Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ? ΤΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ???

Recommended Posts

Το πρόβλημα που έχω είναι με τα ομοιοπαθητικά φαρμακεία στην εφημερία. Πως τα βρίσκετε ?
http://www.homeopathy.gr/homeopathy/homeopathic_pharmacies.html

Στο πάνω μέρος της σελίδας, αναφέρονται τα εφημερεύοντα φαρμακεία. Πατάς το link και τα έχεις!:)

Πάντως καλό είναι όπως λένε και τα κορίτσια να έχει κανείς απόθεμα σε φάρμακα Πρώτων Βοηθειών. Εμάς στην πρώτη επίσκεψη του μικρού, στον Κυβέλλο, μας έδωσαν κατάλογο με φάρμακα πρώτης ανάγκης, τα οποία και έχουμε πάντα στο σπίτι. Όπως κι εσύ, δεν το πιστεύω που βλέπω τον δικό μου μια χαρά, όταν η μισή του τάξη είναι κρεβατωμένη! Και μέχρι πέρισυ έπαιρνε και εισπνεόμενα!!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αυτό είναι παραπληροφόρηση για να καλύπτονται νομικά οι φαρμακευτικές εταιρείες!

Εμένα η γυναικολόγος μου είναι και ομοιοπαθητικός και η εχινάκεια ήτανε το πρώτο σκεύασμα που μου σύστεινε στις εγκυμοσύνες αλλά και στη γαλουχία.

Την έχω πάρει για ουρολοίμωξη, κρύωμα και γρίπη ακόμη και για απόστημα στο δόντι.

Και φυσικά τη δίνω με την πρώτη στο γιο μου όταν παρουσιάσει συμπτώματα ίωσης.

Για πες λεπτομέρειες! Σε τι δοσολογία το δίνεις. Ο γιος μου που είναι 21 μηνών αν παίζει ρόλο η ηλικία.

chatzico μιας και ξέρεις το φάρμακο του παιδιού θα φροντίζεις να έχεις πάντα ενα απόθεμα 6-10 κάψουλες στο σπίτι. Εγω πάντως ακομα και ΣΚ πάντα βρίσκω τα ομοιοπαθητικά...εντάξει τρέχει κάποιος να μου τα πάρει με μηχανή αλλά τα βρίσκω....

Βρε εντάξει, έχω ομοιοπαθητικό φαρμακείο στο σπίτι, αλλά έχει τύχει και πρέπει να πάρει φάρμακο με άλλη δυναμοποίηση, οπότε και να έχω το ίδιο φάρμακο με άλλη δυναμοποίηση στο σπίτι, δεν ταιριάζει.

Γι' αυτό ρωτάω που τα βρίσκετε.

ydS7p3.png 3pOXp3.png

E-shops για παπούτσια ΕΔΩ Εshops ΕΔΩ

Το παλιό θέμα ΕΔΩ Πώληση στο ΕΒΑΥ ΕΔΩ

Σε συνέχεια του τέλους της σελίδας 8 όπου έγραφα:

Να συμπληρώσω πως δεν έχει νόημα να γράφουμε δραχμοποιήσεις 6Χ, για οξεία περιστατικά (που μας ενδιαφέρει σε αυτή την λίστα), έχει νοήμα από 12ch και πάνω.

Έχω επίσης όσα έχουν μείνει από την ομοιοπαθητική κασετινα πρώτων βοηθειών που δίνει η Προβατά (ομοιοπαθητικό φαρμακείο στο Μαρούσι). Θυμάμαι έκανε 100 ευρώ τότε. Δεν κάθισα να μετρήσω και αυτά.

Δυστυχώς, ΣΚ γενικά δεν μπαίνω internet , πως θα το λύσουμε αυτό; Μπορούν κάποιοι / κάποιες να κάνουν τους μεσολαβητές για την επικοινωνία;

Διαφορετικά μπορώ να δώσω το κινητό μου μέσω πμ σε όσους γονείς νομίζουν ότι κάτι μπορεί να χρειαστούν και έχουν μια κάποια παρουσία εδώ.

Η νέα λίστα

· Apis 200ch & 1M fairy's mom Ζωγραφου

· Apis 30ch mesastoura Μεταμόρφωση

· Arnica 30ch mesastoura Μεταμόρφωση

· Arnica 200ch & 1M fairy's mom Ζωγραφου

· Arsenicum 200ch & 1M fairy's mom Ζωγραφου

· Beladonna mesastoura Μεταμόρφωση

· Belladonna 200ch & 1M fairy's mom Ζωγραφου

· Bryonia 12ch mesastoura Μεταμόρφωση

· Bryonia 200ch & 1M fairy's mom Ζωγραφου

· Calc carbonica 200ch & 1M fairy's mom Ζωγραφου

· Chamomilla 200ch & 1M fairy's mom Ζωγραφου

· Causticum 200ch & 1M fairy's mom Ζωγραφου

· Drosera 200ch & 1M fairy's mom Ζωγραφου

· Gelsemium 200ch & 1M fairy's mom Ζωγραφου

· Hep. Sulpur 200ch , 30ch mesastoura Μεταμόρφωση

· Lycopodium 30ch mesastoura Μεταμόρφωση

· Mercurius sol. 200ch & 1M fairy's mom Ζωγραφου

· Pulsatila 200ch & 1M fairy's mom Ζωγραφου

· Rumex 200ch & 1M fairy's mom Ζωγραφου

· Spongia 200ch & 1M fairy's mom Ζωγραφου

· Spongia mesastoura Μεταμόρφωση

· Sulphur 30ch mesastoura Μεταμόρφωση

· Veratrum album 30ch mesastoura Μεταμόρφωση

· Silica 30ch 2caps mesastoura Μεταμόρφωση

· Staph mesastoura Μεταμόρφωση

· Aesc 12ch hemmoroids mesastoura Μεταμόρφωση

mesastoura για να πω την αλήθεια το βρίσκω απίθανο κάποιος να χρησιμοποιήσει το "on line" φαρμακείο που πάμε να φτιάξουμε. Επειδή όμως ποτέ δεν ξ'ερεις, στείλε μου το κινητό σου με πμ. Το δικό μου το έχει η Vera, άρα όλο και κάποιος θα δει την ανάγκη αν υπάρξει. Επίσης να πω ότι κι εγώ μπορεί να μην έχω χρόνο να μπω να γράψω, αλλά σχεδόν κάθε μέρα μπαίνω για 2' λεπτά για να ελέγξω τα μην μου, άρα μάλλον θα το δω.

Εγω πάντως ακομα και ΣΚ πάντα βρίσκω τα ομοιοπαθητικά...εντάξει τρέχει κάποιος να μου τα πάρει με μηχανή αλλά τα βρίσκω....

Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ πάντα βρίσκω εφημερεύον φαρμακείο, απλά έχει τύχει κάποιες φορές να είναι σχετικά μακριά μου. Τυχερή εσύ με την μηχανή! Αλίμονο σε μας με τους 4 τροχούς και τα τσιτωμένα νεύρα! :D

Όπως και να χει μπορεί με αυτήν την λίστα κάποιος να βοηθηθεί εκεί που δεν το περιμένει. Αχρείαστη να ναι!!!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

fairy's mom τουλαχιστον εσυ δεν την πληρωσες εγω που την πληρωσα τι να πω,αν θυμαμαι καλα μου ειχε παρει η 50 η 70ευρω.

Την πρώτη φορά δεν μου πήρε λεφτά γιατί δεν το συνηθίζει, από ό,τι κατάλαβα. Την 2η φορά μας ζήτησε ένα πολύ μικρό ποσό, τύπου 15 ευρώ :shock::shock: και επειδή δεν είχαμε ψιλά και αυτή δεν είχε ρέστα πάλι δεν μας πήρε. Τουλάχιστον εγώ δεν τα έσκασα, αλλά με έσκασε αυτή με τις ικανότητές της!

Τί να της κάνουν οι Ομοιοπαθητικοί; Δεν μπορούν να της απαγορεύσουν να λέει ότι είναι Ομοιοπαθητικός. QUOTE]

Κανονικά θα πρεπε να μπορούν να της κάνουν κάτι...

Δε χρειαζεται να πω ποσο φρικαρα με αυτα που εγραψες!!!! Δεν ρωτησες αυτους που στην συστησαν σε τι ακριβως την βρηκαν τοσο καλη?

Όχι δεν ρώτησα, αλλά θέλω να ρωτήσω κάποια στιγμή με τρόπο και όταν θα βρω την ευκαιρία. Βλέπεις δεν έχω πολύ θάρρος στο συγκεκριμένο άτομο, για να την κατηγορήσω.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

πολυ μου αρεσει το τοπικ που ανοιξατε βρε κοριτσια...μακαρι να ειχα περισσοτερο χρονο ωστε να διαβασω καθε λεπτομερεια...αλλα τουλαχιστον πλεον ξερω οτι αν εχω απορια μπορω να μπω εδω και να την θεσω....ευχαριστω :)

Αγγελουδια μου σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ γιατι καθε μερα μαζι σας ειναι ενα μεγαλο πανεπιστημιο χωρις ημερομηνια αποφοιτησης

Καλησπέρα. Θα ήθελα να σας ρωτήσω και εγώ κάτι. Κάποια στιγμή είδε ένας ομοιοπαθητικός Αυστριακός την κόρη μου η οποία είναι 21 μηνών, και μου είπε ότι χρειάζεται θεραπεία με το IGNATIA D12. Να πω την αλήθεια φοβήθηκα να της το δώσω, γιατί δεν μπόρεσα να καταλάβω τι είναι. Ξέρει καμία κοπέλα τίποτα γι' αυτό? Σας παρακαλώ αν γνωρίζετε στείλτε μου πμ. Σας ευχαριστώ.

fairy's mom και στην φιλη μου 20ευρω επισκεψη επερνε οταν τους ειχα πει ποσα μου ειχε παρει δεν το πιστευαν,γιατι η συγκεκριμενη γιατρος λεει οτι κανει κοινωνικο εργο,τεσπα εκλεισα ραντεβου στον Κυβελλο στις 25 Νοεμβριου,θα μας δει μια συνεργατης του,μου ειπε το ονομα αλλα δεν το θυμαμαι,κ θα μας δει κ ο Κυβελλος κανα 20λεπτο για να μας δωσει την αγωγη.

Καλησπέρα. Θα ήθελα να σας ρωτήσω και εγώ κάτι. Κάποια στιγμή είδε ένας ομοιοπαθητικός Αυστριακός την κόρη μου η οποία είναι 21 μηνών, και μου είπε ότι χρειάζεται θεραπεία με το IGNATIA D12. Να πω την αλήθεια φοβήθηκα να της το δώσω, γιατί δεν μπόρεσα να καταλάβω τι είναι. Ξέρει καμία κοπέλα τίποτα γι' αυτό? Σας παρακαλώ αν γνωρίζετε στείλτε μου πμ. Σας ευχαριστώ.

http://www.homeopathy.gr/homeopathy.php?remedy=ignatia

πᾶν μέτρον ἄριστον

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ πολύ κορίτσια για την βοήθεια, είχα αρχίσει να πανικοβάλομαι. Τώρα είμαι κάπως καλύτερα. Νόμιζα απλά ότι ήταν κάτι σαν υπνωτικό, για να μην είναι το μωρό μου νευρικό, γιατί δεν ξέρει τι θέλει. Και δεν ήθελα επ' ουδενεί να ξεκινήσω τέτοια διαδικασία για το παιδί μου. Θα το κοιτάξω και με έναν έλληνα ομοιοπαθητικό, να δω αν είναι όντως για το καλό της. Και πάλι χίλια ευχαριστώ.

Προσωπικά εμένα με έχει σωσει η ομοιοπαθητικη!!!!και το εννοω αφτο!οταν γενησα την κορη μου επαθα καταθλιψη .ημουν σε ασχημη κατασταση…κλαμα και τα σχετικα με τον καιρο περασε αφτο και μου εμεινε μια τρομερη φοβια.φοβομουν μηπως παθει κατι το παιδι .εγινα τρομερα υπερπροστατευτικη κατι που ηταν κακο και σε μενα και στο παιδι.καποια στιγμη αυτή η φοβια ηρθε πανω μου και αρχισα να παθαινω κρισεις πανικου.με πηγαν νοσοκομειο και μου εδωσαν χαπι για το αγχος να ηρεμισω….για ένα χρονο που τα επερνα ημουν στη χειροτερη κατασταση στη ζωη μου!!!καποια στιγμη οι δικοι μου με επιασαν και με πηγαν σε καποιο ομοιοπαθητικο και από τοτε βρηκα την υγεια μου και τον παλιο μου εαυτο που ειχα ξεχασει…τωρα πια η ομοιοπαθητικη για μενα και την οικογενεια μου εγινε τροπος ζωης!! Από το σοβαροτερο προβλημα μεχρι και για ένα απλο βηχα του παιδιου μου σμβουλευομαι τον ομοιοπαθητικο μου και μονο αν εχεις κανει ομοιοπαθητικη και εχεις δει τα γρηγορα και θεαματικα αποτελεσματα που εχει τοτε μπορεις να πιστεψεις!!!τωρα πια σκευτομαι να προχωρισω και σε ένα ακομα παιδι..κατι που παλιοτερα με ολη αυτή την ασχημη ψυχολογια που ειχα δεν ηθελα καν να το ακουω αφου όλα ειχαν ξεκηνισει αφοτου εκανα το παιδι μου!!!!!μακαρι να ειχε μπει νωριτερα στην καθημερινοτητα μας!!!ειναι ασφαλης και σε εγκυμοσυνη και σε θηλασμο ακομα και σε νεογενητα !! υπαρχουν πολες σελιδες στο internet που μπορειτε να ενημερωθειτε!!!!και προτιμω να ειμαι καλα απο το να πινο καφε!!!!!αν και ο ομοιοπαθητικος μου μου λεει πωσ αραια και που και πειραζει να πιω ενα καφεδακι αρκει να μην ειναι η πρωτη μερα τησ αγωγησ...εγω ουτε που δοκιμαζω!!!!!

Σε παρακαλώ μπορείς να μου πεις τον ομοιοπαθητικό σου ; Εχω τα ίδια συμπτώματα που είχες πριν πας και έχω δοκιμάσει χρόνια ομοιοπαθητική αλλά δεν βρήκα πάντα λύση. Βέβαια είναι και πολλά τα θέματα, τι να πρωτολύσει... Ελπίζω να μένεις Αθήνα.

Ευχαριστώ

Ευχαριστώ πολύ κορίτσια για την βοήθεια, είχα αρχίσει να πανικοβάλομαι. Τώρα είμαι κάπως καλύτερα. Νόμιζα απλά ότι ήταν κάτι σαν υπνωτικό, για να μην είναι το μωρό μου νευρικό, γιατί δεν ξέρει τι θέλει. Και δεν ήθελα επ' ουδενεί να ξεκινήσω τέτοια διαδικασία για το παιδί μου. Θα το κοιτάξω και με έναν έλληνα ομοιοπαθητικό, να δω αν είναι όντως για το καλό της. Και πάλι χίλια ευχαριστώ.

H ομοιοπαθητική είναι εντελώς αντίθετη με υπνωτικά, ηρεμιστικά κλπ. Βρες έναν καλό γιατρό και δοκίμασε να δεις πώς θα σας πάει. Πάντως η δυναμοποίηση D έχω την εντύπωση ότι είναι αντίστοιχη με ch. Αλλά δεν το ξέρω και σίγουρα...

Kt0tp2.png NaAfp3.png

H ομοιοπαθητική είναι εντελώς αντίθετη με υπνωτικά' date=' ηρεμιστικά κλπ. Βρες έναν καλό γιατρό και δοκίμασε να δεις πώς θα σας πάει. Πάντως η δυναμοποίηση D έχω την εντύπωση ότι είναι αντίστοιχη με ch. Αλλά δεν το ξέρω και σίγουρα...[/quote']

Τώρα που το σκέφτομαι το D πρέπει να είναι από την λέξη Decimal, οπότε στην Ελλάδα το αντίστοιχο που χρησιμοποιούμε είναι το Χ (δέκατη δυναμοποίηση, π.χ. 6Χ σημαίνει 6 αραιώσεις και δυναμοποιήσεις 1/10)

Οι εκατοστιαίες δυναμοποιήσεις (1/100) συμβολίζονται με ch

Έκανα και λίγο Google:

http://www.integrativemedicine.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=52&Itemid=25

Κόστος - Τιμές των ομοιοπαθητικών φαρμάκων

πᾶν μέτρον ἄριστον

Πάντως η εχινάκεια δεν κάνει για παιδιά κάτω των 12 ετών κι ούτε στην εγκυμοσύνη ή γαλουχία (διάβασα τις οδηγίες). Γενικά τα βότανα πρέπει να χρησιμοποιούνται κατόπιν εντολης γιατρού ή τεσπα με προσοχή' date=' γιατί μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα. Δεν είναι σαν τα ομοιοπαθητικά φάρμακα.[/quote']

Όσο για την εχινάκεια, εξαρτάται από τη μορφή στην οποία χορηγείται. Ένα σκεύασμα μεγάλης περιεκτικότητας π.χ. θα χορηγηθεί σε άτομα άνω των 12. Στον γιο μου που είναι 5 δίνω τα μασώμενα δισκία που είναι κατάλληλα για την ηλικία του (από 3-12 ετών με την ανάλογη δοσολογία). Και στα μωρά, 2-3 σταγόνες βάμμα διαλυμένες στο νεράκι ή στο χυμό κάνουν μια χαρά τη δουλειά

Αλήθεια κάνει και για παιδιά κάτω των 3 ετώ στην κατάλληλη δοσολογία;

Όπου διάβασα στο internet το απαγορεύει.

Για τα παιδιά υπάρχει το Children's Echinacea (Echinacea angustifolia) Liquid της Health Aid, από το οποίο σε παιδιά από 2-6 ετών δίνεται μόνο 1ml/ημέρα. Δε μπορεί να χαρακτηριστεί ομοιοπαθητικό μάλλον "φυτικό" αλλά λέει ότι βοηθάει στην προστασία από τις ιώσεις...Το έχω πάρει αλλά δεν το έχω δώσει πολλές φορές στον μικρό, οπότε δεν ξέρω αν όντως έχει αποτέλεσμα...

Διαφημίσεις

vera where are you?????τι κάνεις πως πάτε ?????πως είναι το μπεμπέ σου????ελπίζω και εύχομαι να είστε πολύ καλύτερα.

ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΝΟΜΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ,ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ ΤΟ ΟΙΔΙΠΟΔΕΙΟ ???????????????

1ος Αγγελος :31/10/08 ;)

2ος Αγγελος :01/04/10.:P

vera where are you?????τι κάνεις πως πάτε ?????πως είναι το μπεμπέ σου????ελπίζω και εύχομαι να είστε πολύ καλύτερα.

και εγώ την Βέρα την έχω στο μυαλό μου... και εύχομαι συνεχή ολική βελτίωση - ανεξαρτήτως τρόπου.

πᾶν μέτρον ἄριστον

Καλημέρα,

είχα ρωτήσει μερικά posts πίσω την vera για τον ομοιοπαθητικό της και τελικά έκλεισα γι'αυτήν την Πέμπτη....για να δούμε:rolleyes:

θα γράψω εντυπώσεις!

Εκτός από τον βήχα που μας έχει γίνει μόνιμος πλέον, θέλω να τον ρωτήσω την γνώμη του για τα εμβόλια....

η παιδίατρος με τρώει να του κάνουμε ανεμοβλογιάς, αντιγριπικό και άλλα που έχουμε αφήσει πίσω, (τον έχω χωρίς εμβόλια από 3/6 που μου έκανε πολλές παρενέργειες με το MMR), και θέλω την γνώμη του.

Βέβαια μας είπαν ότι το ιστορικό θα το πάρει ένας συνεργάτης του και μετλα θα μας δει και ο ίδιος για την αγωγή.

Ο βηχας εαν οφειλεται σε υγρασια και σε τιποτα αλλεργιες θα κοπει σχετικα ευκολα,η αδερφη μου που το παιδακι της ειναι 6 χρονων κοπηκε μεσα σε λιγες μερες και οι μυξες επισης.

Γενικα βοηθαει σε πολλα η ομοιοπαθητικη και εγω πηγαινω την μικρη μου σε ομοιοπαθητικο και μας εχει βοηθησει στην δυσκοιλιοτητα στο ροχαλητο και στα ματακια της που δακρυζανανε

Μακάρι, ΜΑΡΙΚΑΚΙ γιατί είναι σαν να έχω ένα γεροντάκι μεσα στο σπίτι με χρόνιο τσιγαρόβηχα:D!

Αυτό με το μάτι πάει σετ με το βήχα, όποτε επιδεινώνεται ο βήχας ξεκινά να δακρύζει και το ματάκι του.

Μακάρι, ΜΑΡΙΚΑΚΙ γιατί είναι σαν να έχω ένα γεροντάκι μεσα στο σπίτι με χρόνιο τσιγαρόβηχα:D!

Αυτό με το μάτι πάει σετ με το βήχα, όποτε επιδεινώνεται ο βήχας ξεκινά να δακρύζει και το ματάκι του.

Το ιδιο και η κορη μου, και μολις εχθες εκλεισε 20 μερες αγωγη και ειναι πολυ πολυ καλυτερα!

κι εμένα άλλαξα πρόσφατα πόλη και με παρακολουθεί μία γιατρός στη θεσσαλονίκη και είμαι αρκετά ευχαριστημένη... θα σου δώσω το τηλέφωνο, 2310314675 (επειδή είμαι καινούρια στην παρέα και δεν είχα χρόνο να ψάξω πως να σου στείλω π.μ.) αλλά σε προειδοποιώ... δεν γνωρίζω πόσα πλήρωνες και πόσα παίρνουν γενικά στη θεσσαλονίκη αλλά δυστυχώς είναι τσουχτερές οι τιμές της (με αποδείξεις βέβαια) και δε νομίζω να δικαιολογεί καμία ασφάλεια. σίγουρα πάντως θα έχεις πολλές επιλογές. κι εγώ από επαρχία είμαι και είχα μόνο μία επιλογή και το ίδιο πρόβλημα... στασιμότητα.

εμεις πρωτη φορα πηγαμε σε ομοιοπαθητικο πριν 2 εβδομαδες για ενα βηχα που εχει η κορη μου και ενω πηγαινε καλυτερα τωρα χειροτερευσε.

Δεν μου ειπε τιποτα απο όλα αυτα που μαθαινω απο εσας: ουτε καφεδες, ουτε για κανελες, κοκα κολες, τιποτα....

Επισης ολοι οι ομοιοπαθητικοι την ιδια θεραπεια δεν θα διναν? πως ξεχωριζουμεε τον καλό από τον κακο? και τι εννοειτε στασιμοτητα?

ευχαριστω..

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...