Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ? ΤΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ???

Recommended Posts

Πασχαλιτσάκι επειδή το θέμα του πυρετού το είχα κι εγώ μεγάλο άγχος στην αρχή και μάλιστα έδινα το ομοιοπ. χάπι και μετά από 15-20 λεπτά έδινα και ένα ντεπόν από τον φόβο μου. Αλλά μετά κατάλαβα ότι αυτό που έκανα ήταν λάθος. Τώρα κατ αρχάς δεν δίνω πριν 38,5 - 39 ανάλογα και πώς είναι το παιδί και κυρίως τι ώρα είναι. Και όταν δώσω το ομοιοπ. ξέρω ότι θα ανέβει ο πυρετός σίγουρα και άλλο μέχρι να φτάσει στην κορύφωσή του (σε εμάς πχ ήταν το 39,5) και μετά αρχίζει να πέφτει. Βέβαια σου λέω ότι κρίνω πάντα ανάλογα την ώρα και τήν εικόνα του παιδιού και δεν αποκλείω και το ντεπόν. Αλλά πρώτα δοκιμάζω και ένα χλιαρό ντουζ (ακόμα και 3 το βράδυ να είναι). Και μην ξεχνάς ότι και να λυγίσεις και να δώσεις ντεπόν, ε, δεν έδωσες και αντιβίωση ή εισπνεόμενα. Σχετικά μικρό το κακό! Περαστικά σας και καλή δύναμη!!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ειναι προβλημα αυτο........ειδικα οταν συμβαινει κατι τοσο σοβαρο!

Εγώ Βέρα ξαναπαίρνω τηλ και μάλιστα αν έχει φύγει από το ιατρείο δεν το σκέφτομαι καθόλου και παίρνω στο κινητό. Για μένα αυτός είναι ουσιαστικά ο παιδίατρος της μικρής, άρα θα του κάνω τηλ ό,τι ώρα και να ναι! Αλλά η απάντηση 1 ώρα μετά ή και περισσότερο (γιατί ακόμα δεν έχει απαντήσει) μερικές φορές κι εμένα με ενοχλεί, ειδικά αν είναι να κλείσουν τα φαρμακεία και μου δώσει κάτι που δεν έχω..

Kt0tp2.png NaAfp3.png

πασχαλιτσακι περαστικα πρωτον!

εγω κανω απο τα 15 μου ομοιοπαθητικη και ο γιατρος μου εχει πει πως δεν επιτρεπεται να παρεις αλλο φαρμακο (π.χ. αναλγητικο) πριν περασουν 2 ωρες απο τη στιγμη που πηρες το ομοιοπαθητικο και αντιστοιχα να παρεις ομοιοπαθητικο 2 ωρες αφου εχεις παρει το αναλγητικο.στην ουσια το ενα φαρμακο απο το αλλο να απεχει 2 ωρες.

εγω οποτε ειχα πυρετο πανω απο 38,5 πρωτα επερνα αναλγητικο να πεσει και μετα απο 2 ωρες το ομοιοπαθητικο.

και παλι περαστικα σας

Λίγο πολύ με κάλυψαν οι άλλες απαντήσεις...

Ποια ειναι τα λογικα επιπεδα σε ενα βρεφακι 7 μηνων που δεν εχει αρρωστησει αλλη φορα?

Νομίζω πως πάνω από 40 θεωρείται ιατρικώς επείγον. Ο πυρετός είναι ωφέλιμος, όπως γράφει και η wiki.

Πραγματικό πρόβλημα που θέτει την ζωή σε ρίσκο θεωρείται η Υπερπυρεξία. Όπως έχει γραφτεί εδώ πρέπει να βλέπουμε και την διάθεση του παιδιού, την γενική εικόνα και όχι μόνο τους βαθμούς.

Επισης μπορω να δωσω στο μωρο και ντεπον και μπελαντονα? Σε τι αναλογια? Μπελαντονα ειπε να δωσω 1 καψουλα 1Μ να περιμενω 1-2 ωρες να δω πως θα παει, αν συνεχιζεται ο πυρετος να δωσω το ιδιο και αν συνεχιζεται να μη δωσω αλλο, γιατι αυτο θα σημαινει οτι ο οργανισμος χρειαζεται!!! τον πυρετο... Εδω μου τα χαλασε. Δηλαδη θα αφησω το μωρο με πυρετο?????? Κι αν ανεβει πολυ τι θα κανω????

Νομίζω πως το ψειρίζουμε πολύ. Νομίζω πως μπορείς να αφήσεις το μωρό με 39,5 πυρετό. Αν ανέβει παραπάνω αυτά που γράφτηκαν, χλιαρό μπάνιο, κομπρέσες με νερό/ξύδι, postan/depon. Ο πυρετός είναι σύμπτωμα, όχι αρρώστια, είναι χρήσιμος, και όπως γράφει και ο Βυθούλκας ένδειξη καλής λειτουργίας του οργανισμού.

@vera: Δεν έχω καταλάβει πως είναι πάντα απαραίτητη η επιδείνωση.

@fairy's mom: συμφωνώ σε όλα όσα γράφεις, και ιδιαίτερα στο "Για μένα αυτός είναι ουσιαστικά ο παιδίατρος της μικρής". Άργησα να το δώ έτσι δυστυχώς, μου πήρε καιρό να πεισθώ, και πείστηκα ακόμα περισσότερο με τα δικά μου θέματα.

πᾶν μέτρον ἄριστον

Νομίζω πως πάνω από 40 θεωρείται ιατρικώς επείγον. Ο πυρετός είναι ωφέλιμος, όπως γράφει και η wiki.

Πραγματικό πρόβλημα που θέτει την ζωή σε ρίσκο θεωρείται η Υπερπυρεξία. Όπως έχει γραφτεί εδώ πρέπει να βλέπουμε και την διάθεση του παιδιού, την γενική εικόνα και όχι μόνο τους βαθμούς.

Τότε εγώ είμαι πολύ εξτρίμ εδώ μέσα, γιατί ο γιος μου 7,5 μηνών έπαθε μια ίωση που μου έκανε πυρετούς για τρεις ολόκληρες μέρες της τάξεως των 40-42 βαθμών.

Δεν έδωσα τίποτα, μόνο ομοιοπαθητικό αν θυμάμαι καλά.

Είχα πάρει ένα πακετάκι ντεπόν αλλά όταν διάβασα τα συστατικά είπα ότι αυτά τα χημικά δεν τα βάζω στο σωματάκι του παιδιού μου! :?

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

Τότε εγώ είμαι πολύ εξτρίμ εδώ μέσα, γιατί ο γιος μου 7,5 μηνών έπαθε μια ίωση που μου έκανε πυρετούς για τρεις ολόκληρες μέρες της τάξεως των 40-42 βαθμών.

Δεν έδωσα τίποτα, μόνο ομοιοπαθητικό αν θυμάμαι καλά.

Είχα πάρει ένα πακετάκι ντεπόν αλλά όταν διάβασα τα συστατικά είπα ότι αυτά τα χημικά δεν τα βάζω στο σωματάκι του παιδιού μου! :?

Χαρα στο κουραγιο σου! Εγω φοβαμαι πολυ τον υψηλο πυρετο. Μεχρι 39,5 ειμαι ΟΚ, απο κει και πανω ομως μπορει να συμβουν διαφορα, ετσι δεν ειναι? Πως μπορουμε να ειμαστε σιγουροι?

Αν εννοείς τους πυρετικούς σπασμούς και αυτοί μια άμυνα του οργανισμού είναι, κακώς θεωρούνται κάτι το φοβερό και το τρομερό.

Διαβάσατε καμιά φορά τα συστατικά του ντεπόν;

Αν εννοείς τους πυρετικούς σπασμούς και αυτοί μια άμυνα του οργανισμού είναι, κακώς θεωρούνται κάτι το φοβερό και το τρομερό.

Διαβάσατε καμιά φορά τα συστατικά του ντεπόν;

Rosie καλημέρα, καλή χρονιά!

Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα με τους πυρετικούς σπασμούς.

Έχει πάθει η ξαδέρφη του άντρα μου,ο αδερφός της φίλης μου κι ο αδερφός μου.Ο τελευταίος δε, είχε 38 και μέσα σε μισή ώρα έπαθε πυρετικούς σπασμούς.

Η πρώτη έχει μείνει παραπληγική,ο δεύτερος το έπαθε αρκετά μεγάλος, 5 6 χρονών και από τότε έχει νοητική υστέρηση, ή κάποια τέτοια μορφή, κι ο αδερφός μου είναι τραυλός.Και όσους έχω ακούσει κάτι τους έχει αφήσει ενθύμιο;)

Djccp2.png

67KIp2.png

Ειναι πολυ επικινδυνοι και μπορουν να επιφερουν απο μονιμη βλαβη εως και το θανατο.

Διαφημίσεις

Διαφωνώ αλλά δεν έχω χρόνο να επεκταθώ, δεν μ' αφήνει η μικρή!

Και αν κάποιος είναι επιρρεπής στους πυρετικούς σπασμούς θα τους κάνει ακόμη και αν η θερμοκρασία του είναι 38 μόνο.

Διαφωνώ αλλά δεν έχω χρόνο να επεκταθώ, δεν μ' αφήνει η μικρή!

Και αν κάποιος είναι επιρρεπής στους πυρετικούς σπασμούς θα τους κάνει ακόμη και αν η θερμοκρασία του είναι 38 μόνο.

Ακόμη και έτσι να είναι, πως αναγνωρίζεις ένα παιδάκι αν είναι ή όχι επιρρεπής στους πυρετικούς σπασμούς:roll:Ώστε να αποφύγεις αυτό που αφήνει μετά?

Πυρετικοί σπασμοί δε γίνονται με 38 βαθμούς.Το έχω ζήσει σπίτι μου και το ξέρω.Απλά μπορεί πολύ γρήγορα να ανεβάσει το 40άρι και να μην το πάρεις πρέφα, και γι αυτό να θεωρείς ότι έπαθε με τους 38;)

Djccp2.png

67KIp2.png

αν σου δώσει ο γιατρός κάτι για τον πυρετό τότε πρέπει να περιμένεις να δεις αν θα κάνει κάτι (1, 1 1/2 ώρα) αν όμως έχει κάτι άλλο πχ ενα κρύωμα και σου δίνει κάτι πρωι βράδυ τότε αν κάνει πυρετό πάνω από 38,5 μπορείς να δώσεις ντεπόν για να μην υποφέρει το μωρό...εμένα τουλάχιστον μου το έχει πει. Πάντως κάτι βράδια που είχε πυρετό και ψηνόταν το μωρό μου δεν του είχα βάλει θερμόμετρο να δω πόσο είναι μόλις όμως πάρει pulsatila πέφτει αμέσως!

Ακόμη και έτσι να είναι, πως αναγνωρίζεις ένα παιδάκι αν είναι ή όχι επιρρεπής στους πυρετικούς σπασμούς:roll:Ώστε να αποφύγεις αυτό που αφήνει μετά?

:roll:

Διαφημίσεις

spasmous mporeis na kaneis kai me dekata akomi, iparxei kai sxetiko thema sta iatrika themata ton neognon

pantos sta vrefi o poli ipsilos piretos (pano apo 40) einai epikindinos gia miniggitida kai genika mporei na afisei egkefalikes vlaves

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

spasmous mporeis na kaneis kai me dekata akomi, iparxei kai sxetiko thema sta iatrika themata ton neognon

pantos sta vrefi o poli ipsilos piretos (pano apo 40) einai epikindinos gia miniggitida kai genika mporei na afisei egkefalikes vlaves

Είσαι σίγουρη?Γιατί θυμάμαι όταν πήγαμε τον αδερφό μου στο νοσοκομείο η μάνα μου χτυπιόταν ότι έκανε σπασμούς με 38 και της έλεγαν οι γιατροί αποκλείεται, ανέβασε 40 και δεν το πήρες χαμπάρι.

Εν τω μεταξύ, η παιδίατρος μας λέει να δίνουμε αντιπυρετικό όταν ανεβάσει πάνω από 38, ενώ του κουνιάδου μου πάνω από 37 και το βρίσκω υπερβολή:|

Djccp2.png

67KIp2.png

εγώ προσωπικά δεν θα άφηνα πυρετό πάνω από 40...καλά ο Σπυρος θα ούρλιαζε από το 39,5 νομίζω έτσι κι αλλιώς :)

εγω σε θαυμάζω Ροσιε μου έτσι κι αλλιώς και για τα εναλλακτικά και για τη διατροφή και για όλα αλλά έχεις την υποστήριξη του συζύγου αφενός και διαβάζεις τα άπειρα άρθρα αφετέρου πράγμα που δεν κάνω οπότε βασίζομαι και στους γιατρούς/ομοιοπαθητικούς να μου πουν τι να κάνω

Εννοείται ότι τον εξέτασε η ομοιοπαθητικός για μηνιγγίτιδα όταν ανέβασε τον πυρετό, είναι από τα πρώτα που βλέπουν.

Ο Χριστόπουλος δίνει ντεπόν για πάνω από 38,5, δεν τον ρώτησα προσωπικά εγώ αλλά άκουσα τη γραμματέα του να το λέει σε κάποιους άλλους γονείς από το τηλέφωνο :?

Η ίωση που είχε ο γιος μου (Roseola) χαρακτηρίζεται από πολύ ψηλούς πυρετούς για 72 ώρες και μετά από εξανθήματα.

Ποιο το όφελος να προσπαθούσα να του ρίξω τον πυρετό με τεχνητά μέσα;

Δεν έχω χρόνο να σας βρω αρθρογραφία για τους πυρετικούς σπασμούς, αλλά σίγουρα δεν είναι έτσι όπως τα λένε οι συμβατικοί γιατροί.

Για τη συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών οι σπασμοί είναι ακίνδυνοι και αποτελούν μέρος της φυσικής άμυνας του οργανισμού για να αποβάλει το μικρόβιο.

Δεν έχω χρόνο να σας βρω αρθρογραφία για τους πυρετικούς σπασμούς, αλλά σίγουρα δεν είναι έτσι όπως τα λένε οι συμβατικοί γιατροί.

Για τη συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών οι σπασμοί είναι ακίνδυνοι και αποτελούν μέρος της φυσικής άμυνας του οργανισμού για να αποβάλει το μικρόβιο.

Ότι ο πυρετός είναι άμυνα του οργανισμού το ξέρω κι εγώ.Γι αυτό και αφήνεις ελεγχόμενα να ανέβει και μετά δίνεις αντιπυρετικό.

Για τους πυρετικούς σπασμούς όμως, 3 παιδάκια ξέρω που το έπαθαν και τα 3 είχαν πρόβλημα.Για να μη σου πω γι αυτά που νοσηλεύονταν μαζί με τον αδερφό μου.Ήταν ο πιο τυχερός της μονάδας.Βγήκε με απλή αντιβιωση.Άρα για μένα δεν είναι θέμα για το πως τοποθετούνται οι συμβατικοί ή οι εναλλακτικοίο ιατροί πάνω στους σπασμούς, είναι τι είδα πρακτικά.

Παρόλαυτα, αν έχεις κάποια αρθρογραφία να μου δείξεις που λέει κάτι άλο, θα ήθελα πολύ να το διαβάσω.Είναι ένα θέμα που το φοβάμαι γιατί το έχω ζήσει και θα με ενδιέφερε να δω ότι υπάρχει.

Djccp2.png

67KIp2.png

αυτο που δεν καταλαβαινω εγω ειναι πως ακριβως συνιστουν αμυνα οι πυρετικοι σπασμοι, δηλαδη ο πυρετος ξερουμε οτι οταν ανεβαζει θερμοκρασια το σωμα αποτελει εχθρικο περιβαλλον για το μικροβιο, (με την απλοικοτητα που μπορω να το εκφρασω χωρις να ειμαι γιατρος) οι σπασμοι ομως τι ακριβως προσφερουν στον οργανισμο και στην καταπολεμηση του οποιου μικροβιου?μηπως ειναι απλως παρενεργεια του πυρετου?

Κι εγω δινω ντεπον απο 38,5 και πανω. Σε καμια περιπτωση δε θα ηθελα να ζησω τετοια κατασταση. Η κορη μιας φιλης μου κοντεψε να πεθανει περσι απο πυρετικους σπασμους και η ιδια η φιλη μου επαθε τετοιο σοκ που εκανε πολυ καιρο να το ξεπερασει.

ταρα να ρωτησεις για το σακουλακι(ειχα κιεγω με τα πρωτα φαρμακα που ειχα παρει και το πεταξα) και γενικα ποσο καιρο κρατανε τα φαρμακα και για το ντεπον αν επηρεαζει, αποτι καταλαβα θα τον δεις συντομα γιαυτο ρωταω...

επισης εμενα ο δικος μου δεν μου λει παντα νηστικος να τα παιρνει, τον ρωταω καθε φορα αλλα σπανια μου λελει να τα παρει νηστικςο συνηθως μου λεει δεν εχει σημασια και αυτο για το μεταλλικο κουταλικαι για το να μην το πιασουν τα δικα μας χερια καθολου πρωτη φορα εδω το ειδα...τι να πω και για την σοκολατα το ιδιιο...

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...