Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Με τι μεταφέρατε το μωρό από το μαιευτήριο?

Recommended Posts

Ακαδημαικα πλεον (στην περιπτωση μου). Η καλαθουνα που παει σετ με το καροτσι και δενεται στο αυτοκινητο (μια φορα προσπαθησα αλλα δεν τα καταφερα) δεν ειναι ασφαλης? Οταν πειρα το σετ μου ειπαν οτι ειναι για τους πρωτους 2-3 μηνες γιατι το μωρο πρεπει να ειναι ξαπλωμενο.

Αλλη ερωτηση. Εχετε βρει ταξι που δεχεται να δεσετε το καθισματακι? Ομολογω οτι δεν το εχω ρωτησει αλλα η εμπειρια μου ειναι οτι ξεκινανε πριν καν προλαβεις να κλεισεις την πορτα. Το μονο ενδιαφερον (αλλα μονο ενα πετυχα) ηταν ενα ταξι που ειχε ενσωματωμενα bouster (στο αεροδρομιο στις Βρυξελλες το πειρα)...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 279
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Cacao

Cacao 12 δημοσιεύσεις

• Olg@

Olg@ 11 δημοσιεύσεις

• ΧΡΥΣΑ

ΧΡΥΣΑ 10 δημοσιεύσεις

• Maya

Maya 9 δημοσιεύσεις

Ακαδημαικα πλεον (στην περιπτωση μου). Η καλαθουνα που παει σετ με το καροτσι και δενεται στο αυτοκινητο (μια φορα προσπαθησα αλλα δεν τα καταφερα) δεν ειναι ασφαλης? Οταν πειρα το σετ μου ειπαν οτι ειναι για τους πρωτους 2-3 μηνες γιατι το μωρο πρεπει να ειναι ξαπλωμενο.

Και το δικό μου πορτ-μπεμπέ που ήταν σετ με το καρότσι και το κάθισμα αυτοκινήτου εφάρμοζε και στο αυτοκίνητο. Όμως πουλούσαν ξεχωριστά το ειδικό στρωμματάκι με τις ζώνες για να είναι δεμένο το μωρό στο αυτοκίνητο και όπως σωστά είπε η Little Monkey δεν προστατεύει επαρκώς το κεφάλι του μωρού σε περίπτωση τρακαρίσματος. Προσωπικά τις ελάχιστες φορές που έβαλα το μωρό στο αυτοκίνητο τους πρώτους μήνες το έβαλα στο κάθισμα του αυτοκινήτου για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Και επειδή το μωρό δεν ήθελε καθόλου το κάθισμα και ούρλιαζε απλά δεν τον πηγαίναμε πουθενά μέχρι που το ξεπέρασε (σχεδόν στον ενάμιση χρόνο)

Όποιος θέλει να ενημερωθεί για το τί θα συμβεί σε περίπτωση ατυχήματος σε μωρό που δεν κάθεται σε ειδικό κάθισμα απλά μπαίνει στο youtube και βλέπει τα σχετικά βίντεο. Από εκεί και πέρα ο καθένας κάνει τις επιλογές του.

S02fp3.png

LnVyp3.png

Α, ειναι αποστασούλα..!

Εγω θα ελεγα με πορτ μπεμπε και προσεκτική οδήγηση (θα μου πεις, θεωρείται δεδομένο, ε, εγω το τονίζω:cool:).

Συμφωνώ με τη σκουντούφλα.....

Να προσθέσω, οτι στη χώρα για την οποία μιλάμε, την Ελλάδα, ποτέ δεν έχω δει ταξιτζή να κατεβαίνει και να προσαρμόζει καθισματάκι καμίας μαμάς......συνήθως ούτε να μπεις στο ταξί δεν προλαβαίνεις....με μωρό ή και χωρίς :D:D:D

Και επίσης, να προσθέσω, ότι τα νεογέννητα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να είναι πολλή ώρα με την πλάτη όρθια, έστω και στις 45 μοίρες που είναι η πλάτη στα πιο καταπληκτικά καθισματάκια.......έχω γνωστή που πηγαινοερχόταν Φλώρινα - Θεσσαλονίκη με το νεογέννητο στο ειδικό κατά τα άλλα καθισματάκι και ακόμα τρέχει με τα προβλήματα στη σπονδυλική στήλη.....το νεογέννητο δε στηρίζει το κεφάλι και τη μέση του, αν ήταν θα το βάζαμε και σπίτι να κάθεται, δεν το βάζουμε όμως....

Που θέλω να καταλήξω...Εννοείται ότι το καθισματάκι είναι η ασφάλεια στο αυτοκίνητο με τόσα που γίνονται, μην παρερμηνευτώ, αλλά για μένα είναι για ώρα ανάγκης και όχι το βάζουμε στο καθισματάκι και κάνουμε το γύρο της πόλης για κόφι.....:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

http://www.ioas.gr/index.php?ID=ULJMzxuSKJVgoVL0

Πόση ώρα επιτρέπεται να μείνει ένα μωρό σε βρεφικό κάθισμα αυτοκινήτου;

Όλα τα βρεφικά καθίσματα (κατηγορία 0-13 κιλών) έχουν πλάτη με κάποια κλίση (περίπου 45°). Ο βασικός τους προορισμός είναι η ασφαλής μεταφορά του μωρού στο αυτοκίνητο και αυτή η κλίση σε συνδυασμό με την υποχρεωτική ανάποδη τοποθέτηση προσφέρει τη μέγιστη προστασία για το μωρό μέσα στο αυτοκίνητο. Η γενική σύσταση είναι το μωρό να μη μένει πάνω από 2 ώρες σε μια συγκεκριμένη στάση όπως σε ένα τέτοιο κάθισμα υπό κλίση. Η ανάπτυξη των κινησιακών δυανατοτήτων απαιτεί την εναλλαγή θέσεων ή το ξάπλωμα σε οριζόντια θέση.

Αυτος που προσαρμοζει το καθισματακι φερνει ευθυνη. Οσες φορες νοικιασα αυτοκινητο με καθισματακι (πλεον κουβαλαω τα δικα μας για να γλυτωνω τις 3 ωρες στην κυριολοξια που κανουν μεχρι να βρουν τα καθισμτακια που εχω ζητησει 1 μηνα πριν) δεν με βοηθησαν απο το γραφειο ενοικιασεως για να μην εχουν την ευθυνη

Πάντως εγώ δεν έχω μπει ποτέ σε αυτοκίνητο χωρίς κάθισμα αυτοκινήτου (το αυγό που λέμε). Είμαι πολύ ψείρας σ'αυτά. Αργότερα όταν πήραμε τα άλλα καθίσματα, ναι τα είχα μόνο στο αυτοκίνητό μας και στα άλλα αυτοκίνητα (σπάνια ή σε ταξί) τα έδενα με το κάτω μέρος της ζώνης μόνο.

Για τους οδηγούς ταξί: Δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Έμπαινα μέσα "γεια σας, θα με περιμένετε να δέσω λίγο το κάθισμα παρακαλώ". Και μετά του έλεγα πού πάω. Δεν έφυγε κανείς χωρίς να του πω"εντάξει είμαστε".

Για τον μάρσιπο: Μπορείς να περάσεις την ζώνη ανάμεσα σε σένα και το παιδί που συγκρατείται από τον μάρσιππο. Δεν είναι ό,τι καλύτερο αλλα το είχα διαβάσει σε manual από τον δικό μας μάρσιππο.

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...