Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική (VBAC)

evelina_1983

Recommended Posts

Από λέξεις υπάρχουν πολλές δυστυχώς... Δεν θα ξεχάσω την απάντηση που μου έδωσε ο πρώτος γιατρός τον οποίο ρώτησα για το vbac '' σε εσκισαν από πάνω, γιατί τώρα θέλεις να σε σκίσουν και από κάτω;'' Τεσπα εγώ πάντως από τότε που πήρα την απόφαση αυτή μπορώ και κοιμάμαι ήσυχα αφου ξέρω ότι το μωράκι θα έρθει στην ώρα του όποτε αυτό θελήσει. Το φόβο μήπως κάτι πάει στραβά τον έχω αποβάλλει και με βοήθησε η γιατρός και η μαία σε αυτό. Τώρα αν χρειαστεί να γίνει καισαρική τουλάχιστον πάλι θα ξέρω ότι θα είναι η μόνη λύση και ότι θα γίνει γιατί πραγματικά θα χρειάζεται και όχι γιατί έτσι βολε'υει το γιατρό. Την εγκυμοσύνη μου άρχισα να τη χαίρομαι από τότε που άλλαξα γιατρο και παω για vbac και μετανιώνω που δεν το έκανα νωρίτερα!

Καλή επιτυχία σε όλες τις κοπέλες και θέλω να πω ένα μεγαλο ευχαριστώ στην irnadi που με βοήθησε να πάρω την απόφαση αυτή!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλησπέρα... σας διαβάζω καιρό και μπορώ να πω ότι μου δώσατε το θάρρος να προσπαθήσω για vbac στην δεύτερη εγκυμοσύνη μου. Σήμερα άλλαξα επισήμως γιατρό και ήδη νοιώθω καλύτερα, πιο δυνατή. Θέλω να πιστεύω πως θα τα καταφέρω, αν και περνάνε αρκετές αμφιβολίες από το μυαλό μου, όμως βλέποντας πως πολλές από εσας τα κατάφεραν παίρνω κουράγιο. Στη λίστα κι εγώ λοιπόν και μακάρι να έχω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Σας ευχαριστώ για την απόφαση που με βοηθήσατε να πάρω και ας μη το γνωρίζατε.

hmzPp2.png 

Wonderland καλή επιτυχία εύχομαι!:D

ΜΑριάλ συμφωνώ και επαυξάνω και μπράβο που τα είπες με τον τρόπο αυτό.

Εγώ ακόμη να βρω γιατρό...που θα μου πάει...θα βρεθεί!:cool:

4BMSp3.pngzHf1p3.png

nena - επιτυχής

nancy_pan - επιτυχής

elliz - επιτυχής

katpend - επιτυχής

tinoula - επαναληπτική καισαρική

evi mik - επιτυχής

Μανίνα - επαναληπτική καισαρική

spyni - επαναληπτική καισαρική

galat - επαναληπτική καισαρική (προγραμματισμένη)

angela kgr - επιτυχής

vageor - επιτυχής

balia- επιτυχής (δύο φορές)

irnadi - επιτυχής

myangel - επαναληπτικη καισαρική

Lemag - στην προσπάθεια- ΠΗΤ 23/02/2011

artesio - στην προσπάθεια - ΠΗΤ 24/02/2011

ΜΑΡΙΑΛ 2 - στην προσπάθεια - ΠΗΤ 30/06/2011

poubaki - στην προσπαθεια - ΠΗΤ 1/10/2011

Wonderland - στην προσπαθεια

Είναι πολύ ενθαρυντικό που η λίστα αυτή μεγαλώνει και είναι καλό που οι γυναίκες διεκδικούμε αυτό που μας προστάζει η φύση μας.Τον τελευταίο μήνα τυχαία από συζητήσεις εκτός forum έμαθα για δυο ακόμη μαμάδες που πήγαιναν για προγραμματισμένες καισαρικές (λόγω προηγηθείσας) αλλά τα μωράκια αποφάσισαν από μόνα τους να έρθουν λίγο νωρίτερα και ευτυχώς για αυτές τις γυναίκες οι γιατροί τους τις άφησαν να γεννήσουν φυσιολόγικά.Αξίζει ένα μπράβο σ'αυτους τους γιατρούς.Περιμένω να ξεκινήσει ο τοκετός μου και σε καμμία περίπτωση δεν νιώθω πως κάνω κάτι που βάζει σε ρίσκο τη ζωή του παιδιού μου ή τη δική μου.Καλή δύναμη σε όλες τις μανούλες........

jRaxp3.pngyR6kp3.png

Διαφημίσεις

Καλησπέρα και πάλι, ξέχασα να γράψω την ΠΗΤ 06/08/2011, αν μπορεί κάποια να ανανεώσει τη λίστα γιατί εγώ δε σκαμπάζω και πολύ από αυτά. Σας ευχαριστώ και θα σας κρατώ ενήμερες για όλες τις εξελίξεις της εγκυμοσύνης μου. :)

hmzPp2.png 

nena - επιτυχής

nancy_pan - επιτυχής

elliz - επιτυχής

katpend - επιτυχής

evi mik - επιτυχής

angela kgr - επιτυχής

vageor - επιτυχής

irnadi - επιτυχής

Wonderland - στην προσπαθεια - ΠΗΤ 6/08/2011

:D

4BMSp3.pngzHf1p3.png

Καλησπέρα! Κι εγω ξέχασα να αναφέρω την ΠΗΤ! Είναι στις 26/3/2011 αλλά η γιατρός λέει πως θα περιμένουμε μέχρι και τις 5/4/2011.Ελπίζω να μην χρειαστεί να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια!!

Έχετε ολή τη θετική μας ενέργεια!!!!

Κι από μένα σ'όλα τα κορίτσια και κυρίως στη lemag και artesio που πλησιάζουν! Mπορεί να μη σας ξέρω προσωπικά, όμως σας σκέφτομαι πολύ συχνά.

I believe in miracles, they happen every day:mrgreen:

Διαφημίσεις

nena - επιτυχής

nancy_pan - επιτυχής

elliz - επιτυχής

katpend - επιτυχής

evi mik - επιτυχής

angela kgr - επιτυχής

vageor - επιτυχής

irnadi - επιτυχής

elenanikou - στην προσπαθεια - ΠΗΤ 26/03/2011

nena - επιτυχής

nancy_pan - επιτυχής

elliz - επιτυχής

katpend - επιτυχής

evi mik - επιτυχής

angela kgr - επιτυχής

vageor - επιτυχής

irnadi - επιτυχής

alcyon - επαναληπτική καισαρική (δύο φορές)

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Στα κορίτσια που προσπαθούν... εύχομαι ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ !! :D

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Είναι πολύ ενθαρυντικό που η λίστα αυτή μεγαλώνει και είναι καλό που οι γυναίκες διεκδικούμε αυτό που μας προστάζει η φύση μας.Τον τελευταίο μήνα τυχαία από συζητήσεις εκτός forum έμαθα για δυο ακόμη μαμάδες που πήγαιναν για προγραμματισμένες καισαρικές (λόγω προηγηθείσας) αλλά τα μωράκια αποφάσισαν από μόνα τους να έρθουν λίγο νωρίτερα και ευτυχώς για αυτές τις γυναίκες οι γιατροί τους τις άφησαν να γεννήσουν φυσιολόγικά.Αξίζει ένα μπράβο σ'αυτους τους γιατρούς.Περιμένω να ξεκινήσει ο τοκετός μου και σε καμμία περίπτωση δεν νιώθω πως κάνω κάτι που βάζει σε ρίσκο τη ζωή του παιδιού μου ή τη δική μου.Καλή δύναμη σε όλες τις μανούλες........

Αααααααααχ αυτό το ονειρεύομαι κάθε μέρα! Δυστυχως δεν βρηκα τη δύναμη να ψάξω εξ αρχης και να βρω ένα γιατρό που θα με στηριζε. Το έχω μετανιώσει πάρα πολύ και το μόνο που μου μένει ειναι να ελπίζω πως θα μου σπάσουν τα νερα νωρίτερα απο την ημερομηνία που έχει δωσει ο γιατρός.

6/ 11/2007: Ο μικρός Πρίγκιπας!!!

24/3/2011: Η Μπουκίτσα μας!!!

Διαφημίσεις

Αααααααααχ αυτό το ονειρεύομαι κάθε μέρα! Δυστυχως δεν βρηκα τη δύναμη να ψάξω εξ αρχης και να βρω ένα γιατρό που θα με στηριζε. Το έχω μετανιώσει πάρα πολύ και το μόνο που μου μένει ειναι να ελπίζω πως θα μου σπάσουν τα νερα νωρίτερα απο την ημερομηνία που έχει δωσει ο γιατρός.

δεν είναι ποτέ αργα για να αλάξεις γιατρό...

Βρε κορίτσια μου, γίνεται να διαχωριστούν λίγο οι κοπέλες που έκαναν επαναληπτική καισαρική, ανάλογα με το αν έκαναν καθόλου πορσπάθεια ή όχι για φ.τ., αν πήγανε προγραμματισμένα ή αν πήγαν ας πούμε αμέσως μετά το σπάσιμο των νερών ή τους πρώτους πόνους κατευθείαν για καισαρική στο χειρουργείο. Και το λέω γιατί εγω έκανα προσπάθεια 20 ωρών για vbac στις ωδίνες οπότε δεν μου πολυκάθεται καλά το επαναληπτική καισαρική δίπλα στο όνομά μου, ας πούμε να γράφεται σε παρένθεση ότι έγινε προσπάθεια vbac... Αν γίνεται βέβαια, και αν δεν περιπλέκω τη λίστα, αλλιώς το αφήνουμε ως έχει, οκ;

Οι 3 λατρείες μου:

12,5 χρονών

10 χρονών

3 χρονών

δεν είναι ποτέ αργα για να αλάξεις γιατρό...

Πράγματι, εγώ θα σου έλεγα να το ψάξεις έστω και τώρα αφού το επιθυμείς τόσο πολύ και δεν θα βγεις χαμένη!

Οι 3 λατρείες μου:

12,5 χρονών

10 χρονών

3 χρονών

Βρε κορίτσια μου, γίνεται να διαχωριστούν λίγο οι κοπέλες που έκαναν επαναληπτική καισαρική, ανάλογα με το αν έκαναν καθόλου πορσπάθεια ή όχι για φ.τ., αν πήγανε προγραμματισμένα ή αν πήγαν ας πούμε αμέσως μετά το σπάσιμο των νερών ή τους πρώτους πόνους κατευθείαν για καισαρική στο χειρουργείο. Και το λέω γιατί εγω έκανα προσπάθεια 20 ωρών για vbac στις ωδίνες οπότε δεν μου πολυκάθεται καλά το επαναληπτική καισαρική δίπλα στο όνομά μου, ας πούμε να γράφεται σε παρένθεση ότι έγινε προσπάθεια vbac... Αν γίνεται βέβαια, και αν δεν περιπλέκω τη λίστα, αλλιώς το αφήνουμε ως έχει, οκ;

κοριτσια μου καιγω το σκεφτηκα αυτο. χωρις παρεξηγηση απλα για ενθαριση στις μανουλες για την προσπαθεια. να ξερουμε εστω ποιες μανουλες καναν οι γιατροι τους την δοκιμασια και κατεληξαν σεκαισαρικη και ποσες πηγαν κατευθειαν.αν δεν ειναι δυσκολο βεβαια

1-2-3MPOMPIRES!!!

πολυ καλη η ιδεα της μανινα και της supermama,ετσι θα ξερουμε κ εμεις τα ποσοστα....!!:P

lemag k artesio με το καλο εχουμε αγωνια για εσας και ευχομαστε το καλυτερο,σε λιγες ημερες θα κρατατε τα μωρακια σας στα χερια σας:D:D:D

περιμενουμε νεα σας..!!!!!!

εγω ακομα δε μπορω να μπω στη λιστα αφου ουτε καν ειμαι εγκυος:rolleyes:

να προτεινω και κατι αλλο;;;θα ηταν ωραιο να γραφαμε σε μια λιστα και τους γιατρους με τους οποιους έγιναν τα vbac ή οι προσπαθειες,:oops: για να βοηθηθουμε και εμεις που ακομα ψαχνουμε.....

nena - επιτυχής

nancy_pan - επιτυχής

elliz - επιτυχής

katpend - επιτυχής

evi mik - επιτυχής

angela kgr - επιτυχής

vageor - επιτυχής

irnadi - επιτυχής

Μανίνα - επαναληπτική καισαρική (μετά από προσπάθεια για vbac)

alcyon - επαναληπτική καισαρική (δύο φορές)

Οι 3 λατρείες μου:

12,5 χρονών

10 χρονών

3 χρονών

EVABAR αν θυμάμαι καλά κι εγώ γύρω στην 33η εβδομάδα πήγα στον γιατρό που θα με πάει για vbac,ποτέ δεν είναι αργά έχεις καιρό να ψάξεις.Απ'την άλλη αν περιμένεις να σπάσουν τα νερά φαντάζομαι πως και πάλι δεν ξέρεις αν θα σε αφήσουν για φυσιολογικό.΄Εκανα αυτή την ερώτηση σε γνωστό μου γυναικολόγο που δουλεύει στο νοσοκομείο της Καβάλας ,αν δηλαδή πάω με έτοιμη διαστολη κλπ τι θα γίνει και μου απάντησε πως θα πάς πάλι για καισαρική από τη στιγμή που υπάρχει προηγηθείσα,οπότε μάλλον καλύτερα ρώτα και μάθε από πιο πριν.Κορίτσια ευχαριστώ για τη θετική σας ενέργεια είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις πως η θετική σκέψη των άλλων σε συντροφέυει ακόμα κι αν δεν τους γνωρίζει...Εύχομαι πολύ σύντομα να σας έχω καλά νέα......

jRaxp3.pngyR6kp3.png

Κορίτσια πραγματικά σας νιώθω δίπλα μου,ισως και περισσότερο απο οποιονδήποτε άλλο! Μου δίνετε πολύ δύναμη εύχομαι να σας φέρω ευχάριστα νέα όταν με το καλό ερθει εκείνη η ώρα. Lemag καλή μας επιτυχία!

FKg5p3.png LQCpp3.png

EVABAR αν θυμάμαι καλά κι εγώ γύρω στην 33η εβδομάδα πήγα στον γιατρό που θα με πάει για vbac,ποτέ δεν είναι αργά έχεις καιρό να ψάξεις.Απ'την άλλη αν περιμένεις να σπάσουν τα νερά φαντάζομαι πως και πάλι δεν ξέρεις αν θα σε αφήσουν για φυσιολογικό.΄Εκανα αυτή την ερώτηση σε γνωστό μου γυναικολόγο που δουλεύει στο νοσοκομείο της Καβάλας ,αν δηλαδή πάω με έτοιμη διαστολη κλπ τι θα γίνει και μου απάντησε πως θα πάς πάλι για καισαρική από τη στιγμή που υπάρχει προηγηθείσα,οπότε μάλλον καλύτερα ρώτα και μάθε από πιο πριν.Κορίτσια ευχαριστώ για τη θετική σας ενέργεια είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις πως η θετική σκέψη των άλλων σε συντροφέυει ακόμα κι αν δεν τους γνωρίζει...Εύχομαι πολύ σύντομα να σας έχω καλά νέα......

μπηκα ακριβως για να δω μηπως ειχαμε νεα σου!! και απο εμενα την πιο θετικη μου σκεψη σου στελνω κοριτσακι μου!!!σου ευχομαι τα ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!!ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΘΑ ΔΕΙΣ!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...