Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

γλυκά για διαβητικές στην εγκυμοσύνη;;;;;;

arleta

Recommended Posts

Μετά το πρωινό είναι όντως η μεγαλύτερη μέτρηση και καμιά φορά τρελένεται αλλά 2 μήνες σχεδόν που κάνω την διατροφή ποτέ δεν έχω αλλάξει ή κάνει παρασπονδία στο πρωινό είμαι πολύ αυστηρή. Το απογευματάκι με πιάνει συνήθως η τρέλα και η λιγούρα. Το πρόγραμμα λέει για πρωί 1 ισοδύναμο γαλακτοκομικών 1 ισοδύναμο δημητριακών και 1 ισοδύναμο λίπους που αυτό μεταφράζεται σε 1 ποτήρι γάλα με 1 φέτα ψωμί ή 2 φρυγανιές και 1 κγ βούτηρο...(πείνα τρελή....). Οσο για το περπάτημα συμφωνώ και εγώ αλλά τι να κάνω που αμα βγω και περπατήσω έντονα για 10 λεπτά μετά με πιάνουν πόνοι στα κόκαλα της λεκάνης και δεν μπορώ να κουνηθώ ούτε να περπατήσω μετά...εχω βάλει πολλές φορές και τα κλάματα απο αυτούς τους πόνους δεν μπορώ ουτε πλευρό στο κρεβάτι να αλλάξω. Ο γιατρός μου είπε αν κάτι σε ενοχλέι και σε πιάνουν πόνοι πχ δουλείες περπάτημα ή ακινησία να μην το κάνω. Αχ μόνο υπομονή κάνω και σκέφτομαι την μπεμπούλα μου που θα έχω αγκαλιά και τα ξεχνάω όλα..Ειμαστέ γλυκιές βρε γι' αυτό έχουμε όλες ζάχαρο!!α! και τελευταία φορά που μίλησα με την διαβητολόγο μου είπε να είμαι ακόμα πιο αυστηρή γιατι τώρα τις τελευταίες εβδομάδες ζορίζουν τα πράγματα με το ζάχαρο. Κοινώς μου είπε ξέχνα το παγωτάκι 0% που και που που έτρωγες..αχχχχ

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 117
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ξέρεις, όταν έλεγα παρασπονδία δεν εννοούσα κάτι τρελό: αντί για 2 φρυγανιές σικάλεως (1 ισοδύναμο δημητριακών) έβαλα 6 κ.γ. κουάκερ (σκέτη βρόμη!!). Και όμως επηρέασε τη μέτρηση.

DZLjp2.png

LVTCp2.png

Στο πρωινό απο ότι έχω καταλάβει και 2 ψίχουλα απο το ψωμί να φας παραπάνω επηρεάζουν την μέτρηση ή και λιγότερο να φάς πάλι τα ίδια. Τις προάλες έφαγα το κλασικό "χορταστικό" πρωινό μου όπως κάθε μέρα και μετά μετριέμαι 150..εντάξει τι να πω απλά δεν στεναχωριέμαι πλέον. Μου λέει και η γιατρός βλέπω 150 δεν ξέρω τι έφαγες και πήγε εκεί..Νευριάζω και την τελευταία φορά πήραν μπρος οι ορμόνες και άρχισα το χώσιμο.Εντάξει μου λέει συμβαίνει καμιά φορά είνα ζώρικη η πρωινή μέτρηση.Ετσι της λέω να μου λές οχι υπονοούμενα έχω λιώσει στην διατροφή 2 μήνες γκαστρωμένη γυναίκα..

Κοίτα, εγώ μετριέμαι μία ώρα ακριβώς μετά τα γεύματα...........και νηστική το πρωί. Αν είναι μαρτύριο ...................;;;;;;;;;;;;άσε. Μόνο εσύ καταλαβαίνεις......και οι υπόλοιπες που το έχουν περάσει. Όσο για την πείνα.........., τι να πω. Είμαι με τις ώρες...........μου....αλλά ναι. Πολύ συχνά πεινάω και εγώ.

Στη μία ώρα τί όριο έχεις 120 ή 140; Η διαβητολόγος μου μου είπε 140 για τη πρώτη 120 για την δεύτερη. Με έχει καταμπερδέψει αυτή η γυναίκα και τώρα ξεκίνησα με αυτή και δεν είναι για να αλλάζω σε αυτή την εβδομάδα. Πάντως με "παρηγορεί" που δεν είμαι η μόνη που πεινάω! Από ότι διαβάζω όλες το πρωί (που σημειωτέον είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας) τρώμε σαν να κάνουμε αυστηρή δίαιτα και όχι σαν να είμαστε έγκυες! Τι να πω!

Στη μία ώρα τί όριο έχεις 120 ή 140; Η διαβητολόγος μου μου είπε 140 για τη πρώτη 120 για την δεύτερη. Με έχει καταμπερδέψει αυτή η γυναίκα και τώρα ξεκίνησα με αυτή και δεν είναι για να αλλάζω σε αυτή την εβδομάδα. Πάντως με "παρηγορεί" που δεν είμαι η μόνη που πεινάω! Από ότι διαβάζω όλες το πρωί (που σημειωτέον είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας) τρώμε σαν να κάνουμε αυστηρή δίαιτα και όχι σαν να είμαστε έγκυες! Τι να πω!

Είτε νηστικιά είτε φαγωμένη το όριο είναι 130. Τέλος..........Ούτε πρώτη μέτρηση ούτε δεύτερη. Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς...........Άλλωστε και εμένα μου ανέβηκε κάποια στιγμή, αλλά αυτό στα βραδινά γεύματα γιατί είχα κάνει πονηριά.........

Τώρα ως προς το πρωινό.........τρώω λιγότερο από το κανονικό...Μόνο μια κούπα γάλα και ένα φρούτο.........τέλος.........Πείνα;;;;;;;;;;;;

Διαφημίσεις

Είτε νηστικιά είτε φαγωμένη το όριο είναι 130. Τέλος..........Ούτε πρώτη μέτρηση ούτε δεύτερη. Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς...........

Εννοεί το τεστ καμπύλης ζαχάρου Όχι την απλή εξέταση αίματος.

Φυσιολογικές τιμές καμπύλης σακχάρου με 100 γρ γλυκόζης

0’

Μέχρι 95

1 ώρα

Μέχρι 180

2 ώρες

Μέχρι 155

3 ώρες

Μέχρι 140

πηγή: http://www.iaso.gr/gr/Group/PressDetails.aspx?PCID=48

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Εγώ εχω οδηγια οριο νηστείας 95 και οριο 1 ώρα μετά τα γεύματα 130...

Πολλες εγκυούλες πεινάνε τελικά!! Και αυτή τη στιγμή στο τραπέζι εχω 2 κομμάτια κεικ σοκολάτα και 2 κομάτια πορτοκαλόπιτα. Τα έφερε η μητέρα μυ για τον άντρα μου. Καλα ρε μάνα της λέω την κόρη σου δεν τη λυπάσε καθόλου??

Όχι δεν εννοώ την καμπύλη ζαχάρου. Νηστική πρέπει να είναι κάτω απο 95. Για τα υπόλοιπα γεύματα μου είπε να μετριέμαι 2 ώρες μετά με ανώτατο όριο 120. Σε περίπτωση που μετρηθώ την 1η ώρα βάζει όριο το 140. Είναι εντάξει αυτό βρε κορίτσια;

Τώρα όσο για τις μανάδες....αχ..... Εγώ μαλώνω σχεδόν κάθε μέρα με τη δικιά μου...νερόβραστα εγώ....μακαρόνια με κιμά και πλούσια σάλτσα θέλει να φέρνει για τον άντρα μου...Μα δεν λυπάσαι μου λέει το παιδί; Το παιδι! Εμένα δηλαδή ποιός με λυπάται!

Α! και το άλλο ότι και αν κάνω το πρωί μετά το φαγητό είμαι πάντα γύρω στο 150. Έχω φτάσει και 160....Ο γλυκούλης ο μπέμπης μου....τον ταλαιπωρώ....Τι να κάνω να μην τρώω πια.....

'Ασχετο με το θέμο που κουβεντιάζουμε...αλλά ρωτώ...αρχίσατε καθόλου να ασχολείστε με το δωμάτιο του μωρού; Εγώ όπως ξαναείπα είμαι 34η εβδομάδα. Εσεις;

Διαφημίσεις

Αχχ το δωμάτιο την μπέμπας μου!!Είναι έτοιμο σήμερα επισημα..Κάθομαι μέσα σε μια πολυθρόνα που έχω βάλει και διαβάζω το βιβλίο μου για τον θηλασμό. Δεν ξεκολάω απο εκεί με τίποτα. Ουτε ο μπαμπάς όταν έιναι στο σπίτι. Ειμαι στην 35η εβδομάδα την Πέμπτη μπαίνω 36η. Το μόνο που έχει μείνει είναι πλυσίματα στα σεντονάκια, ρουχαλάκια και λοιπά που θα ξεκινήσω απο αύριο σιγά σιγά. Α!!και να κολήσουμε αυτοκόλλητα.

Σήμερα έφαγα ένα κομματάκι μαύρη σοκολάτα δεν επηρέασε την μέτρηση..και τα γλυκά της μαμάς πάνω στο τραπέζι ακόμη..Είπα στον άντρα μου αν δεν τα φάει μέχρι αύριο θα τα πετάξω. ΕΕ δεν μπορώ να τα βλέπω και να ξελιγόνομαι.

Πάντως μακαρόνια με κιμά και τυράκι τρώω κανονικά αλλά ζυγισμένα όλα βάση της διατροφής...

Εμένα δεν μου λείπουν τα γλυκά. Άλλωστε ποτέ δεν ήμουν φίλος. Αυτό που με πειράζει είναι ο περιορισμός στα φρούτα: 12 ρόγες σταφύλι (θέλω 12 τσαμπιά!!!) ?? 1 κούπα καρπούζι ή πεπόνι (θέλω 1/2 καρπούζι ή 1 πεπόνι!!!)?? και σε χωριστά γεύματα…. Έτσι και τα φάω αυτά θα θέλω και άλλα!! ;)

Το μόνο που διευκολύνει τη κατάσταση είναι ότι όσο προχωράμε στην εγκυμοσύνη και το στομάχι πιέζεται, χορταίνουμε με αυτές τις μικρές ποσότητες. Πάλι καλά….

DZLjp2.png

LVTCp2.png

Εγω ήμουν ανέκαθεν γλυκατζού...Καλά δεν θα χαλάσω το φρούτο μου για να φαω 12 ρόγες σταφύλι. Θα φάω ένα μήλο να χορτάσω. Η αλήθεια είναι πάντως οτι έχει μειωθεί η πολύ πείνα μόνο το πρωί συνεχίζω να πεινάω, είναι το μωρό που πιέζει το στομάχι είναι που συνηθήσαμε πια τι να πω.

Μάλλον είναι το στομάχι που πιέζει! Εγώ περιμένω την ταπετσαρία για το δωμάτιο και την απεργία των μεταφορικών αργεί! Τέλος πάντων για το θέμα μας, τι να πω λιγες ημέρες μας έμειναν υπομονή! Για γλυκάκι επιτρέπεται και παγωτο 0% , αν σας αρέσει!

ναι το παγωτο 0&0 της εβγα που εφαγα εγω οικογειναεικαο δεσας λεω πσοτητα....ημουνμια χαρα μετα!!!!!επισης και καποια γλυκα απο τη σειρα του γιωτη sweet &balance...

26/10/10 Ήρθε η kisha junior και είναι όντως γκαυ.....τσα!

Ο μικρός μου είναι κέβλαρρ  ! 20/02/12

Διαφημίσεις

Και εγώ. Τρώω κάτι γλυκάκια βουτήματα με μαύρη ζάχαρη και δεν επηρεάζουν καθόλου τις μετρήσεις μας. Υπομονή μέχρι την άλλη Τετάρτη που παώ πάλι για NST. Ελπίζω η μικρή να έχει κατέβει αρκετά για να ορίσουμε επιτέλους ημερομηνία............Οπότε μετράω ημέρες για τη διατροφή!!!!!

ΑΑΑΑΑΑΑΑΑαα επίσης, έχω λυσσάξει στους ηλιόσπορους.

• 1 month later...
  • 10 months later...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...