Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)

myangel

Recommended Posts

προσπαθώ να συνεννοηθώ μαζί της αλλά δεν τα καταφέρνω

της έχω δώσει μέχρι τώρα τηλέφωνα από Πρόνοια, Άρσις, τον ξενώνα μεταναστών, ένα τηλ που μου έχουν δώσει από έναν ξενώνα στο Ωραιόκαστρο νομίζω, τέλος πάντωμ από υπηρεσίες που μου έχουν πει ότι μπορούν να συνεννοηθούν μαζί της στα αλβανικά.. δε μπορώ να την καταλάβω αν έχει επικοινωνήσει ή όχι...

εν τω μεταξύ εγώ θα είμαι ακόμη κέντρο για κανα μήνα... να σου πω την αλήθεια λεφτά δε δίνω πολλά (μέχρι 5 ? την εβδομάδα περίπου) αλλά δίνω κυρίως φαγητό και πράγματα

έχεις κάτι στο μυαλό σου για τις γιορτές?

από όσο ξέρω (και βλέπω άλλωστε) όχι, νερό δεν έχει

Αν θέλεις κάνε και ένα τηλέφωνο εδώ.http://www.salvationarmy.gr/Hellas.html

Όποτε τους έχω πάρει βοηθάνε.

Και το χαμόγελο του παιδιού μπορεί να βοηθήσει.Δε χωρίζουν τη μάνα από το παιδί. Από όσο ξέρω, από φίλους και συγγενείς που είναι κοινωνικοί λειτουργοί, σκοπός υπηρεσιών όπως το χαμόγελο του παιδιού είναι να ενώσει την οικογένεια, κι αν δεν υπάρχει άλλη λύση, ως έσχατη χωρίζουν μάνα με παιδί.

Επίσης υπάρχει και ένας παπάς στη Θέρμη που έχει ξενώνα φιλοξενίας για μάνες με παιδιά που δεν έχουν πόρους.Τους είχε δείξει η Κατρίτση κάποτε στη ΝΕΤ.Στο τηλέφωνο που σου έδωσα ρώτα πιθανόν να ξέρουν.

Επίσης για βοήθεια ενημερώστε και εμένα.

Ντρέπομαι:oops: αλλά με 2 μικρά παιδιά δυσκολεύομαι δυστυχώς πολύ να κάνω όλα αυτά που σου προτείνω.Αλλιώς θα τα έκανα εγώ.

Djccp2.png

67KIp2.png

Διαφημίσεις

Και μένα αν δεν σας κανει κόπο ενημερώστε...κατι θα μπορούμε και εμείς να κανουμε απο μακρια.

Η Αγάπη ρωτά τη Φιλία :

"τι κάνεις εκεί ανόητη?"

και η Φιλία της απαντά:

"Κάνω να γελούν αυτούς που εσύ κάνεις να δακρύζουν"..

καλημερα σας!Η μανούλα είναι από Ουγγαρία και το μωρό περίπου 1-1,5 χρ. είναι αγοράκι και όχι κοριτσάκι, μιλησα μαζίτης. Μίλησα με το "Στρατό Σωτηρίας" και είπε θα περάσει και θα της μιλήσει...διότι το Σαββατο που πέρασα της άφησα πράγματα, είδα το μωράκι γεμάτο μικράσπυράκια στο προσωπάκι του, μου είπε είναι κουνούπια, της είπανα παει το παιδί σε νοσοκομείο αλλά μάλλον φοβάται...διότι αυτά σίγουρα δεν είναι κουνούπια...είμαι μανα και ξέρω.....ευτυχώς δεν ήταν στο σώμα του αλλά μόνο στο πρόσωπο.....αν κάποιος-κάποια από εσάς είναι γιατρός, τί να τις δώσω για να βάλει το παιδάκι αστο προσωπάκι του???? αν ξέρετε πείτε μου........'η μπορείτε κι εσείς να το πάτε...παντα τσιμισκή με ικτίνου μπροστά στο περίπτερο.

ωραία... εμένα μου έχει πει ότι είναι από Αλβανία (όσο μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί της, ετσι?) και μου είπε ότι το παιδί είναι κορίτσι και το λένε Νίκη!!! (τόσο λάθος να κατάλαβα πια>?)

εγώ και σήμερα τους πήγα φαγητό.. τι να πω δεν ξέρω.. της έχω δώσει πάρα πολλά τηλέφωνα αλλά δεν μπορώ να καταλάβω αν πήρε και τι έκανε τελικά...

Διαφημίσεις

my angel, μήπως δεν κατάλαβε τί της ρώτησα? ίσως....΄τελως πάντων , σήμερα δεν είχε το καρότσι μαζί της και μου είπε ότι έσπασε...σκέφτομαι να πάω ένα φθηνό....τη ρώτησα που κοιμάται δεν ηξερε να μου πει, αν έχει νερό και ρεύμα , μου είπε ναι ,...αλλά μάλλον δεν κατάλαβε τίτην ρώτησα....η μαμαά έχει χαλασμένα δόντια...σωστά? είδες αν είχε το καρότσι μαζίτης σήμερα? το αφήνει δίπλα στο περίπτερο... αν τη δεις με το καρότσι πες μου αν είναι να μην της το παώ......

η αλήθεια είναι ότι όντως δεν είχε το καρότσι σήμερα

όπως κατάλαβες, είναι δύσκολο να συνεννοηθείς μαζί της... εγώ κόντεψα να παραδώσω όπλα μετά από κάποια φάση, που προσπαθούσα να τη βοηθήσω με όποιον τρόπο μπορούσα.... βρήκα τηλέφωα, μίλησα με κόσμο, άκρη δεν έβγαζα μαζί της, αν είχε τηλεφωνήσει ή όχι (μου έχει δείξει ότι έχει κινητό, με κάρτα). τέλος πάντων, θα της πάω και πάμπερς αύριο πρώτα ο Θεός.. απλά μετά από 1 εξάμηνο περίπου, δεν είμαι 100% σίγουρη ότι θέλει να βοηθηθεί... αν έχεις ένα παιδί σε τέτοια ηλικία σε τέτοια κατάσταση, δε θα ήθελες να κάνεις ό,τι μπορείς για αυτό? της έχω πάει καθαρά ρούχα, της έχω δώσει λεφτά για να βρει κάπου να τα πλύνει, όπως και τον εαυτό της, αλλά ποτέ δεν είναι πλυμένοι... τι να πω, δε θέλω να την κατηγορώ, θα συνεχίσω να βοηθώ όσο μπορώ, με φαγητό και άλλα προϊόντα, για κανα μήνα ακόμη όπως σου είπα (μετά θα σταματήσω απ τη δουλειά, είμαι έγκυος)... για το καροτσάκι το είχα σκεφτεί κι εγώ, έχει φτηνά με 20ευρώ στο τζάμπο (είχα ψάξει), αλλά είδα ότι τελικά είχε και δεν πήρα...

έχω όλη την καλή διάθεση, για ό,τι σκεφτείς στη διάθεσή σου

• 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

Καλημέρα και από εμένα!

Λοιπόν περνούσα συχνά από ικτίνου με τη παρέα μου και βλέπαμε μια γυναίκα με παιδί, αλλά ποτέ δε κατάλαβα τι "ρόλο" τραβάει, και είδα εδώ το τόπικ και την θυμήθηκα...Το συζητήσαμε με τα παιδιά από τη παρέα μου, και σκεφτήκαμε ότι μπορούμε να βάλουμε ένα συμβολικό ποσό ο καθένας (2-3 ευρώ) και να βοηθήσουμε, απλά περιμένω να μου πείτε τι χρειάζεται, δε θέλουμε να δώσουμε κατευθείαν λεφτά, γιατί ποτέ δε ξέρεις που θα καταλήξουν (συγνώμη που πονηρευόμαστε τόσο πολύ, αλλά έτσι όπως έχουμε γίνει σήμερα,το μυαλό φτιάχνει τρελά σενάρια) , και επίσης πιστεύουμε ότι τα υλικά θα βοηθήσουν περισσότερο, οπότε περιμένω να μας ενημερώσετε για να πάμε να αγοράσουμε...!

4c6c426cd0.png

λοιπον

θα σας πω εγω τι κανω

δινω οποτε μπορω φαγητο - ειτε ετοιμο μαγειρεμενο ειτε (συνηθως) σαντουιτς, ετοιματζιδικα, που να εχουν ομως κρεατακι μεσα για το μωρο

εχω παρει μερικες φορες παμπερς (εγω πηρα απο τα τζαμπο πολυ οικονομικα), μωρομαντηλα, της πηγα δικα μας πραγματα του παιδιου χρησιμοποιημενα, φρουτα και λαχανικα επισης.. (εχω παει μπιμπερο, παιχνιδια, ρουχακια, πετσετες δεν ξερω αν χρησιμοποιηθηκαν...)

βασικες αναγκες που πρεπει να καλυφθουν απο οσο βλεπω ειναι παπουτσια και ζεστα ρουχα (ΚΑΙ για τη μαμα), ισως καποια κουβερτα?

για το θεμα του μπανιου (και της φιλοξενιας) εμαθα χτες οτι τι στεκι μεταναστων πανω απο την εγνατια λειτουργει και εχει και θερμανση και νερο/μπανιο - παλιοτερα της ειχα δωσει ολα αυτα τα contact για να παρει τηλ ή και να παει, δεν μπορεσα να καταλαβω τι εκανε τελικα

οποιος μπορει ας παει καποια πραγματα - αν εχετε ανθρωπο να μιλαει αλβανικα ισως επιτελους να βγει καποια ακρη και για το που ακριβως μενει!

το παιδι ειναι 10 μηνων περιπου αλλα μεγαλοσωμο - θελει ρουχακια για μεγαλυτερο παιδακι

καλημερα και παλι

• 1 month later...

καλημέρα σε όλους! το κορίτσι με το αγγελούδι της, είναι εκεί με κρύα με βροχές....τί να πω! μιλάει βουλγάρικα αλλά δεν λέει που μένει γιατί φοβάται για το μωρό. Βλέπω κάποιες φορές μια γυναίκα -νάνο (πολύ κοντή) που είναι δίπλα της και ζητιανεύει και αυτή, αλλά δεν ξέρω τι ρόλο παίζει, μηπως της παίρνει τα λεφτά ή τα πράγματα.....ξ'ερει κανείς προς τα που μένει το κοριτσάκι ?αν την 'εχει δει ΄κάποιος να φεύγει με το καρότσι?

Διαφημίσεις

ισως αν ηξερες καποιον απο βουλγαρια να μπορεσει να κανει τον μεταφραστη να βγαζατε καποια ακρη σε τι κατασταση βρισκονται και τι αναγκες εχουν

η αν ενημερωνες καποιο καναλι για το θεμα

Η οικογενοια μου ειναι ολη μου η ζωη

328e.jpg328ep3.png

Κορίτσια καλησπέρα κι από μένα. Επειδή ζω συχνά τέτοια περιστατικά και έχω πλούσια εμπειρία πια, ας γνωρίζετε ότι αυτό που επιβάλλεται να πράττετε σε τέτοιες περιπτώσεις είναι τα επικοινωνείτε τηλεφωνικά με τους εξής φορείς:

1. Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης τηλ. 197. Λειτουργούν υπό την αιγίδα του Υπ. Υγείας και συντονίζουν όλους τους φορείς διαχείρισης ανθρώπων που έχουν ανάγκη βοήθειας. Τους παίρνεις, τους δίνεις τα στοιχεία που σου ζητούν και παρεμβαίνουν οι ίδιοι.

2. ΜΚΟ ΒΑΒΕΛ τηλ. 210 8616280, είναι οργάνωση που βοηθά μετανάστες, διαθέτουν και διερμηνείς.

Και βέβαια:

3. ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ τηλ. 1056

4. ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ 210 5141935

Πάντα ξεκινάτε από το 197 και καθοδηγούν εκείνοι.

Τα επισημαίνω αυτά γιατί όσο και «καλοί άνθρωποι» κι αν είμαστε, πρέπει να επέμβουν ειδικοί, που να μπορούν να πιστοποιήσουν ότι το κάθε τέτοιο παιδάκι ζει σε περιβάλλον που πληρεί βασικούς κανόνες διαβίωσης, κοιμάται, τρώει, έχει βιβλιάριο υγείας, κάνει εμβόλια, δεν πάσχει από κάποια ασθένεια κ.λ.π. Αυτά δυστυχώς δε λύνονται με τις δικές μας περιστασιακές φιλανθρωπίες, που προς θεού σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σταματήσουν. Απλά είναι εντελώς επικουρικές.

Marinaki Hectoraki

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...