Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Περπατήσαμε!

Recommended Posts

κάνουμε 3-4 βήματα και μετά βάζουμε το πωπουδάκι μας κατω και μπουσουλάμε.

επίσης προσπαθεί να σηκωθεί μόνη της χωρίς στήριξη.

κοντεύουμε τους 13 μήνες.

δεν πολυγουστάρει να της πιάνω τα χεράκια. θέλει μόνη της.

Μπραβο με το καλο Σεβη μου. Φιλακια στην μικρη εξερευνητρια.....:D

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 253
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Και που να με δεις το βράδυ!!:oops::lol::roll::roll:

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

Κοριτσια καλησπερα!Εχω μια μικρη που μολις μπηκε στον 12ο μηνα, πριν λιγες μερες αρχισε να μπουσουλαει και τωρα γυρναει ολο το σπιτι, πιανεται κιολας και σηκωνεται κυριως στα γονατα και μεσα στο παρκο οταν την εχω(οταν καθεται) αλλα ακομα δε περπαταει ουτε καν οταν την σηκωνω εγω και την κραταω.Εσας ποτε περπατησαν;

Κοριτσια σας ζηλευω. Περιμενω και εγω πως και πώς να περπατησει. Βαρεθηκα και εγω αυτην την γκρινια που δεν μπορει να παει οπου θελει. Ολοι λενε ʽʼαχ όταν θα περπατησει θα λες καλυτερα που τον ειχα αγκαλιαʼʼ Δεν νομιζω. Εχω κουραστει τοσο πολύ που δεν με ενδιαφερει. Προτιμω να τον κυνηγαω. Εμεις ειμαστε 14 ½ μηνων και περπαταμε στο τραπεζακι η στον καναπε η στην κουνια πλαι πλαι αλλα πουθενα πιο περα. Πρεπει να του κρατας και τα 2 χερια για να παει βολτα στο σπιτι. Δεν σαφηνει με τιποτα. Ποτε θαρθει αυτή η ωρα βρε παιδια???

κι εμείς είμαστε σε λίγες μέρες γινόμαστε 15 μηνών και τώρα αρχίζουμε να ξεθαρρεύουμε. καθόμαστε με τον άντρα μου ο ένας απέναντι από τον άλλον και πηγαίνει πέρα δώθε. μπορεί και περπατάει ολόκληρο το χώλ. να μας βλέπει όμως. που θα παει, θα το κάνει και μόνη της. γιατί όπως λέει και ο παιδίατρός μας: τί αγχώνεσαι? εφόσον είναι υγιές το παιδί υπάρχει περίπτωση να μην περπατήσει? ;)

ljGap3.png

Διαφημίσεις

καθόμαστε με τον άντρα μου ο ένας απέναντι από τον άλλον και πηγαίνει πέρα δώθε. μπορεί και περπατάει ολόκληρο το χώλ.

κι εμεις ετσι ακριβως καναμε με τη μεγαλη και στους 11μισι μηνες περπατησε (δεν μπουσουλησε σχεδον καθολου)

Η μικρη 10 μηνων περιπου αρχισε το μπουσουλημα και σιγα σιγα πιανοταν απο καναπεδες κ επιπλα και σηκωνοταν. δε προλαβαμε να της το κανουμε κι αυτηνης και αυτη 11μισι μηνων περπατησε!!!!!Ειναι παντως καλο το κολπο!:-P

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

Κοριτσια καλησπερα!Εχω μια μικρη που μολις μπηκε στον 12ο μηνα, πριν λιγες μερες αρχισε να μπουσουλαει και τωρα γυρναει ολο το σπιτι, πιανεται κιολας και σηκωνεται κυριως στα γονατα και μεσα στο παρκο οταν την εχω(οταν καθεται) αλλα ακομα δε περπαταει ουτε καν οταν την σηκωνω εγω και την κραταω.Εσας ποτε περπατησαν;

Μην αγχώνεσαι, θα περπατήσει :P!!!!!!!!!!! Νομίζω ότι μέχρι 18 μηνών είναι φυσιολογικό. Άν κάνω λάθος, ας με διορθώσουν οι πιο έμπειρες μανούλες. Από ότι λές μόλις πριν από λίγες μέρες μπουσούλησε, οπότε όταν αισθανθεί έτοιμη θα φύγει......

Η δικιά μου μπουσουλάει εδώ και κανά μήνα (ίσως και περισσότερο), σηκώνεται από έπιπλα και καναπέδες και περπατάει. Περπατάει κρατώντας την από τα χεράκια εδώ και κανά δίμηνο. Επίσης περπατάει με ένα ροζ καροτσάκι της Ficher Price, το σπρώχνει μέσα σε όλο το σπίτι και σήμερα έκανε και μερικά βήματα κρατώντας την μόνο από το ένα χεράκι.

Ωστόσω όμως το κάθε μωράκι έχει τον δικό του ρυθμό ανάπτυξης. Γνωστής μου αγοράκι το οποίο είναι 20 μέρες μεγαλύτερο από την κορούλα μου έχει περπατήσει κανονικά εδώ και ένα μήνα περίπου.

aYVcp2.png

Μην αγχώνεσαι, θα περπατήσει :P!!!!!!!!!!! Νομίζω ότι μέχρι 18 μηνών είναι φυσιολογικό. Άν κάνω λάθος, ας με διορθώσουν οι πιο έμπειρες μανούλες. Από ότι λές μόλις πριν από λίγες μέρες μπουσούλησε, οπότε όταν αισθανθεί έτοιμη θα φύγει......

Η δικιά μου μπουσουλάει εδώ και κανά μήνα (ίσως και περισσότερο), σηκώνεται από έπιπλα και καναπέδες και περπατάει. Περπατάει κρατώντας την από τα χεράκια εδώ και κανά δίμηνο. Επίσης περπατάει με ένα ροζ καροτσάκι της Ficher Price, το σπρώχνει μέσα σε όλο το σπίτι και σήμερα έκανε και μερικά βήματα κρατώντας την μόνο από το ένα χεράκι.

Ωστόσω όμως το κάθε μωράκι έχει τον δικό του ρυθμό ανάπτυξης. Γνωστής μου αγοράκι το οποίο είναι 20 μέρες μεγαλύτερο από την κορούλα μου έχει περπατήσει κανονικά εδώ και ένα μήνα περίπου.

σωστα λες ειναι φυσιολογικο απο 8 εως 18 μηνων εμεις περπατησαμε κανονικα, εντελως μονος 7-8 βηματα τουλαχιστον, 8μιση μηνων εδω κ 3 βδομαδες δηλαδη. τωρα περπαταει σε ολο το σπτι εγινε αυτονομος! σημερα πηραμε κ τα πρωτα καλα παπουτσακια μας.(αργησαμε λιγο:oops:)μεχρι τωρα περπαταγε με αγκαλιας ο καημενουλης αλλα προφανως δεν πτοηθηκε!

μωρε ολα θα περπατησουν ,αργα η γρηγορα ,το κυνηγι δεν το γλιτωνουμε!:lol:

age.png

το παιδι σου δεν ειναι η συνεχεια της ζωης σου,

ειναι η αφετηρια της δικης του ζωης!

Ευχαριστω για την ενθαρυνση, ξερω ολοι λενε οτι αν αρχισει να περπαταει θα την κυνηγαω αλλα δε με πειραζει!Τωρα αρχισε μπουσουλωντας να με ακολουθει στο σπιτι και να απομακρυνεται κι απ'το χαλι!Το κακο βεβαια ειναι οτι μπουσουλαει στα πλακακια και φοβαμαι μη κρυωσει!!!!

Ποσο ειναι εσενα;

Ευχαριστω για την ενθαρυνση, ξερω ολοι λενε οτι αν αρχισει να περπαταει θα την κυνηγαω αλλα δε με πειραζει!Τωρα αρχισε μπουσουλωντας να με ακολουθει στο σπιτι και να απομακρυνεται κι απ'το χαλι!Το κακο βεβαια ειναι οτι μπουσουλαει στα πλακακια και φοβαμαι μη κρυωσει!!!!

Ποσο ειναι εσενα;

Είναι 10.5 μηνών.

Και εμένα πηγαίνει εκεί που δεν έχει χαλί :P..... δεν μπορούμε όμως να κάνουμε κάτι άλλο.

Το ότι σε ακολουθεί αυτό είναι καλό. Εμένα δεν με αφήνει λεπτό μόνη μου.... μέχρι και στην τουαλέτα έχω θεατή :mrgreen::mrgreen::mrgreen:!!!!!!!!!!! Εγώ της έδωσα κίνητρο κατά κάποιον τρόπο να σηκωθεί μόνη της στο τραπεζάκι του σαλονιού, βάζοντας το αγαπημένο της παιχνίδι (το τηλεκοντρόλ) πάνω του και εκείνη προσπαθούσε όλη μέρα να το φτάσει. Κάποια στιγμή τα κατάφερε και μόλις το έκανε αυτό χτύπησε και παλαμάκια :mrgreen::mrgreen::mrgreen:!!!!!

Άσχετο αλλά νομίζω ότι έχουμε ξαναμιλήσει στο παρελθόν στο καφέ για τις μανούλες Δεκεμβρίου;

aYVcp2.png

Διαφημίσεις

Είναι 10.5 μηνών.

Και εμένα πηγαίνει εκεί που δεν έχει χαλί :P..... δεν μπορούμε όμως να κάνουμε κάτι άλλο.

Το ότι σε ακολουθεί αυτό είναι καλό. Εμένα δεν με αφήνει λεπτό μόνη μου.... μέχρι και στην τουαλέτα έχω θεατή :mrgreen::mrgreen::mrgreen:!!!!!!!!!!! Εγώ της έδωσα κίνητρο κατά κάποιον τρόπο να σηκωθεί μόνη της στο τραπεζάκι του σαλονιού, βάζοντας το αγαπημένο της παιχνίδι (το τηλεκοντρόλ) πάνω του και εκείνη προσπαθούσε όλη μέρα να το φτάσει. Κάποια στιγμή τα κατάφερε και μόλις το έκανε αυτό χτύπησε και παλαμάκια :mrgreen::mrgreen::mrgreen:!!!!!

Άσχετο αλλά νομίζω ότι έχουμε ξαναμιλήσει στο παρελθόν στο καφέ για τις μανούλες Δεκεμβρίου;

Ναι!Αλλα κατι εγινε καποιες εφυγαν απο κει και μου'στειλαν μνμ οτι φτιαξανε κατι αλλο αλλα εγω ημουν σε φαση μετακομισης και τις εχασα.Ωραια που ξαναβρεθηκαμε, εγω ειμαι Αθιηνα εσυ;

σωστα λες ειναι φυσιολογικο απο 8 εως 18 μηνων εμεις περπατησαμε κανονικα, εντελως μονος 7-8 βηματα τουλαχιστον, 8μιση μηνων εδω κ 3 βδομαδες δηλαδη. τωρα περπαταει σε ολο το σπτι εγινε αυτονομος! σημερα πηραμε κ τα πρωτα καλα παπουτσακια μας.(αργησαμε λιγο:oops:)μεχρι τωρα περπαταγε με αγκαλιας ο καημενουλης αλλα προφανως δεν πτοηθηκε!

μωρε ολα θα περπατησουν ,αργα η γρηγορα ,το κυνηγι δεν το γλιτωνουμε!:lol:

Το τρέξιμο για σένα ξεκίνησε νωρίς :P!!!!!!!!!!!!!!

aYVcp2.png

καλημέρα κορίτσια!!!

είμαι πολύ περήφανη χαζομαμά γιατί χτές μπαίνοντας στο σπίτι, στάθηκα στην πόρτα και είδα τη μικρή να έρχεται μόνη της από το σαλόνι στο χώλ!!!σίγουρα μπορείτε να φανταστείτε τη χαρά που ένιωσα. χτες έλιωσε στο περπάτημα. πέρα δώθε συνέχεια κι εγώ από πίσω της βέβαια...ευκαιρία να χάσουμε και κανένα κιλό :lol: δεν το περίμενα να συμβεί τόσο γρήγορα κι όμως συνέβη. οπότε κορίτσια μην βιάζεστε.....θα συμβεί

ljGap3.png

Διαφημίσεις

μπράβο σας!

όσο πιο πολύ μπουσουλάνε, δυναμώνουν τα ποδαράκια τους και θα είναι πιο έτοιμα για περπάτημα!

Ναι ε;Δλδ δεν ισχυει οτι αν μπουσουλανε αργουν να περπατησουν;

υπάρχουν παιδάκια που δεν μπουσουλάνε καθόλου, περπατάνε αμέσως.

έχω ακούσει από μαμάδες ότι όσο πιο ελεύθερο το αφήσεις το παιδί να μπουσουλήσει, να έχει χώρο, τόσο πιο γρήγορα θα δυναμώσουν τα ποδαράκια του και θα περπατήσει γρήγορα.

όμως το γρήγορα είναι σχετικό και μάλλον αδιαφορο.

μια ζωή θα περπατάνε. τί σημασία έχει ένας, δύο, τρεις μήνες διαφορά;

υπάρχουν παιδάκια που δεν μπουσουλάνε καθόλου, περπατάνε αμέσως.

έχω ακούσει από μαμάδες ότι όσο πιο ελεύθερο το αφήσεις το παιδί να μπουσουλήσει, να έχει χώρο, τόσο πιο γρήγορα θα δυναμώσουν τα ποδαράκια του και θα περπατήσει γρήγορα.

όμως το γρήγορα είναι σχετικό και μάλλον αδιαφορο.

μια ζωή θα περπατάνε. τί σημασία έχει ένας, δύο, τρεις μήνες διαφορά;

έτσι είναι sevoula πολυ καλά τα λές. όταν το παιδάκι νιώσει τα ποδαράκια του δυνατά, δεν θα φοβάται να περπατήσει μόνο του. επίσης και το περπάτημα στις μύτες (χαρακτηριστικό των περισσότερων μωρών που δεν έχουν περπατήσει μόνα τους) δυναμώνει επίσης τους μύες. και για βιασύνη ούτε λόγος κορίτσια, όλα θα γίνουν στην ώρα τους!!:lol:

• 3 εβδομάδες μετά...

Πριν απο 5 μερες περπατησαμε κι εμεις!!!17 μηνων πια.(15 σαν προωρακι)Αφησαμε πισω τους φοβους μας..............κανοντας τα πρωτα βηματα χωρις να πρεπει να μας πιανει καποιος απο το χερακι.

δεν μπουσουλισε καθολου και ενω ειχε απο 12 μηνων που περπατουσε με βοηθεια με πολυ σταθερα βηματακια ο φοβος δεν τον αφηνε να φυγει μονος του.

επιτελους τα καταφερε!!!!!!

Η χαρα μου ΑΠΕΡΊΓΡΑΠΤΗ!!!!!!!!!

και το σημαντηκο ειναι οτι κανεις δεν τον πιεσε να το κανει αυτο.....εκει που εκανε το γυρω του καναπε-τραπεζιου,ξαφνικα αφηνει τα χερια του και ερχετε στο μερος μου,αφηνωντας με αφωνη:shock:πριν καλα καταλαβω τι εγινε ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΟΥ!!!!!!!!!!!!!!

παντως αυτο που εχω να πω ειναι οτι το καθε παιδι περπαταει οταν εκεινο νοιωθει ετοιμο και οχι βαση ηλικιας!:lol:

Ο θησαυρος μας ειναι ολη μας η ζωη!!!!:p11/06/2009:p

Θεούλη μου....βοήθησε μας........

Πριν απο 5 μερες περπατησαμε κι εμεις!!!17 μηνων πια.(15 σαν προωρακι)Αφησαμε πισω τους φοβους μας..............κανοντας τα πρωτα βηματα χωρις να πρεπει να μας πιανει καποιος απο το χερακι.

δεν μπουσουλισε καθολου και ενω ειχε απο 12 μηνων που περπατουσε με βοηθεια με πολυ σταθερα βηματακια ο φοβος δεν τον αφηνε να φυγει μονος του.

και το σημαντηκο ειναι οτι κανεις δεν τον πιεσε να το κανει αυτο.....εκει που εκανε το γυρω του καναπε-τραπεζιου,ξαφνικα αφηνει τα χερια του και ερχετε στο μερος μου,αφηνωντας με αφωνη:shock:πριν καλα καταλαβω τι εγινε ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΟΥ!!!!!!!!!!!!!!

παντως αυτο που εχω να πω ειναι οτι το καθε παιδι περπαταει οταν εκεινο νοιωθει ετοιμο και οχι βαση ηλικιας!:lol:

Mπραβο σας...καλα τρεξιματα τωρα!!!!!!!! καθε παιδακι ειναι διαφορετικο, ειδες που στα λεγαμε!!!!! Οταν ενιωσε ετοιμος το εκανε!!!!!! και παλι μπραβο σας!!!!!

Είδες που άδικα ανησυχούσες; Άντε τώρα να παραλάβεις τη σκυτάλη και να δίνεις εσύ συμβουλή σε αγχωμένες μαμάδες :lol:

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Μπράβο σας, κοριτσάκι μου! Καλό κυνήγι από δω και πέρα...:-D Όλα τα άλλα καλά?

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...