Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Με τι μεταφέρατε το μωρό από το μαιευτήριο?

Recommended Posts

Τελικα αγαρασαμε απο την chicco το βρεφικο καθισματακι αυτοκινητου(αυτο με τα 100 ευρω),το οποιο ειναι και ρηλαξ.Πηραμε το γαλαζιο και κοριτσια ειναι μια γλυκα!Το εχουμε στο σπιτι και δεν χορταινω να το βλεπω!Σκεφτομαι οτι σε 2 βδομαδες το πολυ θα ειναι το νινι μας μεσα και ειμαι τοσο μα τοοοοοοσο χαρουμενη κι ευτιχισμενη!!!! :D

• 2 months later...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 279
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Cacao

Cacao 12 δημοσιεύσεις

• Olg@

Olg@ 11 δημοσιεύσεις

• ΧΡΥΣΑ

ΧΡΥΣΑ 10 δημοσιεύσεις

• Maya

Maya 9 δημοσιεύσεις

Οπωσδηποτε με καθισμα αυτοκινητου.Ειναι το ασφαλεστερο μεσο για να ταξιδευουν τα μωρα στο αυτοκινητο.Αντιθετα το πορτ-μπεμπε δεν προσφερει καμια προφυλαξη και πρακτικα θα σου ειναι και αχρηστο-απορω πως πουλιουνται ακομη τα πορτ-μπεμπε.

Εγω εχω το Pliko P3 της Peg Perego.Το καροτσι ξαπλωνει μια χαρα και το μωρο ειναι σε οριζοντια θεση.Βεβαια γενικα δεν ειμαι πολυ του καροτσιου,στην κορη μου ειχα μαρσιπο Chicco και τωρα θα εχω το ring sling.Παντως κατ 'εμε ειναι αχρηστη αγορα το πορτ-μπεμπε...Αλλα παλι οπως βολευεται κανεις...

Διαφημίσεις

Κοίτα μην κάνεις κανα αστείο και κουβαλάς το παιδί με το πορτ μπεμπε στο αυτοκίνητο!!!

Μπορείς να αγοράσεις καρότσι που η πλάτη ξαπλώνει μέχρι κάτω ή μάρσιπο για την αρχή!

Και εγώ το θεωρώ το πορτ μπεμπε τσάμπα λεφτά!

Εκτος και αν αποφασίσεις να αγοράσεις το σύστημα 3 σε 1, δηλαδή καρότσι, καθισμα εως 9κιλά (αν δεν κάνω λάθος) και πορτ μπεμπε για το καρότσι!

Εμείς πάλι πήραμε καρότσι με την πλάτη έως κάτω και κάθισμα αυτοκινήτου από 0 έως 3 χρονών! Για όταν είναι πολύ μικρό υπάρχει εχτρά σύστημα για να κρατάει το βρέφος το οποίο τώρα πιά το βγάλαμε!

Επαναλαμβάνω : ΠΟΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΕΚΤΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΚΑΘΙΣΜΑΤΟΣ!!!!!!

Εμένα πάλι το πορτ μπεμπέ με βόλεψε απίστευτα. Με αυτό μετέφερα τους 4 πρώτους μήνες τη μικρή στο αυτοκίνητο (με ειδικό, πιστοποιημένο σύστημα που δένει το πορτ μπεμπέ στο κάθισμα, αλλά και το μωρό μέσα). Απορώ πως ένα νεογέννητο μπορεί να κάτσει στο καρεκλάκι αυτοκινήτου. Εγώ το δοκίμασα όταν η μική ήταν 2 μηνών και δεν μπορούσε με τίποτα να καθίσει. Έγερνε μπροστά, το κεφαλάκι της έπεφτε.... Άσε που την πήγαινα βόλτα με το πορτ μπεμπέ και ήταν άνετη. Πήγαινα στη μαμά μου και κοιμόταν εκεί, πήγα ταξίδι και το χρησιμοποίησα σαν κρεβατάκι... Αν και το καρότσι ξαπλώνει μέχρι κάτω δεν μπορεί ένα νεογέννητο να είναι άνετο. Και μόνο οι ζώνες το ενοχλούν. Εκτός αν δεν έχεις σκοπό να βγεις από το σπίτι για τους 2 πρώτους μήνες. Δεν μετάνιωσα για την αγορά. Έκανα 100% απόσβεση!!!!

Εμένα πάλι το πορτ μπεμπέ με βόλεψε απίστευτα. Με αυτό μετέφερα τους 4 πρώτους μήνες τη μικρή στο αυτοκίνητο (με ειδικό, πιστοποιημένο σύστημα που δένει το πορτ μπεμπέ στο κάθισμα, αλλά και το μωρό μέσα). Απορώ πως ένα νεογέννητο μπορεί να κάτσει στο καρεκλάκι αυτοκινήτου. Εγώ το δοκίμασα όταν η μική ήταν 2 μηνών και δεν μπορούσε με τίποτα να καθίσει. Έγερνε μπροστά, το κεφαλάκι της έπεφτε.... Άσε που την πήγαινα βόλτα με το πορτ μπεμπέ και ήταν άνετη. Πήγαινα στη μαμά μου και κοιμόταν εκεί, πήγα ταξίδι και το χρησιμοποίησα σαν κρεβατάκι... Αν και το καρότσι ξαπλώνει μέχρι κάτω δεν μπορεί ένα νεογέννητο να είναι άνετο. Και μόνο οι ζώνες το ενοχλούν. Εκτός αν δεν έχεις σκοπό να βγεις από το σπίτι για τους 2 πρώτους μήνες. Δεν μετάνιωσα για την αγορά. Έκανα 100% απόσβεση!!!!

Εμεις έχουμε πάρει το skate peg perego . Γεννησα στην Θεσνικη και έπρεπε να το μεταφέρω το μωράκι μακρυα 2 νομούς. ΤΟ έβαλα στο καρότσι και το μετεφερα δεμένο με την ζώνη ασφαλείας. Ουτε που κουνήθηκε. Φυσικά δεν νομίζω πως ήταν και η ασφαλέστερη λύση για 2 ώρες δρόμο αλλα όλα πήγαν καλα και δεν κουνηθήκαμε καθόλου.

h1j3ge0poz8uv790.png

Διαφημίσεις

To Plico P3 της Peg Perego και της είχα και ειδικό μεσα σαν στρωματακι για να ειναι πιο μαλακο το οποίο της το κράτησα μέχρι 3 μηνών!

Οσο για βόλτες, επειδή γέννησα 22/03, όταν σαραντήσαμε το .... ξεκ@λι@σαμε στην βόλτα!

Να υποθέσω ότι έχεις τα εξαρτήματα που δένεται στο παιδί στο πορτ μπεμπε. Εννοώ αυτά που είναι για το αυτοκίνητο. Είναι μία εσωτερική ζώνη και δύο εξωτερικά εξαρτήματα που εφαρμόζουν οι ζώνες. Αν τα έχεις αυτά, τότε το πορτ μπεμπε είναι καλύτερο και για τη μεταφορά στο σπίτι αλλά και για τον πρώτο καίρό. Εμείς το χρησιμοποιήσαμε και στα δύο παιδιά και κάνουμε πολύ μακρυνές διαδρομές χωρίς το μωρό να κουράζεται καθόλο και είμαι κι εγώ ήσυχη ότι το παιδί είναι ασφαλές και ξεκούραστο, όχι σαν σίγμα τελικό. Στο καθισμάτάκι του αυτοκινήτου τον βάλαμε πρόσφατα λίγο, τώρα που είναι 4 μηνών αλλά και πάλι για μικρές διαδρομές. Επομένως συμφωνώ 100% με τη Rosoulita. Και όχι μόνο για βόλτες με το αυτοκίνητο. Και με το καρότσι να είσαι, δεν συγκρίνεται το πορτ μπεμπέ. Άλλο είναι να είναι το παιδί ξαπλωμένο και απόλυτα προστατευμένο από το κρύο και τον αέρα.

Nea Mamaka το πορτ μπεμπε ΕΙΝΑΙ ειδικό κάθισμα για το αυτοκίνητο. Αρκεί το παιδί να είναι δεμένο με τις ειδικές ζώνες, όπως και στο καθισματάκι.

Έχω το τριπλό της chicco(πορτ μπεμπέ, καθισματάκι αυτοκινήτου και καρότσι). Κυκλοφορεί σε πολλά χρώματα, όμως το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι ότι ειναι περιορισμένου όγκου οπότε μπαίνει σε όλα τα αυτοκίνητα και σε όλα τα ... ασανσέρ!!!! Είναι όμως αυτοκίνητο πόλης. Τα αμοριτσέρ του δεν είναι καλά :lol: . Σε ανεβάσματα- κατεβάσματα από πεζοδρόμια θέλει προσοχή για να μη γίνει το μωρό .....κουνουπίδι!

Διαφημίσεις

Όντως κάποια πορτ-μπεμπέ έχουν αυτό το σύστημα που δένει στο αυτοκίνητο(τη δυνατότητα αυτή την έχει και το δικό μου) όμως μου δημιουργήθηκε μια απορία και γι αυτό αποφάσισα ότι θα χρησιμοποιήσω μόνο το καρεκλάκι. Το μωρό τον πρώτο χρόνο πρέπει να κοιτάει πίσω γιατί ο σβέρκος του δεν μπορεί να συγκρατήσει το κεφαλάκι σε ενδεχόμενο φρενάρισμα ή τρακάρισμα :cry: . Κάτι αντίστοιχο δεν θα συμβεί και με το πορτ-μπεμπέ αφού το μωρό είναι τοποθετημένο πλάγια :?:? Δεν υπάρχει κάτι να στηρίξει το κεφαλάκι του. :? Σαφώς το πορτ-μπεμπέ και είναι πιο άνετο για τις μεγάλες βόλτες με το καρότσι όμως, άλλωστε με το καρεκλάκι σε συμβουλεύουν σε μεγάλα ταξίδια να κάνεις κάθε 2 ώρες διάλλειμμα,όταν είναι πολύ μωράκι.

Πάντως βρε παιδιά αν ήταν το ίδιο ασφαλή δεν θα καταργούσαν τα καρεκλάκια για τα νεογέννητα και θα τα κυκλοφορούσαν πχ από 6 μηνών και πάνω? :? Λέω εγώ τώρα.....

.png

Γιατί να τα καταργήσουν? Για μικρές διαδρομές τα καθισματάκια αυτοκινήτου είναι πιο πρακτικά, γιατί πιάνουν πολύ λιγότερο χώρο μέσα στο αυτοκίνητο. Εμάς στο μικρό μας αυτοκίνητο πχ. αν βάλουμε πίσω το πορτ μπεμπε δεν μπορεί να καθίσει κανένας άλλος. όσο για το κεφάλι που λές, δεν ισχύουν οι ίδιες αρχές, γιατί το παιδί είναι ξαπλωμένο και δεμένο από τη μεσούλα του.Η δύναμη δηλαδή σε περίπτωση τρακαρίσματος (χτύπα ξύλο) δεν πηγαίνει στον αυχένα αλλά μοιράζεται σε όλο του το σωματάκι. Απλά το χείμώνα, αν βγάζεις συχνά το παιδί έξω (συνήθως αυτό συμβαίνει αν είναι το δεύτερο παιδί, γιατί αναγκαστικά το μεγαλύτερο δεν μπορείς να το κλειδώσεις μέσα) το πορτ μπεμπέ βολεύει γενικά.

Πάλι όμως αφού το κεφαλάκι δε το υποστηρίζει κάτι δε θα φύγει? Απλά αντί να φύγει μπροστά θα πιεστεί από τα πλάγια. Άλλωστε και με το καρεκλάκι είναι δεμένο και μάλιστα πιάνει όλο τον κορμό. Δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις φυσικής, λογικά σκεφτόμενη μου δημιουργούνται αυτές οι απορίες.

.png

• 1 month later...

Καλησπέρα κι απο μενα...

Εμείς εχουμε καθισματακι αυτοκινητου, και με τα μαξιλαρακια χωράει μια χαρά μέσα η κούκλα μας. Το κακό είναι ότι δεν κάνουν αυτα τα καρεκλάκια για πάνω από 1,5 ώρα... Για ταξίδια λένε ότι μόνο το πορτ μπεμπέ που δένει στο κάθισμα κάνει, για να είναι το μωρό εντελώς ξαπλωμένο...

Lena + Sourloulou, εγώ έχω της chicco το for me, το οποίο έχει ειδικό σύστημα που δένει στο πορτ μπεμπε στο αυτοκίνητο. Όμως, δεν περιλαμβάνεται στο σετ. Είνα στα extra. Εμένα μου έλυσε τα χέρια, γιατί στις δικοπές το είχα και σαν καρότσι και σαν κρεβατάκι, οπότε το μωρό είχε το προγραμμά του (χωρίς να το κουράζουμε με τις μεταφορές) κι εμείς την άνεση να μπορούμε να πάμε όπου θέλαμε.

Το κακό είναι ότι έχω ήδη πάρει καρότσι, άρα δε λέει να πάρω όλο το σετ. Ισως δεν το σκέφτηκα καλά από την αρχη... Αν το πούλαγαν μεμονωμένα θα με βόλευε, αφού έχω ήδη. Το μόνο που βρήκα ψάχνοντας στο net ήταν ένα της Romer 315 Ε. Πολλά λεφτά για λίγους μήνες όταν έχω ήδη το απλό καθισματάκι....

Κορίτσια, εψαξα στο ''πρώτες αγορές'' του parents, αλλά δεν δίνεται τελικά μια απάντηση ολοκληρωμένη για το ποιός ειναι ο ασφαλης τρόπος μεταφοράς του μωρου από το μαιευτηριο.

Αλλες κοπέλες λενε ότι πρεπει να μπει στο καθισματακι του αυτοκινητου και άλλες οτι αρκει το πορτ μπεμπε (αυτο που δενεται στο καθισμα).

Εσείς τι θα κανετε?

εχω τις εξης απορίες : πως θα στηρίξει τον αυχενα του το νεογεννητο στο καθισματακι?? γινεται? μπορεί να κατεσει το νεογεννητο? δεν πρέπει να ειναι ξαπλωμένο?

στο πορτ μπεμπέ ακομα και αν δενεται στο καθισμα, σε περίπτωση συγκρουσης (χτυπα ξύλο) πως θα απορροφηθούν οι κραδασμοί?

εχω μπερδευτεί, ειλικρινά :cry:

τι ξέρετε απο γνωστες σας ή αν ειχατε εσείς εμπειρία προηγούμενη?

Εγώ πάντως όσες φορές έχω πάει στο Ιασώ για εξετάσεις όλοι μα όλοι παίρνουν τα μωράκια τους με πορτ-μπεμπε αρα θα ειναι ασφαλές. Για καθισμα αυτοκινητου εγω προσωπικα το εχω αποκλεισει.Ειναι πολυ μικρο για να το εχεις ορθιο στο καθισμα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...