Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΙΠΙΛΑ & ΘΗΛΑΣΜΟΣ

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 428
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Βέβαια, να πω και το άλλο... επειδή 3 μήνες είναι αρκετοί και τότε το μωρό σου θα είναι 1 έτους (καλά τα λέω;) πολλά μπορεί να έχουν αλλάξει ως τότε... το μωράκι θα είναι μεγαλύτερο, μπορεί να έχουν αλλάξει και οι συνήθειες του, ακόμα και αυτή... :wink:

Εχουν δίκιο τα κορίτσια... Από εσένα δεν θα δεχτεί το μπιμπερό και δεν θα δεχτεί το μπιμπερό...

Να το δώσει ο μπαμπάς του και το σωστό είναι όχι απλά να μην είσαι παρούσα στο δωμάτιο, αλλά να μην βρίσκεσαι στο σπίτι!!!!

Αν έχει μάθει να κοιμάται με σένα, μήπως να ξεκίναγες σταδιακά, δηλ.

για 4-5 μέρες να το θηλάζεις και μετά να το δίνεις στον μπαμπά για να το πάει για ύπνο και μετά απο 5 μέρες να προσπαθήσεις να του δώσει και μπιμπερό ο μπαμπάς για να κοιμηθεί....

Εχεις ακόμα λίγο καιρό για να βρεις μία λύση, αν και πιστεύω ότι επειδή είναι 2 μέρες μόνο, σε τρεις μήνες από τώρα...το πρόβλημα θα είναι περισσότερο δικό σου, παρά του παιδιού! :wink:

τι είναι το ferber???:D

τώρα που το ξαναδιαβάζω, όντως 3 μήνες είναι πολύς καιρός για να ανησυχείς πώς θα κοιμηθεί...αλλά και λιγότερος να ήταν, πιστεύω ότι οποιοδήποτε μωρό, όταν κουραστεί θα κοιμηθεί..

(Ελπίζοντας να μην πάει ΞΑΝΑ εκεί η συζήτηση) :oops:

Dooo μου, είναι η μέθοδος που ΣΙΓΟΥΡΑ θα έχεις διαβάσει κάπου εδώ μέσα.... αφού έχεις κάλύψει ΚΑΘΕ βιολογική ανάγκη του παιδιού, το βάζεις στο κρεβάτι του να κοιμηθεί και πηγαίνεις σε προγραμματισμένες συγκεκριμένες επισκέψεις να σε βλέπει μέχρι να κοιμηθεί μόνο του. Ο μικρός έκανε πιπίλα το στήθος μου για να κοιμηθεί και εγώ έπρεπε (δυστυχώς) να επιστρέψω στη δουλειά (όχι για 2 μέρες, αλλά κανόνικά πλεον) με το στήθος επάνω μου... :? Δυστυχώς σε εμάς ότι άλλο δοκίμασα, είτε εγώ είτε άλλος ΔΕΝ έπιασε... κάθε περίπτωση είναι διαφορετική βέβαια... :wink:

Αυτά... και επιστροφή στο θέμα μας που είναι η Ilonka :P:D

Διαφημίσεις

(Ελπίζοντας να μην πάει ΞΑΝΑ εκεί η συζήτηση) :oops:

:lol::lol::lol::lol::lol::lol: ..ε με αυτό το θέμα πια...πας γυρεύοντας, βρε Αναστασία!.... :lol::lol::lol::lol:

...στο θέμα μας απο την άλλη, δεν νομίζω ότι θα χρειαστεί οποιαδήποτε μέθοδος (είτε ferber είτε πιο ήπια) για 2 μερούλες σε 3 μήνες απο τώρα.....

Είναι πιο πολύ το δικό σου άγχος ilonka που σε βασανίζει, γιατί το προκείμενο θέμα σου πιστεύω θα λυθεί πιο εύκολα και σχεδόν από μόνο του! :wink:

Τι λέτε και σεις κορίτσια? :roll:

Συμφωνούμε Έρικα! :D:lol::lol::lol:

Άλλη η περίπτωση της Ilonka πράγματι και μέσα στους επόμενους 3 μήνες και μόνο για 2 μέρες και εγώ νομίζω πως δε θα υπάρξει πρόβλημα!!! :wink:

Εεεεε, μα αφού με ρωτάνε βρε Έρικα... απάντησα ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ!!!

:lol::lol::lol:

Σε περίπου 3 μήνες θα πρεπει να λέιψω για δύο μέρες και όλοι από τώρα σκεφτόμαστε πώς θα κοιμηθεί το παιδί.

Αφού εσύ θα λείπεις άσε τους άλλους να νοιαστούν για το πώς θα κοιμηθεί το παιδί. :wink:

Εδώ και μία βδομάδα προσπαθώ να του δώσω γάλα με το μπιμπερό το βράδυ (έπινε από το μπιμπερό μέχρι περίπου 4 μήνών) και δεν ρουφάει καθόλου. Κλαίει παίζει τσιρίζει, αλλά δεν κοιμάται.

Όσο σε βλέπει δεν είναι δυνατό να δεχθεί το μπιμπερό, άσε που δεν μπορεί να καταλάβει γιατί δεν το θέλεις στην αγκαλιά σου.... :?

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να το βασανίζεις...

Κάθε μέρα προσπαθώ να τον κοιμήσω για περίπου 3 ώρες.

εντελώς άσκοπο... και πολύ βασανιστικό...

Το αποτέλεσμα ειναι να εξαντλείτε και αυτό και εγω, να τον βαζω στο στηθος τελικά και σε ενα λεπτο να κοιμάται. Μηπως μπορειτε να μου πείτε κάποια ιδέα για το πώς μπορω να τον μαθω να κοιμάται?

Αν όλη η προσπάθεια γίνεται για να κοιμηθεί το μωρό όταν θα λείπεις, πραγματικά δεν έχει κανένα νόημα.

Οι τρίωρες προσπάθειες είναι ιδιαίτερα βασανιστικές...

Χαλάρωσε και δεν πώς θα είναι το μωρό σου σε 3 μήνες από τώρα. Μπορεί τότε να κοιμάται μόνο του χωρίς καμία προσπάθεια. Και αν δεν κοιμάται, θα κοιμηθεί αν λείπεις. Δεν θα σε ζητάει ενώ δεν σε βλέπει, δεν είναι χαζό...

ilonka μη παιδεύεστε προκαταβολικά!!Το να δίνεις το γάλα εσύ με μπιμπερό δε βοηθάει! Εγώ όταν χρειάστηκε να λείψω δεν είχα κάνει καθόλου "πρόβα" και ενώ είχα στο μυαλό μου τα χειρότερα, τελικά η μικρή δεν πτοήθηκε καθόλου. Έπινε το γάλα της και μετά την κουνούσαν λίγο στο καρεκλάκι του φαγητού και κοιμόταν κανονικά!Αν θέλεις να ξαναθυμηθεί το μπιμπερό μάλλον είναι καλύτερα να του το δίνει κάποιος άλλος.Η μικρή μου αν με πάρει χαμπάρι ακόμα και ότι είμαι στο σπίτι δεν θέλει μπουκάλι με τίποτα!

Νομιζω οτι η μπεμπα μου εχει αρχιζει να ζηταει πιπιλα, γκρινιαζει κ μολις βαλεις πιπιλα σταματαει αλλιως μαθαμε ηδη το δαχτυλο(ολο το χερι για την ακριβια),αρχικα την εβαζα στο στηθος οπου κλειναμε δυωρα κ τριωρα με αποτελεσμα μετα να εχουμε τρελες γουλιες κ να κουραζομαι.αν της δινω πιπιλα κ για να μη χανει γευμα ανα τεσσερις ωρες την ταιζω(εκτος αν κλαψει νωριτερα)ειναι σωστο?ή εχω τελειως λαθος σκεπτικο κ μπορει να δημιουργησω προβλημα χωρις ουσιαστικα να υπαρχει?

Διαφημίσεις

Νομιζω οτι η μπεμπα μου εχει αρχιζει να ζηταει πιπιλα, γκρινιαζει κ μολις βαλεις πιπιλα σταματαει αλλιως μαθαμε ηδη το δαχτυλο(ολο το χερι για την ακριβια),

Τα μωρά έχουν ανάγκη από πιπίλισμα για να ηρεμούν. Αν ηρεμεί με την πιπίλα δίνες της πιπίλα, αν ηρεμεί με τα χεράκια της άφηνέ την να τα πιπιλάει.

αρχικα την εβαζα στο στηθος οπου κλειναμε δυωρα κ τριωρα με αποτελεσμα μετα να εχουμε τρελες γουλιες κ να κουραζομαι.

Τα μωρά σε αυτή την ηλικία μπορεί να κάθονται με τις ώρες στο στήθος και να πιπιλίζουν. Αργότερα δεν το έχουν τόσο συχνά ανάγκη. Όποτε είσαι εύκαιρη και ξεκούραστη άστην να θηλάζει. Κάνει καλό και σην παραγωγή σου :wink:

αν της δινω πιπιλα κ για να μη χανει γευμα ανα τεσσερις ωρες την ταιζω(εκτος αν κλαψει νωριτερα)ειναι σωστο?ή εχω τελειως λαθος σκεπτικο κ μπορει να δημιουργησω προβλημα χωρις ουσιαστικα να υπαρχει?

Γενικά το κλάμα είναι πολύ καθυστερημένη ένδειξη πείνας.

Κατά τη γνώμη μου, αν η μπέμπα τρέφεται καλά και δεν έχει πρόβλημα με το βάρος της, δίνε της πιπίλα (αφού πρώτα βεβαιωθείς πως δεν πεινάει) αλλά προσπάθησε να μην την έχεις "αποκλεισμένη" τόση πολύ ώρα με μια πιπίλα στο στόμα. Προσπάθησε να ελέγχεις την κατάσταση και να κρίνεις πότε υπάρχει πολύ μεγάλη ανάγκη για πιπίλισμα.

Διαφημίσεις

Εδωσα πιπιλα στην Σαφιρα την πρωτη μερα που γεννηθηκε.Δεν την επηρρεασε στο θηλασμο καθολου,,,,ημασταν τυχεροι..Ομως η συμβουλη μου ειναι η πιπιλα να αποφευγεται.Η σαφιρα τωρα ειναι 6μιση μηνων κ εδω κ 4 μερες της την εχω κοψει (oλο το βραδυ ξυπναγε για την πιπιλα),Εχω παρατηρησει οτι ειναι πολυ πιο ηρεμη κατα την διαρκεια της μερας κ οτι την νυχτα ξυπναει καθε 2 με 3 ωρες κ οχι καθε μια ωρα επειδη της επεφτε η πιπιλα...Τωρα βεβαια παιζω εγω το ρολο της πιπιλας κυριως το βραδυ αλλα το προτιμω.

LIKA

line_line01_beg_girl01_time_1190952000_text_e8e7ebe1e6f9.gif

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλημέρα σε όλες μας!

Από ότι έχω διαβάσει στο forum, η χρήση πιπίλας μπορεί να προκαλέσει σύγχυση θηλών στο μωρό, με απότελεσμα να δημιουργηθεί από μικρό έως μεγάλο πρόβλημα στη διαδικασία του θηλασμού.

Στην πρώτη μου κόρη, έβαλα πιπίλα την 4η μέρα, μόλις γυρίσαμε από το μαιευτήριο στο σπίτι (θεωρώ οτι ήταν το πρώτο μου μεγάλο λάθος).

Μετά από πόσο καιρό πιστεύετε οτι είναι ασφαλής ως προς το θέμα αυτό η χρήση της πιπίλας;

Σας ευχαριστώ πολύ :)

Ηρώ

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

Από προσωπική εμπειρία, πιστεύω σίγουρα να έχει κλείσει τους 2 μήνες....

Και πάνω από όλα να υπάρχει "λόγος" για πιπίλα....

Εγώ την έδωσα, γιατί ήταν μονίμως με το δάκτυλο στο στόμα....Δεν χρησιμοποίησε ποτέ το στήθος μου ως πιπίλα, την βόλευε πιο πολύ το δάκτυλο. Έτσι στους 2 μισι μήνες προσπάθησα την πιπίλα, την οποία δέχτηκε ευχαρίστως!.

Να σου πω την αλήθεια, δεν ξέρω αν έκανα καλά....Η κρίση μου τότε, μου είπε να προτιμήσω την πιπίλα για να την κόψει πιο εύκολα....δεν ξέρω αν έτσι θα γίνει τώρα...

Στο δεύτερο μωρό (πρώτα ο Θεός, που λένε) θα το σκεφτώ διπλά!

Erica, τι σε προβληματίζει με την χρήση της πιπίλας από την εμπειρία σου; Γιατί θα το σκεφτείς διπλά, ιδιαίτερα αν έχεις αφήσει να περάσει και ένα διάστημα 2 μηνών;

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

Επειδή είχα διαβάσει διάφορα κατα τη διαρκεια της εγκυμοσύνης για τη συγχηση θηλών είχα αποφασίσει να μην του δώσω, ο husband όμως επέμενε, ετσι αρχισαμε να του δοκιμαζουμε πιπίλες διαφόρων εταιρειών, μεχρι να βρουμε αυτη που του ταιριάζει, αλλά όλες τις εφτυνε (ολα αυτά μεχρι να γίνει 2-3 μηνών). Δοκιμασε να βαζει για λιγο καιρό τα δάχτυλα στο στόμα, αλλά μάλλον δεν του αρεσαν ουτε αυτά. Μηπως τελικά οι πιπίλα δεν ειναι απαραιτητη σε όλα τα παιδιά?

ego edosa pipila sthn mpempa stis 4 ebdomades kai den upirxe idiaitero problima me ton thilasmo. Mono gia kana duo meres isos den eperne kala to stithos. Edeixne apo thn arxi oti eixe anagki na pipilaei kai thn anakoufize...pantos tora exei anakalupsei to xeri kai ftunei thn pipila gia na masoulisei to xeraki ths. Nomizo kathe moro einai diaforetiko kai antidra diaforetika sto thema pipila...

Erica, τι σε προβληματίζει με την χρήση της πιπίλας από την εμπειρία σου; Γιατί θα το σκεφτείς διπλά, ιδιαίτερα αν έχεις αφήσει να περάσει και ένα διάστημα 2 μηνών;

Καταρχάς, με το που πήρε την πιπίλα έκανε περισσότερο διακοπτόμενο ύπνο, γιατί την έχανε όταν κοιμόταν, ξύπναγε και δεν μπορούσε να την βάλει πάλι στο στόμα της (προφανώς :D ). Οπότε εγώ είχα περισσότερα ξυπνήματα μέσα στη νύχτα: και για να θηλάσω αλλά και για να τσεκάρω αν θέλει να θηλάσει ή απλά ζητάει την πιπίλα που έπεσε.... :?

Είχα άγχος, αν με την πιπίλα ξεγελιέται και τελικά δεν θηλάζει όσο έπρεπε...(βέβαια και με το χέρι φαντάζομαι ότι το ίδιο άγχος θα είχα)....

Από την άλλη, η πιπίλα της τώρα που με τα χεράκια της πιάνει τα πάντα (όσο βρώμικα και αν είναι) είναι καλύτερη, γιατί δεν θα βάλει βρωμιές στο στόμα....

Θα το σκεφτώ διπλά...όχι ότι δεν θα δώσω....αλλά πλέον θα μπορώ να κρίνω καλύτερα την κατάσταση γιατί θα έχω τα δεδομένα από τη Μάγια! :wink:

Κατά τη γνώμη μου, απλά μην τη δώσεις νωρίτερα απο τους 2 μήνες....μετά σκέψου γιατί θέλεις να δώσεις.....να ξέρεις ότι στην αρχή είναι λιγάκι ταλαιπωρία, αντί για ευκολία (για τους παραπάνω λόγους + αποστειρώσεις + αγορές (γιατί χάνονται συνέχεια οι άτιμες) +....)....αλλά τα ξέρεις και απο το πρώτο σου παιδάκι! :wink:

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει να αποφεύγονται οι πιπίλες τουλάχιστον για τις πρώτες 6 εβδομάδες (δηλαδή μέχρι το σαραντισμό). Μετά ο κίνδυνος για σύγχιση θηλήςείναι πολύ μικρότερος (αλλά όχι ανύπαρκτος)

• 2 εβδομάδες μετά...
Καταρχάς, με το που πήρε την πιπίλα έκανε περισσότερο διακοπτόμενο ύπνο, γιατί την έχανε όταν κοιμόταν, ξύπναγε και δεν μπορούσε να την βάλει πάλι στο στόμα της (προφανώς :D ). Οπότε εγώ είχα περισσότερα ξυπνήματα μέσα στη νύχτα: και για να θηλάσω αλλά και για να τσεκάρω αν θέλει να θηλάσει ή απλά ζητάει την πιπίλα που έπεσε.... :?

Είχα άγχος, αν με την πιπίλα ξεγελιέται και τελικά δεν θηλάζει όσο έπρεπε...(βέβαια και με το χέρι φαντάζομαι ότι το ίδιο άγχος θα είχα)....

Από την άλλη, η πιπίλα της τώρα που με τα χεράκια της πιάνει τα πάντα (όσο βρώμικα και αν είναι) είναι καλύτερη, γιατί δεν θα βάλει βρωμιές στο στόμα....

Κατά τη γνώμη μου, απλά μην τη δώσεις νωρίτερα απο τους 2 μήνες....μετά σκέψου γιατί θέλεις να δώσεις.....να ξέρεις ότι στην αρχή είναι λιγάκι ταλαιπωρία, αντί για ευκολία (για τους παραπάνω λόγους + αποστειρώσεις + αγορές (γιατί χάνονται συνέχεια οι άτιμες) +....)....αλλά τα ξέρεις και απο το πρώτο σου παιδάκι! :wink:

Πολυ σωστα ολα.......

Κι εγω δεν ηθελα καθολου να του δωσω πιπιλα, του την εδινε με το ζορι απο τις πρωτες βδομαδες η μαμα μου κι αυτος την εφτυνε και δεν κοιμοταν......μου εσπαγαν τα νευρα.......του την επαιρνα και ως δια μαγειας του την ξαναβαζε η μαμα μου........εχουν κατι κολληματα οι μαμαδες μας.......

Παρολο που επαιρνε απο νωρις και πιπιλες και μπιμπερο ουδεποτε επαθε συγχυση θηλων....μαλλον ειναι στο παιδι......

Τελικα με τον καιρο φανηκε χρησιμη η πιπιλα για τους λογους που αναφερει η ερικα.......

Το βραδυ που τον κοιμιζω θηλαζοντας οταν τελειωνει του βαζω την πιπιλα στο στομα γιατι αλλιως ψαχνει το στηθος και ξυπναει......

Επισης μας γλυτωνει απο γκρινιες οτν βγαινουμε βολτα η παμε καπου με το αυτοκινητο και καμμια φορα τα βραδια που ξεκιναει η γκρινια του υπνου.........

Παντως ειναι καλο να γινεται συνετη χρηση και να μη του δινεται η πιπιλα χωρις λογο για να μη προσκοληθει σε αυτη......δλδ να δινεται σε συγκεκριμενες φασεις που ειναι χρησιμη και να απομακρυνεται κατα τη διαρκεια της μερας.......ο δικος μου 9 μηνες τωρα και να μη του την δωσω δεν την ζηταει........

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...