Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική (VBAC)

evelina_1983

Recommended Posts

Ναι, σκέτο πρέπει να πίνεται κατά τη διάρκεια του τοκετού.

Και επίσης πρέπει να γίνεται πολύ δυνατό, δεν θυμάμαι αν στο είχα αναφέρει παλαιότερα.

Εγώ πήγα στο μαιευτήριο μ' ένα θερμό γεμάτο τσαγάκι και ένα μπουκαλάκι με νερό με Rescue Remedy!

Το Pregnancy Tea πάντως προσφέρει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά σε μια έγκυο με φυσικό τρόπο και όχι με χημικό όπως τα περισσότερα πολυβιταμινούχα σκευάσματα που κυκλοφορούν.

Καλησπέρα, να ρωτησω κάτι?σας επέτρεπαν να πίνετε οτιδήποτε κατά τη διάρκεια του τοκετού? Εμένα με πήγε για πρόκληση τοκετού,ύστερα από κάτι υπόθετα πήγα με διαστολή 1 στην κλινική κ μου έβαλαν ορό από τις 9 το πρώι κ τελικά μου έκανε καισαρικήτα ξημερώματα της επόμενης μέρας στις 01.30 είπα το νερό νεράκι δηλ!:shock:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

H υποστήριξη μέσα στην οικογένεια είναι πάρα πολύ σημαντική και για την ψυχολογία της στιγμής. Γιατί αλλιώς φέρεις ολομόναχη την ευθύνη. Αν λοιπόν μία στις 10 000 πάει κάτι στραβά όλοι εσένα θα κατηγορήσουν κι ας μη φταις για κάτι. Γιατί για να πάει κάτι στραβά προφανώς δε θα γινόταν αλλιώς. Όσο πεπεισμένες κι αν είμαστε ότι αυτό που κάνουμε είναι το σωστό αυτού του είδους το άγχος είναι δυνατό να σε πισωγυρίσει και να σε τσακίσει με μόνο κακά αποτελέσματα.

Aρτεσιο λυπάμαι πολύ που δε βρίσκεις στήριξη, λεμαγκ το ίδιο. Να δω τι θα γίνει όταν έρθει η ώρα μου.

Όσο για την ψυχολογία κατά τον τοκετό συμφωνώ κι εγώ. Πιστεύω πως ό,τι έπαθα το έπαθα από τον απύθμενο φόβο και την απίστευτη μοναξιά που ένιωθα.Κι ας ήμουν ενημερωμένη κι ας πίστευα ότι δε θα χάσω την αυτοκυριαρχία μου. Αν μετανιώνω για κάτι είναι που το πρώτο τηλεφώνημα που έκανα ήταν στο γιατρό μου κι όχι στη μαία που μου έκανε ψυχοπροφυλακτική, καθώς και για το ότι δεν είχα δική μου μαία μέσα στον τοκετό.

FLcUp3.png0BQfp3.png

η αλήθεια είναι ότι και εγώ έχω στήριξη από τον σύζηγο που είναι το πολύ σημαντικό

αφού θέλει να μου κόψει το ινερνετ για να μη με πιάνει άγχος με τα διαφορα που διαβάζω :cool: ...

Τελικα μετα απο την καθιερωμενη επισκεψη στο γιατρο μου,(με καθησυχασε αφάνταστα)αποφασισα τελικά οτι θα το προσπαθήσω! Το ανακοινωσα στο συζυγο,και μου ειπε οτι η επιλογή ειναι δική μου και μόνο.(ουτε κρυο ουτε ζεστη,μαλλον περισσοτερο κρύο :) . Οσο για τη μητέρα,την αδερφή και τον υπόλοιπο περίγυρο θα τους ανακοινώσω την αποφαση μου και θα τους κόψω τη φόρα να αρχίσουν πάλι να μου λένε τα γνωστά. Η αλήθεια ειναι οτι ειμαι μονη μου αλλα θα το παλέψω και κάτι μεσα μου μου λεει οτι θα τα καταφέρω! Οπότε μη με βγάζετε απο τη λίστα :)

FKg5p3.png LQCpp3.png

artesio χαίρομαι που τελικά θα το προσπαθήσεις! Όσον αφορά τον περίγυρο, πέραν του συζύγου, οι υπόλοιποι δε χρειάζεται να ξέρουν και πολλά- πολλά. Το πολύ τους λες ότι περιμένεις να ξεκινήσει μόνος του ο τοκετός (ό'τι καλύτερο για το μωρό) κι από κει και πέρα, ανάλογα πως προχωράει θα πράξετε!

Όπως αναφέρει και η lemag, οι περισσότεροι έχουν μάθει να ζουν στο φόβο και στην άγνοια και είναι λογικό να είναι αντίθετοι με αυτό που εσύ θες να επιχειρήσεις.

Καλή συνέχεια λοιπόν! Κορίτσια γράψτε στη λίστα την ΠΗΤ σας!!!:D

4BMSp3.pngzHf1p3.png

Διαφημίσεις

Κι εγω το πιστεύω πως έτσι έχουν τα πράγματα.¨Οταν είδα το γυναικολόγο μου μετά την καισαρική και συζητήσαμε πάνω στο θέμα μου είπε το εξής,πως όσες γυναίκες πηγαίνουν ενημερωμένες και θέλουν να γεννήσουν φυσιολογικά τις περισσότερες φορές καταλήγουν σε καισαρική,αντίθετα με τις άλλες που δεν πολυνοιάζονται και δεν αγχώνονται....Ότι και να λέμε όμως το άγχος είναι κάτι πολύ ασαφές και όσο και να θές να το ελέγξεις δεν είναι στο χέρι σου.Άσε που όταν οι άλλοι σου λένε μην αγχωνεσαι γίνεσαι χειρότερα λόγω τύψεων κλπ.Αυτή τη φορά προσπαθώ να είμαι όσο πιο χαλαρή γίνεται και θέλω να πιστεύω πως ότι είναι να γίνει να γίνει πάντα για καλό....

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανακρίβεια από αυτήν... Εξαρτάται βέβαια από το ποιος σε ενημερώνει!

Δεν είναι τυχαίο που οι γυναίκες που παρακολουθούν τα μαθήματα στην "Ευτοκία" γεννούν στην συντριπτική πλειοψηφία τους με φυσιολογικό τοκετό -πολλές δε όχι μόνο με φυσιολογικό αλλά και με φυσικό -επειδή το επιλέγουν οι ίδιες.

Εγώ ήμουν χαλαρή στην πρώτη μου εγκυμοσύνη... πίστευα ότι αφού είχα μια καλή εγκυμοσύνη θα γεννήσω και φυσιολογικά και κατέληξα να κάνω καισαρική γιατί ο γιατρος βαριόταν να περιμένει μερικές μέρες ακόμα :evil: και με τρομοκράτησε τις τελευταίες μέρες. ΤΟΤΕ, δεν ήμουν ενημερωμένη, στη δεύτερη όμως ήμουν. Και πέτυχα vbac και μάλιστα μέσα στο Έλενας (50% καισαρικές, ποσοστό που ανεβαίνει κατακόρυφα για τις ελληνίδες έναντι των αλλοδαπών) Δείτε και εδώ

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_31/12/2010_427367

Αυτά είχα να πω, καλό κουράγιο σε όσες προσπαθούν!

Artesio..

Ειναι λιγο λογικο που αισθανεσαι μπερδεμενη.Απο την μια το θέλεις πολύ και απο την άλλη ο φοβος μην αποτύχεις..Σε καταλαβαίνουμε όλες κ να ξέρεις ότι εαν νιώσεις σιγουρη για σένα θα το περάσεις κ στον σύζυγο που φοβάτε πολυ για τον άνθρωπο του...

Ολα θα πάνε καλά:-)

To λουκουμάκι μου μέρα με τη μέρα γεμίζει την ζωή μου μαγικά:P

καλησπερα! πρινα πο λιγη ωρα γυρισα απο τηνκλινικη που γεννησε μια φιλη. βρε κοριτσια! ολες οσες ειδα ηταν απο καισαρικες. τι πραγμα πια?ολες ειχαν προβλημα?ελεος δηλ... το σκεφτομαι πολυ σοβαρα πλεον να το προσπαθησω οταν με το καλο μεινω εγκυος παλι. ετσι για την εμπειρια οχι τιποτα αλλο..

1-2-3MPOMPIRES!!!

καλησπερα! πρινα πο λιγη ωρα γυρισα απο τηνκλινικη που γεννησε μια φιλη. βρε κοριτσια! ολες οσες ειδα ηταν απο καισαρικες. τι πραγμα πια?ολες ειχαν προβλημα?ελεος δηλ... το σκεφτομαι πολυ σοβαρα πλεον να το προσπαθησω οταν με το καλο μεινω εγκυος παλι. ετσι για την εμπειρια οχι τιποτα αλλο..

Καλησπέρα...υπαρχουν περιπτωσεις που γινεται καισαρική τομή επειδη το μωρο ειναι αρκετα μεγάλο η αρκετά μικρό, η να μην εχει διαστολή η γυναίκα, η να ξεπερασε την πητ αρκετα...ε και γυναικες που εχουν προβλημα υγειας! Κι εγω με καισαρικη γεννησα :-(

irnadi πολλα συγχαρητηρια, τα καταφερες κι εσυ!!!

διαβασα την εμπειρια σου και χαρηκα που το χαρηκες, μου θυμισες και τα δικα μου

ευχομαι σε ολα τα κοριτσια να τα κααφερουν και να πανε ολα τελεια γι σας και τα μωρα σας

φανταζομαι οτι κι εσυ δε θα πολυπρολαβαινεις να μπεις τωρα με το μωρακι οπως κι εγω

οσον αφορα τις πολλες καισαρικες που αναφερονται πιο πανω και τους λογους που οδηγουν σε αυτες μαλλον εχει παραγινει γι αυτο και ολες ειμαστε εδω (αν και η δικη μου καισαρικη ηταν για πραγματικα σοβαρο λογο)

εστω ομως κι αν χρειαστηκαν μια φορα δε σημαινει οτι πρεπει να αποκλειομαστε απο φτ τις επομενες φορες

τα εχουμε ξαναπει και αναλυσει και στο αλλο θεμα vbac εξαλλου

να σας δωσω κι εγω καποια στοιχεια για το δικο μου τικετο

1. ημουνα συνεχεια ξαπλωμενη (μπορουσα να σηκωνω την πλατη οσο ηθελα), αλλαζα ομως στασεις στο κρεβατι π.χ. στο πλαι που βοηθουσε

2. μπορουσα να πινω οσο νερο ηθελα, και ηπια πολυ (ειχα μαζι μου μπουκαλι με στομιο με 'κουμπι' και με βολευε να πιω ξαπλωτη)

3. εκανα επισκληριδιο αν και τελκα με επιασε μετα απο 8 διαστολη

4. ειχα το μωρο πολλη ωρα μαζι μου (πριν το παρουν να το πλυνουν τυλιγμενο με μια πετσετα) οσο κρατησαν τα ραμματα και ο καθαρισμος, το εβαλα στο στηθος μεχρι που πηγα στην ανανηψη ηταν μαζι μου αγκαλιτσα

5. ο συζυγος ηταν μεσα για 1η φορα και ηταν πολυ συγκινητικο

6. δε χρησιμοποιησα κατι για να προκαλεσω συσπασεις εκτος απο περπατημα και επαφες..., αν και πλεον ειχα αρχισει να αγχωνομαι γιατι τελικα γεννησα 40 εβδ ημερολογιακα και 41 υπερηχογραφικα

6. χρησιμοποιηθηκε συκη (αν το λεω καλα) για να τραβηχτει το μωρο, γιατι αν και ειχε στριψει μια χαρα δεν ειχε κατεβεο οσο επρεπε

7. μετα απο μιαμιση ωρα θηλασα το μωρακι στο δωματιο

Z57wp3.png dQOzp3.png

25/12/10 πήραμε το καλύτερο δώρο

Διαφημίσεις

baila να σαι καλά! Να χάιρεσαι και συ το στερνοπούλι σου!

Δεν σηκώθηκες καθόλου από το κρεβάτι;;; Ούτε δίπλα;;;

Εγώ ήμουν ΄την περισσότερη ώρα όρθια γιατί με βόλευε πάρα πολύ. Έκατσα και λίγο στο σκαμνάκι. Και κει ήταν σχετικά βολικά. Το ξαπλωτό δεν παλεύεται με τίποτα πάντως. Οι ωδύνες φαντάζουν ατελείωτες και είναι επίπονες. Γιαυτό και οι περισσότερες γυναίκες κάνουν πολύ πολύ νωρίς επισκληρίδιο...

Melitini.X δεν ξέρω αν διάβασες το άρθρο....

Είναι σίγουρο πάντως οτι το 52,5% τον γυναικών που καταλήγουν στην καισαρική ΔΕΝ έχουν πραγματικό πρόβλημα. Το 15-20 να το δεχτώ...

Μην ψάχνετε λογους για να δικαιολογήσετε την καισαρική σας. Όλες τα ίδια κάναμε. Αποδεχτείτε την και προχωρείστε. Δεν υπάρχει λόγος να κρύβουμε κάτι που μας πονάει. Εγώ από τη στιγμή που αποδέχτηκα πως ήταν ένα λάθος ένιωσα πολύ πολύ καλύτερα μέσα μου. Να μην εθελοτυφλούμε. Αρκεί μόνο να 'κοιτάξουμε' στα μάτια το πρόβλημα.

YBsep2.png

0VTqp2.png

Εγώ από τη στιγμή που αποδέχτηκα πως ήταν ένα λάθος ένιωσα πολύ πολύ καλύτερα μέσα μου. Να μην εθελοτυφλούμε. Αρκεί μόνο να 'κοιτάξουμε' στα μάτια το πρόβλημα.

Έτσι είναι! Δυστυχώς, όμως, δεν ξέρω πώς να νιώσω...είναι και φρέσκο (4 μήνες). Μπήκα με πρόκληση την επομένη της ΠΗΤ, με σχεδόν 2 διαστολή, μωρό ο υπέρηχος να το δείχνει πάνω από 4 κιλά-3.750 γεννήθηκε- και ανεμπέδωτο...Δεν ξέρω ακόμα αν ήταν λάθος το να μπω κάτω από αυτές τις συνθήκες για πρόκληση που ξέραμε ότι 99% θα καταλήξει σε καισαρική. Η γιατρός μου μου είχε πει ότι όσο και να περιμέναμε ακόμα, το μωρό δε θα κατέβαινε(δεν την είχα πολυπιστέψει, είναι η αλήθεια). Το σίγουρο είναι ότι έδωσα οκ συνειδητά για πρόκληση, γιατί ο σύντροφός μου θα έφευγε σε 2 βδομάδες από την ΠΗΤ και θα γυρνούσε σε 2,5 μήνες (σίγουρα όχι ιατρικός λόγος.)....Συνειδητό, όμως πονάει. Όχι τόσο για την τωρινή καισαρική, όσο για το ότι μπορεί σε επόμενη εγκυμοσύνη να μου εμφανιστεί πραγματική ένδειξη για καισαρική και τότε δε θα μπορώ να κάνω αλλιώς. ΑΥΤΟΣ είναι ο μεγαλύτερος φόβος μου...Σόρρυ, κορίτσια μου για το μεγάλο μήνυμα, όμως ήθελα να τα πω κάπου που θα με καταλάβουν πραγματικά...(Αν κάποια έχει να πει κάτι αρνητικό για τη συγκατάθεσή μου για πρόκληση, ας μην το σχολιάσει παρακαλώ. ΔΕ θα με κάνει να νιώσω καλύτερα...)

I believe in miracles, they happen every day:mrgreen:

nena - επιτυχής

nancy_pan - επιτυχής

elliz - επιτυχής

katpend - επιτυχής

tinoula - επαναληπτική καισαρική

evi mik - επιτυχής

Μανίνα - επαναληπτική καισαρική

spyni - επαναληπτική καισαρική

galat - επαναληπτική καισαρική (προγραμματισμένη)

angela kgr - επιτυχής

vageor - επιτυχής

balia- επιτυχής (δύο φορές)

irnadi - επιτυχής

myangel - στην προσπάθεια

artesio - στην προσπάθεια

ΜΑΡΙΑΛ 2 - στην προσπάθεια

Lemag - στην προσπάθεια- ΠΗΤ 23/02/2011

jRaxp3.pngyR6kp3.png

Καλημερα σας!Περασα κι εγω μια κολαση στον τοκετο μου που οδηγησε σε αδικη καισαρικη.Τωρα ξεκινω δειλα προσπαθειες για 2ο παιδακι με απολυτο πεισμα για VBAC.Εχω αλλαξει φυσικα γιατρο, κι εχω επιλεξει το Δ.Μπιλάλη. Αν εχετε ακουσει κατι γι΄αυτόν, καλο ή κακό, σας παρακαλώ να μου το πείτε γιατι είναι πολύ σημαντικό για μενα να μη με ξανακοροιδεψει ο γιατρος μου...Δεν ειδα το ονομα του στη λιστα σας κι ανησυχησα λιγο… Θα τα λέμε συχνα από εδώ ελπιζω, να παιρνω κι εγω λιγο κουραγιο από γυναικες που με καταλαβάινουν….

το αγοράκι μου: 20/11/2009

η κορούλα μου: 4/10/2011

(Αν κάποια έχει να πει κάτι αρνητικό για τη συγκατάθεσή μου για πρόκληση, ας μην το σχολιάσει παρακαλώ. ΔΕ θα με κάνει να νιώσω καλύτερα...)

Προσωπικά πιστεύω οτι ο λόγος που δέχτηκες να σου κάνουν καισαρική, μου φαίνεται πολύ ποιο σοβαρός από το λόγο που εμένα με ανάγκασαν να τη κάνω. Άλλωστε ποιοι είμαστε εμείς να κρίνουμε την ψυχολογία της κάθε γυναίκας την ποιο σημαντική στιγμή της ζωής της.

Δυστυχώς εμείς είμαστε που κρινόμαστε συνήθως για τις επιθυμίες μας σε αυτό το θέμα. Θεωρούμαστε επικίνδυνες από κάποιες άλλες και αναίσθητες επειδή νομίζουν ότι δεν ενδιαφερόμαστε για τα παιδιά μας και τα βάζουμε σε κίνδυνο. Αυτά φυσικά τα πιστεύουν επειδή δε κάθονται να διαβάσουν όλα όσα έχουμε μαζέψει, τα όποια αποδεικνύουν ότι όχι μόνο δεν είναι επικίνδυνο και εγωιστικό το να πάμε για φυσικό τοκετό μετά από καισαρική, αλλά είναι επικίνδυνη μια δεύτερη καισαρική… Τέλος πάντων… εμείς τουλάχιστον ακούμε και διαβάζουμε όλες τις απόψεις…

Zaxarenia… τζίφος αυτόν τον μήνα… Πάμε από την αρχή!!!(χιχιχι:mrgreen::mrgreen:) Τουλάχιστον τώρα φαίνεται ότι σταθεροποιήθηκε και πάλι ο κύκλος μου. Που θα πάει… θα το τσακώσω το σποράκι!!!!:wink:;-) P.s. Σου έκανα πρόσκληση στο facebook. (Για να με καταλάβεις, έχουμε κοινούς γνωστούς την irnadi και την yogamama.)

0sShp3.png

PGnvp2.png

Διαφημίσεις

lucky- sylvester κάθε φορά κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Το τι θα μας πουν οι άλλοι και το πως θα μας κρίνουν λίγη σημασία έχει ειδικά σε τέτοιες περιπτώσεις. Αν η καθεμιά από εμάς ήταν στη θέση σου μπορεί να έκανε τις ίδιες επιλογές ή εντελώς διαφορετικές. Όμως καμιά μας δεν ήταν. εσύ τράβαγες τα ζόρια σου.

Ψηλά το κεφάλι και κοιτάμε μπροστά.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Παντως ειναι πραγματικά τραγικός ο τρόπος που μας νατιμετωπίζουν και οι γιατροι στην Ελλάδα αλλά και όλος ο περιγυρος όταν ακούνε για VBAC. Εχουμε φτασει στο σημείο να ακούμε οτι ψάχνουμε με αγωνία τον ένα και μοναδικό τσαρλατάνο οιυ θα μας πει οτι είναι εφικτό το VBAC ενώ όλοι οι άλλοι "ειδικοι" χτυπιούνται οτι αποκλείεται...Σκοταδισμός και Αγιος ο Θεός.Εχουμε κάνει τους γιατρούς μας βασιλίκότερους των Βασιλέων γι΄αυτο μας αντιμετωπίζουν σαν να είμαστε ενα τίποτα....

το αγοράκι μου: 20/11/2009

η κορούλα μου: 4/10/2011

Η αλήθεια τις περισσότερες φορές, βρίσκεται κάπου στη μέση. Σίγουρα όλες είμαστε ενοχλημένες από αυτό το καθεστώς αλλά νομίζω πως δε πρέπει να τους βάζουμε όλους σε ένα τσουβάλι. Μετά από τόσο καιρό που ψάχνω τους λόγους της δίκης μου καισαρικής και διαβάζω παράλληλα και τις ιστορίες των υπόλοιπων γυναικών, έχω βγάλει το συμπέρασμα, ότι υπάρχουν πολλές κατηγορίες γιατρών.

Μια από αυτές που μάλλον είναι και το μεγαλύτερο ποσοστό των γιατρών, είναι αυτοί που ναι μεν υποστηρίζουν το φυσιολογικό τοκετό γιατί έτσι τους δίδαξαν (στα Ελληνικά πανεπιστήμια), οι γνώσεις τους όμως και η εμπειρία τους, πάει μέχρι ένα συγκεκριμένο σημείο. Δηλαδή… τα γνωστά…. 40 εβδομάδες, πρόκληση, επισκληρίδιος, μπλοκάρισμα για τον α-β λόγο και συνεπώς καισαρική. Δε σημαίνει ότι είναι όλοι απατεώνες και δολοφόνοι και πρέπει να τους πάρουμε το λαιμό. Εμείς τους διαλέξαμε και στο δικό μας χέρι ήταν να το ψάξουμε καλύτερα για το μέχρι που φτάνουν οι γνώσεις τους και η εμπειρία τους.

Εφόσον στο όνομα της «γέννας» έχει στηθεί ένα μεγάλο παζάρι που αποροφάει το μεγαλύτερο μέρος των γιατρών, λογικό είναι να δουλεύουν όλα σαν μια μηχανή παραγωγής. Οι γιατροί που ξεχωρίζουν είναι αυτοί που αγαπούν αυτό που κάνουν και προτιμούν την «handmade» παράγωγη…

Γνωρίζω προσωπικά γιατρό που στις κόρες του έκανε ο ίδιος καισαρική. Χωρίς κανέναν ιδιαίτερο λόγο. Τόσα ήξερε, τόσα έκανε. Δεν ήθελε να τις δει να υποφέρουν και τις έκοψε…

Συμπέρασμα??? Έλλειψη γνώσεων για το ψυχολογικό κομμάτι της ειδικότητας τους. Οι γυναίκες θα πονάνε λίγο, τα μωρά δεν καταλαβαίνουν, τα φάρμακα δεν έχουν παρενέργειες. Αυτά τους έμαθαν… και απλά… δε ψάχτηκαν παραπάνω…

Από εκεί και πέρα, φυσικά και υπάρχουν και κάποιοι γιατροί οι οποίοι εκμεταλλεύονται τους πάντες και τα πάντα και όχι μόνο στο κλάδο της μαιευτικής αλλά σε όλους τους κλάδους….

Ας ανοίξουμε τα ματάκια μας και ας δούμε λίγο ποιο καθαρά. Αυτό που μας τυφλώνει και δε μας αφήνει να μάθουμε την αλήθεια λέγεται φόβος. Και είναι πολύ λογικό… αλλά πρέπει να σκεφτούμε ότι αυτοί που εμπιστευόμαστε είναι άνθρωποι και όχι Θεοί…

0sShp3.png

PGnvp2.png

anti1980 συμφωνώ μαζί σου...

δε πρέπει να τους βάζουμε όλους σε ένα τσουβάλι..... Μια από αυτές που μάλλον είναι και το μεγαλύτερο ποσοστό των γιατρών, είναι αυτοί που ναι μεν υποστηρίζουν το φυσιολογικό τοκετό γιατί έτσι τους δίδαξαν (στα Ελληνικά πανεπιστήμια), οι γνώσεις τους όμως και η εμπειρία τους, πάει μέχρι ένα συγκεκριμένο σημείο. Δηλαδή… τα γνωστά…. 40 εβδομάδες, πρόκληση, επισκληρίδιος, μπλοκάρισμα για τον α-β λόγο και συνεπώς καισαρική. Δε σημαίνει ότι είναι όλοι απατεώνες και δολοφόνοι και πρέπει να τους πάρουμε το λαιμό.

και πιστεύω ότι έχει να κάνει και με το που γεννάμε...ίσως κάποιες κλινικές να ''πιέζουν'' τους γιατρούς να κάνουν κ.τ. γιατί σίγουρα τους συμφέρει από οικονομικής άποψης (βλ. δωμάτιο σε κ.τ. πιο ακριβό από δωμάτιο σε φ.τ.) συν του ότι δεν έχουν με τις ώρες γυναίκες να πιάνουν χώρο περιμένοντας να γεννήσουν και αυτόματα και λιγότερη φασαρία (λέω εγώ τώρα), ίσως και λιγότερο προσωπικό. Εϊναι όλα θέμα κέρδους γι' αυτούς...

Γι' αυτό άλλωστε δε γίνονται και περισσότερες κ.τ. σε ιδιωτικές κλινικές απ' ότι σε νοσοκομεία;;;; Καλά δε τα λέω;;;;

(Υ.Γ. Αντι, σ'εκανα add!;))

Πες τα poubaki!

Εχουμε φτασει στο σημείο να ακούμε οτι ψάχνουμε με αγωνία τον ένα και μοναδικό τσαρλατάνο οιυ θα μας πει οτι είναι εφικτό το VBAC ενώ όλοι οι άλλοι "ειδικοι" χτυπιούνται οτι αποκλείεται...Σκοταδισμός και Αγιος ο Θεός.

Αυτό είναι που με εκνευρίζει και πιο πολύ απ' όλα...εγώ η ''τρελή'' η μάνα που ''θέλω να σκοτωθώ, να σκοτώσω το μωρό μου και να αφήσω και ενα ορφανό''!:shock:

4BMSp3.pngzHf1p3.png

βεβαια μπορει κανεις να πει οτι στα πανεπιστημια στην ελλαδα μεχρι το 1970-1980 τους διδασκαν πιο σωστα και τωρα επεσε το επιπεδο? οι περισοτεροι μαιευτηρες που τωρα ειναι στα 60 τους καναν παλια vbac.

προσωπικα εγω πιστευω ακραδαντα οτι ειναι επι το πληστον αισχροκερδια και τεμπελια.

ενας μαιευτηρας επιστημονας του 2000 δεν γνωριζει στις σπουδες του να διαβασει ενα ξενογλωσο ενχειριδειο? Ολα μα ολα γραφουν οτι το vbac μετα απο 1 καισαρικη ειναι standard care.

οταν η ερευνα του 2005 απο το london school of economics οτι στα δημοσια το 20% τον αλλοδαπων κανει μονο καισαρικη ενω αντιθετα το 50% τον ελληνιδων εγω βλεπω καθαρα αισχροκερδια.

εινα απαραδεκτοι, δεν υπαρχει αλλη απαντηση και τους εμπιστευομαι ελαχιστα. Θιγομαι σαν ανθρωπος και πολιτης α μη τι αλλο να με κοροιδευουν ετσι. εας ειναι ειλικρινης και να δινουν τις σωστες επιλογες οπως αναγραφει η διεθνης επιστημονικη κοινοτητα και οχι να κανουν τα δικα τους.

nena - επιτυχής

nancy_pan - επιτυχής

elliz - επιτυχής

katpend - επιτυχής

tinoula - επαναληπτική καισαρική

evi mik - επιτυχής

Μανίνα - επαναληπτική καισαρική

spyni - επαναληπτική καισαρική

galat - επαναληπτική καισαρική (προγραμματισμένη)

angela kgr - επιτυχής

vageor - επιτυχής

balia- επιτυχής (δύο φορές)

irnadi - επιτυχής

myangel - στην προσπάθεια

artesio - στην προσπάθεια

ΜΑΡΙΑΛ 2 - στην προσπάθεια

Lemag - στην προσπάθεια- ΠΗΤ 23/02/2011

τα ''επιτυχης'' ειναι για vbac? μπραβο κοριτσια αν ειναι ετσι! μας δινετε κουραγιο.

1-2-3MPOMPIRES!!!

και πιστεύω ότι έχει να κάνει και με το που γεννάμε...ίσως κάποιες κλινικές να ''πιέζουν'' τους γιατρούς να κάνουν κ.τ. γιατί σίγουρα τους συμφέρει από οικονομικής άποψης (βλ. δωμάτιο σε κ.τ. πιο ακριβό από δωμάτιο σε φ.τ.) συν του ότι δεν έχουν με τις ώρες γυναίκες να πιάνουν χώρο περιμένοντας να γεννήσουν και αυτόματα και λιγότερη φασαρία (λέω εγώ τώρα), ίσως και λιγότερο προσωπικό. Εϊναι όλα θέμα κέρδους γι' αυτούς...

Γι' αυτό άλλωστε δε γίνονται και περισσότερες κ.τ. σε ιδιωτικές κλινικές απ' ότι σε νοσοκομεία;;;; Καλά δε τα λέω;;;;

Γιʼ αυτό αναφέρθηκα στην βιομηχανία της γέννας. Όλα είναι μια καλοφτιαγμένη μηχανή, έτσι ώστε να μη χάνουν από πουθενά… ποιοι την στήνουν αυτή τη μηχανή??? Αυτοί που έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στο κέρδος και πουθενά αλλού. Επιχειρηματίες είναι απλά και κάνουν τη δουλειά τους…

βεβαια μπορει κανεις να πει οτι στα πανεπιστημια στην ελλαδα μεχρι το 1970-1980 τους διδασκαν πιο σωστα και τωρα επεσε το επιπεδο? οι περισοτεροι μαιευτηρες που τωρα ειναι στα 60 τους καναν παλια vbac.

Δεν τους δίδαξαν άλλα, είχαν μάλλον άλλη παιδεία… έως τότε οι γιατροί σπούδαζαν και δούλευαν στα μαιευτήρια με βάση αυτά που είχαν μάθει. Προφανώς τώρα σπουδάζουν και μαθαίνουν με ποιο τρόπο πρέπει να δουλεύουν μέσα στα μαιευτήρια. Έχει μεγάλη διαφορά. Π.χ. πριν από 20 χρόνια, ο φυσιολογικός τοκετός μπορεί να κρατούσε μέρες και ο γιατρός ή η μαία να ήταν δίπλα στην γυναίκα. Τώρα περιμένουν 2-3 ώρες και άμα δε τους κάτσει παγαίνουνε για καισαρική και μετά φωνάζουν να περάσει η επόμενη…

Καλώς η κακός… η Ελλάδα είναι Ελλάδα. Απλά τα πράγματα. Όλα πουλιούνται και όλα αγοράζονται. Τι να κάνουν και οι γιατροί, άμα σπουδάζουν μέχρι τα 35 τους και όταν πηγαίνουν να κάνουν μια συμφωνία με την κλινική τους λένε ότι ή θα αποδεχτούν το πρωτόκολλο και τη πολιτική της κλινικής ή να κάτσουν στο ιατρείο τους και να βγάζουν 30 ευρώ την επίσκεψη… Εφόσον δεν υπάρχει σε αυτή τη χώρα αξιοκρατία από πουθενά και υπερηφάνεια από εμάς τους ίδιους για τον εαυτό μας και εφόσον όλα είναι θέμα γλειψίματος, φακελώματος, λαδώματος και βολεμένης θέσης, είναι επόμενο να βλέπουμε τα πάντα να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο…

Αφού πολλές φορές αναρωτιέμαι… θα σώσει το παιδί μου ο φυσικός τοκετός που τόσο πολύ αγωνίζομαι να κάνω για το καλό του, όταν πρόκειται να βγει σε αυτή τη κοινωνία??? Τέλος πάντων… ξέφυγα πάλι…

0sShp3.png

PGnvp2.png

Εντάξει με ξέρετε τι αντιδραστική που είμαι και πόσο πολύ παρμένη με το όλο σύστημα. Όμως εδώ θέλω να κάνω λίγο το δικηγόρο του διαβόλου. Πολλοί είναι οι γιατροί που κοιτάζουν πώς να έχουν το καλύτερο άμεσο αποτέλεσμα (υψηλό απγκαρ σκορ ή ροδαλά "ξεκούραστα" μωρά, και μητέρες που δεν "ταλαιπωρήθηκαν") χαρακτηριστικά τέλεια μωρά τέλεια ιατρική φροντίδα, ανεξάρτητα από το τι θα ακολουθήσει γιατί θα έχει φύγει η ευθύνη από τα χέρια τους.

Ας μην ξεχνάμε ότι πολλοί από εμάς έχουμε πολύ εύκολη την καταγγελία και την μήνυση αν θεωρήσουμε ότι κάτι δεν έγινε σωστά (κρίνοντες με τις όποιες πληροφορίες μπορούμε να έχουμε από οπουδήποτε, από το ίντερνετ, από την κουμπάρα που ξάδελφος της νύφης της είναι γυναικολόγος κ.λ.π.). Οπότε σου λέει εμένα με αφορά να έχω το μεγαλύτερο δυνατό έλεγχο κατά τον τοκετό (= καισαρική) και μετά όλα τα άλλα δεν με αφορούν.

Αν κάνουμε μια βόλτα στα θέματα που ανοίγονται σε αυτό το νήμα θα δούμε το μεγαλύτερο ποσοστό να εστιάζει σε παροχές (περιβάλλον, ευγένεια, ασύρματο ίντερνετ) και λιγότερο σε μαιευτικά ζητήματα (μαίες, υποστήριξη, φυσικός τοκετός κ.λ.π.), συνεπώς όταν τόσοι πολλοί άνθρωποι νοιάζονται για άλλα πράγματα θέλει πολύ αγώνα για να πας κόντρα στο ρεύμα.

Άντι έχεις δίκιο.

Επεξεργάστηκαν by miriki
λάθος πληκτρολόγηση
FLcUp3.png0BQfp3.png

λοιπον κοριτσια! επειδη εχω φαει πολυ χωρο στο φορουμ μια εδω και μια εκει θα το πω τελευταια φορα εδω. θελω να μου στειλετε πμ με ονοματα γιατρων θεσσαλονι9κης που αναλαμβανουν σιγουρα vbac. στοιχεια γενικα και που κανουν τις γεννες.

1-2-3MPOMPIRES!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...