Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ? ΤΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ???

Recommended Posts

evdi στην ομοιοπαθητική η επιλογή του γιατρού είναι υψίστης σημασίας. Επίσης σε ένα παιδί τόσο μικρό που ακόμα δεν μπορούμε να αποκωδικοποιήσουμε την προσωπικότητα του είναι εύκολο να ξεγελαστεί ο γιατρός στην επιλογή του φαρμάκου.

Ξέχασα να πω ότι όταν βλέπουμε πχ σοβαρή επιδείνωση παίρνουμε αμέσως τον γιατρό γιατί είναι πολύ πιθανό να μας αλλάξει το φάρμακο. Μια φορά που είχα μαστίτιδα (και ήταν και Σάββατο!) τον έπαιρνα κάθε μια ώρα τηλέφωνο μέχρι τις 11 το βράδυ να του λέω αν με πιάνει το φάρμακο γιατί μου άλλαξε 2-3 (και έτρεχε ο άντρας μου με το μηχανάκι να τα παίρνει κάθε 3 και λίγο) αλλά έτσι δεν με άφηνε σε καμία περίπτωση...σκέψου να ήταν και για το μωρό...νομίζω δεν θα το άφηνε σε καμία περίπτωση.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κορίτσια μου, σήμερα έκανα την πρώτη μου επίσκεψη σε ομοιοπαθητικό κυρίως λόγω του γεγονότος ότι ο γιος μου αρρωσταίνει πολύ συχνά, από απανωτές ιώσεις.

Είχα γράψει κι εδώ παλιότερα (λεπτομέρειες στο θέμα που έχω ανοίξει ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΑΡΡΩΣΤΟ).

Ο ομοιοπαθητικός μας σύστησε τα παρακάτω κι ήθελα να σας ρωτήσω αν τα γνωρίζετε.

================================================

...μου είπε πως πρέπει ΠΑΝΤΑ να έχω στο φαρμακείο μου τα εξής (ελπίζω να διαβάζω σωστά αυτά που έχει γράψει) :

- prospan syr

- propol pur oral spray

- unisept ear drops

- physiomer 6+

ΚΑΙ

...για την δική μας περίπτωση μόνο :

(ελπίζω πάλι ν' αντιγράφω σωστά)

- medorhinum 1M, / μία κάψουλα, για μία μόνο ημέρα

- calc. carbonica 12ch / σαρανταπέντε κάψουλες, μία την ημέρα - για

τις υπόλοιπες σαρανταπέντε ημέρες

Στόχος της θεραπείας - η ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Τις κάψουλες αν δεν μπορεί να τις καταπιεί, μπορούμε να τις ανοίξουμε και να τις συνοδέψουμε με νερό, ρόφημα, κ.λ.π.

Α! Όσο αφορά την σοκολάτα που "απαγορεύεται" όταν κάποιος παίρνει ομοιοπαθητικά φάρμακα γιατί δρα ανασταλτικά (κι ο γιος μου είναι το μόνο γλυκό που τρώει και μάλιστα όταν το βρει το τσακίζει), μου είπε πως στην ανάγκη :confused: μπορεί να τρώει μόνο κίντερ γιατί είναι η σοκολάτα με το λιγότερο κακάο.

=================================================

Ποιά είναι η γνώμη σας για όλα αυτά?

Kαλημερα! Χρονια Πολλα!

Ο δικος μας γιατρος δε μας εχει απαγορεψει τη σοκολατα, μονο τη μεντα.

Μια και μαζευομαστε εδω και τα λεμε, ας θεσουμε το θεμα των απαγορευσεων στους γιατρους μας. Γιατι δεν ισχυουν τα ιδια πραγματα? Και γιατι η ομοιοπαθητικη ενεργει παρα ταυτα?

Σε λιγες μερες θα σας πω και νεα απο την ανιψια μου που θα κλεισει ενα μηνα θεραπειας στον Κωνσταντοπουλο, χωρις καμια απαγορευση.

Κριμα που ο Κυβελλος ειναι τοσο μακρια μας. Ωστοσο, διαβαζοντας τις αποψεις σας, νομιζω πως αν αντιμετωπισω οποιοδηποτε προβλημα με τον δικο μας παιδιατρο, θα πηγαινω τα παιδια στη Ν.Ερυθραια.

Κοιτάξτε οι γενικές απαγορεύσεις υπάρχουν γραμμένες παντού και στο ιντερνετ (και φυσικά η σοκολάτα δεν απαγορεύεται) από εκεί και πέρα ο κάθε γιατρός έχει και τα δικά του πιστεύω όπως συμβαίνει και στην κλασσική ιατρική οπότε καλό είναι να κρίνουμε μόνο εκ του αποτελέσματος.

Αυτό το προσπαν πολύ το ακούω και λέω να το πάρω και εγώ...

zopiron μου όλα νορμαλ μου ακούγονται :)

Ο ομοιοπαθητικός μας σύστησε τα παρακάτω κι ήθελα να σας ρωτήσω αν τα γνωρίζετε.

================================================

...μου είπε πως πρέπει ΠΑΝΤΑ να έχω στο φαρμακείο μου τα εξής (ελπίζω να διαβάζω σωστά αυτά που έχει γράψει) :

- prospan syr

- propol pur oral spray

- unisept ear drops

- physiomer 6+

δεν τα γνωρίζω, μάλλον είναι φυσικά και όχι ομοιοπαθητικά όλα αυτά.

ΚΑΙ

...για την δική μας περίπτωση μόνο :

(ελπίζω πάλι ν' αντιγράφω σωστά)

- medorhinum 1M, / μία κάψουλα, για μία μόνο ημέρα

- calc. carbonica 12ch / σαρανταπέντε κάψουλες, μία την ημέρα - για

τις υπόλοιπες σαρανταπέντε ημέρες

Στόχος της θεραπείας - η ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος.

το calcarea carbonica είναι πολύ συνηθισμένο ομοιοπαθητικό φάρμακο, ειδικά στα παιδιά. πήρα και εγώ μπόλικο για την αλλεργική ρινίτιδα που είχα ;)

Τις κάψουλες αν δεν μπορεί να τις καταπιεί, μπορούμε να τις ανοίξουμε και να τις συνοδέψουμε με νερό, ρόφημα, κ.λ.π.

για μένα το απλούστερο είναι το άνοιγμα τους και το άδειασμά τους πάνω στην γλώσσα του παιδιού. θα του αρέσουν καθώς έχουν γλυκιά γεύση.

Α! Όσο αφορά την σοκολάτα που "απαγορεύεται" όταν κάποιος παίρνει ομοιοπαθητικά φάρμακα γιατί δρα ανασταλτικά (κι ο γιος μου είναι το μόνο γλυκό που τρώει και μάλιστα όταν το βρει το τσακίζει), μου είπε πως στην ανάγκη :confused: μπορεί να τρώει μόνο κίντερ γιατί είναι η σοκολάτα με το λιγότερο κακάο.

τα γλυκά - τουλάχιστον σύμφωνα με τον mercola - επιβαρύνουν το ανοσοποιητικό. όσο λιγότερα τόσο καλύτερα. Νομίζω ότι ακόμα και ένα αχλάδι ικανοποιεί αυτήν την ανάγκη, ή το μέλι, με πολύ καλό και φυσικό τρόπο (για τους ενήλικες προτείνω και το ρόφημα γλυκίριζας / γλυκόριζας).

Τα χειρότερα γλυκαντικά, από όσο θυμάμαι είναι η ασπαρτάμη καθώς και HFCS

http://en.wikipedia.org/wiki/High-fructose_corn_syrup

http://www.diabeteshealth.com/read/2008/08/20/4274/the-dangers-of-high-fructose-corn-syrup/

http://reiki.pblogs.gr/2010/01/glykozh-froyktozh-to-dhlhthrio-toy-diaboloy.html

Καλύτερα όσο γίνεται λιγότερα γλυκά και όσο γίνεται ποιο φυσική διατροφή.

Τώρα γιατί κάποιοι ομοιοπαθητικοί απαγορεύουν περισσότερα από άλλους δεν ξέρω ... :confused:

Ίσως να έχει να κάνει και με τον ασθενή...

πᾶν μέτρον ἄριστον

Διαφημίσεις

Μια και μαζευομαστε εδω και τα λεμε, ας θεσουμε το θεμα των απαγορευσεων στους γιατρους μας. Γιατι δεν ισχυουν τα ιδια πραγματα? Και γιατι η ομοιοπαθητικη ενεργει παρα ταυτα?

Κριμα που ο Κυβελλος ειναι τοσο μακρια μας. Ωστοσο, διαβαζοντας τις αποψεις σας, νομιζω πως αν αντιμετωπισω οποιοδηποτε προβλημα με τον δικο μας παιδιατρο, θα πηγαινω τα παιδια στη Ν.Ερυθραια.

Η σοκολάτα ξέρω ότι απαγορευόταν πριν αρκετά χρόνια και πλέον έχει απενοχοποιηθεί. Κι εμείς την τρώμε κανονικά. Μήπως οι απαγορεύσεις έχουν να κάνουν και με το φάρμακο που παίρνει ο καθένας? Γιατί μία μέρα που πήγα να πάρω τα φάρμακα μου, πήγα να πάρω και μία οδοντόκρεμα με δύοσμο και ο φαρμακοποιός μου είπε να την αφήσω γιατί με το συγκεκριμένο φάρμακο δεν έπρεπε να καταναλώνω δύοσμο :roll:

Πάντως πλέον είμαι πιο χαλαρή, έχω κολλήσει στο ψυγείο το χαρτάκι του γιατρού και αυτό ακολουθώ. Και όταν έτυχε να πιω και χαμομήλι, δεν τρελάθηκα κιόλας, γιατί είδα ότι μια χαρά έδρασαν τα φάρμακα.

Τάρα εσείς με τον Χριστόπουλο δεν είστε ευχαριστημένοι? Έχει την φήμη του πολύ καλού.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!!!! :P

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Τάρα εσείς με τον Χριστόπουλο δεν είστε ευχαριστημένοι? Έχει την φήμη του πολύ καλού.

Μεχρι στιγμης ειμαστε ευχαριστημενοι' date=' και οποτε τον χρειαστηκα, τον βρηκα. Αλλα γενικα ειμαι λιγο επιφυλακτικη με τους γιατρους, και επειδη ποτε δεν ξερουμε τι μπορει να συμβει, ας υπαρχει και εναλλακτικη λυση!;)

[/color']

evdi στην ομοιοπαθητική η επιλογή του γιατρού είναι υψίστης σημασίας. Επίσης σε ένα παιδί τόσο μικρό που ακόμα δεν μπορούμε να αποκωδικοποιήσουμε την προσωπικότητα του είναι εύκολο να ξεγελαστεί ο γιατρός στην επιλογή του φαρμάκου.

Ξέχασα να πω ότι όταν βλέπουμε πχ σοβαρή επιδείνωση παίρνουμε αμέσως τον γιατρό γιατί είναι πολύ πιθανό να μας αλλάξει το φάρμακο. Μια φορά που είχα μαστίτιδα (και ήταν και Σάββατο!) τον έπαιρνα κάθε μια ώρα τηλέφωνο μέχρι τις 11 το βράδυ να του λέω αν με πιάνει το φάρμακο γιατί μου άλλαξε 2-3 (και έτρεχε ο άντρας μου με το μηχανάκι να τα παίρνει κάθε 3 και λίγο) αλλά έτσι δεν με άφηνε σε καμία περίπτωση...σκέψου να ήταν και για το μωρό...νομίζω δεν θα το άφηνε σε καμία περίπτωση.

Θεωρώ ότι ο γιατρός δεν έδωσε την δέουσα σημασία, ενώ ήξερε το ιστορικό του παιδιού.Όταν επικοινώνησα με το ιατρείο, εξήγησα στην κοπέλα ότι έχει δύσπνοια και εκείνη μου είπε να ξαναπάρω σε... 1 ώρα για να απαντήσει ο γιατρός... οταν τελικά ξαναπήρα απλά μου έδωσε μία κάψουλα να την πάρει πρωί - μεσημέρι - βράδυ! Ευχαρίστησα, έκλεισα το τηλέφωνο, έδωσα την κάψουλα στο παιδί και σε 2 ώρες το πήγα στο Παίδων που έιχε εφημερία αυτή τη μέρα, καθώς η κατάσταση χειροτέρευε...Τα συμπεράσματα δικά σας!

G0vpp3.png

9Aq8p3.png

Θεωρώ ότι ο γιατρός δεν έδωσε την δέουσα σημασία, ενώ ήξερε το ιστορικό του παιδιού.Όταν επικοινώνησα με το ιατρείο, εξήγησα στην κοπέλα ότι έχει δύσπνοια και εκείνη μου είπε να ξαναπάρω σε... 1 ώρα για να απαντήσει ο γιατρός... οταν τελικά ξαναπήρα απλά μου έδωσε μία κάψουλα να την πάρει πρωί - μεσημέρι - βράδυ! Ευχαρίστησα, έκλεισα το τηλέφωνο, έδωσα την κάψουλα στο παιδί και σε 2 ώρες το πήγα στο Παίδων που έιχε εφημερία αυτή τη μέρα, καθώς η κατάσταση χειροτέρευε...Τα συμπεράσματα δικά σας!

G0vpp3.png

9Aq8p3.png

Διαφημίσεις

Μεχρι στιγμης ειμαστε ευχαριστημενοι, και οποτε τον χρειαστηκα, τον βρηκα. Αλλα γενικα ειμαι λιγο επιφυλακτικη με τους γιατρους, και επειδη ποτε δεν ξερουμε τι μπορει να συμβει, ας υπαρχει και εναλλακτικη λυση!;)

Aααα καλά αυτό να λέγεται! :P Κι εγώ πλέον δεν εμπιστεύομαι καθόλου τους γιατρούς. Έχουν δει τα μάτια μου κι έχουν ακούσει τα αυτιά μου τα απίστευτα!!! Μόνο ο Κυβέλλος έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη μου. Έχω να το λέω ότι το καλοκαίρι απαντούσε σε όλα τα τηλ που ήταν καθημερινά ή μέρα παρά μέρα. Όλοι οι άλλοι μου έδιναν αντιβίωση ελαφρά τη καρδία για να μην τους ξαναενοχλήσω:? Την κλασική παιδίατρο την έχω πλέον μόνο για διάγνωση.

Evdi κατά τη γνώμη μου πανικοβλήθηκες και βιάστηκες. Είτε ήταν το σωστό φάρμακο και ήθελε περισσότερο χρόνο,(εγώ περιμένω μέχρι το απόγευμα για να δω αν την πιάνει), είτε αν καταλαβαίνεις ότι χειροτερεύει ξαναπαίρνεις άμεσα τηλ και τον ενημερώνεις πάλι. Το να έδωσε λάθος φάρμακο τηλεφωνικά είναι αρκετά πιθανό, γι αυτό και θέλει παρακολούθηση από τον γονιό και συνεχή τηλ ενημέρωση σε οξείες καταστάσεις. Αν τον ξανάπαιρνες θα σου άλλαζε το φάρμακο και θα του έδινε πιθανότατα το σωστό. Ή μπορεί να έκρινε ότι ήταν επιδείνωση από το φάρμακο - την οποία την θέλουμε - και σε λίγο να έβλεπες βελτίωση. Μην με παρεξηγήσεις ότι σε κατηγορώ, γιατί κι εγώ έχω περάσει από την φάση που δεν πιάνει το φάρμακο και φοβάμαι και το παιδί να είναι σε άθλια κατάσταση και να με αγχώνει και ο άντρας μου κι εγώ να ψάχνω να βρω λίγη ψυχραιμία για να αντέξω. Αυτά τα πάθαινα στην αρχή, τώρα πια είμαι εντελώς σίγουρη ότι με την ομοιοπαθητική θα γίνει καλά και είμαι σχετικά ήρεμη. Μέχρι να πειστείς, θέλει γερά νεύρα. Αν δεν τα έχεις, ίσως και να μην σας κάνει η ομοιοπαθητική.

Εύχομαι καλή χρονιά και χωρίς αρρώστιες!!! :P

Kt0tp2.png NaAfp3.png

...

Evdi κατά τη γνώμη μου πανικοβλήθηκες και βιάστηκες. Είτε ήταν το σωστό φάρμακο και ήθελε περισσότερο χρόνο' date='(εγώ περιμένω μέχρι το απόγευμα για να δω αν την πιάνει), είτε αν καταλαβαίνεις ότι χειροτερεύει ξαναπαίρνεις άμεσα τηλ και τον ενημερώνεις πάλι. Το να έδωσε λάθος φάρμακο τηλεφωνικά είναι αρκετά πιθανό, γι αυτό και θέλει παρακολούθηση από τον γονιό και συνεχή τηλ ενημέρωση σε οξείες καταστάσεις. Αν τον ξανάπαιρνες θα σου άλλαζε το φάρμακο και θα του έδινε πιθανότατα το σωστό. Ή μπορεί να έκρινε ότι ήταν επιδείνωση από το φάρμακο - την οποία την θέλουμε - και σε λίγο να έβλεπες βελτίωση. Μην με παρεξηγήσεις ότι σε κατηγορώ, γιατί κι εγώ έχω περάσει από την φάση που δεν πιάνει το φάρμακο και φοβάμαι και το παιδί να είναι σε άθλια κατάσταση και να με αγχώνει και ο άντρας μου κι εγώ να ψάχνω να βρω λίγη ψυχραιμία για να αντέξω. Αυτά τα πάθαινα στην αρχή, τώρα πια είμαι εντελώς σίγουρη ότι με την ομοιοπαθητική θα γίνει καλά και είμαι σχετικά ήρεμη. Μέχρι να πειστείς, θέλει γερά νεύρα. Αν δεν τα έχεις, ίσως και να μην σας κάνει η ομοιοπαθητική.

Εύχομαι καλή χρονιά και χωρίς αρρώστιες!!! :P[/quote']

+1

Δεν θα μπορούσα να τα γράψω καλύτερα :D

πᾶν μέτρον ἄριστον

Καλη χρονια! Υγεια και χαρα σας ευχομαι!

Τα νεα απο την ανιψια μου ειναι πολυ καλα. Εκλεισε 1 μηνα θεραπειας και ειναι μια χαρα! Ουτε ο ερπης ξαναβγηκε, ουτε ξαναεπαθε ουρολοιμωξη ή μυκητες. Για να υπενθυμισω, ολα αυτα, υποτροπιαζαν συνεχως εδω και αρκετους μηνες που εκανε συμβατικη θεραπεια. Η αμυνα του οργανισμου ηταν πεσμενη και η ψυχολογια της χαλια. Για ερωτικη διαθεση δεν το συζητω καν...

Διαφημίσεις

Kαλημερα! Χρονια Πολλα!

Σε λιγες μερες θα σας πω και νεα απο την ανιψια μου που θα κλεισει ενα μηνα θεραπειας στον Κωνσταντοπουλο, χωρις καμια απαγορευση.

Ταρα μου, εχεις την καλοσυνη να μου πεις τον ομοιπ. παιδιατρο που εννοεις στη Ν.Ερυθραια??

ευχαριστω για την πληροφορια!!!βρε κοριτσια νομιζω οτι ολοι οι καλοι χωρανε!!μακαρι να αποκτησει η ομοιοπαθητικη τοσους υποστηρικτες ωστε να αναγκαζονται οι γιατροι να εχουν περισσοτερα ιατρεια η ακομη καλυτερα και οι συμβατικοι γιατροι να προσεγγισουν ομοιοπαθητικες μεθοδους...

Καλησπέρα και χρόνια πολλά!!

Και τα δικά μας νέα από την πρώτη μας απόπειρα με την ομοιοπαθητική είναι αρκετά ευχάριστα, ξεπεράσαμε ωτίτιδα - βρογχίτιδα και μια σελίδα εισπνεόμενα, αντιβιώσεις κλπ με έξι κάψουλες mercury!!

Βέβαια ένας βήχας υγρός και αρκετή μυξούλα μας έχουν παραμείνει, αλλά σήμερα θα πάρει την 2η κάψουλα mendorhinum (το φαρμακο του για το ανοσοποιητικό) και ελπίζουμε σε περαιτέρω βελτίωση!!!

Σε γενικές γραμμές είμαι πολύ ευχαριστημένη και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι!!

Εμάς σοκολάτα δεν μας έχει απαγορέψει.....

Α! και το prospan είναι φυτίκό σιρόπι με εκχύλισμα κισού που μας το είχε δώσει κάποια στιγμή η κλασσική παιδίατρος.

yogini, τώρα βλέπετε τον Γιαννόπουλο? Πως σου φάνηκε? γιατί εγώ τον Κύβελλο τον είδα 5 λεπτά με το ρολόι.

alexandroulis τι να σου πω τώρα για τον Γιαννόπουλο...ενα ιστορικό μας πήρε και μας έδωσε την αγωγή μάλλον ο Κυβέλλος που του έστειλε με μειλ το ιστορικό. Πάντως ο μικρός κάθισε πρώτη φορά σε γιατρό να τον ακροαστεί και ήταν υπομονετικός ο γιατρός...ο μικρός του αλώνισε κανονικά το γραφείο, του σήκωνε τα τηλέφωνα κτλ. Κοίτα πιστεύω πως ο Κυβέλλος "φαίνεται" κάπως πιο οξυδερκής αλλά αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα.

κοριτσια,ισως κανω χαζη ερωτηση αλλα μιας και δεν προλαβα να ρωτησω τον γιατρο:

Μας εδωσε μια καψουλα να παρει σημερα γιατι εχει πονους και αδιαθεσια απο το-τα δοντακι-α που βγαινουν.Μας ειπε να δωσω μια σημερα και τις αλλες να τις κρατησω κι αν υπαρξει οποιαδηποτε εξελιξη να του τηλεφωνησω για να δουμε αν θα παρει αλλη.

Ντεπον κανει να παρει παραλληλα.....η το ομοιοπαθητικο φαρμακο που μας δινεται ειναι υπεραρκετο???

Μην με παρεξηγησετε..τωρα μαθαινω!!!;)

κοριτσια,ισως κανω χαζη ερωτηση αλλα μιας και δεν προλαβα να ρωτησω τον γιατρο:

Μας εδωσε μια καψουλα να παρει σημερα γιατι εχει πονους και αδιαθεσια απο το-τα δοντακι-α που βγαινουν.Μας ειπε να δωσω μια σημερα και τις αλλες να τις κρατησω κι αν υπαρξει οποιαδηποτε εξελιξη να του τηλεφωνησω για να δουμε αν θα παρει αλλη.

Ντεπον κανει να παρει παραλληλα.....η το ομοιοπαθητικο φαρμακο που μας δινεται ειναι υπεραρκετο???

Μην με παρεξηγησετε..τωρα μαθαινω!!!;)

Καλημέρα και καλή χρονιά σε όλα τα μέλη.

marsolan η ερωτηση σου δεν είναι χαζή ,αλλά καλό θα ήταν σε πρώτη φάση να μην πάρετε τίποτα άλλο πέρα από την καψούλα και κατόπιν τηλεφωνήματος θα σας υποδείξει την επόμενη σας κίνηση.Να ξέρεις ότι τα ομοιοπαθητικα φάρμακα καλύπτουν περισσότερο από τα συμβατικά....

ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΝΟΜΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ,ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ ΤΟ ΟΙΔΙΠΟΔΕΙΟ ???????????????

1ος Αγγελος :31/10/08 ;)

2ος Αγγελος :01/04/10.:P

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...