Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Περπατήσαμε!

Recommended Posts

Καλησπερα σας.Η μικρη μου περπαταει απο 12 μηνων.Τωρα ειναι 14.Εχω μια απορια .Οταν περπαταει,περπαταει με ανοιχτα τα ποδια της, της εβγαλα το παμπερς και παλι τα ιδια.Ειναι σοβαρο?Η μητερα μου λεει οταν περπατησα εγω δεν ειχα ανοιχτα ποδια και οτι περπατουσα κανονικα.Λετε να ναι ορθοπεδικο το προβλημα και να χουν κλιση τα ποδια να ναι ανοιχτα?Ή ετσι περπατανε και τα δικα σας στην αρχη?Απαντηστε μου please!!

και μενα ετσι παει το αντρακι μου σαν πιγκουινακι,μην ανησυχεις.

εχει περιπου δυο ενδομαδες που περπαταει.

eQMGp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 253
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Το ζουζουνι μου περπατησε 10 μηνων και μετα απο μια βδομαδα σηκωνοταν και μονος του χωρις να κρατιεται απο καπου,γενικα ειναι ζωηρος και τρεχαλας τρεχει τρεχει και μπαμ πεφτει αλλα βρε κοριτσια παντα το κεφαλι το κραταει ψηλα μην τυχον και χτυπησει δηλ πεφτει με τα μουτρα αλλα ποτε με το κεφαλια ειναι πανεξυπνο το παληκαρι μου,χαχαχχαχα ειμαι κουκουβαγιομανα τι να κανουμε

• 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Περπατησαμε κι εμεις 10 μηνων αλλα οταν πεσουμε δεν μπορουμε να σηκωθουμε αν δεν πιαστουμε απο καπου.Το αγαπημενο μας μερος ειναι η τουαλετα με τα πολυχρωμα μανταλακια.:lol::lol:

ouQHp3.png

w1tfp3.png

• 1 month later...

Διαφημίσεις

• 1 month later...

κορίτσια να ρωτήσω κάτι;Οταν πιάνω απο τα χέρια τον μικρό μου αυτός περπατάει με άνεση και μόλις τον αφήνω πέφτει.Μπορεί να φύγει ξαφνικά μόνος του,οταν έρθει ώρα του φυσικά ή θα πρέπει πρώτα να μάθει ισσοροπεί ακίνητος και μετά να κάνει βήματα;Ρωτάω γιατί οταν τον αφήνω μόνο του χωρίς βοήθεια αυτός μετά απο κανα 2 δευτερα πέφτει.

thanks

fVLTp2.png

ο Αργύρης μου γεννήθηκε 10/10/10

και εμεις περπατησαμε!!!αν και δεν ημουν σιγουρη ποσα βηματα θεωρουνται περπατημα! στεκεται μονος του, σηκωνεται χωρις βοηθεια οταν πεφτει και τρελαινεται να πηγαινει απο δωματιο σε δωματιο!!!δεν εχω μαζεψει τιποτα απο τα πραγματα που φτανει εκτος απο μια σοκολατιερα,οταν παει καπου που δεν πρεπει του λεω "οχι", με κοιταει και φευγει! ειναι τελεια...δε χορταινω να τον βλεπω να περπαταει!!!

• 4 εβδομάδες μετά...

Και εμείς επιτέλους περπατήσαμε 16 μηνών! Βέβαια όχι τέλεια ακόμα (τρώει τις τουμπίτσες του) αλλά πάμε πολλά βήματα μόνοι μας, κάνουμε κύκλους γύρω από τραπέζια, κλπ και σηκωνόμαστε χωρίς να πιανόμαστε από κάπου όταν πέφτουμε.

Για όσες μανούλες έχουν άγχος με το περπάτημα ας κάνουν υπομονή και είναι θέμα χρόνου. Αλλωστε το κάθε παιδί είναι όντως διαφορετικό και έχει τους δικούς του ρυθμούς. Ο δικός μου μέχρι 12,5 μηνών δεν σηκωνόταν καν μόνος του. Μπουσούλησε 14,5 μηνών. Βασικά ήταν θέμα χρόνου (να δυναμώσει) και χώρου (από τότε που του έφτιαξα μια σχετικά μεγάλη προστατευμένη περιοχή για να κινείται μέσα στο σπίτι πήρε τα πάνω του).

βάλτε και εμας στο club (μάλλον:P).Ξεκίνησε απο εχθές το βράδυ να κάνει μόνος του βήματα,μέτρησα εως και δώδεκα και μετά τσουπ κάτω και μετά ξανά απο την αρχη.Χάρηκα πολύ αλλα ήρθε η μαμά μου να μου κόψει τα φτερά λέγοντάς μου πως αν το παιδί δεν σηκώνεται μόνο του,χωρις να πιαστεί απο πουθενά,δεν λέμε οτι περπάτησε:shock:.Είναι δυνατόν;Αφου κάνει βήματα μονος του....

fVLTp2.png

ο Αργύρης μου γεννήθηκε 10/10/10

Διαφημίσεις

κοριτσια εχω ερωτηση!!εμεις περπατησαμε 11,5 μηνων αλλα ακομα εχουμε αρκετες πτωσεις..ειναι φυσιολογικο η να ανησυχησω??:confused::confused::confused:

Καλημέρα! Φυσιολογικότατο είναι. Το κάθε παιδάκι έχει τους δικούς του χρόνους και ρυθμούς που κάνει πράγματα.

7uEBp2.png M3GSp2.png

κοριτσια εχω ερωτηση!!εμεις περπατησαμε 11,5 μηνων αλλα ακομα εχουμε αρκετες πτωσεις..ειναι φυσιολογικο η να ανησυχησω??:confused::confused::confused:

καλα, εννοείται ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό να πέφτει. Κάπου μάλιστα διάβασα ότι από τότε που ξεκινάει να περπατάει θα τελειοποιήσει το περπάτημα μετά από έξι μήνες!Μέχρι τότε ....μπουμ!

Καλημέρα! Φυσιολογικότατο είναι. Το κάθε παιδάκι έχει τους δικούς του χρόνους και ρυθμούς που κάνει πράγματα.

καλα, εννοείται ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό να πέφτει. Κάπου μάλιστα διάβασα ότι από τότε που ξεκινάει να περπατάει θα τελειοποιήσει το περπάτημα μετά από έξι μήνες!Μέχρι τότε ....μπουμ!

να'στε καλα!!ηρεμησα λιγο γιατι νομιζα οτι εχουμε θεμα!!!

• 1 month later...

Θα τρελαθώ!

8 μηνων και 3 ημερών και έκανε τα πρώτα της βήματα χωρίς να κρατιέται απο πουθενά!

Εδω και κανα μηνα πιανότανε και σηκωνότανε και περπάταγε όσο μπορούσε να πιαστει απο κάτι. Στο δε μπουσούλημα... πρωταθλήτρια η μικρή! Εχθές λοιπόν, κρατιόταν απο το πόδι του μπαμπά της. Αφησε το χεράκι της, έκανε 2 βηματάκια και πιάστηκε απο τον καναπέ!

Μα να τρέχω απο πίσω της τόσο νωρίς;;; Ηδη την κυνήγαγα μέσα στο σπίτι με το μπουσούλημα, γιατι πάει και ψαχουλεύει ότι βρεί!

6/ 11/2007: Ο μικρός Πρίγκιπας!!!

24/3/2011: Η Μπουκίτσα μας!!!

• 3 εβδομάδες μετά...

Αχ τι μου θυμήσατε,

και εμείς οκτώ μηνών κάναμε τα πρώτα μας βήματα, απο 5-6 μηνών μπουσουλούσε αλλά οκτώ σηκώθηκε και μέχρι σήμερα που είναι 18 μηνών τρέχουμε πίσω του, τι γυμναστήρια και δίαιτες, με τέτοιο μωρό στο σπίτι δωρεάν κιλά χάνουμε. χιχιχιχιχιχι

• 2 εβδομάδες μετά...

Περπατήσαμε και εμείς ! ! ! 11 μηνών ακριβώς στις 26 του μήνα ! ! ! Ήταν ένα υπέροχο δώρο Χριστουγέννων ! ! ! Βέβαια περπαταγε μόνη της στον καναπε εδώ και 2 μηνες αλλά κάτω ποτέ μόνο από το χεράκι....Τι χαρα που είναι να τα βλέπεις να περπατανε, να μεγαλώνουν ! ! ! Χρονιά πολλά σε όλες κορίτσια και εύχομαι τα καλύτερα για τα παιδάκια σας....

ld19p2.png

• 3 εβδομάδες μετά...
ρε κορίτσια, από πόσο μηνών βάλατε το παιδάκι σας στη στράτα? υπάρχει κίνδυνος να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα αν το βάλουμε νωρίς?

εμας ολοι οι γιατροι και ιταλια και εδω μας ειπαν οχι στρατα ουτε νωρις ουτε αργα κανει σουπερ κακο στα ισχία, δεν πηραμε,,,αντιθετα μας βολεψαν αυτα που τα σπρωχνουν μπροστα και πανε, απο 12 μηνων επιανε το φορτηγακι η αλογακι η καρεκλα σπιτιου οποτε γουσταρε εκεινος και μονον εκεινος και τα εσπρωχνε και πηγαινε,

περπατησε μονος χωρις βοηθεια 14 μηνων,,,δεν τον πιεσαμε καθολου

εμας ολοι οι γιατροι και ιταλια και εδω μας ειπαν οχι στρατα ουτε νωρις ουτε αργα κανει σουπερ κακο στα ισχία, δεν πηραμε,,,αντιθετα μας βολεψαν αυτα που τα σπρωχνουν μπροστα και πανε, απο 12 μηνων επιανε το φορτηγακι η αλογακι η καρεκλα σπιτιου οποτε γουσταρε εκεινος και μονον εκεινος και τα εσπρωχνε και πηγαινε,

περπατησε μονος χωρις βοηθεια 14 μηνων,,,δεν τον πιεσαμε καθολου

εμένα ο μεγάλος περπάτησε 9 μηνών μόνος του. με το ζόρι τον κρατούσαμε. πηγαινοερχόταν μόνος του στο παρκάκι. αφού μας έφεραν δώρο την περπατούρα και μόλις τον βάλαμε μέσα, έτρεχε κιόλας. τώρα η μικρή μάλλον ακολουθεί τα ίδια βήματα με τον αδερφό της....θα δείξει. το έχω ακούσει κι εγώ για τα ισχία, αλλά αν το παιδί (όσο μικρό κι αν είναι) περπατάει από μόνο του, όταν πιάνεται από κάπου, πόσο μπορεί να το πειράξει η περπατούρα?? (εννοείται δεν το αφήνεις και με τις ώρες μέσα)

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...