Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Γάλα αμυγδάλου


Recommended Posts

Κορίτσια μόλις έκανα γάλα αμυγδάλου και έβαλα λίγο αλάτι και μέλι όταν το χτυπούσα,έγινε πολύ ωραίο!!

Αλλά θέλω να ρωτήσω η αμυγδαλόψιχα πόσες μέρες κρατάει στο ψυγείο?

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 80
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

http://andriotakis.wordpress.com/2009/03/27/milkandcancer/

 

Γάλα και καρκίνος του μαστού

Αποφάσισα να δινω στο γιο μου γάλα αμυγδάλου αλλά είδα την τιμή του λίτρου και κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό.

Αποφάσισα λοιπόν να το φτιάχνω μόνη μου με βιολογικά αμύγδαλα

Αν χτυπήσω στο μπλέντερ τα αμύγδαλα το γάλα και μετά τα σουρώσω με τούλι δεν θα γίνει καλό. Γίνεται καλύτερα αν πάρω το μηχάνημα από την vegan? Είναι σε έλλειψη τώρα το μηχάνημα και θέλω άμεσα να ξεκινήσω να του δίνω

Σε σχέση με άλλα φυτικά γάλατα βρώμης, καρύδας το αμυγδάλου είναι ανώτερο διατροφικά?

 

Το οτι αυξάνονται οι πιθανότητες με τα πληρη γαλακτοκομικά, δεν σημαίνει πως πρέπει να τα αποκλείσουμε απο τη διατροφή μας. Παν μέτρον άριστον! Αυτος πρέπει να ειναι ο κανόνας σε όλα πιστευω.

Εμενα, που έχω πολύ σοβαρό ιστορικό καρκίνου του μαστου στην οικογένεια και ήδη έχω κάνει επέμβαση αφαίρεσης "υποπτου" όγκου που πάλι καλα δεν ήταν κάτι σοβαρό, κανένας γιατρός μαστολόγος ή ογκολογος δεν μου χει πει να μην τρωω γαλακτοκομικά.

Δεν αμφισβητώ τα αποτελέσματα της έρευνας, απλά καλό είναι να μην τρελενόμαστε κιόλας.

6/ 11/2007: Ο μικρός Πρίγκιπας!!!

24/3/2011: Η Μπουκίτσα μας!!!

Link to comment
Share on other sites

Κορίτσια μόλις έκανα γάλα αμυγδάλου και έβαλα λίγο αλάτι και μέλι όταν το χτυπούσα,έγινε πολύ ωραίο!!

Αλλά θέλω να ρωτήσω η αμυγδαλόψιχα πόσες μέρες κρατάει στο ψυγείο?

 

3-4 ημέρες αν δεν κάνεις τίποτα

 

αν την κάνεις σαν τυράκι με αλάτι, λάδι, λεμόνι, κρατάει 6-7 ημέρες.

Link to comment
Share on other sites

ούυυυυυ όρεξη να έχεις και από συνταγές ....

Σκαλτσούνια

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 25-30 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

3½ φλ. αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη

2 φλ. ζάχαρη

7 κ. σ. νερό

3 κ. σ. αλεύρι

1½ φλ. ψιλοκομμένα φρουί γλασέ

2 κ. σ. μέλι

½ φλ. σταφίδες

λίγη κανέλλα

1 φλ. περίπου ζάχαρη άχνη (για να τα πασπαλίσουμε)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε την αμυγδαλόψιχα στο μπλέντερ ώστε να γίνει σκόνη. Την ανακατεύουμε με τη ζάχαρη και το αλεύρι. Ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό και προσέχουμε να μη γίνει η ζύμη πολύ σφιχτή. Ανακατεύουμε τα ψιλοκομμένα φρουί γλασέ με τη σταφίδα, το μέλι και την κανέλα. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο, όχι πολύ παχύ. Κόβουμε κύκλους και βάζουμε επάνω ένα κουταλάκι του γλυκού από το μείγμα των φρουί γλασέ. Κλείνουμε τα σκαλτσούνια σχηματίζοντας μισοφέγγαρο. Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο. Όταν κρυώσουν, τα τα πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με ζάχαρη άχνη και κανέλλα.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 25-30 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ρολό μπακλαβά

 

ρε παιδια την αμυγαδαλοψυχα που εμεινε μετα το γαλα προσπαθησα να την χρησιμοποιησω σε αυτην την συνταγη

μα ειναι τοσο υγρη που δεν γινεται ετσι οπως περιγραφει η συνταγη

εδω λεει για αμυγδαλοσκονη και για 3 κουταλια σουπας αλευρι

εγω αναγκαστηκα να βαλω 1.5 φλιταζανι αλευρι και παλι η ζυμη ηταν πολυ υγρη

τελος παντων πος την χρησιμοποιειτε την αμυγδαλοψυχα?

 

 

3-4 ημέρες αν δεν κάνεις τίποτα

 

αν την κάνεις σαν τυράκι με αλάτι, λάδι, λεμόνι, κρατάει 6-7 ημέρες.

Αγλαια ,οταν λες τυρακι ,εννοεις οτι μπορεις να την αλοιψεις και στο ψωμι ας πουμε? γινεται νοστημο χωρις λεμονι ?:roll::roll::roll:

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

ρε παιδια την αμυγαδαλοψυχα που εμεινε μετα το γαλα προσπαθησα να την χρησιμοποιησω σε αυτην την συνταγη

μα ειναι τοσο υγρη που δεν γινεται ετσι οπως περιγραφει η συνταγη

εδω λεει για αμυγδαλοσκονη και για 3 κουταλια σουπας αλευρι

εγω αναγκαστηκα να βαλω 1.5 φλιταζανι αλευρι και παλι η ζυμη ηταν πολυ υγρη

τελος παντων πος την χρησιμοποιειτε την αμυγδαλοψυχα?

 

Η κανονική αμυγδαλόψυχα είναι πολύ πιο λιπαρή και δεν είναι υγρή. Σίγουρα δεν μπορείς να την αντικαταστήσεις με τα υπολείμματα από το αμυγδαλόγαλα. Ακόμη και αν δεν βάλεις το νερό, πάλι θα η συνταγή θα βγει πολύ υγρή.

 

Μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις μέσα σε κέηκ.

 

Αγλαια ,οταν λες τυρακι ,εννοεις οτι μπορεις να την αλοιψεις και στο ψωμι ας πουμε? γινεται νοστημο χωρις λεμονι ?:roll::roll::roll:

Δεν το έχω δοκιμάσει χωρίς λεμόνι.

Link to comment
Share on other sites

Valeri εγώ τελικά κατέληξα να την πετάω πάντα, δεν μ' άρεσε όπως και αν τη δοκίμασα!

Είναι σαν να κρατάς τα υπολλείματα των φρούτων αφού έχεις κάνει χυμό, τι γεύση και ουσία μπορεί να έχουνε;

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Valeri εγώ τελικά κατέληξα να την πετάω πάντα, δεν μ' άρεσε όπως και αν τη δοκίμασα!

Είναι σαν να κρατάς τα υπολλείματα των φρούτων αφού έχεις κάνει χυμό, τι γεύση και ουσία μπορεί να έχουνε;

εγω δεν εκανα ακριβως σκαλτσουνια ,απλα ανακατεψα την αμυγδαλοψυχα την υγρη με το αλευρι με λιγη μαυρη ζαχαρη ,κοψαμε σχηματακια με τον γιο μου και τα βαλαμε στον φουρνο

απλα αναρωτιεμαι ακομη εαν δινονται σε αλλεργικα παιδια ? Αγλαια τι λες?

η αληθεια ειναι οτι εγιναν νοστημα ,ασχετα αν ηταν λιγο λαστιχενια

τα υπολλειματα των φρουτων που λες εχουν πολλες ινες ,πολλες βιταμινες

απλα δημιουργουν πολλα αερια

Link to comment
Share on other sites

εγω δεν εκανα ακριβως σκαλτσουνια ,απλα ανακατεψα την αμυγδαλοψυχα την υγρη με το αλευρι με λιγη μαυρη ζαχαρη ,κοψαμε σχηματακια με τον γιο μου και τα βαλαμε στον φουρνο

απλα αναρωτιεμαι ακομη εαν δινονται σε αλλεργικα παιδια ? Αγλαια τι λες?

η αληθεια ειναι οτι εγιναν νοστημα ,ασχετα αν ηταν λιγο λαστιχενια

τα υπολλειματα των φρουτων που λες εχουν πολλες ινες ,πολλες βιταμινες

απλα δημιουργουν πολλα αερια

 

εξαρτάται από τις αλλεργίες που έχει το παιδάκι

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

τι εννοεις? οταν εχει στους ξηρους καρπους ,ας πουμε?

 

εξαρτάται από το βαθμό και το είδος της αλλεργίας

το γάλα του αμυγδάλου βγαίνει από μουσκεμένο καρπό που δεν είναι πια ξηρός καρπός, έχει μπει σε διαδικασία φύτρωσης, είναι σαν να συγκρίνεις το ξερό φασόλι με το φασολάκι το πράσινο

κάποιο παιδί μπορεί να μην ανέχεται κανένα φασόλι ξερό ή πράσινο ενώ κάποιο άλλο να μην ανέχεται το ξερό αλλά να ανέχεται το πράσινο

 

το ίδιο συμβαίνει και με το αμύγδαλο

Link to comment
Share on other sites

  • 4 εβδομάδες μετά...

Ρε παιδιά αγόρασα χθες ένα αμυγδαλόγαλα από το βιολογικάδικο που ψωνίζω και μου έφερε την ξινίλα που μου έφερνε το αγελαδικό και το έκοψα. Φυσικά όχι τόσο έντονη. Γιατί μπορεί να συνέβη αυτό ? Έγραφε χωρίς λακτόζη.

rQGhp3.png
Link to comment
Share on other sites

  • 4 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα κορίτσια!Θα ηθελα να ρωτήσω αν μπορώ να δωσω το γάλα αμυγδάλου στην κόρη μου 13 μηνών.Ειναι αλλεργική στην πρωτεινη του αγελαδινού και θηλάζει ακόμα.

Το αντιαλλεργικο δεν το πινει(και με το δικιο της).

 

 

Link to comment
Share on other sites

Το είχα δώσει εγώ στη δική μου για τον ίδιο λόγο σε ηλικία 10 μηνών. Υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο το μωρό να είναι αλλεργικό και στο αμύγδαλο εάν έχει πολλαπλές αλλεργίες. Εγώ δεν το φοβήθηκα γιατί και λόγω οικογενειακού ιστορικού δεν έχουμε άλλες αλλεργίες. Η γιατρός μου δεν είχε συμφωνήσει τότε λόγω του ότι δεν κάλυπτε τις ανάγκες εκείνης της ηλικίας όπως έλεγε, αλλά και η μικρή μου δεν έπινε με τίποτε το υποαλλεργικό. Γιατί όμως να της το δώσεις εφόσον θηλάζεις; Εγώ είχα σταματήσει το θηλασμό και τότε εμφανίστηκε η αλλεργία.

Το κορίτσι μας γεννήθηκε στις 26 Απριλίου 2008

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Το είχα δώσει εγώ στη δική μου για τον ίδιο λόγο σε ηλικία 10 μηνών. Υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο το μωρό να είναι αλλεργικό και στο αμύγδαλο εάν έχει πολλαπλές αλλεργίες. Εγώ δεν το φοβήθηκα γιατί και λόγω οικογενειακού ιστορικού δεν έχουμε άλλες αλλεργίες. Η γιατρός μου δεν είχε συμφωνήσει τότε λόγω του ότι δεν κάλυπτε τις ανάγκες εκείνης της ηλικίας όπως έλεγε, αλλά και η μικρή μου δεν έπινε με τίποτε το υποαλλεργικό. Γιατί όμως να της το δώσεις εφόσον θηλάζεις; Εγώ είχα σταματήσει το θηλασμό και τότε εμφανίστηκε η αλλεργία.

 

Θέλω και εγω να της το δώσω μήπως και το πίνει θα ρωτησω και την παιδιατρο αλλα φοβαμαι αρνητική απαντηση..

Ξερεις αν μπορω να το ζεστάνω?

Θελω να αποθηλάσω αλλά αν δεν πινει κατι άλλο πως θα τα καταφέρω?

Μπιμπερο-πιπιλα-νανι δεν χρησιμοποιεί.Πινει νερό με το καλαμακι.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Εγώ τότε έπαιρνα τη σκόνη που κυκλοφορεί σε κουτί και το ανακάτευα σε χλιαρό νερό (σαν το κανονικό γάλα σκόνη, μόνο που έκανα την αναλογία που έγραφε). Το έτοιμο γάλα αμυγδάλου δε νομίζω ότι μπορείς να το ζεστάνεις πολύ, είναι σαν να "κόβει", ίσως μόνο πολύ ελαφρά για να σπάσει η θερμοκρασία εαν θα το έχεις στο ψυγείο. Πάντως εάν θέλεις να αποθηλάσεις αυτό το γάλα εννοείται ότι δεν έχει καμμία σχέση σε γεύση με κανονικό γάλα. Μου φαίνεται δύσκολο να το πιει κατευθείαν. Εγώ ότι αλλαγές έκανα σε γάλατα τις έκανα σταδιακά βάζοντας σιγά σιγά το καινούριο που ήθελα να πιει μέσα στο παλιό της.

Το κορίτσι μας γεννήθηκε στις 26 Απριλίου 2008

Link to comment
Share on other sites

Εγώ τότε έπαιρνα τη σκόνη που κυκλοφορεί σε κουτί και το ανακάτευα σε χλιαρό νερό (σαν το κανονικό γάλα σκόνη, μόνο που έκανα την αναλογία που έγραφε). Το έτοιμο γάλα αμυγδάλου δε νομίζω ότι μπορείς να το ζεστάνεις πολύ, είναι σαν να "κόβει", ίσως μόνο πολύ ελαφρά για να σπάσει η θερμοκρασία εαν θα το έχεις στο ψυγείο. Πάντως εάν θέλεις να αποθηλάσεις αυτό το γάλα εννοείται ότι δεν έχει καμμία σχέση σε γεύση με κανονικό γάλα. Μου φαίνεται δύσκολο να το πιει κατευθείαν. Εγώ ότι αλλαγές έκανα σε γάλατα τις έκανα σταδιακά βάζοντας σιγά σιγά το καινούριο που ήθελα να πιει μέσα στο παλιό της.

 

Σε ευχαριστώ για την απάντηση!Πήρα και σκόνη και υγρό και εφτιαξα και μόνη μου!Ολα θα τα δοκιμασουμε να δουμε αν πινει κάτι!!Δειχνει να της αρεσει η σκονη που ειναι γλυκιά...

Η παιδιατρος (απιστευτο!!!) συμφώνησε!!!

Κανονικό γάλα πιο εννοείς?Το μωρό πινει μόνο δικό μου.

 

 

Link to comment
Share on other sites

!Πήρα και σκόνη και υγρό και εφτιαξα και μόνη μου!Ολα θα τα δοκιμασουμε να δουμε αν πινει κάτι!!

.

μαρικιους τι εννοεις και σκονη και υγρο και που μπορω να τα αγορασω ?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα Βάλερι!

Τα αγόρασα απο κατάστημα με βιολογικά προιοντα.Πηρα και γάλα φουντουκιού και ρυζιού, αλλα το αμυδγαλο ειναι πιο νόστιμο.

Αν δεν βρεις πες μου να σου στειλω πμ με την ονομασια της σκόνης και του υγρού γάλατος αμυδγάλου.

Παντως διάβασα εδώ πως το σπιτικό ειναι καλύτερο μπορεις να το φτιαξεις και μόνη σου.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα Βάλερι!

Τα αγόρασα απο κατάστημα με βιολογικά προιοντα.Πηρα και γάλα φουντουκιού και ρυζιού, αλλα το αμυδγαλο ειναι πιο νόστιμο.

Αν δεν βρεις πες μου να σου στειλω πμ με την ονομασια της σκόνης και του υγρού γάλατος αμυδγάλου.

Παντως διάβασα εδώ πως το σπιτικό ειναι καλύτερο μπορεις να το φτιαξεις και μόνη σου.

για την σκονη δεν ηξερα

το γαλα το αγοραστο δεν μου αρεσε ,το φτιαχνω και μονη μου

απλα θα ηθελα να εχω την σκονη για εκτακτες περιπτωσεις

τι εχει ακριβως η σκονη?

Link to comment
Share on other sites

marikious, "κανονικό" γάλα εννοούσα είτε το μητρικό είτε το αγελαδινό σε σκόνη δεν έχει σχέση η γεύση του με το αμύγδαλο και δυσκολεύεται το μωρό να το συνηθίσει (το δικό μου μωρό τουλάχιστον)

Το κορίτσι μας γεννήθηκε στις 26 Απριλίου 2008

Link to comment
Share on other sites

για την σκονη δεν ηξερα

το γαλα το αγοραστο δεν μου αρεσε ,το φτιαχνω και μονη μου

απλα θα ηθελα να εχω την σκονη για εκτακτες περιπτωσεις

τι εχει ακριβως η σκονη?

 

Περιέχει αμύγδαλα, μαλτοδεξτρίνη καλαμποκιού και μαλτόζη.

Διαλυεις 2-3 κουταλιές της σουπας σε ενα ποτηρι κρύο ή ζεστο νερακι.

 

 

Link to comment
Share on other sites

marikious, "κανονικό" γάλα εννοούσα είτε το μητρικό είτε το αγελαδινό σε σκόνη δεν έχει σχέση η γεύση του με το αμύγδαλο και δυσκολεύεται το μωρό να το συνηθίσει (το δικό μου μωρό τουλάχιστον)

 

Δυσκολευεται όντως αλλά πιο πολύ με το αντιαλλεργικό "γάλα" γιατί ειναι πολύ πικρό...Εχετε και εσεις αλλεργία?Το βράδυ τι κάνεις αμα ξυπναέι?

 

 

Link to comment
Share on other sites

Η μικρή μου είναι τώρα 3 ετών . Αυτά που γράφω για το γάλα αμυγδάλου έγιναν όταν ήταν 10 μηνών τότε που είχα σταματήσει το θηλασμό και δεν έπινε το υποαλλεργικό. ΤΕλικά μετά από επιμονή γιατρού το αλλάξαμε από αμύγδαλο σε υποαλλεργικό πολύ σιγά αναμιγνύοντας το ένα με το άλλο και άργησε πολύ να το συνηθίσει. Τώρα πίνει ακόμη υποαλλεργικό και της αρέσει πολύ αλλά θέλω πάλι να της δοκιμάσω κάποιο φυτικό γάλα γιατί αυτό που πίνει της προκαλεί δυσκοιλιότητα & αέρια. Νομίζω πάντως ότι στην ηλικία που είναι θα δυσκολευτώ. Είμαστε σε φάση αποχής από γαλακτοκομικά 4 μηνών για άλλη μια φορά και δοκιμάζουμε σιγά σιγά λίγο πρόβειο γιαούρτι και κατσικίσιο τυρί. Η μικρή μου έχει κάποια δυσανεξία όχι αλλεργία η οποία δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη γιατί δεν υπάρχει κατάλληλη εξέταση πριν τα 5 έτη.

Το κορίτσι μας γεννήθηκε στις 26 Απριλίου 2008

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...