Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική (VBAC)

evelina_1983

Recommended Posts

baila-επιτυχής(2η φορά)-Αλέξης Παπανικολάου-Θεσ/νίκη

dimitrak-επιτυχής-Γρηγόρης Γκριμπίζης-Θεσ/νίκη

nena-επιτυχής

nancy_pan-επιτυχής

elliz-επιτυχής

katpend-επιτυχής

evi mik-επιτυχής-Απόστολος Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

angela kgr-επιτυχής-Μαρίνος Τσιριγώτης-Αθήνα

vageor-επιτυχής-Απόστολος Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

irnadi-επιτυχής-Αγγελική Μπουζάκη-Θεσ/νίκη

artesio-επιτυχής-Δερετζής Χαράλαμπος-Δράμα

elenanikou-επιτυχής-Αγγελική Μπουζάκη-Θεσ/νίκη

supermamaka (2η φορά)-επιτυχής-Γκουτζιούλης Φώτης-Θεσ/νίκη

ΜΑΡΙΑΛ 2επιτυχής

barbiεπιτυχής-Γιαννίκος Λάμπρος -Αθήνα

aleca2g-επιτυχής -Ευστ. Μητσάκης-Θεσ/νίκη

poubaki- επιτυχής-Δημήτρης Μπιλάλης-Αθήνα

anti1980-επιτυχής-Αγ. Μπουζάκη-Θεσ/νικη

Fabiana-επιτυχής-Αγ. Μπουζάκη-Θεσ/νικη

ΚΑΤΕ1982-επιτυχής-Αγ. Μπουζάκη-Θεσ/νικη

Πενουλα-επιτυχής

v.polina-επιτυχής-Γιαννίκος Λάμπρος Αθήνα

Labrinoula-επιτυχής-Γιαννίκος Λάμπρος Αθήνα

verak- επιτυχής- Αγ. Μπουζάκη-θεσ/νικη

mpourmpoulithras-επιτυχής-Γιαννίκος Λ. Αθήνα

bouboukatsi-επιτυχής-Γιαννίκος Λ. Αθήνα

Garouf-επιτυχής-Γιαννίκος Λ. Αθήνα

@marilou-επιτυχής - Γιαννίκος Λ. Αθήνα

MAMA-AGA -επιτυχής (3η φορά)

mirellaki- επιτυχής - Isabel Rosas Alcantara Αθήνα-Μ.Γκόσμα (μαία)

ΜΑΡΙΑΛ - επιτυχής (2η φορά)

Γαρδουμπάκι- επιτυχής - Γιαννίκος Λ. Αθήνα

Super Mummy - επιτυχής- Γιαννίκος Λ.- Έλντα Λατη (μαία) - Αθήνα

two_girls-επιτυχής- Γιαννίκος Λ.- Αθήνα

tinoula-επαναληπτική καισαρική

spyni-επαναληπτική καισαρική-Αρίστη Προκοπίου-Αθήνα

galat-επαναληπτική καισαρική (προγραμματισμένη)

myangel-επαναληπτικη καισαρική-Απόστ. Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

alcyon-επαναληπτικές καισαρικές-Ε. Μαντούδης-ΙΑΣΩ, Αθήνα

Lemag-επαναληπτικη καισαρική-Δημήτρης Μπιλάλης-Αθήνα

cesilia-επαναληπτικη καισαρική (δυστοκία)-Αλ. Παπανικολάου-Θεσ/νίκη

Wonderland-επαναληπτικη καισαρική (δυστοκία)

fwfw-επαναληπτικη καισαρική-Τριανταφύλλου Π. (δυστοκία)-Αθήνα

Zaxarenia-επαναληπτικη καισαρική (δυστοκία)-Κρήτη

Katerina+Α.Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

βάλια 27-επαναληπτικη καισαρική- Γιαννίκος Λ. Αθήνα

mlne-επαναληπτικη καισαρική-Μπουζάκη Αγγ.-θεσ/νικη

efrossyni-επαναληπτική καισαρική-Γιαννίκος Λ. - Αθήνα

filoudaki- επαναληπτική καισαρική- Γιαννίκος Λ. - Αθήνα

Amarilis81 - επαναληπτική κτ - Ταντανάσης Χάρης - Αθήνα

eliza k- στην προσπαθεια- ΠΗΤ 21/12/12- Μπουζάκη Αγγ.- θεσ/νικη

zazou_v-στην προσπάθεια- ΠΗΤ 27/05/13-Γιαννίκος Λ. Αθήνα

tangobsession- στην προσπάθεια- ΠΗΤ 21/09/13-Γιαννίκος Λ.

mamin - στην προσπάθεια - ΠΗΤ 29/09/13 - Γιαννίκος Λ. -Αθήνα

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Γράψτε κι εμένα στη λίστα. Είμαι στην προσπάθεια για vbac με τον Γιαννίκο Λάμπρο. Έχω ΠΗΤ 21.9.2013.

Οκ, μπήκες! Καλή επιτυχία... αν και με τον Γιαννίκο μπορείς να είσαι ήσυχη ότι θα γίνει ότι πρέπει να γίνει, τίποτα λιγότερο...

• 2 εβδομάδες μετά...

Θυμάστε τι σας είχα πεί για το Παπαγεωργίου; Κάνω τον μεγάλο υπέρηχο στο Παπαγεωργίου…(για να λέμε και τα καλά, πλήρωσα μόνο 8,28? και μάλιστα τους παρακάλεσα να μου περάσουν και τις φωτογραφίες σε ένα στικάκι…και έτσι έχω και το καμάρι μου σε dvd όπως θα το είχα αν πήγαινα και πλήρωνα 140?) και η γιατρός που μου το έκανε…με το που μπήκε και μου ζήτησε το ιστορικό…μου λέει γνωρίζεται ότι δεν χρειάζεται να πάτε για καισαρική; Όπα λέω…η πρώτη γιατρός στο Παπαγεωργίου που μου λέει κάτι τέτοιο…που θα ξεγεννήσετε με ρωτάει; Όποιο εφημερεύει της απαντάω…εεεε τότε μου λέει θα κάνετε καισαρική! Μα γιατί την ρωτάω…γιατί μου λέει είναι η πολιτική των νοσοκομείων αυτή…και δεν πρόκειται να βρω νοσοκομειακό γιατρό που να μου κάνει φυσιολογικό σε νοσοκομείο. Απογοητεύτηκα και το μόνο που έκανα ήταν να παρακαλάω την Παναγίτσα να πάνε όλα καλά και φυσιολογικά με την γέννα και το παιδί! 34 εβδομάδα…είχα ραντεβού με την εξωτερική γιατρό, πάω και μου βρίσκει ότι έχω στα όρια αμνοιακό υγρό, ο πλακούντας ήταν γερασμένος και στον υπέρηχο ανάπτυξης που είχα κάνει στο νοσοκομείο έδειχνε ότι είχα και υψηλές αντιστάσεις στον πλακούντα και μου λέει, έτσι όπως είσαι έφυγες στο νοσοκομείο. Βλέπουμε ότι εφημερεύει το Ιπποκράτειο…πάω εκεί και με κάνουν εισαγωγή. Εφημέρευε η Γʼ κλινική όπου υπεύθυνος ήταν ο κ. Μαμόπουλος. Μόλις πέρασε για να με δει…(αφού τελικά βεβαιωθήκαμε ότι όλα ήταν καλά με το παιδί και το αμνοιακό) τον ρώτησα ευθέως για το αν μπορώ να πάω για φυσιολογικό…και ο άνθρωπος μου είπε ʽΦΥΣΙΚΑ…!ʼ. Τρελάθηκα από την χαρά μου. Ρώτησα και τις νοσηλεύτριες και μου είπαν ότι μόνο αυτός αναλαμβάνει σε δημόσιο νοσοκομείο κάτι τέτοιο, ακόμα και ας είναι στην ίδια κλινική και στο ίδιο νοσοκομείο, ότι θα ήταν στο χέρι του εφημερεύον για το πώς θα πράξει, οπότε θα έπρεπε να πετύχω εφημερία του για να είμαι σίγουρη, ότι τουλάχιστον θα το προσπαθούσα για vbac. Παρακάλεσα και μου είπαν τις εφημερίες του γιατρού…10 Ιουνίου έμπαινα στο μήνα μου…και εφημέρευε στις 15 και 16 Ιουνίου και μετά εφημέρευε ξανά τον Ιούλιο. Επειδή έπαιρνα το χαπάκι γιουτοπάρ για τις συσπάσεις και στον τρίτο μου και με το που το σταμάτησα σε 2 μέρες μου έσπασαν τα νερά…είπα θα το κάνω με σύστημα…και στις 14 θα το σταματήσω για να γεννήσω…! Εσύ είσαι που το λες…σταμάτησα το χαπάκι…και λες και είχε κοιμηθεί η μήτρα μου…είχα συσπάσεις βέβαια…αλλά καμία σχέση με του 5λεπτου που είχα φτάσει σε μια φάση την Ανάσταση και είχαμε πανικοβληθεί όλοι…μην γεννήσω πρόωρα. Βλέπω στις 16 και λίγο αίμα και πάω στο νοσοκομείο…με την πεποίθηση ότι μπαίνω τώρα να γεννήσω…αλλά με έδιωξαν, γιατί πάλι η πολιτική των νοσοκομείων είναι ότι δεν κάνουν εισαγωγή…αν έχει κάποια διαστολή κάτω από 3. Και έτσι έχασα την εφημερία του γιατρού. Στις 17 το αίμα συνεχίστηκε…οπότε ξημερώματα για της 18 πηγαίνω στο Παπαγεωργίου που είχε εφημερία…που πάλι και αυτοί μου είπαν ότι δεν μπορούν να με κάνουν εισαγωγή γιατί δεν είχα διαστολή. Την επομένη μέρα το αίμα σταμάτησε. Έτσι το πήρα απόφαση ότι δυστυχώς θα έκανα καισαρική, αφού είχα χάσει της εφημερίες του γιατρού, την οποία μου την είχαν προγραμματισμένη από το Παπαγεωργίου για 2 Ιουλίου και αν φυσικά δεν γινόταν κάτι άλλο πιο μπροστά και έμπαινα νωρίτερα. Πάω Παρασκευή 28 Ιουνίου στην εξωτερική μου γιατρό για να με δει…και πάλι όλα μου τα βλέπει χάλια…μου λέει ότι έχω και διαστολή 2 από κάτω…και ότι δεν γίνεται, το παιδί δυσφορεί μέσα γιατί το είδε ότι δεν είχε μεγαλώσει σε σύγκριση με τις μετρήσεις της προηγούμενης εβδομάδας και ότι έπρεπε οπωσδήποτε να βγει. Μου είπε να πηγαίνω κάθε μέρα στο εφημερεύον να με βάζουν στο καρδιοτοκογράφο για να βλέπω ότι όλα με το παιδί πήγαιναν καλά…λόγο και του χάλια πλακούντα που είχα. Οπότε πηγαίνω το Σάββατο 29 Ιουνίου στο Παπαγεωργίου που εφημέρευε και τους το λέω…και ο ειδικευόμενος γιατρός με τις μαίες με ειρωνεύτηκαν κανονικότατα…! Όχι με το δικό του μηχάνημα…βρήκε το αμνοιακό καλό, τον πλακούντα καλό, το παιδί το βρήκε ότι είναι ψηλά…(αυτό συγνώμη αλλά 4 εγκυμοσύνες έκανα…και με γυμνό οφθαλμό φαινόταν κάτω η κοιλιά μου και ότι ήταν χαμηλά) και διαστολή μηδέν μου λέει…καλά του λέω…εχθές στις 9 το βράδυ είχα διαστολή 2 πώς γίνεται σήμερα να έχω μηδέν;;; Μου είπε κάτι που από το κλάμα (γιατί συγνώμη βρε κορίτσια, πέστε κάτι οι ορμόνες…πέστε η πίεση και το άγχος που είχα για το να είναι καλά το μωρό, με την ειρωνεία που με μιλούσε και το κλίμα το αρνητικό από κάποιες συγκεκριμένες μαίες…για να μην τις βάλω όλες ʽστο ίδιο τσουβάλιʼ) δεν άντεξα…κατέρρευσα και άρχισα να κλαίω…και τότε ηρέμησε και άρχισε να με μιλάει καλύτερα. Φεύγω από το Παπαγεωργίου και την Κυριακή 30 Ιουνίου από το μεσημέρι και μετά με έπιασαν συσπάσεις αν 25 λεπτά με ελαφριά πονάκια, ξημερώματα Δευτέρας οι συσπάσεις από της 3 πμ και μετά έγιναν ανά 15 λεπτά και είδα και αίμα…περίμενα να σχολάσει ο σύζυγος και 8 η ώρα με την αλλαγή της εφημερίας την Δευτέρα 1 Ιουλίου…βρίσκομαι στο Ιπποκράτειο…μπαίνω μέσα τους λέω το ιστορικό με βλέπουν και μου λένε ότι έχω διαστολή 3 και αίμα και θα με κάνουν φυσικά εισαγωγή…ποιος γιατρός εφημερεύει τους ρωτάω…ο κ.Μαμόπουλος με απαντάνε…! Παναγιά μου λέω…και ύστερα σου λένε να μην πιστεύεις…! Η Παναγίτσα τα έκανε όλα, όπως ακριβώς τα ήθελα…! Στις 11 η ώρα μου έσπασαν αυτοί τα νερά…και άρχισαν οι πόνοι να γίνονται εντονότεροι και πιο σύντομοι…και 4 και 10 βγήκε το καμάρι μου φυσιολογικάααααααα!!!

Δόξα το Θεό!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ.Μαμόπουλο, στους ειδικευόμενους γιατρούς Ζήση και Κωνσταντίνο και στις μαίες του Ιπποκράτειου που ήταν συνέχεια στο πλάι μου και με ενθάρρυναν και με στήριξαν μέχρι το τέλος.

Οπότε ʽΓαρδουμπάκιʼ πρόσθεσε και εμένα σε παρακαλώ στους φυσιολογικούς τοκετούς μετά από καισαρική τομή με τον κ.Μαμόπουλο και μάλιστα χωρίς να πληρώσω ούτε ένα ευρώ στην εφημερία του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης.

:D

Μανούλες Καλημέρα και απο μένα!

Είμαι μία απ'ο τις πολλές που νιώθουν όχι πολύ ευχάριστα για την καισαρική (εννοείται ευγνώμων που έχω το αγγελούδι μου στην αγκαλιά μου - απλώς πόνεσα πλύ μετά, άργησα να συνέλθω, και αντιμετώπισα τεράστιο πρόβλημα με το θηλασμό όπου και αναγκάστηκα να σταματήσω) και πλέον σκεφτομαι για το δεύτερο.

Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω, επισκεφθήκατε το γιατρό πριν μείνετε εγκυούλες? Υπάρχει κάτι που μπορεί να προάγει τον φυσιολογικό τοκετό πρίν από την σύλληψη? Μπορεί κάποια να μου στείλει την λίστα από γιατρούς που κάνουν VBAC στην Θεσσαλονίκη? Κάποιον που θα συστήνατε? Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει καμία κάποια μαία που τη βοήθησε σε όλο αυτό? Έχω ακούσει για μαθήματα ψυχοσωματικής που σε βοηθάνε σε όλο αυτό αλλά δεν έχω ιδέα που μπορώ να ενημερωθώ γι αυτά!

Σας ευχαριστώ πολύ και καλή τύχη σε όσες προσπαθούν και να σας ζήσουν σε όλες τις υπόλοιπες!

Διαφημίσεις

sofiateli συγχαρητηρια κοπελα μου,παντα να εισαι τυχερη κι ευτυχισμενη με τα μωρακια σου,εχεις πολλη δυναμη και πεισμα!!!!!χιλια μπραβο,να σου ζησει το νεογεννητακι σου!!!!

fBaep3.png

uwK7p3.png

sofiateli μπράβο, μπράβο, χαίρομαι που βοήθησε και λίγο η τύχη και όλα πήγαν όπως τα ήθελες, αν και απ'ότι βλέπω δεν το βάζεις εύκολα κάτω ;)

Να ζήσετε, καλή τύχη στα μωρά σου.

baila-επιτυχής(2η φορά)-Αλέξης Παπανικολάου-Θεσ/νίκη

dimitrak-επιτυχής-Γρηγόρης Γκριμπίζης-Θεσ/νίκη

nena-επιτυχής

nancy_pan-επιτυχής

elliz-επιτυχής

katpend-επιτυχής

evi mik-επιτυχής-Απόστολος Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

angela kgr-επιτυχής-Μαρίνος Τσιριγώτης-Αθήνα

vageor-επιτυχής-Απόστολος Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

irnadi-επιτυχής-Αγγελική Μπουζάκη-Θεσ/νίκη

artesio-επιτυχής-Δερετζής Χαράλαμπος-Δράμα

elenanikou-επιτυχής-Αγγελική Μπουζάκη-Θεσ/νίκη

supermamaka (2η φορά)-επιτυχής-Γκουτζιούλης Φώτης-Θεσ/νίκη

ΜΑΡΙΑΛ 2επιτυχής

barbiεπιτυχής-Γιαννίκος Λάμπρος -Αθήνα

aleca2g-επιτυχής -Ευστ. Μητσάκης-Θεσ/νίκη

poubaki- επιτυχής-Δημήτρης Μπιλάλης-Αθήνα

anti1980-επιτυχής-Αγ. Μπουζάκη-Θεσ/νικη

Fabiana-επιτυχής-Αγ. Μπουζάκη-Θεσ/νικη

ΚΑΤΕ1982-επιτυχής-Αγ. Μπουζάκη-Θεσ/νικη

Πενουλα-επιτυχής

v.polina-επιτυχής-Γιαννίκος Λάμπρος Αθήνα

Labrinoula-επιτυχής-Γιαννίκος Λάμπρος Αθήνα

verak- επιτυχής- Αγ. Μπουζάκη-θεσ/νικη

mpourmpoulithras-επιτυχής-Γιαννίκος Λ. Αθήνα

bouboukatsi-επιτυχής-Γιαννίκος Λ. Αθήνα

Garouf-επιτυχής-Γιαννίκος Λ. Αθήνα

@marilou-επιτυχής - Γιαννίκος Λ. Αθήνα

MAMA-AGA -επιτυχής (3η φορά)

mirellaki- επιτυχής - Isabel Rosas Alcantara Αθήνα-Μ.Γκόσμα (μαία)

ΜΑΡΙΑΛ - επιτυχής (2η φορά)

Γαρδουμπάκι- επιτυχής - Γιαννίκος Λ. Αθήνα

Super Mummy - επιτυχής- Γιαννίκος Λ.- Έλντα Λατη (μαία) - Αθήνα

two_girls-επιτυχής- Γιαννίκος Λ.- Αθήνα

sofiateli-επιτυχής-Απ. Μαμόπουλος-Θεσ/κη

tinoula-επαναληπτική καισαρική

spyni-επαναληπτική καισαρική-Αρίστη Προκοπίου-Αθήνα

galat-επαναληπτική καισαρική (προγραμματισμένη)

myangel-επαναληπτικη καισαρική-Απόστ. Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

alcyon-επαναληπτικές καισαρικές-Ε. Μαντούδης-ΙΑΣΩ, Αθήνα

Lemag-επαναληπτικη καισαρική-Δημήτρης Μπιλάλης-Αθήνα

cesilia-επαναληπτικη καισαρική (δυστοκία)-Αλ. Παπανικολάου-Θεσ/νίκη

Wonderland-επαναληπτικη καισαρική (δυστοκία)

fwfw-επαναληπτικη καισαρική-Τριανταφύλλου Π. (δυστοκία)-Αθήνα

Zaxarenia-επαναληπτικη καισαρική (δυστοκία)-Κρήτη

Katerina+Α.Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

βάλια 27-επαναληπτικη καισαρική- Γιαννίκος Λ. Αθήνα

mlne-επαναληπτικη καισαρική-Μπουζάκη Αγγ.-θεσ/νικη

efrossyni-επαναληπτική καισαρική-Γιαννίκος Λ. - Αθήνα

filoudaki- επαναληπτική καισαρική- Γιαννίκος Λ. - Αθήνα

Amarilis81 - επαναληπτική κτ - Ταντανάσης Χάρης - Αθήνα

eliza k- στην προσπαθεια- ΠΗΤ 21/12/12- Μπουζάκη Αγγ.- θεσ/νικη

zazou_v-στην προσπάθεια- ΠΗΤ 27/05/13-Γιαννίκος Λ. Αθήνα

tangobsession- στην προσπάθεια- ΠΗΤ 21/09/13-Γιαννίκος Λ.

mamin - στην προσπάθεια - ΠΗΤ 29/09/13 - Γιαννίκος Λ. -Αθήνα

Υπάρχει κάτι που μπορεί να προάγει τον φυσιολογικό τοκετό πρίν από την σύλληψη? Μπορεί κάποια να μου στείλει την λίστα από γιατρούς που κάνουν VBAC στην Θεσσαλονίκη?

Μια θεωρητική απόσταση ασφαλείας 18 μηνών μεταξύ των 2 τοκετών, αν και πολλές έχουν κάνει vbac νωρίτερα. Οι γιατροί:

Αγγελική Μπουζάκη

Νίκος Παπανικολάου

Αλέξης Παπανικολάου

Μαμόπουλος Απόστολος

Γκουτζιούλης Μιχάλης

Κάνε τον κόπο και μπες στην ομάδα vbac στο facebook, έχει πολλές πληροφορίες στα αρχεία, και ονόματα και εμπειρίες. Κι εδώ βέβαια μπορείς να διαβάσεις πολλά... αν έχεις κουράγιο και χρόνο να ανατρέξεις στις προηγούμενες σελίδες. Με το καλό να έρθει μια δεύτερη εγκυμοσύνη.

Μια θεωρητική απόσταση ασφαλείας 18 μηνών μεταξύ των 2 τοκετών, αν και πολλές έχουν κάνει vbac νωρίτερα. Οι γιατροί:

Αγγελική Μπουζάκη

Νίκος Παπανικολάου

Αλέξης Παπανικολάου

Μαμόπουλος Απόστολος

Γκουτζιούλης Μιχάλης

Κάνε τον κόπο και μπες στην ομάδα vbac στο facebook, έχει πολλές πληροφορίες στα αρχεία, και ονόματα και εμπειρίες. Κι εδώ βέβαια μπορείς να διαβάσεις πολλά... αν έχεις κουράγιο και χρόνο να ανατρέξεις στις προηγούμενες σελίδες. Με το καλό να έρθει μια δεύτερη εγκυμοσύνη.

Σ΄ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες και την άμεση απάντηση! Θα μπορούσες να μου πεις το όνομα της ομάδας στο fb γιατί έχω βρει μόνο την ομαδα των USA στο fb! Σ΄ευχαριστώ κ πάλι κ εύχομαι ότι καλύτερο!

Σ΄ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες και την άμεση απάντηση! Θα μπορούσες να μου πεις το όνομα της ομάδας στο fb γιατί έχω βρει μόνο την ομαδα των USA στο fb! Σ΄ευχαριστώ κ πάλι κ εύχομαι ότι καλύτερο!

vbac-> https://www.facebook.com/groups/VBAC.Greece/

hvbac-> https://www.facebook.com/groups/hvbac/

ακομα κι αν δε ενδιαφερει τοκετος στο σπιτι μπορεις να παρεις πολλες χρησιμες πληροφοριες απτα αρχεια της δευτερης ομαδας

Διαφημίσεις

• 4 εβδομάδες μετά...

Kαλησπέρα.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν η προεκλαμψια στην πρώτη εγκυμοσύνη είναι ανασταλτικός παράγοντας για vbac.

Γέννησα πριν 12 μήνες (τώρα ξεκινάμε προσπάθειες για το δεύτερο) με κτ την 38w+1. Είχα υψηλή πίεση (18 ), λίγο λεύκωμα στα ούρα, πολύ πρησμένα πόδια, πλακούντα σε κακή κατάσταση και το μωρό δεν έπαιρνε βάρος επι 3 εβδομαδες. Ο γιατρός μου φοβήθηκε για προεκλαμψία και έκρινε οτι έπρεπε να γίνει κτ.

Επειδή έχω ακούσει οτι όταν κάνεις προεκλαμψία στην πρώτη εγκυμοσύνη, έχεις μεγάλες πιθανότητες να ξανακάνεις στη δεύτερη, τι γίνεται με το ενδεχόμενο vbac. Το ξεχνάμε;

Ένα πολύ κατατοπιστικό άρθρο σχετικά με το θέμα των κονδυλωμάτων και της νεανικής αναπνευστικής θηλωμάτωσης (δηλ. τα κονδυλώματα αναπνευστικού των μικρών παιδιών) είναι αυτό: http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0029784402030818. Τα σημαντικότερα συμπέρασματα της έρευνας που μελέτησε 1,2 εκατομμύρια παιδιά ήταν ότι:

1) Για μητέρες με ιστορικό κονδυλωμάτων γεννητικού συστήματος κατά την εγκυμοσύνη η πιθανότητα να νοσήσουν τα παιδιά τους από αναπνευστική θηλωμάτωση είναι 7/1000 γεννήσεις, και

2) Ο κίνδυνος μετάδοσης παραμένει ο ίδιος ανεξάρτητα του τρόπου τοκετού (καισαρική ή κολπικός τοκετός).

Ειδικά αναφορικά με τον τρόπο τοκετού έχουν δημοσιευτεί και άλλα άρθρα, κανένα όμως με τη μεθοδολογία ή τον όγκο περιστατικών της παραπάνω μελέτης. Από αυτά δεν υπάρχει κάποιο που με ξεκάθαρο τρόπο να αποδεικνύει ότι η καισαρική προφυλάσσει το έμβρυο, ενώ το συμπέρασμα είναι ότι μάλλον το έμβρυο εκτίθεται στον ιό HPV τόσο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης (μέσω του πλακούντα) όσο και κατά τον τοκετό. Ως αποτέλεσμα κανένας φορέας που ασχολείται με τη Μαιευτική διεθνώς δε θεωρεί τον τοκετό με καισαρική απαραίτητο ή καν ωφέλιμο για τις γυναίκες με κονδυλώματα.

1) Στο άρθρο αναφέρει οτι η μεγάλη διάρκεια τοκετού (άνω των 10ωρών) διπλασιάζει τον κίνδυνο μετάδοσης. Από αυτή την άποψη η καισαρική που είναι πολύ σύντομη σαν διαδικασία δεν προστατεύει από τη μετάδοση των κονδυλωμάτων;

2) Υπάρχει κάποια εξέταση που πρέπει να κάνει το παιδί για να διαπιστωθεί αν έχει κολλήσει (εφόσον η μητέρα του είχε ενεργα κονδυλώματα κατά την εγκυμοσύνη και τον τοκετό);

Κορίτσια, προσπαθώ να διαβάσω αυτό το τεράστιο θέμα από την αρχή αλλά έχω χαθεί.

Υπάρχει γιατρός σε δημόσιο νοσοκομείο που να αναλαμβάνει vbac;

Κατά προτίμηση όχι στο Έλενα γιατί αν δεν τα καταφέρω και πάμε σε καισαρική δε θα ήθελα να γίνει με γενική αναισθησία (όπως κάνει το Έλενα)

καλησπερα κοριτσια!!!!να σας ζησουν τα μωρακια σας !!!!!!

να ρωτησω κατι ποιοι ειναι οι κινδυνοι κ δεν κανουν οι γιατροι φυσιολ.τοκ μετα απο καισαρικη???

καλησπερα κοριτσια!!!!να σας ζησουν τα μωρακια σας !!!!!!

να ρωτησω κατι ποιοι ειναι οι κινδυνοι κ δεν κανουν οι γιατροι φυσιολ.τοκ μετα απο καισαρικη???

Να πάρουν λιγότερα χρήματα, να χάσουν το ιατρείο τους το απόγευμα και να χρειαστεί να ανανεώσουν τις σπουδές τους γιατί δεν το διδάχτηκαν όταν πήραν ειδικότητα....

Τα στατιστικά για τους πραγματικούς όποιους κινδύνους αναφέρονται μέσα στο θέμα, διάβασέ το αξίζει τον κόπο, όπως και τα αρχεία των ομάδων στο φβ που αναφέρθηκαν νωρίτερα.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

καλημέρα και από μένα,για να παίρνω σειρά και εγώ για τη λίστα....

το διαβάζω αυτό το θέμα τουλάχιστον 2 χρόνια,και να πω την αλήθεια μου,με επεισε για φ.τ.

εχω ενημέρωσει το γιατρό μου για την επιθυμία μου,και του είπα ότι αν δεν με αναλάβει παω αλλού,και όλα μια χαρά.είναι λίγο διστακτικός αλλά επειδή είμαστε συγγενείς έχω την άνεση να του μιλάω ελεύθερα το ίδιο και εκείνος.

οπότε μάλλον είμαι έγκυος στο δεύτερο,δεν έχω κάνει ακόμα χοριακή,μόνο τέστ, το οποίο βγήκε θετικό,είπαμε να περιμένουμε λίγο ακόμα,μήπως αδιαθετήσω αλλά είμαι σίγουρη κατα 90% ότι είμαι.

να ρωτήσω κάτι?εάν σε περίπτωση που δεν με αναλάβει ο δικός μου,ο Γιανίκος που ξεγεννάει?

καλημέρα και από μένα,για να παίρνω σειρά και εγώ για τη λίστα....

το διαβάζω αυτό το θέμα τουλάχιστον 2 χρόνια,και να πω την αλήθεια μου,με επεισε για φ.τ.

εχω ενημέρωσει το γιατρό μου για την επιθυμία μου,και του είπα ότι αν δεν με αναλάβει παω αλλού,και όλα μια χαρά.είναι λίγο διστακτικός αλλά επειδή είμαστε συγγενείς έχω την άνεση να του μιλάω ελεύθερα το ίδιο και εκείνος.

Το ότι ο γιατρός σου είναι λίγο διστακτικός όπως είπες- παρόλο που είναι συγγενής σου και προφανώς τον εμπιστεύεσαι- δεν σε ανησυχεί;

Το ότι ο γιατρός σου είναι λίγο διστακτικός όπως είπες- παρόλο που είναι συγγενής σου και προφανώς τον εμπιστεύεσαι- δεν σε ανησυχεί;

Όχι ιδιαίτερα,γιατί μου αρέσει η ειλικρίνεια,και προτιμώ να έιναι ξεκάθαρα τα πράγματα από την αρχή για να ξέρω τι έχω να αντιμετωπίσω.

Μπορεί να παρερμήνευσα και εγώ την αντίδρασή του,απλά του το λέω καιρό για φ.τ,πριν καν ακόμα ξεκινήσουμε προσπάθειες για 2 παιδάκι.

Απλά το μόνο που μου είπε είναι ένα :<θα δούμε>,

Την Δευτέρα έχουμε ραντεβού οπότε μπορεί και να αλλάξουν τα δεδομένα.....θα δείξει,όπως κατάλαβες είμαι λίγο ανυπόμονη και θέλω πάντα να έχω εναλλακτικές

Όχι ιδιαίτερα,γιατί μου αρέσει η ειλικρίνεια,και προτιμώ να έιναι ξεκάθαρα τα πράγματα από την αρχή για να ξέρω τι έχω να αντιμετωπίσω.

Μπορεί να παρερμήνευσα και εγώ την αντίδρασή του,απλά του το λέω καιρό για φ.τ,πριν καν ακόμα ξεκινήσουμε προσπάθειες για 2 παιδάκι.

Απλά το μόνο που μου είπε είναι ένα :<θα δούμε>,

Την Δευτέρα έχουμε ραντεβού οπότε μπορεί και να αλλάξουν τα δεδομένα.....θα δείξει,όπως κατάλαβες είμαι λίγο ανυπόμονη και θέλω πάντα να έχω εναλλακτικές

άντε με το καλό!:-)

Έχε εναλλακτικές στο μυαλό σου, απλώς πρόσεχε μην σου γίνει έμμονη ιδέα. Εναλλακτικές σημαίνει ότι είμαι προετοιμασμένη και σε περίπτωση που δεν έρθουν όλα όπως ακριβώς τα έχω φανταστεί.

άντε με το καλό!:-)

Έχε εναλλακτικές στο μυαλό σου, απλώς πρόσεχε μην σου γίνει έμμονη ιδέα. Εναλλακτικές σημαίνει ότι είμαι προετοιμασμένη και σε περίπτωση που δεν έρθουν όλα όπως ακριβώς τα έχω φανταστεί.

σε ευχαριστώ,να είσαι καλά ,θέλω να πιστευω πως όχι,αλλά θέλω πάρα πολύ να γεννήσω φυσιολογικά,εχω και στο πίσω μέρος του μυαλού βέβαια ότι μπορεί και να προκύψουν θέματα,γιατί ακόμα είναι πολύ νωρίς,όπως και στο 1 μου παιδάκι μου,αλλά...........θα στεναχωρηθώ και λιγάκι εάν δεν τα καταφέρω....θα σας ενημερώνω,να είστε όλες καλά,μου δίνετε δύναμη....

Συγχαρητήρια για την εγκυμοσύνη σου. Ο συγγενής σου έχει ξανακάνει vbac; Κάνει γενικά φυσικούς τοκετούς; Κοινώς ξέρει από βέσπα; Το ότι είναι συγγενής δε λέει τίποτα σε αυτή την περίπτωση. Εύχομαι να σου πάνε όλα όπως τα θέλεις. ;)

FLcUp3.png0BQfp3.png

Ηρθα και εγώ πάλι στην παρέα σας!!

Τόσο καιρό παρακολουθούσα το θέμα αλλά δεν είχα μπει μέσα να γράψω.

Την Δευτέρα 2/9 μπαίνω στο μήνα μου (36 βδομάδων) και πάμε βουρ για VBAC.

Η ημερομηνία της ΠΗΤ τελικα είναι 2/10, βάση περιόδου, και όχι βάση αυχενικής που μας εβγάζε 29/9 ημερομηνία.

Ο κ.Γιαννίκος είναι πολύ αισίοδοξος γιατί πάμε καλά και θα τα καταφέρουμε... εκτός απροοπτου!

Αυτό που νοιάζει πλέον κορίτσια, είναι να μου δωθεί η ευκαιρία να προσπαθήσω να γεννήσω φυσιολογικά. Την καισαρική την έζησα και έχω την εμπειρία της... δεν ταλαιπωρήθηκα καθόλου, ούτε πόνεσα μετά, είχα πολύ καλή και γρήγορη ανάρρωση.

Αλλά ο φυσιολογικός τοκέτος είναι αυτός για τον οποίο μας έχει φτιάξει η φύση!!!

Πλέον, δεν με νοιάζει πως θα καταλήξω να γεννήσω.... αν προκύψει καισαρική θα ξέρω ότι έχω κανει ότι περνάει από το χέρι μου για να την αποφύγω! Και αν τελικά καταφέρω και φέρω στο κόσμο την φρουφρουδένια μας με φυσιολογικό θα είμαι η πιο ευτυχισμένη μανούλα, γιατι έκανα αυτο για το οποίο με προορίζει η φύση!

Μπαίνουμε λοιπόν στην τελική ευθεία και οι προπαρασκευαστικές συσπάσεις δίνουν και πέρνουν συνέχεια!!!!

Για να δούμε... θα έξαντλήσω το μήνα ή η μικρή θα αποφασίσει να βγει πριν την ΠΗΤ!!!!

Συγχαρητήρια για την εγκυμοσύνη σου. Ο συγγενής σου έχει ξανακάνει vbac; Κάνει γενικά φυσικούς τοκετούς; Κοινώς ξέρει από βέσπα; Το ότι είναι συγγενής δε λέει τίποτα σε αυτή την περίπτωση. Εύχομαι να σου πάνε όλα όπως τα θέλεις. ;)

σε ευχαριστώ πολύ,σε παλιότερες συζητήσεις που κάναμε μου είχε πει πως ναι έχει εμπειρεία,γιατί ήταν πολλά χρόνια σε δημόσιο νοσοκομείο και ότι είχε αντιμετωπίσει πολλά και διάφορα,τα υπόλοιπα θα τα σηζητήσουμε σήμερα....από κοντά

Κορίτσια, προσπαθώ να διαβάσω αυτό το τεράστιο θέμα από την αρχή αλλά έχω χαθεί.

Υπάρχει γιατρός σε δημόσιο νοσοκομείο που να αναλαμβάνει vbac;

Κατά προτίμηση όχι στο Έλενα γιατί αν δεν τα καταφέρω και πάμε σε καισαρική δε θα ήθελα να γίνει με γενική αναισθησία (όπως κάνει το Έλενα)

Πρόσεχε γιατί αυτός που φημίζεται ότι κάνει vbac στο Έλενα δεν κάνει στην πραγματικότητα, από αυτόν έφυγα μόλις μπήκα στον 8ο, και για άλλα νοσοκομεία δημόσια ξέρω ότι δεν το υποστηρίζουν οπότε δεν υπάρχει και γιατρός άρα... κομματάκι δύσκολο (εκτός Μαμόπουλου Θεσ/κη).

Αν όμως δεν είχα σκάσει τόσα 75αρια στο Έλενα, εγκυμοσύνη τοκετός με Γιαννίκο κ΄ μαιευτήριο θα μου είχαν κοστίσει όσο και το φακελάκι στο Αττικό που είχα γεννήσει την κόρη μου 20 μήνες νωρίτερα και κατέληξα με κτ άνευ αιτίας.

Όσο για προεκλαμψία, κονδυλώματα καλύτερα να σου απαντήσει γιατρός φιλικός στο vbac, ο κος Μιχαλόπουλος ξέρει σίγουρα περισσότερα. Καλή συνέχεια.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...