δένουν" όταν τα επεξεργάζομαι με τη λογική μου. Και ένα από αυτά τα πράγματα ήταν όπως σου εξήγησα και το θέμα των αραιώσεων που έθιξε και η Μαριάλ.

Αφετηρία του σκεπτικισμού μου ήταν και το γεγονός ότι το δικό μας φάρμακο ήταν μια ουσία εξαιρετικά επικίνδυνη. Άραγε εσύ αν το πρώτο φάρμακο που σας έδινε ο γιατρός σας ήταν το tuberculinum, δεν είχατε δοκιμάσει ποτέ κανενα ομοιοπαθητικό και διάβαζες τι περιέχει, θα το έδινες στο παιδί σου, χωρίς δεύτερη σκέψη και χωρίς να προσπαθήσεις να καταλάβεις τι ακριβώς παίζει με τις αραιώσεις;

Αυτό αποδυκνείει οτι είναι βαθιά νυχτωμένη!!!!!

Σύντομα το βλέπω στο νοσοκομείο το παιδί της!

(της το απεύχομαι φυσικά!!!!.....)

Μέεεεγιστο φάουλ. :shock:

Αυτό με ενόχλησε απίστευτα και θεωρώ ότι ήταν εντελώς περιττό να το γράψεις. Τι προσέφερε ακριβώς στην όλη συζήτηση;

.....δε νομίζω τάκη....

Και που έχει δοθεί η εξήγηση για την ανατολή του ηλίου...

εσύ κι εγώ που δεν την ξέρουμε

γιατί την έχουμε δεχτεί χωρίς αντίρρηση?

Κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος μου φαίνεται!!

Θα έπρεπε να μας απασχολεί κυρίως το αποτέλεσμα

γιατί αυτό είναι που μετράει!!

Τα άλλα........είναι λεπτομέρειες για τους επιστήμονες!

Τι νόημα έχει να καταλάβεις

το γιατί αραιώνοντας το ομοιοπαθητικό γίνεται πιο δυνατό......

....και αν το καταλάβεις τι θα γίνει?

Tότε θα πειστείς περισσότερο για την αποτελεσματικότητά του??

Κι εγώ στην αρχή ήμουν κάπως διστακτική με την ομοιοπαθητική!

Έλεγα: δεν θέλω να ρισκάρω την υγεία του παιδιού μου!

Δοκίμασα όμως, είδα με τα ίδια μου τα μάτια το αποτέλεσμα

και έτσι ΠΕΙΣΤΗΚΑ 100%

Εαν δεν δοκιμάσει κάποιος πως μπορεί να έχει άποψη?

Απο τα λεγόμενα τους ενός και του άλλου?

Και που ξέρουμε ο ένας και ο άλλος τι συμφέροντα έχουν για να λένε αυτά που λένε!!

Το ότι ο ήλιος δύει και ανατέλλει το βλέπεις απλά:rolleyes:

Το θέμα που έθιξα δεν ήταν η αποτελεσματικότητα της ομοιοπαθητικής,αν διαβάσεις το ποστ μου θα καταλάβεις τι έγραψα.

Σε παλιότερο μου ποστ στο ίδιο θέμα έχω αναφέρει περίπτωση που σώθηκε με την ομοιοπαθητική και περίπτωση που δεν είδε κανένα αποτέλεσμα.

Το ότι εσύ λοιπόν πείστηκες 100% δε λέει και τίποτα.

Ποτέ δεν ξέρουμε για τα συμφέροντα είτε αυτών που υποστηρίζουν την κλασσική ιατρική ή αυτών που υποστηρίζουν την ομοιοπαθητική.

Και πίστεψε με τα κέρδη της ομοιοπαθητικής και των διάφορων εταιριών με αγνά προϊόντα είναι εξίσου τεράστια με των υπόλοιπων εταιριών και της κλασσικής ιατρικής.

Πρέπει να είσαι όμως σε θέση

να μπορείς να τα καταλάβεις αυτά τα επιχειρήματα.

Εαν δεν σκαμπάζεις πχ. απο χημεία

πως να σου εξηγήσει ο άλλος μια χημική ένωση!!???

Έκαστος στο είδος του!

Αν μου την εξηγήσει καλά,και αν είμαι διατεθειμένη να την καταλάβω,θα το κάνω.

Ακριβώς,έκαστος στο είδος του!

Djccp2.png

67KIp2.png

Δε με κατάλαβες,δεν την υποτιμώ καθόλου!Ούτε όμως τη θεωρώ πανάκεια.

Κανένας μας δεν την θεωρεί πανάκεια. Συμπορευόμαστε με την κλασσική ιατρική και τα χημικά φάρμακα, όταν όμως αυτά είναι πράγματι απαραίτητα.

Καλό είναι,όταν υπάρχει αμφιβολία,να προσπαθούμε να τη λύσουμε.

Κι όχι να λέμε επειδή δεν το καταλαβαίνεις δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει.Δεν είναι όλοι υποχρεωμένοι να ασπάζονται την ομοιοπαθητική ή την όποια άλλη άποψη άκριτα.Ή να την ασπάζονται μόνο εξ ολοκλήρου.

Μια τέτοια τοποθέτηση για μένα είναι εξαιρετικά μονοδιάστατη.

Και εκπλήσσομαι που τη συναντώ συχνά σε ανθρώπους που ακριβώς την ψάχνουν λίγο περισσότερο με την ενναλλακτική ιατρική,με το φυσικό τοκετό,με τα εμβόλια με όλα.Ειδικά από τέτοιους ανθρώπους θα περίμενα να είναι ανοιχτοί στην αμφισβήτηση και έτοιμοι προς συζήτηση,γιατί με τη δική τους αμφισβήτηση έφτασαν σε αυτά τα συμπεράσματα.

Η αμφισβήτηση μας οδήγησε στην ομοιοπαθητική. Και κανένας μας δεν την αποδέχτηκε άκριτα ή εξ ολοκλήρου όπως λές. Η εμπειρία μας έκανε να την εμπιστευτούμε.

Και να μη χαρακτηρίζουν ή να χρησιμοποιούν εκφράσεις υποτιμητικές για οποιονδήποτε έχει μια διαφορετική άποψη.:roll::roll::roll:

Αν αναφέρεσαι σε μένα, γιατί σε μένα απάντησες- σε παρακαλώ να μου υποδείξεις πότε σε πρόσβαλα. Δεν είναι στον χαρακτήρα μου να μιλάω άσχημα ούτε να προβάλλω και δεν δέχομαι ότι το έκανα!

Προσωπικά δεν με ενοχλεί κάποιος να μην αποδέχεται την ομοιοπ, ακόμα και να με κοροιδεύει για την επιλογή μου. Τετοια αντιμετώπιση έχω από όλο σχεδόν το φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον. Γιατί να με πειράξει τι θα πει ένας ξένος? Αυτό που με κουράζει είναι η επανάληψη των ίδιων αποριών και αντίστοιχα εξηγήσεων. Αν θέλει κάποιος να καταλάβει τι είναι ομοιοπ ας διαβάσει προσεκτικά και αν θέλει ας την δοκιμάσει. Αν πάλι δεν πειστεί από όσα διάβασε ας μην την δοκιμάσει. Τόσο απλό... και αποχωρώ από αυτή την ανεξάντλητη και άσκοπη προσπάθεια εξηγήσεων και αποδείξεων.

Μεχρι στιγμης, τον εχουμε βρει οποτε τον χρειαστηκαμε. Το ιδιο και η Rosie.

Το έγραψα αυτό γιατί το είχα διαβάσει στο τόπικ ομιοπ-παιδίατροι.

Προσωπικά δεν με έχει αποτρέψει απο το να πάω σε αυτόν. Είχα σκοπό από βδομάδα να τον πάρω τηλ για ραντεβού, ώστε να παρακολουθεί αυτός παιδιατρικά την μικρή. Και αργότερα και το μωρό. Απλά με αυτά που είχα διαβάσει έχω αποφασίσει να κρατήσω καβάτζα και τον Κυβ. - ξέρεις να την πηγαίνω κανά 2 φορές τον χρόνο, ώστε σε μία έκτακτη ανάγκη να μπορώ να απευθυνθώ και σε αυτόν αν δεν βρίσκω τον παιδίατρο.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Αν αναφέρεσαι σε μένα' date=' γιατί σε μένα απάντησες- σε παρακαλώ να μου υποδείξεις πότε σε πρόσβαλα. Δεν είναι στον χαρακτήρα μου να μιλάω άσχημα ούτε να προβάλλω και δεν δέχομαι ότι το έκανα!

Προσωπικά δεν με ενοχλεί κάποιος να μην αποδέχεται την ομοιοπ, ακόμα και να με κοροιδεύει για την επιλογή μου. Τετοια αντιμετώπιση έχω από όλο σχεδόν το φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον. Γιατί να με πειράξει τι θα πει ένας ξένος? Αυτό που με κουράζει είναι η επανάληψη των ίδιων αποριών και αντίστοιχα εξηγήσεων. Αν θέλει κάποιος να καταλάβει τι είναι ομοιοπ ας διαβάσει προσεκτικά και αν θέλει ας την δοκιμάσει. Αν πάλι δεν πειστεί από όσα διάβασε ας μην την δοκιμάσει. Τόσο απλό... και αποχωρώ από αυτή την ανεξάντλητη και άσκοπη προσπάθεια εξηγήσεων και αποδείξεων.

[/quote']

Ειλικρινά σου ζητώ συγγνώμη αν έδωσα να καταλάβεις κάτι τέτοιο.Σε καμμία περίπτωση δεν αναφερόμουν σε εσένα.Έχουμε ξανασυναντηθεί και σε άλλα τόπικ, και όχι πάντα με ίδιες απόχεις,αλλά πάντα κάνεις ακριβώς αυτό που λες.

Djccp2.png

67KIp2.png

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...