Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

LGBT (lesbian gay bi trans) parenting - γονείς ίδιου φύλου - γονεικός ρόλος

Recommended Posts

Επειδη ειμαι πατερας σε αγορι και κοριτσι εχω δει ποσο σημαντικο για την ψυχικη υγεια του παιδιου ειναι να μεγαλωνει σε ενα περιβαλλον οπου οι ρολοι του πατερα και της μητερας ειναι διακριτοι.Αυτα που βλεπουν με την λιγοστη -λογο ηλικιας- ικανοτητα αντιληψης τους ειναι πολυτιμα για την μετεπειτα ζωη τους. Σε ενα περιβαλλον με γονεις ομοφυλους σιγουρα θα λαμβαναν στοργη,αγαπη και φροντιδα οπως και σε ενα σπιτι ετερο αλλα δεν θα μπορουσαν να διακρινουν καποια πραγματα τοσο σημαντικα και σιγουρα θα μπερδευονταν. Η φυση παντου προνοει ωστε τα μικρα να μεγαλωνουν με μαμα και μπαμπα ....η εστω να ειναι μαμα και μπαμπας αυτοι που τα κανουν.Δεν εχω δει πουθενα να ζευγαρωνει αρσενικο με αρσενικο και να προκυπτουν απογονοι. Ας σταματησει λοιπον να ακουγεται πως η ομοφυλοφιλια ειναι κατι το φυσιολογικο.Οχι δεν ειναι απλα πρεπει να γινεται ανεκτη και να μην αποβαλεται κανεις απο το κοινωνικο συνολο γιατι η προσωπικη ζωη του καθενος ειναι δικο του θεμα.

Για γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος σε αυτό το θέμα, γιατί εμένα μου θυμίζει διαφήμιση που η καλή μανούλα μαγειρεύει και σιδερώνει και ο πατέρας είναι άρχοντας, έρχεται και ζητάει τις παντόφλες και είναι κουβαλητής.

Ποιος είναι ο διακριτός ρόλος, αν σε μια οικογένεια η μαμά φέρνει τα χρήματα και ο μπαμπάς κάνει τις δουλειές του σπιτιού επειδή πχ είναι άνεργος? με την δική σου λογική τότε και σε αυτή την περίπτωση το παιδί μπερδεμένο θα βγει...

επίσης ποιος στερεί από τα ομόφυλα ζευγάρια την δυνατότητα των διακριτών ρόλων, πχ ο ένας να είναι πιο στοργικός και ο άλλος πιο δυναμικός, ώστε τα παιδιά να έχουν και αυτού του τύπου την προσλαμβάνουσα?

αν δηλ. είναι αυτό το επιχείρημα εναντίον της υιοθεσίας παιδιών από gay, είναι εντελώς άκυρο και πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για παιδιά που παραμένουν σε ιδρύματα και δεν έχουν εκεί ΚΑΘΟΛΟΥ την δυνατότητα να δουν τους διακριτούς ρόλους των γονιών, καθότι είναι εντελώς διαφορετική η δομή της μικροκοινωνίας όπου ζουν.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• UFO

UFO 161 δημοσιεύσεις

• DALIA

DALIA 121 δημοσιεύσεις

• Jarett

Jarett 104 δημοσιεύσεις

• Thaumataki

Thaumataki 97 δημοσιεύσεις

Y.G. Γιατι υπαρχουν και ομοφυλοφιλοι που δεν προκλητικοι και δεν ενοχλουν κανενα και ουτε ασχολειτε και κανενας μαζι τους.

Γιατί οι ομοφυλόφιλοι που υιοθετούν παιδιά είναι προκλητικοί? Ενοχλούν κανέναν?

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

Για γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος σε αυτό το θέμα, γιατί εμένα μου θυμίζει διαφήμιση που η καλή μανούλα μαγειρεύει και σιδερώνει και ο πατέρας είναι άρχοντας, έρχεται και ζητάει τις παντόφλες και είναι κουβαλητής.

Ειπα δεν θα ξαναγραψω σε αυτο το ποστ αλλα τελικα ποτε μην λες ποτε. Τετοια διαφημιση με τον πατερα δεν εχω δει ειλικρινα αν και διανυω την 4 δεκαετια της ζωης μου.Σιγουρα οταν ανεφερα διακριτους ρολους δεν εννοουσα αυτο.Ισως καπου καποιος να ειναι ετσι ισως και πολλοι οπως και να εχει ομως ειναι λαθος.Πλεον τα δυο φυλα ειναι ισα,πραγμα πολυ θετικο για την κοινωνια.Η συζυγος συμμετεχει στα οικονομικα της οικογενειας πολλες φορες περισσοτερο και απο τον αντρα.Και μετα οι πιο πολλες εχουν να κανουν και τις δουλειες του σπιτιου και να φροντισουν τα παιδια. Σε ολα αυτα ο αντρας κατα κανονα συμμετεχει απο λιγο εως καθολου, πλην ελαχιστον εξαιρεσεων που απλα επιβεβαιωνουν τον κανονα. Ειλικρινα ομως δεν πιστευω πως απο αυτα το παιδι θα καταλαβει την διαφορα των 2 φυλων, να μπορει να διακρινει.Απο αλλα πραγματα τα παιδια σιγα σιγα καταλαβαινουν.

Θα δωσω μερικα παραδειγματα για να γινω κατανοητος.

Καλος η κακος ο πατερας ειναι η ασφαλεια της οικογενειας σε αυτον εδωσε η φυση την υποχρεωση να προστατεψει την οικογενεια του.Βλεποντας το αυτο ο γιος πχ καταλαβαινει, και σε εμενα που ειναι και 2μιση χρονων οταν λειπω κανει λες και ειναι αυτος ο αντρας του σπιτιου.....τρεχει στην πορτα πρωτος αν κτυπησει κουδουνι κτλπ. Η μητερα απο την αλλη ειναι πιο τρυφερη μαθαινει στα παιδια πραγματικα τι ειναι αγαπη και πως να ζουν αρμονικα μεταξυ τους και με τους γυρω τους.Ισως επειδη η φυση την προικησε με μεγαλυτερη υπομονη απο τον αντρα. Ειναι τοσα πολλα που μπορω να γραψω για τους ρολους σε μια οικογενεια που θα κουραζα τους παντες που δεν εχω κουρασει εως τωρα.Συγνωμη για το μεγαλο ποστ ελπιζω να εγινα κατανοητος :)

Η φύση δεν είναι πρόσωπο/οντότητα για να απονέμει ρόλους/υποχρεώσεις. Αυτά που αναφέρετε μπορούν κάλλιστα να είναι κοινωνικά κατασκευάσματα. Ειδικά η αυτοπεποίθηση, γιατί μην μου πείτε ότι ο 2,5 ετών κανακάρης σας είναι ικανότερος να προστατέψει το σπίτι από την ενήλικη μητέρα του. Μπορεί στην δική σας την οικογένεια να θέλετε να έχετε καθορισμένους ρόλους αλλά να γνωρίζετε ότι είναι επίκτητα χαρακτηριστικά βάση μιμητισμού (μιμίδια όχι γονίδια). Εκπαιδεύετε το παιδί ότι αυτός είναι ο προστάτης και το παιδί νομίζει ότι αυτός είναι ο προστάτης. Οκ, φυσικά δικαίωμα σας, αλλά η προκατάληψη για το πως πρέπει να είναι η ανατροφή ενός παιδιού δεν είναι επιχείρημα για το να μην επιτραπεί σε γονείς ιδίου φύλου να μεγαλώσουν ένα παιδί.

Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες για το ότι και σε ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι μπορεί να υπάρχει dominant (δεσπόζον) μέλος. Αν η φύση (και όχι η κοινωνία) έχει απονείμει ρόλους, τότε το ποιός μεγαλώνει το παιδί δεν έχει σημασία, αυτό θα ξέρει το ρόλο του από τη φύση. Αν τους έχει απονείμει η κοινωνία, οκ η κοινωνία είναι κάτι μεταβλητό, και η (ρομαντική; ) εποχή που ο άντρας φύλαγε την είσοδο της σπηλιάς αμυνόμενος με πέτρες και ξύλα, έχει παρέλθει. Ηδη όπως έχει ειπωθεί, η κοινωνία δεν έχει κανένα ζήτημα με τις μονογονεϊκές οικογένειες, στις οποίες συνήθως το μοναδικό μέλος είναι γυναίκα.

πάντως αγαπητέ απελεύθερε στη φύση δεν γνωρίζω κάποιο πλάσμα που να μεγαλώνει μόνο με τον πατέρα....

με δύο πατέρες δε μάλλον αποτελεί επιστημονική φαντασία

Διαφημίσεις

ΜΑΡΙΑΛ σαλιγκάρια (το πρώτο που μου έρχεται, όχι το μοναδικό). Σχεδόν όλα τα θαλάσσια είδη (ψάρια μαλάκια κλπ) μεγαλώνουν χωρίς γονείς. Οι γονείς τους τα τρώνε, σε περιπτώσεις. Το ίδιο τα έντομα. Οι μέλισσες, είναι θηλυκές, εκτός των κηφήνων που αποβάλλονται από την κυψέλη το χειμώνα. Σε πολλές κοινωνίες πρωτευόντων το μεγάλωμα των μικρών γίνεται από κοινού με τα υπόλοιπα μέλη της κοινότητας.

Νομίζεις βασικά ότι όλα τα ζώα έχουν αρσενικό και θηλυκό. Δεν ισχύει αυτό.

Νομίζεις βασικά ότι όλα τα ζώα έχουν αρσενικό και θηλυκό. Δεν ισχύει αυτό.

με νευριάζεις απελεύθερε.....

δεν είπα κάτι για τρόπους ανατροφής γενικά αλλά για παρουσία δύο μπαμπάδων.... (μπαμπάδων συγγεκριμένα, όχι μαμάδων, θειάδων, γιαγιάδων)....

ρωτω για δύο αρσενικά που ανατρέφουν έναν απόγονο από κοινού....

http://www.all-creatures.org/stories/a-mytwo.html

άλλη πηγή

http://www.mnn.com/earth-matters/wilderness-resources/stories/gay-penguin-pair-adopt-abandoned-chick

άλλο

http://www.guardian.co.uk/environment/2007/may/21/conservationandendangeredspecies.climatechange

Carlos and Fernando had been so desperate to start a family that they had resorted to stealing eggs at the Wildfowl & Wetlands Trust (WWT) in Slimbridge, Gloucestershire

1) τα ζώα ήταν υπό αιχμαλωσία

2) το αυγό τους δόθηκε δεν το ανέλαβαν μόνοι τους

3) οι πιγκουίνοι είναι από τα ελάχιστα μονογαμικά ζώα του πλανήτη και από τα λίγα που ανατρέφουν τα παιδιά τους με δύο μέλη (μπαμπάς, μαμά)

4) το δημοσίευμα ήταν της ντέιλι μέιλ γνωστής για την πα.....λογία της

Βασικά αν το ψάξεις θα βρείς εκατοντάδες αναφορές στο συγκεκριμένο ζευγάρι πιγκουίνων, μέχρι και αρκετά βίντεο. Είναι διάσημο ζευγάρι στο ζωολογικό κήπο της Νέας Υόρκης Η αιχμαλωσία έχει να κάνει με το γεγονός ότι τα ζώα παρακολουθούνταν στενά, και ότι προσπάθησαν να τους φέρουν σε επαφή με θηλυκά. Πριν τους δοθεί αυγό, είχαν προσπαθήσει (όπως και τα φλαμίγκο της άλλης περίπτωσης) να κλέψουν από άλλες φωλιές.

Επειδή το παρακάτω λινκ περιγράφει ακριβώς τι έχει παρατηρηθεί μεταξύ των 100δων περιπτώσεων και επειδή αφορά σεξουαλική συμπεριφορά, ίσως σε κάποιους να είναι ενοχλητικό.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_animals_displaying_homosexual_behavior

giraffes have been called "especially gay" for often engaging in same-sex sexual behavior more than male-female (heterosexual) sex.[1][2]

έχει και επιμέρους λίστες ανά κατηγορίες ζώων

Διαφημίσεις

Μπορείς να δώσεις κάποιο αυθεντικό λινκ (απο εκεί που κάνεις copy paste η μεταφράζεις τις σελίδες) γιατί θέλω να το ψάξω λίγο; δεν βρίσκω περιοδικό με τίτλο "Social Science Research" και επειδή ο όρος είναι κοινός δεν ξέρω αν εννοείς στο SSRN η κάποιο άλλο.

Αυτό που έκανες copy paste έχει σχόλια μεσα τα οποία δεν θα γίνονταν δεκτά σε Publication.

Κάντε μου τη χάρη να μη συγκρίνετε τις ανθρώπινες οικογένειες και τις ανάγκες ενός παιδιού ανθρώπων με αυτές/αυτά των ζώων...για τους προφανέστατους λόγους.

Δε νομίζω ότι κάνει κανείς συγκρίσεις. Αναφέρεται επανειλημμένα στη συζήτηση ότι η ομοφυλοφιλία σε συνδυασμό με το γονεϊκό ρόλο είναι «αφύσικη», μέχρι και «επιστημονική φαντασία», και για ρόλους« μαμάς και μπαμπά». Πάνω σε αυτό το επιχείρημα, φέρνω στοιχεία που το αντικρούουν, και μέχρις εκεί. Λέω ότι γίνεται και στη φύση, και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό σε κάποια είδη (πχ καμηλοπαρδάλεις) άρα πρέπει να ψάξουν άλλα επιχειρήματα εκείνοι που διατείνονται τα περί «φυσιολογικότητας».

Εξ άλλου η ανθρώπινη κοινωνία έχει ασύγκριτα πιο ανεπτυγμένο πολιτισμικό στοιχείο. Ολόκληρος ο πολιτισμός μας διδάσκεται, δεν γεννιούνται τα μωρά με αυτόν. Οπότε κατά τη γνώμη μου το θέμα θα έπρεπε να συζητείται πάνω στις κοινές αρχές δικαίου, και όχι με στείρες επικλήσεις στη «φύση». Τα υπόλοιπα είναι θέμα εκπαίδευσης της κοινωνίας.

Τα ζώα δεν ζευγαρώνουν και κάνουν απογόνους κατ'επιλογή, το κάνουν από ένστικτο. Οι νόμοι της φύσης όπως έχει ειπωθεί πολλάκις εφαρμόζονται μόνο στο ζωϊκό και καθόλου στο ανθρώπινο βασίλειο.

Ο άνθρωπος είναι το μοναδικό ον στον πλανήτη που πράττει κατ' επιλογή.

αυτό δεν ισχύει. γνωρίζουμε για παράδειγμα για τα δελφίνια ότι κάνουν σεξ για ευχαρίστηση. Το ίδιο και αρκετά πρωτεύοντα, επιδίδονται σε περιπτύξεις που πιθανόν θα σας έκαναν να κοκκινίσετε, και οπωσδήποτε δεν έχουν αναπαραγωγικό αποτέλεσμα ;) .

αυτό δεν ισχύει. γνωρίζουμε για παράδειγμα για τα δελφίνια ότι κάνουν σεξ για ευχαρίστηση. Το ίδιο και αρκετά πρωτεύοντα, επιδίδονται σε περιπτύξεις που πιθανόν θα σας έκαναν να κοκκινίσετε, και οπωσδήποτε δεν έχουν αναπαραγωγικό αποτέλεσμα ;) .

Το κάνουν από ένστικτο κι όχι απο επιλογή.

Αν του'ρθει του χιμπατζή θα τη βουτήξει τη χιμπατζίνα ασχέτως πόσοι τον κοιτάνε σε δημόσιο χώρο. Δεν επιλέγει ΠΟΤΕ θα τη βάλει κάτω.Όταν του έρθει θα το κάνουν.

Ο άνθρωπος επιλέγει τον χρόνο και τον τόπο.

Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ ανθρώπου και ζώων.

Nes'pa?

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

Μπορείς να δώσεις κάποιο αυθεντικό λινκ (απο εκεί που κάνεις copy paste η μεταφράζεις τις σελίδες) γιατί θέλω να το ψάξω λίγο; δεν βρίσκω περιοδικό με τίτλο "Social Science Research" και επειδή ο όρος είναι κοινός δεν ξέρω αν εννοείς στο SSRN η κάποιο άλλο.

Αυτό που έκανες copy paste έχει σχόλια μεσα τα οποία δεν θα γίνονταν δεκτά σε Publication.

Social Science Research Journal, Vol. 41, July 2012.

Αυτά που αναδημοσίευσα εγώ έχουν μέσα σχόλια.

Eπίσης, παλαιότερες έρευνες που υποστηρίζουν αυτή του 2012, των Cameron, Harris και άλλων ερευνητων και αναφέρονται μέσα σττην αρχική μου ανάρτηση από το Eamily Research Institute, έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα τεύχη της Psycological Reports Journal, Child Psychiatry and Human Developement και άλλα ανεξάρτητα και μη στρατευμένα έντυπα.

Όλη η βιβλιογραφία αναφέρεται στο τέλος του άρθρου:

Cameron P (1999) Homosexual parents: testing “common sense” — a literature review emphasizing the Golombok and Tasker longitudinal study of lesbiansʼ children. Psychological Reports, 85: 282-322. ↩

Regnerus M (2012) How different are the adult children of parents who have same-sex relationships? Findings from the New Family Structures Study, Social Science Research 41: 752-770. ↩

Cameron P & Cameron K (1996) Homosexual parents. Adolescence 31: 757-776. ↩

Cameron P, Landess T, & Cameron K (2005) Homosexual sex as harmful as drug abuse, prostitution, or smoking. Psychological Reports 96: 915-961. ↩

Cameron P & Cameron K (1998) Homosexual parents: a comparative forensic study of character and harms to children. Psychological Reports 82: 1155-1191. Cameron P & Cameron K (1999) Homosexual parents: why appeals cases approximate the “gold standard” for science — a reply to Duncan. Psychological Reports 84: 793-802. ↩

Cameron P & Harris DW (2003) Homosexual parents in custody disputes: a thousand child-years exposure Psychological Reports 93: 1173-1194. ↩

Javaid GA (1993) The children of homosexual and heterosexual single mothers. Child Psychiatry and Human Development 23: 235-248. ↩

Sarantakos S (1996) Children in three contexts: family, education and social development. Children Australia 21: 23-31. ↩

Sirota T (1997) A Comparison Of Adult Attachment Style Dimensions Between Women Who Have Gay Or Bisexual Fathers And Women Who Have Heterosexual Fathers. PhD Dissertation, School of Nursing, New York University. ↩

Διαφημίσεις

Δε νομίζω ότι κάνει κανείς συγκρίσεις. Αναφέρεται επανειλημμένα στη συζήτηση ότι η ομοφυλοφιλία σε συνδυασμό με το γονεϊκό ρόλο είναι «αφύσικη», μέχρι και «επιστημονική φαντασία», και για ρόλους« μαμάς και μπαμπά». Πάνω σε αυτό το επιχείρημα, φέρνω στοιχεία που το αντικρούουν, και μέχρις εκεί. Λέω ότι γίνεται και στη φύση, και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό σε κάποια είδη (πχ καμηλοπαρδάλεις) άρα πρέπει να ψάξουν άλλα επιχειρήματα εκείνοι που διατείνονται τα περί «φυσιολογικότητας».

Εξ άλλου η ανθρώπινη κοινωνία έχει ασύγκριτα πιο ανεπτυγμένο πολιτισμικό στοιχείο. Ολόκληρος ο πολιτισμός μας διδάσκεται, δεν γεννιούνται τα μωρά με αυτόν. Οπότε κατά τη γνώμη μου το θέμα θα έπρεπε να συζητείται πάνω στις κοινές αρχές δικαίου, και όχι με στείρες επικλήσεις στη «φύση». Τα υπόλοιπα είναι θέμα εκπαίδευσης της κοινωνίας.

Αν και δε χρησιμοποίησα εγώ επιχειρήματα περί φυσιολογικού ή μη, δε μπορούμε να λέμε πως, αφού η Χ συμπεριφορά είναι φυσιολογική και αποδεκτή για τα ζώα, είναι φυσιολογική και αποδεκτή και για τους ανθρώπους.

Φυσιολογικό και αποδεκτό είναι οι ξένοι γάτοι να πνίγουν τα νεογέννητα γατάκια, για να έχει νωρίτερα οίστρο η γάτα και να κυοφορήσει τους δικούς τους απογόνους. Αντιλαμβανόμαστε το μέτρο της σύγκρισης; Αλίμονο δλδ.

Κάθε αναφορά και σύγκριση με το ζωικό βασίλειο, στο συγκεκριμένο θέμα, είναι εντελώς άκυρη, κατά την άποψή μου. Δεν στέκει ως επιχείρημα που αντικρούει αυτούς που επικαλούνται το μη φυσιολογικό των ομοφυλόφιλων οικογενειών.

Πάντως εγώ στην όλη κουβέντα με τα ζωα και το ζωικό βασίλειο δεν βρίσκω να υπάρχει κάτι κοινό με τον άνθρωπο.

Τα ζώα δεν ζευγαρώνουν και κάνουν απογόνους κατ'επιλογή, το κάνουν από ένστικτο. Οι νόμοι της φύσης όπως έχει ειπωθεί πολλάκις εφαρμόζονται μόνο στο ζωϊκό και καθόλου στο ανθρώπινο βασίλειο.

Ο άνθρωπος είναι το μοναδικό ον στον πλανήτη που πράττει κατ' επιλογή.

PS: Apeleythere σταμάτα να προσβάλεις τους συνομιλητές σου. Από που κι ως που κρίνεις και λες σ' εναν άνθρωπο ότι οι απόψεις του συνιστούν κίνδυνο για την ασφάλεια του παιδιού του?????????:evil::evil::evil:

Δεν είσαι ο μόνος σπουδασμένος εδώ μέσα, ούτε και ο αλάθητος.

Στο μεταξύ (μια και κουβεντιάζουμε) έχω κι άλλο "πρόβλημα".....ο σκύλος μου (ένα γαιδουρένιο βέλγικο λυκόσκυλο) είναι gay............ρε παιδιά τα θηλυκά τα αγνοεί, μόλις δει αρσενικό λυσσάει να το καβαλήσει.

χαχαχα και ο δικος μου ηταν! Ενα τεραστι μαυρο λαμπραντορ :-D. Εν τω μεταξυ ζευγαρωσε το ταιρι του με μια θηλυκια, καθε βραδυ οι δυο γονεις κοιμοντουσαν στο ιδιο σπιτακι και τα κουταβια τα ειχε το γκευ-λαμπραντορ!:lol:

Συμφωνω για την επιλογη στους ανθρωπους. Η αναπαραγωγη ειναι επιλογη για τον ανθρωπο, το σεξ και μονο θα μπορουσε να συμβαινει το ιδιο ενστικτωδως και για τα δυο ειδη.

Το κάνουν από ένστικτο κι όχι απο επιλογή.

Αν του'ρθει του χιμπατζή θα τη βουτήξει τη χιμπατζίνα ασχέτως πόσοι τον κοιτάνε σε δημόσιο χώρο. Δεν επιλέγει ΠΟΤΕ θα τη βάλει κάτω.Όταν του έρθει θα το κάνουν.

Ο άνθρωπος επιλέγει τον χρόνο και τον τόπο.

Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ ανθρώπου και ζώων.

μπορείς να διαχωρίσεις το ένστικτο από την επιθυμία-επιλογή; εννοώ ποια κριτήρια το διαφοροποιούν.

Ο χιμπαντζής η το δελφίνι δεν έχει τις δικές μας κοινωνικές προκαταλήψεις. Θα πρέπει να το συγκρίνεις με primitive μορφές κοινωνίας,για να βγάλεις άκρη και να μιλήσεις για ένστικτα και επιλογές.

Αν διδάξεις τον χιμπαντζή να ντρέπεται, θα ντρέπεται να κάνει σεξ «δημόσια», δεν το βλέπεις γιατί δεν τον διδάσκει κανείς κάτι τέτοιο. (παρόμοια όπως κάποιος εκπαιδεύει το σκυλί του να μην λερώνει το σπίτι αλλά να περιμένει να πάει βόλτα, η όπως κάποιο παιδί εκπαιδεύεται στο ότι αν κάποιος κάνει σεξ δημόσια θα αντιμετωπίσει τη χλεύη)

Οι Μπονόμπο (χιμπαντζίδες μίνι) έχουν πιο κοντινή σεξουαλική συμπεριφορά με αυτή των ανθρώπων, το οποίο σχετίζεται με το ότι έχουν περισσότερες τεχνικές ομοιότητες. Τα δελφίνια κάνουν μακρά foreplay. Αν ήταν απλώς ένστικτο, τι εξυπηρετούν τα (μακρότατα) fore-play;

δε μπορούμε να λέμε πως, αφού η Χ συμπεριφορά είναι φυσιολογική και αποδεκτή για τα ζώα, είναι φυσιολογική και αποδεκτή και για τους ανθρώπους.

Δεν αναφέρομαι στο αποδεκτό, αναφέρομαι στο υπαρκτό. Δε μπορεί κάποιος να λέει ότι το να μεγαλώνουν μικρό δυο γκέι αρσενικά είναι «επιστημονική φαντασία», τη στιγμή που συμβαίνει στο ζωολογικό κήπο!

εν πάση περιπτώσει μήπως θα ήθελες να απαντάς σε αυτούς που επικαλούνταν εσφαλμένα τη φύση για τα επιχειρήματα τους, και στους οποίους απευθύνονταν οι απαντήσεις μου;

Να πω και εγωκατι για τους ρολους......ειμαι δυναμικη, ο αντρας μου πιο ηρεμος. Μοιραζομαστε τα παντα, εργασια, δουλεις σπιτιου, ανατροφη παιδιων κλπ.

Εχω δυο γιους. Ο ενας ηρεμος καιευαισθητος , ο αλλος αγριοκατσικο!

Τα παιδια μου διακρινουν διαφορετικοτς ρολους που εχει η μαμα και ο μπαμπας. Και ας μην ειμαστε το πατροπαραδοτο σχημα (μπαμπας-κολωνα του σπιτιου και μαμα η υπομονοτικη Αγια).

Και τους διακρινουν και τα δυο παιδια μετον ιδιο τροπο, παρολο που ειναι διαφορετικοι χαρακτηρες.

Ξερουν οτι η μαμα, η γυναικα, ειναι αυτη που θα βαλει την οικογενεια της οανω απο ολα, που θα ανησυχησει, θα ξαγρυπνησει, θα ειναι στοργικη απολυτα , θακλαψει πιοευκολα, και αλλα. Ξερουνεπισης οτι ο μπαμπας, ο αντρας, θα ειναι λιγο πιο ψυχραιμος, πιο δυνατος, θα κατεχει περισσοτερα τεχνικα, θα εχει λιγο περισσοτερες απατησεις απο αυτους.

Θα μου πεις ετσι τα μαθαμε.....οχι δεν τα μαθαμε ετσι. Ειχαμε παντα ιδια αντιμετωπιση απεναντι τους. Η ΦΥΣΗ μας ομως ΄αφησε ΄ αυτα μας τα χαρακτηριστικα να εκδηλωθουν περισσοτερο. Και αυτα, τα παιδια μας, οταν συγκρινονται με τα ξαδερφακια τους που ειναι κοριτσακια, αναγνωριζουν οτι τα χαρακτηριστικα τους ταιριαζουν περισσοτερο στο μπαμπα τους. Και το βρισκουν και λιγοκο, γιατι ειναι ΄αντρες ΄. Ενω σε εμενα , οταν συγκινουμαι ας πουμε ευκολα ενω αυτοι δεν το κανουν, παλι χαιρονται που ειναι διαορετικα απο εμενα μια που εγω ειμαι γυναικα.

Και οχι....ξαναλεω, δεν τα μαθαμε ετσι....αν ημασταν δυο γυναικες ως γονεις και ειχαμε δυο αγορακια, σιγουρα σιγα σιγα θα συνηθιζαν οτι δεν εχει σημασια αν εισαι αντρας η οχι...αλλα στην οαρουσα φαση δεν θα ειχαν τη χαρα, την εμφυτη, οτι μοιαζουν μετον μπαμπα.....θα περναγαν απο αλλα ψυχολογικα μονοπατια, πιοδυσβατα. Εκτος αν ζουσαν σε μια κοινωνια που οι οικογενειες τετοιου τυπου ηταν πολυ συχνες.

Τα ειπα αυτα γιατι και εγω συμφωνω οτι οιρολοι ειναι διακριτοισε μια οικογενεια. Οχι το ποιος κανει τι, αλλη η ιδιοσυγκρασια που εχει το καθε φυλλο.

Δεν αναφέρομαι στο αποδεκτό, αναφέρομαι στο υπαρκτό. Δε μπορεί κάποιος να λέει ότι το να μεγαλώνουν μικρό δυο γκέι αρσενικά είναι «επιστημονική φαντασία», τη στιγμή που συμβαίνει στο ζωολογικό κήπο!

εν πάση περιπτώσει μήπως θα ήθελες να απαντάς σε αυτούς που επικαλούνταν εσφαλμένα τη φύση για τα επιχειρήματα τους, και στους οποίους απευθύνονταν οι απαντήσεις μου;

Το οτι κατι ειναι υπαρκτο στη φυση δεν σημαινει κατι. Μονος σου ειπες οτι μερικα ζωα σκοτωνουν και τρωνε τα παιδια τους. Να το θεωρησουμε ΄φυσιολογικό΄ επειδη ειναι υπαρκτο?

Αλιμονο αν οιανθρωποι δεν χρησιμοποιον αυτο που τους διαφοροποιει απο τα ζωα.

Απαντάω και σε αυτούς, παρότι έκανα quote μόνο σε σένα. Το ζωικό βασίλειο δεν προσφέρεται για επιχειρήματα σε αυτό το θέμα, παιδιά. Αλλιώς συμπεριφέρονται οι γάτες, τα λιοντάρια, τα καγκουρώ, οι φάλαινες, οι πιγκουίνοι, οι μέλισσες και ου τω καθεξής.

Πολλές φορές πάντως με τον όρο "φυσιολογικό", πολλοί συνομιλητές μας εννοούν "παραδοσιακό" (traditional), πχ φυσιολογική=παραδοσιακή οικογένεια (μαμά μπαμπάς παιδί).

Δηλαδή, για να καταλάβω, πως από ένα ζευγάρι μαμά - μπαμπά, που οι ρόλοι μέσα στην οικογένεια είναι διακριτοί, ο μπαμπάς τάδε η μαμά τάδε, τελικά το παιδί είναι ομοφυλόφιλο?

Μήπως τελικά γιατί και αυτό είναι "ανθρώπιμη φύση"?

Επίσης πιστεύω, ότι, πριν ολοκληρώσετε την σκέψη σας, καλό θα ήταν να σκέφτεστε ότι οι άνθρωποι αυτοί αύριο μπορεί να είναι το δικό μας παιδί οπότε θα πρέπει να είμαστε πιο διαλλακτικοί!

Και ας σταματήσουν επιτέλους οι παρομοιώσεις με ζώα.. Πιστεύω είναι τελείως άκυρα τα μέτρα σύγκρισης..

Νομίζω πως όταν τα παιδάκια μεγαλώνουν σε ιδρύματα ΔΕΝ υπάρχουν μαμά και μπαμπάς για να υπάρχουν διακριτοί ρόλοι! Υπάρχει μόνο έλλειψη οικογένειας.. όποια και αν είναι αυτή! Ας μην μπερδεύουμε τα σπίτια μας με τα ιδρύματα.

Στο σπίτι μας, υπάρχει η μαμά ο μπαμπάς και ούτω καθεξής..

Στο ίδρυμα είναι αλλιώς.

Ας αφήσουμε ανοικτό ένα παραθυράκι στη σκέψη μας, γιατί το "ιδανικό" θα ήταν τα ιδρύματα να ήταν άδεια...!

Δηλαδή, για να καταλάβω, πως από ένα ζευγάρι μαμά - μπαμπά, που οι ρόλοι μέσα στην οικογένεια είναι διακριτοί, ο μπαμπάς τάδε η μαμά τάδε, τελικά το παιδί είναι ομοφυλόφιλο?

Μήπως τελικά γιατί και αυτό είναι "ανθρώπιμη φύση"?

Επίσης πιστεύω, ότι, πριν ολοκληρώσετε την σκέψη σας, καλό θα ήταν να σκέφτεστε ότι οι άνθρωποι αυτοί αύριο μπορεί να είναι το δικό μας παιδί οπότε θα πρέπει να είμαστε πιο διαλλακτικοί!

Και ας σταματήσουν επιτέλους οι παρομοιώσεις με ζώα.. Πιστεύω είναι τελείως άκυρα τα μέτρα σύγκρισης..

Νομίζω πως όταν τα παιδάκια μεγαλώνουν σε ιδρύματα ΔΕΝ υπάρχουν μαμά και μπαμπάς για να υπάρχουν διακριτοί ρόλοι! Υπάρχει μόνο έλλειψη οικογένειας.. όποια και αν είναι αυτή! Ας μην μπερδεύουμε τα σπίτια μας με τα ιδρύματα.

Στο σπίτι μας, υπάρχει η μαμά ο μπαμπάς και ούτω καθεξής..

Στο ίδρυμα είναι αλλιώς.

Ας αφήσουμε ανοικτό ένα παραθυράκι στη σκέψη μας, γιατί το "ιδανικό" θα ήταν τα ιδρύματα να ήταν άδεια...!

1)οταν μιλαμε για ρολους δεν μιλαμε για σεξουαλικη προτιμηση. Ειναι ασχετο μεταξυ τους.

2) φυσικα ειναι ανθρωπινη φυση. Αλλα αν ηταν η κατα κανονα περιπτωση, δεν θα υπηρχε διαιωνιση του ειδους. ειναι η εξαιρεση.

3) προσωπικα δεν αγωνιω αν θα ειναι το παιδι μου γκευ. Αν θελει, ας ειναι. αγωνιω για να ειναι γερα μονο.

4)συμφωνω

5)επισης συμφωνω. Υπαρχουν ομως πολλοι ανθρωποι που περιμενουν να υιοθετησουν. ετεροφυλοφιλοι..δεν ειδα τοσο αγωνιωδεις αντιδρασεις για τα δικα τους δικαιωματα.

6) συμφωνω.

1)οταν μιλαμε για ρολους δεν μιλαμε για σεξουαλικη προτιμηση. Ειναι ασχετο μεταξυ τους.

2) φυσικα ειναι ανθρωπινη φυση. Αλλα αν ηταν η κατα κανονα περιπτωση, δεν θα υπηρχε διαιωνιση του ειδους. ειναι η εξαιρεση.

3) προσωπικα δεν αγωνιω αν θα ειναι το παιδι μου γκευ. Αν θελει, ας ειναι. αγωνιω για να ειναι γερα μονο.

4)συμφωνω

5)επισης συμφωνω. Υπαρχουν ομως πολλοι ανθρωποι που περιμενουν να υιοθετησουν. ετεροφυλοφιλοι..δεν ειδα τοσο αγωνιωδεις αντιδρασεις για τα δικα τους δικαιωματα.

6) συμφωνω.

Με το πρώτο ήθελα να πω απλά, ότι ακόμα και σε μία εναλλακτική οικογένεια μεταξύ δύο ατόμων ίδιου φύλου, στην πραγματικότητα ένα παιδάκι δεν κινδυνεύει. Δηλαδή προσωπικά, δεν θεωρώ ότι η έλλειψη κάποιου ρόλου θα προκαλέσει κακό, ούτε πιστεύω ότι θα οδηγήσει πχ σε ομοφυλοφιλία του παιδιού (επειδή μερικοί το πιστεύουν και αυτό), δεδομένου βέβαια ότι έχουμε ξεκαθαρίσει ότι η σεξουαλική επιθυμία είναι γενετική!

Ούτε εγώ θα έλεγα ότι αγωνιώ για το αν το παιδί μου είναι ομοφυλόφιλο, συμφωνώ όσο δεν πάει ότι η αγωνία μου επικεντρώνεται στο να είναι γερό. Παρ' όλα αυτά όμως, με ενοχλεί που μία μερίδα ανθρώπων μπορεί να το περιθωριοποιήσει και να νιώθει το δικό μου παιδί ως "μη φυσιολογικό". Θέλω, να είναι ευτυχισμένο χαρούμενο και να μπορεί να εκπληρώσει τα όνειρα του! Ακόμα και αν αυτό είναι να δημιουργήσει μία οικογένεια κόντρα στην κοινωνία!

Θα σου παραθέσω ένα κομμάτι από το αρχικό μου ποστ, γιατί την άποψη σου αυτή ήδη την συμμερίζομαι, αλλά δεν ήθελα να είμαι off topic

"Αρχικά, να πω ότι το θέμα υιοθεσίας στην όμορφη χώρα μας, είναι ένα θέμα από μόνο του! Ασχετα το είδος της οικογένειας..

Στην χώρα μας, η αναμονή για υιοθεσία μπορεί να κρατήσει τέσσερα χρόνια. Αυτή η φοβερή γραφειοκρατία μας, που προτιμά να αφήνει παιδάκια σε ιδρύματα γιατί το κράτος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις! Αφού είναι τόσο δύσκολο για ένα ετεροφυλόφιλο ζευγάρι φανταστείτε πόσο δρόμο έχουμε για να να προχωρήσουμε! Για να μην αναφέρω την υιοθεσία από ένα μόνο άτομο, γιατί θα βγω εκτός θέματος και δεν θέλω![/i]"

Τέλος, θέλω να προσθέσω ότι παρ' όλο που κατά την δική μου γνώμη η υιοθεσία από ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων μόνο καλό μπορεί να κάνει, στην πράξη θεωρώ ότι το Σήμερα της Ελλάδας αδυνατεί να το δεχτεί και τα αφομοιώσει. Η ελληνική κοινωνία, δεν είναι ακόμα έτοιμη για κάτι τέτοιο.

Ας ξεκινήσουμε με πιο απλά πράγματα, όπως την νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ομοφυλόφιλων ζευγαριών, για να μπορούν και αυτοί, ως άνθρωποι να εξασφαλίζουν τα δικαιώματα τους, όπως συμβαίνει άλλωστε σε κάθε ζευγάρι!

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...