Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΙΠΙΛΑ & ΘΗΛΑΣΜΟΣ

Recommended Posts

Και εγώ νομίζω ότι όσο πιπιλάνε τρώνε. Εμένα παίρνει 300 γρ. την εβδομάδα, κ αυτό είναι κυρίως από το πιπίλισμα που κάνει όλη μέρα, γιατί ο ενεργητικός του θηλασμός, όπως ξαναέγραψα, περιορίζεται σε 3λεπτα κ 5λεπτα.

Athena, νομίζω με καταλαβαίνεις, αυτό ακριβώς θέλω να πετύχω κ εγώ, να ρυθμιστούν τα γεύματά του, γιατί πολλές φορές πίνει περισσότερο από όσο θέλει, πιπιλώντας. Μάλιστα συχνά, θέλει να πιπιλίσει κ επειδή γεμίζει γάλα το στόμα του, κοκκινίζει ολόκληρος κ κλαίει. Και ούτε καλό ύπνο κάνει, γιατί αν ξυπνήσει, πρέπει να σταματήσω ό,τι κάνω, να τον πάρω αγκαλιά, να τον βάλω στο στήθος, να αρχίσει να πιπιλάει, πιπιλώντας πίνει κ γάλα, μετά φοβάμαι κ τον βάζω κ να ρευτεί, κ μπορεί να περάσει κ μισή ή κ περισσότερη ώρα χαμένη ύπνου.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 428
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

κι εμένα θα με ενδιέφερε η απαντηση σου, καθότι η μικρή γεννηθηκε 3 κιλά και 6 μηνών ήταν 9 κιλά. Τρώνε οντως ακόμα κι αν δεν χρειάζονται? Εχει πέσει πολύ πιπίλισμα τελευταία(το αποδιδω μηπως βγάλουμε το πρώτο δόντι) και πολλά εξτρα ξυπνηματα το βράδυ που μόνο με θηλασμό ξανακοιμάται με ΤΙΠΟΤΑ άλλο...Αχχχχ.....η μέση μου η ερμη...εχω αρχίσει να ανυσηχω λιγάκι πάντως για το βάρος...όσο για το πιπίλισμα δεν νομίζω ότι μου έχει αυξήσει ιδιαίτερα την παραγωγή, αλλά πλέον έχω κόψει και μια αντληση στη δουλειά (απο 2) και μπορεί έτσι να έρχεται στα ισα της!

galatoula γειαααα!!!!

Εμεις γεννηθηκαμε 4 και 6 μηνων ημασταν 9 κιλα και 73 ποντους!Βεβαια τις διπλες που εχετε στα χερια δεν τις εχουμε :lol::lol: μαλλον εχουμε αλλο σωματοτυπο.

Επειδη εγω, ξερεις,ταιζω με το μπουκαλι,μπορω να σου πω (οσο τουλαχιστον αφορα την δικια μου) οτι τρωνε οσο θελουν και οταν χορταινουν, στοπ!!Δεν τρωει γουλια παραπανω.Βεβαια εξαρταται απο το παιδι.

Εσυ ,ομως γιατι ανησυχεις για το βαρος;

Με στερεες πως πατε;(καταχρηση τοπικ σορυ.... :oops: )εδωσες ρυζαλευρο και τετοια;

Εμεις τρωμε φρουτακι,πότε αρκετο πότε λιγοτερο.Παντα με καραγκιοζιλικια παντως :lol: !

γεια σου frene και όμορφη

μπουμπου!!!

Με τις στερεές , επειδή διαβάζω τι γράφεις γενικά, τα πάμε όπως ακριβώς κι εσείς!!!Λιγη φρουτόκρεμα σιγά σιγά τη τρώμε, το ροδάκινο της έδωσε άλλο αέρα... ρυζάλευρα όχι δεν δίνω, δεν το τρώει άλλωστε...

Αρχίσαμε και πριν 3 μέρες χορτόσουπα και ενώ είχα εναποθέσει εκεί τις ελπίδες μου...γιοκ!!! :D:D Σφραγισμένο !!!! :lol: Κοινώς οι ποσότητες ακόμα θεωρούνται αμελητέες και πίνει κανονικά το γαλατάκι της μετά το γεύμα...(όπως μου λέει και η μητέρα μου που την κρατάει με μεγάαααλη ανακουφιση :D )

Αλλά είπαμε με το βάρος που εχουν και το μικρό της ηλικίας τους μόνο για άγχος δεν είμαστε... (παρεπιπτόντως οι δίπλες είναι γιατί είμαστε λίγο πιο κοντούλες.... :oops: 68 πόντους αν θυμάμαι καλά! αλλα γεννηθηκε 46 οπότε έχουμε κάνει πρόοδο :D:D )

Όσο για το πιπίλισμα, παλιά μπορούσα να ακούσω όταν κατάπινε που έτρωγε κανονικότατα...τώρα βέβαια όχι πάντα, μόνο το βράδυ που είναι και πιο ήσυχα...πιστεύω ότι κι εμένα τρώει παραπάνω από όσο θέλει γιατί τσαντίζεται καμια φορά και το αφήνει απότομα με γαλατάκι στο στοματάκι της!

Πάντως στη δική μου περίπτωση δεν ήταν φαν του πιπιλίσματος γενικά τις τελευταίες μέρες το άρχισε το χουι ίσως λόγω δοντιών, και έχουμε βγει τελείως εκτός προγράμματος...στο πικ έχει ξυπνήσει και 6 φορές και εγώ δολευω... :roll:

Πάντως μέχρι να βγεί το πρώτο δόντι θα έχει πάρει κανα 2 κιλά όπως το πάει!!!! :lol:

eNeap2.pngNziDp2.png

Πάντως μέχρι να βγεί το πρώτο δόντι θα έχει πάρει κανα 2 κιλά όπως το πάει!!!! :lol:

Μπα, μην ανησυχείς...το μπουσούλημα σας περιμένει στη γωνία :lol:

όσο για το πιπίλισμα...κι εγώ έλεγα ότι μετά το σκάσιμο των δοντιών θα σταματήσει..φευ! ενημερώθηκα ότι το δόντι συνεχίζει να βγαίνει για ένα μήνα σχεδόν, μετά το σκάσιμο! Τρελά γλέντια!! ΟΕΟ!!!

Πάντως και γω σήμερα απελπίστηκα και του έβαλα πιπίλα. Του την είχα βάλει 3-4 φορές όταν είμασταν εκτός σπιτιού, στο αμάξι, ή στην αγκαλιά μου και να του την κρατάω με το δάκτυλο για να μην του πέσει. Και μένα αρχικά του έρχεται αναγούλα, αλλά φαντάσου ότι του έρχεται και με το στήθος καμιά φορά. Τα καταφέραμε με τα πολλά σήμερα, κοιμήθηκε τελικά με πιπίλα, και μπόρεσα να κάνω και καμιά δουλειά, και ηρέμισε λίγο και το στήθος μου....και στις 3 ώρες έφαγε πλέον καλά, αφού είχα αρκετό γάλα και ξανακοιμήθηκε μόνος του...Βέβαια δε λέω να το κάνετε όλοι αυτό, μακάρι να είχα τις αντοχές να μην το κάνω, αλλά...

Και όσο για το κόψιμο...ο μεγάλος είναι 3 ετών και 2 μηνών και έχει ακόμα πιπίλα...και αν τον δείτε πως κάνει όταν του την κρύβω την μέρα και την θέλει για ύπνο...όταν την βλέπει λάμπει ολόκληρος...! :oops::cry:

...παρεπιπτόντως...εμένα το κόλπο για να την πιάσει είναι να την κουνάω λίγο στο στόμα του ή δεξιά αριστερά ή μέσα έξω.

5Aqjp3.png

• 2 months later...

Εδω και πολυ καιρο ο μπεμπαρακος μου τρωει τα χερια του για να κοιμηθει. Ωστοσο εκνευριζεται και τελικα δεν τα καταφερνει. Τοτε τον βαζω στο στηθος και αφου θηλασει για δυο τρια λεπτα κοιμαται. Αυτο μας μπερδευει αφου μισοχορταινει και οταν τον βαζω να φαει τρωει λιγοτερο. Πιπιλα δεν μας αφηνει ο γιατρος αλλα σκεφτομαι οτι με τοσα μικρα συχνα γευματα μπορει να παιρνει μονο το ελαφρυ γαλα. Τι λετε να κανουμε;

Διαφημίσεις

Γιατί δε σας αφήνει ο γιατρός να του βάλετε πιπίλα; Εμένα από την κλινική όταν ήταν ανήσυχος του έδιναν πιπίλα(γέννησα στο Μητέρα). Κ προχτές που γέννησε μια φίλη μου κ πήγα (σε άλλη κλινική), του μωρού του είχαν πιπίλα. Είναι προτιμότερο κατά τη γνώμη μου να του δώσεις πιπίλα παρά να συνηθίσει το στήθος κ να νανουρίζεται. Επίσης πάλι είναι προτιμότερο η πιπίλα από το δάχτυλο, γιατί το δάχτυλο κόβεται πολύ δύσκολα. Σου το λέω γιατί εγώ έβαζα το δάχτυλο στο στόμα κ μέχρι την τρίτη δημοτικού δεν το είχα κόψει.

.png

Γιατί δε σας αφήνει ο γιατρός να του βάλετε πιπίλα; Εμένα από την κλινική όταν ήταν ανήσυχος του έδιναν πιπίλα(γέννησα στο Μητέρα). Κ προχτές που γέννησε μια φίλη μου κ πήγα (σε άλλη κλινική), του μωρού του είχαν πιπίλα. Είναι προτιμότερο κατά τη γνώμη μου να του δώσεις πιπίλα παρά να συνηθίσει το στήθος κ να νανουρίζεται. Επίσης πάλι είναι προτιμότερο η πιπίλα από το δάχτυλο, γιατί το δάχτυλο κόβεται πολύ δύσκολα. Σου το λέω γιατί εγώ έβαζα το δάχτυλο στο στόμα κ μέχρι την τρίτη δημοτικού δεν το είχα κόψει.
ε οχι και τοσο νωρις.σε μωρα που θηλαζουν μετα την 6η εβδομαδα.

Ποσο ειναι ο μικρος σου bebarakos;

ο μικρουλης μου ειναι 3 μηνων και απο την αρχη ο παιδιατρος ηταν απολυτος με το θεμα πιπιλα γιατι λεει προκαλει συγχηση θηλης. Λετε να υπαρχει τετοιο θεμα μετα απο τοσο καιρο; Λετε να τακτοποιηθουν οι ωρες των γευματων του με την πιπιλα και να μην χαζοτρωει καθε λιγο;

ο μικρουλης μου ειναι 3 μηνων και απο την αρχη ο παιδιατρος ηταν απολυτος με το θεμα πιπιλα γιατι λεει προκαλει συγχηση θηλης. Λετε να υπαρχει τετοιο θεμα μετα απο τοσο καιρο;

Σωστός ο παιδίατρος . Τωρα πια δεν νομίζω να υπάρχει τετοιο θέμα αλλα μπορει το μωρο σου να μην θέλει την πιπίλα .

Λετε να τακτοποιηθουν οι ωρες των γευματων του με την πιπιλα και να μην χαζοτρωει καθε λιγο;

Οχι ! Αντιθέτως μωρά που έχουν πολλες ωρες πιπιλα χάνουν γεύματα ! Εμένα ειναι 4,5 μηνών και "χαζοτρώει" οπως λες , συνέχεια . Γιατι τι κακο εχει αυτο ? Μερικά μωρά κανουν μεγάλα γεύματα και αραια και άλλα κανουν μικρά γευματα και πιο συχνά :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

Διαφημίσεις

απλα προβληματιζομαι επειδη ακουω για θηλασμους που κρατανε πολυ ωρα και σκεφτομαι οτι μπορει να μην παιρνουμε το παχυ γαλατακι. Αληθεια υπαρχει κινδυνος αποθηλασμου με τα μικρα συχνα γευματα;

Κινδυνος αποθηλασμου σε καμια περίπτωση δεν υπάρχει . Αντιθέτως βαζοντας συνέχεια το μωρο στο στήθος διεγειρεις την παραγωγη :wink:

Για να παίρνει και το παχύ γαλατάκι δοκίμασε να της δινεις το ιδιο στήθος σε συνεχόμενα γεύματα . :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

Γιατί δε σας αφήνει ο γιατρός να του βάλετε πιπίλα; Εμένα από την κλινική όταν ήταν ανήσυχος του έδιναν πιπίλα(γέννησα στο Μητέρα). Κ προχτές που γέννησε μια φίλη μου κ πήγα (σε άλλη κλινική), του μωρού του είχαν πιπίλα.

Είναι γνωστό ότι στις κλινικές εφαρμόζουν όσες περισσότερες πρακτικές μπορούν για να μην καταφέρει η μητέρα να θηλάσει.

Δεν επιτρέπεται να δίνουν καμία τεχνητή θηλή (πιπίλα ή μπιμπερό) στα μωρά που θηλάζουν.

Είναι προτιμότερο κατά τη γνώμη μου να του δώσεις πιπίλα παρά να συνηθίσει το στήθος κ να νανουρίζεται.

Γιατί είναι κακό να νανουρίζεται στο στήθος;

Η θέση του μωρού είναι στο στήθος, εκεί βρίσκει και τροφή και ανακούφιση.

Ο θηλασμός δεν είναι μόνο τροφή, είναι πολύ περισσότερα....

Ο μη θρεπτικός θηλασμός βοηθάει επίσης στην εδραίωση της γαλουχίας αλλά κυρίως προσφέρει πάρα πολλά στο μωρό.

Επίσης πάλι είναι προτιμότερο η πιπίλα από το δάχτυλο, γιατί το δάχτυλο κόβεται πολύ δύσκολα. Σου το λέω γιατί εγώ έβαζα το δάχτυλο στο στόμα κ μέχρι την τρίτη δημοτικού δεν το είχα κόψει.

Κάποιο λόγο θα είχες για να έχεις τόσο ισχυρή ανάγκη για πιπίλισμα. Το πρόβλημα δεν είναι ότι πιπίλαγες το δάχτυλό σου αλλά το γιατί είχες αυτή την ανάγκη. Προφανώς γιατί δεν ικανοποιήθηκε όταν το χρειαζόσουν...

Αν δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των παιδιών μας, ας τα αφήνουμε τουλάχιστον να βρίσκουν μόνα τους την ανακούφιση που χρειάζονται... :roll:

Θα παρακαλούσα θερμά τις μητέρες που δεν έχουν εμπειρία και γνώσεις στο θηλασμό να μη συμβουλεύουν μητέρες με πολύ μικρά μωρά γιατί το πιθανότερο είναι να γράψουν εντελώς λάθος πράγματα και να βάλουν σε κίνδυνο το θηλασμό. Αρκετή παραπληροφόρηση δέχονται οι μητέρες από το νοσηλευτικό προσωπικό και το περιβάλλον τους, ας μην γίνεται τό ίδιο κι εδώ μέσα. Αυτό δυσκολεύει πάρα πολύ και τη δική μας δουλειά που προσπαθούμε να βοηθήσουμε.... :?

Επίσης πάλι είναι προτιμότερο η πιπίλα από το δάχτυλο, γιατί το δάχτυλο κόβεται πολύ δύσκολα. Σου το λέω γιατί εγώ έβαζα το δάχτυλο στο στόμα κ μέχρι την τρίτη δημοτικού δεν το είχα κόψει.

Κάποιο λόγο θα είχες για να έχεις τόσο ισχυρή ανάγκη για πιπίλισμα. Το πρόβλημα δεν είναι ότι πιπίλαγες το δάχτυλό σου αλλά το γιατί είχες αυτή την ανάγκη. Προφανώς γιατί δεν ικανοποιήθηκε όταν το χρειαζόσουν...

Αν δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των παιδιών μας, ας τα αφήνουμε τουλάχιστον να βρίσκουν μόνα τους την ανακούφιση που χρειάζονται... :roll:

Αχ μωρε Αγλαϊα κάθε φορά που γράφεις γιαυτό το θέμα παρηγοριέμαι γιατί δεν φαντάζεσαι τι πρήξιμο δέχομαι που ο μικρός έχει το δαχτυλάκι του. Στο δρόμο περπατάμε και έρχονται άσχετοι και μου λένε γιατί τον αφήνω. Καλά γραμμένους τους έχω γενικά αλλά κάποιες φορές νοιώθω άσκημα... Μα αφού του αρέσει τι να κάνω να του κόψω το δάχτυλο; Η πιπίλα τον αηδιάζει γιατί θηλάζει και δεν έχει συνηθίσει το πλαστικό!!! Η πεθερά μου περηφανεύεται ότι έραβε τα μανίκια στις πιτζάμες των παιδιών της και σταματούσαν το πιπίλισμα :shock:

Το τρίτο κοντό μου ανθρωπάκι τσουυυυυπ βγήκε στις 8/12/2011!!!

σαν να ακουω την πεθερα μου. Σημερα ηρθε μετα απο ενα μηνα να δει το μωρο την αφησα να τον κρατησει για λιγο μηπως κανω καμια δουλεια και αφου δεν μπορεσε να τον απασχολησει (ειχε νομιζω και καποιο σηριαλ εκεινη την ωρα) ανακαλυψε με τρομο οτι ο μπεμπης βαζει τα χερια στο στομα. Μετα απο το"μηπως δεν χορταινει;" γυρναει και μου λεει: "δεν γινεται αυτο παιδι μου πρεπει να του δωσεις πιπιλα" κι οταν της ειπα οτι ειναι εντολη του γιατρου μου απαντα: "Πως αλλαζουν τα πραγματα εμεις δεν αφηναμε τα μωρα μας να πιπιλανε τα χερια τους." Αλλα τι περιμενεις απο τη γενια που εισηγαγε μαζικα το μπιμπερο και την πιπιλα.

Οπως και να εχει κοριτσια και κυριως εσυ Αγλαια για αλλη μια φορα θα με στειλετε ησυχη για υπνο.

Διαφημίσεις

Αχ μωρε Αγλαϊα κάθε φορά που γράφεις γιαυτό το θέμα παρηγοριέμαι γιατί δεν φαντάζεσαι τι πρήξιμο δέχομαι που ο μικρός έχει το δαχτυλάκι του.

σε αυτή την ηλικία είναι αναμενόμενο να το κάνει. Το σχόλιό μου ήταν για τα μεγαλύτερα παιδιά που το κάνουν για άλλους λόγους... Ακόμη όμως κι αυτά έχουν σοβαρό λόγο για να το κάνουν... Είναι φοβερό που δεν μας απασχολεί ο λόγος αλλά το αποτέλεσμα. Αφού δεν μας αρέσει το αποτέλεσμα θα το κόψουμε. Πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι...

Στο δρόμο περπατάμε και έρχονται άσχετοι και μου λένε γιατί τον αφήνω.

να κάνεις τη χαζή και να τους ρωτάς γιατί να μην το αφήνεις; ο καθένας θα σου λέει τη δική του εκδοχή κι εσύ θα απαντάς όλο αφέλεια: πολύ περίεργες απόψεις έχετε... είστε σίγουροι ότι ισχύουν αυτά τα πράγματα; ο γιατρός μας λέει ότι είναι φυσιολογικό...

Καλά γραμμένους τους έχω γενικά αλλά κάποιες φορές νοιώθω άσκημα...

Να εξασκηθείς ώστε να τους κάνεις να νιώθουν άσχημα εκείνοι. Θα το ξανασκεφτούν να παρέμβουν.

Η πεθερά μου περηφανεύεται ότι έραβε τα μανίκια στις πιτζάμες των παιδιών της και σταματούσαν το πιπίλισμα

Και ο Χιτλερ ήταν περήφανος για όλα όσα έκανε!

Το τι έχω ακούσει για τα μωρά μας και το γεγονός ότι δεν τους δίνουμε πιπίλα με τίποτα δεν φαντάζεστε...

Τα μωρά 41ημερών έρχεται η πεθερά με μια θεια για επίσκεψη. Τα μωρά κλαίνε (όπως άλλωστε είναι φυσιολογικό, μωρά είναι), η πεθερά μου που τα έχει δει όλες κι όλες 2 φορές δεν μπορεί να τα ηρεμήσει και φυσικά παίρνει τη μια ο άντρας μου και εγώ βάζω την άλλη στο στήθος. Και αρχίζουν οι εξυπνάδες. "Γιατί δεν τους δίνετε πιπίλα;" Γιατί δεν θέλουμε να τη μάθουν και κάνει κακό στα δόντια (δεν μπορώ να κάθομαι να εξηγώ σε αυτή τη γενιά γυναικών τι σημαίνει σύγχιση θηλής-μιλάμε για γυναίκες που έδινα κρέμα στα μωρά από 2 μηνών...) "Ναι αλλά έτσι δεν ησυχάζετε καθόλου βρε παιδάκι μου..." Δεν πειράζει, απαντάω αφού έτσι ηρεμούν δεν μας ενοχλεί. "Μα η τάδε φίλη μου τους δίνει πιπίλα και κοιμούνται μια χαρά" Κι όταν τους πέσει η πιπίλα θα τρέχω εγώ να τους τη δώσω;;; Η απάντηση ήταν όλα τα λεφτά και φυσικά κάπου εκεί έπαψα να ασχολούμαι γιατί κατάλαβα ότι δεν υπήρχε περίπτωση να βγάλω άκρη... "Όχι, θα απλώνουν το χεράκι τους και θα την ξαναβάζουν στο στόμα όπως κάνουν της φίλης μου!" ---Τα σχόλια δικά σας :lol::lol::lol: ---

Δεύτερο σκηνικό: Παμε επίσκεψη στο σπίτι της κουμπάρας και είναι εκεί και η θεία της, για την οποία όλο το σόι έχει να λέει ότι κάνει καλά όλα τα μωρά και μόνο εκείνη τα καταφέρνει και μόνο εκείνη ξέρει... Η Χριστίνα κλαίει λόγω δοντιών (ήταν περίπου 4 μηνών τότε) και ηρεμεί για λίγο στο στήθος και μετά ξανακλαίει. Κάποια στιγμή την παίρνει αγκαλιά η θεία της κουμπάρας και μόλις το μωρό βάζει τα κλάματα πετάει η θεία την ατάκα "Που είναι η πιπίλα του;" "Εδώ" απαντάω όλο καμάρι και ξαναβάζω το μωρό στο στήθος...

3ο σκηνικό που έχει επαναληφθεί πολλάκις:

Όταν μας βλέπουν στο δρόμο μας σταματάνε να χαζέψουν τα διδυμάκια και να μας πουνε ευχές. Μόλις όμως δουνε ότι τα μωράκια μας βάζουν το χέρι στο στόμα (όχι με θέση πιπιλίσματος, απλά βάζουν ατσούμπαλα τα δαχτυλα στο στόμα, όπου κατά καιρούς τις ενοχλούν τα δοντάκια) μας δίνουν γρήγορα γρήγορα τη συμβουλή να τους δώσουμε πιπίλα γιατί είναι καλύτερα!

Εγώ πλέον βαριέμαι να απαντάω... Όλοι αυτοί που που μου λένε για πιπίλα το λένε μόνο για να μη γκρινιάζουν τα μωρά, λες και τους ζήτησα τη βοήθειά τους... Μόνη μου είμαι όλη μέρα και κουτσά στραβά τα βγάζω πέρα κάνοντας την πιπίλα εγώ για τα μωρά μου όταν την έχουν ανάγκη. Ίσως να έχω εγώ άδικο και εκείνοι δίκιο... Αλλά προτιμώ να κάνω αυτό που εγώ νομίζω καλύτερο.

kr3fp2.png

Εδω και πολυ καιρο ο μπεμπαρακος μου τρωει τα χερια του για να κοιμηθει. Ωστοσο εκνευριζεται και τελικα δεν τα καταφερνει. Τοτε τον βαζω στο στηθος και αφου θηλασει για δυο τρια λεπτα κοιμαται. Αυτο μας μπερδευει αφου μισοχορταινει και οταν τον βαζω να φαει τρωει λιγοτερο. Πιπιλα δεν μας αφηνει ο γιατρος αλλα σκεφτομαι οτι με τοσα μικρα συχνα γευματα μπορει να παιρνει μονο το ελαφρυ γαλα. Τι λετε να κανουμε;

Ακριβώς το αντίθετο! Προσπάθησε να δίνεις μόνο το ένα στήθος για αρκετά μικρά διαδοχικά γεύματα.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Ο δικός μα παιδίατρος μας εχει πει ο μικρος να μην εχει το στηθος πιπιλα!!!Δεν ισχυει αυτο;;;;

Η πιπίλα (ψευδοθήλαστρο) είναι υποκατάστατο του στήθους. Το πιπίλισμα εξυπηρετεί συγκεκριμένες ανάγκες του βρέφους: χαλάρωση, παρηγοριά, αύξηση παραγωγής, λήψη αντισωμάτων κτλ. Ο παιδίατρος σας δεν αιτιολόγησε την "εντολή";

Η πιπίλα στα θηλάζοντα καλό είναι να αποφεύγεται μέχρι τις 6-8 εβδομάδες, ώστε να έχει εδραιωθεί η γαλουχία και να μην παρεμβαίνει στο μηχανισμό προσφοράς-ζήτησης. Μετά από αυτό το διάστημα, η προσεκτική χρήση συνήθως δεν θα δημιουργήσει προβλήματα αλλά εξαρτάται από την τακτική της κάθε μητέρας και τις ανάγκες του κάθε παιδιού.

http://www.kellymom.com/bf/start/concerns/pacifier.html

Μπορει να με πειτε ανοητη αλλα οταν χρειαστηκε για μια και μοναδικη φορα να του βαλω πιπιλα το λυπηθηκα που το ειδα με το πλαστικο στο στομα!

Άστα να πάνε... και γω το ίδιο, ιδίως όταν είδα τι αηδία του προξένησε!

Το τρίτο κοντό μου ανθρωπάκι τσουυυυυπ βγήκε στις 8/12/2011!!!

Ουφ τι ανακούφιση!! Η απενεχοποίηση του πιπιλίσματος των δακτύλων!!

Το μωρό μου 3,5 μηνών χρησιμοποίησε την πιπίλα κάποιες φορές μετά το δεύτερο μήνα. Μόλις ανακάλυψε τον αντίχειρα της, τέλος η πιπίλα!!

Δυστυχώς η παιδιατρός μας συμβούλεψε το κλασσικό "καλύτερα η πιπίλα από το δάκτυλο". Ευτυχώς η μαμά είχε διαβάσει βιβλία και τις συμβουλές της Αγλαίας σε ένα άλλο τόπικ και άφησε το μωρό της να πιπιλάει ελεύθερα. Όμως πάλι σκεφτόμουν μήπως κάνω λάθος, μήπως δεν κατάλαβα σωστά. Ευτυχώς που ξανά-αναφέρθηκε το θέμα. Τελικά δεν είχα καταλάβει λάθος. Ζήτω το πιπίλισμα!!!! :lol::lol::lol:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...