Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

θηλασμος και ηπατιττιδα?

miachris13

Recommended Posts

Παρακαλω πολυ θα ηθελα να μου πειτε αν καποια γνωριζει,μια μητερα η οποια εχει ηπατιτιδα μπορει να θηλασει το παιδακι της?Μια πολυ καλη μου φιλη ειναι εγγυος και γενναει τον Οκτωβριο και της ειπαν οτι δεν μπορει να το θηλασει. Ευχαριστω πολυ

as1cE_P0g410010MTY0ZHwyNTZkfHlvdXIgdGV4dA.gifr8jYp3.png

Διαφημίσεις

Φαντάζομαι πως αναφέρεσαι σε Ηπαττίδα Β ή C. Αν είναι έτσι οι συγκεκριμένες μεταδίδονται μόνο με σεξουαλική επαφή ή μετάγγιση αίματος. Παρόλα αυτά γνωρίζω πως σε μια τέτοια περίπτωση το παιδί εμβολιάζεται αμέσως μετά τη γεννήσή του και αυτό μόνο για την Β γιατί για την C δεν υπάρχει εμβόλιο. Φυσικά καλύτερα θα ενημερωθεί από γυναικολόγο, παιδιάτρο και ηπατολόγο.

Υπάρχει ενα θέμα... Αν πληγωθούν οι θηλές? Αν δλδ ερθει το μωρό σε επαφή με το αίμα της μαμάς?

Δεν ξέρω να απαντήσω, απλα αυτό ήταν το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό.

Μήπως να εστελνες ενα πμ στην Αγλαϊα?

EXXQp3.pngAIzKp2.png

καλημερα και εμενα μια φιλη μου ειχε υπατιτιδα Β και εκαναν εμβολειο στο μωρο αμεσως μετα τη γεννηση του, ο γυναικολογος της και η παιδιατρος της ειχε πει οτι μπορει να θυλασει αλλα εκεινη δεν το εκανε για να διασφαλεισει εστω και ενα μικρο ποσοστο που υπηρχε στο να το μεταδωσει στο παιδι της...αλλα οπως ειπε και η προηγουμενη φιλη καλο θα ηταν να το συζητησει με γυναικολογο και παιδιατρο πριν παρει οποιαδηποτε αποφαση...

Στο βιβλίο της Πατσούρου, στον Β τόμο, σελ.76-77, βρηκα τα εξής:

Ηπατίτιδα Α

Η ηπατίτιδα Α εκδηλωνεται με συμπτώματα απο το γαστρεντερικό και το παιδί επιτρέπεται να θηλάσει, αφού του χορηγηθεί ειδική ανοσοσφαιρίνη και εμβόλιο για την ηπατίτιδα Α. Στην οξεία φάση της νόσου, εάν η μητέρα ειναι πολύ εξαντλημένη για να θηλασει, μπορεί να αντλεί και να δινει το γάλα της, από το οποίο το παιδί παίρνει και έτοιμα αντισώματα εκτός της σφαιρίνης που του χορηγήθηκε φαρμακευτικά.

Ηπατίτιδα Β

Εάν η μητέρα πάσχει από ηπατίτιδα Β το παιδί επιτρέπεται να θηλάσει, αφού του χορηγηθεί υπεράνοση γ-σφαιρίνη και εμβόλιο για την ηπατίτιδα Β αμέσως μετά τη γέννηση ή μόλις εντοπισθεί η νόσος της μητέρας

Ηπατίτιδα C

Στην περίπτωση που η μητέρα πάσχει από ηπατίτιδα C, για την οποία δεν υπάρχει εμβόλιο, ισχύουν τα εξής: σ' αυτή την ηπατίτιδα υπάρχει ένα 5% ενδοοικογενειακής διασποράς. Από τη βιβλιογραφία δε φαίνεται ότι το ποσοστό αυξάνει στα παιδιά που έχουν θηλάσει επί μακρόν και αποκλειστικά για το πρώτο διάστημα, τα οποία έχουν όλη τη φυσιολογική ενίσχυση του μητρικού γάλακτος και γίνονται πιο ανθεκτικά γενικώς. Οπότε, κατόπιν ενημέρωσης της οικογένειας, επιτρέπεται ο θηλασμός.

Ηπατίτιδα D

Σε περίπτωση ηπατίτιδας D, η οποια πάντα συνυπάρχει με την ηπατίτιδα Β, ο θηλασμός επιτρέπεται αφού ληφθούν τα μέτρα που αναφέρθηκαν για την ηπατίτιδα Β.

Ηπατίτιδα Ε

Η ηπατίτιδα Ε προκαλεί σοβαρή νόσηση στις έγκυες γυναίκες, επιτρέπεται όμως ο θηλασμός.

Ηπατίτιδα G

Σ' αυτή τη σπάνια περίπτωση ηπατίτιδας, δεν υπάρχουν αρκετά δεδομένα. Ο θηλασμός αποφασίζεται με βάση συγκεκριμένα δεδομένα από τη μητέρα που πάσχει.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

• 2 months later...

Ειμαι φορέας Ηπατίτηδας Β, και γεννησα πριν 2 χρονια. Ο γυναικολόγος και παιδίατρος, μου είπαν ομόφωνα ότι μπορώ να θυλάσω, αν εμβολιαστεί το μωρό αμέσως μετά τον τοκετό. Δυστυχώς παρόλαυτα ανακαλύψαμε πριν λιγο καιρό οτι το μωρό μας είναι θετικό σε Ηπατίτηδα Β. Ειμαι έγγυος δεύτερο παιδάκι και τώρα οι γιατροί τα μασούν ότι ίσως να μην έπρεπε να το θυλάσω αυτή τη φορά, γιατι μπορεί να κόλλησε απο πληγή στο στήθος μου. Φυσικα υπάρχει ούτος η άλλως ένα μικρό ποσοστό να κολλήσει το μωρό ενδόμύτρια, ή κατα την διάρκεια της γέννας.

Τώρα έχω κολλήσει και δεν ξέρω αν πρέπει να θυλάσω το δεύτερο μωρό. Προσπαθώ να πάρω γνώμες και από άλλους γιατρούς, αλλα όπως φαίνεται κανείς δεν θέλει να πάρει την ευθύνη να μου πεί τι να κάνω.

Η μαμά μου ήταν φορέας ηπατίτιδας C (ενδεχομένως από μετάγγιση που της έγινε σε μικρή ηλικία). Τότε που ήταν έγκυος δεν το γνώριζε, το έμαθε περίπου 15 χρόνια μετά. Δεν με θήλασε λόγω προβλήματος στο στήθος κι εγώ γεννήθηκα υγιής, πράγμα που με παραξένεψε. Φαίνεται όμως ότι τελικά το έμβρυο δεν κολλάει ηπατίτιδα. Πολύ σημαντικό.

it's never too late to start all over again

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...