Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ-ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 5,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Λοιπόοοοον, εγώ θα σου πω για τα εξής που έχω στα παιδιά οπότε τα ξέρω:

http://www.mybabycenter.gr/index.php?target=products&product_id=30473

Αυτό είναι πλαστικό αλλά λέει πως είναι BPA, phthalates, PVC, lead free. Είναι πολύ πολύ βολικό αλλά μόνο για το σπίτι καθώς δεν έχει καπάκι.

http://www.mybabycenter.gr/index.php?target=products&product_id=30253

Αυτό υποτίθεται οτι είναι του μεγάλου, αλλά το χρησιμοποιεί & ο μικρός εδώ & πολύ καιρό (εννοώ οτι είναι εύχρηστο). Ωστόσο δεν θα σου το πρότεινα γιατί είναι ευπαθές. Ήδη έχω αλλάξει 3! Το πρώτο γιατί το παιδί δάγκωνε για να τραβήξει προς τα πάνω το στόμιο και το διέλυσε, το δέυτερο γιατί έπεσε 1 φορά και έσπασε το καπάκι. Το κράτησα αλλά χωρίς καπάκι δεν το παίρναμε έξω και έτσι πήραμε και τρίτο για το σχολείο που όμως, παρ' ότι είμαι πολύ προσεκτική στο πλύσιμο-στέγνωμα, άρχισε να μυρίζει μούχλα το στόμιο!!! Έτσι πήρα το καπάκι απο αυτό που μύριζε & το έβαλα στο δεύτερο παγουρίνο που δεν είχε καπάκι. Α, όπως κατάλαβες δεν έχει ανταλλακτικά!

http://www.mybabycenter.gr/index.php?target=products&product_id=29898

Αυτό είναι το αγαπημένο μου. Δεν παθαίνει ΤΙΠΟΤΑ, το έχει ο μικρός πάνω απο 1 χρόνο (μπορεί και παραπάνω) και πίστεψέ με έχει περάσει πολλά :) Και έχει και ανταλλακτικά http://www.mybabycenter.gr/index.php?target=products&product_id=30344 !!!

Ελπίζω να βοήθησα!

Ευχαριστώ για τις πληροφοριες! Ακομα δεν μπορουν να πιουν απο μονα τους απο ποτηρακι. Γινονται μουσκεμα. Οποτε τελικα τους πηρα τα Kleen kanteen και τα oxo tot sippy (απο vupbaby.co.uk ολα) που γινονται και παγουρακι και ποτηρακι αντιστοιχα αργοτερα. Ελπιζω να κρατησουν. Διαβασα για το safe sippy 2 οτι εχει μια επιστρωση απο μεσα που σε ορισμενες περιπτωσεις μπορει να βγει αμα τη δαγκωνει...και επειδη τους φοβαμαι δε το πηρα. Τωρα τα Klean kanteen μου φαινονται απο την αλλη λιγο μη μου απτου,δηλ θα αντεξουν στα κοπανηματα; ειδωμεν..

Ευχαριστώ για τις πληροφοριες! Ακομα δεν μπορουν να πιουν απο μονα τους απο ποτηρακι. Γινονται μουσκεμα. Οποτε τελικα τους πηρα τα Kleen kanteen και τα oxo tot sippy (απο vupbaby.co.uk ολα) που γινονται και παγουρακι και ποτηρακι αντιστοιχα αργοτερα. Ελπιζω να κρατησουν. Διαβασα για το safe sippy 2 οτι εχει μια επιστρωση απο μεσα που σε ορισμενες περιπτωσεις μπορει να βγει αμα τη δαγκωνει...και επειδη τους φοβαμαι δε το πηρα. Τωρα τα Klean kanteen μου φαινονται απο την αλλη λιγο μη μου απτου,δηλ θα αντεξουν στα κοπανηματα; ειδωμεν..

Εμεις εχουμε το safe sippy http://www.mybabycenter.gr/index.php?target=products&product_id=29898 και η μικρη το εχει βολευτει παρα πολυ μαλιστα πινει απο το καλαμακι μονο και ειναι και ανθεκτικο (τοχει κανει σφεντονα απειρες φορες;)). Να σε ρωτησω ομως τι εννοουσες με την επιστρωση για να εχω το νου μου:shock: . Εκτος αν εννοεις τα ανταλλακτικα που απο καλαμακι το κανεις κυπελακι, τα οποια ομως για να βγουν πρεπει να ξεβιδωσεις το πανω μερος του ποτηριου και ειναι δυσκολο να το κανει ενα παιδακι.

2xgIp3.png1RTwp3.png

Kαλησπερα κοριτσια!Εσεις που ψωνιζετε απο το iherb μηπως γνωριζετε οταν ενα προϊον γραφει discontinued ή out of stock περιπου ποσο καιρο κανει μεχρι να το φερουν παλι??

Δεν αργούν πολύ! Βάλε να ειδοποιηθείς και θα σου στείλουν μειλ όταν έρθει το προιον που θέλεις.

Τωρα τα Klean kanteen μου φαινονται απο την αλλη λιγο μη μου απτου,δηλ θα αντεξουν στα κοπανηματα; ειδωμεν..

Μην τα φοβάσαι! Η δικιά μου που είναι καπετάν Δερβέναγας και όλο τα κοπανάει κάτω μια χαρά αντέχει!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

fairy's mom μια απτα ιδια στο τελος με τοση πελατεια απο Ελλαδα και με τετοιο τζιρο που τους κανουμε ελπιζω να μας κανουν τιποτα ειδικες προσφορες:-D

Καλέ αυτοί θα αναρωτιούνται με τόση οικονομική κρίση πού τα βρίσκουμε...:D Άντε να τους εξηγήσεις πόσο έχουν εδώ τα βιολογικά - οργανικά προιόντα!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

Δεν αργούν πολύ! Βάλε να ειδοποιηθείς και θα σου στείλουν μειλ όταν έρθει το προιον που θέλεις.

Μην τα φοβάσαι! Η δικιά μου που είναι καπετάν Δερβέναγας και όλο τα κοπανάει κάτω μια χαρά αντέχει!

μακαρι :) μια χαρα τοτε..ειχαμε κατι αλλα stainless steel (οχι τα προαναφερθεντα) πιο πριν, και απο τη κακομεταχειριση, τα δαγκωματα κλπ στο στομιο ειχε φυγει η μπογια (%#$#$^ μπλιαχ!), ειχαν ψιλοστραβωσει και ειχαν πολλα βαθουλωματα. Εκαναν τη δουλεια τους αλλα τα μωρα δαγκωσαν και λιγο μπογια οποτε...αποσυρση!!

Εμεις εχουμε το safe sippy http://www.mybabycenter.gr/index.php?target=products&product_id=29898 και η μικρη το εχει βολευτει παρα πολυ μαλιστα πινει απο το καλαμακι μονο και ειναι και ανθεκτικο (τοχει κανει σφεντονα απειρες φορες;)). Να σε ρωτησω ομως τι εννοουσες με την επιστρωση για να εχω το νου μου:shock: . Εκτος αν εννοεις τα ανταλλακτικα που απο καλαμακι το κανεις κυπελακι, τα οποια ομως για να βγουν πρεπει να ξεβιδωσεις το πανω μερος του ποτηριου και ειναι δυσκολο να το κανει ενα παιδακι.

μου φαινεται το διαβασα σε ενα review - (μαλλον διαβασα too many reviews!) - οτι στο εσωτερικο του εχει μια επιστρωση. Απο οτι καταλαβα το υγρο δεν ερχεται σε επαφη κατευθειαν με το stainless steel αλλα με μια επιστρωση απο ενα αλλο υλικο. Εσυ που το εχεις μπορεις να το καταλαβεις αν ισχυει (κανεις αλλος δε το ειπε παντως)... Θα το ψαξω και αν το ξαναβρω θα βαλω το λινκ.

Καλέ αυτοί θα αναρωτιούνται με τόση οικονομική κρίση πού τα βρίσκουμε...:D Άντε να τους εξηγήσεις πόσο έχουν εδώ τα βιολογικά - οργανικά προιόντα!

Έλα ντε, σκέψου πόσα βγάζουνε οι έμποροι εδώ πέρα για να μας συμφέρει τόσο να ψωνίζουμε από Αμερική!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Έλα ντε, σκέψου πόσα βγάζουνε οι έμποροι εδώ πέρα για να μας συμφέρει τόσο να ψωνίζουμε από Αμερική!

Kai πέρα από το οικονομικό κομμάτι που είναι δράμα, τι να πεις για την ποιότητα. Δεν μπορώ να συγκρίνω πχ ένα ταχίνι από ωμο σουσάμι με ένα από ψημένο...

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Kai πέρα από το οικονομικό κομμάτι που είναι δράμα' date=' τι να πεις για την ποιότητα. Δεν μπορώ να συγκρίνω πχ ένα ταχίνι από ωμο σουσάμι με ένα από ψημένο...[/quote']

Παντως μου κανει εντυπωση τα στοιχεια που εχει το iherb για την ημερομηνια λήξης των προιοντων. Τα συμβατικα καλλυντικα/προιοντα ομορφιας έχουν ημερομηνια λήξης το πολύ 12Μ από το άνοιγμα (απο οτι δειχνει το σηματακι πισω), δεν πρεπει να τα βαζεις λεει αν περασει ο καιρος αυτος.. Ενω τα προιοντα στο iherb λενε μεχρι 2013 κλπ, σε οσα εχω κοιταξει τουλαχιστο 2 χρονια μετα. Τωρα αυτο ειναι καλο υποθετω; Τα αλλα με τοσα συντηρητικα δεν κρατανε..

Διαφημίσεις

Ενω τα προιοντα στο iherb λενε μεχρι 2013 κλπ, σε οσα εχω κοιταξει τουλαχιστο 2 χρονια μετα. Τωρα αυτο ειναι καλο υποθετω; Τα αλλα με τοσα συντηρητικα δεν κρατανε..

Aν δεν τα ανοίξεις θα πάνε μέχρι το 2013 για παράδειγμα.

Αν τα ανοίξεις κρατάνε για 12-18 μήνες περίπου.

Aν δεν τα ανοίξεις θα πάνε μέχρι το 2013 για παράδειγμα.

Αν τα ανοίξεις κρατάνε για 12-18 μήνες περίπου.

α, οκ, ετσι βγαζει νοημα, ευχαριστώ

Και κατι αλλο, ενα αφρολουτρο απο iherb μου εφτασε σπασμένο-ειχε χυθει ολο έξω :cry:. Ειναι προθυμοι να το αντικαταστήσουν; σας εχει τύχει;

κορίτσια καλησπέρα, επειδή οι σελίδες είναι πολλές και ο χρόνος λίγος :wink:

μπορεί κάποια κοπέλα να με βοηθήσει στο εξής: ψαχνω κάποιο προιόν ή μιξη προιόντων για να αντικαταστήσω την χλωρίνη. 3 πνευμονολόγοι μου απαγόρευσαν την χρήση της καθως και το οινόπνευμα ως μέσο απολύμανσης.

Πήρα dettol αλλά θα ήθελα κάποιο φυσικό ή βιολογικό που να απολυμαίνει (κυρίως για τι μπάνιο,παιχνίδια κλπ)

Καμιά συμβουλή απ'τους ειδικούς?? :):):)

4Xjop3.png

http://www.goodnessdirect.co.uk/cgi-local/frameset/detail/905638_Bentley_Organic_Toy_Sanitizer_500ml.html

Εγώ πήρα αυτό για τα παιχνίδια της μικρής, το γιογιό, το μπανάκι της κλπ. Αλλά υπάρχουν καθαριστικά της Sonnet που θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις για απολύμανση ή το κλασικό σχήμα της Soevan σόδα με ξύδι

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

α, οκ, ετσι βγαζει νοημα, ευχαριστώ

Και κατι αλλο, ενα αφρολουτρο απο iherb μου εφτασε σπασμένο-ειχε χυθει ολο έξω :cry:. Ειναι προθυμοι να το αντικαταστήσουν; σας εχει τύχει;

Μου εχει τυχει και μου επεστρεψαν αμεσα τα χρηματα στην καρτα....

Τους εξηγησα οτι η συσκευασια που του ειχαν κανει δεν ηταν κι η καλυτερη...ενα απλο δεσιμο με ταινια στο στομιο.

Από τότε που ανακάλυψα το iherb σχεδόν κατήργησα τα μαγαζιά με τα βιολογικά! Χθες πήρα αγριόριζο και κόκκινη κινοά.

:rolleyes::rolleyes:κι εγω!!

Σε παρακαλω μπορεις να μου δωσεις λινκ για το αγριορυζο??

3 πνευμονολόγοι μου απαγόρευσαν την χρήση της καθως και το οινόπνευμα ως μέσο απολύμανσης.

το οινοπνευμα γιατι???θελω να πω...συγκεκριμενα για εσενα η γενικα δεν ειναι οτι καλυτερο οπως η χλωρινη??

καλησπέρα κορίτσια, έχω παρακολουθήσει λίγο το θέμα και διαπιστώνω ότι τα περισσότερα που αναφέρετε τα βρίσκω στο σούπερ μάρκετ μας και πολύ χαίρομαι!

μια γρήγορη ερώτηση: θέλω να πάρω tea tree oil για να το χρησιμοποιώ στο πλυντήριο για τα ρούχα της μικρής, γιατί τα πλυντήρια εδώ είναι κοινόχρηστα, πλένει όλη η πολυκατοικία στα ίδια. Αν θυμάμαι καλά έχει απολυμαντικές ιδιότητες, σωστά; Το προσθέτω στη θήκη του απορρυπαντικού από την αρχή της πλύσης; Σε ποια ποσότητα;

Ευχαριστώ! :D

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

μια γρήγορη ερώτηση: θέλω να πάρω tea tree oil για να το χρησιμοποιώ στο πλυντήριο για τα ρούχα της μικρής, γιατί τα πλυντήρια εδώ είναι κοινόχρηστα, πλένει όλη η πολυκατοικία στα ίδια.

Συγνωμη για το ασχετο, αλλα ανεκαθεν ειχα αυτη την απορια. Γιατι τα πλυντηρια εκει ειναι κοινοχρηστα και δεν παιρνει ο καθενας το δικο του?:confused:

Αυτό είναι το αγριόρυζο: http://www.iherb.com/Lundberg-Organic-Wild-Rice-8-oz-227-g/13468?at=0

Τελευταία μου είχε στείλει σε ποσότητα μια φίλη μου από τον Καναδα.

Το μούλιαζα όλο το βράδυ και δεν χρειαζότανε βράσιμο. Το κρατούσα στο ψυγείο και το πρόσθετα στις σαλάτες (έτσι μου είχε πει ότι συνηθίζουν να το σερβίρουν εκεί) και γινόντουσαν πολύ νόστιμες.

Εγώ βάζω 7-10 σταγόνες ΤΤΟ στη θήκη του απορρυπαντικού αλλά όχι σ' όλες τις πλύσεις, σε ρούχα όπως πετσέτες μπάνιου, χεριών και κουζίνας, πανάκια καθαρισμού, εσώρουχα κτλ.

Κι εγώ τόσα χρόνια στην Αγγλία κοινόχρηστα πλυντήρια και στεγνωτήρια χρησιμοποιούσα. Δεν ήτανε και τα καλύτερα αλλά επειδή είναι μεγάλα-επαγγελματικά τελείωνα όλη την μπουγάδα μου της βδομάδας (πλύσιμο-στέγνωμα) σε λιγότερο από ώρα!

http://www.goodnessdirect.co.uk/cgi-local/frameset/detail/905638_Bentley_Organic_Toy_Sanitizer_500ml.html

Εγώ πήρα αυτό για τα παιχνίδια της μικρής' date=' το γιογιό, το μπανάκι της κλπ. Αλλά υπάρχουν καθαριστικά της Sonnet που θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις για απολύμανση ή το κλασικό σχήμα της Soevan σόδα με ξύδι[/quote']

καλημέρα και ευχαριστώ γαι την απάντηση :)

θα το δοκιμάσω σίγουρα αυτό που προτείνεις για τα παιχνίδια κλπ πράγματα των παιδιών.

Τα άλλα που αναφερεις της Sonnet για απολύμανση σπιτιού θα τα βρώ στο ίδιο σάιτ? δεν το έψαξα καθόλου για αυτό ρωτάω:D:D:D

Όσο για το οινόπνευμα το είχε πει ένας γιατρός σε μια φίλη που ειχε τα παιδιά της στο νοσκομείο με βροχιολίτιδα. Οι έντονες μυριωδές πειράζουν στο άσθμα και είπα να το καταργήσω και αυτό ;);)

4Xjop3.png

Μου εχει τυχει και μου επεστρεψαν αμεσα τα χρηματα στην καρτα....

Τους εξηγησα οτι η συσκευασια που του ειχαν κανει δεν ηταν κι η καλυτερη...ενα απλο δεσιμο με ταινια στο στομιο.

Ετσι μου τα εβαλαν και εμενα ολα τα μπουκαλακια. Ε,το ενα δεν αντεξε, παει. Ειπαν για ρεφαντ. (μου εκανε εντυπωση που αμεσως ανανεωσαν την παραγγελια στο σαιτ, σβηνοντας το προιον με σημειωση damaged και ανανεωση του ποσου !!). Ευχαριστώ για την απαντηση!

Εγώ βάζω 7-10 σταγόνες ΤΤΟ στη θήκη του απορρυπαντικού αλλά όχι σ' όλες τις πλύσεις, σε ρούχα όπως πετσέτες μπάνιου, χεριών και κουζίνας, πανάκια καθαρισμού, εσώρουχα κτλ.

Κι εγώ τόσα χρόνια στην Αγγλία κοινόχρηστα πλυντήρια και στεγνωτήρια χρησιμοποιούσα. Δεν ήτανε και τα καλύτερα αλλά επειδή είναι μεγάλα-επαγγελματικά τελείωνα όλη την μπουγάδα μου της βδομάδας (πλύσιμο-στέγνωμα) σε λιγότερο από ώρα!

Ευχαριστώ για την απάντηση, το θέλω πιο πολύ για τα ρούχα του μωρού, ίσως και τα δικά μας εσώρουχα και τέτοια. Είδα στο Σ/Μ έχουν ένα μπουκαλάκι με λίγα ml γύρω στα 7-8 δολάρια, θα το δοκιμάσω και μετά θα το παραγγείλω και από iherb.

ΤΑΡΑ δεν ξέρω με ποια λογική έχουν κοινόχρηστα πλυντήρια, όντως βολεύουν λόγω μεγέθους, αλλά από την άλλη η πλύση διαρκεί 36 λεπτά μόνο :shock: και η υψηλότερη θερμοκρασία είναι οι 60 βαθμοί. Η θερμοκρασία δεν με ενοχλεί τόσο, τα περισσότερα στους 40 τα πλένω, αλλά σε 36 λεπτά ούτε να μουλιάσουν δεν προλαβαίνουν τα ρούχα :|

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Κοριτσια θέλω να πάρω πραγματα απο το apo-rot.de που τα έχει πολυ φτηνότερα απο αλλα σαιτ. Εχει παρει καμια σας, ειχατε κανενα προβλημα; Απαντανε σε αγγλικο email, αν χρειαστει κατι να τους πω δεν ξερω Γερμανικα; τι να κανω, να το τολμησω;

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...