Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

LGBT (lesbian gay bi trans) parenting - γονείς ίδιου φύλου - γονεικός ρόλος

Recommended Posts

Δεν καταλαβαινω τι λαθος λεω.Φυσικα και εχω προβλημα οποιον και να χτυπησει...εννοειται πως η βια δεν ειναι λυση.Αλλα αν χτυπησει τον gay συντροφο του τουλαχιστον ο αλλος θα μπορει να αμυνθει.......ενω μια γυναικα τι να κανει? αυτο εννοω.Αν χτυπησει τον οποιονδηποτε ευθυνη εχω εγω και η μητερα του .......δεν θα τον ειχαμε αναθρεψει σωστα. Και επανερχομαι σε κατι που εγραψα πιο πανω για να σου απαντησω. Στο μεριδιο που μου αναλογει για το θεμα του αν θα γινει gay η οχι θα εχω αποτυχει ναι.Σε αυτον και μονο τον τομεα και για το οσο θα μπορουσα να επηρεασω τα πραγματα - στο μετρο του δυνατον- οταν ηταν μικρος.Δεν ειμαι gay και δεν θα ηθελα να γινει ο γιος μου.. οχι ομως αν γινοταν να το θεωρουσα "κουσουρι" . Ελπιζω να σε καλυψα

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• UFO

UFO 161 δημοσιεύσεις

• DALIA

DALIA 121 δημοσιεύσεις

• Jarett

Jarett 104 δημοσιεύσεις

• Thaumataki

Thaumataki 97 δημοσιεύσεις

Εμενα με καλυψες ναι :)

Με δεδομενο οτι ειμαστε προτυπα για τα παιδια μας τοτε πιστευω οτι εχουμε μεριδιο ευθυνης για την μετεπειτα εξελιξη τους σε ολους τους τομεις, οποτε ναι κι εγω θα ενιωθα οτι ο τροπος που το μεγαλωσα ισως επαιξε ρολο στην σεξουαλικη του κατευθυνση.

Αλλα δεν θα ενιωθα οτι ειναι αποκλειστικα δικη μου ευθυνη, ουτε οτι απετυχα... αλλα δεν θα πεταγα κι απτην χαρα μου φυσικα (για τους λογους που ειπα πιο πανω).

Δεν καταλαβαινω τι λαθος λεω.Φυσικα και εχω προβλημα οποιον και να χτυπησει...εννοειται πως η βια δεν ειναι λυση.Αλλα αν χτυπησει τον gay συντροφο του τουλαχιστον ο αλλος θα μπορει να αμυνθει.......ενω μια γυναικα τι να κανει? αυτο εννοω.

Να του μετρήσει την οδοντοστοιχία στα πλακάκια της κουζίνας για αρχή:evil: -οκ πρέπει να είσαι εγώ για να το κάνεις αυτό, δεδομένου ότι έτσι και μου σηκώσεις χέρι είτε άντρας είτε γυναίκα, πρώτα θα σε τουλουμιάσω και μετά θα πάω για καταγγελία:lol::lol:(οκ εγώ είμαι εγώ).

Και στην περίπτωση που ο άλλος υπερισχύει σωματικά, μπορεί να τις φάω αλλά πίσω έχει η αχλάδα την ουρά....if you know what I mean.:twisted:

Εμενα με καλυψες ναι :)

Με δεδομενο οτι ειμαστε προτυπα για τα παιδια μας τοτε πιστευω οτι εχουμε μεριδιο ευθυνης για την μετεπειτα εξελιξη τους σε ολους τους τομεις, οποτε ναι κι εγω θα ενιωθα οτι ο τροπος που το μεγαλωσα ισως επαιξε ρολο στην σεξουαλικη του κατευθυνση.

Αλλα δεν θα ενιωθα οτι ειναι αποκλειστικα δικη μου ευθυνη, ουτε οτι απετυχα... αλλα δεν θα πεταγα κι απτην χαρα μου φυσικα (για τους λογους που ειπα πιο πανω).

Κι εμένα με κάλυψες και συμφωνώ με την προλαλήσασα.

Πάντως αν το παιδί μου γίνει gay, δεν μπορώ να πω ότι μου κάνει ούτε κρυο ούτε ζέστη (μιλώντας για τώρα-δεν ξέρω σε 10χρόνια τι θα γίνει).

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

χαχα την οδοντοστοιχια στο πλακακι....ωραιο ηταν αυτο.

Τωρα δεν σε νοιαζει.....οταν ομως ολοι θα γινονται παππουδες και γιαγιαδες

τοτε θα σε νοιαξει.Ασε που ο κοσμος ειναι κακος και θα συζητανε πισω απο την πλατη σου το θεμα του παιδιου σου.Μονο με την ιδεα του τι θα λενε θα τρελαινεσαι.....Και οπως και να το κανεις για να κλεισει ο κυκλος της ζωης ενας σημαντικος σταθμος ειναι να γινεις γιαγια....Το βλεπω απο την μητερα μου που μου ελεγε πιο πριν και να μην κανεις παιδια δεν πειραζει.....τωρα εχει τρελαθει με τα εγγονια της.....Ειναι και η μικρη φτυστη .......

τοτε θα σε νοιαξει.Ασε που ο κοσμος ειναι κακος και θα συζητανε πισω απο την πλατη σου το θεμα του παιδιου σου.Μονο με την ιδεα του τι θα λενε θα τρελαινεσαι.....Και οπως και να το κανεις για να κλεισει ο κυκλος της ζωης ενας σημαντικος σταθμος ειναι να γινεις γιαγια....Το βλεπω απο την μητερα μου που μου ελεγε πιο πριν και να μην κανεις παιδια δεν πειραζει.....τωρα εχει τρελαθει με τα εγγονια της.....Ειναι και η μικρη φτυστη .......

Πρωτον, μια χαρα παππουδες και γιαγιαδες μπορουμε να γινουμε όλοι μας.

Πολλά γκευ ζευγαρια έχουν υιοθετήσει ή έχουν κάνει παιδια με δωρητή σπέρματος (σε περιπτωση λεσβιων) ή με κυοφόρηση από μια γυναίκα (σε περιπτωση ομοφυλοφιλων ανδρων).

Δεύτερον ΟΤΙ και να γινει/κανει/πει το παιδί σου, θα το σχολιάζουν. Ο κόσμος ειναι κακός. 100 καλά να κάνεις πάλι θα βρουν το 1 κακο που έκανες ή το 1 καλό που ΔΕΝ έκανες για να σε σχολιάσουν.

Δεν ασχολουμαι με μικροπρεπή ατομα, ούτε με γείτονες ή κουτσομπολια. Μουβινγκ ον.

cpVWp3.png

Διαφημίσεις

φαντάζομαι εξίσου αποτυχία σαν γονιός είναι να έχεις μεγαλώσει το παιδί έχοντας συμπεριφορά τύπου "η ομοφυλοφιλία είναι πρόβλημα" "ιδιαιτερότητα" "ο ρόλος του άντρα είναι ο τάδε" "ο ρόλος της γυναίκας είναι ο δείνα" "εγώ δεν έχω πρόβλημα με τους γκέυ αλλά θα με πείραζε" "θα έχει κοινωνικό πρόβλημα" και διάφορα άλλα που γράφονται εδώ μέσα, και το παιδί να είναι τελικά ομοφυλόφιλο. Η απόρριψη που θα νιώθει/φοβάται ενδόμυχα από την οικογένεια του εξ αιτίας «της ιδιαιτερότητας του» (όπως τη λέτε κάποιοι), η καταρράκωση της αυτοπεποίθησης του, ενοχές για τη φύση του, απομόνωση, και ότι άλλο συνεπάγεται, αν όντως σας ενδιαφέρουν τα παιδιά σας θα σας κάνουν ορισμένους να κοπανάτε το κεφάλι σας στον τοίχο όταν φτάσουν στην εφηβεία.

Να θυμίσω εδώ ότι τα παιδιά μαθαίνουν πολλά από τη συμπεριφορά σας και τις αυθόρμητες αντιδράσεις σας, όχι από αυτά που λέτε/ισχυρίζεστε.

Ειναι σημαντικο να εχετε στο μυαλο σας το οτι η ομοφυλοφιλια ειναι απλα μια φυση διαφορετικη απο τη δικη σας.

Τιποτε αλλο, τιποτε το ξεχωριστο.

Ειναι φυση.

cpVWp3.png

Γνωμη σου ειναι και ειναι σεβαστη οπως καθε αλλη.

Γνωριζεις οτι σε μεταφρασεις αρχαιων ελληνικων κειμενων απο αλλες χωρες, διαβαζουν για την ομοφυλοφιλια που ηταν ευρεως αποδεχτη εκεινα τα χρονια??? Και οι γονεις δεν ειχαν προβλημα να διδασκουν στα παιδια τους ομοφυλοφιλοι δασκαλοι, αυτο κατι λεει σε εμενα. :wink:

Βεβαιως η ομοφυλοφιλια παντα υπηρχε , ομως οπως και εσυ θα γνωριζεις ποτε μα ποτε δεν υπηρχε η εννοια της οικογενειας ομοφυλοφιλων.

Επισης αλλο να διδασκουν τα παιδια σε μεγαλυτερες ηλικιες αλλο να υιοθετουν.

Μηπως εχει μια..... μικρη διαφορα???

Επισης οι ρολοι ξαναλεω, αλλαζουν οταν αλλαξουν τα δεδομενα της εποχης. Και παλιοτερα ηταν ανεπιτρεπτο να κανεις παιδι εκτος γαμου....και καποιοι φωναζαν να μην γινει ποτε αποδεκτο...ομως εγινε....απλα τα πραγματα δηλαδη.

Και εγω ξαναλεω και το ξανατονιζω, οι ρολοι γονεων εναλλασσονται στα διαφορετικα φυλλα.

Αυτο το παραδειγμα που μας αναφερεις δεν εχει καμια σχεση με τους ομοφυλοφιλους .Και στο παραδειγμα αυτο απλα δεν υπαρχει ο δευτερος ρολος.

Εκει το παιδι παιρνει παραδειγματα απο γυρω του.

Μπορει να σου φαινεται περιεργο μια που εχεις τετοιες αποψεις αλλα την αποψη που εχω δεν την εχω για να 'κραταω ανοιχτη πορτουλα' σε περιπτωση που τα παιδι μου ειναι γκευ. Το τι ειναι η τι θα γινουν τα παιδια μου δεν με κανει να διαμορφωνω αρχες και ιδεες αλλα μονο συναισθηματα.... Στο δικο μου το μυαλο ειναι πολυ απλα τα πραγματα....δεν εχω δικαιωμα να στερω δικαιωματα....

Λες σεβαστη η αποψη μου.

Δεν τη σεβεσαι ομως τελικα απο αυτα που εχω υπογραμισει και υποννοεις οτι υστερω σε συναισθηματα, γιατι δεν συμμεριζομαι τον γονεικο ρολο των ομοφυλοφιλων????

Εμμεσα, αυτη την εντυπωση δημιουργεις για αυτους που εχουν αντιθετη αποψη.

Απο εκει και περα, γνωμη μου παντα, το καλυτερο που εχουμε να κανουμε για τα παιδια μας (ολα τα παιδια που αυριο θα ειναι οι ενηλικες αυτης της χωρας) ειναι να τα μαθουμε να δεχονται την διαφορετικοτητα και να ζουν με σεβασμο και αξιοπρεπεια, κατι δηλαδη που ειναι ασχετο με τις σεξουαλικες προτιμησεις.

Ολοι νομιζω οτι συμφωνουμε σε αυτα που γραφεις. Επειδη δεν συμφωνουμε με το γονεικο ρολο δεν σημαινει οτι δεν αποδεχομαστε την προσωπικη ζωη των ομοφυλοφιλων.

Ξερεις μια ερευνα που ειχα βρει, αλλα δεν θυμαμαι να σας την παραθεσω τα ατομα που επιπολαια λενε ναι στο γαμο των ομο (για να μην παρεξηγηθω δεν υπονοω εσενα) πολλες φορες ειναι αυτοι που τους κοροιδευουν στο δρομο.

Αυτοι που ειναι συγκρατημενοι και σκεπτομενοι , ισως σεβονται πολυ περισσοτερο τη ζωη αυτων απο αυτους που κανουν μεγαλες δηλωσεις.

Και αυτο συμβαινει σε ολα τα θεματα.

Επισης ας μην ακουω το επιχειρημα οτι και ενας γονιος η παππους μεγαλωνει το παιδι του.

Στη υιοθεσια παιδιων απαγορευεται ενας γονιος και χρειαζονται και οι δυο , μετα απο εξονυχιστικο ελεγχο ψυχολογικης και οικονομικης καταστασης του ζευγαριου. Παντα 2 και οχι ενας.

Και το επιχειρημα της συγκρισης του χειροτερου γονιου με τον καλυτερο ομοφυλοφιλο που συνεχως προβαλεται ειναι ανοητο .

Επισης παρουσιαζετε δηθεν σε ολο αυτο το θεμα οτι καποιος που δεν αποδεχεται τον γονεικο ρολο των ομοφυλοφιλων δεν αποδεχεται την υπαρξη της ομοφυλοφιλιας η δεν σεβεται τους ομοφυλοφιλους.

Γιατι τα διαστρεβλωνετε η τα μπερδευετε ? :confused:

Και τελειωνοντας υπαρχουν πολλων ειδων ομοφυλοφιλοι. Με πολλες προτιμησεις.

Οπως Π.Χ. αντρες.

Αντρες που πηγαινουν κυριως με γυναικες, και λιγοτερο με αντρες.

Αντρες που πανε περισσοτερο με αντρες και λιγοτερο με γυναικες.

Αντρες που πανε αποκλειστικα με αντρες .

Αντρες που εχουν το ρολο του αντρα η της γυναικας στη σχεση η και εναλλαξ.

Εδω ειναι δυσκολο να διαχωρισουν αυτοι τους ρολους τους, εμεις θα τους διαχωρισουμε σωνει και καλα, η ενα μικρο παιδι που εχουν υιοθετησει, θα διαχωρισει δηθεν τους ρολους τους????

Εδω σε αυτο το forum , οτι εχει σχεση με την ανατροφη των παιδιων διυλιζουμε τον κωνωπα και εδω θελετε να καταπιουμε οχι καμηλα, αλλα ολοκληρο ελεφαντα.???

(Σχετικα με τον γονεικο ρολο , μιλαω παντα)

Νομίζω οτι μαλλον εισαι μπερδεμενη λιγακι, ΛΕΜΟΝΙΑ.

Ο καθενας μεσα του γνωριζει τι ειναι και τι θελει.

Αλλα το παιδι δεν το ενδιαφερει τι κανει ο γονιος του στο κρεβατι του.

cpVWp3.png

Τώωωωωωωωρα μάλιστα...............ιδίως με το τι θα πει ο κόσμος.

Αγαπητέ μου Nordor ειδικά πάνω σε αυτό το σημείο "έπαιξες κι έχασες" με μένα (που λένε).

Τον κόσμο τον έχω φάει στην πλατούλα μου από μικρό παιδί......αυτή τη φράση "τι θα πει ο κόσμος" μου την τσαμπούναγε η μάνα μου κάθε 3 και 2 και μάλιστα πίστευε και όσα της έλεγε ο "κόσμος" για το παιδί της και δεν πίστευε εμένα. Βλέπεις βάρενε περισσότερο λόγος του "κόσμου" παρά ενός παιδιού ή μιας έφηβης αργότερα.

Βέβαια το κατάλαβε το λάθος της, αλλά αργά- δεν πειράζει.

Μέρος της μεγάλης στριφνάδας του χαρακτήρα μου και του "τσαμπουκά" μου είναι ο γαμ....... ο κόσμος...............που πάντα έπρεπε να κάνω τα σωστά πράγματα για να μην πει ο κόσμος...........πάντα έπρεπε να μιλάω με σωφροσύνη για να μη πει κάτι ο κόσμος (γι'αυτό είμαι και τόσο βρωμόστομη όταν με κοντράρει ο "κόσμος":p).

Οπότε είναι νομίζω κατανοητό ότι το "τέρας" μέσα μου το δημιούργησε ο "κόσμος".

Και να σου και κάτι? Καλό μου έκανε στην τελική.

Έμαθα να ζω χωρίς τον κόσμο και το τι λέει ο κόσμος για μένα εφόσον δεν πειράζω και δεν κάνω κακό σε άλλον. Έμαθα να υπερασπίζομαι αμερόληπτα το δίκιο του άλλου, εφόσον δεν πειράζει άλλους ανθρώπους

Μη συζητήσω για το σόι μου και το ότι δεν τολμάνε ούτε καν να "μου πούνε την γνώμη" τους:lol::lol::lol::lol: Για δε το κόσμο...............χαχαχαχαχα:lol::lol::lol: πρέπει να έρθεις στη γειτονιά μου να ρωτήσεις για το άτομό μου και ποιός τολμάει να σχολιάσει μπροστά μου ή πίσω μου, εμένα ή την οικογένειά μου.:lol::lol::lol:

Συνοψίζοντας λοιπόν.............δεν θα με νοιάξει καθόλου τι θα πει ο κόσμος αν το παιδί μου γίνει gay.

Τουναντίον:-D:grin::-D:grin: θα "χαρώ" πααααααααρα πολύ να σχολιάσει κάποιος το παιδί μου επειδή είναι gay.

Αν γέλασες με τα πλακάκια της κουζίνας, φαντάσου το γέλιο που θα ρίξεις με όποιον τολμήσει και πιάσει στο στόμα του το παιδί μου.

Το λιγότερο που θα κάνω είναι να τον αγκιστρώσω στον κοτσαδόρο του αυτοκινήτου μου....εν κινήσει.

Ο κόσμος είναι ικανός να πιάσει στο στόμα του το παιδί μου?????? (ή κάποιο άλλο παιδί τεςπα?)

Ο κόσμος??????? χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ

:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

Διαφημίσεις

Και τελειωνοντας υπαρχουν πολλων ειδων ομοφυλοφιλοι. Με πολλλες προτιμησεις.

Οπως Π.Χ. αντρες.

Αντρες που πηγαινουν κυριως με γυναικες, και λιγοτερο με αντρες.

Αντρες που πανε περισσοτερο με αντρες και λιγοτερο με γυναικες.

Αντρες που πανε αποκλειστικα με αντρες .

Αντρες που εχουν το ρολο του αντρα η της γυναικας στη σχεση η και εναλλαξ.

εκτός από το υπογραμμισμένο που είναι οι ομοφυλόφιλοι, οι υπόλοιποι είναι «αμφισεξουαλικοί» («bisexual», χαϊδευτικά «bi») και όχι ομοφυλόφιλοι.

Σαρκαστικό σχόλιο: Αυτοί (οι bi) δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Το ελληνικό κράτος τους επιτρέπει μια χαρά την υιοθεσία, αρκεί την περίοδο της υιοθεσίας να είναι σε μακροχρόνιο ετερόφυλο γάμο (και με δεδομένο ότι θα έχουν την ευφυΐα να αποκρύψουν τη συμπεριφορά τους).

Βεβαιως η ομοφυλοφιλια παντα υπηρχε , ομως οπως και εσυ θα γνωριζεις ποτε μα ποτε δεν υπηρχε η εννοια της οικογενειας ομοφυλοφιλων.

Επισης αλλο να διδασκουν τα παιδια σε μεγαλυτερες ηλικιες αλλο να υιοθετουν.

Μηπως εχει μια..... μικρη διαφορα???

Υπαρχει τωρα ομως....ΥΠΑΡΧΕΙ.....Δεν εχει σημασια αν αρεσει σε καποιους, υπαρχει και θα γινει αποδεκτη. Αυτο πρεπει να καταλαβουμε.

Το δευτερο σχολιο ηταν για το αν θα αφηναμε τα παιδια μας με καποιον ομο. ;)

Και εγω ξαναλεω και το ξανατονιζω, οι ρολοι γονεων εναλλασσονται στα διαφορετικα φυλλα.

Αυτο το παραδειγμα που μας αναφερεις δεν εχει καμια σχεση με τους ομοφυλοφιλους .Και στο παραδειγμα αυτο απλα δεν υπαρχει ο δευτερος ρολος.

Εκει το παιδι παιρνει παραδειγματα απο γυρω του.

Τα παραδειγματα της κοινωνιας μας ολα εχουν σχεση και με τους ομο....και αυτο γιατι δεν γραφω συγκεκριμενα ενα προς ενα αλλα θελω να δειξω οτι οι αλλαγες στη ζωη θα φερουν και αλλαγες στους ανθρωπινους και στους γονεικους φυσικα ρολους.

Λες σεβαστη η αποψη μου.

Δεν τη σεβεσαι ομως τελικα απο αυτα που εχω υπογραμισει και υποννοεις οτι υστερω σε συναισθηματα, γιατι δεν συμμεριζομαι τον γονεικο ρολο των ομοφυλοφιλων????

Εμμεσα, αυτη την εντυπωση δημιουργεις για αυτους που εχουν αντιθετη αποψη.

Αν θες να με ρωτησεις ΑΝ τη σεβομαι θα σε παραπεμψω στην προηγουμενη μου απαντηση. Αν εβγαλες το συμπερασμα σου βαση αυτο που πιστευεις και οχι αυτο που σκεφτομαι, ειναι αλλο θεμα....

Ισως η εντυπωση σου δημιουργειται επειδη ενα μικρο μικρο κομματι μεσα σου 'φωναζει'οτι και αυτοι ειναι ανθρωποι οπως ολοι μας και πρεπει να απολαμβανουν....

Αυτοι που ειναι συγκρατημενοι και σκεπτομενοι , ισως σεβονται πολυ περισσοτερο τη ζωη αυτων απο αυτους που κανουν μεγαλες δηλωσεις.

Και αυτο συμβαινει σε ολα τα θεματα.

Αυτο το πιστευω . Επισης ενα μεγαλο λαθος των γκευ ειναι ο τροπος πολλων απο αυτων που προσπαθουν να διεκδικησουν τα δικαιωματα τους. ΕΙναι αντιδραστικος και υστερει.

Κατα τα αλλα και εγω συμφωνω οτι σε μια κοινωνια πρεπει να ειμαστε αποδεχτοι στο συνολο....αλλιως ζουμε μονοι μας.

εκτός από το υπογραμμισμένο που είναι οι ομοφυλόφιλοι, οι υπόλοιποι είναι «αμφισεξουαλικοί» («bisexual», χαϊδευτικά «bi») και όχι ομοφυλόφιλοι.

Σαρκαστικό σχόλιο: Αυτοί (οι bi) δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Το ελληνικό κράτος τους επιτρέπει μια χαρά την υιοθεσία, αρκεί την περίοδο της υιοθεσίας να είναι σε μακροχρόνιο ετερόφυλο γάμο (και με δεδομένο ότι θα έχουν την ευφυΐα να αποκρύψουν τη συμπεριφορά τους).

Κι αυτό μου φαίνεται ακόμα μεγαλύτερη υποκρισία...

jTosp2.png

φαντάζομαι εξίσου αποτυχία σαν γονιός είναι να έχεις μεγαλώσει το παιδί έχοντας συμπεριφορά τύπου "η ομοφυλοφιλία είναι πρόβλημα" "ιδιαιτερότητα" "ο ρόλος του άντρα είναι ο τάδε" "ο ρόλος της γυναίκας είναι ο δείνα" "εγώ δεν έχω πρόβλημα με τους γκέυ αλλά θα με πείραζε" "θα έχει κοινωνικό πρόβλημα" και διάφορα άλλα που γράφονται εδώ μέσα, και το παιδί να είναι τελικά ομοφυλόφιλο. Η απόρριψη που θα νιώθει/φοβάται ενδόμυχα από την οικογένεια του εξ αιτίας «της ιδιαιτερότητας του» (όπως τη λέτε κάποιοι), η καταρράκωση της αυτοπεποίθησης του, ενοχές για τη φύση του, απομόνωση, και ότι άλλο συνεπάγεται, αν όντως σας ενδιαφέρουν τα παιδιά σας θα σας κάνουν ορισμένους να κοπανάτε το κεφάλι σας στον τοίχο όταν φτάσουν στην εφηβεία.

Να θυμίσω εδώ ότι τα παιδιά μαθαίνουν πολλά από τη συμπεριφορά σας και τις αυθόρμητες αντιδράσεις σας, όχι από αυτά που λέτε/ισχυρίζεστε.

Κατ'αρχήν δεν πιστεύω ότι αν μιλήσεις για ιδιαιτερότητα μιλάς αυτόματα και για πρόβλημα. Και ένα παιδάκι που είναι ευαίσθητο, είναι ιδιαίτερο, δεν είναι πρόβλημα αυτό. Και ένα παιδάκι ιδιαίτερα έξυπνο, κι αυτό ιδιαίτερο είναι.

Μετά εγώ προσωπικά δεν μίλησα για ρόλο άντρα και γυναίκας. Μίλησα για ρόλο μητέρας και πατέρα, και αυτό είναι σημαντική διαφορά και τα παιδιά αυτούς τους ρόλους χρειάζονται στο μεγάλωμά τους.

Όλα τα υπόλοιπα που αναφέρεις δυστυχώς ισχύουν ακόμα (ενοχές, φόβος, απομόνωση). Σιγά σιγά αλλάζουν όμως, και πιστεύω ακράδαντα, ότι τα σημερινά πιτσιρίκια δεν έχουν τόσο πολύ αυτά τα κολλήματα. Δεν έχουν τόσες ενοχές ή φόβο απέναντι στους γονείς τους, ή τους γύρω τους, ιδίως αν τους βλέπουν να αντιμετωπίζουν το θέμα όπως είναι, δηλαδή, μέρος της φύσης. Θέλει χρόνο για να αλλάξει η κοινωνία, άλλα σίγουρα άνθρωποι μεγαλύτεροι των 35 βλέπουν μια εξέλιξη, σε σχέση με την δική τους εφηβεία, κι αυτή την εξέλιξη, άλλοι τη βλέπουν με καλό μάτι, κι άλλοι με κακό.

jTosp2.png

Λάθος, εγώ προσωπικά, προσπαθώ στη ζωή μου να κάνω πράξη αυτά που πιστεύω.

Και ναι, θα άφηνα τον γιό μου σε ένα ζευγάρι ομοφυλόφυλων που ξέρω καλά και εμπιστεύομαι. Που γνωρίζω ότι έχουν δουλέψει μέσα τους την ιδιαιτερότητά τους και ξέρουν τι τους γίνεται. Όπως και θα το έκανα και σε κάποιο ζευγάρι φίλων στρειτ, που εμπιστεύομαι, και γνωρίζω καλά.

Τόσο απλά.

Και εν πάση περιπτώση, το αν θα ψάχνουμε τους άντρες με το ντουφέκι (κάτι που δεν πιστεύω προσωπικά, μου φαίνεται σε μέγιστη καταστροφολογία) που είπε μια κοπέλα παραπάνω δεν είναι ευθύνη των γκει. Πάντα υπήρχαν γκέι και bi, απλά δεν ήταν πρέπον να το ομολογήσουν. Και τώρα που το κάνουν, και βγαίνουν στο φώς διεκδικόντας τα δικαιώματά τους, νομίζουμε ότι αν κάνουμε πως δεν τους βλέπουμε θα εξαφανιστούν; Θα σας στενοχωρήσω, αλλά όχι, δεν θα γίνει αυτό.

Και για μένα είναι πιο "αντρίκιο" να παραδέχεσαι και να στηρίζεις τη διαφορετικότητά σου, παρά να κάνεις οικογένεια για βιτρίνα, καθώς πρέπει, και να πηγαίνεις το βράδυ να ψάχνεις να ικανοποιήσεις το σώμα σου και την ψυχή σου στα γκει μπαρ, κοροϊδεύοντας τους πάντες γύρω σου.

Για μένα, είναι σαφές, ότι εφ'όσον υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι και είναι τόσοι πολλοί, δικαιούνται ίση μεταχείριση.

Τι ωραία που τα είπες, και πόσο συμφωνώ...

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Διαφημίσεις

Φαινεται να μας μεταφερεις τις δικες σου εμπειριες και να εχεις βιωσει την απορριψη από γονεις και πολυ ασχημα συναισθηματα. Και πραγματικα λυπαμαι .

Θα συμφωνησω σε αυτα που εχω τσεκαρει, οτι τα παιδια ειναι πολυ ευαισθητα και πρεπει να ειμαστε πολύ προσεκτικοι μπροστα τους οχι μονο σε αυτο το θεμα αλλα και σε ολα τα αλλα, να μην δειχνουμε δυσκαμπτοι και αυστηροι μαζι τους.

Πρεπει να καλλιεργησουμε απο τις νηπιακες ηλικιες των παιδιων μας σχεσεις εμπιστοσυνης και φιλιας ωστε μεγαλωνοντας να γνωριζουν ότι εμεις σαν γονεις θα ειμαστε παντα διπλα τους , να μας ανοιξουν την καρδια τους στο προβλημα τους, ας ειμαστε αντιθετοι με τις αποφασεις τους και αυτο δεν εχει να κανει με τις αντιληψεις μας αλλα με τη συμπεριφορα μας και τη σχεση μας με τα παιδια μας . Το να λεμε, ειμαστε πιο μοντερνοι η θα συμβαδιζουμε με τα παιδια μας αυτο δεν ειναι εφικτο. Παντα με τα παιδια μας θα υπαρχει χασμα αποψεων, για αλλους περισσοτερο για αλλους λιγοτερο.

Σχετικα με τιις αποψεις μας για την ομοφυλοφιλια και το γονεικο ρολο , γινεται συζητηση μεταξυ μεγαλων εδω, οποτε δεν πρεπει να μας κατηγορεις για αυτό. Μπροστα στα παιδια σιγουρα πρεπει να ειμαστε πολύ προσεκτικοι και για το λογο που ειπες.

Εγω διαφωνω όπως ειπα με την οικογενεια των ομοφυλοφιλων και ακομα πιο πολύ με την υιοθεσια παιδιων και με ενοχλει η συνεχομενη προβολη των ομοφυλοφιλων στα ιδωτικα καναλια της τηλεορασης , σαν ένα πολύ συχνο φαινομενο, ενώ είναι περιπου το 4% του πληθυσμου, απο ερευνες.

Και με ενοχλουν πολύ οι ομοφυλοφιλοι που επιδεικνυονται προκλητικα.

Αλλα με ενοχλει πολύ και να βλεπω γονεις να αποτρεπουν συμπεριφορες μικρων παιδιων φοβουμενοι για ομοφυλοφιλια και γενικα να εκδηλωνουν εντονη φοβια μπροστα στα παιδια τους για τους ομοφυλοφιλους, για πολλους λογους.

Πρωτον γιατι καταπιεζεις ένα μικρο πολύ αθωο παιδακι να εκδηλωσει τα συναισθηματα του που δεν εχει ιδεα για το τι σκεφτομαστε εμεις.

(Ενα παραδειγμα για να γινει πιο κατανοητο τι θελω να πω : να απαγορευεται με αυστηρο τροπο, αγορακι μικρο να φιλησει η να αγκαλιασει άλλο αγορακι.) Κακο και για τα δυο παιδακια.

Δευτερον γιατι παλι πονηρευεις ένα αθωο μυαλο και μπορει να το οδηγησεις από αντιδραση εκει που φοβασαι τελικα.

Τριτον γιατι μαθαινεις ένα παιδι να υποτιμαει και να κοροιδευει τους ομοφυλοφιλους.

Τεταρτον γιατι μπορει να είναι και αυτό μεσα στο 4% που είναι το ποσοστο ομοφυλοφιλων, και να εχει ολες τις αρνητικες συνεπειες στη ψυχη του οπως μας τις περιεγραψες.

Επισης σχετικα με την ομοφυλοφιλια ειναι αποτελεσμα πολλων παραγοντων. Ακομα η επιστημη το ψαχνει.

Καποιες φορες μπορει καποια γονιδια να οδηγουν πιο πολυ στην ομοφυλοφιλια, αλλα και καποιος straiight ,μετα απο χρονια να γινει ομοφυλοφιλος.

Επισης αγορακια με θηλυπρεπη συμπεριφορα δεν σημαινει οτι θα προτιμουν το ιδιο φυλο. Το ιδιο για τα κοριτσια.

Πέρα των κλασσικών ψυχαναλυτικών θεωριών που την στήριξαν σαν μία καθήλωση της ψυχοσεξουαλικής ανάπτυξης, τα τελευταία χρόνια προσεγγίσεις επιστημονικές που δεν έχουν αποδεικτικό χαρακτήρα, αλλά έχουν ισχυρά ενδεικτικό, προσπαθούν να δώσουν απαντήσεις για τις αιτίες γέννησής της. Π.χ. οι μελέτες που αναφέρονται στις γενετικές θεωρίες, με έρευνες που έγιναν σε διδύμους, έδειξαν ότι υπάρχει υψηλότερου βαθμού συμφωνία για ομοφυλοφιλία σε μονοζυγώτες διδύμους από ό,τι σε διζυγώτες. Μελέτες επάνω στις γενετικές θεωρίες μιλούν για το χρωμόσωμα Χ της μητρικής μεταβίβασης. Ακόμη νευροενδοκρινικές μελέτες με έρευνες για τα επίπεδα τεστοστερόνης δεν έδειξαν σημαντικές και σταθερές διαφορές μεταξύ ομοφυλόφιλων και ετεροφυλόφιλων ατόμων. Άραγε λοιπόν, θα μπορούσε κανείς να αναρωτηθεί ότι οι διάφορες θεωρίες ψυχολογικές και βιολογικές, που προσπάθησαν να δώσουν απαντήσεις για τα αίτια της ομοφυλοφιλικής επικράτησης μέχρι και σήμερα δε φαίνεται να έχουν ισχυρή απόδειξη. Είναι πιθανά όμως ενδεικτικοί μηχανισμοί κλινικής παρατήρησης που συσχετίζονται τόσο με το περιβάλλον που μεγαλώνει ένα παιδί όσο όμως και βιολογικοί παράγοντες που μπορεί να παίζουν ρόλο στη γένεση της ομοφυλοφιλίας, ακόμα και σε ενδεχόμενο κληρονομικής επιβάρυνσης, γι αυτό και τα συμπεράσματα τείνουν να μιλούν για πολυπαραγοντική αιτίαση της ομοφυλοφιλικής συμπεριφοράς.

Απο το Θανο Ασκητη

• 3 months later...

Γειά σας

το θέμα είναι πλέον ανοιχτό / έχει ξεκλειδωθεί

Στην περίπτωση που στο θέμα αυτό, μετά απο αυτή την ειδοποίηση και το ξεκλείδωμα, εμφανιστούν νέες δημοσιεύσεις οι οποίες είτε στρέφουν την τροπή της συζήτησης μακριά απο το αρχικό θέμα, είτε απαντούν/συνεχίζουν με κείμενα που αποτελούν σχολιασμό συμπεριφοράς άλλου μέλους ή της διαχείρισης θα επιδέχονται απευθείας και μόνο για αυτό το θέμα, κάρτα πόντων αλλά και προσωρινό αποκλεισμό απο όλες τις συζητήσεις, καθώς θα θεωρηθεί ότι συμβάλλουν στο να μην συνεχιστεί η συζήτηση σε ένα ενδιαφέρον και ενημερωτικό επίπεδο.Διαφορές προσωπικές ανάμεσα στα μέλη, εξαιτίας οποιουδήποτε λόγου θα πρέπει να λύνονται εκτός του δημόσιου φόρουμ.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

• 1 month later...

Δυο λεσβίες μεγάλωσαν ένα παιδί, και να το αποτέλεσμα!

To βίντεο ξαναέγινε viral - ίσως με αφορμή τον Ρωσικό Νόμο που υποστηρίζει ότι τα παιδιά δεν πρέπει ποτέ να μεγαλώνουν με γκέι γονείς.

Ο Zach Wahls, ένας 19χρονος φοιτητής του πανεπιστήμιου της Iowa, μιλά στη Βουλή των Αντιπροσώπων της πολιτείας, η οποία ήθελε να περάσει νόμο που απαγορεύει τον πολιτικό γάμο ομοφυλοφίλων.

http://gr.news.yahoo.com/%CE%B4%CF%85%CE%BF-%CE%BB%CE%B5%CF%83%CE%B2%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%AF--%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%B1--072434323.html

[YOU TUBE]yMLZO-sObzQ[/YOU TUBE]

Δεν καταλαβα ειλικρινα τι θελει να μας πει κανεις με αυτο το βιντεακι??

Οτι δηλαδη τον μεγαλωσαν λεσβιες και παρολα αυτα ειναι επιτυχημενος?

ευτυχισμενος?Γιατι να μην ειναι??Η οτι υπαρχει η προκαταληψη οτι αν σε μεγαλωσουν gay γινεσαι δεν ξερω τι...Η μαμα του και η αλλη ηταν παντρεμενες?οχι βεβαια....τον εκανε η μια με ivf και μετα το μεγαλωσαν μαζι.Ηταν κατι σαν συντροφος γιατι στην Iowa τα πραγματα δεν ειναι οπως στην ολλανδια...

Δεν με βρισκει αντιθετο αυτος ο τροπος -εξαλου δεν μπορει κανεις να ελεγξει μεσα στο σπιτι του αλλου-αλλα το να γινει ανατροφη εντος γαμου σε gay ζευγαρι με βρισκει καθετα αντιθετο.Ενταξει ολοι να δειχνουμε ανοχη και να μην ειμαστε ομοφοβικοι αλλα μην τα ισοπεδωνουμε και ολα....Σε λιγο θα πρεπει να ντρεπομαστε που μεγαλωνουμε παιδια σε ενα ζευγαρι ετερο....

Αγόρια μαζέψτε τις τεστοστερόνες σας:D

Είναι γνωστές οι απόψεις του καθεμιανού από μας που έχουν συμμετάσχει στο θέμα από παλιά και δεν χρειάζονται νέες αντιπαραθέσεις.

Εμένα με εντυπωσίασαν κάποια από τα λόγια του πιτσιρικά

After all, your family doesnʼt derive its sense of worth from being told by the state, “Youʼre married, congratulations!” The sense of family comes the commitment we make to each other to work through the hard times so we can enjoy the good ones. It comes from the love that binds us. Thatʼs what makes a family.

So what youʼre voting for here is not to change us. Itʼs not to change our families, itʼs to change how the law views us, how the law treats us.

http://www.zachwahls.com/?page_id=273

αγάπη ......you know?????

Αγόρια μαζέψτε τις τεστοστερόνες σας:D

Είναι γνωστές οι απόψεις του καθεμιανού από μας που έχουν συμμετάσχει στο θέμα από παλιά και δεν χρειάζονται νέες αντιπαραθέσεις.

Εμένα με εντυπωσίασαν κάποια από τα λόγια του πιτσιρικά

After all, your family doesnʼt derive its sense of worth from being told by the state, “Youʼre married, congratulations!” The sense of family comes the commitment we make to each other to work through the hard times so we can enjoy the good ones. It comes from the love that binds us. Thatʼs what makes a family. So what youʼre voting for here is not to change us. Itʼs not to change our families, itʼs to change how the law views us, how the law treats us.

http://www.zachwahls.com/?page_id=273

αγάπη ......you know?????

Με λιγα λογια οταν λεει “the law treats US” διαχωριζει την οικογενεια που μεγαλωσε, απο τις αλλες. Πραγματικα, δεν το βλεπω σαν μια θετικη ομιλια, δεν το βλεπω σαν παραδειγμα προς μιμηση, το βλεπω σαν να παρουσιαζεται ενα ζευγαρι που για να ικανοποιησει τον εγωισμο του-που καλα εκανε και ειναι μαζι, 100% μαζι τους δεν μας αφορα αυτο το σημειο- και να εχει ΚΑΙ παιδι, το εβαλε σε μια «μειονοτητα» με το ζορι, και το υποχρεωνει σημερα να τους υποστηριξει.....κακως εγινε αυτη η ομιλια για εμενα.

Αν πχ ειχα κανει εγω μια επιλογη εξω απο τα «κοινωνικα δεδομενα» -κατι για το οποιο μαλλον η «κοινωνια δεν ειναι ετοιμη» για τους politically correct-ποτε δεν θα εβαζα το παιδι μου μπροστα, να με υποστηριξει. Χιλιες φορες να με χαρακτηριζαν οπως ηθελαν, αρκει εκεινο να ειναι προστατευμενο.

Δε νομιζω οτι οι gay φιλοι μου θα χαιροντουσαν αν διαβαζαν κατι τετοιο, μαλλον θα στεναχωριοντουσαν.

Δεν με εντυπωσιαζουν τετοιες ομιλιες γιατι το πιο λογικο ειναι τα παιδια να υποστηριζουν τους γονεις....παρ ολα αυτα ειλικρινα χαρηκα που ο σεργουλοπουλος εκανε παιδακι. Μου δινει την εντυπωση οτι ξεχειλιζει απο καλοσυνη αυτος ο ανθρωπος.

Με λιγα λογια οταν λεει “the law treats US” διαχωριζει την οικογενεια που μεγαλωσε, απο τις αλλες. Πραγματικα, δεν το βλεπω σαν μια θετικη ομιλια, δεν το βλεπω σαν παραδειγμα προς μιμηση, το βλεπω σαν να παρουσιαζεται ενα ζευγαρι που για να ικανοποιησει τον εγωισμο του-που καλα εκανε και ειναι μαζι, 100% μαζι τους δεν μας αφορα αυτο το σημειο- και να εχει ΚΑΙ παιδι, το εβαλε σε μια «μειονοτητα» με το ζορι, και το υποχρεωνει σημερα να τους υποστηριξει.....κακως εγινε αυτη η ομιλια για εμενα.

Αν πχ ειχα κανει εγω μια επιλογη εξω απο τα «κοινωνικα δεδομενα» -κατι για το οποιο μαλλον η «κοινωνια δεν ειναι ετοιμη» για τους politically correct-ποτε δεν θα εβαζα το παιδι μου μπροστα, να με υποστηριξει. Χιλιες φορες να με χαρακτηριζαν οπως ηθελαν, αρκει εκεινο να ειναι προστατευμενο.

Δε νομιζω οτι οι gay φιλοι μου θα χαιροντουσαν αν διαβαζαν κατι τετοιο, μαλλον θα στεναχωριοντουσαν.

Από που έβγαλες το συμπέρασμα ότι το ζευγάρι έβαλε το παιδί του στη θέση το να τους υποστηρίζει? Του είπαν "πήγαινε παιδί μου να μιλήσεις για μας?"

'Η μήπως λόγω τον κοινωνικών δεδομένων όπως χαρακτηριστικά αναφέρεις αυτή η οικογένεια και αυτό το παιδί υπέφεραν επειδή ακριβώς τους διαχώριζαν???

και αυτό το παιδί λόγω του διαχωρισμού και του ρατσισμού που υπέστη απλά διεκδικεί το αυτονόητο δικαίωμά των γονέων του? Ισότιμη μεταχείριση στα μάτια του νόμου.

Κι εν τέλη η ομιλία είναι για

So what youʼre voting for here is not to change us. Itʼs not to change our families, itʼs to change how the law views us, how the law treats us. You are voting for the first time in the history of our state to codify discrimination into our constitution, a constitution that but for the proposed amendment is the least amended constitution in the United States of America. You are telling Iowans, “Some among you are second-class citizens who do not have the right to marry the person you love.”

όπως πολύ χαρακτηριστικά είπες.

Δεν θα αλλάξει η οικογένειά τους ούτε τα αισθήματά τους.

Ζητάνε να μπορούν να έχουν την δυνατότητα να ενώνονται οι ζωές του με νόμιμο τρόπο (γάμος / σύμφωνο συμβίωσης πεστε το όπως θέλετε) , όπως κάνουν και οι ετερόφυλοι.

Νομικό είναι το ζήτημα......στα υπόλοιπα την έχουν γραμμένη την κοινωνία, όπως τους έχει γραμμένη και αυτούς.

Επίσης ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΙΛΩΝΤΑ ΠΑΝΤΑ είναι άκρως εντυπωσιακό πως ο νόμος στην Αμερική επιτρέπει τον γάμο ανάμεσα σε άτομα που έχουν κάνει αλλαγή φύλου και όχι σε άτομα του ιδίου φύλλου.

http://www.huffingtonpost.com/2013/04/02/pregnant-man-thomas-beati_n_3002102.html

Δηλαδή κοροϊδευόμαστε.

By the way αν θέλει κάποιος να σχολιάσει αυτό που το έχω ξαναβάλει....

The sense of family comes the commitment we make to each other to work through the hard times so we can enjoy the good ones. It comes from the love that binds us. Thatʼs what makes a family.

Είναι εντυπωσιακό πως αγνοούμε κάτι βασικό που δένει την οικογένεια αυτού του παιδιού........την αγάπη.

Ναι βέβαια ....δεν το αμφισβητούμε...........απλά αυτού του είδους η αγάπη είναι έξω από τα κοινωνικά δεδομένα.

Συ ειπας

Εχουμε διαβασει ''πολλακις '' την αποψη σου, για αυτο το θεμα.

Ας ακουστει και μια αλλη αποψη χωρις αντιπαραθεση ! .

Συ ειπας

Εχουμε διαβασει ''πολλακις '' την αποψη σου, για αυτο το θεμα.

Ας ακουστει και μια αλλη αποψη χωρις αντιπαραθεση ! .

Με ποιόν αντιπαρατέθηκα?

Έκανα μια ερώτηση στην Χαρά-Μαρία για να καταλάβω από που έβγαλε ένα συγκεκριμένο συμπέρασμα.

Δεν την μέμφθηκα για τις απόψεις της πουθενά.

Και συνέχισα στον συλλογισμό μου για το νομικό πλαίσιο του θέματος της αναγνώρισης των δικαιωμάτων των ομόφυλων ζευγαριών με κραχτό παράδειγμα για τις αδικίες στην νομοθεσία (υπόθεση Thomas Beatie).

Μήπως το διάβασες?

Τι από όλα αυτά συνιστά αντιπαράθεση κατά την άποψή σου?

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...