Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

το μωρο κατεβηκε νωρις!

Recommended Posts

πριν απο λιγο γυρισα απο τον γιατρο πηγα γιατι ενιωθα πολυ πιεση χαμηλα

και με ειδε και μου ειπε οτι το μωρο εχει κατεβει κανονικα μετα με εστειλε

για υπερηχο και βρηκαν το μωρο 2 εβδομαδες μικροτερο δηλαδη ειμαι 33

εβδομαδων πολυ νωρις για να γεννηθει το βαρος του ειναι 2090 μικρο δηλαδη και μου εγραψε να κανω ενεσεις για να μπορει το μωρο να αναπνευει σωστα. :(

μου ειπε οτι θα πρεπει να πηγαινω καθε εβδομαδα για να το ακουμε και

αν σταματησω να το ακουω να παω επειγοντος!!! εχω τρελαθει απο το αγχος μην παθει κατι το μωρακι μου :cry::cry:

ξερει καμια σας καμια τετοια περιπτωση?

Διαφημίσεις

δεν ξέρω κάτι αλλά ηρέμησε γιατί το άγχος δεν διευκολύνει την κατάσταση.ακολούθησε τις οδηγίες του γιατρού σου και να μην κουράζεσαι.σου εύχομαι ολόψυχα όλα να πάνε καλά :lol:

DoUwp3.png

Aρχικά 2090 για την εβδομάδα που είσαι είναι μια χαρά βάρος!

Οι ενέσεις που σου έδωσε υποθέτω πως είναι κορτιζόνη που πολλοί γιατροί δίνουν για την επίσπευση της τελειοποίησης των πνευμόνων ώστε αν γεννήσεις πρόωρα να μην έχει αναπνευστικό πρόβλημα το μωράκι. Πολλοί γιατροί τις δίνουν και σε μαμάδες στον 8ο μήνα, χωρίς να υπάρχει πρόβλημα.

Προσπάθησε να διατηρήσεις όσο μπορείς την ψυχραιμία σου, δεν είναι κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί, και προσπάθησε να κάνεις καλή διατροφή, μην σου κοπεί η όρεξη από το άνχος ε?! Πρέπει να τρως να πάρει βάρος το μωράκι ε?!

Και το κάθε εβδομάδα δεν είναι ανησυχητικό που σου είπε να σε βλέπει αν συνέβαινε κάτι σοβαρό θα σου έλεγε μέρα παρά μέρα όπως εμένα που είχα 2πλη περιτύλιξη ομφάλιου λώρου. Εξάλλου δεν το προτιμάς και εσύ να πηγαίνεις πιο συχνά να σου φεύγει το άνχος?

Α! μην κουράζεσαι ιδιαίτερα, δηλαδή όχι σκάλες όχι περπάτημα όχι δουλειές όχι βάρη, ξέρεις μην στα λέω και γίνομαι κουραστική.

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!

σας ευχαριστω βρε κοριτσια για τις απαντησεις σας!!!

Βικη μου ναι ειναι ενεσεις κορτιζονης,

με χαλαρωσες με αυτα που μου ειπες αλλα δεν την κοβω να αντεξει παραπανω απο μια εβδομαδα το νιωθω να με πιεζει συνεχως τι να πω

μακαρι να πανε ολα καλα :cry::cry::cry:

α βρε παιδια τωρα ειδε οτι το μωρο ειναι μικροτερο 2 εβδομαδες ?

δεν μπορουσε να το δει πριν?ειναι λαθος του γιατρου η δεν φαινοταν νωριτερα?

Διαφημίσεις

Aχ TZOYTZA μου, μολις το διαβασα. :(:(:( Μην στεναχωριεσαι ολα θα πανε καλα. Πιστευω οτι θα μπορουσε να το ειχε δει νωριτερα, γιατι αναλογα με την βδομαδα που εισαι, εχει και το μωρο την αναλογη αναπτυξη. Εκτος και αν ηταν φυσιολογικα μεχρι τωρα και δεν ειδε κατι περιεργο.

Αυτα που λεει η Βικυ παντως ειναι καθυσηχαστικα. Ολα καλα θα πανε!

Aρχικά 2090 για την εβδομάδα που είσαι είναι μια χαρά βάρος!

Οι ενέσεις που σου έδωσε υποθέτω πως είναι κορτιζόνη που πολλοί γιατροί δίνουν για την επίσπευση της τελειοποίησης των πνευμόνων ώστε αν γεννήσεις πρόωρα να μην έχει αναπνευστικό πρόβλημα το μωράκι. Πολλοί γιατροί τις δίνουν και σε μαμάδες στον 8ο μήνα, χωρίς να υπάρχει πρόβλημα.

Προσπάθησε να διατηρήσεις όσο μπορείς την ψυχραιμία σου, δεν είναι κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί, και προσπάθησε να κάνεις καλή διατροφή, μην σου κοπεί η όρεξη από το άνχος ε?! Πρέπει να τρως να πάρει βάρος το μωράκι ε?!

Και το κάθε εβδομάδα δεν είναι ανησυχητικό που σου είπε να σε βλέπει αν συνέβαινε κάτι σοβαρό θα σου έλεγε μέρα παρά μέρα όπως εμένα που είχα 2πλη περιτύλιξη ομφάλιου λώρου. Εξάλλου δεν το προτιμάς και εσύ να πηγαίνεις πιο συχνά να σου φεύγει το άνχος?

Α! μην κουράζεσαι ιδιαίτερα, δηλαδή όχι σκάλες όχι περπάτημα όχι δουλειές όχι βάρη, ξέρεις μην στα λέω και γίνομαι κουραστική.

συμφωνω απολυτα,καλη διατροχη,οχι κουραση καθολου αγχος..ολα θα πανε καλα!!!!!!

my baby was my reborn...

σας ευχαριστω βρε κοριτσια για τις απαντησεις σας!!!

Βικη μου ναι ειναι ενεσεις κορτιζονης,

με χαλαρωσες με αυτα που μου ειπες αλλα δεν την κοβω να αντεξει παραπανω απο μια εβδομαδα το νιωθω να με πιεζει συνεχως τι να πω

μακαρι να πανε ολα καλα :cry::cry::cry:

α βρε παιδια τωρα ειδε οτι το μωρο ειναι μικροτερο 2 εβδομαδες ?

δεν μπορουσε να το δει πριν?ειναι λαθος του γιατρου η δεν φαινοταν νωριτερα?

καλά... μην το παίρνεις και τόσο τις μετρητοίς αυτό...

ίσως να είσαι στις σωστές βδομάδες και το μωρούλι σου να είναι πιο μικροκαμωμένο ή έτσι να δείχνει... μην τρελαίνεσαι!

Αντιλαμβάνομαι το άγχος και την αγωνία σου μιας που όταν είμαστε έγκυες αγχωνόμαστε με το παραμικρό... όμως πίστεψε με αυτό που σου συμβαίνει δεν είναι και τραγικό! Το πολύ πολύ να τρέχει κάποιος να πλένει μωρουδιακά πιο νωρίς :lol:

Ολα καλά θα πάνε... ηρέμισε και χαλάρωσε :D

Η δουλειά του γιατρού σου είναι να αγχώνεται και να κάνει τα πάντα ώστε να είναι σίγουρος ότι όλα πηγαίνουν καλά συνεχώς

Αν όντως υπήρχε σοβαρό πρόβλημα θα σε έβαζε να πηγαίνεις κάθε δυο τρεις μέρες...

Επίσης... όσο τα μωράκια μεγαλώνουν ισως να μην το ακους για πολλές ώρες.. μη σε πιάσει πανικός...

Λάβε επίσης υπόψη σου ότι ΑΝ κάτι δεν πηγαίνει καλά θα το καταλάβεις από ένστικτο :wink:

Χαλάρωσε λοιπόν κι ολα καλά θα πάνε :)

Διαφημίσεις

ΤΖΟΥΤΖΑ ηρέμησε μην αγχώνεσαι, εγώ είχα και τα δύο μου παιδιά χαμηλά από πολύ νωρίς. Οι ενέσεις που σου έδωσε βοηθάνε πολύ αν τελικά γεννηθεί το μωρό πριν τις 36 εβδομάδες. Και συμφωνώ με τη ΒΙΚΥ δεν ειναι ανησυχητικό το ότι σου είπε να πηγαίνεις κάθε βδομάδα. Ίσα ίσα που θα έχεις τον έλεγχο έτσι, θα ξέρεις τι γίνεται!

Στα είπε και η ΒΙΚΥ πριν, όχι σκάλες κλπ κλπ, τα ξέρεις, ελπίζω να είσαι ΦΡΟΝΙΜΟ κορίτσι και να μην κάνεις ταρζανιές!!! Κάτσε ξεκουράσου ... γιατί στο κάτω κάτω... πότε θα ξαναξεκουραστείς??? Τελευταία σου ευκαιρία είναι! (Μου τα λέγανε και μένα τότε... και έλεγα... ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ...!! :lol::lol: )

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

εμενα η μικρη ηταν χαμηλα απο τον 6ο μηνα.. και τι συνεστησε ο γιατρος? ξαπλα.. πολυ ξαπλα ομως! στο τελος φαντασου ειχε ανεβει τοσο ψηλαπου δεν ελεγε να κατεβει για να βγει! μην ανυσηχεις αρκει να προσεχεις τις κινησεις σου και να μην εχεις αγχος!

ολα θα πανε καλα!

Τζούτζα, εμένα στην προηγούμενη εγκυμοσύνη μου, ακριβλως στην εβδομάδα που είσαι, το μωρό είχε πάρει την κατιούσα, ήταν έτοιμο να βγεί και μόνο 1900 γρ....Ούτε ενέσεις κορτιζόνης μου έδωσε, ούτε τίποτα. Μου είπε ξεκούραση. Η αλήθεια είναι ότι ψιλοκουραζόμουν πριν. Να μη στα πολυλογώ γέννησα τελειόμηνα και με καισαρική (διότι μετά άλλαξε γνώμη και δεν έλεγε να βγεί( και ενώ μου έλεγαν ότι θα είναι 2500 γρ ήταν 2800, μια χαρά....Μην ανησυχείς, έχω ακούσει εκατοντάδες τέτοιες περιπτώσεις....

Τζούτζα δεν έχω καταλαβει καλά, το μωρό είναι μικρό για την ηλικία κύησης ή έχει γίνει λάθος στον υπέρηχο?

Αν έχει γίνει λάθος στην μέτρηση της ηλικίας κύησης δεν θα έιχε λόγο να σου δώσει κορτιζόνη.

Ισως η ανάπτυξή του δεν είναι η αναμενόμενη (αυτό δεν σημαίνει κατα ανάγκην κάτι κακό αλλά πρέπει να ερευνηθεί), για τον λόγο αυτό, αν σταματήσει η ανάπτυξή του θα πρέπει να στο πάρουν. Ομως είσαι ήδη σε καλή εβδομάδα κύησης και το μωρό σου έχει ένα καλό βάρος που σου επιτρέπει να ελπίζεις ότι αν -ω μοι γέννητω- συνέβαινε κάτι τέτοιο, να μην χρειαστει ούτε στην μονάδα να μπει. Ολα καλά δηλαδή με την κύηση.

Κορτιζόνη έχω κάνει και εγώ από τον 6ο μήνα, 4 ενέσεις, για τον ίδιο λόγο.

Κρίνω εκ των υστέρων ότι ήταν απολύτως αναγκαίες και βοήθησαν το παιδί μου να αναπνεύσει και να κλάψει κατά την έξοδο, παρόλο που ήταν αρκετά λιποβαρές.

Εύχομαι όλα να πάνε καλά και να μας κρατάς, αν θες, ενήμερες..

Διαφημίσεις

Aχ βρε κοριτσια σας ευχαριστω παρα πολυυυυυυυυυυυυ για το

κουραγιο που μου δινετε ειμαι πολυ χαρουμενη που βρηκα το parents

μονο εσεις με καταλαβενετε!!!!!!!

ευχαριστω και παλι

Ψυχραιμια!!!

Μια φιλη μου με το ιδιο ακριβως συμπτωμα δλδ μωρο σε θεση απο τις 33 εβδομαδες αλλα με πολυ λιγοτερο βαρος εκανε πριν 20 μερες την κουκλιτσα της στις 36 εβδομαδες κ κατι με βαρος την ωρα της γεννησης 2100 αρα μην μου στεναχωριεσαι. Κανε οτι σου ειπε, ξεκουρασου κ ολα θα πανε καλα.

Μην αγχωθεις...

Aχ βρε κοριτσια σας ευχαριστω παρα πολυυυυυυυυυυυυ για το

κουραγιο που μου δινετε ειμαι πολυ χαρουμενη που βρηκα το parents

μονο εσεις με καταλαβενετε!!!!!!!

ευχαριστω και παλι

glitterfriend8.gif

Τζούτζα μην ανησυχείς και ξεκουράσου...Το ότι το μωρό φαίνεται μικρότερο ίσως να έχει σχέση μόνο με τη μονή ομφαλική αρτηρία, έτσι δεν είναι? Στην προηγούμενη επίσκεψή σου ήταν μια χαρά για την εβδομάδα που ήσουν απ' ότι θυμάμαι. Επειδή κι εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα μου είπαν ότι μάλλον δεν θα κάνω μεγάλο μωρό, δηλαδή ενώ την κόρη μου την είχα γεννήσει 3100 9 μέρες πριν την ΠΗΤ, μάλλον ό μικρός θα γεννηθεί γύρω στα 2500 κιλά(αυτά είναι προβέψεις βέβαια). Πάντως και στην κόρη μου μου την είχαν βρει πολύ χαμηλά(είχε σχεδόν εμπεδωθεί) στις 31 εβδομάδες που ήταν περίπου 1500 γρ. Έκανα τις κορτιζόνες μου και άρχισα να μένω ώρες ξαπλωμένη με τα πόδια ανασηκωμένα(παλιά πρακτική,αλλά δεν έχανα και τίποτα)και φυσικά έκοψα τα βάρη, τις σκάλες, το πολύ περπάτημα, τις δουλειές του σπιτιού και έφτασα να γεννήσω κοντά στην ΠΗΤ.Και δεν πειράζει να σε βλέπει κάθε εβδομάδα. Το αντίθετο μάλιστα...Άντε υπομονή , ξεκούραση και όχι άγχος και είμαι σίγουρη ότι θα γεννήσεις κανονικά στην ώρα σου...

.png .png

Δεν θα πρωτοτυπήσω θα σου πω και γω να μην ανυσηχείς , ξεκούραση κλπ. Το μωρό έχει καλό βάρος , εγώ γέννησα 34η εβδομάδα , 2480 γρ. Οι ενέσεις είναι για να αναπτυχθούν τα πνευμονάκια του και να μπορέσει να αναπνεύσει καλύτερα σε περίπτωση που θα γεννηθεί πρόωρα ! Σκέψου εμένα με αφαιξομετάγγιση και ίκτερο κάθισε μόνο μια εβδομάδα μέσα στην θερμοκοιτίδα γιατί είχε καλό βάρος ! Ξεκούραση και φαγητό ! :)

Μη στενοχωρίεσαι καθόλου κι εγώ τα ίδια έιχα.. Εμένα ειχε κατέβει χαμηλά από τον 8ο και μάλιστα έιχα και διαστολή :cry: Από 18 Μαιου μέχρι 21 Ιουνίου που γέννησα ήμουν στην ξαπλα, εκανα κι αυτές τις ενεσεις.... Η μικρή γεννήθηκε 20 μέρες νωρίτερα (δεν πήγαινε άλλο) και ήταν 2700.. Δεν μπήκε σε θερμοκοιτίδα ήταν μια χαρά.. :lol:

oaiqp2.pngm9YLp2.png

Τα κορίτσια σου δώσανε τόσες συμβουλές και λύσεις που εγώ το μόνο που έχω να πω είναι...απόλαυσε την τεμπελιά!!!!!Σε λίγο καιρό θα αναπολείς τις ατέλειωτες μέρες χαλαρής ξάπλας στον καναπέ!!! :D:D:D

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...