Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

γλυκά για διαβητικές στην εγκυμοσύνη;;;;;;

arleta

Recommended Posts

Κοίτα....αυτό το είχα. Δηλαδή στην εγκυμοσύνη πήρα μόνο 8 κιλά εκ των οποίων τα 3 του μωρού και τα 2 υγρά, σάκος κλπ.. Ουσιαστικά 3 κιλά μου άφησε, τα οποία σε 2 βδομάδες τα έχασα. Αυτή ήταν η φοβία μου, μη παχύνω. Καμία άλλη!

πολλές το χουμε αυτό!!!!!!!!!!

είναι οι φοβίες των καιρών μας αυτές....

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 117
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πολλές το χουμε αυτό!!!!!!!!!!

είναι οι φοβίες των καιρών μας αυτές....

Δε νομίζω να επηρεάζομαι από πρότυπα της εποχής. Νομίζω πως εάν έβλεπα μια άλλη εικόνα στον καθρέπτη, δε θα τη δεχόμουν και δε θα 'μουν καλά μέσα μου.

iyuNp3.png4hNCp3.png

Δε νομίζω να επηρεάζομαι από πρότυπα της εποχής. Νομίζω πως εάν έβλεπα μια άλλη εικόνα στον καθρέπτη, δε θα τη δεχόμουν και δε θα 'μουν καλά μέσα μου.

δε ξέρω αν έχει να κάνει με τα χαζοπρότυπα των καιρών μας, απλά πολλές φορές επηρεασμένες από ένα σωρό παράγοντες νομίζω αγχωνόμαστε παραπάνω από όσο πρέπει....

και δε το λέω για σένα.... είναι ένα γενικό φαινόμενο.... (βάζω και τον εαυτό μου μέσα)......

και συμφωνώ πως για μια γυναίκα δεν υπάρχει πιο αισιόδοξο μύνημα το πρωί, απ' το να κοιτάζει τον εαυτό της στο καθρέφτη και να είναι ευχαριστημένη!!!!!

δε ξέρω αν έχει να κάνει με τα χαζοπρότυπα των καιρών μας, απλά πολλές φορές επηρεασμένες από ένα σωρό παράγοντες νομίζω αγχωνόμαστε παραπάνω από όσο πρέπει....

και δε το λέω για σένα.... είναι ένα γενικό φαινόμενο.... (βάζω και τον εαυτό μου μέσα)......

και συμφωνώ πως για μια γυναίκα δεν υπάρχει πιο αισιόδοξο μύνημα το πρωί, απ' το να κοιτάζει τον εαυτό της στο καθρέφτη και να είναι ευχαριστημένη!!!!!

Ίσως και να 'χεις δίκιο εδώ.... Δεν έχω κάτσει να το ξεκαθαρίσω μέσα μου.

iyuNp3.png4hNCp3.png

εμενα δεν μου αρεσει ο εαυτος μου, ουτε πριν την εγκυμοσυνη. δεν εχω παρει πολλα κιλα βεβαια και τωρα με την διατροφη χανω κιολας μην σας πω αλλα φοβαμαι οτι λογω της στερησης απο τα γλυκα μην μου γυρισει μετα την γεννα κ πεσω με τα μουτρα...ελπιζω να καταφερω να αδυνατισω κ να νοιωθω καλα με τον εαυτο μου ξανα..:(

Διαφημίσεις

καλησπερα κι απο μενα.

Να σας ρωτησω κι εγω κατι βρε κοριτσια......μου παρουσιαστηκε προβλημα τωρα στον τελευταιο μηνα!!!

Η τιμη που ειχα ηταν 165.

Τι τιμες βγαλατε εσεις??????????

Ο γιατρος μου με εχει πανικοβαλλει λεγοντας μου οτι πρεπει να τα κοψω ολα!!Μονο ψητα κρεατα και σαλατες.....ουτε φρουτα και οτιδηποτε ειναι γλυκο!!

Και εχω παρει μονο 6 κιλα!!!

Εχω πεθανει στη πεινα..............ασε που τωρα μου εχει κολλησει μια παστα σοκολατινα με φραουλα που ετρωγα που και που..........και μου τρεχουν τα σαλια!!!!!:lol::lol:

Μηπως ειναι υπερβολικος ο γιατρος μου???

καλησπερα κι απο μενα.

Να σας ρωτησω κι εγω κατι βρε κοριτσια......μου παρουσιαστηκε προβλημα τωρα στον τελευταιο μηνα!!!

Η τιμη που ειχα ηταν 165.

Τι τιμες βγαλατε εσεις??????????

Ο γιατρος μου με εχει πανικοβαλλει λεγοντας μου οτι πρεπει να τα κοψω ολα!!Μονο ψητα κρεατα και σαλατες.....ουτε φρουτα και οτιδηποτε ειναι γλυκο!!

Και εχω παρει μονο 6 κιλα!!!

Εχω πεθανει στη πεινα..............ασε που τωρα μου εχει κολλησει μια παστα σοκολατινα με φραουλα που ετρωγα που και που..........και μου τρεχουν τα σαλια!!!!!:lol::lol:

Μηπως ειναι υπερβολικος ο γιατρος μου???

καμπύλη ζαχάρου έκανες ή μόνο εξέταση για το ζάχαρο το νηστικό το πρωί;;;;;

το πιο σωστό είναι να δεις ενδοκρινολόγο....

εμένα η διατροφή για το ζάχαρο μια χαρά είναι κι έχει και πολλά φαγητά και έιναι και καλή γιατί το πρόβλημα διορθώνεται...

και τρώω και τίποτα γλυκό που και που με την έγκριση πάντα του γιατρού....

εμενα δεν μου αρεσει ο εαυτος μου, ουτε πριν την εγκυμοσυνη. δεν εχω παρει πολλα κιλα βεβαια και τωρα με την διατροφη χανω κιολας μην σας πω αλλα φοβαμαι οτι λογω της στερησης απο τα γλυκα μην μου γυρισει μετα την γεννα κ πεσω με τα μουτρα...ελπιζω να καταφερω να αδυνατισω κ να νοιωθω καλα με τον εαυτο μου ξανα..:(

το ότι θα πέσω με τα μούτρα στα γλυκά μετά τη γέννα εγώ το θεωρώ σίγουρο.... κι εκεί να δεις για πότε παχαίνεις!!!!!!!!

στο χέρι σου είναι να γίνεις όπως εσύ νιώθεις καλά, να αλλάξεις ότι σε ενοχλεί.... και με λίγη αισιοδοξία θα τα κατφέρεις!!!!!!

τι ειναι το 165? τιμη νηστείας ή μετα την γλυκόζη?

εγω εχω ηπιας μορφης ημουν λιγο πανω απο το οριο αλλα ζαχαρη γιοκ..δεν ειναι θεμα κιλων μην σκας, ειναι θεμα εγκυμοσυνης και ορμονων που παραγει ο πλακουντας. Για τα μωρακια μας δυστυχως ειναι δεν ειναι υπερβολικοι οι γιατροι κανουμε αυτο που λενε..

το ότι θα πέσω με τα μούτρα στα γλυκά μετά τη γέννα εγώ το θεωρώ σίγουρο.... κι εκεί να δεις για πότε παχαίνεις!!!!!!!!

στο χέρι σου είναι να γίνεις όπως εσύ νιώθεις καλά, να αλλάξεις ότι σε ενοχλεί.... και με λίγη αισιοδοξία θα τα κατφέρεις!!!!!!

μακάρι..τι να πω!! παντως τωρα με την διατροφη ας μην είμαι αχαριστη εχω ξεπριστει αρκετα απο την κατακρατηση κ δν πριζονται τα ποδια μου πλεον!!

Διαφημίσεις

καμπύλη ζαχάρου έκανες ή μόνο εξέταση για το ζάχαρο το νηστικό το πρωί;;;;;

το πιο σωστό είναι να δεις ενδοκρινολόγο....

εμένα η διατροφή για το ζάχαρο μια χαρά είναι κι έχει και πολλά φαγητά και έιναι και καλή γιατί το πρόβλημα διορθώνεται...

και τρώω και τίποτα γλυκό που και που με την έγκριση πάντα του γιατρού....

Καμπυλη ζαχαρου εκανα και μαλιστα δυο φορες!

Την πρωτη την εκανα τον Ιουνιο οπου εδειξε 125 και μου ειπε οτι ηταν μια χαρα!!

Την δευτερη την εκανα τωρα οπου εδειξε 165 και μου ειπε ο γιατρος αυτα που ανεφερα πιο πανω!!

Αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι απ τη στιγμη που μου τα ειπε λιγο τραγικα γιατι δεν με παρεπεμψε σε ενδοκρινολογο ή να μου ελεγε να κανω μετρησεις ή να ξανακανω την εξεταση!!

Γι αυτο αναρωτιεμαι μηπως ειναι υπερβολικος και ισως να ηθελε να με φοβερισει λιγακι με την διατροφη μου,αν και ειναι πολυ ευχαριστημενος με τα κιλα μου!!

Παιζει ρολο οτι ειμαι στον τελευταιο μηνα και γι αυτο δεν με εβαλε σε αλλες διαδικασιες?????????

τι ειναι το 165? τιμη νηστείας ή μετα την γλυκόζη?

εγω εχω ηπιας μορφης ημουν λιγο πανω απο το οριο αλλα ζαχαρη γιοκ..δεν ειναι θεμα κιλων μην σκας, ειναι θεμα εγκυμοσυνης και ορμονων που παραγει ο πλακουντας. Για τα μωρακια μας δυστυχως ειναι δεν ειναι υπερβολικοι οι γιατροι κανουμε αυτο που λενε..

Ειναι η τιμη μετα την γλυκοζη!!

Νηστικη ειχα 77!!

κοριτσάκι την μεγάλη καμπυλη έκανες? με 100μλ γλυκόζης?

αν ναι εισαι κατω απο τα ορια...εκτος και αν ο γιατρος σου τα βλεπει αλλιως..77 νηστικη 1 μηνα τωρα με διατροφη δεν εχω δει...απο 85 και πανω!

κοριτσάκι την μεγάλη καμπυλη έκανες? με 100μλ γλυκόζης?

αν ναι εισαι κατω απο τα ορια...εκτος και αν ο γιατρος σου τα βλεπει αλλιως..77 νηστικη 1 μηνα τωρα με διατροφη δεν εχω δει...απο 85 και πανω!

Την μικρη εκανα των 50ml και τις δυο φορες!!

Μου ειπε οτι το οριο ειναι 135 και τα 165 ειναι πολυ!!!!!

Τι να πω......δεν θα επρεπε τοτε να μου πει να κανω των 100ml???

μην σκας κοριτσακι...μερες σου μεινανε!!!μην τρως ζαχαρη και προσπαθησε γιλο πιο ελαφρια και ολα θα ειναι τελεια!!δεν ξερω ποσο νοημα εχει τωρα να πας σε ενδοκρινολογο εισαι σχεδον στο τελος. Εγω τι να πω που εχω ακομη 2 μηνες περιπου και μου τρεχουν τα σαλια...:-(

Διαφημίσεις

Καμπυλη ζαχαρου εκανα και μαλιστα δυο φορες!

Την πρωτη την εκανα τον Ιουνιο οπου εδειξε 125 και μου ειπε οτι ηταν μια χαρα!!

Την δευτερη την εκανα τωρα οπου εδειξε 165 και μου ειπε ο γιατρος αυτα που ανεφερα πιο πανω!!

Αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι απ τη στιγμη που μου τα ειπε λιγο τραγικα γιατι δεν με παρεπεμψε σε ενδοκρινολογο ή να μου ελεγε να κανω μετρησεις ή να ξανακανω την εξεταση!!

Γι αυτο αναρωτιεμαι μηπως ειναι υπερβολικος και ισως να ηθελε να με φοβερισει λιγακι με την διατροφη μου,αν και ειναι πολυ ευχαριστημενος με τα κιλα μου!!

Παιζει ρολο οτι ειμαι στον τελευταιο μηνα και γι αυτο δεν με εβαλε σε αλλες διαδικασιες?????????

εγώ καμπύλη πάντα κάνω στη τρίωρη... εσύ ποια έκανες;;;

τι να σου πω;;;; στη πρώτη εγκυμοσύνη κι εγώ στο τελευταίο μήνα παρουσίασα ζάχαρο κι αμέσως πήγαμε σε ενδοκρινολόγο....

αυός ρυθμίζει τη διατροφή και σου λέει για μετρήσεις.... κι έτσι όλα φτιάχνουν.... τώρα από κιλά κι εγώ στο τολευταίο μήνα μπαίνω κι έχω πάρει 8.... δε ξέρω αν παίζει κα΄ποιο ρόλο...

πάντως κάθε εβδομάδα στέλνω και τις μετρήσεις στον ενδοκρινολόγο και μιλάμε τηλεφωνικα κι ενημερώνεται κι ο γυναικολόγος....

Αυτο μου λεει και ο αντρας μου.....λιγο εμεινε κανε υπομονη!!!

Αλλα βρε παιδι σαν το διαολο....τωρα που δεν κανει τωρα τα θελω οοοολα!!!

Και να σκεφτεις οτι ποτε δεν ημουν των γλυκων....σπανια ετρωγα!!!

Τωρα....μου πεφτουν τα σαλια!!!

Εσυ πραγματικα κανε υπομονη!!!!Τι να πεις κι εσυ....τι να πουν κι αλλες που εχουν απ την αρχη της εγκυμοσυνης!!!Βεβαια η καθε μια με τον πονο της!!!:mrgreen:

Παντως εαν φαω λιγο γλυκακι,λεμε τωρα, θα ειναι πολυ βλαβερο για το μωρακι μου??????????(γιατι αυτο μυ ειπε ο γιατρος,οτι εαν μου ανεβει πανω απο 200 θα κανω κακο στο μωρο μου!!)

εγώ καμπύλη πάντα κάνω στη τρίωρη... εσύ ποια έκανες;;;

τι να σου πω;;;; στη πρώτη εγκυμοσύνη κι εγώ στο τελευταίο μήνα παρουσίασα ζάχαρο κι αμέσως πήγαμε σε ενδοκρινολόγο....

αυός ρυθμίζει τη διατροφή και σου λέει για μετρήσεις.... κι έτσι όλα φτιάχνουν.... τώρα από κιλά κι εγώ στο τολευταίο μήνα μπαίνω κι έχω πάρει 8.... δε ξέρω αν παίζει κα΄ποιο ρόλο...

πάντως κάθε εβδομάδα στέλνω και τις μετρήσεις στον ενδοκρινολόγο και μιλάμε τηλεφωνικα κι ενημερώνεται κι ο γυναικολόγος....

Την μικρη της μιας ωρας μου εγραφε να κανω!

Τι να πω κι εγω....διαβαζω διαφορα κι εδω και μπερδευομαι στο τελος!!!:confused:

Αλλα βρε παιδι σαν το διαολο....τωρα που δεν κανει τωρα τα θελω οοοολα!!!

Και να σκεφτεις οτι ποτε δεν ημουν των γλυκων....σπανια ετρωγα!!!

Τωρα....μου πεφτουν τα σαλια!!!

έτσι΄γίνεται πάντα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Παντως εαν φαω λιγο γλυκακι,λεμε τωρα, θα ειναι πολυ βλαβερο για το μωρακι μου??????????(γιατι αυτο μυ ειπε ο γιατρος,οτι εαν μου ανεβει πανω απο 200 θα κανω κακο στο μωρο μου!!)

εγώ τρώω σοκολάτα υγείας και σοκοφρέτα υγείας που δε μου ανεβαίνει καθόλου.... επίσης τρώω κουλούρια με φρουκτόζη για διαβητικούς.... και κανα ριζόγαλο με λίγη ζάχαρη....

ο γιατρός, μου είπε να μη στερούμε πολύ... απλά ότι τρώω μετά από μια ώρα να μετρλάω το ζάχαρο κι αν είναι στα πλαίσια να το ξαναφάω αλλιώς απαγορεύεται...,.

εμε΄να μου έχει πει επίσης ότι το πρωινό πρέπει να είναι κάτω από 95 και μετ΄'α τα γεύματα κάτω από 130.... μετά έχουμε πρόβλημα.....

σάκχαρο νηστείας: 84 <96

σάκχαρο σε 60': 246 <181

σάκχαρο σε 120΄: 211 <156

σάκχαρο σε 180': 120 <141

Η δικη μου ηταν νηστικη 77 <120 και μετα την γλυκοζη και μια ωρα 165<170!

Τωρα δεν ξρω ποσο ρολο παιζει οτι η δικη μου ηταν η μικρη καμπυλη των 50 ml!!

Η δικη μου ηταν νηστικη 77 <120 και μετα την γλυκοζη και μια ωρα 165<170!

Τωρα δεν ξρω ποσο ρολο παιζει οτι η δικη μου ηταν η μικρη καμπυλη των 50 ml!!

τώρα αυτό μέσα στα πλαίσια δεν είναι;;;

φυσιολογική τιμή δεν είναι;;;;

και λογικά παίζει ρόλο που ήταν καμπύλη της 1 ώρας και των 50 ml.........

έτσι΄γίνεται πάντα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

εγώ τρώω σοκολάτα υγείας και σοκοφρέτα υγείας που δε μου ανεβαίνει καθόλου.... επίσης τρώω κουλούρια με φρουκτόζη για διαβητικούς.... και κανα ριζόγαλο με λίγη ζάχαρη....

ο γιατρός, μου είπε να μη στερούμε πολύ... απλά ότι τρώω μετά από μια ώρα να μετρλάω το ζάχαρο κι αν είναι στα πλαίσια να το ξαναφάω αλλιώς απαγορεύεται...,.

Μαλιστα....κατι ειναι κι αυτο!!!

Γιατι για μια εβδομαδα ετρωγα μονο ψητο κοτοπουλο ή μπιφτεκι με λιγο σαλατα μαρουλι και αγγουρι και ενα μηλο.Και τα πρωινα ενα ποτηρι γαλα και τα απογευματα ενα γιαουρτακι με μουσλι.

Με ειχε κοψει πεινα μιλαμε!!!!!

Τωρα εχω ξεθαρεψει λιγο και εχθες εφαγα λιγα μακαρονια.

Αυτο ομως με τα κουλουρακια για διαβητικους ακουγετε ωραιο και τουλαχιστων θα μου κοβει λιγο την πεινα!!!χιχιχχ!!!

Σ ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σου!!!

τώρα αυτό μέσα στα πλαίσια δεν είναι;;;

φυσιολογική τιμή δεν είναι;;;;

και λογικά παίζει ρόλο που ήταν καμπύλη της 1 ώρας και των 50 ml.........

Για πες μου κι εσυ!!!!Αυτο του ειπα του γιατρου μου και μου απαντησε οτι το καθε εργαστηρι μπορει να εχει τις δικες του διαφορετικες τιμες στις μετρησεις!!!

Μου λεει αυτο που εγω βλεπω ειναι οτι την πρωτη φορα ειχες 125 και τωρα 165!!!!!(να σημειωσω οτι οι δυο μετρησεις εγιναν σε διαφορετικο εργαστηριο)

Ααααα,,,,πολυ με μπερδευει....τι να πω!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...