Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΙΠΙΛΑ & ΘΗΛΑΣΜΟΣ

Recommended Posts

Θα παρακαλούσα θερμά τις μητέρες που δεν έχουν εμπειρία και γνώσεις στο θηλασμό να μη συμβουλεύουν μητέρες με πολύ μικρά μωρά γιατί το πιθανότερο είναι να γράψουν εντελώς λάθος πράγματα και να βάλουν σε κίνδυνο το θηλασμό. Αρκετή παραπληροφόρηση δέχονται οι μητέρες από το νοσηλευτικό προσωπικό και το περιβάλλον τους, ας μην γίνεται τό ίδιο κι εδώ μέσα. Αυτό δυσκολεύει πάρα πολύ και τη δική μας δουλειά που προσπαθούμε να βοηθήσουμε...

Καταρχήν δεν είπα ότι δε θήλασα το μωρό μου ή ότι δεν έχω γνώσεις πάνω στο θηλασμό. Εγώ απλά είπα τη γνώμη μου. Κ νομίζω ότι στο φόρουμ αυτό ο καθένας μπορεί να πει τη γνώμη του κ τις εμπειρίες του. Αλλιώς θα ήταν προτιμότερο να απαντούν μόνο οι έχοντες γνώσεις πάνω στα θέματα κ μετά να κλειδώνεται το θέμα για να μην πει κάποιος κάτι άλλο αντίθετο.

.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 428
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Σε κάποιο άλλο topic είχαμε την ίδια συζήτηση και δυστυχώς, επειδή δεν είχε μιλήσει κάποιος ειδικός καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι καλύτερα πιπίλα από δάχτυλο. Ευτυχώς ο μικρός μου δεν την ήθελε καθόλου...δεν τον πίεσα κιόλας! Μέχρι που συνάντησα μια ξαδέρφη μου που θήλαζε αποκλειστικά και μου είπε ότι και η μικρή της είχε δάκτυλο για 2-3 μήνες και το έκοψε μόνη της, οπότε πήρα θάρρος και τον άφησα...ήδη πιπιλάει πολύ λιγότερο! :wink:

5Aqjp3.png

Εγώ απλά είπα τη γνώμη μου. Κ νομίζω ότι στο φόρουμ αυτό ο καθένας μπορεί να πει τη γνώμη του κ τις εμπειρίες του. Αλλιώς θα ήταν προτιμότερο να απαντούν μόνο οι έχοντες γνώσεις πάνω στα θέματα κ μετά να κλειδώνεται το θέμα για να μην πει κάποιος κάτι άλλο αντίθετο.

Νομίζω Μάιρη μου, το πρόβλημα δεν είναι να λέμε τη γνώμη μας, απλώς να τονίζουμε ότι είναι η γνώμη και μόνο και ότι δεν είμαστε ειδικοί. Μπορούμε πραγματικά να μπερδέψουμε πολύ κόσμο εδώ μέσα,γι'αυτό χρειάζεται λίγο προσοχή. Και ο καθένας πια μπορεί να ακολουθήσει και να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει με όλες τις απόψεις! Το λέω γιατί παρασυρώμαστε καμιά φορά και δίχνουμε απόλυτοι σε κάτι, ενώ δεν είναι πάντα το σωστό...Μην με παρεξησείς για την παρέμβαση, αλλά το λέω για να τα ακούμε όλοι...και γω μαζί...! :roll:

5Aqjp3.png

Αν δεις Rosalita στην προηγούμενη σελίδα την απάντησή μου χρησιμοποιώ την έκφραση "κατά τη γνώμη μου" κ με πείραξε πολύ αυτή η απάντηση που έλαβα (όχι από εσένα). Είπα απλά την εμπειρία μου πάνω σε αυτό το θέμα κ δεν προσπάθησα να πείσω κάποιον να κάνει αυτό που λέω. Αν δεις τις άλλες απαντήσεις θα δεις ότι κ οι ειδικοί (παιδίατροι) δεν αντιδρούν στη χρήση πιπίλας, οπότε οι απόψεις διίστανται. Ο καθένας μπορεί να ακούει τον άλλο κ στην τελική να κάνει αυτό που πιστεύει ο ίδιος ότι είναι καλό για το δικό του το παιδί, γιατί το γνωρίζει κ μπορεί αναλόγως να πράξει. Κ τέλος πιστεύω ότι όλα τα μέλη γνωρίζουν ότι οι περισσότερες απαντήσεις είναι από μαμάδες με βάση την εμπειρία τους κ όχι από ειδικούς.

.png

Εμένα κορίτσια το νινί το κρατάει η πεθερά μου και επειδή είναι μεγάλη γυναίκα δεν μπορεί να τον κοιμήσει αλλιώς (κοιμάται όταν θηλάζει) του δίνει πιπίλα....ευτυχώς μόνο το πρωί γιατί αργότερα εγώ δεν του βάζω.Τον αφήνω να κοιμηθεί μόνος του.

Το πρόβλημα είναι ότι όταν βάζει το δάκτυλο στο στόμα κάνει εμετό και βγάζει ένα σωρό γάλα,γι αυτό δεν τον αφήνω...

Διαφημίσεις

Βασικά νομίζω ότι στο συγκεκριμένο θέμα είναι τι προτιμάει το ίδιο το παιδί (δεν λέω για το πρώτο διάστημα του θηλασμού που απαγορεύεται η πιπιλα). Στον τρίτο μήνα όταν άρχισε να χρησιμοποιεί το δάχτυλο προσπάθησα να του μάθω την πιπίλα αλλά αναγούλιαζε όταν του την έδινα. Τρελή στεναχώρια πέρασα γιατί όλοι είχαν πέσει πάνω μου ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιεί δάχτυλο γιατί θα παραμορφωθεί το δάχτυλό του, γιατί θα βάλει σιδεράκια κλπ Και μετά το σκέφτηκα... διάβασα και εδώ μία αντίστοιχη κουβέντα και κατέληξα ότι είναι τρομερός ψυχαναγκασμός να πιέζω το παιδάκι για κάτι που δεν θέλει και απλά τον άφησα στην ησυχία και στην ευχαριστισή του, κάποια στιγμή θα το κόψει από μόνος του ή θα του μιλήσω και με επιχειρήματα θα τον πείσω (τώρα μάλιστα... κι είμαι και φοβερή στα επιχειρήματα:lol: ) αν τραβήξει τόσο πολυ η ιστορία με το δάχτυλο.

Μην με παρεξηγήσετε... απλά κάποιες μου σκέψεις λέω :roll:

Το τρίτο κοντό μου ανθρωπάκι τσουυυυυπ βγήκε στις 8/12/2011!!!

Είναι προτιμότερο κατά τη γνώμη μου να του δώσεις πιπίλα παρά να συνηθίσει το στήθος κ να νανουρίζεται. Επίσης πάλι είναι προτιμότερο η πιπίλα από το δάχτυλο, γιατί το δάχτυλο κόβεται πολύ δύσκολα.

Πάω πάσο. Αυτά που έγραψα πάντως τα έγραψα γιατί έχω συναντήσει πολλούς που καταλάθος ή ηθελημένα επηρεάζουν κόσμο με τις απόψεις τους και επειδή και γω έχω γράψει πολλά κατά καιρούς ελπίζω να μην είμαι ένας από αυτούς! Peace!!! :wink:

5Aqjp3.png

χρησιμοποιώ την έκφραση "κατά τη γνώμη μου" κ με πείραξε πολύ αυτή η απάντηση που έλαβα (όχι από εσένα). Είπα απλά την εμπειρία μου πάνω σε αυτό το θέμα κ δεν προσπάθησα να πείσω κάποιον να κάνει αυτό που λέω.

μια προβληματισμένη μητέρα ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΜΩΡΟ δεν έχει την πολυτέλεια να ελέγξει το κατά πόσο κάτι είναι σωστό ή όχι. Έγραψα ειδικά για τις μητέρες με πολύ μικρά μωρά....

Αν δεις τις άλλες απαντήσεις θα δεις ότι κ οι ειδικοί (παιδίατροι) δεν αντιδρούν στη χρήση πιπίλας, οπότε οι απόψεις διίστανται.

Οι οδηγίες της Αμερικάνικης Ακαδημίας Παιδιατρικής λένε ότι:

http://aappolicy.aappublications.org/cgi/content/full/pediatrics;115/2/496

Pacifier use is best avoided during the initiation of breastfeeding and used only after breastfeeding is well established.166–168

In some infants early pacifier use may interfere with establishment of good breastfeeding practices, whereas in others it may indicate the presence of a breastfeeding problem that requires intervention.169

Στα 10 βήματα για τον επιτυχή θηλασμό (από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τη Unicef), το 9ο βήμα λενε:

Give no artificial teats or pacifiers (also called dummies or soothers) to breastfeeding infants

Αυτή είναι η μόνη επιστημονικά τεκμηριωμένη άποψη. Οι απόψεις των ειδικών δεν διίστανται καθόλου. Είναι κοινές οι συμβουλές όλων όσων προσπαθούν να υποστηρίξουν τη μητέρα που θηλάζει.

Υπάρχουν παιδίατροι που δεν γνωρίζουν τα στοιχειώδη για το θηλασμό γιατί δεν ενδιαφέρονται ή άλλοι που ξέρουν τα βασικά και τα χρησιμοποιούν για να εμποδίσουν το θηλασμό...

Οι απόψεις που υποστηρίζουν το θηλασμό δεν διίστανται καθόλου, αυτό που διαφέρει σημαντικά είναι το αν ο παιδίατρος αποφασίζει να υποστηρίξει το θηλασμό ή να τον υπονομεύσει.

Ο καθένας μπορεί να ακούει τον άλλο κ στην τελική να κάνει αυτό που πιστεύει ο ίδιος ότι είναι καλό για το δικό του το παιδί, γιατί το γνωρίζει κ μπορεί αναλόγως να πράξει. Κ τέλος πιστεύω ότι όλα τα μέλη γνωρίζουν ότι οι περισσότερες απαντήσεις είναι από μαμάδες με βάση την εμπειρία τους κ όχι από ειδικούς.

Είναι πολύ κρίμα να μπερδεύουμε επιπλέον μια πελαγωμένη μητέρα με ένα νεογέννητο. Εδώ μέσα η μητέρα μπαίνει για να ακούσει μια πιο υπεύθυνη κι έγκυρη άποψη, ψάχνει αυτό που δεν βρήκε στο περιβάλλον της και όχι μια επανάληψη των όσων ακούει από το περιβάλλον της και από τον παιδίατρο που δεν ξέρει καν αν υποστηρίζει πράγματι το θηλασμό ή το αντίθετο....

Ειδικά για το θηλασμό μια μητέρα μπαίνει εδώ μέσα και ρωτά γιατί ξέρει ότι θα ακούσει μια πιο υπεύθυνη γνώμη είτε από κάποιον ειδικό είτε από κάποια μητέρα που και εμπειρία έχει και έχει διαβάσει αρκετά οπότε ξέρει τι θα της γράψει.

Ειδικά για το θηλασμό μια μητέρα μπαίνει εδώ μέσα και ρωτά γιατί ξέρει ότι θα ακούσει μια πιο υπεύθυνη γνώμη είτε από κάποιον ειδικό είτε από κάποια μητέρα που και εμπειρία έχει και έχει διαβάσει αρκετά οπότε ξέρει τι θα της γράψει.

Aαααx, πόσο δίκιο έχεις! Μας έχεις σώσει, βρε, Αγλαία μου! Αδριάντα θα σου στήσουμε! :wink:

5Aqjp3.png

Διαφημίσεις

Πάντως δεν υπάρχει πάντα ή το ένα ή το άλλο...

Εμένα στην αρχή εως 2 μηνών αν θυμάμαι καλά πιπίλαγε πολύ τα χεράκια της ακόμα και φαγωμένη... όχι δάχτυλο βέβαια συνήθως 2 δαχτυλα μαζί ή όλη το χεράκι...

Πιπίλα δεν πήρε ποτέ, δοκίμασα κάποιες φορές αλλά δεν ήθελε και δεν την πίεσα ποτε.

Τώρα που δεν εχει παρει ποτέ πιπίλα δεν απέκτησε το πιπίλισμα του δακτυλου από την απουσία της πιπίλας...ουτε πιπιλα ουτε δαχτυλο....

Ούτε μπορώ να πώ ότι πιπιλάει ιδιαίτερα πολύ στον θηλασμό...είναι και στο παιδάκι....

eNeap2.pngNziDp2.png

galat απιστευτη η φουσκίτσα σου.. :D:D:D μες στις διπλες είναι ...... για ζούληγμα...

Να σου ζήσει...

Ναι ακόμα είναι ανθρωπάκι μισελέν!!! Ευχαριστώ πολύ :oops: κι εσενα να σου ζήσει!!!!!!!!

eNeap2.pngNziDp2.png

Παντως ο κοσμος ειναι απιστευτος. Εχει αποψη για τα παντα.Μιλαω για αυτους τους περιεργους στο δρόμο που θα σου πετάξουν τη χαζομάρα τους (εκτός απο τους συγενείς). Εγω το καλοκαίρι που το μωρο μου ήταν 2 μηνών το ειχα βάλει στη θαλασσα και κολυμπούσαμε παρέα. Του άρεσε πάρα πολυ.. Οσες φορές και αν τον έβαλα στο νερό παντα θα ερχόταν καποιος - καποια να μου κανει παρατήρηση οτι ειναι πολυ μικρός για να μπαίνει στη θάλασσα.Ολη η παραλια μας κοιτουσανε σαν να βλεπανε αξιοθεατο.. Η μια φορα με 40 βαθμους το απογευμα τον είχα στο μαρσιππο και πηγαιναμε στο παρκο με το μεγαλυτερο παιδι μου και ερχοντουσαν οι θειες και μου εκαναν παρατηρηση που δεν του φοραγα καλτσες..μιλαμε για Αυγουστο μηνα. Εκει δεν αντεξα και είπα έλεος θα τα σκασατε τα παιδιά σας εσεις... Α! και μια φορα ειμαι με τον αντρα μου και το μωρο (3 μηνων το μωρο) στο public (Θεσσαλονικη) και ερχεται μια πιτσιρικα γυρω στα 16 και μας κοιτουσε με αποδοκιμασια.Της λεει ο αντρας μου τι τρεχει? γιατι κοιτας ετσι? και απανταει...Μικρος δεν ειναι για να τον βγαζετε εξω βόλτα? ΧΑΧΑΧΑΧΑΧ ΕΛΕΕΕΕΟΣ ΛΕΩ ..γελασαμε και οι 2 με τη βλακεια και φυγαμε...

pBpMp3.png

Διαφημίσεις

Γεια σας κορίτσια!

Έχω πολύ καιρό να γράψω, έχει πέσει δουλειά με φούντες, αλλά σας διαβάζω πάντα σιωπηλά.

Τώρα κάνω κοπάνα από τη δουλειά μου και θα σας γράψω τη δική μου εμπειρία με την πιπίλα.

Χωρίς να έχω διαβάσει τίποτα, χωρίς καμία συμβουλή, μου φαινόταν πάντα περίεργο ένα μωρό με ένα πλαστικό στρογγυλό στο στόμα.

Έτσι δεν της έδωσα ποτέ. Η αλήθεια είναι πως ούτε εγώ, ως μωρό, ούτε ο αδερφός μου είχαμε πιπίλα. Η μπέμπα έβαλε στο στόμα τα δάχτυλά της, τα πόδια της, τα δικά μας δάχτυλα, ό,τι έβλεπε γύρω της, κλειδιά, παιχνίδια, αναπτήρες (από την ανάποδη), εγώ την άφηνα. Και να φανταστείτε ότι έβγαλε δύο δόντια όταν ήταν δύο μηνών, οπότε φανταστείτε λύσσα που είχε με το στόμα της. Δάχτυλο δεν πιπίλισε ποτέ συστηματικά, απλά έβαζε μέσα το χέρι και ξυνόταν.

Φυσικά είχα τις σχετικές αντιδράσεις με την αποστείρωση και την καθαριότητα, δεν άκουγα τίποτα. Έλεγα ότι το μωρό θηλάζει και έχει αντισώματα. Το μόνο που δεν την έχω αφήσει να φάει είναι τα παπούτσια μας.

Λοιπόν, σας πληροφορώ ότι όχι μόνο δεν έπαθε τίποτα, αλλά τώρα το έχει κόψει σχεδόν τελείως το μασούλημα των αντικειμένων. Και αν πάει να βάλει κάτι απαγορευμένο στο στόμα της (αγαπημένοι στόχοι: χαρτοπετσέτες, σαγιονάρες [απωθημένο], σαπούνι), της λέω Ε! και με κοιτάει με ύφος "φτου, πάλι με είδες!"

Και βλέπω το καημένο το ξαδερφάκι, που είναι γεμάτο σπυράκια γύρω από το στόμα από την πολλή πιπίλα, και έναν άλλο πιτσιρίκο, που έχει τρεις πιπίλες και είναι 2 χρονών, μία στο στόμα και δύο στο χέρι.

Όσο για το πιπίλισμα του στήθους πριν κοιμηθεί, και αυτό αρχίζει και το κόβει! Ενώ κοιμόταν αγκαλιά-στήθος-πιπίλα, τώρα τελευταία πίνει το γάλα, κάνει μερικές τούμπες στο διπλό κρεβάτι και μπουμ! πέφτει και κοιμάται μόνη της.

Και φυσικά επί 9 μήνες δεν ξύπνησε ούτε μία φορά τη νύχτα!

Αυτή είναι η δική μου εμπειρία. Για άλλη μία φορά έκανα του κεφαλιού μου, χωρίς καμία συμβουλή απο ειδικό. Εμένα μου βγήκε σε καλό και σας το γράφω!

1103660.png

________

I think men who have a pierced ear are better prepared for marriage. They've experienced pain and bought jewelry.

C@t πολυ χαιρομαι που σε ξαναδιαβάζω μετα απο πολυ καιρο ! Μας έλειψαν τα γραπτά σου πολυ :D

Αυτο ομως τι το ήθελες και το γραψες .... :shock:

Και φυσικά επί 9 μήνες δεν ξύπνησε ούτε μία φορά τη νύχτα!

Αχ ο πεινασμενος καρβέλια ονειρευεται ...εγω ειμαι ο πεινασμενος ... :lol::lol:

VgL7.jpgIgLdp2.png

Παιδιά, ναι! Δεν ξύπνησε ποτέ τη νύχτα, παρά μόνο στο μαιευτήριο. Και κοιμόταν στο δωμάτιό της σχεδόν από την πρώτη μέρα, μόλις ήρθε το στρώμα.

Αλλά μη χαίρεστε, τα πληρώνω όλα τώρα. Μόλις άρχισα δουλειά (εδώ και κανένα μήνα) και την κρατάει η γιαγιά της ξυπνάει κάθε νύχτα! Ξεκινάει με "μμμ..." μετά αρχίζει το βηχαλάκι υπενθύμισης "εχμ, εχμ", μετά ψιλή γκρίνια "νιαρ, νιαρ" και μετά το κλασικό "εεεεΕΕΕΕ!". Ξυπνάει κατά τις 3.00 και μετά την παίρνω στο κρεβάτι μας και δεν ξέρω πόσες φορές ξυπνάει ως το πρωί, μόλις κάνει κιχ τη μπουκώνω με στήθος και ξανακοιμάμαι. Και φυσικά το πρωί ξυπνάω με κλωτσοπατινάδα!

Ο μπαμπάς από δίπλα φυσικά δεν παίρνει πρέφα! :lol:

1103660.png

________

I think men who have a pierced ear are better prepared for marriage. They've experienced pain and bought jewelry.

Εγω την πιπιλα της την εδωσα απο νωρις γιατι ο γατρος μας ειναι πολυ υπερ, μαλιστα μου ειπε οτι κατα τη διαρκεια του υπνου η πιπιλα μειωνει τις πιθανοτητες Εφν.Βρεφικου Θανατου. Ξερετε αν ειναι αληθεια??

Η μικρη μου δεν ειναι και φαν της πιπιλας απλως την εχει για να κοιμηθει.

[/url]

s-age.png

και η Μπουλιτα μου ηρθε στον κοσμο 09/07/2008

ΕΓΩ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΠΙΠΙΛΑ ΤΗΣ ΕΔΩΣΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.ΤΗΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ.ΤΕΛΙΚΑ ΦΕΤΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΗΝ ΚΟΨΑΜΕ.ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ.ΑΠΟ 2 ΜΗΝΩΝ ΚΟΙΜΩΤΑΝ ΞΕΡΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΡΩΙ.ΑΠΛΑ ΕΓΩ ΣΗΚΩΝΟΜΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΔΙΝΑ ΤΟ ΓΑΛΑ.ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΚΟΙΜΟΤΑΝ.ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΕΚΛΑΙΓΕ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΗΡΑΜΕ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΜΑΣ.ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ

Εγω την πιπιλα της την εδωσα απο νωρις γιατι ο γατρος μας ειναι πολυ υπερ, μαλιστα μου ειπε οτι κατα τη διαρκεια του υπνου η πιπιλα μειωνει τις πιθανοτητες Εφν.Βρεφικου Θανατου. Ξερετε αν ειναι αληθεια??

Η μικρη μου δεν ειναι και φαν της πιπιλας απλως την εχει για να κοιμηθει.

Έτσι έχω διαβάσει κι εγώ σχετικά με το ΣΑΒΘ.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Πραγματικά ξαφνιάζομαι που με ρωτούν όλοι "πού είναι η πιπίλα της", "δεν έχει πιπίλα το παιδί!!". Ε όχι, δεν έχει πιπίλα! Και όταν τη βλέπουν να πιπιλίζει το χεράκι της, με χαιρεκακία, "Ωστε έμαθε τον αντίχειρα! Γι'αυτό! Έπρεπει να της την είχες μάθει πιο νωρίς" κτλ. Αισθάνομαι λες κι έχω κάνει έγκλημα ή πως δεν είμαι καλή μητέρα. Είναι φοβερό με πόση σιγουριά πιστεύουν ότι η πιπίλα είναι εκ των ων ουκ άνευ για ένα βρέφος. (αυτοί που μεγάλωσαν γενιές και γενιές!). Τι να κάνουμε... Το μωρό μου, όταν του βάζαμε την πιπίλα (γιατί ομολογώ ότι προσπαθήσαμε μερικές φορές να της την προσφέρουμε), τη φτύνει και βάζει τον αντίχειρά της. Ε και λοιπόν, ας το βάζει. Τα μωρά μας ξέρουν καλύτερα από εμάς. (Εκνευρίζομαι, ωστόσο, όταν με νουθετούν διάφοροι γνωστοί και άγνωστοι. Αγλαϊα, θα χρησιμοποιήσω τις μεθόδους που πρότεινες για να τους αντιμετωπίσω, αν και δε χαμπαριάζουν, θα την πουν τη γνώμη τους έτσι κι αλλιώς).

.png

• 2 months later...

Κορίτσια ο μικρός χωρις την πιπίλα χαλάει τον κόσμο. Προσπαθήσαμε πολύ να μην του τη δώσουμε (του την εμαθαν στο μαιευτήριο δυστυχώς :evil: ) ειδικά επειδή δεν πιάνει το στηθος σωστά (το βουτάει με δύναμη και με εχει πληγώσει) αλλα δεν ηρεμεί με τίποτα άλλο :cry:

Δεν ειναι δυνατόν να κάτσω σε ενα κρεβάτι με το στηθος όλη μέρα έξω γιατι θα τρελαθώ και έτσι του την δίνουμε όταν γκρινιάζει.

Λέτε να πάθει τίποτα;;; Κλαίει ασταμάτητα αλλιώς, φυσικά όταν κοιμηθεί του την βγάζουμε.

Yogini μάλλον το μωράκι σου πεινάει ή απλά θέλει την θαλπωρή του στήθους σου. Κι εγώ στην αρχή όταν έκλαιγε πριν περάσει 2ωρο από το γεύμα έλεγα δεν μπορεί να πεινάει και προσπάθησα (κακώς βέβαια) να του δώσω πιπίλα. Ευτυχώς δεν την έπιανε με τίποτα. Τελικά όμως ήθελε απλά το βυζάκι της μαμάς. Ξέρω ότι έχεις πρόβλημα και πονάς αλλά προσπάθησε να τον βάζεις στο στήθος όσο αντέχεις. Με την πιπίλα μπορεί να χαθούν και γεύματα, όπως έχει υποθεί κάπου στο φόρουμ, πράγμα που μπορεί να βλάψει την παραγωγή σου.

vChmp3.png IkwYp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...