Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

γλυκά για διαβητικές στην εγκυμοσύνη;;;;;;

arleta

Recommended Posts

kalispera!

κι εγώ ήμουνα πολύ γλυκατζού! ήμουνα! τώρα το μόνο που κάνω είναι, όταν θέλω γλυκό, να τρώω μόνο 1-2 κουταλιές. επίσης αυτό που βοηθάει πολύ είναι η άσκηση, εγώ περπατάω μισή ώρα κάθε μέρα. Τα γλυκά για διαβητικούς δεν συνιστώνται στην εγκυμοσύνη γιατί περιέχουν τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. στο ψυγείο έχω βραχάκι σοκολάτας υγείας με αμύγδαλα, οπότε σε κριση...τρώω μισό! καλό κουράγιο που είπε και ο όλι, που θα πάει θα έρθει η μπέμπα!!Βέβαια για το μαιευτήριο έχω πει στους φίλους να αφήσουν τα λουλούδια και τις γλάστρες και να φέρουν δωροεπιταγές από ζαχαροπλαστεία!!:lol:

τι λουλούδια και μπαλόνια κι αρκουδάκια;;;;; να έρχονται με κανά ταψί brownies και με κανά μπολ με παγωτό!!!!!!!!!!!!

ότι κιλά δε πήραμε στην εγκυμοσύνη θα τα πάρουμε μετά οεο!!!!!!!

ευτυχώς μετράω λίγες μερούλες ακόμα!!!!!!!!

κι όσο για το περπάτημα.... δε κάνω τίποτα άλλο όλη μέρα εκτός από το να κυνηγάω το γιο μου.....

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 117
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλημέρα κορίτσια,

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας. Και εγώ παράγγειλα γλυκά και παγωτά στο μαιευτήριο..........ό,τι δεν πήρα τώρα θα τα πάρω μετά....

Μακάρι να μπορούσα να σας έστελνα κάτι φανταστικά γλυκά. Είναι παραδοσιακά του νησιού μας, λέγονται κουλούρες και τις παίρνουμε σε όλες τις "ευχάριστες" περιστάσεις: γάμους, αρραβώνες.....

'Εχουν μέλι, καρύδια, κανέλα, και είναι πολύ ξεροψημένες..........!!!!!!!!

Τι να πω..........Κάνω υπομονή.

Πάντως αυτό με το 0% μου το είπε και ο γιατρός μου. Δεν κάνει καλό καθόλου στο μωρό.

Από ό,τι κατάλαβα πάντως θέλει να είναι κάποιος πολύ τακτικός-τυπικός με το γεύμα του.

Υπομονή............τελειώνει η 35η............και μπαίνω στην 36η............

πιο τακτκή και τυπική με τα γεύματα δε γίνεται...

είναι και το σίδηρο-ασβέστιο-χάπι θυροειδή που δε μου αφήνουν πολλά περιθώρια μη τήρησης του προγράμματος.... αλλά ευτυχώς το έχω ρυθμίσει μια χαρά....

έχω τσεκάρει τώρα ότι τα μουστοκούλουρα και κάτι λαδοκούλουρα δε το πειράζουν άρα δειλά δειλά τρώω κάτι γλυκούλι....

φυσικά σοκολάτα ή σοκοφρέτα υγείας έχουν μπει σταθερά στο πρόγρμαμμα κάθε βράδυ...

κι συτή η κουλούρα που λες Αναστασί τέλεια φαντάζει!!!!!

εγώ μια εβδομάδα έχω ακόμα να φάω..... την άλλη δευτέρα μπαίνω να γεννήσω.....

geia sas koritsia aman auto to saxaro ego eimai 29 ebdomadon exo akoma dromoooooo....alla upomoni tha perasei!!!ennoeite gluka gluka kai pali gluka ti louloudia na piasoun topo ta dora :P:p:p! koritsia sas eipe o giatros tipota gia kaisariki?i pate fusiologika? exo akousei oti den se afinoun na pareis olo ton 9 mina isxiei????exo anxothei ligakime to thema!!! den kano insoulini prostoparon ta kataferno me tin diatrofi....

xanthi24

εγώ με καισαρική γέννησα ο γιο μου πριν 17 μήνες.... εκτός βέβαια από το ζάχαρο που είχα εγώ, το παιδί ήταν πολύ τυλιγμένο μα ο λώρο με αποτέλεσμα να μη παίρνει βάρος.... έτσι 36 εβδομάδων γεννήθηκε με καισαρική....

τώρα πάω πάλι με καισαρική.....

δεν είναι απόλυτο ότι θα γεννήσεις με καισαρική.... εξαρτάται βέβαια και από το γιατρό...

με το καλό!!!!!!!!!!!!!

Διαφημίσεις

κορίτσιαααα...δεν αντεχω αλλο ΘΕΛΩ ΓΛΥΚΟ!!!δεν αντεξα εφαγα 2 φετες με βουτυρο και μέλι..θα τρελενομουν αν δν το εκανα...θα φτασει στι Θεο τωρα το ζαχαρο...:(.εχω ενα μηνα γεματο και κατι ακομη...τι να κανω???νιωθω απιστευτη πιεση με το διαιτολογιο και τις ωρες που πρεπει να τρωω.μου την ειπε κ η διαβητολογος που παραλειπω το γευμα προ υπνου. μα τι να κανω αν τρωω βραδυνο στις 10 τι ωρα να φαω το προ υπνου που με παιρνει ο υπνος νωρις. να τρως βραδυνο στις 8 κ το προ υπνου στις 10 ηταν η απαντηση.για να φαω βραδυνο στις 8 πρεπει να φαω πρωινο στις 8 και να σηκωθω 7.30. Δεν το ξερα τωρα που εχω σταματησει την δουλεια και λεω να κοιμηθω λιγάκι να βάζω και ξυπνητιρι πρωι πρωι?Δεν μπορώ αλλο αυτό το μαρτυριο...:-(:sad::-(

Ακριβώς το ίδιο έχω πάθει και εγώ. Δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα..........Υπομονή....Και εγώ προσπαθώ να το τηρώ ευλαβικά όσο μπορώ ....Αλλιώς οι μετρήσεις είναι αλλα αντί άλλων....

εγώ πριν μείνω έγκυος στο πρώτο μου παιδί δούλευα βράδυ.... σταμάτησα μόλις το έμαθα...

όταν είδα τη διατροφή και τα ωράτια λέω "αποκλείεται"...

εγώ ξυπνούσα μία το μεσημέρι.... το πιο πρωί που κατάφερα να σηκωθώ τότε ήτανε 11... μια συνήθεια χρόνων δεν αλλάζει έτσι... και ξεκινούσα το πρόγραμμα της δίαιτας όταν ξυπνούσα.... και το βράδυ κοιμόμουν κατά της 3 που γύρναγε ο καλός μου, άρα προλάβαινα να φάω όλα τα γεύματα!!!!

Βρε κορίτσια μην κανετε ετσι!!!! Υπομονή λίγες εβδομάδες σας έμειναν! Είπαμε θα σκέφτεστε τα θετικα της διαιτας! Ναι, είναι αλήθεια πως οταν έχεις διαβήτη δεν εξαντλεις τον 9ο μήνα...Συνήθως μπάινεις με προκληση γυρω στην 38η-39η εβδομάδα. Αυτο δε σημαινει ότι θα κάνεις απαραιτητα καισαρική, απλώς αν δεν σε έχουν πιασει πονοι ή δεν εχουν σπάσει τα νερά σου κάνουν τεχνητους πονους ...αν τελικά θα κάνεις καισαρική είναι θέμα γιατρού και ειδικών συνθηκών. Εμένα μου έσπασαν τα νερα 38 και 6 ημερών. Είχαμε κανονισει με το γιατρό 39η αλλά ο μπέμπης ήθελε να βγει δυο μέρες νωριτερα...στη γεννα βεβαια ταλαιπωρηθηκα λίγο, τα εχω γράψει σε άλλο τοπικ αλλα γεννησα φυσιολογικά. Φιλακια σε όλες και γρηγορα θα ξαναφατε τα αγαπημένα σας γλυκακια αγκαλια με τα μωρακια σας!!!

O μικρούλης μου είναι το καλύτερο δώρο του θεούλη!

Διαφημίσεις

Κορίτσια, έχω θέμα...........σας παρακαλώ βοηθήστε λέγοντας εσείς τι κάνετε. όταν η δίαιτα λέει 120 γραμμάρια κρέας ή ψάρι εννοεί ψημένο να ζυγίζει τόσο ή άψητο; Εγώ μέχρι τώρα το ζυγίζω ψημένο. Κάνω βλακεία; Γι'αυτό δεν είναι πολύ χαμηλό μετά τα γεύματα;

Σωστά το μετράς, με βάση πως τρώγονται: κρέας κλπ ψημένο, χορταρικά βρασμένα (πχ για βλίτα) και ωμά (πχ για μαρούλι)

ακριβώς έτσι ισχύει....

απλά μην ανησυχείς αν δεν είναι πολύ χαμηλό.... σιγά σιγά θα στρώσει με το καιρό.... με τόση διατροφή ας κάνει κι αλλιώς!!!!!!

κοριτσι αοχι μελι!!!ουτε φρουκτοζη!!!λοιπον ο γιωτης κυκλοφορησε μαι σειρ αγια διαβητικους που ειναι τεσταρισμενη για το ζαχαρο μι αχαρα,μπορειτ εν ατρωτε σοκολατες sweet &* balance 4 κομματακαι ειναι μι αμεριδα, ζελε με 0%ζαχαρη απεριοριστο , και κατι κρεμεες του φιωτη ξαι μιλφειγ ειναι 0+0 kai οι μεριδες ελαχιστες,αλλα μπορειτε να τα τρωτε!

26/10/10 Ήρθε η kisha junior και είναι όντως γκαυ.....τσα!

Ο μικρός μου είναι κέβλαρρ  ! 20/02/12

Διαφημίσεις

τ αγευματα μετριουνται μαγειρεμενα!και ημετρηση αρχιζει με τοπου αρχιζει το γευμα,οχι στο τελος του,απλα ν ατρωτε οσο πρεπει και οτι πρεπει και τιποτα αλλο μεχρι τη μετρηση γιατι μπερδευεται η μετρηση διαφορετικα

26/10/10 Ήρθε η kisha junior και είναι όντως γκαυ.....τσα!

Ο μικρός μου είναι κέβλαρρ  ! 20/02/12

Κανω υπομονή λοιπόν και εγώ δεν γίνεται αλλιώς..δεν θέλω να μπω στην διαδικασία για τα 0% της γιώτις...δεν είναι καλά για το μωράκι και τσάμπα θερμίδες. Αλλά με πιάνει καμιά φορά όπως τότε με το μέλι..όταν είναι και ο άντρας μου σπίτι μου περνάει όταν είμαι μόνη όμως...μέχρι και τα κλάματα με πάιρνουν ππου λαχταρώ να φάω κάτι και δεν μπορώ..όρμονες τι να κάνουμε!!

Πάντως ούτε στον ύπνο μου δεν μπορώ να αγιάσω βρε κορίτσια. Είδα εχτές οτι μου έφεραν στο σπίτι μια τσάντα γλυκά και μου τα άπλωσαν πάνω στο τραπέζι οτι μπορείτε να φανταστείτε και εγώ έλεγα δεν μπορώ να φάω πάρτε τα πάρτε τα!!ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΑ ΦΑΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΟΥ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΩ Η ΓΚΑΣΤΡΩΜΕΝΗ??ξύπνησα με μεγάλη απογοήτευση..

και τ αφρουτα με προσοχη,οχι συκα και σταφυλια...

προχτες περνούσα με το γιο μου από μια αυλή που είχαν μια συκιά....

το κοίταξα ένα μεγαλούτσικο, το ξανακοίταξα μέχρι που δεν αντιστάθηκα... το έκοψα και το έφαγα το άτιμο και το ευχαριστήθηκα!!!!!!!!!!!

μετρήθηκα μετά κι όλα ήταν μια χαρά!!!!!!!!!!!!

Πάντως ούτε στον ύπνο μου δεν μπορώ να αγιάσω βρε κορίτσια. Είδα εχτές οτι μου έφεραν στο σπίτι μια τσάντα γλυκά και μου τα άπλωσαν πάνω στο τραπέζι οτι μπορείτε να φανταστείτε και εγώ έλεγα δεν μπορώ να φάω πάρτε τα πάρτε τα!!ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΑ ΦΑΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΟΥ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΩ Η ΓΚΑΣΤΡΩΜΕΝΗ??ξύπνησα με μεγάλη απογοήτευση..

αχ αυτά τα όνειρα!!!!!!!!!!!

εμένα ο καλός μου έιναι σεφ κι ασχολείται και με γλυκά....

τρα λοιπόν έφτιαχνε ένα μενού κι έψαχνε τα επιδόρπια.... κάτι φωτογραφίες, με κάτι γλυκά.... άστα να πάνε!!!!!!!!

πάντως χόρταινα μόνο που κοίταζα τις φωτο..... σαν τα μικρά παιδιά!!!!!!!

geia sas koritsia aman auto to saxaro ego eimai 29 ebdomadon exo akoma dromoooooo....alla upomoni tha perasei!!!ennoeite gluka gluka kai pali gluka ti louloudia na piasoun topo ta dora :P:p:p! koritsia sas eipe o giatros tipota gia kaisariki?i pate fusiologika? exo akousei oti den se afinoun na pareis olo ton 9 mina isxiei????exo anxothei ligakime to thema!!! den kano insoulini prostoparon ta kataferno me tin diatrofi....

δεν είναι απαραίτητο να γεννήσεις με καισαρική επιδή έχεις διαβήτη κύησης.

φίλη μου με ινσουλίνες γέννησε φυσιολογικότατα.

εκτός βέβαι εάν το μωρό έχει πάρει πολύ βάρος και πρέπει να το πάρουν νωρίτερα.:P

Γεια σας κορίτσια.Είμαι πρώτη ημέρα 34ης εβδομάδας. Έχω κάνει και εγώ διαβήτη κύησης. Τι ταλαιπωρία είναι αυτό!! Πεινάω όλη μέρα. Το πρόβλημά μου είναι το πρωί. Έχω δοκιμάσει διάφορους συνδιασμούς αλλά την πρώτη ώρα είναι συνήθως γύρω στο 155. Την δεύτερη κατεβαίνει κάτω από τον 120, γύρω στο 100, μπορεί και 90. όλες οι υπόλοιπες μετρήσεις άριστες. Η διαβητολόγος μου είναι της άποψης ότι πρέπει να μετριώμαστε την δεύτερη ώρα. Εσείς μετά από ποση ώρα από την έναρξη του φαγητού μετριέστε;

δεν είναι απαραίτητο να γεννήσεις με καισαρική επιδή έχεις διαβήτη κύησης.

φίλη μου με ινσουλίνες γέννησε φυσιολογικότατα.

εκτός βέβαι εάν το μωρό έχει πάρει πολύ βάρος και πρέπει να το πάρουν νωρίτερα.:P

Εγώ είχα διαβήτη κύησης και τρυπιόμουν έξι φορές την μέρα. 4 για μετρηση και 2 για ινσουλίνη. Μαρτύριο μιλάμε!!! Δεν πειράζει. Αξιζε τον κόπο.

Λοιπόν μην σας παραμυθιάζουν για καισαρικές και τέτοια. Λένε βέβαια ότι πρέπει να γεννήσεις νωρίτερα, ετσι κι εγώ μπηκα με πρόκληση στην 38w 3d, αλλά κατάλαβα ότι ο γιατρος με πάει για καιρική γιατί όλο κάτι περίεργα μου έλεγε για να με προετοιμάσει. Οτι το μωρό μεγαλώνει απότομα, οτι μπορει η καρδιά του να μην αντέξει και τέτοια. Για να είμαι γίγουρη λοιπόν, πήρα μαζί μου μια μαία και εννοείτε ότι γέννησα φυσιολογικά μια κούκλα 3400γρ (υπέρβαρο? δεν νομιζω) και υγιέστατη. Αν δεν είχα τη μαία θα με είχε κόψει το πρώτο δίωρο.

Γεια σας κορίτσια.Είμαι πρώτη ημέρα 34ης εβδομάδας. Έχω κάνει και εγώ διαβήτη κύησης. Τι ταλαιπωρία είναι αυτό!! Πεινάω όλη μέρα. Το πρόβλημά μου είναι το πρωί. Έχω δοκιμάσει διάφορους συνδιασμούς αλλά την πρώτη ώρα είναι συνήθως γύρω στο 155. Την δεύτερη κατεβαίνει κάτω από τον 120, γύρω στο 100, μπορεί και 90. όλες οι υπόλοιπες μετρήσεις άριστες. Η διαβητολόγος μου είναι της άποψης ότι πρέπει να μετριώμαστε την δεύτερη ώρα. Εσείς μετά από ποση ώρα από την έναρξη του φαγητού μετριέστε;

Κοίτα, εγώ μετριέμαι μία ώρα ακριβώς μετά τα γεύματα...........και νηστική το πρωί. Αν είναι μαρτύριο ...................;;;;;;;;;;;;άσε. Μόνο εσύ καταλαβαίνεις......και οι υπόλοιπες που το έχουν περάσει. Όσο για την πείνα.........., τι να πω. Είμαι με τις ώρες...........μου....αλλά ναι. Πολύ συχνά πεινάω και εγώ.

Καλημέρα σε όλες τις εγκυούλες.

Επειδή το ψάχνω γενικότερα, κάνω copy/paste απόσπασμα από μια κλινική μελέτη για τον ΣΔΚ (http://www.iatrikionline.gr/ELL_M_1_2008/02.pdf)

Κατανομή θερμίδων στα γεύματα:

Πρωινό: στο γεύμα αυτό πρέπει να προσλαμβάνεται περίπου το 10% των θερμίδων, έτσι ώστε να επιτυγχάνονται φυσιολογικές τιμές γλυκόζης ορού μεταγευματικά. Δεδομένου ότι η αντίσταση των ιστών στη δράση της ινσουλίνης είναι μεγαλύτερη τις πρωινές ώρες, πρέπει να είναι περιορισμένη η πρόσληψη των υδατανθράκων στο πρωινό.

Για αυτό Kishaκι, με μια μικρή παρεκτροπή στο πρωινό αμέσως ανεβάσαμε σάκχαρο. Αν το ίδιο τρώγαμε σε κάποιο άλλο γεύμα (διατηρώντας πάντα τις αναλογίες), πιθανότατα δεν θα είχαμε τέτοια αύξηση.

Και για αυτό ίσως πολλοί διαβητολόγοι στη προτεινόμενη διατροφή μεταφέρουν το πρωινό φρούτο στο αμέσως επόμενο snack

Μεσημεριανό/Βραδινό γεύμα: πρέπει να περιλαμβάνει 30% του συνόλου των θερμίδων.

Μικρά ενδιάμεσα γεύματα (snacks): κατανέμεται το υπόλοιπο των θερμίδων (περίπου 30% του συνόλου).

Άσκηση

Η άσκηση φαίνεται να βελτιώνει το γλυκαιμικό έλεγχο, κυρίως με αύξηση της ευαισθησίας των ιστών στη δράση της ινσουλίνης.

Έτσι, αν υποψιαζόμαστε ότι σε κάποιο γεύμα (και ποιο συχνά στο πρωινό) υπάρχει κίνδυνος να έχουμε αυξημένη γλυκόζη, αμέσως μετά το γεύμα πάμε για ένα περίπατο (σε έντονο ρυθμό)

DZLjp2.png

LVTCp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...