Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

και θηλάζω... και παχαίνω!!!! -εσείς?

Vicky-Elena

Recommended Posts

Κορίτσια επειδή δυστυχώς παίζει να μη μπορέσω να θηλάσω επειδή το παιδί θα κάνει χειρουργείο όταν γεννηθεί ... θα χάσω κανένα κιλό αν δε θηλάσω ή είμαι καταδικασμένη???

azHYp2.png

vwuep3.png

Διαφημίσεις

εγω παλι εχω ρεψει... : (

ξεκινησα 52 , γεννησα 60 και τωρα ειμαι 50..δυο κιλα κατω απο οτι ξεκινησα,αυτα τα δυο κιλα που προσπαθουσα να χασω πριν μεινω εγκυος και δεν τα καταφερνα..

νομιζω οτι με εχει ξεζουμισει η μικρη..

ti trws tha mporouses na mas peis..?

Κορίτσια επειδή δυστυχώς παίζει να μη μπορέσω να θηλάσω επειδή το παιδί θα κάνει χειρουργείο όταν γεννηθεί ... θα χάσω κανένα κιλό αν δε θηλάσω ή είμαι καταδικασμένη???

Bera ti xeirourgeio tha kanei? :(

mhn to sterhseis to mhtriko gala......otan bgei bgaze to me thilastro kai apothikeue to se sakoules sthn katapsyksh.....oso kai na kanei me oro kai farmaka kapoia stigmh tha ta bgaloun tote ksekina me to galataki sou!!!!einai DWRO THEOU!!!

TA PANTA EN SOFIA O THEOS EPOIHSEN!!! :P:p:p:p:p:p:p

ola auta einai logia ths aderfhs mou ,kai egw den hthela na thilasw gia na mhn parw baros..omws blepw to zoumeraki mou na xamogelaei mono kai na einai toso xaroumeno!!!!!!!!thilase to mwro sou mhn to kaneis gia esena giauto!!!!!!!!!!!!!

Bera ti xeirourgeio tha kanei? :(

mhn to sterhseis to mhtriko gala......otan bgei bgaze to me thilastro kai apothikeue to se sakoules sthn katapsyksh.....oso kai na kanei me oro kai farmaka kapoia stigmh tha ta bgaloun tote ksekina me to galataki sou!!!!einai DWRO THEOU!!!

TA PANTA EN SOFIA O THEOS EPOIHSEN!!! :P:p:p:p:p:p:p

ola auta einai logia ths aderfhs mou ,kai egw den hthela na thilasw gia na mhn parw baros..omws blepw to zoumeraki mou na xamogelaei mono kai na einai toso xaroumeno!!!!!!!!thilase to mwro sou mhn to kaneis gia esena giauto!!!!!!!!!!!!!

Δεν το κάνω για εμένα ... θέλω να θηλάσω! Απλά ξέρω ότι είνια δύσκολο να διατηρήσεις το θηλασμό με το θήλαστρο. Φοβάμαι ότι μειώνεται η παραγωγή με το θήλαστρο και ίσως δεν τα καταφέρω. Επίσης εκεί που θα είναι στην ανάρρωση σίγουρα θα της δώσουμε ξένο γάλα ... σιγά μην περιμένουν το δικό μου. Στο Παίδον θα είναι μάλλον ... οπότε οργάνωση μηδέν ...

Έχει παρεπιπτόντως καμία κοπέλα κάνει χειρουργείο το παιδί της στο Παίδον τόσο μικρό?? Μπορεί να μου πει εμπειρίες?

Εμένα θα κάνει στο έντερο επέμβαση μάλλον.

Τελικά αν δε θηλάσω θα χάσω κανένα κιλό ή θα είναι πολύ πιο δύσκολα??? Αυτό το λίπος που έχει αποθηκευτεί στην εγκυμοσύνη για το θηλασμό πώς θα φύγει αν δε θηλάσω???

azHYp2.png

vwuep3.png

Δεν το κάνω για εμένα ... θέλω να θηλάσω! Απλά ξέρω ότι είνια δύσκολο να διατηρήσεις το θηλασμό με το θήλαστρο. Φοβάμαι ότι μειώνεται η παραγωγή με το θήλαστρο και ίσως δεν τα καταφέρω. Επίσης εκεί που θα είναι στην ανάρρωση σίγουρα θα της δώσουμε ξένο γάλα ... σιγά μην περιμένουν το δικό μου. Στο Παίδον θα είναι μάλλον ... οπότε οργάνωση μηδέν ...

Έχει παρεπιπτόντως καμία κοπέλα κάνει χειρουργείο το παιδί της στο Παίδον τόσο μικρό?? Μπορεί να μου πει εμπειρίες?

Εμένα θα κάνει στο έντερο επέμβαση μάλλον.

Τελικά αν δε θηλάσω θα χάσω κανένα κιλό ή θα είναι πολύ πιο δύσκολα??? Αυτό το λίπος που έχει αποθηκευτεί στην εγκυμοσύνη για το θηλασμό πώς θα φύγει αν δε θηλάσω???

kalhmera ;)

loipon nai exw diabasei gia mia istoria pou ekane epembash kai phgaine kathimerina to gala afou to ebgaze me thilastro sto nosokomeio kai ths to edinan..pantws kane mia prospatheia na ksekinhseis na bgazeis gala apo to maieythrio pou tha eisai ekei exoun kala thilastra...kai prospathise na to bazeis thn katapsyksh kai na to dineis meta sto nini sou.euxomai ola na pane kala,,,oxi den tha einai duskola na xaseis kila eite thilaseis eite oxi apo thn stigmh pou tha gennhseis tha xaseis 8-10 kila kai meta se ena mhna tha xaseis ola ta ypoloipa egw ebala sxedon ta dipla giati trww gia na thilasw ;)))) euxomai na eisai kala kai na mas enhmerwseis gia to nini sou ;):P

Διαφημίσεις

γεια σας κοριτσια...πιστευα οτι ημουν η μοναδικη που τραβαω αυτο το προβλημα...γεννησα με καισαρικη κ εχασα 11...συνολικα ειχα παρει στην εγκυμοσυνη 25...η μικρη μου ειναι 4 μηνων κ εχω παρει 15 επιπλεον.αδιαθετησα μολισ 40ησα αλλα δεν βλεπω να βοηθαει καθολου αυτο.κ φανταστειτε οτι τα γλυκα ουτε να τα βλεπω....εχω αγανακτησει..εχω κ ολουσ να μ λενε πως εγινα ετσι κτλ....πριν ημουν 58 κ τωρα κοντευω 90...

γεια σας κοριτσια...πιστευα οτι ημουν η μοναδικη που τραβαω αυτο το προβλημα...γεννησα με καισαρικη κ εχασα 11...συνολικα ειχα παρει στην εγκυμοσυνη 25...η μικρη μου ειναι 4 μηνων κ εχω παρει 15 επιπλεον.αδιαθετησα μολισ 40ησα αλλα δεν βλεπω να βοηθαει καθολου αυτο.κ φανταστειτε οτι τα γλυκα ουτε να τα βλεπω....εχω αγανακτησει..εχω κ ολουσ να μ λενε πως εγινα ετσι κτλ....πριν ημουν 58 κ τωρα κοντευω 90...

Κάτσε ... έχασε τα 11 και έβαλε 15 σύν τα 11???? Πώς έγινε αυτό?

azHYp2.png

vwuep3.png

Τι τραβαμε και εμεις οι μητερες???????Εγω προσωπικα δεν βλεπω να φευγουν ευκολα τα κιλα μετα απο μια γεννα.Παιζει ρολο βεβαια και η ηλικια της καθε γυναικας και ο μεταβολισμος της, αλλα οσο μεγαλωνεις τοσο και αυτος επιβραδυνεται.Μερικες γυναικες ειναι πολυ τυχερες σε αυτο τον τομεα,δηλ. χανουν πολυ ευκολα και αλλες παλι ταλαιπωρουνται σαν τον Χριστο να χασουν λιγα κιλακια(εγω ανηκω στην δευτερη κατηγορια.)

Διαφημίσεις

θηλαζω εδω κι ενα χρονο,,,πηρα 18 κιλα απο την εγκυμοσυνη,,εχασα 12 κι εδω και 6 μηνες δεν χανω τιποτα μην πω οτι τσιμπησα και ενα,,,,,,,,

αν με θηλασμο τσιμπησες μονο ενα παλι καλα εισαι :rolleyes:

εγω απο τοτε που σαραντησα τσιμπησα 7!!!!!!!!!!:oops:

αλλα πειναω σαν λυκος συνεχεια! δεν χορταινω ποτε!! φοβαμαι πως θα παρω κι αλλα...

F2ETp3.png

Είχα γράψει νομίζω ότι στο πρώτο παιδί έτρωγα τον αγλέορα και επί έναν χρόνο ήμουν σταθερή στα κιλά.

Σε αυτό το παιδί, ξέρω καλύτερα, προσέχω τι τρώω και χωρίς να πεινάω, αδυνατίζω ... αργά αλλά σταθερά. Φαντάζομαι ότι αν το επεδίωκα, θα έχανα και πιο γρήγορα.

βρε αμαρεττο μου, πες κανενα τρικ,,,δηλ. πως το εννοεις, δεν τρωω, δεν ειναω??/εγω απο κιλα δεν εχω προβλημα-δεν πηρα πολλα- αλλα η κοιλιτσα κοιλιτσα....

βρε αμαρεττο μου, πες κανενα τρικ,,,δηλ. πως το εννοεις, δεν τρωω, δεν ειναω??/εγω απο κιλα δεν εχω προβλημα-δεν πηρα πολλα- αλλα η κοιλιτσα κοιλιτσα....

αχ και εμενα αυτη η κοιλιτσα πολυ με εκνευριζει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:evil::evil::evil:

Η οικογενοια μου ειναι ολη μου η ζωη

328e.jpg328ep3.png

Διαφημίσεις

Καλησπερα κοριτσια.Εγω εμεινα εγκυος 58 κιλα και γεννησα 69κιλα.Θηλαζα αποκλειστ 3,5 μηνες.Ερεψα.Δεν ειχα κοθολου ορεξη για φαγητο απο το αγχος μου για τη μικρη μου.Εχασα ολα τα κιλα της εγκυμοσυνης οσο θηλαζα δηλαδη σε 3,5 μηνες και μεχρι τωρα εχω χασει κι"αλλα 4.Δηλαδη ειμαι 55.Ποιος ειπε οτι το αγχος κανει κακο?:lol:

adEup3.png

Καλησπερα κοριτσια.Εγω εμεινα εγκυος 58 κιλα και γεννησα 69κιλα.Θηλαζα αποκλειστ 3,5 μηνες.Ερεψα.Δεν ειχα κοθολου ορεξη για φαγητο απο το αγχος μου για τη μικρη μου.Εχασα ολα τα κιλα της εγκυμοσυνης οσο θηλαζα δηλαδη σε 3,5 μηνες και μεχρι τωρα εχω χασει κι"αλλα 4.Δηλαδη ειμαι 55.Ποιος ειπε οτι το αγχος κανει κακο?:lol:

Εμένα ο γυναικολόγος μου, μου είπε ότι όσο θηλάζω, πρέπει να τρώω καλά, γι'αυτό δεν έχω καταφέρει να χάσω τα κιλά μου ακόμη..:-(:-( Και έρχεται και καλοκαίρι...

• 2 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια καλημέρα, να ρωτήσω κάτι; Διαβάζω κάποιες κοπέλες που γράφουν ότι με το που ξεκίνησαν δίαιτα ενώ θήλαζαν μειώθηκε το γάλα τους. Θα ήθελα να ρωτήσω γιατί συμβαίνει αυτό, αν όντως συμβαίνει, και τί μπορεί να κάνει κανείς για να το αποφύγει. Γιατί κι εγώ θηλάζω και θέλω να χάσω τα παραπανίσια κιλά της εγκυμοσύνης. Ήμουν 50, στην εγκυμοσύνη έφτασα 69, μετά τη γέννα ήμουν 63, μέσα στην πρώτη εβδομάδα μετά τη γέννα έφτασα 59 και από τότε η ζυγαριά είναι κολλημένη εκεί. Αν απλά μειώσω τις ποσότητες του φαγητού που τρώω, για παράδειγμα να τρώω τη μισή ποσότητα βραδινού, δηλαδή μισή μερίδα αντί για μία ολόκληρη, και κόψω πχ ένα ενδιάμεσο γεύμα το πρωί, πριν το μεσημεριανό, κινδυνεύω να μειωθεί το γάλα μου; Και αν πχ. φτάσω (λέμε τώρα) στα προ της εγκυμοσύνης κιλά, αυτό θα έχει αντίκτυπο στο γάλα μου;

h3amp2.png

qHAsp2.png

Κορίτσια καλημέρα, να ρωτήσω κάτι; Διαβάζω κάποιες κοπέλες που γράφουν ότι με το που ξεκίνησαν δίαιτα ενώ θήλαζαν μειώθηκε το γάλα τους. Θα ήθελα να ρωτήσω γιατί συμβαίνει αυτό, αν όντως συμβαίνει, και τί μπορεί να κάνει κανείς για να το αποφύγει. Γιατί κι εγώ θηλάζω και θέλω να χάσω τα παραπανίσια κιλά της εγκυμοσύνης. Ήμουν 50, στην εγκυμοσύνη έφτασα 69, μετά τη γέννα ήμουν 63, μέσα στην πρώτη εβδομάδα μετά τη γέννα έφτασα 59 και από τότε η ζυγαριά είναι κολλημένη εκεί. Αν απλά μειώσω τις ποσότητες του φαγητού που τρώω, για παράδειγμα να τρώω τη μισή ποσότητα βραδινού, δηλαδή μισή μερίδα αντί για μία ολόκληρη, και κόψω πχ ένα ενδιάμεσο γεύμα το πρωί, πριν το μεσημεριανό, κινδυνεύω να μειωθεί το γάλα μου; Και αν πχ. φτάσω (λέμε τώρα) στα προ της εγκυμοσύνης κιλά, αυτό θα έχει αντίκτυπο στο γάλα μου;

Γειά σου Μαρία!

Εγώ έκανα μια προσπάθεια... Έκοψα λίγο την ημερήσια ποσότητα ψωμιού , τα γλύκα εντελώς , μείωσα το βραδινό γεύμα , προσθεσα αρκετά φρούτα στο διαιτολογιό μου και ;;;;

Έχασα 1 κιλό στην εβδομάδα αλλά από τη δεύτερη κι΄ολας μέρα τα γάλα μου μειώθηκε!

Αρχικά θεωρησα ότι είναι η ιδέα μου έτσι συνέχισα για λίγες μέρες και όταν σιγουρεύτηκα τα παράτησα !

Σε αυτη τη φάση προέχει το μπεμπάκι μου ...και ας καλοκαιριάζει!!!! Ε θα κάνω βουτιές με κελεμπία και ;;;!!!

Τουλάχιστον είμαι σταθερή 71400....

¨ το αντράκι μας 07/01/2008 ο μπόμπιρας 29/9/10

..τα αστεράκια μου είναι εκεί ψηλα...

Εγώ κορίτσια δεν το πιστεύω ότι μειώνεται το γάλα αν κάνεις προσεγμένη διατροφή στο θηλασμό. Προφανώς και δε θα κάνεις στερητική δίαιτα αλλά μια προσεγμένη διατροφή που θα σε βοηθήσει να χάσεις τα κιλά σου μπορείς να κάνεις. Ο θηλασμός δικαιολογεί 500θερμίδες την ημέρα παραπάνω ... αυτό με 2 φρούτα κι ένα αποτήρι γάλα το έχεις σχεδόν καλύψει. Αν δλδ προσέχεις τη διατροφή σου και δεν τρως παχυντικά και γλυκά και θα αδυνατήσεις και δε θα μειωθεί το γάλα ... τουλάχιστον έτσι πιστεύω ...

azHYp2.png

vwuep3.png

Εμένα πάντως μειώθηκε! Φαντάζομαι είναι γιατί όταν κόβεις τα γλυκά, μειώνεται και η ανάγκη για νερό...

Άλλωστε προτείνεται και στο βιβλίο της Πατσούρου σαν μέθοδος για τη φάση του αποθηλασμού, να κόψεις το γάλα με φυσικές μεθόδους, κόβεις ζάχαρη και αλάτι για καμιά βδομάδα και μειώνεται σταδιακά και το γάλα.

Πάντως είναι και ανάλογα τον οργανισμό. Ξέρω κοπέλες που με το θηλασμό ενεργοποιήθηκε ο μεταβολισμός και χάσανε κιλά και άλλες που λόγω ορμονών μπλόκαρε. Αν είσαι στη 2η ομάδα, θα χρειαστεί να κάνεις πιο εξαντλητική δίαιτα, απ' ότι αν δεν θήλαζες, για να έχεις τα ίδια αποτελέσματα...

Άλλο όμως δίαιτα κι άλλο υγιεινή διατροφή!

Το τελευταίο επιβάλλεται. Τουλάχιστον εγώ πάντα σκέφτομαι αν αυτό που πρόκειται να φάω, θα το έδινα να το φάει το παιδί μου (γιατί στην ουσία το τρώει...) κι έτσι πορεύομαι...

κι ας μη χάνω... (τουλάχιστον δεν παχαίνω...)

Γεια σας κι από μένα.. εγώ στην εγκυμοσύνη πήρα μόνο 10 κιλάκια τα οποία έχασα στις 20 μέρες μετά τη γέννα.... και έχω πάρει ξανά τα 4 :( ενώ θηλάζω αποκλειστικά... βέβαια τρωω και τα γλυκάκια μου κ τις σοκολατίτσες μου... αλλά δε μπορώ να τα στερηθώ.. έχω σταματήσει τη δουλειά κι είμαι όλη τη μέρα σπίτι κι όσο να ναι το ζητάω το φαγητό και τις λιχουδιές... τα ρούχα μου πριν την εγκυμοσύνη τα περισσότερα δε μου μπαίνουν καν... οι μπλούζες λόγω στήθους και τα παντελόνια λόγω περιφέρειας.. αφού παντελόνια φοράω της εγκυμοσύνης ακόμα :(

τη λύση την ξέρω... πρέπει να κόψω τα γλυκά αλλά δε μπορώ.. οπότε απλά λέω τον πόνο μου κι εγώ....

Hv9jp3.png

θηλαζω 22 μηνες!!!!!!!!!!!!

Η μικρη εχει βγαλει 14 δοντια, αυτο εχω να πω!

Εγω στην αρχη εγινα συλφιδα 48 κιλα (εγκυμοσυνη: 65!) αλλα στη συνεχεια αρχισα να τα παιρνω πισω. Εχω φτασει τα 54 και συνεχιζω.

Αν θελετε τη γνωμη μου, καλυτερα να παιρνεις παρα να χανεις ανεξελεγκτα...ημουν τοσο μα τοσο αδυναμη και ειχα ζαλαδες ολη την ωρα. Λακτες και παλι λακτες!!!!!!! :D

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...