Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θέλω παιδί αλλά σκέφτομαι την οικονομική κρίση

manoulina

Recommended Posts

Κοριτσια καλησπερα!εχω μια κορη 16 1/2 μηνων...η αληθεια ειναι οτι ειναι πολυ καλοβολο παιδακι,δεν με κουρασε στο φαγητο,στον υπνο κτλ....θελουμε πολυ να της κανουμε ενα αδερφακι...:oαλλα λεγαμε να βαζαμε μπρος μετα τα δευτερα γενεθλια της μικρης...αυτο τον μηνα εγινε ενα "ατυχημα"....:confused::confused::confused:συνηδειτα ομως...θελαμε και οι δυο να συμβει...:lol::lol:εγω ειμαι λιγακι αναστατωμενη,εχω ψιλοαγχωθει και για τα οικονομικα αλλα και για την κορη μου που ζηταει αγκαλιτσες και γενικα πολλα σηκωματα....και ανησυχω αν ειμαι τωρα εγκυος πως θα τα καταφερω????να σημειωσω οτι την κορη μου την επιασα στα 2 1/2 χρονια προσπαθειας....:(ευχομαι να ειμαι εγκυος....αλλα φοβαμαι και λιγο.περιμενω περιοδο στις 28 με 29 του μηνα και εδω και καποιες μερες εχω πονακια στην κοιλια μου και πολλα υγρα...:confused:

και κατι αστειο για το τελος...ρωταω την μικρη"που ειναι το μωρακι της μαμας" και σηκωνει την μπλουζα μου και πιανει την κοιλια μου...:lol:χωρις να της το εχει δειξει κανεις!!!!!θελω πολυ αλλο ενα μωρακι αλλα τα συναισθηματα μου ειναι αναμεικτα....ευχαριστω για τον χρονο σας!

Nα σου ζησει η μικρη σου και με το καλο και το δευτερο..Αφου θελατε και οι 2 να συμβει για ποιο λογο σε πιανει το αγχος δεν ειχατε σκεφτει τα οικονομικα πιο πριν??τι ακριβως φοβασαι??

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 364
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ανυσηχω τωρα με τις μειωσεις των μισθων ,τις απολυσεις κτλγενικα στην δουλεια του αντρα μου ακουγονται εντονα τωρα τελευταια αυτα...απο την αλλη ξερω οτι αυτη η κατασταση θα τραβηξει πολυ οποτε και σε λιγο καιρο παλι τα ιδια θα σκευτομουν...

απο την αλλη η μικρη μου εξερευνα τον κοσμο...θελει πολυ φροντιδα και πρακτικα φοβαμαι μηπως δεν τα καταφερω...εχω επηρεαστει λιγο και με μια γνωστη μου που επαθε διαφορα στην εγκυμοσυνη γιατι σηκωνε αγκαλιτσα τον πρωτο της...

βεβαια ακομα δεν ξερω αν ειμαι εγκυος...και ο αντρας μου τα ιδια νιωθει...παρακαλαμε να ειμαι εγκυος αλλα μεσα μας νιωθουμε ανασφαλεις...κυριως για το αυριο...

ανυσηχω τωρα με τις μειωσεις των μισθων ,τις απολυσεις κτλγενικα στην δουλεια του αντρα μου ακουγονται εντονα τωρα τελευταια αυτα...απο την αλλη ξερω οτι αυτη η κατασταση θα τραβηξει πολυ οποτε και σε λιγο καιρο παλι τα ιδια θα σκευτομουν...

απο την αλλη η μικρη μου εξερευνα τον κοσμο...θελει πολυ φροντιδα και πρακτικα φοβαμαι μηπως δεν τα καταφερω...εχω επηρεαστει λιγο και με μια γνωστη μου που επαθε διαφορα στην εγκυμοσυνη γιατι σηκωνε αγκαλιτσα τον πρωτο της...

βεβαια ακομα δεν ξερω αν ειμαι εγκυος...και ο αντρας μου τα ιδια νιωθει...παρακαλαμε να ειμαι εγκυος αλλα μεσα μας νιωθουμε ανασφαλεις...κυριως για το αυριο...

Εγω ευχομαι να εισαι...:D:D και να μη στεναχωριεσαι θα τα καταφερεις μια χαρα τοσες μανουλες τα καταφερνουν και με περισσοτερα παιδια...!!!Ειναι δυσκολα σιγουρα τα πραγματα για ολους αλλα...να σκεφτεσαι θετικα αφου το θελετε θα τα καταφερετε.....εξαλλου και τωρα να μην ειναι καποια στιγμη θα κανετε 2ο αφου το θελετε....και οπως πανε τα πραγματα θα ναι χειροτερα μην σε παιρνει απο κατω...!!Ευχομαι ολα να σας πανε οπως θελετε...να χερεσαι την οικογενεια σου!!

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

Σε αυτές τις περιπτώσεις εγώ το ρίχνω στη μοίρα. Αν συμβεί, ήταν γραπτό να γίνει και όλα θα πάνε καλά, αλλιώς δεν θα συνέβαινε.

Ελπίζω να γίνει οτι είναι καλύτερο για εσάς.

1ciWp3.pngnEMKp3.png

Διαφημίσεις

Σε αυτές τις περιπτώσεις εγώ το ρίχνω στη μοίρα. Αν συμβεί, ήταν γραπτό να γίνει και όλα θα πάνε καλά, αλλιώς δεν θα συνέβαινε.

Ελπίζω να γίνει οτι είναι καλύτερο για εσάς.

Συμφωνώ!!1

95Jqp2.png

Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν!!!

Να ζεις με τέτοιον τρόπο ώστε να μην έχεις πρόβλημα να πουλήσεις τον παπαγάλο σου στον κουτσομπόλη της γειτονιάς..

πολύ καλό

95Jqp2.png

Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν!!!

θα σας πω και την δικη μου γνωμη..οσες δεν εχετε παιδακι η εχετε ηδη ενα , καντε ενα παιδακι. δε λεω παραπανω γιατι δυστυχως τα πραγματα χειροτερευουν συνεχως. αλλα καντε. εφοσον εισαστε καλα με τους αντρες σας η τουσ συντροφους. ρουχα απο δευτερο χερι κτλ. βρισκονται. το παν ειναι να εχει αγαπη , ασφαλεια και τα απαραιτητα για το μεγαλωμα του. εμεις δημιουργουμε τις αναγκες μας. τα παιδια δεν μας ζητανε φιρμες, αλλα απαιτουν καλυψη βασικων αναγκων.

• 1 month later...

Εμείς το σκεφτόμασταν αλλά τώρα ο άντρας μου είναι άνεργος εγώ λείπω 11 ώρες απο το σπίτι μόνο με ένα μισθό παιδί δεν μεγαλώνει... γιατί δεν είναι τα ρούχα και τα πάμπερσ είναι τα μετά που σκεφτόμαστε.Πως να πληρώσουμε τις βασικές σχολίκες ανάγκες όπως αγγλικά πχ όταν δεν μπορούμε να βάλουμε στην άκρη τώρα 20 ευρώ το μήνα;Οτι είχαμε κάτι λίγες οικονομίες έφυγαν τα τελευταία 2 χρόνια.

crs συμφωνω μαζι σου, το προβλημα δεν ειναι τα καθημερινα, τωρα πια υπαρχουν τοσες λυσεις για φθηνα ρουχα, προσφορες σε πανες κτλ. Το θεμα ειναι το μετα... Και καλα εσυ εννοειται οτι θα ξεχασεις διακοπες, εξοδους και διαφορα τετοια, αφου αλλωστε ειναι επιλογη σου να μεγαλωσεις την οικογενεια σου. Αλλα τι θα γινει με τα παιδια αργοτερα?Δεν ξερω, κι εγω ειμαι αναποφασιστη. Την μια μερα το βλεπω με αισιοδοξια και λεω ως τοτε εχει ο Θεος, απο την αλλη λεω με ενα μισθο (εγω δεν δουλευω, αφου δεν εχουμε καμια βοηθεια με το παιδι) γινεται το ονειρο πραγματικοτητα...........????

LQvip2.png

Διαφημίσεις

ενας μισθος στο σπιτι,ενοικιο κ ομως αποφασισαμε κ καναμε κ τριτο.αυτο που με βοηθησε να καταλαβω η κριση ειναι οτι τα πολλα λεφτα δεν κανουν την ευτυχια.εχω ζησει με πολλα εχω ζησει με λιγοτερα τωρα ζω με τιποτα κ ειμαι πιο ευτυχισμενη απο ποτε.με αγαπη ολα γινονται!

NRNSp2.pngsMstp2.png

Εμείς το σκεφτόμασταν αλλά τώρα ο άντρας μου είναι άνεργος εγώ λείπω 11 ώρες απο το σπίτι μόνο με ένα μισθό παιδί δεν μεγαλώνει... γιατί δεν είναι τα ρούχα και τα πάμπερσ είναι τα μετά που σκεφτόμαστε.Πως να πληρώσουμε τις βασικές σχολίκες ανάγκες όπως αγγλικά πχ όταν δεν μπορούμε να βάλουμε στην άκρη τώρα 20 ευρώ το μήνα;Οτι είχαμε κάτι λίγες οικονομίες έφυγαν τα τελευταία 2 χρόνια.

μην σκέφτεσαι το μελλον, δεν μπορεις να ξέρεις τι ξημερώνει!

γιατι και οσοι ειχαν 2 δουλείες και κανανε παιδακι φανταζόντουσαν πως θα ερθει η κριση και θα χάσουν τη δουλειά τους???

μέχρι να μεγαλώσει το παιδακι και να έχει άλλες αναγκες , θα δεις!

εκτος αν εισαι πολύ μικρη και σε παίρνει να περιμενεις καμια δεκαετία, γιατι δεν βλεπω φως γρηγορότερα!

υ.γ. σε τράπεζα δουλευεις και εχεις αυτο το ψευδώνυμο??

Εγώ πάντως την καταλαβαίνω μιας και είμαι ακριβώς στην ίδια θέση. Και όλα όσα λέτε όπως "θα περάσουν τα χρόνια", "θα βρίσκεις κουπόνια κλπ.", "μεχρι να πάει σχολείο βλέπουμε" κτλ. δεν με καλύπτουν. Ούτε το "μπορώ να ζήσω και με λιγότερα" με καλύπτει. Γιατί το λιγότερο απο το τώρα, είναι το τίποτα. Και δεν θέλω να φτάσω στο τίποτα.

Με το μισθό του άντρα μου ζούμε. Και με δάνειο και με, με, με...... όταν δεν σου φτάνουν για το σούπερ μάρκετ σου, απο που να κόψεις???

Οι διακοπές και τα ψώνια είναι όνειρο μακρινό....

Στους γονείς μου για να πάω να τους δω θέλω 30 ? στη βενζίνη και στο καραβάκι, και τα σκέφτομαι και δεν πάω..... Που να φέρω λοιπόν ένα παιδί, και με τι χρήματα??? Για να μείνεις έγκυος θες χρήματα, μέχρι τη γεννα θες χρήματα, για να γεννήσεις θες χρήματα, και το μετά... για να το μεγαλώσεις θες ακόμη περισότερα, που όχι οτι δεν θέλουμε να τα στερηθούμε, αλλά δεν ξέρουμε που να τα βρούμε! Αυτό είναι το πρόβλημα!

sj3dp3.png

Πως να πληρώσουμε τις βασικές σχολίκες ανάγκες όπως αγγλικά πχ

Απλα εχω να παρατηρησω οτι το φροντηστηριο αγγλικων δεν ειναι βασικη σχολικη αναγκη ..ουτε μονοδρομος για να φτασει το παιδι σου τουλαχιστον σε επιπεδο lower

Τα διδασκονται πλεον απο τη β δημορτικου Μεχρι τη γ' γυμνασιου -εστω και με μια μικρη βοηθεια για την καλυψη κενων απο καποια φοιτητρια- το lower θα το παρει

δεν καταλαβαινω..πόσο δυσκολα ειναι αυτα τα αγγλικα που το παιδι πρεπει να τα διδασκεται για τοσα χρονια και στο σχολειο και στο φροντηστηριο

p7z6p3.pngsQqep3.png

Σε μεταπολεμικές περιόδους που ο κόσμος πεινούσε οικτρά γεννήθηκαν τα περισσότερα παιδιά. Τα παιδιά είναι οτι σημαντικότερο έχουμε κάνει σ αυτη τη ζωή. κάντε παιδιά. μην τους κάνετε την χάρη να μας αφανίσουν. και υπάρχει και δωρεάν παιδεία και δωρεάν υγεία. εμεις επιλέγουμε πιο πολυτελής λύσεις. εχω πάει το παιδί μου σε γιατρό του ικα, ειμαι σε γυναικολόγο που ειναι στον εοππύ. εχω κάνει φροντιστήριο στην χριστιανική καταφυγή με 10 ευρώ τον μήνα. εχω κάνει επίσης εκει ιταλικά αγγλικά. εχω περάσει απο αθλητικά και μουσικά τμήματα του δήμου μου και ακόμη εκει πηγαίνω με ελάχιστο κόστος.εχω διαβάσει τα άπειρα βιβλία απο δανειστικές βιβλιοθήκες. ειναι με μελέτες αποδεδειγμένο πως τα παιδιά που δεν εχουν την πολυτέλεια να τους τα παρέχουν οι γονείς τους όλα ειναι αυτα που κάνουν τεράστια πρόοδο σε διάφορους τομείς και με λαμπρούς χαρακτήρες. τα παιδιά ειναι το καλύτερο κίνητρο για να δημιουργήσουμε, να προκόψουμε. και γω ημουν στην σκέψη καθότι άνεργη αλλα σκεπτόμενη ολα αυτά (τα οποία τα ενστερνίζεται και ο άντρας μου) το εκανα το βήμα και τωρα ειμαι έγκυος.

M6bap3.png

cik1p3.png

Διαφημίσεις

Σε μεταπολεμικές περιόδους που ο κόσμος πεινούσε οικτρά γεννήθηκαν τα περισσότερα παιδιά. Τα παιδιά είναι οτι σημαντικότερο έχουμε κάνει σ αυτη τη ζωή. κάντε παιδιά. μην τους κάνετε την χάρη να μας αφανίσουν. και υπάρχει και δωρεάν παιδεία και δωρεάν υγεία. εμεις επιλέγουμε πιο πολυτελής λύσεις. εχω πάει το παιδί μου σε γιατρό του ικα, ειμαι σε γυναικολόγο που ειναι στον εοππύ. εχω κάνει φροντιστήριο στην χριστιανική καταφυγή με 10 ευρώ τον μήνα. εχω κάνει επίσης εκει ιταλικά αγγλικά. εχω περάσει απο αθλητικά και μουσικά τμήματα του δήμου μου και ακόμη εκει πηγαίνω με ελάχιστο κόστος.εχω διαβάσει τα άπειρα βιβλία απο δανειστικές βιβλιοθήκες. ειναι με μελέτες αποδεδειγμένο πως τα παιδιά που δεν εχουν την πολυτέλεια να τους τα παρέχουν οι γονείς τους όλα ειναι αυτα που κάνουν τεράστια πρόοδο σε διάφορους τομείς και με λαμπρούς χαρακτήρες. τα παιδιά ειναι το καλύτερο κίνητρο για να δημιουργήσουμε, να προκόψουμε. και γω ημουν στην σκέψη καθότι άνεργη αλλα σκεπτόμενη ολα αυτά (τα οποία τα ενστερνίζεται και ο άντρας μου) το εκανα το βήμα και τωρα ειμαι έγκυος.

πολύ ωραία τα λες!!

μου θυμίζεις αυτό που λέγανε οι γιαγιάδες μας

όποιος θέλει βρίσκει τρόπους!!

όποιος δεν θέλει ,ψάχνει αιτίες!

επίσης αυτό που διάβασα πρόσφατα ότι λέει κάποιος γέροντας, αλλά δεν θυμάμαι ποιος,

:οτι δηλαδή μαζί με κάθε παιδί έρχεται και η ευλογία του Θεού!

όταν αρνούμαστε να κάνουμε παιδιά , αρνούμαστε να δεχτούμε τις ευλογίες Του.!!

Νομίζω πως επειδή είστε ήδη μανούλες τα βλέπετε απο άλλη πλευρά τα πράγματα.

Δεν είναι δηλαδή λογικό οτι γεννιόντουσααν παιδιά και στον πόλεμο. Πάντα γεννιόντουσαν και θα συνεχίσουν. Οι σημερινές συνθηκες δεν είναι οι ίδιες με του πολέμου. Το σύστημα είναι αλλιώς σήμερα και είναι έτσι που είμαστε δεμένοι χειροπόδαρα που λένε....

Ο καθένας έχει τα δικά του ιδανικά και θέλω. Δεν μπορούμε να τα βάζουμε όλα στο ίδιο τσουβάλι. Και ξαναλέω... όταν δεν έχεις για να πας σούπερ μάρκετ, για τα απαραίτητα όχι για βλακείες τότε με τι προοπτική να κάνεις παιδί???

sj3dp3.png

πολύ ωραία τα λες!!

μου θυμίζεις αυτό που λέγανε οι γιαγιάδες μας

επίσης αυτό που διάβασα πρόσφατα ότι λέει κάποιος γέροντας, αλλά δεν θυμάμαι ποιος,

:οτι δηλαδή μαζί με κάθε παιδί έρχεται και η ευλογία του Θεού!

όταν αρνούμαστε να κάνουμε παιδιά , αρνούμαστε να δεχτούμε τις ευλογίες Του.!!

Εκτος οτι συμφωνω μαζι σου.. μου αρεσει και ο τροπος που το διατυπωσες!Τα λογια σου (εστω των γιαγιαδων) τα λενε ολα!

Επισης ειναι αδικο ρε παιδια να ζειτε μια ζωη μονο και μονο για να πληρωνετε τα χρεη.. τα χαρατσια..κλπ κλπ!Εγω δεν θα ηθελα με τπτ να ζησω μια τετοια ζωη.. ειναι μια ζωη χωρις νοημα.. χωρις ονειρα,χωρις γελια παιδια, χωρις σκοπο!Φυσικα αυτη ειναι η γνωμη μου .. αλλωστε εγω επελλεξα πως να ζησω!

FvxMp3.png

Κι εγω θα ηθελα δευτερο παιδακι..αλλα ελεω των καταστασεων που επικρατουν στην χωρα μας και εχουν αμεση συναφεια με την οικονομικη κριση το εχουμε αναβαλλει για τουλαχιστον εναν χρονο....Μηπως καταφερουμε και μαζεψουμε κανενα ποσο για τα εξοδα της εγκυμοσυνης και της γεννας...Εμενα,τουλαχιστον,αυτη την στιγμη που ζω με δανεικα δεν μου φαινεται καθολου λογικο να μπω στην διαδικασια τεκνοποιησης οσο κι αν το θελω....

Και ειλικρινα,σιχτιριζω την στιγμη που εφτασε και για χαρη της αλλαζουμε τα σχεδια μας και την διαθεση μας για να μεγαλωσουμε την οικογενεια μας...

• 1 month later...
Απλα εχω να παρατηρησω οτι το φροντηστηριο αγγλικων δεν ειναι βασικη σχολικη αναγκη ..ουτε μονοδρομος για να φτασει το παιδι σου τουλαχιστον σε επιπεδο lower

Τα διδασκονται πλεον απο τη β δημορτικου Μεχρι τη γ' γυμνασιου -εστω και με μια μικρη βοηθεια για την καλυψη κενων απο καποια φοιτητρια- το lower θα το παρει

δεν καταλαβαινω..πόσο δυσκολα ειναι αυτα τα αγγλικα που το παιδι πρεπει να τα διδασκεται για τοσα χρονια και στο σχολειο και στο φροντηστηριο

κοίτα , κι εγώ υποτίθεται οτι έκανα γαλλικά στο σχολείο αλλά μόνο 2 φράσεις ξέρω να πω, δεν γινόταν δουλεια στο σχολείο.Αγγλικά για να πάρεις το Proficiency (γιατί το Lower σε δουλεια το ΄χεις δεν το χεις το ίδιο είναι) χωρίς εντατικά μόνο κανονικά τις χρονιές, θες 10 χρόνια.Επίσης Αγγλικά ξέρουν όλοι πια.αν θες να έχεις μια ανταγωνιστικότητα χρειάζεσαι και μια δεύτερη γλώσσα.Και καλή γνώση χειρισμού pc.Και, και, και...

Εγω θα σας πω κάτι άλλο απο τη σκοπια του παιδιού,Οταν ήρθε η ώρα που τελείωσα το σχολείο και ήθελα να πάω σε κάποια σχολή δεν πήγα γιατί παντρευόταν η αδερφή μου και οι γονείς μου δεν είχαν και για τις 2 μας.Δηλ έπρεπε να διαλέξουν ανάμεσα στα παιδιά τους ποιο να βοηθήσουν... :?

επίσης ΜΑΜΑ-AGA λες

Καταλαβαίνεις ελπίζω πόσο προσβλητικό είναι αυτό έτσι; Το πόσο μπορεί να θέλει κάποιος ένα παιδί δεν είναι κάτι που μπορείς να το κρίνεις έτσι εύκολα.Το άγχος και την αγωνία που έχει κάποιος γιατί δεν τα βγάζει πέρα οικονομικά εσύ το βαφτίζεις αφορμή να μην κάνουμε παιδί... για ποιο λόγο ακριβώς; Εδώ στο φόρουμ μιλάμε, δεν μιλάμε στη μαμά μας που μας πιέζει για εγγόνι κι εμείς δεν θέλουμε και ψάχνουμε λόγους να πούμε...

επίσης δεν πιστεύουν όλοι σε θεούς και δαίμονες....

Εγώ πάλι, γιατί πιστεύω ότι είμαστε σχεδόν όπως και την εποχή του πολέμου? Τέλος πάντων. Όντως, να μας αφανίσουν θέλουν. Γιατί να τους κάνουμε τη χάρη?? Και συγνώμη δηλαδή, αν δεν περάσει ποτέ η κρίση, δεν θα κάνουμε ποτέ παιδιά?

Λοιπόν, ούτε εγώ πολυπιστεύω σε θεούς και δαίμονες (παρόλο που τους δαιμονες τους βλέπω σε καθημερινή βάση), αλλά ακόμη δεν έχω ακούσει έναν καλό λόγο να μην κάνεις παιδιά.. Αυτό που θα πω είναι παρατραβηγμένο και παρεξηγήσιμο, αλλά για ένα ζευγάρι που δεν έχει λεφτά ούτε να για σουπερμάρκετ, το παιδί είναι και "κινητήριος δύναμη" για ένα καλύτερο μέλλον, τουλάχιστον όσο περνάει από το χέρι του γονιού και ας μην έχει παντελόνι diesel... Έτσι κι αλλιώς, πολλές (αν όχι τις περισσότερες) από τις ανάγκες μας, μόνοι μας τις δημιουργήσαμε. Τουτέστιν, μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς αυτές...

Διορθώστε με, παρακαλώ!

Εγώ πάλι, γιατί πιστεύω ότι είμαστε σχεδόν όπως και την εποχή του πολέμου? Τέλος πάντων. Όντως, να μας αφανίσουν θέλουν. Γιατί να τους κάνουμε τη χάρη?? Και συγνώμη δηλαδή, αν δεν περάσει ποτέ η κρίση, δεν θα κάνουμε ποτέ παιδιά?

Λοιπόν, ούτε εγώ πολυπιστεύω σε θεούς και δαίμονες (παρόλο που τους δαιμονες τους βλέπω σε καθημερινή βάση), αλλά ακόμη δεν έχω ακούσει έναν καλό λόγο να μην κάνεις παιδιά.. Αυτό που θα πω είναι παρατραβηγμένο και παρεξηγήσιμο, αλλά για ένα ζευγάρι που δεν έχει λεφτά ούτε να για σουπερμάρκετ, το παιδί είναι και "κινητήριος δύναμη" για ένα καλύτερο μέλλον, τουλάχιστον όσο περνάει από το χέρι του γονιού και ας μην έχει παντελόνι diesel... Έτσι κι αλλιώς, πολλές (αν όχι τις περισσότερες) από τις ανάγκες μας, μόνοι μας τις δημιουργήσαμε. Τουτέστιν, μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς αυτές...

Διορθώστε με, παρακαλώ!

βρε αθανασία δεν είναι λίγο μεγάλο το κενό απο το σούπερ μάρκετ μέχρι το Diesel; :lol: Χωρις το Diesel ναι μπορώ να ζήσω , χωρίς το σούπερ όχι...

βρε αθανασία δεν είναι λίγο μεγάλο το κενό απο το σούπερ μάρκετ μέχρι το Diesel; :lol: Χωρις το Diesel ναι μπορώ να ζήσω , χωρίς το σούπερ όχι...

Και βέβαια είναι τελείως διαφορετικό, γι' αυτό και τα ξεχώρισα: για το σούπερμάρκετ είπα πως το παιδί μπορεί να αποτελέσει (συν τοις άλλοις) κινητήριο δύναμη, ώστε ο γονιός να "αναγκαστεί" ας πούμε να πάρει τα μέτρα του..

Για το diesel είπα ότι μπορεί να ζήσει και χωρίς αυτό..;)

κοριτσια ποτε δεν νιωθουμε ετοιμες να κανουμε παιδια ...μεχρι να τα κανουμε

περνουμε δυναμη μεσα απ αυτα και εχουμε κινητρο να παλεψουμε .

Η οικονομικη κριση ειναι παντα επικαιρη δεν θα σταματησει να υπαρχει.

..αν δεν κανουμε παιδια θα σταματησουμε να υπαρχουμε εμεις ...

κοίτα , κι εγώ υποτίθεται οτι έκανα γαλλικά στο σχολείο αλλά μόνο 2 φράσεις ξέρω να πω, δεν γινόταν δουλεια στο σχολείο.Αγγλικά για να πάρεις το Proficiency (γιατί το Lower σε δουλεια το ΄χεις δεν το χεις το ίδιο είναι) χωρίς εντατικά μόνο κανονικά τις χρονιές, θες 10 χρόνια.Επίσης Αγγλικά ξέρουν όλοι πια.αν θες να έχεις μια ανταγωνιστικότητα χρειάζεσαι και μια δεύτερη γλώσσα.Και καλή γνώση χειρισμού pc.Και, και, και...

Εγω θα σας πω κάτι άλλο απο τη σκοπια του παιδιού,Οταν ήρθε η ώρα που τελείωσα το σχολείο και ήθελα να πάω σε κάποια σχολή δεν πήγα γιατί παντρευόταν η αδερφή μου και οι γονείς μου δεν είχαν και για τις 2 μας.Δηλ έπρεπε να διαλέξουν ανάμεσα στα παιδιά τους ποιο να βοηθήσουν...

επίσης ΜΑΜΑ-AGA λες

Καταλαβαίνεις ελπίζω πόσο προσβλητικό είναι αυτό έτσι; Το πόσο μπορεί να θέλει κάποιος ένα παιδί δεν είναι κάτι που μπορείς να το κρίνεις έτσι εύκολα.Το άγχος και την αγωνία που έχει κάποιος γιατί δεν τα βγάζει πέρα οικονομικά εσύ το βαφτίζεις αφορμή να μην κάνουμε παιδί... για ποιο λόγο ακριβώς; Εδώ στο φόρουμ μιλάμε, δεν μιλάμε στη μαμά μας που μας πιέζει για εγγόνι κι εμείς δεν θέλουμε και ψάχνουμε λόγους να πούμε...

επίσης δεν πιστεύουν όλοι σε θεούς και δαίμονες....

Συμφωνω απολυτα. Και μενα αν με ρωτησεις διαφωνω με οσους δεν εχουν τα μεσα αλλα κανουν παιδια. Οχι 1 το ενα το θεωρω και γω δεδομενο για ΟΛΟΥΣ αλλα και δευτερο και τριτο. Και εγω προσωπικα δεν μπορω να πω ελα μωρα θα κανω 2 ή 3 κτλ και εχει ο Θεος.

(Και εγω νομιζω οτι μονο με το σχολειο αγγλικα δεν μαθαινεις εκτος απο το να μιλας τσατρα πατρα και πτυχιο ΔΕΝ παιρνεις- δεν μιλαμε για τις ελαχιστες εξαιρεσεις-)

Xρωμα δεν αλλαζουνε τα ματια...μονο τροπο να κοιταμε.

tALVp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...