Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Σφουγγάρισμα πατώματος και καθαριότητα

Recommended Posts

• 3 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 239
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

κοριτσια μετα απο τις συμβουλες σας και εγω νερο με ξυδι χρησιμοποιω πια εδω και ενα χρονο περιπου και ειμαι πολυ ικανοποιημενη εκτος απο την απολυμανση που κανει δινει και γυαλαδα και οχι δεν βρωμαει ξυδιλα!

Εγω δεν βαζω τιποτα στο πατωμα εδω και ενα χρονο που γεννηθηκε η μηκρη.Αν εχει πολους λεκεδες βαζω ενα οικολογικο που υπαρχει.Στο καθαρισμα του τραπεζιου δεν βαζω αζαχ αλλα μονο με ενα βετεξ που δεν αφηνει χνουδια.Τον παγκο της κουζινας με λεμονι η και ξυδι απο το χωριο αλλα την τουαλετα δεν μπορω να κανω τιποτα βαζω αναγκαστικα χλωρινη αλλα παντα με την πορτα κλειστη!!!Και ενα ωραιο κολπο για να καθαριζετε το φουρνο και το φουρνακι μικροκυματων χωρις να χρησιμοποιειτε χημικα!!!!!!Βαζεται ενα ταψι στο φουρνο απο αυτα που βαζουμε τα τυροπιτακια με νερο και μια φετα λεμονι και το βραζετε με φουλ τη θερμοκρασια μεχρι να αρχισει να βραζει και να κανει υδρατμους.Τοτε σβηστε το φουρνο και καθαριστε μονο με το συρματακι και θα δειτε ποσο γρηγορα φευγουν τα καμενα λυπη.Το ιδιο και στο φουρνο μικροκυματων αλλα με πλαστικο μπωλ γιατι θα γινετε παραναλομα του πυρως!!!

.png

• 2 months later...

Διαφημίσεις

ΧΛΩΡΙΝΗ>??????Δεν ειμαι ειδικος μιας κ το παιδι μου ακομα ειναι μικρο για μπουσουλημα αλλα γνωριζω οτι η χλωρινη ειναι πολυ κακο οχι μονο για παιδια αλλα κ εμας..εγω την εχω καταργησει...περνω μονο να ριχνω μεσα στην λεκανη της τουαλετας κ μετα τραβαω καζα νακι...βαζω topain για απολυμανση...Ρωτα σε παρακαλω γιατι πραγματικα νομιζω οτι ειναι επικυνδινο.

Μετα απο αυτα που διαβασα ρωτησα και απλα μου ειπε να φροντιζω να εχουν στεγνωσει ολα πριν βαλωτο παιδι κατω-εφοσον δεν εχει και καποια αλεργια...Ασε που νομιζω οτι ειναι το μονο που απολυμαινει πραγματικα. βρε κοριτσια καλοκαιρι -οι πισνες δεν ειναι τιγκα σε χλωριο-εχω δει και μωρακια να κολυμπανε...Παντω;ς η μικρη δεν εχει παθει τιποτα..

οκ αν το εχεις ρωτησει....δεν ηξερα οτι το χλωριο της πισινας εχει σχεση με την χλωρινη ! λογικα ομως δεν ειναι επικινδυνο να το καταπιεις το νερο της πισινας αλλα θανατηφορο αν πιεις χλωρινη.

Η αδελφη μου ειχε τρομοκρατησει το παιδι της απο τοτε που αρχισε να μπουσουλαει για την χλωρινη επειδη ηξερε μια που ο γιος της καταπιε κ παραλιγο να πεθαν ει,,,οποτε εβαζε η αδελφη μου ενα μπουκαλι χλωρινη μπροστα στην μπαλκονοπορτα(η οπου δεν ηθελε να παει ο μικρος της ) και εκεινος ουτε που πλησιαζε!!μεχρι κ σημερα!

Ξερω δεν εινα;ι ωραιο να τατρομαζεις αλλα για μερικα σοβαρα θεματα καλυτερα να φοβουνται παρα να γινει κατι.

προσωπικα οταν αναπνεω χλωρινη με πιανει πονοκεφαλος....σφουγγαριζω με Topine KAI

γενικως τις επιφανειες με αυτο και μερικες φορες περνω το αζαξ για πατωμα με αρωματα που κρατανε αρκετα.οταν θα μπουσουλαει δεν ξερω ακομα...θα το ψαξω μεχρι τοτε.εχουμε μελλον

Διαφημίσεις

Κακο ειναι αμα την πιεις οχι αμα την ακουμπησεις φανταζομαι.Παρολα αυτα το οτι ειμαι εγω υστερικη δεν σημαινει οτι αυτο ειναι το σωστο.Ασχετο αλλα ο μπεμπαρος ειναι κουκλος-νασου ζησει

εγω σφουγγαριζω με ξυδι και απολυμαινει κιολας!

εγω ρωτησα καποιον δικο μου και μου ειχε πει με τπτ χλωρινη κοντα σε μωρο ουτε καν σε διπλανο δωματιο να μην ειναι.

την εχω καταργησει σχεδον μονο για το πουρι της τουαλετας και τπτ αλλο....

9a7bp2.pngIm47p2.png

Όλα τα παρακάτω τα χρησιμποποιώ έξι χρόνια (από τότε που η κόρη μου παρουσίασε άσθμα και που είναι πλέον μια χαρά) και το σπίτι μου γυαλίζει:

Για σφουγγάρισμα, τοίχους, μπάνια & μπαταρίες, νερό + ξύδι. Αν οι τοίχοι έχουν μούχλα, προσθέστε αλάτι. Γύρω από τη μπανιέρα που πιάνει άλατα, ρίξτε πρώτα καυτό νερό και αφήστε λίγο να μουλιάσει. ΔΕΝ μυρίζει, αλλά αν επιθυμείτε, λίγες σταγόνες από αιθέριο έλαιο λεμονιού ή άλλο της αρεσκείας σας μέσα στο παραπάνω διάλυμα, κάνει δουλειά.

Για να διώξετε πραγματικά δυσάρεστες μυρωδιές, σφουγγαρίστε με:

1/8 του φλιτζανιού υγρό σαπούνι

1/4 του φλιτζανιού λευκό ξίδι ή χυμό λεμονιού n 1/2 φλιτζάνι αρωματικό τσάι βοτάνων, όπως μέντα. Aνακατεύετε όλα τα υλικά σε έναν κουβά, προσθέτετε νερό μέχρι να αφρίσει το μείγμα και σφουγγαρίζετε.

Για τις βρύσες που έχουν στο στόμιό τους ή στη βάση τους πολλά άλατα, μουσκέψτε καλά βαμβάκι (γιατί στέκεται καλύτερα) σε ξύδι και τυλίξτε τα σημεία. Αφήστε όλη τη νύχτα. Αυτό μυρίζει, αλλά το πρωί δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας.

Για να ξεβουλώσετε και να απολυμάνετε τις αποχετεύσεις:

1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα

1/2 φλιτζάνι λευκό ξίδι και κλείνετε την τάπα. Μετά από λίγο, ανοίξτε και ρίξτε 1-2 λίτρα βραστό νερό. ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΤΑ ΣΥΝΔΥΑΖΕΤΕ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΑ.

Αν όμως θέλετε να ξεβουλώσετε τη μπανιέρα από τρίχες, ρίξτε πρώτα αποτριχωτικό σπρέι (!), αφήστε, ξεβγάλτε και μετά κάντε τα παραπάνω.

Λεκάνη τουαλέτας: Αρκεί το καθημερινό σαπούνισμα ή καθάρισμα με νερόξυδο. Αν όμως έρχεται η πεθερά σας και η λεκάνη σας έχει πουρί τριών μηνών, αδειάστε ένα μπουκάλι κόκα-κόλας όπως κάνετε με τα διάφορα "παπιά", αφήστε ένα τεταρτάκι, τρίψτε καλά και θα σας ρωτάει πως τη διατηρείτε.

Για να αρωματίσετε το μπάνιο, περάστε τη λάμπα (όταν είναι σβησμένη) με ένα βαμβάκι στο οποίο έχετε ρίξει μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο που σας αρέσει. Όταν ανάψετε το φως, η θερμότητα θα διασκορπίσει παντού το άρωμα.

Για πολύ βρώμικα τζάμια:

1/4 του φλιτζανιού λευκό ξίδι n 1/2 κουταλάκι υγρό σαπούνι

2 φλιτζάνια νερό. Aνακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα ψεκαστήρι και ανακινήστε καλά. Μπορείτε να φτιάξετε ποσότητα σε ένα ψεκαστήρι για να έχετε.

Αν τα τζάμια δεν είναι πολύ βρώμικα, αφαιρέστε το σαπούνι.

Πλακάκια Κουζίνας

Aν έχουν μαζέψει λίπη, τρίψτε τα με ξίδι ή λεμόνι.

Tο περισσότερο λίπος μαζεύουν τα πλακάκια κοντά στην εστία. Bρέξτε και στύψτε ένα σφουγγάρι, ρίξτε του μαγειρική σόδα και τρίψτε.

Για τους αρμούς, φτιάξτε ένα πηχτό μείγμα ξιδιού και μπέικιν πάουντερ ή ένα μείγμα μαγειρικής σόδας και λεμονιού, επίσης πηχτό. Tρίβετε με μια οδοντόβουρτσα, αφήνετε για δύο ώρες και ξεπλένετε.

*Ξύδι: Λευκό, απλό, φθηνό.

Τέλος, για τα στρώματα, πασπαλίστε πάνω τους μαγειρική σόδα σκόνη για να απορροφήσει την υγρασία και να εξουδετερώσει τις μυρωδιές, αφήστε μισή-μία ώρα και σκουπίστε με την ηλεκτρική.

Επίσης, σχετικά με τους ατμοκαθαριστές. Πήρα πρόπερσι από super market μια τέτοια σκούπα (ιταλική) σε μέγεθος ηλεκτρικής, στο υπέρογκο ποσό των 45 ευρώ. Την έχω σκίσει. Μπάνια, εσωτερικό καλοριφέρ (δεν πιστεύετε τι βγάζει), στρώματα, χαλιά, κουρτίνες, τα πάντα. Απολυμαίνει και διαλύει τη βρωμιά.

Ελπίζω να βοήθησα. Μην φοβάστε να χρησιμοποιείτε φυσικά απορρυπαντικά. Τα χρησιμοποιούσαν τόσες γενιές πίσω και τα σπίτια τους έλαμπαν. Και είναι άκρως οικονομικότερα από τα χημικά. Και επιτέλους, ας μην υποβάλουμε άλλο τα μωρά μας σε χημικά δηλητήρια.

• 2 εβδομάδες μετά...

Κάθε καλοκαίρι που γυρνάω από τις διακοπές η ίδια δουλειά οι γλάστρες έχουν ξεχειλίσει και το νερό/χώμα αφού στεγνώνει έχει «βάψει» τα πλακάκια. Ξέρετε κανένα τρόπο εύκολο και προπαντός γρήγορο για να τα καθαρίσω? κάνα σούπερ απορρυπαντικό ?? Γιατί πέρσι μου έφυγε ο π #@$@ς με το συρματάκι ένα, ένα τα πλακάκια:-( :sad: και φέτος με την μπουμπουκα δεν έχω χρόνο για τέτοιες πολυτέλειες :roll::roll:

• 3 εβδομάδες μετά...

Έχω πάρει ένα απορρυπαντικό από χρωματοπωλείο,ρίχνεις λίγο πάνω στα πλακάκια και αφήνεις για 5 λεπτά.Μετά τρίψιμο με σκούπα και ξέπλυμα με νερό.Η μάρκα είναι BISON.

Eπίσης χρησιμοποιώ αδιάλυτο το ΛΟΚ της AMWAY και κάνει θαύματα.

Διαφημίσεις

ΑΦΡΟΔΙΤΑΚΙ σε ευχαριστώ για την απάντηση, τώρα την είδα :oops: τελικά βρήκα ένα ειδικό σκεύασμα στο super market και έκανε αρκετά καλή δουλειά νομίζω ότι το λένε vison μάλλον το ίδιο είναι :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

βρε κορίτσια και γω έχω πρόβλημα με τα πλακάκια στη βεράντα από στάσιμα νερά. Λέτε να κάνει δουλειά αυτό το vison; Που ακριβώς το έχουν και ποιο σουπερ;

νομίζω ότι θα κάνει, εγώ το αγόρασα στον Σκλαβενίτη στο ράφι με τα καθαριστικά για τον φούρνο και τα διάφορα καθαριστικά (για ασημικά και τέτοια)

νομίζω ότι θα κάνει, εγώ το αγόρασα στον Σκλαβενίτη στο ράφι με τα καθαριστικά για τον φούρνο και τα διάφορα καθαριστικά (για ασημικά και τέτοια)

ok σ'ευχαριστω!

• 3 εβδομάδες μετά...

Για τα πλακακια της βεραντας που εχουν λεκεδες απο γλαστρες μετα απο εκατο δοκιμες κατεληξα στο ΚΑΘΡΙΝ (πρασινο). Ειναι τελειο. Ριχνεις λιγο πανω στα πλακακια και τα τριβεις με το σφουγγαρακι το σκληρο και βγαινει αμεσως. Το παιρνω απο σκλαβενιτη.

• 4 εβδομάδες μετά...

Επειδή η μικρή μου κυλιέται κάτω, γλύφει τα παιχνίδια της κλπ δεν χρησιμοποιώ χημικά απορρυπαντικά στο σφουγγάρισμα και βάζω στο κουβά μαζί με το νερό, ΞΥΔΙ.

Δεν μπορείτε να φανταστείτε πως γυαλίζει τα πλακάκια και κάνει φυσική απολύμανση λόγω της οξύτητας του.

(Έχω ακούσει οτι απομακρύνει και τα μυρμήγκια...:lol:)

Επειδή η μικρή μου κυλιέται κάτω, γλύφει τα παιχνίδια της κλπ δεν χρησιμοποιώ χημικά απορρυπαντικά στο σφουγγάρισμα και βάζω στο κουβά μαζί με το νερό, ΞΥΔΙ.

Δεν μπορείτε να φανταστείτε πως γυαλίζει τα πλακάκια και κάνει φυσική απολύμανση λόγω της οξύτητας του.

(Έχω ακούσει οτι απομακρύνει και τα μυρμήγκια...:lol:)

Ότι απολυμαίνει απολυμαίνει όμως καθαρίζει? Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη δοσολογία?

Εγώ γενικώς είμαι πολύ της χλωρίνης αλλά τώρα που χειμώνιασε απολυμαίνω με ΤΟΡΙΝΕ... Νιώθω ότι το σπίτι μας είναι μέσα στα χημικά και θέλω να το αλλάξω αυτό, ειδικά τώρα που είμαστε όλη μέρα μέσα....

LCizp3.pngI0Pwp3.png

Ότι απολυμαίνει απολυμαίνει όμως καθαρίζει? Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη δοσολογία?

Εγώ γενικώς είμαι πολύ της χλωρίνης αλλά τώρα που χειμώνιασε απολυμαίνω με ΤΟΡΙΝΕ... Νιώθω ότι το σπίτι μας είναι μέσα στα χημικά και θέλω να το αλλάξω αυτό, ειδικά τώρα που είμαστε όλη μέρα μέσα....

Καθαρίζει τα πλακάκια φανταστικά. Θα εκπλαγείς !

Δοκίμασε το!

Οσο ξύδι θέλεις βάλε!

• 2 εβδομάδες μετά...

Εαν εχετε παρακολουθησει στον ΣΚΑΙ ,τα ''βρομικα σπιτια'',θα βρητε πολλες οικολογικες λυσεις για καθαρισμα.Οπως πχ μια μπανιερα που ειχε να καθαριστει 10 χρονια και δεν βλεποταν απο τη βρωμια,την καθαρισαν με μισα λεμονια που εριχναν πανω μαγειρικη σοδα.Εκαναν κατι σαν peeling στη μπανιερα .Οσο περιεργο κι αν φαινεται ,ελαμψε μετα απο λιγο.

Εγω δυστηχως ρησιμοποιω πολυ χημεια σε σημειο που αεριζω ωρες το σπιτι για να φυγει η μυρωδια και τιποτα δεν γινεται.Ιδιως εκεινο το αζαχ για τα αλατα του μπανιου,πολυ εντονο. Αλλα πως να φυγουν τοσα αλατα αν δεν ψεκασεις?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...