Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική (VBAC)

evelina_1983

Recommended Posts

Λυπάμαι που παρεξηγήθηκες. Απλά ξέρω καλά από πρώτο χέρι ότι με την καισαρική δεν ξεμπερδεύεις πάντα... Γιαυτό το έγραψα γιατί μας διαβάζει πολύς κόσμος. Σ' ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις πάντως, είναι πάντα χρήσιμες....

Συμφωνώ απολύτως μαζί σου miriki. Η καισαρική τομή συγκαταλέγεται στα μεγάλα γυναικολογικά χειρουργεία (πώς άλλωστε να μην ήταν εφόσον ανοίγουν τη μήτρα "γαρύφαλλο"). Από την άλλη μεριά όμως νομίζω πως δεν χρειάζεται να το βάλουμε και μαράζι αν δεν επιτύχουμε φυσιολογικό τοκετό. Όλα μέσα στη ζωή είναι και οι αποφάσεις παίρνονται κατά περίπτωση. ας σκεφτόμαστε τη θετική πλευρά των πραγμάτων!

Φιλικά,

Δήμητρα

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αν δεν το πετύχουμε εμείς, για λόγους σοβαρούς (δηλ όχι εμείς οι ίδιες αν το σκεφτεί κανείς)) συμφωνώ απόλυτα. Αν δεν το πετύχει ο γιατρός, χρησιμοποιώντας όλα αυτά τα τρομοκρατικά εξωφρενικά που λένε συνέχεια, όχι μαράζι, αλλά παντιέρα το βάζω. Κάποτε πρέπει να αρχίσουν να μας σέβονται. Κι αν οι γυναίκες πηγαίνουν φοβισμένες και υποταγμένες στο γιατρό - θεό δεν προκειται ποτέ να μας σεβαστούν.

Μία καισαρική έγινε προγραμματισμένα την προγηούμενη εβδομάδα για να μην πονέσει η κοπέλα (έτσι της είπε ο γιατρός) και άλλη μία προγραμματίζεται γιατί είναι μετά από καισαρική και μετά από πολύτιμη κύηση (κοινώς η πρώτη κύηση ήταν υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και η δεύτερη φυσιολογική σύλληψη). Ε, αυτούς τους δυο γατρούς θέλω να τους δω να μένουν στον άσσο.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Αν δεν το πετύχουμε εμείς, για λόγους σοβαρούς (δηλ όχι εμείς οι ίδιες αν το σκεφτεί κανείς)) συμφωνώ απόλυτα. Αν δεν το πετύχει ο γιατρός, χρησιμοποιώντας όλα αυτά τα τρομοκρατικά εξωφρενικά που λένε συνέχεια, όχι μαράζι, αλλά παντιέρα το βάζω. Κάποτε πρέπει να αρχίσουν να μας σέβονται. Κι αν οι γυναίκες πηγαίνουν φοβισμένες και υποταγμένες στο γιατρό - θεό δεν προκειται ποτέ να μας σεβαστούν.

Μία καισαρική έγινε προγραμματισμένα την προγηούμενη εβδομάδα για να μην πονέσει η κοπέλα (έτσι της είπε ο γιατρός) και άλλη μία προγραμματίζεται γιατί είναι μετά από καισαρική και μετά από πολύτιμη κύηση (κοινώς η πρώτη κύηση ήταν υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και η δεύτερη φυσιολογική σύλληψη). Ε, αυτούς τους δυο γατρούς θέλω να τους δω να μένουν στον άσσο.

Ναι βεβαίως υπό την προϋπόθεση να μην γίνεται για λόγους βολέματος του γιατρού..!

Συμφωνω κοριτσια.Από εκει πηγαζει η πικρα μου.Επειδη ξερω οτι υπηρχε η δυνατοτητα να προσπαθησω φτ και περισσοτερο λογω βολεματος εγινε η κτ.Κι οχι μονο για μενα αλλά και για αλλες κοπελες.Αλλά οπως σε ολα σε αυτον τον κοσμο απορριπτουμε το φυσιολογικο για κατι τεχνητο..

Συμφωνω κοριτσια.Από εκει πηγαζει η πικρα μου.Επειδη ξερω οτι υπηρχε η δυνατοτητα να προσπαθησω φτ και περισσοτερο λογω βολεματος εγινε η κτ.Κι οχι μονο για μενα αλλά και για αλλες κοπελες.Αλλά οπως σε ολα σε αυτον τον κοσμο απορριπτουμε το φυσιολογικο για κατι τεχνητο..

zerberini προχώρα παραπέρα..ξέχασέ το!γύρνα σελίδα!έχεις το μωράκι σου αυτό μετράει!τώρα για το αν έχει θεματάκια όπως αναφέρεις, τα πιο πολλά μωρά έχουν τα θεματάκια τους..δεν ξέρεις η ζωή πως τα φέρνει!

Φιλιά

Διαφημίσεις

• 4 εβδομάδες μετά...

καλημέρα κορίτσια μου

λοιπόν εγώ ειμαι εγκυουλα για δευτερη φορα για όσες δεν γνωρίζουν και εχω ήδη μια κορουλα 15 μηνων..

ειμαι 6 μηνων εγκυος σε κορη..

την πρωτη φορά εκανα καισαρική λογω προεκλαμψίας και περιτυλίξης (2 φορες στο λαιμο και μια στο χερι ) αλλά κυριως λογω προεκλαμψιας απο εκει που ειχα 10-11 πιεση πήγε στο 15-16 και ευτυχως που την ειδε ο γιατρος στην τελευταια επίσκεψη οποτε με πήρε σουμπητη μέσα.. 38και 5 ειχα γεννησει..

λοιπόν εχω τον ιδιο γιατρο. ενας ανθρωπος υπέροχος που δεν κάνει καισαρική για ψιλου πήδημα.

απο την αρχη με υποστηριζει στο ότι θελω τωρα να κάνω φυσιολογικό τοκετο.

μου ειπε πως θα με πάει φυσιολογικά ΜΟΝΟ αν δεν κάνω πίεση και αν το μωρο δεν ειναι πολυ μεγάλο δηλαδή πάνω απο 3,500 κιλά. αν και τον βλέπω παρα πολυ αισιόδοξο..

επίσης προσπαθουμε να κρατήσουμε και τα κιλά μου σε ενα καλό σημειο μιας και μετά την πρωτη μου γεννα πήρα 20 βαλε κιλα.. εως τωρα εχασα τα 12...

πραγματικά ελπίζω να το πετυχω . το θέλω με όλη μου την καρδια να γεννησω φυσιολογικα. μακάρι να μην εχουμε προβλήματα και πάλι

να προσθέσω πως έχουμε ιστορικο στην οικογενεια με πίεση

και η αδερφη μου γεννησε με εκλαμψια στον 8ο μηνα,

• 2 εβδομάδες μετά...
καλημέρα κορίτσια μου

λοιπόν εγώ ειμαι εγκυουλα για δευτερη φορα για όσες δεν γνωρίζουν και εχω ήδη μια κορουλα 15 μηνων..

ειμαι 6 μηνων εγκυος σε κορη..

την πρωτη φορά εκανα καισαρική λογω προεκλαμψίας και περιτυλίξης (2 φορες στο λαιμο και μια στο χερι ) αλλά κυριως λογω προεκλαμψιας απο εκει που ειχα 10-11 πιεση πήγε στο 15-16 και ευτυχως που την ειδε ο γιατρος στην τελευταια επίσκεψη οποτε με πήρε σουμπητη μέσα.. 38και 5 ειχα γεννησει..

λοιπόν εχω τον ιδιο γιατρο. ενας ανθρωπος υπέροχος που δεν κάνει καισαρική για ψιλου πήδημα.

απο την αρχη με υποστηριζει στο ότι θελω τωρα να κάνω φυσιολογικό τοκετο.

μου ειπε πως θα με πάει φυσιολογικά ΜΟΝΟ αν δεν κάνω πίεση και αν το μωρο δεν ειναι πολυ μεγάλο δηλαδή πάνω απο 3,500 κιλά. αν και τον βλέπω παρα πολυ αισιόδοξο..

επίσης προσπαθουμε να κρατήσουμε και τα κιλά μου σε ενα καλό σημειο μιας και μετά την πρωτη μου γεννα πήρα 20 βαλε κιλα.. εως τωρα εχασα τα 12...

πραγματικά ελπίζω να το πετυχω . το θέλω με όλη μου την καρδια να γεννησω φυσιολογικα. μακάρι να μην εχουμε προβλήματα και πάλι

να προσθέσω πως έχουμε ιστορικο στην οικογενεια με πίεση

και η αδερφη μου γεννησε με εκλαμψια στον 8ο μηνα,

Ο γιατρός σου τί λέει για το γεγονός ότι οι δύο τοκετοί θα είναι κοντά χρονικά? Εννοώ σε σχέση με πιθανές επιπλοκές (μακριά από μας:)) του VBAC τοκετού?

baila-επιτυχής(2η φορά)-Αλέξης Παπανικολάου-Θεσ/νίκη

dimitrak-επιτυχής-Γρηγόρης Γκριμπίζης-Θεσ/νίκη

nena-επιτυχής

nancy_pan-επιτυχής

elliz-επιτυχής

katpend-επιτυχής

evi mik-επιτυχής-Απόστολος Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

angela kgr-επιτυχής-Μαρίνος Τσιριγώτης-Αθήνα

vageor-επιτυχής-Απόστολος Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

irnadi-επιτυχής-Αγγελική Μπουζάκη-Θεσ/νίκη

artesio-επιτυχής-Δερετζής Χαράλαμπος-Δράμα

elenanikou-επιτυχής-Αγγελική Μπουζάκη-Θεσ/νίκη

supermamaka (2η φορά)-επιτυχής-Γκουτζιούλης Φώτης-Θεσ/νίκη

ΜΑΡΙΑΛ 2επιτυχής

barbiεπιτυχής-Γιαννίκος Λάμπρος -Αθήνα

aleca2g-επιτυχής -Ευστ. Μητσάκης-Θεσ/νίκη

poubaki- επιτυχής-Δημήτρης Μπιλάλης-Αθήνα

anti1980-επιτυχής-Αγ. Μπουζάκη-Θεσ/νικη

Fabiana-επιτυχής-Αγ. Μπουζάκη-Θεσ/νικη

ΚΑΤΕ1982-επιτυχής-Αγ. Μπουζάκη-Θεσ/νικη

Πενουλα-επιτυχής

v.polina-επιτυχής-Γιαννίκος Λάμπρος Αθήνα

Labrinoula-επιτυχής-Γιαννίκος Λάμπρος Αθήνα

verak- επιτυχής- Αγ. Μπουζάκη-θεσ/νικη

mpourmpoulithras-επιτυχής-Γιαννίκος Λ. Αθήνα

bouboukatsi-επιτυχής-Γιαννίκος Λ. Αθήνα

Garouf-επιτυχής-Γιαννίκος Λ. Αθήνα

@marilou-επιτυχής - Γιαννίκος Λ. Αθήνα

MAMA-AGA -επιτυχής (3η φορά)

mirellaki- επιτυχής - Isabel Rosas Alcantara Αθήνα-Μ.Γκόσμα (μαία)

ΜΑΡΙΑΛ - επιτυχής (2η φορά)

Γαρδουμπάκι- επιτυχής - Γιαννίκος Λ. Αθήνα

Super Mummy - επιτυχής- Γιαννίκος Λ.- Έλντα Λατη (μαία) - Αθήνα

two_girls-επιτυχής- Γιαννίκος Λ.- Αθήνα

sofiateli-επιτυχής-Απ. Μαμόπουλος-Θεσ/κη

mamamin - επιτυχής - Γιαννίκος Λ. -Αθήνα

tinoula-επαναληπτική καισαρική

spyni-επαναληπτική καισαρική-Αρίστη Προκοπίου-Αθήνα

galat-επαναληπτική καισαρική (προγραμματισμένη)

myangel-επαναληπτικη καισαρική-Απόστ. Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

alcyon-επαναληπτικές καισαρικές-Ε. Μαντούδης-ΙΑΣΩ, Αθήνα

Lemag-επαναληπτικη καισαρική-Δημήτρης Μπιλάλης-Αθήνα

cesilia-επαναληπτικη καισαρική (δυστοκία)-Αλ. Παπανικολάου-Θεσ/νίκη

Wonderland-επαναληπτικη καισαρική (δυστοκία)

fwfw-επαναληπτικη καισαρική-Τριανταφύλλου Π. (δυστοκία)-Αθήνα

Zaxarenia-επαναληπτικη καισαρική (δυστοκία)-Κρήτη

Katerina+Α.Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

βάλια 27-επαναληπτικη καισαρική- Γιαννίκος Λ. Αθήνα

mlne-επαναληπτικη καισαρική-Μπουζάκη Αγγ.-θεσ/νικη

efrossyni-επαναληπτική καισαρική-Γιαννίκος Λ. - Αθήνα

filoudaki- επαναληπτική καισαρική- Γιαννίκος Λ. - Αθήνα

Amarilis81 - επαναληπτική κτ - Ταντανάσης Χάρης - Αθήνα

eliza k- στην προσπαθεια- ΠΗΤ 21/12/13- Μπουζάκη Αγγ.- θεσ/νικη

zazou_v-στην προσπάθεια- ΠΗΤ 27/05/14-Γιαννίκος Λ. Αθήνα

nitsa_ge-στην προσπάθεια- ΠΗΤ 19/6/14- Βαγγ. Δημητρίου - Αθήνα

οι δυο πρωτες προσπάθειες ισχυουν;; ηταν όλα ένα χρόνο πίσω!!

Διαφημίσεις

baila-επιτυχής(2η φορά)-Αλέξης Παπανικολάου-Θεσ/νίκη

dimitrak-επιτυχής-Γρηγόρης Γκριμπίζης-Θεσ/νίκη

nena-επιτυχής

nancy_pan-επιτυχής

elliz-επιτυχής

katpend-επιτυχής

evi mik-επιτυχής-Απόστολος Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

angela kgr-επιτυχής-Μαρίνος Τσιριγώτης-Αθήνα

vageor-επιτυχής-Απόστολος Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

irnadi-επιτυχής-Αγγελική Μπουζάκη-Θεσ/νίκη

artesio-επιτυχής-Δερετζής Χαράλαμπος-Δράμα

elenanikou-επιτυχής-Αγγελική Μπουζάκη-Θεσ/νίκη

supermamaka (2η φορά)-επιτυχής-Γκουτζιούλης Φώτης-Θεσ/νίκη

ΜΑΡΙΑΛ 2επιτυχής

barbiεπιτυχής-Γιαννίκος Λάμπρος -Αθήνα

aleca2g-επιτυχής -Ευστ. Μητσάκης-Θεσ/νίκη

poubaki- επιτυχής-Δημήτρης Μπιλάλης-Αθήνα

anti1980-επιτυχής-Αγ. Μπουζάκη-Θεσ/νικη

Fabiana-επιτυχής-Αγ. Μπουζάκη-Θεσ/νικη

ΚΑΤΕ1982-επιτυχής-Αγ. Μπουζάκη-Θεσ/νικη

Πενουλα-επιτυχής

v.polina-επιτυχής-Γιαννίκος Λάμπρος Αθήνα

Labrinoula-επιτυχής-Γιαννίκος Λάμπρος Αθήνα

verak- επιτυχής- Αγ. Μπουζάκη-θεσ/νικη

mpourmpoulithras-επιτυχής-Γιαννίκος Λ. Αθήνα

bouboukatsi-επιτυχής-Γιαννίκος Λ. Αθήνα

Garouf-επιτυχής-Γιαννίκος Λ. Αθήνα

@marilou-επιτυχής - Γιαννίκος Λ. Αθήνα

MAMA-AGA -επιτυχής (3η φορά)

mirellaki- επιτυχής - Isabel Rosas Alcantara Αθήνα-Μ.Γκόσμα (μαία)

ΜΑΡΙΑΛ - επιτυχής (2η φορά)

Γαρδουμπάκι- επιτυχής - Γιαννίκος Λ. Αθήνα

Super Mummy - επιτυχής- Γιαννίκος Λ.- Έλντα Λατη (μαία) - Αθήνα

two_girls-επιτυχής- Γιαννίκος Λ.- Αθήνα

sofiateli-επιτυχής-Απ. Μαμόπουλος-Θεσ/κη

mamamin - επιτυχής - Γιαννίκος Λ. -Αθήνα

tinoula-επαναληπτική καισαρική

spyni-επαναληπτική καισαρική-Αρίστη Προκοπίου-Αθήνα

galat-επαναληπτική καισαρική (προγραμματισμένη)

myangel-επαναληπτικη καισαρική-Απόστ. Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

alcyon-επαναληπτικές καισαρικές-Ε. Μαντούδης-ΙΑΣΩ, Αθήνα

Lemag-επαναληπτικη καισαρική-Δημήτρης Μπιλάλης-Αθήνα

cesilia-επαναληπτικη καισαρική (δυστοκία)-Αλ. Παπανικολάου-Θεσ/νίκη

Wonderland-επαναληπτικη καισαρική (δυστοκία)

fwfw-επαναληπτικη καισαρική-Τριανταφύλλου Π. (δυστοκία)-Αθήνα

Zaxarenia-επαναληπτικη καισαρική (δυστοκία)-Κρήτη

Katerina+Α.Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

βάλια 27-επαναληπτικη καισαρική- Γιαννίκος Λ. Αθήνα

mlne-επαναληπτικη καισαρική-Μπουζάκη Αγγ.-θεσ/νικη

efrossyni-επαναληπτική καισαρική-Γιαννίκος Λ. - Αθήνα

filoudaki- επαναληπτική καισαρική- Γιαννίκος Λ. - Αθήνα

Amarilis81 - επαναληπτική κτ - Ταντανάσης Χάρης - Αθήνα

eliza k- στην προσπαθεια- ΠΗΤ 21/12/12- Μπουζάκη Αγγ.- θεσ/νικη

zazou_v-στην προσπάθεια- ΠΗΤ 27/05/13-Γιαννίκος Λ. Αθήνα

tangobsession- στην προσπάθεια- ΠΗΤ 21/09/13-Γιαννίκος Λ.

nitsa_ge-στην προσπάθεια- ΠΗΤ 19/6/14- Βαγγ. Δημητρίου - Αθήνα

Δυστυχώς δεν είχαμε νέα για τους τοκετούς των 3 κοριτσιών. Καλή επιτυχία nitsa_ge.

• 4 εβδομάδες μετά...

Κοριτσια καλησπέρα, διανύω τον δεύτερο μηνα της εγκυμοσύνης μου. Πριν 3 χρόνια είχα γεννησει με καισαρική λόγω ισχιακής προβολής. Αυτη την φορά θελω να γεννησω φυσιολογικα για πολλους λογους. Ο γιατρος ειναι ο Γιαννικος Λαμπρος και π.τ ειναι η 17η Ιουλιου. Ο γιατρος ειναι αισιοδοξος αλλα φυσικα στο τελος θα κριθει η εξελιξη του τοκετου.

Ηθελα να ρωτησω επιτρεπεται η επισκληριδιος στη vbac?

Γεια σας κορίτσια!:-)

Χρόνια πολλα! Εύχομαι υγεία και ευτυχία για το νέο έτος!

Ήθελα να ρωτήσω οποία κοπελα ξέρει, ο γιαννικος αναλαμβάνει φτ μετα απο ποσο καιρο απο την καισαρικη; Ευχαριστω παρά πολυ!

Καλη συνεχεια!:wink:

44lBp2.png

rvtOp2.png

Διαφημίσεις

Χρονια Πολλά με υγεία! Δεν ξέρω αν έχει κάποιο κατώτατο χρονικό όριο ο γιαννίκος, απλά εμένα οι δύο τοκετοί μου απείχαν 18 μήνες. Επίσης, αν θυμάμαι καλά στην πρώτη μου επίσκεψη και σε σχετική ερώτηση μου είχε πει ότι μετά τον πρώτο χρόνο η τομή έχει επουλωθεί.

Χρονια Πολλά με υγεία! Δεν ξέρω αν έχει κάποιο κατώτατο χρονικό όριο ο γιαννίκος, απλά εμένα οι δύο τοκετοί μου απείχαν 18 μήνες. Επίσης, αν θυμάμαι καλά στην πρώτη μου επίσκεψη και σε σχετική ερώτηση μου είχε πει ότι μετά τον πρώτο χρόνο η τομή έχει επουλωθεί.

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου! Δηλαδή νομίζεις πως αν οι 2 τοκετοί εχουν χρονική απόσταση πχ 14 μήνες υπαρχει δυνατότητα φτ; μετα απο καισαρικη εννοείται.. Γιατι κάπου είχα διαβάσει για 18 μηνες το λιγότερο. . . Καλή χρονια!!

44lBp2.png

rvtOp2.png

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου! Δηλαδή νομίζεις πως αν οι 2 τοκετοί εχουν χρονική απόσταση πχ 14 μήνες υπαρχει δυνατότητα φτ; μετα απο καισαρικη εννοείται.. Γιατι κάπου είχα διαβάσει για 18 μηνες το λιγότερο. . . Καλή χρονια!!

Από όσο γνωρίζω (είμαι κι εγώ υποψήφια για vbac και το έχω ψάξει λίγο) είναι προτιμότερο να έχουν περάσει 18 μήνες από την καισαρική, από την άποψη ότι μειώνονται οι πιθανότητες κάποιων επιπλοκών, αλλά σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί αντένδειξη.

Υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις επιτυχημένων vbac με λιγότερο μεσοδιάστημα!

Από όσο γνωρίζω (είμαι κι εγώ υποψήφια για vbac και το έχω ψάξει λίγο) είναι προτιμότερο να έχουν περάσει 18 μήνες από την καισαρική, από την άποψη ότι μειώνονται οι πιθανότητες κάποιων επιπλοκών, αλλά σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί αντένδειξη.

Υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις επιτυχημένων vbac με λιγότερο μεσοδιάστημα!

Σε ευχαριστω πολύ!!! Καλή πρωτοχρονιά! Και με το καλό το μικρούλι σου!:-D:grin:

44lBp2.png

rvtOp2.png

Ο γιατρος μου ξεκαθάρισε πως μετα απο καισαρικη πρεπει ν περιμένω 12 μηνες για να μεινω εγκυος! Που να του πω οτι σκέφτομαι για vbac!

18 μηνες δηλαδή να μείνεις εγκυος περίπου στους 9 μηνες!

Τυχερες είστε όσες μένετε Αθήνα η Θεσσαλονίκη γιατι έχετε επιλογές..

Αλλα εγω δεν θελω να αλλάξω τον γιατρο μου. Δέθηκα μαζι του και θα ήθελα μονο μαζι του να το δοκιμάσω..

Τελικα την επισκληριδιο την επιτρέπουν, για τους τέχνητους πόνους τι γινεται;

CAzNp2.png

Ο γιατρος μου ξεκαθάρισε πως μετα απο καισαρικη πρεπει ν περιμένω 12 μηνες για να μεινω εγκυος! Που να του πω οτι σκέφτομαι για vbac!

18 μηνες δηλαδή να μείνεις εγκυος περίπου στους 9 μηνες!

Τυχερες είστε όσες μένετε Αθήνα η Θεσσαλονίκη γιατι έχετε επιλογές..

Αλλα εγω δεν θελω να αλλάξω τον γιατρο μου. Δέθηκα μαζι του και θα ήθελα μονο μαζι του να το δοκιμάσω..

Τελικα την επισκληριδιο την επιτρέπουν, για τους τέχνητους πόνους τι γινεται;

Pegky καλησπέρα και χρόνια πολλά!

Μια από τις βασικότερες προϋποθέσεις για επιτυχημένο και ασφαλές vbac είναι ο γιατρός να έχει την απαραίτητη εμπειρία...Αν ο γιατρός σου δεν το προτείνει και δεν το 'κατέχει', μάλλον είναι καλύτερα να μην το επιχειρίσεις μαζί του.

Η πρόκληση τοκετού με προσταγλανδίνες και ωκυτοκίνη, βάσει των περισσότερων διεθνών πρωτοκόλλων δεν επιτρέπεται σε vbac, καθότι αυξάνεται η πιθανότητα ρήξης μήτρας...Ωστόσο, εφόσον ο τοκετός ξεκινήσει μόνος του, κατά τη διάρκεια μπορεί να χορηγηθεί μικρή δόση ωκυτοκίνης (εάν πχ. ο τοκετός δεν εξελίσσεται), με πάρα πολύ προσοχή - κι από όσο ξέρω αρκετοί γιατροί που αναλαμβάνουν vbac το κάνουν αν χρειαστεί.

Νόβακ ευχαριστω γις την απάντηση...

Δυστυχώς μένω επαρχία, στα Ιωαννινα και δεν νομίζω ο γιατρος μου να εχει την ανάλογης εμπειρία...δεν ξερω καν αν θα δεχόταν να το επιχειρισει..

Εφόσον ειναι προτιμότερο να αποφευχθούν οι τεχνητοι πόνοι, ποσο μπορει να περιμένει ο γιατρος;

Που μπορω να βρω λιστα με γιατρούς για να δω αν υπαρχει κάποιος στα γιαννενα;

CAzNp2.png

Νόβακ ευχαριστω γις την απάντηση...

Δυστυχώς μένω επαρχία, στα Ιωαννινα και δεν νομίζω ο γιατρος μου να εχει την ανάλογης εμπειρία...δεν ξερω καν αν θα δεχόταν να το επιχειρισει..

Εφόσον ειναι προτιμότερο να αποφευχθούν οι τεχνητοι πόνοι, ποσο μπορει να περιμένει ο γιατρος;

Που μπορω να βρω λιστα με γιατρούς για να δω αν υπαρχει κάποιος στα γιαννενα;

Οι περισσότεροι γιατροί που αναλαμβάνουν vbac περιμένουν μέχρι και την 41η-42η εβδομάδα (ο δικός μου πχ. περιμένει 10 μέρες μετά την ΠΗΤ). Γενικά η 42η είναι το μάξιμουμ...

Υπάρχει ένα γκρουπ στο facebook όπου έχουν συγκεντρωμένες πάρα πολλές πληροφορίες, ιστορίες vbac κλπ. και μπορείς να απευθυνθείς για γιατρούς που αναλαμβάνουν ανά περιοχή.

https://www.facebook.com/groups/VBAC.Greece/

Δυσκολα θα ειναι τα πραγματα στην περιπτωση μου...

Σε αυτη την εγκυμοαυνη ειχα και διαβητη κυησης ελεγχομενο με διατροφη.

Κανονικα ο γιατρος σε τετοιες περιπτωσεις εκανε προκληση στις 38 , αλλα δεχτηκε να με περιμενει και 3 μερες μετα την πητ μηπως και γλιτωσω τους τεχνητους αλλα τελικα τους εφαγα ολους τους τεχνητους για 18 ωρες και τελκκα με διαστολη μηδεν ζητησα καισαρικη...

Ευτυως βεβαια γιατι η μπεμπα ειχε ζοριστει απο τις εντονες συσπασεις και

ειχε κανει κακα...

Στο γκρουπακι εχω κανει αιτημα το μεσημερι αλλα δε με δεχτηκαν ακομα. Αργουνε γενικα;

CAzNp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...