Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ακοογραμμα-κρεατακια-λογοθεραπειες

Recommended Posts

ρε συ δε προκειται να κατσει ο Β που να χτυπιομαστε!!! θα παρει ολα τα καλωδια παρεα!

οσο για νυστα και να κοιμηθει εκει, και αυτο το αποκλειω!

μεθη?????

η αναπτυξιολογος το ειπε

και πηραμε εναν ωρυλα του Πεντελη για να κλεισω ραντεβου νωριτερα

και ελεγε στη γνωστη μου

και νομιζετε οτι ειναι απλο και διαφορα.....

ουφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφ

ωτιτιδες δεν εχουμε

αντιδρα σε ολα

μπελα θελουμε να βαλουμε παλι, το βλεπω

α ρε Λια, ου μπλεξεις.....

kKZUp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 55
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ναι.....αυτο το τελευταιο ειναι ολο το ζουμι........

υπομονη παντως,μεσα στο προγραμμα ειναι ολα...

κ του χρονου θα τα σκεφτομαστε κ θα γελαμε παρεα.......

παντως κ λογοθεραπειες εστω κ υποστηρικτικα να κανει,καλο θα ειναι,γιατι θα φτιαξει κ ο χαρακτηρας του γενικα....

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 2.11.06 ΒΕΝΕΤΙΑ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ 18.12.07 ΕΦΡΑΙΜ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 11.04.09

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 3.09.10 Κ ΘΗΛΑΖΕΙ......

Λε φιλενάδες είχα κάνει στην μικρή το πρώτο ακουόγραμμα μια εβδομάδα μετά το χειρουργείο δηλ. 18 μηνών και το δεύτερο ακριβώς 2 χρονών.

Συνεργάζονται τα παιδιά και οι γιατροί έχουν τον τρόπο τους με παιχνίδια να τα κάνουν να κάτσουν ήσυχα!!!!!!

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

τελικα το ακουογραμμα ειναι απλο η δυσκολο????? ειμαστε και εμεις για τετοιο για τον Β. Για Αγ Σοφια μου ειπανε παρε Ιουλη για ραντεβου τον Αυγουστο και βαλε!!!

και ψαχνω με γνωστο για Παιδων Πεντελης τωρα, να ειμαι σιγουρη οτι δεν εχουμε θεμα με αυτια.

Τεμπελης εισαι Β και σε μπελα με βαζεις !!!!!:D:D:D:D:D

αρχιζω να μετραω υποτειπωδης προτασεις που κανει

να δουμε , παμε για λογοθεραπειες η οχι???!

Επειδη κι εμενα αργουσε πολυ το ραντεβου για ακουογραμμα στο Παιδων, εκλεισα στο Αττικο Νοσοκομειο που ηταν σχεδον αμεσο... Καθε Πεμπτη (περισυ τουλαχιστον) το τμημα των ωρυλαδων ειναι για παιδια... Πηγαμε δυο φορες επειδη την πρωτη η μικρη δεν συνεργαστηκε, την εβαλαν σε ενα δωματιο με διαφορα παιχνιδακια, της φορεσαν ακουστικα στα αυτια και επρεπε οταν ακουγε ηχο να λεει "ναι" ή να σηκωνει το χερακι της ψηλα... Το καναμε περισυ τετοιο καιρο που η μικρη ειχε κλεισει τα 3. Μας ειχαν πει την πρωτη φορα που δεν συνεργαστηκε οτι θα κλεισουμε παλι ραντεβου κι αν δεν συνεργαζοταν παλι θα επρεπε να κανει μεθη... Το αποφυγαμε ομως...

Γατουλα το παιδακι σου ειναι μικρουλη ακομα, καλα κανεις και το ψαχνεις φυσικα, κι εγω απο τα 2,5 μπηκα στην ολη διαδικασια, φετος κανουμε λογοθεραπεια αλλα απο τα 3 και μετα η μικρη ξεκινησε να μιλαει... Η αρθρωση βεβαια δεν ειναι καλη, ομως επιτελους εκανε προτασεις, οι συλλαβες ηταν σωστες (οχι στην αρθρωση αλλα δεν "ετρωγε" συλλαβες απο τις λεξεις), αρχισε να χρησιμοποιει συνδετικα και επιτελους να κανει προτασεις με αρκετες λεξεις... Μηπως ομως να τον αφησεις λιιιιγο ακομα και να το δεις παλι μετα τον Σεπτεμβρη?

LCizp3.pngI0Pwp3.png

Διαφημίσεις

Λε φιλενάδες είχα κάνει στην μικρή το πρώτο ακουόγραμμα μια εβδομάδα μετά το χειρουργείο δηλ. 18 μηνών και το δεύτερο ακριβώς 2 χρονών.

Συνεργάζονται τα παιδιά και οι γιατροί έχουν τον τρόπο τους με παιχνίδια να τα κάνουν να κάτσουν ήσυχα!!!!!!

xa!!!η δικια μου δε συνεργαζεται ουτε κοτσιδακια να της κανω.....δεν την ειδες???????

eleni_k,ετσι ακριβως οπως λες μιλαει η βενετια μου.στην αρχη νομιζα οτι ηταν επειδη μιμουταν τον αδελφο της που εχει αυτισμο,αλλα τελικα ο δημητρης μετα απο ενα χρονο λογοθεραπειες μιλαει πεντακαθαρα (ακομα κ το "ρ") κι αυτη ακομα....

απλα μας ειπαν να μην αρχισει λογοθεραπειες πριν να ξεκαθαριστει το θεμα με τ αυτια,μαλλον γιατι ειναι διαφορετικος ο τροπος προσεγγισης αν το θεμα προερχεται απο μη καλη ακοη...

προς το παρον κανει μια εργοθεραπεια την εβδομαδα,για ν αποκτησει θεραπευτικη σχεση (κ να ειναι πιο ευκολο μετα να κατσει με τη λογοθεραπευτρια),αλλα κ υποστηρικτικα,γιατι εχει μεινει λιιιγο πισω επειδη ασχολουμαι πολλες ωρες με το δημητρη (που το εχει περισσοτερο αναγκη)

γατουλα,για το σαραβακο εχω ακουσει τα καλυτερα,αλλα δυστυχως μου πεφτει πολυ μακρυα η πεντελη σε περιπτωση νοσηλιας,κ το σεπτεμβρη θα ειμαι κ λεχωνα,οποτε θα ειναι "λιγο" στενα τα πραγματα...

σιγουρα θα παω σ αυτον αν χρειαστω κ δευτερη γνωμη...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 2.11.06 ΒΕΝΕΤΙΑ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ 18.12.07 ΕΦΡΑΙΜ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 11.04.09

εμενα να δεις ποσο μακρυα μου πεφτει!

ηλιουπολη-πεντελη

μετα να τον παω σταθμο?

να πω κηφισιας που δουλευω?

να τον παρω μαζι?

θα φαει ολα τα καλωδια???

χοχοχοχοχοχοχο

kKZUp2.png

εμενα να δεις ποσο μακρυα μου πεφτει!

ηλιουπολη-πεντελη

μετα να τον παω σταθμο?

να πω κηφισιας που δουλευω?

να τον παρω μαζι?

θα φαει ολα τα καλωδια???

χοχοχοχοχοχοχο

η δικια μου φανταζομαι οτι θα δεσει το γιατρο στην καρεκλα με τα καλωδια,οπως βλεπουμε σε κατι κωμικες ταινιες να κανουν τα μικρα με τη baby sitter...τους εχει σε μεγαααλη υποληψη τους γιατρους....μαλλον πρεπει να τους φερουμε σ επαφη (τη βενετια με το βασιλη σου) να δουμε αν θα καταστρωσουν σχεδιο εξοντωσης του ανθρωπινου ειδους......

παντως στον ωρλ καθησε (σχετικα)καλα...μονο οταν της εβαλε ενα εργαλειο που ανοιγει το ρουθουνι για να δει μεσα δυσανασχετησε κ αρχισε να κλωτσαει,φωναζει κλπ,αλλα κι εμενα αν μου το εκαναν αυτο,μαλλον το ιδιο θα εκανα...

Διαφημίσεις

Ρε κορίτσια να ρωτήσω κάτι; ο ΟΡΛ με την απλή εξέταση δεν βλέπει αν ακούει ένα παιδί καλά; πρέπει να μπαίνουν σε αυτή την διαδικασία τα παιδάκια;

ο ωρλ με την απλη εξεταση βλεπει αν ακουει η δεν ακουει το παιδι...στη δικη μας περιπτωση το ζητουμενο ειναι αν ακουει καποιες συχνοτητες κ σε ποιο ποσοστο,γι αυτο κ γινεται η εξεταση...δεν ειναι ευχαριστη κ μακαρι να γινοταν να μη την κανω,αλλα προλαβαινω ετσι τα χειροτερα κ θα βοηθησω το παιδι μου τωρα που ειναι νωρις,επειδη απο εμπειρια ξερω οτι οσο νωριτερα,τοσο καλυτερα ειναι τ αποτελεσματα...(εχω τρανταχτο παραδειγμα το δημητρη μου)

στοουν φανταζομαι οτι μονο ετσι μπορουν πχ να καταλαβουν μια απλη μορφη βαρυκοιας

το λενε και καλα σε οσα εχουν καθυστερηση λογου η πολλες ωτιτιδες για προληψη

κατσε και εσυ στην ουρα για οδηγιες χαχαχχαχα???????? θα φας ενημερωση μην ανησυχεις

kKZUp2.png

eleni_k,ετσι ακριβως οπως λες μιλαει η βενετια μου.στην αρχη νομιζα οτι ηταν επειδη μιμουταν τον αδελφο της που εχει αυτισμο,αλλα τελικα ο δημητρης μετα απο ενα χρονο λογοθεραπειες μιλαει πεντακαθαρα (ακομα κ το "ρ") κι αυτη ακομα....

απλα μας ειπαν να μην αρχισει λογοθεραπειες πριν να ξεκαθαριστει το θεμα με τ αυτια,μαλλον γιατι ειναι διαφορετικος ο τροπος προσεγγισης αν το θεμα προερχεται απο μη καλη ακοη...

προς το παρον κανει μια εργοθεραπεια την εβδομαδα,για ν αποκτησει θεραπευτικη σχεση (κ να ειναι πιο ευκολο μετα να κατσει με τη λογοθεραπευτρια),αλλα κ υποστηρικτικα,γιατι εχει μεινει λιιιγο πισω επειδη ασχολουμαι πολλες ωρες με το δημητρη (που το εχει περισσοτερο αναγκη)

Βρε κοριτσακι ποσο αξια μανουλα ομως εισαι!!! Σε θαυμαζω theolvas απεριοριστα! Εγω εγκυος μονο ημουν κι ειχα ενα παιδι και ειχα τρελλαθει, εσυ και εγκυος και 3 παιδια, ουτε να το σκεφτω δεν μπορω!

Εχεις δικιο οσον αφορα το οσο γρηγοροτερα επεμβεις τοσο καλυτερα, ομως τις περισσοτερες φορες μπορει απλα να ειναι μια καθυστερηση λογου! Και ποσο διαφορετικες ειναι οι προοπτικες που εχεις αναλογως τον αναπτυξιολογο που θα πας! Εμεις ειχαμε παει στην Θωμαϊδου, διεγνωσε "χειριστικη συμπεριφορα" και καθυστερηση λογου φυσικα και σε συνδυασμο με την εγκυμοσυνη και το νεο μελος που περιμεναμε, μας συνεστησε να ερχεται μια παιδοψυχολογος του Αγλαϊα Κυριακου στο σπιτι μας για να βοηθηθουμε κι εμεις και η μικρη στην ομιλια και στην χειριστικη συμπεριφορα και φυσικα στο να δεχτει καλυτερα το νεο μελος... Για να ειμαι ειλικρινης μου φανηκε λιγο "τραβηγμενο" ολο αυτο αλλα ειπαμε με τον αντρα μου να το κανουμε μηπως το βρουμε μπροστα μας μετα... Οντως μας βοηθησε! Βασικα εμας βοηθησε, μαθαμε πραγματα απο την ψυχολογο απο το τι παιχνιδια ειναι καλυτερα για τα παιδια μεχρι τον τροπο συμπεριφορας της και φυσικα τον τροπο συμπεριφορας μας απεναντι της... Η αναπτυξιολογος ηταν καθετη οτι πριν τα 3μιση δεν πρεπει να κανουμε λογοθεραπεια στα παιδια... Και η επομενη αναπτυξιολογος που πηγαμε το ιδιο μας ειπε... "λογοθεραπεια μετα τα 3μιση"... Τι να πω!

Να πανε ολα καλα, να αρχισει η Βενετια σου ξαφνικα να μιλαει ασταματητα και να σου φυγει κι αυτο το αγχος! Με το καλο το μωρακι σου, να ειναι γερο και τυχερο!

Ρε κορίτσια να ρωτήσω κάτι; ο ΟΡΛ με την απλή εξέταση δεν βλέπει αν ακούει ένα παιδί καλά; πρέπει να μπαίνουν σε αυτή την διαδικασία τα παιδάκια;

Αυτην την απορια ειχα κι εγω αλλα μου ειπαν οτι "το θεμα ειναι τι ακουει και πως το ακουει το παιδι"! Μπορει να μην ακουει καλα τα συμφωνα και αυτος να ειναι ο λογος που τα προφερει λαθος! Τεσπα, αυτη η εξεταση δεν ειναι κατι το φοβερο παντως... Ασε που τα περισσοτερα μεγαλα μαιευτηρια την κανουν με το που γεννιουνται τα παιδια... (αν και οταν ζητησα να την κανουν στον μικρο οταν γεννηθηκε, η μαια μου ειπε οτι σε τοσο μωρο το μονο που θα μπορουν να πουν με σιγουρια ειναι οτι ακουει ή δεν ακουει, τιποτα αλλο)!

LCizp3.pngI0Pwp3.png

Άσε φιλενάδα γιατί δεν έχω με τι να πρωτοαγχωθώ...! περιμένω ενημέρωση...

Αν έχει όμως βαρυκοϊα δεν φαίνεται ρε παιδιά; δεν θα γυρίζει όταν του μιλάς, δεν θα σου επαναλαμβάνει όταν π.χ. του λες πές αυτό, φέρε εκείνο έτσι δεν είναι;

Όπως βλέπετε προσπαθώ να το αποφύγω αν χρειαστεί ....:lol::roll:

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Αγαπητή Theolvas,

Καλημέρα. Πώς πήγε το ακοόγραμμα με την μικρή ? Το κάνατε ? όλα καλά?

...Είμαι να σκάσω σήμερα -και είναι μόνο η αρχή-. Πήγαμε χθες σε παιδοψυχολόγο για τον μεγάλο που δεν μιλάει... Μας συνέστησε να τον δει η Καραντανά (πήρα τηλ. και μου είπαν από 1η Σεπτέμβρη για να κλείσουμε ραντεβού Νοέμβριο/Δεκέμβριο). Μας είπε να τον εξετάσει και παιδονευρολόγος. Βρήκα το τηλ του Γιουρούκου (που τον είχε δει τον περασμένο Οκτώβριο) και θα πάρω αύριο να κλείσω ραντεβού (ιδιωτικά γιατί κι αυτός από Σεπτέμβρη -και αν- μέσω Παίδων). Για ακοόγραμμα μου έχουν δώσει ένα τηλ. που δεν απαντά... έχω απελπιστεί ...

Η παιδοψυχολόγος μας συνέστησε 1ον) να πάει παιδικό από Σεπτέμβριο και 2ον)δυο συνεδρίες λογοθεραπεία και μια εργοθεραπεία την εβδομάδα. Είναι πολύ νωρίς, λέει, για να γίνει διάγνωση. Αυτό που την ανησύχησε περισσότερο είναι όχι τόσο η καθυστέρηση της ομιλίας, όσο ότι δεν επικοινωνεί σωστά σύμφωνα με την ηλικία του -ο Νικόλας αποφεύγει την βλεμματική επαφή όταν ζητάει κάτι επίμονα και μόνο τσιρίζει-.

Δεν ξέρω τί να κάνω...Διάβασα πως έχεις μείνει πολύ ευχαριστημένη με το κέντρο που πηγαίνεις εσύ τον Δημητράκη. Θα μου στείλεις μέσω πμ τα στοιχεία τους ????

x3lfp2?r=1334129047

ziswp2.png

Γατούλα,

1000 ευχαριστώ. Πήρα τηλ. Παίδων Πεντέλης και θα καλέσω αύριο το πρωί πάλι για να κλείσουμε ραντεβού -ελπίζω- πιο γρήγορα γιατί είμαι σίγουρη πως αυτή την εξέταση θα μας την ζητήσει και ο Παιδονευρολόγος...

x3lfp2?r=1334129047

ziswp2.png

Για κρεατάκια πάμε και εμεις με τον μικρό...τον Μπακαλιάρο...

Αναπνέει με ανοιχτό το στομα οταν κοιμάται και βλέπω δυσκολία...

Με τον μεγάλο εχουμε διαρκει προβλήματα ωτίτιδας...Δεν ξερω τι θα κάνουμε...

Ολο κουφαμαρα εχει και παρολο που κάναμε ακουόγραμμα και βγήκε το χαλι του το μαυρο-πέρσι αυτό...- φετος ξανα τα ιδια...Ο γιατρός μας λεει μετά τα μπανια που μπορει να βελτιωθει απο μονο του αλλά ποσο ακομη θα ταλαιπωρείται το παιδάκι μου με διαρκείς ωτίτιδες...Μην αφησει και τιποτα φοβαμαι

Τι ωραιο να εισαι μανουλα!!!

Σήμερα είμαι πολύ χαρούμενη... πήγαμε στον κο Γιουρούκο χθες, εξέτασε το παιδί και μας καθησύχασε. Υπάρχει ναι μεν καθυστέρηση στην ανάπτυξη της ομιλίας, αλλά δεν βλέπει κάτι το ανησυχητικό από την στιγμή που ο μικρός επικοινωνεί, δείχνει πράγματα, μέλη του σώματός του κλπ.

Μας είπε να κλείσουμε ραντεβού στο Παίδων για να κάνουμε έναν πρώτο κύκλο εξετάσεων (προληπτικά) και να πάει Παιδικό οπωσδήποτε από Σεπτέμβριο. Αναπτυξιολόγος, ακοόγραμμα όχι ακόμη. Ισως χρειαστεί κάποιες φορές εργοθεραπεία. Θα μας πει σύμφωνα με τα αποτελέσματα που θα έχουμε.

Δόξα τω Θεώ έχω ησυχάσει. Θέλω να ευχαριστήσω πολύ την Theolvas και την Γατούλα που έκαναν τον κόπο να μου απαντήσουν στις απορίες μου ! Μακάρι όλα τα παιδάκια να είναι γερά ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

x3lfp2?r=1334129047

ziswp2.png

• 10 months later...

Καλημέρα σας κι από μια μαμά που ετοιμάζεται να κάνει ακουόγραμμα στο παιδί της.

Έχω μια κορούλα 28 μηνών η οποία αρνείται να πει ότιδήποτε...

Κατά καιρούς έχουμε ακούσει λέξεις απο το στόμα της, αλλά μια που τις είπε, μια που δεν τις ξανακούσαμε :/

Ο παιδίατρος σύστησε προληπτικά ένα ακουόγραμμα πλεον, και η απορία μου είναι αναμέσα σε Παίδων, Παίδων Πεντέλης και Ευρωκλινική που προτείνετε αν είχατε εμπειρία ??

(Επίσης έχετε ιδέα για το κόστος? Θεωρητικά η ιδ. ασφάλεια που έχει καλύπτει οποιαδήποτε εξέταση στην Ευρωκλινική, αλλα για κάποιο λόγο έχω μεγαλύτερη εμπιστισύνη στο Παίδων)

Ευχαριστώ για κάθε πληροφορία :)

στο Πεντελης θα κλεισεις γρηγορα, ειναι λιγοτεροι εκει απο θεμα κινησης, και ανεξοδο σχεδον αποτι θυμαμαο

καλο ειναι να κλεισεις και ενα ραντεβου σε ανπτυξιολογο γιατι πλησιαζει τα 2,5

kKZUp2.png

στο Πεντελης θα κλεισεις γρηγορα, ειναι λιγοτεροι εκει απο θεμα κινησης, και ανεξοδο σχεδον αποτι θυμαμαο

καλο ειναι να κλεισεις και ενα ραντεβου σε ανπτυξιολογο γιατι πλησιαζει τα 2,5

Έχεις απόλυτο δίκιο, πρέπει να δούμε και έναν αναπτυξιολόγο για να ηρεμίσουμε λιγάκι με το όλο θέμα. Σ' ευχαριστώ πόλυ :)

Προσοχή στην επιλογή του αναπτυξιολόγου!!

Μην σας τρελάνουν ΑΔΙΚΑ

όπως πήγαν να τρελάνουν εμάς!!

Τώρα η κόρη μου,

(μετά απο έναν χρόνο παιδικού σταθμού)

απέχει ΠΑΑΑΑΑΡΑ ΠΟΛΥ απο τις

απίστευτα λανθασμένες "προβλέψεις"

μιας αναπτυξιολόγου!

Προσοχή-προσοχή-προσοχή!!

Υπάρχουν πολλοί εκμεταλλευτές!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...