Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Περπατήσαμε!

Recommended Posts

ευχαριστώ κοριτσακια.........ακομα κατουριεμαι:oops::oops::oops::oops:απο την χαρα μου.τωρα βεβαια ειμαι συνεχεια απο πισω του,γιατι φ

οβαμαι μην φαει τα μουτρακια του.ακομα δεν ξερει πως να πεσει και πεφτει μονοκομματα!!!!!!!!!

κατα τα αλλα καλα.ευχαριστω για το ενδιαφερων αγγελινα μου:D

εσεις πως τα πατε?????

Ο θησαυρος μας ειναι ολη μας η ζωη!!!!:p11/06/2009:p

Θεούλη μου....βοήθησε μας........

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 253
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δόξα τω Θεώ καλή μου, μια χαρά είμαστε. Λιγάκι συναχωμένοι αυτές τις μέρες, αλλά πάλι κοιμόμαστε όλη νύχτα...τέτοιο παιδί, Παναγία μου!

Εννοείται πως θα έχετε και τις τουμπίτσες σας και τα καρουμπαλάκια σας μέχρι να σταθεροποιηθεί, μη φρικάρεις όταν τα πρωτοδείς! Καλή συνέχεια!

Πριν απο 5 μερες περπατησαμε κι εμεις!!!17 μηνων πια.(15 σαν προωρακι)Αφησαμε πισω τους φοβους μας..............κανοντας τα πρωτα βηματα χωρις να πρεπει να μας πιανει καποιος απο το χερακι.

δεν μπουσουλισε καθολου και ενω ειχε απο 12 μηνων που περπατουσε με βοηθεια με πολυ σταθερα βηματακια ο φοβος δεν τον αφηνε να φυγει μονος του.

επιτελους τα καταφερε!!!!!!

Η χαρα μου ΑΠΕΡΊΓΡΑΠΤΗ!!!!!!!!!

και το σημαντηκο ειναι οτι κανεις δεν τον πιεσε να το κανει αυτο.....εκει που εκανε το γυρω του καναπε-τραπεζιου,ξαφνικα αφηνει τα χερια του και ερχετε στο μερος μου,αφηνωντας με αφωνη:shock:πριν καλα καταλαβω τι εγινε ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΟΥ!!!!!!!!!!!!!!

παντως αυτο που εχω να πω ειναι οτι το καθε παιδι περπαταει οταν εκεινο νοιωθει ετοιμο και οχι βαση ηλικιας!:lol:

Μπράβο σας! Τα αγοράκια απ'ότι έχω προσέξει συνήθως δεν μπουσουλάνε αλλά περπατάνε κατευθείαν. Ο Μιχάλης μου που κλείνει ένα χρόνο σήμερα κάνει 1-2 βηματάκια αλλά δεν φοβάμαι όταν πέφτει. Ευτυχώς είναι παχιά τα χαλιά και ξέρει το καμάρι μου και ανασηκώνει το λαιμό του. Αυτον που φοβάμαι και έχω απίστευτα νεύρα είναι ο αδελφός του που όλο τον σπρώχνει από τη ζήλια και φοβάμαι μην του δημιουργήσει πρόβλημα και αργήσει να περπατήσει κανονικά το παιδί. ΉΡΩΑΣ ο Μιχάλης μου!

ldnHp3.png?vud3HaCz

Mother of 4

:)

Χρήστος - 22/3/2008

Μιχάλης - 30/11/2009

Δημήτρης - 3/4/2012

Μπράβο σας! Τα αγοράκια απ'ότι έχω προσέξει συνήθως δεν μπουσουλάνε αλλά περπατάνε κατευθείαν. Ο Μιχάλης μου που κλείνει ένα χρόνο σήμερα κάνει 1-2 βηματάκια αλλά δεν φοβάμαι όταν πέφτει. Ευτυχώς είναι παχιά τα χαλιά και ξέρει το καμάρι μου και ανασηκώνει το λαιμό του. Αυτον που φοβάμαι και έχω απίστευτα νεύρα είναι ο αδελφός του που όλο τον σπρώχνει από τη ζήλια και φοβάμαι μην του δημιουργήσει πρόβλημα και αργήσει να περπατήσει κανονικά το παιδί. ΉΡΩΑΣ ο Μιχάλης μου!

ευχαριστω.πολυχρονος ο μικρουλης σου!!!!:P:p:p:pψχ ειναι δυσκολη ηλικια αυτη του μεγαλου σου μωρου και δυστυχως υπαρχουν ζηλιες.

εμενα επεσε 2 φορες και την 1η χτυπησε στο κεφαλακι.την 2η ενω δεν χτυπησε καθολου, μαλών φοβήθηκε περησσοτερο,δεν ηθελε καθολου να πατησει τα ποδια κατω.ευτυχως μετα απο λιγο το ξεχασε!!!!:-D:grin::-D:grin:

και παλι πολυχρονος ο μιχαλης σου!!!!!

Δόξα τω Θεώ καλή μου, μια χαρά είμαστε. Λιγάκι συναχωμένοι αυτές τις μέρες, αλλά πάλι κοιμόμαστε όλη νύχτα...τέτοιο παιδί, Παναγία μου!

Εννοείται πως θα έχετε και τις τουμπίτσες σας και τα καρουμπαλάκια σας μέχρι να σταθεροποιηθεί, μη φρικάρεις όταν τα πρωτοδείς! Καλή συνέχεια!

περαστικουλια σας!!!!!αυτο ειναι παιδι,ησυχο ακομα και με συναχι:D:D:D:D:D:D

παντως αυτες οι τουμπιτσες που λες εμενα με τρομάζουν:mrgreen:αφου τρεχω συνεχεια απο πισω του :mrgreen:

Διαφημίσεις

Πριν απο 5 μερες περπατησαμε κι εμεις!!!17 μηνων πια.(15 σαν προωρακι)Αφησαμε πισω τους φοβους μας..............κανοντας τα πρωτα βηματα χωρις να πρεπει να μας πιανει καποιος απο το χερακι.

δεν μπουσουλισε καθολου και ενω ειχε απο 12 μηνων που περπατουσε με βοηθεια με πολυ σταθερα βηματακια ο φοβος δεν τον αφηνε να φυγει μονος του.

επιτελους τα καταφερε!!!!!!

Η χαρα μου ΑΠΕΡΊΓΡΑΠΤΗ!!!!!!!!!

και το σημαντηκο ειναι οτι κανεις δεν τον πιεσε να το κανει αυτο.....εκει που εκανε το γυρω του καναπε-τραπεζιου,ξαφνικα αφηνει τα χερια του και ερχετε στο μερος μου,αφηνωντας με αφωνη:shock:πριν καλα καταλαβω τι εγινε ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΟΥ!!!!!!!!!!!!!!

παντως αυτο που εχω να πω ειναι οτι το καθε παιδι περπαταει οταν εκεινο νοιωθει ετοιμο και οχι βαση ηλικιας!:lol:

Μπράβο σας!!!!!!! Άντε καλά τρεξίματα τώρα :P!!!!!!!!

Και εμένα η κορούλα μου δεν μου αφήνει τα χέρια με τίποτα, παρόλο που ο παιδίατρος που την είδε είπε πώς είναι έτοιμη. Μάλλον φοβάται........

aYVcp2.png

Μπράβο σας!!!!!!! Άντε καλά τρεξίματα τώρα :P!!!!!!!!

Και εμένα η κορούλα μου δεν μου αφήνει τα χέρια με τίποτα, παρόλο που ο παιδίατρος που την είδε είπε πώς είναι έτοιμη. Μάλλον φοβάται........

το ιδιο μας ελεγε κι εμας,αλλα ο μικρουλης μου φοβοταν πααααααααααααααααρα πολυ!!!!!!!εσενα ειναι μικρο ακομα το νινι σου.....αλλα θα φυγει χωρις να το παρεις χαμπαρι οταν νιωσει ετοιμη!!!!!!!:P

περαστικουλια σας!!!!!αυτο ειναι παιδι,ησυχο ακομα και με συναχι:D:D:D:D:D:D

παντως αυτες οι τουμπιτσες που λες εμενα με τρομάζουν:mrgreen:αφου τρεχω συνεχεια απο πισω του :mrgreen:

καλο ειναι να μην του δειχνεις οτι τρομαζεις ομως, κ μην αναφωνεις Αααχχχχ οταν πεφτει γιατι θα τον κανεις να τρομαζει κ να κλαει ακομα κ αν δεν χτυπησε.....ο δικος μου να δεις τουμπες στην αρχη... κ λιγο αγκαλιτσα λιγο ενταξει ενταξει καλα εισαι του περναγε στο δευτερολεπτο. τωρα δε σαν εμπειρος περπατητης, οταν σαβουριαζεται σηκωνεται πανω και.......... γελαει!!!!!!!!!!:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen: σαν κασκαντερ πεφτει εχει μαθει τον τροπο κ δεν χαμπαριαζει τιποτα ομως.:rolleyes: μωρε καλο ειναι απ την αλλη να φοβουνται κ λιγο γιατι αλλιως γινονται παρατολμα κ επικινδυνα για τον εαυτο τους:?

age.png

το παιδι σου δεν ειναι η συνεχεια της ζωης σου,

ειναι η αφετηρια της δικης του ζωης!

καλο ειναι να μην του δειχνεις οτι τρομαζεις ομως, κ μην αναφωνεις Αααχχχχ οταν πεφτει γιατι θα τον κανεις να τρομαζει κ να κλαει ακομα κ αν δεν χτυπησε.....ο δικος μου να δεις τουμπες στην αρχη... κ λιγο αγκαλιτσα λιγο ενταξει ενταξει καλα εισαι του περναγε στο δευτερολεπτο. τωρα δε σαν εμπειρος περπατητης, οταν σαβουριαζεται σηκωνεται πανω και.......... γελαει!!!!!!!!!!:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen: σαν κασκαντερ πεφτει εχει μαθει τον τροπο κ δεν χαμπαριαζει τιποτα ομως.:rolleyes: μωρε καλο ειναι απ την αλλη να φοβουνται κ λιγο γιατι αλλιως γινονται παρατολμα κ επικινδυνα για τον εαυτο τους:?

μωρε ειναι που δεν ξερει να πεφτει:confused:και πεφτει ατσουμπαλα και παντα χτυπαει στο κεφαλι του.αυτο ειναι που με τρομάζει και τρεχω πισω του!!!!!!!!!ασε που τωρα καθολου δεν φοβαται...........αφου τρεχει κι ολας....καλα καλα δεν ξερει να κατσει απο ορθιος που ειναι, θελει και να τρεχει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:mrgreen:εσυ δεν ταπαιζες οταν επεφτε?????ποσο ηταν οταν περπατησε?εμεις αργησαμε λιγακι......:oops::oops::oops::oops::oops::oops::oops:

Διαφημίσεις

περπατησαμε και εμεις πριν 3 μερες.λιγο πριν τα πρωτα γενεθλιακια μας.τις τελευταιες μερες ενωθε σαν θηριο στο κλουβι.ηθελε να περπατησει!

Μπράβο σας!!!!!!!!!!!!!! Άντε τώρα καλά τρεξίματα :P!!!!!!!!!!!!!!!

aYVcp2.png

μωρε ειναι που δεν ξερει να πεφτει:confused:και πεφτει ατσουμπαλα και παντα χτυπαει στο κεφαλι του.αυτο ειναι που με τρομάζει και τρεχω πισω του!!!!!!!!!ασε που τωρα καθολου δεν φοβαται...........αφου τρεχει κι ολας....καλα καλα δεν ξερει να κατσει απο ορθιος που ειναι, θελει και να τρεχει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:mrgreen:εσυ δεν ταπαιζες οταν επεφτε?????ποσο ηταν οταν περπατησε?εμεις αργησαμε λιγακι......:oops::oops::oops::oops::oops::oops::oops:

αν τρομαζα λεει:shock:!!!! καρδιακη ειχα γινει! αφου τις πρωτες μερες ειχα παρει την αδερφη μου κλαιγοντας κ της λεω δεν γινεται, θα τον παω στο παιδων. εχει χτυπησει τοσσες πολλες φορες στο κεφαλι που αποκλειεται να μην εχει παθει καποια κακωση:(:roll:

αλλα με συνεφερε κ φυσικα δεν τον πηγα.:mrgreen: εμεις περπατησαμε νωρις νωρις 8 μηνων βηματακια κ 8.5 τρεχαλα. καλα τωρα δεν τον προλαβαινω. παντως σε λιγοτερο απο μηνα θα σταθεροποιηθει κ θα ελλατωθουν οι τουμπες. αν αντεξει η καρδια σου ως τοτε!!!!!!!!!!:wink: καλο κυνηγητο σε ολες μας!

age.png

το παιδι σου δεν ειναι η συνεχεια της ζωης σου,

ειναι η αφετηρια της δικης του ζωης!

εμενα αν και προωρακια (34 και 3) περπατησαν και τα δυο μολις χρονισαν!3 μερες μετα τα γενεθλια τους!δεν το περιμενα, ελεγα πως θα αργησουν λογω προωροτητας!

μια χαρα ομως!τωρα που ειναι 15 μηνων τρεχουν μεσα στο σπιτι και φωναζουν!πλακα εχουν, τα χαζευω και γελαω...

* Τα πιο γλυκά χαμόγελα,που υπάρχουν στη ζωή μας,μας δίνουνε απλόχερα,οι άγγελοι οι δικοί μας,Κι αυτοί είναι τα μικρά παιδιά,που ζουν ανάμεσά μας,και μας διδάσκουν πως σωστά...να λειτουργεί ...η καρδιά μας...Κάθε πρωϊ στα μάτια τους,βλέπουμε άλλιως το κόσμο...με άνθη και ροδόσταμο..μέλι ,μέντα και δυόσμο...

Δεν ξέρω βρε παιδιά, μου φαίνεται ότι τώρα στο 2ο αναισθητοποιήθηκα. Το αφήνω μόνο του και περπατάει, δεν τρέχω να το σηκώσω αν πέσει, έχει βέβαια και το καλό να σηκώνει το κεφαλάκι του, οπότε μόνο οι γωνίες από τραπέζια, πάγκους και λοιπά με ψιλοαγχώνουν. Καμιά όμως, μα ΚΑΜΙΑ σχέση με το πρώτο που ήμουν συνέχεια στην τσίτα. Τώρα, ποια είναι η καλύτερη τακτική θα δείξει... Πάντως και τα 2 με το που χρόνισαν περπάτησαν, δεν μπουσούλησαν ιδιαίτερα. Α να ρωτήσω! Μέσα στο σπίτι να του φοράω παντοφλίτσες/παπουτσάκια ή να το έχω μόνο με καλτσούλες (για να μην καταπιέζεται:lol:);

ldnHp3.png?vud3HaCz

Mother of 4

Χρήστος - 22/3/2008

Μιχάλης - 30/11/2009

Δημήτρης - 3/4/2012

Καλημέρα και απο εμένα

Χθές ένιωσα για πολλοστή φορά πολύ περήφανη για την κόρη μου καθότι είμαι μια χαζο-μαμά σε όλο της το μεγαλείο...

Τόσο καιρό παιδευόμουν με το να βοηθήσω το παιδί να περπατήσει επειδή ένιωθα ότι το ήθελε αλλά δεν της έδινα τα σωστά κίνητρα....

Σύμφωνα με τον γιατρό δεν έπρεπε να την αφήσω στα πλακάκια μήπως χτυπήσει...που γκαζόν και άμμος εδώ που μένουμε!!! περίμενα μπάς και περπατήσει μέσα στο πάρκο αλλά εδώ και 1 μήνα το παιδί δεν μπορούσε να εκδηλωθεί σε ένα τόσο κλειστό χώρο....και έτσι την πήγαινα στο δωμάτιο της που έχει ξύλινο πάτωμα και την άφηνα να αλωνίζει...άλλωστε μεγαλώσαμε πια 13 μηνών θέλαμε ανεξαρτησία !!!! :D :D

Την άφηνα πότε ξυπόλητη και πότε με παππούτσια (δύο ζευγάρια ακριβά παππούτσια ανατομικά δώρο απο βαφτίσια τσαλαπατήθηκαν επειδή το παιδί δεν μπορούσε να τα πάει)..έμαθε να τα βγάζει και ήταν ξυπόλητη.. εν καιρώ κατάλαβα ότι την ενοχλούσαν αλλά δεν κατέβαζα καμία ιδέα και σκεφτόμουν θα μάθει με τον καιρό!!

Μέχρι που την πήγα σε ένα πάρκο με τα πεδιλάκια της και εκεί είδα ότι δεν μπορούσε μόνη, δεν μπορούσε να ισορροπήσει, κάτι την ενοχλούσε στα παππούτσια...ήθελε να κυνηγήσει παιδάκια και δεν μπορούσε. Τελικά το ένστικτο μου λειτούργησε και σωστά είχα καταλάβει ότι κάτι την ενοχλούσε... πήγα και της αγόρασα χτές το πρωί απλά πλαστικά παππουτσάκια παραλίας, μη ανατομικά τα οποία ήταν ακριβώς το νούμερο της...τα φόρεσε εχτές όλο το πρωί και έγιναν ένα με το πόδι της και συμπεριφερόταν σαν να ήταν ξυπόλητη..άλλωστε δεν μπορούσε να τα βγάλει επειδή είχαν κούμπωμα χιχιχιχ

Τελικά εχτές το απόγευμα την άφησα όπως πάντα με τα καινούργια παππούτσια στο δωμάτιο της όρθια να κρατιέται απο την κούνια της...χόρευε, χοροπήδαγε και με αγκάλιαζε....ξαφνικά σταματάει μόνη της μέσα στην μέση του δωματίου και αρχίζει να κάνει 1 2 3 4 5 6 7 8 9 βήματα χωρίς να κρατιέται απο πουθενά.......έπαθα πλάκα!!!! πόσα μπράβο και χειροκροτήματα άκουσε, αφού άρχισε και γέλαγε :D :D

Όποτε τρόμαζε κοκκάλωνε και συνέχιζε ή καθόταν κάτω και ξανά πάλι όρθια....

Είμαι τόσο χαρούμενη, τόσο περήφανη και τόσο δικαιωμένη που τελικά άκουσα το ένστικτο μου. το παιδί μέσα σε μια μέρα περπάτησε!!!!

thanks for listening!!!

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΞΥΠΟΛΟΙΤΟΙ ΠΕΡΠΑΤΗΣΑΜΕ 10 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΟΙ 2 ΜΟΥ ΓΙΟΙ!!!!!:lol::lol:

Διαφημίσεις

Αρετούλα επειδή ειναι και χειμώνας εγώ θα έλεγα χοντρά καλτσάκια ή ακόμα καλύτερα καλτσοπάπουτσα όπως αυτά: http://azshop.gr/p.20095876-McBaby-kaltsopapoutsa-rige-kroki-galazio.284848.html που έχουν σιλικόνη από κάτω για να μην γλιστράνε όταν πατάνε εκεί που δεν είναι τα χαλιά (γιατί εκεί πάνε τα άτιμα συνέχεια).

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

περπατησαμε και εμεις πριν 3 μερες.λιγο πριν τα πρωτα γενεθλιακια μας.τις τελευταιες μερες ενωθε σαν θηριο στο κλουβι.ηθελε να περπατησει!

Συγχαρητηριαααααα....., αντε τωρα καλο κουραγιο - καλο κυνηγητο....:lol::lol::lol:

Εμενα περπατησε λιγες ημερες μετα τα 1α του γεννεθλια......:D

Είμαι και εγώ νέα μανούλα με ένα μωράκι 7 μηνών. Χαίρομαι όταν ακούω γονείς να ανακοινώνουν ότι το μωράκι τους περπάτησε!! Εμένα βέβαια είναι ακόμα μικρούλα αλλά ήθελα την εμπειρία σας. Το μπουσούλημα τελικά καθυστερεί το περπάτημα ή ίσα ίσα δυναμώνει το σώμα και περπατάει το μωρό πιο γρήγορα;:?:

gth0p3.png

Είμαι και εγώ νέα μανούλα με ένα μωράκι 7 μηνών. Χαίρομαι όταν ακούω γονείς να ανακοινώνουν ότι το μωράκι τους περπάτησε!! Εμένα βέβαια είναι ακόμα μικρούλα αλλά ήθελα την εμπειρία σας. Το μπουσούλημα τελικά καθυστερεί το περπάτημα ή ίσα ίσα δυναμώνει το σώμα και περπατάει το μωρό πιο γρήγορα;:?:

Προσωπικα δεν μας καθυστερησε καθουλου, ασε που δεν μπουσουλησε και πολυ - πολυ. Αυγουστο θυμαμαι στις διακοπες μας αρχισε και τελη Νοεμβρη περπατησε...

Οποτε θεωρω οτι μαλλον μας βοηθησε δυναμωσει...;):D

Giotaki να χαίρεσε το μωράκι σου. Εμάς η παιδίατρος μας είχε πει ότι δεν είναι απαραίτητο να μπουσουλήσει, μπορεί κατευθείαν να περπατήσει ή να μπουσουλήσει μόνο κανένα 20ήμερο πριν φύγει. Και τελικά έτσι έγινε στους 14 μήνες, μπουσούλησε πολύ πολύ λίγο και περπάτησε.

• 4 εβδομάδες μετά...

Κοριτσάκια μου καλημέρα και καλή χρονιά!!!!!!

Με χαρά έχω να σας ανακοινώσω πώς η μικρούλα μου δυο μέρες μετά τα πρώτα της γενέθλια έκανε τα πρώτα βηματάκια της και όσο περνάνε οι μέρες τόσα περισσότερα κάνει :P!!!!!!!!!!!!!! Ξεκίνησε με 2-3 βήματα και τώρα διανύει μια απόσταση 10-12 μέτρων περίπου (από την κουζίνα μέχρι την κρεβατοκάμαρά μας). Ωστόσο το μπουσούλημα το έχει σαν την εύκολη λύση που την σώζει όταν κουράζεται και ειδικά όταν θέλει να πάει κάπου γρήγορα ;):P!!!!!!!!!!

aYVcp2.png

Καλημέρα και καλή χρονιά! Μπράβο!!! Άντε τώρα θα κουράζεται από το περπάτημα και θα κοιμάται εξαντλημένη:lol::lol:Τουλάχιστον αυτό παθαίνει ο μικρός μου γιος...

ldnHp3.png?vud3HaCz

Mother of 4

Χρήστος - 22/3/2008

Μιχάλης - 30/11/2009

Δημήτρης - 3/4/2012

ΜΠΡΑΒΟΟΟ:P αχ και γω θέλω να ζησω αυτη στιγμη !!!!!!!

giotaki83 τα μπεμπακια μαs ειναι μικρουλια ακομα. Που θα παει σε 3-4 μηνεs με καμαρι θα πουμε και εμειs ΠΕΡΠΑΤΗΣΑΜΕ !!!!!!!! ΑΧ ΑΧ

line_flow_rose_beg_39_time_1274500800_text_c720eafcf1e720eceff520e5dfede1e9.gif

Ναι, ναι είναι πολύ όμορφες στιγμές!!!!!! Συγκινήθηκα πάρα πολύ όταν είδα την μικρούλα μου να αφήνει το χέρι μου και να προσπαθεί να στηριχθεί και να περπατήσει :P.... με πήραν τα ζουμιά σας λέω!!!!!!! Άχ μεγάλωσε το κοριτσάκι μου........ και τώρα ποιος την πιάνει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

aYVcp2.png

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...