Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Καλησπέρα...περιμένουμε και εμείς το κοριτσάκι μς μέχρι τα μέσα του αυγούστου...ξεκινήσαμε λοιπόν την έρευνα αγοράς...πολλες πληροφορίες μαζεμένες!!!! κοιμάμαι κ βλέπω στον ύπνο μου καρότσια και κρεβατάκια...έχω μπερδευτεί αρκετά...αυτό που με προβληματίζει κυρίως ειναι το κατά πόσο είναι απαραίτητο το πόρτ μπεμπέ..

η μεταφορά απο το μαιευτήριο στο σπίτι πως γίνεται?αποκλειστικά με πορτ μπεμπέ? αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μην ταλαιπωρηθεί το μωράκι μου μιας και θα έχει ζέστη και θα διανύσουμε αρκετή απόσταση μέχρι το σπίτι.

Διαφημίσεις

γεια σου μανουλιτσα....

βασικα με το καλο το μωρακι σου. μην προβληματιζεσαι με τοοοσο μικρα πραγματα, δες εσυ τι αναγκες εχεις και τι λεφτα διαθετεις.

βασικα απο οσο ξερω η μεταφορα των μικρων στο σπιτι μπορει να γινει η σε πορτμπεμπε η σε καθισματακι αυτοκινητου.... δλδ αν παρεισ ενα καροτσι 2σε1 η 3σε1 κανεις δουλεια σου..

στο σπιτι που θα το βαλεις τον πρωτο καιρο για να το κοιμιζεις? αν δεν χωραει η κουνια στο δωματειο σου θα πρεπει να εχεις το πορτμπεμπε... γενικα πως το εχεισ σκεφτει?

Καλημερα κοριτσια

Επειδή και γω είναι να γεννήσω τον Αύγουστο το έχω ψάξει λιγάκι το θέμα. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξεις εάν επιλέξεις να φέρεις το μωράκι σου στο σπίτι με το πορτ μπεμπέ είναι να δένεται μέσα το μωρό. Γιατί τα περισσότερα απλώς δένονται στο κάθισμα αλλά το μωράκι μέσα είναι ελεύθερο. Αλλιώς υποχρεωτικά βρεφικό καθισματάκι αυτοκινήτου, ειδικά αφού όπως λές έχεις να διανύσεις και αρκετή απόσταση. Με την ασφάλεια δεν παίζουμε.

Εγώ προσωπικά δεν πήρα πορτ μπεμπέ. Και αρκετές φίλες μου που πήραν καρότσι 3σε1 το πορτ μπεμπε το χρησιμοποιήσαν ελάχιστα. Βέβαια αυτό είναι υποκειμενικό. Εξαρτάται από τις ανάγκες σου. Τους πρώτους μήνες εάν θέλεις να έχεις το μικρούλι σου κοντά σου θα χρειαστείς ή το πορτ μπεμπέ, ή καλαθούνα , ή κάποιο λίκνο (το οποίο είναι αρκετά πιο ακριβό). Εγώ πάντως προτίμησα την καλαθούνα με μια βάση μεταλική με ροδάκια που θα μπορώ να το πηγαινοφέρνω και μέσα στο σπίτι.

Ελπίζω να βοήθησα.

PuMep3.png?UOeroVFC

Καλησπέρα...περιμένουμε και εμείς το κοριτσάκι μς μέχρι τα μέσα του αυγούστου...ξεκινήσαμε λοιπόν την έρευνα αγοράς...πολλες πληροφορίες μαζεμένες!!!! κοιμάμαι κ βλέπω στον ύπνο μου καρότσια και κρεβατάκια...έχω μπερδευτεί αρκετά...αυτό που με προβληματίζει κυρίως ειναι το κατά πόσο είναι απαραίτητο το πόρτ μπεμπέ..

η μεταφορά απο το μαιευτήριο στο σπίτι πως γίνεται?αποκλειστικά με πορτ μπεμπέ? αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μην ταλαιπωρηθεί το μωράκι μου μιας και θα έχει ζέστη και θα διανύσουμε αρκετή απόσταση μέχρι το σπίτι.

σου χρειάζεται ενα καρότσι που να ξαπλώνει τελείως για νεογέννητο. οταν αρχίσει και καθεται μπορέις να πάρεις καρότσι που κλέινει σαν ομπρέλα.

σου χρειάζεται ενα καλάθι για να κοιμάται το μωρό σπίτι και το παιδικό καθισματάκι αυτοκινήτου (από 0 κιλά που θα μπει ανάποδα στο αυτοκίνητο).

θεωρώ οτι port bebe (είναι αυτό με το αφρολεξ), καρότισια 3 σε 1 κλπ είναι υπερβολές.

μάρσιπος!!!!! οπωσδήποτε για τις πρώτες εξόδους σουπερ μαρκετ (που θέλεις δυο ελεύθερα χερια) κλπ

κρεβατάκι θα χρειαστείς αργότερα, οπότε μη βιαστείς να το παραγγείλεις. οσο μπορείς κρατησε το μωρό στο καλάθι.

εγώ επαιρνα το port bebe μόνο όταν πήγαινα στην πεθερά μου κυριακή μεσημέρι, που μέναμε πολλές ωρες, για να κοιμάται το μωρό.

age.png

Καταρχήν σύμφωνα με τον σχετικό νόμο, η μεταφορά των παιδιών πρέπει να γίνεται στο ειδικό καθισματάκι ανάλογα με την ηλικία και το βάρος του παιδιού. Το πορτ μπεμπε δεν είναι ασφαλές για την μεταφορά στο αυτοκίνητο γιατί το παιδί δεν δένεται μέσα. Εμείς είχαμε πάρει 3 σε 1 travel system και το πορτ μπεμπε το χρησιμοποιήσαμε μόνο για να κοιμίζουμε την μικρή στο δωμάτιο μας τους πρώτους 3 μήνες. Κατά την γνώμη μου, αν έχεις σκοπό να πάρεις καλαθούνα ή αν χωράει η κούνια του στο δωμάτιο σας το πορτ μπεμπε δεν θα σου χρειαστεί πολύ. Άσε που τα μικρά μεγαλώνουν τόσο γρήγορα και σε λίγο καιρό δεν χωράνε μέσα.

There is no patch for human stupidity.

Διαφημίσεις

εγω εχω παρει καροτσι 3σε1 η μεταφορα απο το μαιευτηριο στο σπιτι θα γινει με στο καθισματακι αυτοκινητου που εχει και τις ζωνες...

οσον αφορα το πορτμπεμπε - καλαθουνα ειναι σχεδον το διο πραγματα... εγω δεν πηρα καλαθουνα (επιπλεον) για το διαστημα που θα πρεπει να εχω το μικρο κοντα μου θα χρησημοποιησω το πορτμπεμπε του καροτσιου. εχει ακριβως το ιδιο μεγεθος με μια καλουθα και μπαινει και αυτο σε οποιαδηποτε βαση. το εχει κανει και μια αλη φιλη.

το λικνο παλι δεν συμφερει να το αγορασεις τσαμπα λεφτα ειναι

το port bebe όπως λένε και οι λέξεις είναι για μεταφορά του μωρού. νομίζω πιο ανετα νιωθει ενα μωρό σε μια μεγάλη, συγκριτικά, καλαθούνα από μπαμπού... παρα σε ενα μικρότερο από αφρολεξ port bebe.

συμφωνώ, η μεταφορά του παιδιού πρέπει να γίνεται στο καθισματάκι αυτοκινήτου!

age.png

Η μεταφορα μωρου με το αυτοκινητο γινεται παντα σε ειδικο καθισματακι αυτοκινητου. Τελεία. Το πορτ μπεμπε δεν ειναι μεσω μεταφορας σε αυτοκινητο. Αν τρακαρει κανεις, πως θα συγκρατηθει το πορτ μπεμπε και το περιεχομενο του???

Καλα κανεις και ρωτας, και μακαρι να ρωτουσαν και αλλοι. Ειναι θεμα βασικης ασφαλειας και εχει συζητηθει πολλες φορες εδω. Τα παιδια και τα μωρα ειναι παντα, μα παντα δεμενα στα ειδικα καθισματα. Πουθενα αλλου. Ποτε στην αγκαλια, ποτε δεμενα απλα με την ζωνη, ποτε μα ποτε σε πορτ μπεμπε. Οσο μικρη και να ειναι η διαδρομη.

Αν ψαξεις και αλλες συζητησεις θα δεις οτι δυστυχως δεν ειναι τοσο σπανιο οσο θα νομιζε κανεις, να τρακαρει με το μωρο σε μια μικρη διαδρομη πισω απο το μαιευτηριο.

Το πρωτο πραγμα που πρεπει να κοιταξεις τωρα που περιμενεις το νινι σου ειναι το σωστο καθισμα. Ολα τα αλλα, προικες, φορμακια και ντεκορ ειναι σκετες βλακειες μπροστα στην σοβαροτητα αυτου του πραγματος.

Κοριτσια θα ήθελα να σας πω την γνωμη μου και εγω

Παλιοτερα ουσα εγκυος ακομα επεμενα πως μπορώ να μεταφέρω το μωράκι μου, να κανω ταξιδια με το πορτ-μπεμπέ και το απαραιτητα car kit του για να το προσδέσω με ασφάλεια στο αμάξι μου.......

Αλλαξα γνωμη ομως οταν ειδα βιντεο στο youtube το τι γινεται με τις τρακες και τα μωράκια μας.

Για αυτο δικη μου συμβουλη ( επειδη και εγω εχω πορτ μπεμπέ αξεσουάρ του καροτσιου μου, οχι καλαθουνα, με το καρ κιτ του) το μωράκι σας να το μεταφέρεται οπουδήποτε μονο και μονο με το καθισμα αυτοκινήτου, ειναι το πλεον καταλληλότερο και ασφαλέστερο για την μεταφορά του! Εγω εκανα το λαθος και την μετέφερα με το πορτ μπεμπέ αλλα μετα απο αυτα που ειδα αλλαξα γνωμη και κανω τον σταυρο μου που δεν πάθαμε τιποτα εως εκεινη τη στιγμή!

Σας ευχαριστώ όλες για τις απαντήσεις σας...Η ασφάλεια του παιδιού είναι αδιαπραγμάτευτη για μένα, συμφωνώ απόλυτα για το καθισματάκι του αυτοκινήτου. Ο ενδοιασμός μου είναι στο ότι το μώρο θα είναι πολύ μικρό και τα κοκαλά του μαλακά για να μείνει στο καθισματάκι για πολύ ώρα (50 λεπτά είναι η διαδρομή Λάρισα - Βόλος) και μου είπαν ότι θα πρέπει να κάνω στάση κάθε 20 λεπτά περίπου. Σκέφτομαι την ζέστη που θα επικρατεί (όσες έχετε έρθει Λάρισα καταλαβένεται τι εννοώ) και δεν ξέρω πόσο εφικτές θα είναι οι στάσεις στο ενδοιάμεσο. Ξέρω, μάλλον είμαι υπερβολική αλλά είναι το πρώτο μου παιδάκι και παρά το γεγονός ότι ήρθε εντελώς ξαφνικά στην ζωή μας και τα άλλαξε όλα το αγαπάω ήδη υπερβολικά και δεν θέλω με τιποτά να το ταλαιπωρήσω έστω και λίγο. Συγνώμη για την πολυλογία αλλά έχω τόσα στο μυαλό μου......Να είστε όλες-οι καλά και να χαίρεστε τα παιδάκια σας..

Διαφημίσεις

ΑΑΑΑΑ.... και κάτι ακόμα. Και εγώ για καλαθούνα σκέφτομαι με μεταλλική βάση για τις πρώτες μέρες...Ο μάρσιπός βολεύει για τις πρώτες βόλτες? Θα τρελαθώ αν μείνω σπίτι 40 ολοκληρές μέρες, ειδικά καλοκαίρι..

εμεις καναμε την διαδρομη απο Πατρα στην πολη μας 45 λεπτα και εννοειται το βρεφακι 5 ημερων μπηκε στο ειδικο καθισματακι του.......Επειδη μαλιστα μπηκα επειγοντως στο νοσοκομειο και δεν ειχαμε προλαβει να βαλουμε την βαση isofix,ο αντρας μου το πηρε μαζι και το εντυπο με τις οδηγιες και το εδεσε με τις ζωνες στο παρκιν του νοσοκομειου μια μερα πριν παρουμε εξιτηριο...

Το μωρο κοιμηθηκε σε ολη την διαδρομη,δεν καναμε σταση,δεν αντεδρασε ουτε λεπτο κι ολα καλα!!!

Τωρα οσον αφορα το πορτ μπεμπε...εγω τελικα αγορασα καλαθουνα την οποια μολις βαλω την μικρη σε κουνια και μεχρι να ερθει αλλο παιδακι θα την εχω για να βαζω μεσα τις κουκλες και τα παιχνιδια της!!!

ΑΑΑΑΑ.... και κάτι ακόμα. Και εγώ για καλαθούνα σκέφτομαι με μεταλλική βάση για τις πρώτες μέρες...Ο μάρσιπός βολεύει για τις πρώτες βόλτες? Θα τρελαθώ αν μείνω σπίτι 40 ολοκληρές μέρες, ειδικά καλοκαίρι..

αν δεν φοβασαι μην πεσεις:D:Dκαταβολευει...εγω πηρα ηδη ενα μαι ται για τον μπαμπα κυριως και ετοιμαζομαι να παρω και ενα pouch για μενα!!!!Λυνει χερια μεσα εξω απο το σπιτι

εγω μονο με μαρσιπο. το πρωί που την πήγαινα στη μαμά μου, τα σαββατο στο σούπερ μάρκετ, παντού... από 40 ημερών μέχρι 8+ μηνών. κάτι υπνους που έριχνε!!!!

ειχα εναν της mothercare, αλλά υπάρχει της chicco ενας που ξαπλώνει το παιδί οταν είναι πολύ μωρό, με στήριγμα για το κεφάλι. οπότε οσο ειανι πολύ μωρό μπορέις να εχεις αυτόν που μετα μετατρέπεται σε κανονικό μάρσιππο να είανι όρθιο το παιδί.

age.png

xrisskap απ'ότι μου έχουνε πεί τα βρεφικά καθισματάκια αυτοκινήτου είναι έτσι σχεδιασμένα ώστε να μπορεί να κάτσει το νεογέννητο 45' με 1ώρα και να είναι οκ... Οπότε νομίζω ότι δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Και ακόμα καλύτερα θα μπορούσες να βάλεις από κάτω ένα διπλωμένο σεντονάκι ή μια πολύ ψιλή κουβερτούλα για να είναι η πλατούλα του πιο μαλακά.

PuMep3.png?UOeroVFC

Διαφημίσεις

• 8 months later...

καλημέρα σας

Εχω μια απορία ....

για την μπέμπουα μας αγοράσαμε κρεβατάκι με ορθοπεδικό στρώμα ... όμως δεν χωράει στην κρεβατοκάμαρα μας κι επειδή θέλω να την θηλάσω, μου είπαν ότι πρέπει για 3-4 μήνες να την έχω κοντά στο κρεβάτι μας

τα λίκνα, οι καλαθούνες και τα πορτ μπεμπε που έχουμε δει μεχρι στιγμής έχουν όλα ένα απαράδεκτο υποστρωμα κι ένα αφρολεξένιο λεπτό στρωματάκι... δεν τα λες και ορθοπεδικά

είναι δυνατον να κοιμίζω τόσες ώρες το ευπλαστο νεογέννητο μέσα σε τέτοιες συνθήκες?

κι όμως τα πουλάνε γι αυτό το λόγο.. μήπως θα κάνει κακό στην αναπτυξη του παιδιού?

τι να πάρω δεν ξέρω.... εχω μπερδευτει... τι λέτε;;;

θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι υπάρχουν ΕΙΔΙΚΕΣ ζώνες ασφαλείας για τα πόρτ μπεμπέ οι οποίες πωλούνται ξεχωριστά .. εγώ είχα το Trio της Chicco και με το port bebe και την ασφάλεια έβγαζα ταξίδι Αθήνα Πρέβεζα χωρίς άγχος ..

http://www.chicco.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=1015&category_id=38&option=com_virtuemart&Itemid=129

είναι μια ειδική ζώνη η οποία τυλίγεται (αφληνοντας αρκετό χώρο) γύρω απο το μωρό και το κρατάει ασφαλές στη θέση του .. μαζί έρχονται και 2 πιαστράκια τα οποία μπαίνουν στο πόρτ μπεμπέ (στο επάνω και στο κάτω μέρος αντίστοιχα) και μέσα απο εκεί περνάει η ζώνη ασφαλείας και κρατάει το πόρτ μπεμπέ σταθερό ..

νομίζω πώς όλα τα καρότσια έχουν αρκετά αξεσουάρ αφαλείας τα οποία πωλούν ξεχωριστά .. απλά πρέπει να το ψάξετε λίγο ;)

Θεοδώρα : 31/03/2006 , Νικόλας : 25/11/2008

All I ever wanted..All I ever needed is here in my arms!!

Thank you Roger Waters for bringing this AMAZING show in Greece .. Ευχαριστούμε !!

καλημέρα σας

Εχω μια απορία ....

για την μπέμπουα μας αγοράσαμε κρεβατάκι με ορθοπεδικό στρώμα ... όμως δεν χωράει στην κρεβατοκάμαρα μας κι επειδή θέλω να την θηλάσω, μου είπαν ότι πρέπει για 3-4 μήνες να την έχω κοντά στο κρεβάτι μας

τα λίκνα, οι καλαθούνες και τα πορτ μπεμπε που έχουμε δει μεχρι στιγμής έχουν όλα ένα απαράδεκτο υποστρωμα κι ένα αφρολεξένιο λεπτό στρωματάκι... δεν τα λες και ορθοπεδικά

είναι δυνατον να κοιμίζω τόσες ώρες το ευπλαστο νεογέννητο μέσα σε τέτοιες συνθήκες?

κι όμως τα πουλάνε γι αυτό το λόγο.. μήπως θα κάνει κακό στην αναπτυξη του παιδιού?

προσωπικά εγώ και τα 2 μου τα παιδιά εκεί μέσα τα κοίμιζα .. απλά είχα βάλει μια κούβέρτα απο κάτω για να έχει κλήση το στρωματάκι ..

η κόρη μου είναι 5 .. δε μου έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα ;)

Θεοδώρα : 31/03/2006 , Νικόλας : 25/11/2008

All I ever wanted..All I ever needed is here in my arms!!

Thank you Roger Waters for bringing this AMAZING show in Greece .. Ευχαριστούμε !!

καλημέρα σας

Εχω μια απορία ....

καλησπερα belle το ιδιο προβλημα ειχα και εγω και εκανα μια ερευνα αγορας και βρηκα οτι υπαρχουν στρωματακια για πορτ μπεμπε ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ναι ναι καλα ακουσες,εγω πηρα αυτο http://www.novastrom.com.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=76&Itemid=56

το εχω στο πορτ μπεμπε,το πηρα αν θυμαμαι 35 ευρω-δεν το χρησιμοποιησα ακομα γιατι το μωρακι μου δεν θελει να βγει ακομα απο την κοιλιτσα της μαμας-και μπορεις επισης να το χρησιμοποιησεις και στο καροτσι αν ας πουμε πας ταξιδι γιατι μερικα μωρακια βολευονται εκει,το πορτ μπεμπε που εχω εγω ειναι της perego το pliko το πολυκαροτσι..;)

Είμαι ερωτευμένη με δυο άντρες!!

εχθες ημουν στα mothecare και είχαν ορθοπεδικα στρωματακια για πορτμπεμπε και λικνο... ομως δεν ταιριάζουν στο δικό μου... μάλλον θα χρειαστει να αγοράσω νέο πορτ μπεμπε!

nenapant ευχαριστω για την απαντηση... το μαγαζί που αγόρασες το δικό σου είναι στην Θεσ/νικη θ Ψξω μηπως βρω τιποτ ντοιατοιχο και στην Αθηνα

• 3 εβδομάδες μετά...
θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι υπάρχουν ΕΙΔΙΚΕΣ ζώνες ασφαλείας για τα πόρτ μπεμπέ οι οποίες πωλούνται ξεχωριστά .. εγώ είχα το Trio της Chicco και με το port bebe και την ασφάλεια έβγαζα ταξίδι Αθήνα Πρέβεζα χωρίς άγχος ..

http://www.chicco.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=1015&category_id=38&option=com_virtuemart&Itemid=129

είναι μια ειδική ζώνη η οποία τυλίγεται (αφληνοντας αρκετό χώρο) γύρω απο το μωρό και το κρατάει ασφαλές στη θέση του .. μαζί έρχονται και 2 πιαστράκια τα οποία μπαίνουν στο πόρτ μπεμπέ (στο επάνω και στο κάτω μέρος αντίστοιχα) και μέσα απο εκεί περνάει η ζώνη ασφαλείας και κρατάει το πόρτ μπεμπέ σταθερό ..

νομίζω πώς όλα τα καρότσια έχουν αρκετά αξεσουάρ αφαλείας τα οποία πωλούν ξεχωριστά .. απλά πρέπει να το ψάξετε λίγο ;)

nanouka αυτό είναι μόνο για πορτ μπεμπέ της κικο ή κάνει και στα άλλα;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...