Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική (VBAC)

evelina_1983

Recommended Posts

Κοπέλες νομίζω ότι δεν πρέπει να ρίχνουμε όλο το φταίξιμο στους γιατρούς γιατί δυστυχώς καμιά φορά το κακό μπορεί να συμβεί και μπορεί να μη φταίει και ο γιατρός. Η κοπέλα που δυστυχώς βίωσε αυτή την τραγωδία είχε πάει στο γιατρό και την εξέτασε και ήταν εντάξει. Μετά από τρεις ώρες όπως είπε έγινε το κακό. Αν συμβεί μια ξαφνική ρήξη που δεν έχει ενδείξεις από πριν γιατί να φταίει ο γιατρός, απο τη στιγμή που οι ίδιες αποφασίζουμε να πάμε για vbac ξέροντας τους κινδύνους? και τί θα μπορούσε να κάνει γι αυτό? να την έχει συνέχεια στην κλινική για συνεχή παρακολούθηση και να βρίσκεται και ο ίδιος συνέχεια εκεί? γι αυτό λέω ότι είναι ασφαλέστερο στην περίπτωση μας να γεννάμε στο νοσοκομείο. Ενας γιατρός είναι συνέχεια έκει και ένα χειρουργείο συνέχεια έτοιμο μή κακού χρειαστεί. Και το χειρότερο είναι ότι θα σκέφτεσαι μια ζωή "αν είχα κάνει καισαρική ίσως να ζούσε τώρα το μωρό μου?" μακάρι να μην το βιώσει άλλη κοπέλα αυτό.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Irnadi μου!!!! Πως είσαι μανούλα???? Τέλεια ε??? Το μωράκι σου πως πάει??? Συγκινήθηκα με την περιγραφή της γέννας σου!!! Εύχομαι σε όλες τις μέλλουσες μητέρες να το ζήσουν έτσι!!! Άγγελος η Αγγελική ε??? Έχει και το όνομα, έχει και τη χάρη!!

Άντε με το καλό και στις άλλες κοπέλες!!!! Εγώ μετρώ τις μέρες για να δω αν είμαι έγκυος ή όχι!!! Μάλλον δεν είμαι... αλλά δε πειράζει… τουλάχιστον απολαμβάνουμε τη διαδικασία!!! Χιχιχι!!!:mrgreen::mrgreen::lol::lol:

0sShp3.png

PGnvp2.png

Κορίτσια πολύ χαίρομαι που ξαναάνοιξε το θέμα γιατί είναι το μόνο που πραγματικά με έκανε να επιστρέφω συνεχώς εδώ για να δώ τις εξελίξεις.Ιrnadi συγχαρητήρια!!!να σου ζήσει το μωράκι.Είναι πολύ ενθαρρυντικό για εμάς τισ υποψήφιες μανούλες vbac να μαθαίνουμε για τις επιτυχίες των άλλων γιατί δυστυχώς δεν υπάρχει καθόλου υποστήριξη σε αυτό το ενχείρημα και είναι πόλυ δύσκολο ψυχολογικά για τις μανούλες που θέλουν πραγματικά να το διαπράξουν.Θα ήθελα ειλικρινά να παρακαλέσω να εκλείψουν οι αντιπαραθέσεις από αυτό εδώ το θέμα ,που μπορεί να οδηγήσουν στο κλείδωμα του,γιατί ειλικρινά είναι η μόνη ενεργή πηγή ενημέρωσης και ενθάρρυνσης.Περιμένω το μωράκι μου 23/02 και έυχομαι όλα να πάνε έτσι όπως η φύση ορίζει για όλες μας!!!

jRaxp3.pngyR6kp3.png

Καλώς ήρθες και πάλη Lemag!!! Σου εύχομαι να πάνε όλα όπως τα επιθυμείς!!!

nena - επιτυχής

nancy_pan - επιτυχής

elliz - επιτυχής

katpend - επιτυχής

tinoula - επαναληπτική καισαρική

evi mik - επιτυχής

Μανίνα - επαναληπτική καισαρική

spyni - επαναληπτική καισαρική

galat - επαναληπτική καισαρική (προγραμματισμένη)

angela kgr - επιτυχής

vageor - επιτυχής

balia- επιτυχής (δύο φορές)

irnadi - επιτυχής

myangel - στην προσπάθεια

artesio - στην προσπάθεια

ΜΑΡΙΑΛ 2 - στην προσπάθεια

Lemag - στην προσπάθεια

0sShp3.png

PGnvp2.png

lemag καλή επιτυχία! Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου όλες όσες το θέλουμε να μας δωθεί η ευκαιρία να το πραγματοποιήσουμε.

I believe in miracles, they happen every day:mrgreen:

Διαφημίσεις

με αφορμή αυτό το θέμα:

http://parents.org.gr/forum/showthre...04#post1855604

ψάξαμε τους γιατρούς της θεσσαλονικιότηκης λίστας

βρήκα άσχημα στοιχεία για τον Παπανικολάου Αλέξη (δεν γνωρίζω αν ήταν ο ίδιος γιατρός που παρακολουθούσε την 'ατυχη συμφορουμίτισα της παραπάνω ιστορίας)

σε αυτά τα λίνκς:

θανατος 33 χρονης:

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_03/08/2001_5000209

περισσότερα στοιχεία για το γεγονός:

http://www.nooz.gr/page.ashx?pid=9&aid=10125

σοβαρή σωματική βλάβη (σε συνεργασία με αναισθησιόλογο) το νούμερο 7:

http://www.hri.org/news/greek/mpegrb/2000/00-07-13.mpegrb.html

νομίζω ότι στο συγγεκριμένο θέμα είναι βασικό μας προνόμιο η ενημέρωση και για αυτό τα πόσταρα

παρ όλα αυτά πιστεύω πως αρκετά κορίτσια ίσως στεναχωρηθούν (ειδικά η μπάλια της οποίας υπήρξε γιατρός) σκοπός μου δεν είναι να στεναχωρήσω κανέναν αλλά επειδή νιώθω ευθύνη για τους γιατρούς που προτείνουμε νομίζω πως εκτός από τα καλά οφείλουμε να λέμε και τα κακά...

βέβαια πιστεύω πως κανένας γιατρός δεν υπάρχει που να μην του έχει κάτσει κάποια στραβή

ας μην προβούμε σε αντιπαραθέσεις για να μην μας ξανακλειδώσουν το θέμα μας

Κορίτσια.. τετανική σύσπαση μήτρας έπαθα και εγώ.

Απίστευτο... Είναι η μοναδική κοπέλα που διαβάζω στο φόρουμ

πως έχει πάθει κάτι ανάλογο.

Μήπως της έβαλαν ωκυτοκίνη;

με αφορμή αυτό το θέμα:

http://parents.org.gr/forum/showthre...04#post1855604

ψάξαμε με συμφορουμίτισσα τους γιατρούς της θεσσαλονικιότηκης λίστας

βρήκα άσχημα στοιχεία για τον Παπανικολάου Αλέξη (δεν γνωρίζω αν ήταν ο ίδιος γιατρός που παρακολουθούσε την συμφορουμίτισα)

σε αυτά τα λίνκς:

θανατος 33 χρονης:

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_03/08/2001_5000209

περισσότερα στοιχεία για το γεγονός:

http://www.nooz.gr/page.ashx?pid=9&aid=10125

σοβαρή σωματική βλάβη (σε συνεργασία με αναισθησιόλογο) το νούμερο 7:

http://www.hri.org/news/greek/mpegrb/2000/00-07-13.mpegrb.html

νομίζω ότι στο συγγεκριμένο θέμα είναι βασικό μας προνόμιο η ενημέρωση και για αυτό τα πόσταρα

Μαριάλ σ'ευχαριστούμε. Κορίτσια, έχει καμία σας την Αγγελίδου; Την έχει το ταμείο μου και σκέφτομαι να την επιλέξω...

Επεξεργάστηκαν by lucky-sylvester
Λανθασμένη στίξη

Μάλλον μπερδεύτηκες...Για την Αγγελική Μπουζάκη λες εσύ... Βέβαια έχουμε χρόνια ακόμα ώσπου ν'αποφασίσουμε για δεύτερο παιδί, όμως θέλω να έχω την καλύτερη δυνατή ενημέρωση και για ιατρούς και για το vbac :)

Διαφημίσεις

Έχω καιρό να ποστάρω επιστημονικά στοιχεία

ορίστε τι βρήκα λοιπόν:

ρήξη μήτρας: 27 ρήξεις για κάθε 10000 φυσιολογικούς μετά από καισαρική

θάνατος μωρού: 1,4 θάνατοι για κάθε 10000 φυσιολογικούς μετά από καισαρική

υστερεκτομή μητέρας: 3,4 υστερεκτομές για κάθε 10000 φυσιολογικούς μετά από καισαρικής τις ίδιες πιθανότητες για μη προγραματισμένη υστερεκτομή έχουν και γυναίκες που προχωρούν σε επαναληπτική καισαρική

πηγή: http://www.childbirthconnection.org/article.asp?ck=10210

Γεια σας κοπέλες!!!!!!!!! Τι κάνετε;;;;

Νομίζω έχει αναφερθεί ξανά, αλλά ας το πω πάλι...μήπως να βάζαμε στη λίστα και την Π.Η.Τ στις κοπέλες που βρίσκονται στην προσπάθεια; Για να ξέρουμε περίπου πότε θα περιμένουμε τα ευχάριστα!!!:D Αν θέλετε συμπληρώστε τη!!!

Anti 1980 πως είσαι; Τελικά είχες θετικό αποτέλεσμα;:rolleyes: άντε να παίρνουμε σειρά!!!;):D

4BMSp3.pngzHf1p3.png

καλησπέρα

γράφω να σας πω ότι εδώ και 4-5 μέρες είμαι με αντιβίωση... :(

δυστυχώς ο γιος μου είχε μια ίωση την οποία και κόλλησα, με πυρετό, βήχα, φλέμμα, συνάχι και όλο το σχετικό πακέτο.

ο γιατρός μου με καθησύχασε (έχω κάνει κι ένα καρδιοτοκογράφο όσο άρρωστη), μου είπε ότι δεν επηρρεάζει είτε το παιδί είτε την απόφαση για φ.τ.

όμως την αντιβίωση την παίρνω λόγω ιστορικού πνευμονοπάθειας

και το κακό είναι ότι ο μικρός μου ενώ έκανε 4 μέρες πυρετό και 2 μέρες όχι, ξανάρχισε από προχτές και ανεβάζει κάθε 10 ώρες περίπου... :-( δεν ξέρω τι ^&%^%#ιός είναι αυτός αλλά μας έχει ρίξει τέζα... και την πεθερά μου επίσης που τον κράτησε μια μέρα για να πάω ως το γραφείο...

σήμερα θα δούμε τι θα πει η παιδίατρός μας για τον μικρό...

να είστε όλες καλά, καλή συνέχεια

Διαφημίσεις

περαστικα myangel δυστυχως οταν ειμαστε εγκυες κολαμε ποιο ευκολα,εγω εχω κολησει γαστρεντεριτιδα,ανεμοβλογια και φυσικα διαφορες μικροιωσουλες στις εγκυμοσυνες μου.κουραγιο.μαριαλ επεσα απο τα συνεφα,γτ μεχρι τωρα για τον παπανικολαου μονο καλα ακουγα,ομως αυτα ειναι δυο πολυ σοβαρα περιστατικα.δεν εχω λογια πραγματικα!!

my 3 little stars are my reason to be2946785n7mfu4of95.gif

Ζαχαρένια μου, ακόμα δε γνωρίζω… Περιμένω τη Κυριακή την ακατανόμαστη… και την βλέπω να έρχεται δυστυχώς… άλλαξε μάλλον ο κύκλος μου και τα έχω κάνει θάλασσα με τις γόνιμες. Δε μας πειράζει όμως… εμείς το απολαμβάνουμε και ότι θέλει ας προκύψει!!!!

My angel και εγώ στην εγκυμοσύνη, όλο κάτι κολλούσα… Μέχρι και δηλητηρίαση έπαθα… Άσε… Υπομονή κοριτσάκι και περαστικά σας!!!

Κουφετάκι και εγώ έχω ακούσει πολύ καλά σχόλια για τον Παπανικολάου. Τα έχω διαβάσει και εγώ στο παρελθόν αυτά τα κείμενα και ομολογώ ότι και εγώ τρόμαξα. Ας σκεφτούμε όμως λίγο πριν τον κρίνουμε, ότι ούτε εκεί ήμασταν για να ξέρουμε τις λεπτομέρειες της κατάστασης, ούτε γνωρίζουμε με ποια βάση γράφτηκε αυτό που γράφτηκε και ότι από την άλλη, ένας γιατρός, με τόσα χρόνια εργασίας δε μπορεί να μην του συμβούν και άσχημα στη δουλεία του… πάντα υπάρχουν οι πιθανότητες να πάει κάτι στραβά και πάντα υπάρχει η πιθανότητα να συμβεί αυτό, σε κάποιον ασθενή και σε κάποιον γιατρό. Δε νομίζω ότι ο συγκεκριμένος θα ρισκάριζε τη φήμη του τόσο απλά…

0sShp3.png

PGnvp2.png

γεια σας και συγχαρητηρια στην irnadi

να σου ζησει το μωρακι

για τον παπανικολαου το μονο που εχω να πω ειναι οτι εμενα μου βγηκε σε πολυ καλο η τυχαια γνωριμια μαζι του μια και ηταν ο εφημερευων που με ξεγεννησε στο 1ο μου

ολα πηγαν καλα και απο κει και περα τον εμπιστευτηκα

μου τον ειχαν κατηγορησει αλλοι γιατροι οτι εχει μημυσεις αλλα εμενα μου ενεπνευσε εμπιστοσυνη και σιγουρια και δεν εκατσα να ψαξω αν εφταιγε η δεν εφταιγε ο ιδιος γιατι δεν θα μπορουσα να βγαλω και ακρη

Z57wp3.png dQOzp3.png

25/12/10 πήραμε το καλύτερο δώρο

anti1980 κι αν δεν έρθει τώρα, θα' ρθει σίγουρα την επόμενη ή την μεθεπόμενη...που θα πάει! Όλα στην ώρα τους!!!:D (όπως είπες, τουλάχιστον το απολαμβάνετε!;))

Για το γιατρό που λέτε και γενικά για όλους τους γιατρούς έχω να πω το εξής: δεν είναι Θεοί, είναι άνθρωποι και σαν άνθρωποι θα κάνουν λάθη...δυστυχώς, λόγω του ό' τι ανήκουν στον κλάδο της υγείας και έχουν να κάνουν με ανθρώπους, τα λάθη αυτά μπορεί κάποιες φορές να αποβούν μοιραία... πιστεύω, όμως, ότι είναι λίγοι αυτοί που κάνουν λάθη από έλειψη ενδιαφέροντος. Πιο πολύ, τα λάθη γίνονται, από απροσεξία ή λάθος εκτιμήσεις κτλ. Νομίζω ότι γενικά έχουμε την τάση να τους θεοποιούμε και θεωρούμε αυτόματα ότι τα γνωρίζουν όλα και κάνουν τα πάντα σωστα...δεν είναι έτσι όμως....άποψή μου φυσικά.

Μακάρι να μην ήταν έτσι και ποτέ να μην πήγαινε τίποτα στραβά...:roll:

4BMSp3.pngzHf1p3.png

Ηey:-)

Συμφωνα με ενα e-mail που μου εστειλε η κ.Μιλενα απο την Ξανθη "καποιοι λενε οτι το μεγαλυτερο ποσοστο τησ γεννασ ειναι θεμα ψυχολογιασ!!"

;;;;; ;;;;; ; ; ;

To λουκουμάκι μου μέρα με τη μέρα γεμίζει την ζωή μου μαγικά:P

Συμφωνα με ενα e-mail που μου εστειλε η κ.Μιλενα απο την Ξανθη "καποιοι λενε οτι το μεγαλυτερο ποσοστο τησ γεννασ ειναι θεμα ψυχολογιασ!!"

;;;;; ;;;;; ; ; ;

Το πιστεύω!

Αν είσαι καλά ψυχολογικά και σίγουρη για τον εαυτό σου κατευθύνεις και το σώμα σου στη γέννα. Ακόμη και ο πόνος εξαλλείφεται.

Σε κάθε συστολή έλεγα στον εαυτό μου ' κάνε κουράγιο, είσαι 1 λεπτό πιο κοντά στο κορίτσι σου'. Τώρα πια ειλικρινά δε θυμάμαι πως ήταν αυτός ο πόνος και δεν μπορώ να τον περιγράψω...

Πρέπει να είμαστε ήρεμες , να μην ακούμε τα αρνητικά σχόλια από τον περίγυρο και να πιστεύουμε στις δυνάμεις μας. Όλα τα άλλα έρχονται μόνα τους...

YBsep2.png

0VTqp2.png

;;;;; ;;;;; ; ; ;

Κι εγω το πιστεύω πως έτσι έχουν τα πράγματα.¨Οταν είδα το γυναικολόγο μου μετά την καισαρική και συζητήσαμε πάνω στο θέμα μου είπε το εξής,πως όσες γυναίκες πηγαίνουν ενημερωμένες και θέλουν να γεννήσουν φυσιολογικά τις περισσότερες φορές καταλήγουν σε καισαρική,αντίθετα με τις άλλες που δεν πολυνοιάζονται και δεν αγχώνονται....Ότι και να λέμε όμως το άγχος είναι κάτι πολύ ασαφές και όσο και να θές να το ελέγξεις δεν είναι στο χέρι σου.Άσε που όταν οι άλλοι σου λένε μην αγχωνεσαι γίνεσαι χειρότερα λόγω τύψεων κλπ.Αυτή τη φορά προσπαθώ να είμαι όσο πιο χαλαρή γίνεται και θέλω να πιστεύω πως ότι είναι να γίνει να γίνει πάντα για καλό....

jRaxp3.pngyR6kp3.png

;;;;; ;;;;; ; ; ;

...Ακριβώς γι'αυτο το λόγο αποφάσισα τελικά να μη προσπαθήσω να γεννήσω φυσιολογικά... Το σώμα μου ειναι δικό μου αλλα δυστυχώς κανένας απο την οικογενεια μου δε με στηρίζε ψυχολογικά στην αποφαση που ειχα πάρει.Ετσι ημουν μεσα στις αμφιβολιες και φοβόμουνα πως τα πραγματα δε θα είχαν την επιθυμητη εκβαση. Κι επειδη λοιπόν πιστεύω πως η ψυχολογία ειναι το Α και το Ω στη ζωή μας αποφάσισα πως δε θα ειχα τη δυναμη να τα καταφέρω. Οπότε παμε για καισαρική και επομένως με βγάζετε απο τη λίστα! Μεσα απο τη καρδια μου καλή επιτυχια στις μελλουσες VBACτισες και ενα μεγάλο μπράβο για τη δυναμη και το θαρρος σας! Πραγματικά σας θαυμάζω!Φιλάκια!

FKg5p3.png LQCpp3.png

...Ακριβώς γι'αυτο το λόγο αποφάσισα τελικά να μη προσπαθήσω να γεννήσω φυσιολογικά... Το σώμα μου ειναι δικό μου αλλα δυστυχώς κανένας απο την οικογενεια μου δε με στηρίζε ψυχολογικά στην αποφαση που ειχα πάρει.Ετσι ημουν μεσα στις αμφιβολιες και φοβόμουνα πως τα πραγματα δε θα είχαν την επιθυμητη εκβαση. Κι επειδη λοιπόν πιστεύω πως η ψυχολογία ειναι το Α και το Ω στη ζωή μας αποφάσισα πως δε θα ειχα τη δυναμη να τα καταφέρω. Οπότε παμε για καισαρική και επομένως με βγάζετε απο τη λίστα! Μεσα απο τη καρδια μου καλή επιτυχια στις μελλουσες VBACτισες και ενα μεγάλο μπράβο για τη δυναμη και το θαρρος σας! Πραγματικά σας θαυμάζω!Φιλάκια!

Δεν είσαι η μόνη που δεν έχει υποστήριξη καλή μου,δυστυχώς ο περισσότερος κόσμος ζει μέσα στο φόβο και προτιμά να γυρνάει την πλάτη στο διαφορετικό παρά να το στηρίζει.Κι εγώ δεν έχω στήριξη, ούτε καν από το σύζυγο μου,μου είπε πως απλά μπορώ να κάνω ότι θέλω αλλά εκείνος προτιμά τη σίγουρη οδό της καισαρικής!¨Οπως και να ΄χει κανείς δεν μπορεί εκ των προτέρων να καθορίσει το αποτέλεσμα γιατί όλα εξαρτώνται και από την θέληση των μωρών μας να έρθουν στην "ώρα" τους.Αν μη τι άλλο όμως νομίζω πως πρέπει να τους δώσουμε την ευκαιρία....και σκέψου τη δύναμη που θα πάρεις αν όντως τα καταφέρεις....Νομίζω πως εκείνες που τα κατάφεραν θα πρέπει να νιώθουν ατρόμητες!!!!

jRaxp3.pngyR6kp3.png

φυσικα η ψυχολογια παιζει σπουδαιο ρολο οχι μονο στο vbac αλλα σε ολους τους τομεις και προσπαθειες τις ζωης. Εγω ευτηχως εχω στηριξη απο τον συζηγο και την μητερα μου και με βοηθαει πολυ η σταση τους. Βεβαια ειναι και μια αποφαση για την οποια ειμαι γερα πεπισμενη οτι ειναι καλυτερο για μενα απο μια επαναλαμβανωμενη καισαρικη χωρις λογο.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...